DrKeo כתב:CPU, זיכרון מערכת והאכסון מגדירים גיימפליי ועיצוב שלבים. ה-GPU? הוא כמעט בלעדית ספק גרפיקה בלבד, מאוד נדיר ש-GPU עושה עבודה שקשורה לגיימפליי וזה לא משהו שפשוט לעשות אותו (לדעתי claybook הוא המשחק היחיד בדור האחרון שעשה שימוש גיימפליי ב-GPU, אם אפשר לקרא לזה שימוש גיימפליי כי לדעתי העיוות פלסטלינה היה ויזואלי בלבד).
אצלי בספר אם יש לקונסולה את הCPU, הזיכרון והאכסון להתמודד עם המשחק, היא תתמודד עם המשחק. ה-GPU הוא רק shell יפה מסביב. הדוגמה הכי טובה היא DS, מדובר בליטרלי משחק פס3 עם shell יפה על גביו. זה בדיוק הקונספט שה-XSS בנויה סביבו.
idan כתב:אגב, מי שיש לו טלויזיה טובה עם HDR רציני יהנה מאוד מהמשחק הזה ויזאולית עם כל האורות האולטרא בוהקים שלו על רקע מאוד חשוך. זה בערך המאפיין הכי ייחודי שלו מהבחינה הזאת.
glass man כתב:DrKeo כתב:CPU, זיכרון מערכת והאכסון מגדירים גיימפליי ועיצוב שלבים. ה-GPU? הוא כמעט בלעדית ספק גרפיקה בלבד, מאוד נדיר ש-GPU עושה עבודה שקשורה לגיימפליי וזה לא משהו שפשוט לעשות אותו (לדעתי claybook הוא המשחק היחיד בדור האחרון שעשה שימוש גיימפליי ב-GPU, אם אפשר לקרא לזה שימוש גיימפליי כי לדעתי העיוות פלסטלינה היה ויזואלי בלבד).
אצלי בספר אם יש לקונסולה את הCPU, הזיכרון והאכסון להתמודד עם המשחק, היא תתמודד עם המשחק. ה-GPU הוא רק shell יפה מסביב. הדוגמה הכי טובה היא DS, מדובר בליטרלי משחק פס3 עם shell יפה על גביו. זה בדיוק הקונספט שה-XSS בנויה סביבו.
השאלה אם היית מוכן להיתקע בגרפיקה של דור קודם,בתנאי שאתה ממשיך לקבל חידושים בגיימפלי? אין מצבאנחנו לא סתם העברנו את חיינו בלהתווכח עם רונן ועדי על זה TP מרגיש כמו דור קודם. (בעצם אני לא זוכר אם עדי גם עף על TP )
הריימיק של DS הוא מיושן כי הוא בכוונה רצה להישאר נאמן למשחק ישן. י, סטיק יכול לחפור על זה יותר טוב ממני התתחום שלו
אז כן אתה יכול לשאול אותי את השאלה ההפוכה אם אני אסכים להישאר במצב שרק הגרפיקה משתפרת ואין שום שידורג לגיימפלי.
וואלה זה יהיה מדכא, אני לא אומר שלא, אבל אם אני חייב לבחור אם להישאר עם אותו גיימפלי בגרפיקה שרק הולכת ומשתפרת לבין גיימפלי שהולך ומשתפר וגרפיקה מיושנת, אני בצער רב, בוחר בגרפיקה שהולכת ומשתפרת וגיימפלי שנתקע במקום
לאסקין: "כל משחק שלא יוצא לקונסולות הקודמות הוא ״נקסט ג׳ן״ בהגדרה,"- כן, אני מחכה שתסביר לי למה SONIC Mania היה כל כך נקסט ג'ן שהוא יצא רק לPS4 ולוואן, ואפילו לא קיבל פורטה לוויטה לרפואה.לפי ההגיון שהבאת, אני חייב לקבל את עצמי מציאות קפקאית שבה SONIC Mania משחק 32BIT מובהק שבמובהקים היה משחק נקסט ג'ן בדור הפס4 כי הוא ננעל על הפס4/ONE.
אין קשר בין הדור שהמשחק יוצא אליו לבין אם הוא נקסט ג'ן או לא, מה שיקבע אם הוא נקסט ג'ן או לא זו הגרפיקה שלו.
ספיידרמן MM הוא משחק PS4 שהודבק לו RT. מאפיין גרפי אחד של נקסט ג'ן לא יהפוך משחק PS4 כמו ספיידרמן למשחק דור הבא.
אין פה שום כוונה להמעיט חלילה בRT שהרי נדב כבר שיכנע את רוב האנשים הנורמלים שRT זה דבר קריטי לגרפיקה של הדור הבא עם סייברפאנק, אז אין צורך להיכנס לויכוח דמיוני על נושא שכולנו מסכימים עליו, אבל עדיין RT לבדו הוא לא מה שיהפוך גרפיקה של משחק PS4 למשחק PS5
כמון, זה חלק חשוב בשווארמה עדיין אם תיקח "שווארמה צמחונית" ותשפוך עליה קילו של כמון היא לא תהפוך פתאום לשווארמה אמיתית
היא תישאר תערובת הזוייה של פטריות או טופו או אלוהים יודע מה שמים שם.ברוך שלא עשני צמחוני.
לאסקין, אם תגיד לי שבשנות ה30 המאוחרות אחרי שראינו כבר כל כך הרבה, הגעת למצב שבשבילך סובייקטיבית חידושים בגיימפלי זה הדבר הכי קריטי בעולם, אני אהיה חייב להסכים איתך כי יש בזה מן ההגיון שאדם שראה כל כך הרבה קפיצות גרפיות בחייו כבר רוצה ריגושים אחרים
אבל זו דעתך האישית.
אם הייתי חוזר בזמן ופוגש את גלאס של 1998 וצריך להמחיש לו את כל הקפיצות הגרפיות שנעשו בין 1998-2021 הייתי בוחר במשחקים הכי יפים גרפית של כל דור, כי הגרפיקה זה מה שהיה קונה את כל האנשים, גם אם גלאס של 1998 היה יכול להבין הסברים טכניים של SSD וכו' לא היה טעם מספיק להראות לו קפיצות גרפיות
idan כתב:ממה שהבנתי המשחק עושה שימוש ב RT ורץ ב 4k דינמי ב 60fps, אין אפילו מצב גרפיקה/ביצועים כי הם הצליחו למקסם את כל מה שהם רצו לעשות עם המשחק. כלומר יש הרבה לאן לרדת בשביל להתאים אותו לפס4. אפילו ספיידרמן, הקרוס ג'ן, דרש ממך אאז"נ להתפשר ולבחור בין האופציות השונות, כי כנראה עם כל העולם הפתוח שלו וכל זה הוא עדיין משחק תובעני יותר. מההתרשמות שלי ריטרנל (שאני חושב שנראה נהדר, שלא יהיה ספק) הוא משחק די "ריק" עם סביבות קטנות שלא קורה בהן יותר מידי חוץ מהקרבות עם האויבים ולכן נראה לי סביר שהמשחק יוכל לרוץ גם על הקונסולות הישנות עם כל השינמוכים הדרושים. הוא מן הסתם ירגיש קצת חיוור ביחס לגירסה של הפס5, אבל זה חלק מהעניין עם קרוס ג'ן.
DrKeo כתב:אני חייב להגיד שמכל הדיון הזה אני מרגיש שאני לא ממש בטוח מה הייתה הנקודה המקורית. שריטרנל יותר דור הבא מהורייזן 2?
BiA כתב:אם ריטרנל היה זמין עכשיו על הפס4 ב-30, הייתי לגמרי קופץ עליו ואני חובב משחקים "ארקיידים". למה שלקהל שמשחק בו ב-60 על הפס5 יהיה אכפת מהקהל שישחק בו ב-30 על הפס4?
DrKeo כתב:אוקיי, אז לנקודה הזאת אני באמת לא יכול להגיב כרגע, רק ביום שישי אני אהיה חכם יותר (לגבי ריטרנל, לגבי הורייזן צריך עוד לחכות).
אגב, חוזרים ואומרים פה RT על ריטרנל אבל אני לא בטוח בכלל שיש בו RT. כלומר לפחות לא ויזואלי, כי ראיתי טוויט שדבר על זה שה-RT הוא בכלל לסאונד.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 38 אורחים