נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי DrKeo » 03 אוגוסט 2021, 08:55

Laskin כתב:נדב - בדיוק אמרת את זה, הם רצו אבל קיבלו רגליים קרות. מה שקובע זה הרצון או הרגליים הקרות? ברור שמה שקרה זה מה שמעניין ולא מה היה יכול להיות ביקום מקביל בו לא אכפת לחברה כמה המשחקים שלה מוכרים בהשקה :)

רגליים קרות -> ג'ים ראיין הוא דון מטריק. כסף כסף כסף מידי, שום חזון, שום רצון לשפר את המותג, שום רצון לקדם את הפלטפורמה, 100% הסתמכות על השם פלייסטיישן. זה משחק מסוכן, מה שנקרא "סוני השחצנית".

Laskin כתב:בכל אופן אני חוזר ואומר שזה דיון שלא ייגמר, אתם חושבים שזה מחובר למציאות להוציא עבור 10 או 20 מליון מכשירים משחק בהשקעה של איזה חצי מליארד דולר בבלעדיות מוחלטת, אני חושב שאתם מנותקים מהמציאות וזה לא יקרה בחיים. כל הדוגמאות שהבאתם לא מתקרבות להיקף ההפקה של GoW או הורייזון, משחקים של עשרות רבות של שעות בעולמות ענקיים… מה שכן הבאתם לי זה משחקים שלא עבדו עליהם יותר מדי זמן, ולכן הם גם יצאו כמו שיצאו - משחקי 75, הפעם אשכרה קיבלנו משחקים סופר איכותיים, גם אם הם לא פוצצו לכם באופן אישי את המח - את התעשייה הם כן הרשימו מספיק, או לפחות ראצ׳ט כן, גם דימון סולס קיבל שבחים רבים, גם ריטרנל לפי גלאס הוא פאר היצירה והדבר הכי מושלם שהוא אי פעם ראה… (אבל פה אני מסכים איתכם דווקא, שהוא לא הכי מרשים… ועדיין - הרבה יותר מרשים מהרבה משחקי השקה אחרים של סוני בדורות קודמים, ובוודאי הרבה יותר איכותי מהזבלונים שזרקו עלינו.

1) אתה ממש אבל ממש מגזים פה לכל הכיוונים. GOW לא עולה חצי מליארד דולר, WTF, הוא גם לא עולה חצי מזה. מאיפה הבאת את זה? ולמה להוציא אותו לקונסולה של 10-20 מליון מכשירים? 20 מליון מכשירים זה הworse case scenario, אם המכירות של הפס5 יתחילו לדרדר עד ש-GOW יצא. אתה סתם מנסה לגרום לזה להשמע הזוי, אז חתכת את בסיס המשתמשים בחצי ושלשת את עלות ההפקה של GOW כדי שזה ישב עם מה שאתה כותב.
2) אתה ממשיך לעשות "לסקין-וושינג" להסטוריה של הגיימינג. כל קונסולה בהסטוריה קבלה AAA מושקעים בשנתיים הראשונות שלה ואלה שלא זה היה בגלל חוסר יכולת של מחזיקת הפלטפורמה.
3) איכות משחקי ההשקה של הפס5 ממש אבל ממש לא נחה על תקציב. גם DS וגם ריטרנל הם משחקים דלי תקציב, הם יותר בסדר גודל של KNACK מאשר קילזון או אינפמס מבחינת ה-SCOPE. אנחנו מדברים פה על משחק AA ומשחק שהוא רימייק למשחק AA מ-2009.

אתה ממשיך להתבלבל בין ציונים לבין הפקות AAA מושקעות, האורדר היה הפקת AAA פי כמה יותר מושקעת מכל בלעדי שיש לפס5 כרגע. הייתי גם משווה אותו לבלעדיים צד א' עתידיים, אבל פשוט לא קיימים כאלה כרגע.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 03 אוגוסט 2021, 10:09

אני לא חושב שקראתי כתבה אחת מאז הדור הקודם שמדבר על עלויות פיתוח שממשיכות לעלות. שה היה הדיבור בדור ה360.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 אוגוסט 2021, 10:44

1. דיברתי על חלון ההשקה, ולא על מה יהיה אחרי שנה וחצי או שנתיים. אנחנו אחרי 8 חודשים ויש 10 מליון פס5 בידיים של אנשים, אני לא יודע למה אתה החלטת שבטוח יהיו 30 מליון, נראה כמה יהיו, אבל הדיבור היה על חלון ההשקה או אפילו ביום ההשקה, מי ישקיע בזה פיתוח של משחק ענק באמת, בבלעדיות מוחלטת? הדוגמאות שלכם ממש מאכזבות בינתיים, ולא משתוות לעשירית מGoW או הורייזון.
ועלויות אני מדבר על GoW+הורייזון, אולי טיפה עיגלתי אבל ההשקעה בהם ביחד כנראה לא רחוקים מחצי מליארד, זה כולל את כל ההוצאות כמובן (=״השקעה״).

2. שוב, חוזרים בפעם המליון… ראצ׳ט הוא AAA לא פחות ואפילו יותר מאינפמוס וקילזון. אני משוכנע אפילו שעבדו עליו יותר אנשים משניהם ביחד. בחיי, אני מתווכח פה עם אנשים שטוענים שסמאש הוא AAA מלא, אבל ראצ׳ט לא? אוקיי בומרז ;)

3. אז מה שבאמת מפריע לך זה שלא זרקו יותר כסף על המשחקים האלה, ואתה מעדיף מקרים שזרקו יותר כסף והתוצאה הייתה מעפנה מאשר משחקים ממש ממש טובים? שוב - אוקיי…. אין לי מה להגיד על זה.

נסכים שלא להסכים, אני חושב שהציפיות שלי הרבה יותר מחוברות למציאות והמציאות תוכיח את זה.

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 03 אוגוסט 2021, 11:11

בלי להיכנס בעובי הקורה, אני ממש לא חושב שזו שנת השקה גרועה לפס5, לפחות ביחס לפס4. גם אם המשחקים פחות לטעמי האישי (אין לי ממש עניין במשחקי סולס ולא הייתי נוגע בריטרנל עד שיוסיפו מערכת שמירות נורמלית) אני לא חושב שאפשר להתווכח עם ציונים כל כך יפים. נראה לי זניח אם זה AAA יותר או פחות. האורדר אולי היה הישג טכני אבל הוא חתיכת משחק מחורבן, אין לי ספק ששחקן ממוצע מעדיף משחק more of the same יפה לאללה ומהוקצע כמו ראצ'ט על פניו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 אוגוסט 2021, 11:12

Laskin כתב:1. דיברתי על חלון ההשקה, ולא על מה יהיה אחרי שנה וחצי או שנתיים. אנחנו אחרי 8 חודשים ויש 10 מליון פס5 בידיים של אנשים, אני לא יודע למה אתה החלטת שבטוח יהיו 30 מליון, נראה כמה יהיו, אבל הדיבור היה על חלון ההשקה או אפילו ביום ההשקה, מי ישקיע בזה פיתוח של משחק ענק באמת, בבלעדיות מוחלטת? הדוגמאות שלכם ממש מאכזבות בינתיים, ולא משתוות לעשירית מGoW או הורייזון.
ועלויות אני מדבר על GoW+הורייזון, אולי טיפה עיגלתי אבל ההשקעה בהם ביחד כנראה לא רחוקים מחצי מליארד, זה כולל את כל ההוצאות כמובן (=״השקעה״).

2. שוב, חוזרים בפעם המליון… ראצ׳ט הוא AAA לא פחות ואפילו יותר מאינפמוס וקילזון. אני משוכנע אפילו שעבדו עליו יותר אנשים משניהם ביחד. בחיי, אני מתווכח פה עם אנשים שטוענים שסמאש הוא AAA מלא, אבל ראצ׳ט לא? אוקיי בומרז ;)

3. אז מה שבאמת מפריע לך זה שלא זרקו יותר כסף על המשחקים האלה, ואתה מעדיף מקרים שזרקו יותר כסף והתוצאה הייתה מעפנה מאשר משחקים ממש ממש טובים? שוב - אוקיי…. אין לי מה להגיד על זה.

נסכים שלא להסכים, אני חושב שהציפיות שלי הרבה יותר מחוברות למציאות והמציאות תוכיח את זה.

1) אני מדבר על בסיס המשתמשים שיהיה ביום ש-GOW יצא ואם אנחנו רוצים להיות קצת יותר הגיוניים אז אפילו עד סוף 2022 (שבטח נהיה אז צפונית מ-40 מליון מכשירים) כי זה לא ש-GOW מוכר רק ביום הראשון שהוא יוצא וזהו, הוא ימכור למשך שנים וכנראה שעד חג המולד הוא לא ירד יותר מדי במחיר. כלומר DS רק הגיע עכשיו ל-50$ והמשחק בן 9 חודשים ולא מעניין ליותר מדי אנשים את הביצה בניגוד לקילר כמו GOW.

2) ראצ׳ט הוא בהחלט AAA, אבל גם קילזון ואינפמס ולגמרי הייתי שם אותם מעליו כי ראצ׳ט תמיד הייתה סדרה דרג ב׳ לא מושקעת מדי ביחס לגדולים של סוני. גם היום ראצ׳ט הוא דרג ב׳ לעומת ספיידרמן שמגיע מאותה מפתחת וספיידרמן דרג ב׳ ביחס לקרם של סוני כמו GOW או TLOU. אתה ממשיך לבלבל בין ציונים ל-AAA או השקעה כספית וכדומה. חוץ מזה ראצ׳ט מרשים אותך עכשיו כי הוא הדבר הכי ״דור הבא״ שיש לנו כרגע, אפילו שביחס למשחק דור הבא אמיתי הוא באמת שום דבר. אגב, ב-2014 גם קילזון ואינפמס הפילו לסתות.

3) מה? די נו, איזה פופוליזם בשקל. אמרתי שאלה לא משחקים מושקעים, משחקי תקציב נמוך. משחקי תקציב נמוך יכולים להיות מדהימים, משחקי תקציב גבוה יכולים להיות נוראיים, זאת לא הנקודה בכלל. הנקודה היא שסוני לא משקיעה בפס5 בשקל ואתה מאונן עליה כאילו זה השיגור הטוב בהסטוריה. היה שיגור סבבה, לגמרי סביר, בהשקעה מאוד נמוכה מצד סוני. כל דבר באמת טוב הפך לקרוס ג׳ן, זה בזיון בעיניי ובאמת מדכא אותי לראות את הפס5 מוכרת טוב כשהיא בעצם סוג של פס4 פרו+.

אבל באמת חבל על הסחור-סחור הזה כי אתה מנסה להמציא מחדש את ההסטוריה, כאילו מעולם לא יצאו משחקים טובים עד השנה השלישית של הקונסולות ו-GOW, הורייזן ו-GT הם איזו טעות סטטיסטית שהייתה תמיד אמורה להיות משחק פס4 אבל גלשו שנים לתוך הפס5. סליחה, זה ניתוק טוטאלי מההסטוריה של משחקי הוידאו. כמעט את כל הקונסולות בהסטוריה קניתי בשנה הראשונה שלהן ותמיד היו להם משחקים מטורפים בשנתיים הראשונות שלהם, מההפקות הכי טובות של הדור. כמובן שככל שהדור מבשיל יצאו עוד ועוד משחקי איכות, אבל זאת פונקציה של ערכות פיתוח ונסיון, לא רצון לחפש עוד מכירות של משחקי צד א׳. מעבר לזה, לא מעט מהמשחקי צד א׳ הכי מוכרים בהסטוריה של קונסולה הם משחקים שיוצאים בשנתיים הראשונות שלה.

כל הויכוח הזה סובב סביב זה שאתה מסרב להודות שיש פה משהו חדש, אסטרטגיה חדשה של סוני שמעולם היא לא עשתה, שמבוססת נטו על רווח מידית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 אוגוסט 2021, 11:15

BiA כתב:בלי להיכנס בעובי הקורה, אני ממש לא חושב שזו שנת השקה גרועה לפס5, לפחות ביחס לפס4. גם אם המשחקים פחות לטעמי האישי (אין לי ממש עניין במשחקי סולס ולא הייתי נוגע בריטרנל עד שיוסיפו מערכת שמירות נורמלית) אני לא חושב שאפשר להתווכח עם ציונים כל כך יפים. נראה לי זניח אם זה AAA יותר או פחות. האורדר אולי היה הישג טכני אבל הוא חתיכת משחק מחורבן, אין לי ספק ששחקן ממוצע מעדיף משחק more of the same יפה לאללה ומהוקצע כמו ראצ'ט על פניו.

הנקודה שלי לא מבוססת על איכות, משחקים איכותיים יכולים לבוא מאינדי של 100K דולר, אין שום ויכוח עם זה. גם סולס וראצ׳ט הם משחקים סבירים לגמרי וריטרנל משחק ממש נהדר, כך שאין יותר מדי ויכוח בנושא הזה. אני חושב שרק גלאס התווכח על הרמה של המשחקים. מה שכן, הפס5 מרגישה כמו קונסולה בלי אופק ידוע, בלי אף משחק AAA צד א׳ מוכרז ועם אפס משחקים שבאמת סוחטים אותה ומראים לנו למה שלמנו עליה אלפי שקלים. והסיבה שזה קורה היא שכל משחק עם פוטנציאל להיות כזה מוגבל על ידי הפס4 בגלל החלטות קצרות רואי של ג׳ים ראיין. אין לי ספק ש-GOW יראה מדהים, הרי הוא יראה טוב מהורייזן וכבר הורייזן נראה נהדר. אבל זה לא מה שאנחנו מצפים מהפס5.

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 03 אוגוסט 2021, 11:33

קצת רפרפתי על תגובות קודמות, אז אני מבין שזה ריהאש של ויכוחי הקרוס ג'ן כשהטריגר היה הדחיה של הורייזן?
אני כן אגיד שזה די מוזר שסוני הולכת לחגים השנה בלי משחק גדול (לפחות כך מסתמן).

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 אוגוסט 2021, 11:58

1. אוקיי, אבל GOW לא תוכנן כנראה ל2022, אלא לחגים 2021, בדומה לאנצ'רטד ששם אתה כן מקבל את ההנחה עליו, אז הוא תוכנן לקהל יעד של 15 מליון בהשקה ולא 30 מליון. כנ"ל הורייזון שבטח היה משחק של קיץ 2021...
בדיעבד, בהנחה וGOW כן ייצא לקהל של 40 מליון בחגים 2022 - זו הייתה טעות, בהחלט, כי זה כן קהל יעד גדול מספיק בשביל פרוייקט כזה.

2. אה, אינפמוס עכשיו הוא פתאום דרג א' של סוני? תמיד חשבתי, כי חזרת על זה שוב ושוב, שרק נוטי דוג וסנטה מוניקה הם דרג א' של סוני, וגם את גרילה תמיד כינית כך - בטח ובטח בתקופה של השקת הPS4, ובטח ובטח על קילזון הזה שפותח במשך שנתיים והיה משחק קצרצר. הוא בעצם סוג-של ההגדרה של TLL, כשאני חושב על זה :)
משחקי קילזון מכרו תמיד די גרוע, הם לא נמצאים בטופ 50 של המשחקים הכי נמכרים של סוני, ברור שסוני יכולה לזרוק אותו בהשקה, כנ"ל אינפמוס שהראשון והשני מכרו כל אחד 2 מליון עותקים בלבד (מעט, ועדיין הרבה יותר מסדרת קילזון)... כל הדוגמאות שלך זה לא של משחקים שמוכרים 5+ מליון במחיר מלא. זה ההבדל הגדול.

3. תוכיח שהתקציב של ראצ'ט נמוך... כי באמת שזה לא נראה לי המצב. אני אפילו משוכנע שהוא עלה יותר מאינפמוס וקילזון.
זה נכון שעד המשחק האחרון הוא היה משחק פחות מהגדולים ביותר, אבל הפעם הם קפצו חד משמעית, והנה, מתוך ויקיפדיה:
"Unlike past games in the Ratchet & Clank series where development was helmed by the secondary team in North Carolina, Rift Apart was developed by the entire team from both studios"
הפקה מלאה ע"י 2 צוותים מלאים.

ופעם האלף - כן, יש פה משהו חדש... אבל המשהו החדש הזה הוא קרוס ג'ן, ולא זה שסוני פעם ראשונה לא מביאה לנו AAA, כי הם כן הביאו לנו AAA וגם אלו שהם ביחס לתקופה פחות AAA ממה שהיה פעם - הם איכותיים בהרבה, אז למה שאבכה על זה? אני מתבאס על הורייזון וGOW בדיוק כמוך אבל להפך ממך אני לא חושב שזה הגיוני לצפות למשהו אחר, ולכן בפעם המליון ולצערי לא האחרונה - מה שכן ריאלי יהיה משחקים קטנים יותר, בהשקעה נמוכה ב***הרבה*** ממה שGOW והורייזון יהיו, בהשקה של הדור הבא. חבל שסוני לא קוראים פה הודעות ואז היו מבינים שזו הדרך הכי טובה ;)

BIA - מסכים, אם באמת הורייזון נדחה (ואין שום אישור רשמי לזה עדיין, הם בטח יעשו זאת ביחד עם הכרזות מעט חיוביות יותר במסיבה הבאה שלהם) - זה בזיון של ממש, והם יאכלו אותה בחגים מול היילו והורייזון, גם אם הם קרוס ג'ן - זה לא באמת מעניין אף אחד, מסתבר :P

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 03 אוגוסט 2021, 12:13

Laskin כתב:נו אז הנה, אתה אומר פה שראצ׳ט ודימון סולס משחקי חלון השקה פחות טובים מאינפמוס וקילזון… הממוצע שלהם חולק עלייך - בגדול.
כולנו תמיד אמרנו כמה שאינפמוס הזה וקילזון הזה הם סתם משחקים ש״זרקו״ עלינו בשביל גרפיקה והם מעפנים לגמרי, ופתאום משחקי ה-75 האלה יותר טובים ממשחקים עם ממוצע 88-90.
תיכף אני אביא ציטוטים שלך גם על ריטרנל שאמרת שהוא הדבר הכי יפה שראית בחיים, והתעקשת על זה במשך 388 עמודים ורצת לקנות פס5 בשבילו :)

תראה לאן הגעת, מגן על נאק לעומת אסטרובוט… ״שקולים ברמתם״?? כל מי ששיחק באסטרו אומר שהוא נהדר, השליטה מרגישה מעולה, הגרפיקה נפלאה והוא משחק מבריק, על נאק פחות או יותר כולם אמרו שהוא פח אשפה ובזיון.

נדב - בדיוק אמרת את זה, הם רצו אבל קיבלו רגליים קרות. מה שקובע זה הרצון או הרגליים הקרות? ברור שמה שקרה זה מה שמעניין ולא מה היה יכול להיות ביקום מקביל בו לא אכפת לחברה כמה המשחקים שלה מוכרים בהשקה :)

בכל אופן אני חוזר ואומר שזה דיון שלא ייגמר, אתם חושבים שזה מחובר למציאות להוציא עבור 10 או 20 מליון מכשירים משחק בהשקעה של איזה חצי מליארד דולר בבלעדיות מוחלטת, אני חושב שאתם מנותקים מהמציאות וזה לא יקרה בחיים. כל הדוגמאות שהבאתם לא מתקרבות להיקף ההפקה של GoW או הורייזון, משחקים של עשרות רבות של שעות בעולמות ענקיים… מה שכן הבאתם לי זה משחקים שלא עבדו עליהם יותר מדי זמן, ולכן הם גם יצאו כמו שיצאו - משחקי 75, הפעם אשכרה קיבלנו משחקים סופר איכותיים, גם אם הם לא פוצצו לכם באופן אישי את המח - את התעשייה הם כן הרשימו מספיק, או לפחות ראצ׳ט כן, גם דימון סולס קיבל שבחים רבים, גם ריטרנל לפי גלאס הוא פאר היצירה והדבר הכי מושלם שהוא אי פעם ראה… (אבל פה אני מסכים איתכם דווקא, שהוא לא הכי מרשים… ועדיין - הרבה יותר מרשים מהרבה משחקי השקה אחרים של סוני בדורות קודמים, ובוודאי הרבה יותר איכותי מהזבלונים שזרקו עלינו.

אז רגע לאסקין מה אתה אומר לי? שבגלל שריטרנל הוא אור בחשכה בכל ההשקה אני אמור להתרצות? כאילו ברצינות, כמה ריטרנל בן אדם יכול כבר לשחק? מתישהו הוא ייגמר.

אני כבר מחכה שרייאן יעשה לנו אוחנה ויגיד לנו על ההשקה הזו אני אחראי אבל לא אשם באמת מעניין אותי איך הוא ייצא מזה כשיגיע היום לתת את הדין על הדברים.

עם ההשקה של הפס4 סוני התייחסו אלינו כאילו אנחנו מינימום הנסיך הארי האנגלי, קיבלנו יחס כאילו אנחנו הקהילה הכי נחשבת בגיימינג, עכשיו היחס אלינו כאילו אנחנו אחרוני המצורעים.

הסיבה היחידה שאסטרו בוט עוד נמצא על הכונן שלי, היא שהאחיינים שלי כל הזמן מתבכיינים לי שאני מוחק אותו אז נמאס לי למחוק ולהתקין מחדש ונכנעתי להם, אחרת המשחק האשפתי הזה היה עף, יש לו פסקול מקסים ומתוק, אני אתן לו את זה.

כאילו לאסקין, אם אני מגן על נאק, אתה מגן על DS משחק שאפילו לא בא לך עליו, אז אתה בטוח שהשאלה פה היא לאן אני הגעתי? ולא לאן אתה הגעת?
:)

ראצ'ט משחק חמוד, אבל די אני כבר מקבל בחילה מכל הפיימלי פרנדלי הזה של השקת הPS5, סאקבוי, ראצט אסטרו בוט, די שיביאו כבר איזה מעיף ראשים גרפי עם דם
וראשים מתעופפים יש גבול כמה אפשר לראות קפיצה גרפית במשחקים עם גרפיקה של סרט אנימציה.

אני לא מבין איך אתה יכול לתת שבחים מטורפים כאלה לריימיקים ועוד של משחק מ2009 שבפס4, כשסוני התייחסו אליך כמלך, קיבלת את בלאדבורן שהוא המשחק סולס הכי טוב אי פעם נכון לעכשיו עד שיגיע אלדן רינג. בנתיים ראיין מתכנן במקום זה להביא לך ריימיק של TLOU זו ההפתעה הגדולה שלו.

אז הבנתי שאתה מעריץ של ראצ'ט ושיחקת בכל המשחקים אז כנראה שעבורך אישית זו באמת השקה, מצוינת, אבל אתה צריך להכיר בזה שרוב האנשים ראצט לא מספק אותם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 03 אוגוסט 2021, 12:25

swiss-the-engine כתב:אני לא חושב שקראתי כתבה אחת מאז הדור הקודם שמדבר על עלויות פיתוח שממשיכות לעלות. שה היה הדיבור בדור ה360.

Take 2 תמיד אמרו שזו הסיבה לעליית המחירים בדור הזה העלויות שעלו והתקציב של BOTW היה 100 מליון דולר, והוא משחק פס3.5 אז משחק בדור הזה לא יהיו לו עלויות עצומות בהשוואה לקודמים?

https://www.theverge.com/2020/9/15/2143 ... tles-price

למעשה אם המפיצות היו מחייבות אותנו במחיר ששווה לעלייה בעלויות הפיתוח משחק ממוצע היה צריך לעלות 80 דולר :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 אוגוסט 2021, 12:31

חחח גלאס, אני עדיין ממתין לרשימת הAAA המטורפים שתמיד היו לסוני בהשקה...
וכן, ברור שאני יכול "להגן" על הרימייק של DS עם ממוצע 90, בזמן שאתה מגן על KNACK שיש לו ממוצע של........ 54!
אז כן, אני משוכנע שהעניין הוא לאן אתה הגעת ולא לאן אני :)

ושוב, באיזה עולם השקה עם ראצ'ט הכי טוב, ריטרנל וDS (וגם דת'לופ למען האמת, אבל נמתין שיצא קודם) לא מספקים אנשים עם ממוצעים 85-90 בערך, אבל אינפמוס וקילזון עם ממוצע 75 וקנאק עם ממוצע 54 כן מספקים אותם? תענה על זה. זה לא רק אני והטעם שלי, זה גם כל המבקרים וכל הגיימרים בעצם.
אם אתה חושב שההשקה של הPS4 הייתה טובה יותר - תגיד את זה, תגיד שאתה מעדיף משחקי 75 במקום 85 בגלל שהגרפיקה יותר הרשימה אותך בזמנו, ושאתה לוקח בחזרה את כל מה שאמרת פה על ריטרנל... אבל תגיד את זה כבר כדי שאוכל להצביע ולצחוק עם גיף של סימפסונס...

ושיהיה ברור - אני לא חושב שזו השקה ממש טובה, אבל משמעותית יותר טובה מהדור הקודם, אין לי ספק בכלל. אגב, עובדת בונוס - אני לא שיחקתי ולא רכשתי את קילזון או אינפמוס האלה, למרות שכן קניתי כל קילזון שיצא לפני כן, וכל אינפמוס אחר לפני כן... הם עד כדי כך היו כותרים מזורזים, ממוצעים ולא מעניינים שגם בעבור 10 דולר לא רציתי לשחק בהם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 אוגוסט 2021, 14:10

Laskin כתב:1. אוקיי, אבל GOW לא תוכנן כנראה ל2022, אלא לחגים 2021, בדומה לאנצ'רטד ששם אתה כן מקבל את ההנחה עליו, אז הוא תוכנן לקהל יעד של 15 מליון בהשקה ולא 30 מליון. כנ"ל הורייזון שבטח היה משחק של קיץ 2021...
בדיעבד, בהנחה וGOW כן ייצא לקהל של 40 מליון בחגים 2022 - זו הייתה טעות, בהחלט, כי זה כן קהל יעד גדול מספיק בשביל פרוייקט כזה.

גם חגים 2021 זה בזיון לקרוס ג׳ן. הפס4 עמדה על 15 מליון בחגים המקבילים, אז אפשר לשער שהפס5 תהיה שם גם. כך או כך עד קיץ 2022 המשחק לא ירד בשקל מ-70$, לא חייבים למכור את כל העותקים ביום הראשון. הוא פשוט יהפוך למשחק חובה הזה שקונים עם הקונסולה החדשה, אני בספק אם עד חגים 2022 הוא לא היה מגיע ל-10 מליון שסוני רוצה. אבל כך או כך אני לא חושב שGOW אמור להיות בכלל מקור ההכנסה של סוני. כלומר החברה מגלגלת 20+ מליארד דולר מפלייסטיישן בשנה, אז ה-100 מליון שהם לכאורה יפסידו (ואני לא חושב שהם יפסידו, אבל זה דיון תאורתי מדי) הם הנקודת מפנה פה? מחזיקת פלטפורמה אמורה לחזק את הפלטפורמה שלהם, סוני היא לא אקטיוויז׳ן, ההכנסות שלה לא מבוססות על מכירה של משחקים אלה. מה קרה ל״אנחנו מאמינים בדורות״?
Laskin כתב:2. אה, אינפמוס עכשיו הוא פתאום דרג א' של סוני? תמיד חשבתי, כי חזרת על זה שוב ושוב, שרק נוטי דוג וסנטה מוניקה הם דרג א' של סוני, וגם את גרילה תמיד כינית כך - בטח ובטח בתקופה של השקת הPS4, ובטח ובטח על קילזון הזה שפותח במשך שנתיים והיה משחק קצרצר. הוא בעצם סוג-של ההגדרה של TLL, כשאני חושב על זה :)
משחקי קילזון מכרו תמיד די גרוע, הם לא נמצאים בטופ 50 של המשחקים הכי נמכרים של סוני, ברור שסוני יכולה לזרוק אותו בהשקה, כנ"ל אינפמוס שהראשון והשני מכרו כל אחד 2 מליון עותקים בלבד (מעט, ועדיין הרבה יותר מסדרת קילזון)... כל הדוגמאות שלך זה לא של משחקים שמוכרים 5+ מליון במחיר מלא. זה ההבדל הגדול.

לא אמרתי שאינפמס דרג א׳ או קילזון, אמרתי שהם דרג ב׳ ביחס למשחקים הטובים של סוני. אמרתי שראצ׳ט דרג ב׳ ביחס אליהם. אבל הם כן הפקות ענק, KZ2 היה המשחק הכי יקר של סוני לפס3 כשהוא יצא למשל, זה שגרילה וסאקר פאנצ׳ לא יכולים לעשות משחק טוב בכדי להציל את החיים שלהם זאת כבר בעיה אחרת. אגב, KZ לפס4 פותח ביותר זמן מאשר KZ3, כנראה היה לו גם תקציב גבוה משמעותית, אבל אין מה לעשות בשיגור קשה להוציא משחק עם הרבה תוכן כי אין הרבה זמן לבנות את התוכן עצמו בגלל ההגעה המאוחרת של הערכות פיתוח.

Laskin כתב:3. תוכיח שהתקציב של ראצ'ט נמוך... כי באמת שזה לא נראה לי המצב. אני אפילו משוכנע שהוא עלה יותר מאינפמוס וקילזון.
זה נכון שעד המשחק האחרון הוא היה משחק פחות מהגדולים ביותר, אבל הפעם הם קפצו חד משמעית, והנה, מתוך ויקיפדיה:
"Unlike past games in the Ratchet & Clank series where development was helmed by the secondary team in North Carolina, Rift Apart was developed by the entire team from both studios"
הפקה מלאה ע"י 2 צוותים מלאים.

עלויות פיתוח עולות כל הזמן אז לא מפתיע במיוחד שעבדו עליו יותר אנשים מאשר המשחקים הקודמים בסדרה. שחקתי בראצ׳ט, הוא לא בדיוק GOW, הוא לגמרי משחק קצרצר ב-tier נמוך יחסית של התקציב. כשKZ יצא הוא סחט את הפס4, הם אפילו ישמו סוג של רסטוריזציה במולטי בשביל להגיע ל-60FPS, המשחק הזה היה הקצה המדמם של הפס4. והאמת שעד היום הוא נראה סבבה, הוא לגמרי הראה איך משחק פס4 נראה. ראצ׳ט לעומת זאת לא, הוא משחק מאוד יפה שנותן טעימה קטנטנה מהדור הבא אבל הוא לא מנצל את הפס5 בשיט. המעבד יושב לו בדד בפינה וה-GPU כל כך לא מנוצל שהוא רץ ב-4K טבעי ב-40fps. אולי ה-SSD מנוצל פה ושם, אבל בערך שם זה נגמר. אני מצפה מסוני לקבוע בנצ׳מרקים על הקונסולה שלה בשנתיים הראשונות והיא ממש לא עושה את זה. זה מדכא.
Laskin כתב:ופעם האלף - כן, יש פה משהו חדש... אבל המשהו החדש הזה הוא קרוס ג'ן, ולא זה שסוני פעם ראשונה לא מביאה לנו AAA, כי הם כן הביאו לנו AAA וגם אלו שהם ביחס לתקופה פחות AAA ממה שהיה פעם - הם איכותיים בהרבה, אז למה שאבכה על זה? אני מתבאס על הורייזון וGOW בדיוק כמוך אבל להפך ממך אני לא חושב שזה הגיוני לצפות למשהו אחר, ולכן בפעם המליון ולצערי לא האחרונה - מה שכן ריאלי יהיה משחקים קטנים יותר, בהשקעה נמוכה ב***הרבה*** ממה שGOW והורייזון יהיו, בהשקה של הדור הבא. חבל שסוני לא קוראים פה הודעות ואז היו מבינים שזו הדרך הכי טובה ;)

אם אתה חושב שזה כל כך הגיוני בניגוד אלי, למה לא חזית את זה שסוני תוציא רק קרוס ג׳ן במשך שנתיים? לא זכור לי שדברת על זה. ולא, לא הגיוני לעשות ״TLL״ לדור הבא, גם אם סוני היו קוראים את ההודעות שלך הם לא היו עושים את זה כי משחקי ״TLL״ הגיוניים רק כשהיה משחק לפניהם שבנה את הבסיס לדור הבא. מיילס הגיוני רק כשיש כבר את ספיידרמן, TLL הגיוני רק כשיש כבר את U4. אפשר להוציא משחקי "TLL" לדור הבא, אבל הם יהיו בהגדרה משחקי קרוס ג׳ן כי הם יתבססו על משחקים מהדור הקודם.

Laskin כתב:BIA - מסכים, אם באמת הורייזון נדחה (ואין שום אישור רשמי לזה עדיין, הם בטח יעשו זאת ביחד עם הכרזות מעט חיוביות יותר במסיבה הבאה שלהם) - זה בזיון של ממש, והם יאכלו אותה בחגים מול היילו והורייזון, גם אם הם קרוס ג'ן - זה לא באמת מעניין אף אחד, מסתבר :P

למה זה בזיון, הרי הפס5 לא צריכה בלעדיים עד קו השנתיים, לא? עד 2023 כזה? :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 אוגוסט 2021, 14:23

כל הכבוד לחבר׳ה של Grime, הם מקום שישי במכירות בסטים כרגע וקבלו באנר על העמוד הראשי. הציון גולשים שלהם כרגע עומד על 91% מתוך 200 מבקרים, כל הכבוד!

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 03 אוגוסט 2021, 14:27

באמת כל הכבוד,ואני ממש מופתע איך עדיין לא מופיע PSA בראש העמוד של הת׳רד של המשחק ב-Era שהמשחק מגיע ממדינת האפרטהייד..
אפילו שזה לא ממש הז׳אנר שלי,אני שוקל לרכוש אותו ולו כדי לתמוך במפתחים,לא כל יום מגיע משחק ישראלי ברמה הזו,אני עדיין חי בימי פיפוש..

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 אוגוסט 2021, 14:28

Uncle Pey'j כתב:באמת כל הכבוד,ואני ממש מופתע איך עדיין לא מופיע PSA בראש העמוד של הת׳רד של המשחק ב-Era שהמשחק מגיע ממדינת האפרטהייד..
אפילו שזה לא ממש הז׳אנר שלי,אני שוקל לרכוש אותו ולו כדי לתמוך במפתחים,לא כל יום מגיע משחק ישראלי ברמה הזו,אני עדיין חי בימי פיפוש..

פותח בחיפה הכבושה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 אוגוסט 2021, 14:37

אני לא חזיתי קרוס ג'ן, אני "חזיתי" (וטעיתי) משחקים קטנים יותר כמו TLL שיהיו אולי קרוס ג'ן, ולא - אני ממש ממש לא חושב שחייבים קודם לעשות את הגדולים ורק אחר כך את ה"שארית TLL שלהם", אלא בדיוק להפך - יותר הגיוני לעשות בהתחלה משחק קטן יותר מכותרי הAAA המפוצצים בהשקעה של 100+ מליון דולר, ודווקא עליו "להתאמן" על הדור החדש ולנסות כל מני דברים, בדומה למה שאינסומניאק עשו עם מיילס מורלס בדור הנכחי, ואז הוציאו את ראצ'ט כבלעדי שמשתמש ובונה על פני מה שהם עשו עם מיילס במנוע שלהם.
לא נשמע לך יותר הגיוני? לי כן.

אתה כל הזמן מתבלבל בהגדרה של "TLL"... זו לא "הרחבה" או משהו שחייב להתבסס על מה שכבר היה, אלא משחק בהיקף קטן הרבה יותר מהמשחקים הגדולים של אותה חברה, או אותה סדרה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 אוגוסט 2021, 14:47

DrKeo כתב:כל הכבוד לחבר׳ה של Grime, הם מקום שישי במכירות בסטים כרגע וקבלו באנר על העמוד הראשי. הציון גולשים שלהם כרגע עומד על 91% מתוך 200 מבקרים, כל הכבוד!

זה לא קשור לנושא הזה!
אבל ממש מגניב לראות, בMC ממתינים לעוד ביקורת אחת כדי לתת לו "ממוצע", אבל יש 3 ביקורות שנתנו לו - 100, 90, 75

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 אוגוסט 2021, 15:49

Laskin כתב:אני לא חזיתי קרוס ג'ן, אני "חזיתי" (וטעיתי) משחקים קטנים יותר כמו TLL שיהיו אולי קרוס ג'ן, ולא - אני ממש ממש לא חושב שחייבים קודם לעשות את הגדולים ורק אחר כך את ה"שארית TLL שלהם", אלא בדיוק להפך - יותר הגיוני לעשות בהתחלה משחק קטן יותר מכותרי הAAA המפוצצים בהשקעה של 100+ מליון דולר, ודווקא עליו "להתאמן" על הדור החדש ולנסות כל מני דברים, בדומה למה שאינסומניאק עשו עם מיילס מורלס בדור הנכחי, ואז הוציאו את ראצ'ט כבלעדי שמשתמש ובונה על פני מה שהם עשו עם מיילס במנוע שלהם.
לא נשמע לך יותר הגיוני? לי כן.

אתה כל הזמן מתבלבל בהגדרה של "TLL"... זו לא "הרחבה" או משהו שחייב להתבסס על מה שכבר היה, אלא משחק בהיקף קטן הרבה יותר מהמשחקים הגדולים של אותה חברה, או אותה סדרה.

כבר דברנו על זה, החלק הקשה זה להרים משחק, לבנות תוכן זה החלק הקל. משחקים יושבים שנים בתנור ובסוף התוכן עצמו נבנה בשנתיים האחרונות. HL2 פותח במשך 6 שנים, כל התוכן שלו נבנה בשנה אחת.

Laskin כתב:
DrKeo כתב:כל הכבוד לחבר׳ה של Grime, הם מקום שישי במכירות בסטים כרגע וקבלו באנר על העמוד הראשי. הציון גולשים שלהם כרגע עומד על 91% מתוך 200 מבקרים, כל הכבוד!

זה לא קשור לנושא הזה!
אבל ממש מגניב לראות, בMC ממתינים לעוד ביקורת אחת כדי לתת לו "ממוצע", אבל יש 3 ביקורות שנתנו לו - 100, 90, 75

למה, אמרתי שהם מקום שישי בטבלת מכירות :)

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 03 אוגוסט 2021, 16:20

לאסקין, let me get this straight . אתה מביא לפה עדות שסוני ביזבזו שני צוותים פאקינג שני צוותים על ראצ'ט, במקום לעשות resistance סאנסט אוברדרייב 2 או IP חדש
ואתה עוד איכשהו מציג את בזבוז המשאבים המטורף הזה על פלטפורמר פרווה כדבר טוב? :) אם אתה כל כך סוגד לMC/OC ושלך ועל פיהם אתה מחליט מה איכותי ומה לא למה אתה לא בולס את DS ברגע זה? :)

למה אתה לא משחק בThe House in fata morgana בעודנו מדברים? הרי הוא יושב על ממוצע 98 הוא אמור להיות משחק הדור שלך.
https://www.metacritic.com/game/switch/ ... -edition--

לאסקין,אין סוף למשחקי ההשקה המדהימים שאני יכול לתת לך. מה עם GTA3 שיצא לפני סוף השנה השנייה מה עם JAk ודקסטר 1 שהוא הפלטפרמר הלא נינטנדואי/RARE הכי טוב שיש בקונסולות? הכל לפני סוף השנה השנייה. אני יכול להמשיך ולהמשיך אבל זה פשוט יקח את הדיון למחוזות דור הPS2 והפס3 ואני בטוח שלא על זה הדיון שלנו :)

הנקודה לאסקין, היא שראיין רוצה להתיש אותנו, הוא רוצה להרעיב אותנו עד רמה כזו שהוריזון 2 יראה לנו מדהים מרוב רעב. "כל קוץ פרח במדבר" כמו שאומרים.
וזה מצליח לו כי אני אף פעם לא הייתי שוקל לקנות את הוריזון 2 שנראה משחק חביב במקסימום, אבל מרוב שאין כלום מתפשרים.

אני לא לוקח בחזרה שום דבר שאמרתי על ריטרנאל הוא משחק גדול והגרפיקה מהממת אבל אתה רוצה שריטרנל ישאר הbenchmark הגרפי של הדור הזה? אני רוצה לראות מפתחים מפרקים לגזרים את ריטרנל בגרפיקה. זה כמו שאדם היה עף על הגרפיקה של Uncharted 4 והיית אומר לו שבגלל שלדעתו Uncharted 4 הוא שיא גרפי אין לו זכות
לרצות שTLOU2 ישבור אותו גרפית.

אנחנו לפני סוף השנה השניה של הפס5 ואין לנו שום דבר שדומה לג'ק ודקסטר או GTA3 באופק ואתה חוגג.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 אוגוסט 2021, 16:36

חחחח כן, היה עדיף להם סאנסט אוברדרייב או רזיסטנס במקום ראצ׳ט? ראצ׳ט הרבה יותר גדול מהם.
איך זה נקרא לבזבז משאבים? ראצ׳ט הוא הצלחה, זה משחק מעולה והיחיד שמנצל את הSSD ומקבל שבחים בכל מקום, רק במח שלך סאנסט או רזיסטנס עדיפים… כמו כן - ראצ׳ט לא פלטפורמר באמת, זה משחק אקשן-יריות שמשלב פלטפורמינג אבל הוא אקשן-שוטר קודם כל.
אני לא בולס כל מה שהממוצע עם אומרים, אני צריך שגם הז׳אנר יתאם לי… אם הייתי אוהב את הז׳אנר ברור שהייתי משחק בו, כמו שהייתי משחק בדארק סולס וסקירו או מה-שלא-יהיה משחק האסטרטגיה וניהול המשאבים הטוב ביותר. זה לא הלחם והחמאה שלי.

לגבי עוד דוגמאות למשחקים מתקופת הפס2 שעשו אותם יחסית מעט אנשים בתקציב של 14 מליון דולר (לפי ויקיפדיה) - תהנה.
Gta3 לא היה בלעדי. הוא יצא אחרי חצי שנה למחשב ושנה אחר כך לאקס בוקס. מחשיבים עכשיו גם בלעדיים לחצי שנה? :)
תמשיך, כמה שתביא יותר דוגמאות לא קשורות בעליל עד כדי מגוחכות לחלוטין - ככה זה יוכיח שדווקא mgs4 הוא אולי החריג היחיד וגם הוא ממש גבולי והוא לא צד א, אבל מבחינתי הוא כן צד א ;)

אה, ואנחנו לא ״לפני סוף השנה השנייה של הפס5״, כשאתה כותב את זה משתמע שאנחנו בספטמבר 2022, כי זו ההגדרה למה שכתבת, אנחנו סה״כ 8 וחצי חודשים מאז השיגור, בדיוק באמצע בין חצי שנה לשנה הראשונה של הפס5, ובינתיים יש לך בלעדיים יותר איכותיים, אבל לא טוב לך כי לא כורתים מספיק איברים או משהו, במשחק הכי מרשים שיצא בדור הזה עד כה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 03 אוגוסט 2021, 17:03

אוי לאסקין אתה אשכרה גורר את הויכוח הזה למונחים סמנטים ונהיה "נאצי תאריכים?" זה סימן לזה שמתחילים להיגמר לך הטיעונים :) מצדי תקרא לזה שנה ראשונה שנה שנייה מה שבא לך. הכל נופל בחלון ההשקה. לפעמים סופרים מהשנה שהמכשיר שוגר וסופרים את שנת ההשקה כשנה. ולפעמים סופרים שנים "פרופר"

אם אתה אומר שאנחנו בשנה הראשונה של הפס5 קיבלתי, אין בעיה, זה גם ככה סמנטי ואין לזה משמעות בעולם האמיתי אז אם אנחנו בשנה הראשונה של הפס5 גם ג'ק ודקסטר וGTA3 יצאו בשנה הראשונה של הפס2 והנה אנחנו באותה נקודה.

לאסקין זה להפך רק אתה ועומר ועוד כמה אנשים עם נקודה חמה בלב ליצור הפרוותי רציתם את ראצ'ט בהשקה, הרוב המוחלט פיהקו לגמרי מזה שמתבזבז משחק על יצור פרווה ורובוט עם תסמונת אספרגר :)

מי לא ירצה את סאנסט אוברדרייב 2 על ראצ'ט אחד ממשחקי העולם הפתוח הכי כיפים וחדשנים וצבעונים ויפים של הדור הקודם לעומת עוד פלטפורמר יריות. ראצ'ט זה כמו הדוד הזקן שהפסיק להיות מגניב כבר לפני 20 שנה אבל עדיין מנסה לדבר כמו צעיר וצובע את השיער ומשוכנע משום מה שהוא מסמר המסיבה ולא מבין שהפך למטרד.

אף אחד לא מתווכח איתך על זה שGOW2 לא היה יכול להיות בלעדי לפס5, אני תמיד מסכים עם זה שהוא כנראה נועד להיות משחק פס4 מיום הפיתוח שלו על סמך העבר, אבל אין לך תקדים לזה שגם גרילה נתקעו בדור הקודם, אין לך תקדים לזה שבזבזו שני צוותים על משחק R&C שקיבל ממוצע 89 רק בגלל שאנשים חרמנים למשחק נקסט ג'ן.

והרי קליימן גבר הראה שהציון של DS מנופח מעבר לכל פרופורציה, אפילו אנשים כמו סטיק שהם מעריצי From יגידו לך שDS לא עומד עם משחקי הסולס המודרניים.
אז בוודאי שגם ראצט נופל בציון שלו מאותם סיבות של הייפ מוגזם

מימלא אני, אני לא שיחקתי בR&C עדיין אז אתה יכול לטעון כנגדי שאני לא מדבר עם ניסיון, אבל מה עם נדב גם הוא לא מדבר מניסיון? הרי הוא אמר פה שלדעתו המשחק הזה נראה פחות מרשים ממה שקילזון בזמנו.

אני שבוע הבא מביא את הטלווזיה ומביא את RַַC איתה כמובן מתוך אונס שאין מה לשחק ולא מתוך תאווה אמיתית אליו. אבל אין מה לעשות ואני מבטיח לך שRַ&C הזה לא יהפוך אותי למעריץ כבר מעכשיו :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 אוגוסט 2021, 17:33

השנתיים הראשונות של הפס2 מלאות בכל כך הרבה משחקים אדירים ובלעדיים, גם מצד א׳ של סוני וגם בלעדיים מצד ג׳, שאין מקום על הדפים של הפורום לציין את כולם. אבל לאסקין עשה סוג של סינון רנדומאלי שהספירה תתחיל רק מדור הפס3.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 03 אוגוסט 2021, 17:55

אני לפעמים חושד שראיין פשוט קורא את ההודעות של לאסקין עם גוגל טרנסלייט ועל זה עושה את ההחלטות העסקיות שלו :)
לחרבן על ההשקה של הפס2 הרי זה בגבול עבודה זרה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 אוגוסט 2021, 18:13

חחח כן, מי לא היה רוצה סאנסט על פני ראצ׳ט? אולי כולם, בערך? סאנסט היה פלופ רציני, לא מכר מליון יחידות, וגם לא היה כזה משחק טוב. שוב, אתה מגחיך את הדיון, ראצ׳ט זה מותג חזק של סוני.
ושוב מביא את ג׳ק ודקסטר וgta3 כדוגמאות מה נסגר איתך? מבחינת השקעה במשחק ברור שההשקעה בראצ׳ט פי כמה וכמה ממנו, זה משחק בתקציב של חצי מריטרנל, אם לא רבע. ושוב gta 3 לא היה משחק בלעדי של סוני אז מה קשור? אנחנו סופרים עכשיו צד ג׳ שיוצאים למחשב ולקונסולות מתחרות? די להתפזר עם דוגמאות לא קשורות לדיון.
וההוכחות שלך זה ״הנה תראה את קליימן גבר״ אוקיי, גבר.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 03 אוגוסט 2021, 18:44

DrKeo כתב:השנתיים הראשונות של הפס2 מלאות בכל כך הרבה משחקים אדירים ובלעדיים, גם מצד א׳ של סוני וגם בלעדיים מצד ג׳, שאין מקום על הדפים של הפורום לציין את כולם. אבל לאסקין עשה סוג של סינון רנדומאלי שהספירה תתחיל רק מדור הפס3.

כי אז לקאפקום, Square, Konami ורבות אחרות לא היה שום בעיה לתת בלעדיות על קונסולה. זה מצב שלא קיים כבר כמעט 15 שנה בתעשייה, בטח לא בהיקיפים שהיו אז.
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 8 אורחים