Death_119 כתב:קצת רשמים מRome 2 למי שאוהב את הסדרה והשינויים שאני הספקתי לראות מהמשחק הקודם בסדרה:
המשחק לוקח כיוון קצת שונה מShogun וחוזר למעשה לסגנון המשחק שהוצג ב medieval 2 בחלקו. רעיון פיזור המשאבים במחוז נגנז (אני בעד מאחר וזה יצר ספאמינג מצד הAI בשני המשחקים הקודמים בסדרה) ושוב העיר היא מרכזו והאוביקט היחיד של המחוז, הגיוס גם נעשה על בסיס היחידה בשטח ולא מעיר (צעד מבורך). בניה בעיר מסוימת מקנה את היכולות לכלל הפרובינציה (עוד צעד מבורך). מחוזות קשורים ביחד למחוזות אחרים סביב רעיון של פרובינציות של אזורים גאוגרפיים כאשר כיבוש כלל הפרובינציות השייכות לאזור ספציפי (נגיד יוון) יקנו בונוסים מיוחדים. אין יותר יחידות המשוטטות ללא גנרלים (לדעתי צעד חיובי) בשביל להקטין את מספר היחידות על הלוח לשם סדר, חייבים לגייס גנרל שמגיע מהמשפחה שלך שיוצר כנראה בעיות מול שתי המשפחות האחרות השייכות למדינה אותה בחרת לשחק (בדומה למה שהיה בRome הראשון וכנראה עלול להביא למלחמת אזרחים, הEnd game הקודם של Rome הראשון ודומה לRealm devided בShogun 2). הקרבות הן כמובן משולבים ים ויבשה למרות שבשעתיים ששיחקתי (עדיין בTutorial כדי לראות את כלל המכניקות החדשות) לא חוויתי את הדבר. זה מה שהספקתי לראות כרגע אבל בטח יש עוד.
הבעיה האמיתית של המשחק היא בצד הטכני. דבר ראשון הוא לא נראה טוב משוגאן 2 בצורה בולטת. דבר שני הוא טובעני בטירוף לעומתו. אני מצליח כנראה (עדיין לא בטוח איך זה יעבוד בקרבות באמת גדולים למרות שאת הבנצ'מארק עברתי בהצלחה) להריץ את המשחק בVery high ברוב הדברים (מעט האחרים Ultra) ללא צללים (על low), ללא AA ועוד כמה אפקטים נוספים והמשחק כנראה מצליח להיות לרוב מעל 30 ואף יותר (מחזיק 580 עם אוברקלוק מהמפעל, i7 2600 ו-8 ג'יגה זיכרון). אנשים מדווחים כי אפילו עם 780 אי אפשר להריץ את המשחק ביותר מ-15-20 פריימים בשיא ההגדרות (כנראה מחלות לידה של שיגור). המשחק יכל לקרוס סתם ככה. המשחק יצא גם עם פאטץ' ענק בשיגור. מקווה שהבעיות יתוקנו בהמשך (בדומה לSkyrim).
גם אני קניתי בהשקה ואני רק יכול להצטער על כך..
אני מאוד אוהב את המשחקים, אני חושב ששוגן 2 היה השיא של הסדרה ובנתיים ממה שראיתי והצלחתי לשחק רומא 2 נראה לי רק טוב יותר ומעניין יותר.
אבל זאת בדיוק הבעיה, זה מהמעט
שהצלחתי לשחק בנתיים. כל משחקי TW (זכור לי בעיקר אמפייר שיצא גם חצי אפוי בצורה קיצונית) יוצאים בהשקה מלאי באגים ובעיות ובגלל זה קודם כל אני נוהג ללמוד את המשחק ולהתחיל משחק "רציני" שבועיים אחרי היציאה כשיוצאים כמה פאצ'ים.
אבל הפעם הם כבר ממש הגזימו, המשחק לא שחיק.
לפי מה שקראתי באינטרנט יש למשחק בעיה שהוא פשוט לא מנצל את כל הכוח של הכרטיס מסך ופשוט משתמש בכמות קטנה ממנו מה שגורם לכך שהמשחק אצלי בכל ההגדרות משתמש בטקסטורות נמוכות ואפילו ככה בקרבות, ואפילו במפה אני נמצא במקרה הטוב על 10-12 FPS.
(לצורך השוואה, שוגן 2 אני משחק על VH ומקבל מעל 30 FPS בקרבות העמוסים ביותר)
מאוד חבל לי, כי המשחק נראה לי כמו עוד שיא בסדרה ואני מקווה שהם יתקנו אותו במהרה כי הוא פשוט בלתי שחיק כרגע (ולפי מה שהולך בפורומים שלהם אני ממש לא היחיד שהמשחק שבור אצלו)