נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי swym » 04 ספטמבר 2013, 14:03

DrKeo כתב:פיטר מילנו עושה משחקים סופר מיוחדים והוא גם ממציא סגנונות חדשים. דאנג'ן קיפר היה הtower defense הראשון

האמת היא ש-The Horde של Toys for Bob היה סוג של הtower defense הראשון (או אולי אפילו השנים) והקדים את Dungeon Keeper בכמה שנים טובות. אבל מצד שני בצד ה"לזכות" כדאי לציין שפופולוס הציע כבר בשנות ה-80 משחק אסטרטגיה עם אונליין לשני שחקנים.

מצד שני, יצא לי לדבר איתו כשהוא ביקר לפני שנה בארץ, ולפי הסיפור שלו הוא היה ב"כלוב זהב" ניהולי: לטענתו הוא הבין את זה אחרי שהוא מונה לנהל את MGS אירופה ופתאום כשיום אחד הגלגל בכיסא שלו התפרק או משהו כזה, אמרו לו שלא יגע בזה והגיע אליו מישהו מהאחזקה שהתפקיד היעודי שלו הוא להחליף את הכיסאות של הגלגלים במשרד. בנקודה הזו לטענתו הוא הבין שלמרות שהוא בעמדה ניהולית, הוא עוד בורג בחברה ענקית.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 04 ספטמבר 2013, 23:17

Death_119 כתב:קצת רשמים מRome 2 למי שאוהב את הסדרה והשינויים שאני הספקתי לראות מהמשחק הקודם בסדרה:
המשחק לוקח כיוון קצת שונה מShogun וחוזר למעשה לסגנון המשחק שהוצג ב medieval 2 בחלקו. רעיון פיזור המשאבים במחוז נגנז (אני בעד מאחר וזה יצר ספאמינג מצד הAI בשני המשחקים הקודמים בסדרה) ושוב העיר היא מרכזו והאוביקט היחיד של המחוז, הגיוס גם נעשה על בסיס היחידה בשטח ולא מעיר (צעד מבורך). בניה בעיר מסוימת מקנה את היכולות לכלל הפרובינציה (עוד צעד מבורך). מחוזות קשורים ביחד למחוזות אחרים סביב רעיון של פרובינציות של אזורים גאוגרפיים כאשר כיבוש כלל הפרובינציות השייכות לאזור ספציפי (נגיד יוון) יקנו בונוסים מיוחדים. אין יותר יחידות המשוטטות ללא גנרלים (לדעתי צעד חיובי) בשביל להקטין את מספר היחידות על הלוח לשם סדר, חייבים לגייס גנרל שמגיע מהמשפחה שלך שיוצר כנראה בעיות מול שתי המשפחות האחרות השייכות למדינה אותה בחרת לשחק (בדומה למה שהיה בRome הראשון וכנראה עלול להביא למלחמת אזרחים, הEnd game הקודם של Rome הראשון ודומה לRealm devided בShogun 2). הקרבות הן כמובן משולבים ים ויבשה למרות שבשעתיים ששיחקתי (עדיין בTutorial כדי לראות את כלל המכניקות החדשות) לא חוויתי את הדבר. זה מה שהספקתי לראות כרגע אבל בטח יש עוד.

הבעיה האמיתית של המשחק היא בצד הטכני. דבר ראשון הוא לא נראה טוב משוגאן 2 בצורה בולטת. דבר שני הוא טובעני בטירוף לעומתו. אני מצליח כנראה (עדיין לא בטוח איך זה יעבוד בקרבות באמת גדולים למרות שאת הבנצ'מארק עברתי בהצלחה) להריץ את המשחק בVery high ברוב הדברים (מעט האחרים Ultra) ללא צללים (על low), ללא AA ועוד כמה אפקטים נוספים והמשחק כנראה מצליח להיות לרוב מעל 30 ואף יותר (מחזיק 580 עם אוברקלוק מהמפעל, i7 2600 ו-8 ג'יגה זיכרון). אנשים מדווחים כי אפילו עם 780 אי אפשר להריץ את המשחק ביותר מ-15-20 פריימים בשיא ההגדרות (כנראה מחלות לידה של שיגור). המשחק יכל לקרוס סתם ככה. המשחק יצא גם עם פאטץ' ענק בשיגור. מקווה שהבעיות יתוקנו בהמשך (בדומה לSkyrim).

גם אני קניתי בהשקה ואני רק יכול להצטער על כך..
אני מאוד אוהב את המשחקים, אני חושב ששוגן 2 היה השיא של הסדרה ובנתיים ממה שראיתי והצלחתי לשחק רומא 2 נראה לי רק טוב יותר ומעניין יותר.
אבל זאת בדיוק הבעיה, זה מהמעט שהצלחתי לשחק בנתיים. כל משחקי TW (זכור לי בעיקר אמפייר שיצא גם חצי אפוי בצורה קיצונית) יוצאים בהשקה מלאי באגים ובעיות ובגלל זה קודם כל אני נוהג ללמוד את המשחק ולהתחיל משחק "רציני" שבועיים אחרי היציאה כשיוצאים כמה פאצ'ים.
אבל הפעם הם כבר ממש הגזימו, המשחק לא שחיק.
לפי מה שקראתי באינטרנט יש למשחק בעיה שהוא פשוט לא מנצל את כל הכוח של הכרטיס מסך ופשוט משתמש בכמות קטנה ממנו מה שגורם לכך שהמשחק אצלי בכל ההגדרות משתמש בטקסטורות נמוכות ואפילו ככה בקרבות, ואפילו במפה אני נמצא במקרה הטוב על 10-12 FPS.
(לצורך השוואה, שוגן 2 אני משחק על VH ומקבל מעל 30 FPS בקרבות העמוסים ביותר)

מאוד חבל לי, כי המשחק נראה לי כמו עוד שיא בסדרה ואני מקווה שהם יתקנו אותו במהרה כי הוא פשוט בלתי שחיק כרגע (ולפי מה שהולך בפורומים שלהם אני ממש לא היחיד שהמשחק שבור אצלו)

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 05 ספטמבר 2013, 01:52

בנושא קצת אחר, אני כבר הרבה זמן רוצה להחליף את המחשב שלי (ועכשיו רומא השבור רק גרם לי לעוד רגשי מצפון שהמחשב שלי חלש מידי, ) אבל הבעיה שאני ממש לא מבין בזה.
לא במחירים, לא בחומרה ולא באיך עושים את זה כל כך..

את המחשב הנוכחי שלי קניתי לפני 4.5 שנים באיזור ה3000 וקצת שקל וזה גם מה שיש לי כרגע פחות או יותר להשקיע במחשב.
שוב, אני לא מבין בזה כלום אז אני אשמח לעזרה
מה הסדר גודל של מחשב בתקציב כזה? (השימוש העיקרי שלי במחשב הוא לגיימינג לפחות בשנים הקרובות)
להשקיע יותר כסף זה קצת בעייתי כיוון שאני חייל ולחסוך מה750 שקל שאני מרוויח בחודש זה לא דבר פשוט.. בטח לא בתקופה הקרובה שאני הרבה בבית בעקבות הקיצוצים בצבא (אף אחד לא מתלונן :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 ספטמבר 2013, 18:04

Stick כתב:בנושא קצת אחר, אני כבר הרבה זמן רוצה להחליף את המחשב שלי (ועכשיו רומא השבור רק גרם לי לעוד רגשי מצפון שהמחשב שלי חלש מידי, ) אבל הבעיה שאני ממש לא מבין בזה.
לא במחירים, לא בחומרה ולא באיך עושים את זה כל כך..

את המחשב הנוכחי שלי קניתי לפני 4.5 שנים באיזור ה3000 וקצת שקל וזה גם מה שיש לי כרגע פחות או יותר להשקיע במחשב.
שוב, אני לא מבין בזה כלום אז אני אשמח לעזרה
מה הסדר גודל של מחשב בתקציב כזה? (השימוש העיקרי שלי במחשב הוא לגיימינג לפחות בשנים הקרובות)
להשקיע יותר כסף זה קצת בעייתי כיוון שאני חייל ולחסוך מה750 שקל שאני מרוויח בחודש זה לא דבר פשוט.. בטח לא בתקופה הקרובה שאני הרבה בבית בעקבות הקיצוצים בצבא (אף אחד לא מתלונן :)

אתה יכול לפרט מה יש לך כרגע במחשב כדי שנדע מה אפשר למחזר? איזה ספק כוח, איזה מארז וכו׳? למרות שאני יוצא מהנחה שנוכל לשמור את הדיסק הקשיח, מארז, ספק כוח וכונן dvd.
We're just normal men. We're just innocent men

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 05 ספטמבר 2013, 02:23

DrKeo כתב:אתה יכול לפרט מה יש לך כרגע במחשב כדי שנדע מה אפשר למחזר? איזה ספק כוח, איזה מארז וכו׳? למרות שאני יוצא מהנחה שנוכל לשמור את הדיסק הקשיח, מארז, ספק כוח וכונן dvd.

את האמת שאני אוכל לתת פרטים מדויקים רק בשבת בגלל החג, אני אצל המשפחה בימים הקרובים.
אבל בגדול, אין סיבה שלא נוכל למחזר את הדיסק הקשיח המארז והכונן, כולם עובדים יופי, ספק כוח אני לא יודע.
הכרטיס מסך והמעבד כבר מזמן התיישנו ככה שהם לא בעניין ובקשר לזיכרון RAM אני לא יודע ממש איך זה עובד אבל יש לי 4GB שאם אפשר אין סיבה לא להעביר הלאה.
בכל מקרה פרטים מדויקים אין לי כרגע לצערי, אבל בהנחה שממחזרים דברים בסיסיים ולא יותר, מה הסדר גודל של מחשב ב3000 פלוס מינוס?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 ספטמבר 2013, 18:38

Stick כתב:את האמת שאני אוכל לתת פרטים מדויקים רק בשבת בגלל החג, אני אצל המשפחה בימים הקרובים.
אבל בגדול, אין סיבה שלא נוכל למחזר את הדיסק הקשיח המארז והכונן, כולם עובדים יופי, ספק כוח אני לא יודע.
הכרטיס מסך והמעבד כבר מזמן התיישנו ככה שהם לא בעניין ובקשר לזיכרון RAM אני לא יודע ממש איך זה עובד אבל יש לי 4GB שאם אפשר אין סיבה לא להעביר הלאה.
בכל מקרה פרטים מדויקים אין לי כרגע לצערי, אבל בהנחה שממחזרים דברים בסיסיים ולא יותר, מה הסדר גודל של מחשב ב3000 פלוס מינוס?

במצב הזה הייתי במקומך קונה את זה:
כרטיס מסך - EVGA GTX760 ACX 2GB שעולה 1400 שקלים
מעבד - Intel Core i5 4570 Haswell 3.2Ghz שעולה 980 שקלים
זיכרון - Corsair 2x4GB DDR3 1600Mhz Vengeance Blue Dual Channel CL9-9-9-24 שעולה 375 שקלים
לוח אם - Asus H81M-C LGA1150 שעולה 290 שקלים

סך הכל 3045 שקלים. כרטיס 760GTX עם 8GB של זיכרון ומעבד דור רביעי ה-i5 הכי חזק בשוק יתנו לך אחלה של מחשב גיימרים. זה מסוג המחשבים שאם תרגיש שהוא לא מספיק חזק לך עוד שנתיים או שלוש, רק תמכור את הכרטיס מסך ב400 שקל ותקנה חדשה ב1400 שקל ותקבל שוב פעם מחשב גיימרים מצויין.

אם תחליט להוציא יותר, SSD אם תרצה מחשב שעובד בכלליות מהר יותר אבל זה לא ישפיע על הביצועי משחקים (כלומר זמן עליה של תוכנות, העתקה של קבצים, זמן BOOT מהיר של חלונות וכו') או לשדרג כרטיס מסך אם תרצה אך ורק שיפור בביצועים של משחקים.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 04 ספטמבר 2013, 18:49

הרכבתי את המפרט הזה בTMS.
הרכבתי כאן מחשב שלם כי אני לא בטוח שאתה יודע להרכיב את המחשב בעצמך ולכן עדיף שהחנות תעשה את זה כשבנוסף יש פה כמה הנחות די רציניות (הגדולה בהם היא על כרטיס המסך שצריך להיות די חזק) בגלל זה שמדובר ברכישה של מחשב חדש מלא.

מק"ט מוצרים כמות מחיר
G3220B Intel Dual-Core G3220 3.0Ghz 3MB LGA1150 BOX 1 ₪311
GB85MHD3 Gigabyte GA-B85M-HD3 for 1150 1 ₪394
SGTX762GD5HN Sparkle Geforce GTX760 2GB RETAIL - בקניית מחשב חדש 1 ₪1080
D34G1600CR Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד 2 ₪292
GZU1BPAXB00 Gigabyte LUXO X140 Black MidiTower ATX 1x 120 MM FAN TOOLESS 1 ₪178
S12II-520 Seasonic PSU S12II-520W Active PFC 80+ Retail 1 ₪320
PX-128M5SN Plextor PX-128M5S Sata3 Marvell+24nm M5 - בקניית מחשב חדש בלבד 1 ₪490
סה"כ: 8 ₪3065

כמה נקודות להתייחסות:
1. המעבד - זה מעבד שיצא לפני כמה ימים ואין עליו benchmarks. הוא כמעט התת של התת של אינטל, הוא עולה כלום בריבוע (וזה עוד מגיע בקיט מלא עם קירור למעבד) ולכן הולכים לשחוט אותי כאן אבל במציאות הוא צריך להספיק לכל דבר נורמלי שתעשה, כולל הרצה של המשחקים האחרונים ביותר על ההגדרות הגבוהות ביותר.
2. דחפתי לך SSD בגודל של 128GB. אתה יכול להעביר לחנות את המחשב הישן שלך ולבקש שיעבירו לך את הדיסק הישן ואת הDVD אבל SSD... בימינו... זה MUST.
3. די בטוח שהזכרון הישן שלך לא מתאים. הוא ככה"נ DDR II והלוחות החדשים עובדים עם DDR III.
4. המארז. די פושטי אבל צריך לעשות את העבודה. אם המארז הישן שלך איכותי אז תשקול להצריח את הרכיבים אחרי הקניה, אחרת תשקול להוסיף 100-200 שקל ולקנות מארז איכותי יותר.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 04 ספטמבר 2013, 19:05

להרכיב את המחשב לא אמור להיות בעיה יותר מידי, לא עשיתי את זה מעולם אבל אני מאמין שאני אסתדר. בכל מקרה יש תמיד חברים או משפחה לעזור, השאלה אם יוצא לי יותר משתלם לקנות את החלקים בנפרד או שזה לא כל כך משנה ואז אני באמת לא אסתבך עם זה.
בקשר למעבד שהצאת, אני באמת לא מבין בזה ככה שאין לי מה להגיד בנושא אבל אם המעבד שkeo הביא באמת יותר טוב והם באותו טווח מחיר, אז אולי עדיף ללכת על שלו. בכל זאת אני רוצה מחשב שיחזיק כמה שיותר זמן למרות שאני בתקציב מוגבל

עריכה-
טוב התעמקתי קצת יותר, המעבדים לא באמת באותו טווח מחיר, מה שהבאת זול בהרבה, אז אם הוא באמת עושה את העבודה אני אלך עליו. השאלה היא בסופו של דבר מה החסרונות שלו ולמה הוא כל כך זול?

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 04 ספטמבר 2013, 23:15

השוק הזה של מעבדים למחשבים נייחים הוא שוק די מת.
המעבד שנדב הביא הוא מעבד מצוין והוא גם נותן פי 2 ביצועים (כשברקע יש כמה הבדלים נוספים כמו שתי ליבות ולא ארבע ואין פונקציות כמו היפרת'רדים וטורבובוסט שלא ממש משמעותיות) אבל בפועל, כבר לפני לא מעט שנים המעבדים הגיעו לרמה כזו של ביצועים שכבר לא ממש מעניינת אף צרכן ממוצע. אם אתה לא עושה עבודות כמו סימולציות מתמטיות, עריכת סרטים מקצועית או דברים דומים שישתו כל כח עיבוד שרק תפיל עליהם, אתה כמעט לא תרגיש בהבדל ובמה שקשור במשחקים, בכלל המעבד כמעט לא עושה כלום ורוב העבודה שמתבצעת היא בכרטיס המסך ובצ'יפסט.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 05 ספטמבר 2013, 09:18

אני דווקא חושב שהi5 עדיין נותן תוספת ביצועים במשחקים שמצדיקה את המחיר שלו על פני i3 ובטח שעל פני מעבדים זולים יותר. אבל גם לi5 נדמה לי שיש דגם יותר זול שאפשר להסתפק בו. האם עדיף להשקיע את ההפרש בSSD? יש מצב אבל אני לא בטוח ב-100%.
במקביל, הייתי מחליף את ה760 GTX בהמלצות שמעלי ב-7950 שעולה גם הוא באזור ה-1300 ש"ח (ואולי פחות במסגרת מחשב חדש) ובמקביל נותן ביצועים טובים יותר.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 05 ספטמבר 2013, 21:14

מה אתם אומרים על אחד המחשבים הבנויים? המחשב הזה עומד לי יופי בתקציב עם אפשרות לשדרוגים שמופיעים שם:
https://www.tms.co.il/product/12498
עד כמה שהבנתי הוא די מזכיר את ההמלצות שלכם אבל מגיע כמחשב שלם ואז אני כבר אוכל אולי לשים את המחשב הנוכחי שלי בשימוש אחר.

ואגב, SSD? מה זה בדיוק?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 05 ספטמבר 2013, 13:46

Stick כתב:ואגב, SSD? מה זה בדיוק?

סוג חדש ומהיר של זכרון.
יש את הHDD, או הדיסק הקשיח, שזה הזכרון שכולם מכירים ומשתמשים בו.
בשנים האחרונות נכנס גם סוג חדש של זכרון, שהוא בעצם זכרון פלאש והיתרון הגדול שלו הוא שהוא מהיר בהרבה יותר מהדיסק הקשיח. גם אין בו חלקים זזים, ככה שהוא צורך פחות חשמל ובהתאם הוא גם לא מתחמם כמו דיסק קשיח.

הבעיה איתו היא שהוא עדין מאוד מאוד יקר. 60GB, למשל, יעלו לך סביב ה300 שקלים, כאשר זה מחיר שבו אתה יכול להשיג גם 1TB בHDD.
זו הסיבה שהרבה מחשבים היום נמכרים עם SSD קטן וHDD גדול, או עם כונן היברידי שבו יש לך HDD רגיל וגדול ותוספת קטנה של cache של SDD. בכוננים האלו רוב הקבצים שלך ישבו על הדיסק הקשיח, אבל המערכת יודעת לשים את הקבצים שבהם אתה עושה שימוש קבוע (מערכת ההפעלה, למשל) על הSSD וככה אתה מרוויח חלק ניכר מהמהירות של הזכרון החדש, בלי לשלם עוד המון במחיר.

במחשבים נייחים, מומלץ לשים דיסק קשיח גדול (1-2 TB) וSSD קטן (למשל, 60GB) שעליו מתקינים את מערכת ההפעלה ופה ושם עוד איזו תוכנה שעושים בה שימוש קבוע.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 05 ספטמבר 2013, 16:47

Stick כתב:מה אתם אומרים על אחד המחשבים הבנויים? המחשב הזה עומד לי יופי בתקציב עם אפשרות לשדרוגים שמופיעים שם:
https://www.tms.co.il/product/12498
עד כמה שהבנתי הוא די מזכיר את ההמלצות שלכם אבל מגיע כמחשב שלם ואז אני כבר אוכל אולי לשים את המחשב הנוכחי שלי בשימוש אחר.

ואגב, SSD? מה זה בדיוק?

המחשב שמורכב לך שם נראה באמת כמו מחשב אחלה והמחיר מצוין. יש שם רק כמה נקודות קטנות שצריכות תשומת לב:
1. הרכיבים הם דור קודם - מעבד ישן וכרטיס מסך ישן. זה נשמע יותר רע ממה שזה באמת. ההבדל בביצועים של המעבדים בין הדורות הוא זניח בעליל וגם הקפיצה בכרטיס המסך היא לא נורא נורא גדולה.
2. שווה לשדרג ל8GB זכרון. ההפרש במחיר זניח. תוודא רק שזה מגיע בתור שני מודולים נפרדים של 4GB ולא מודול בודד של 8GB (זה משמעותי מאוד מבחינת הביצועים).
3. שווה לשדרג את הספק.
4. כמו ששחר רשם לך, SSD זה תחליף מהיר מאוד לדיסק הקשיח. הוא מקפיץ מאוד את הביצועים של המחשב וזה לא חלק מהמפרט. אני בהחלט מציע שתשקול לשים SSD (אתה יכול להעביר מהמחשב הישן שלך את הדיסק הקשיח ואת כונן הDVD וזה יחסוך לך את העלות של הSSD אבל יחייב דיסק אחר למחשב הנוכחי)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 ספטמבר 2013, 18:11

אני עדין הייתי ממליץ לך ללכת על ההרכבה שלי, היא נותנת לך את הביצועים הכי טובים לגיימר. אם תרצה לשנמך את המעבד בשביל ssd זה מצויין אבל ללכת על המעבד הכי גרוע של אינטל נשמע לי קיצוני. אפשר לרדת לi5 פחות טוב ולחסוך 300 שקל ולקנות בהם ssd קטן. אני עדין ממליץ על 760 ולא על 7950 פשוט כי הוא חזק יותר ובאתרים הגדולים הוא גם זול יותר. אם תמצא 7950 בזול בהרבה מ760 אז בטח, אבל באותו מחיר או יקר יותר, זה כרטיס חלש יותר ביותר כסף.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 05 ספטמבר 2013, 18:28

swym כתב:במקביל, הייתי מחליף את ה760 GTX בהמלצות שמעלי ב-7950 שעולה גם הוא באזור ה-1300 ש"ח (ואולי פחות במסגרת מחשב חדש) ובמקביל נותן ביצועים טובים יותר.

לפי הבנצ'מרקים שראיתי בביקורות של tom's, הביצועים של שני הכרטיסים ממש דומים, עם יתרון קליל ל760.
במחירים שראיתי, נראה שה7950 קצת יותר יקר (הפרש של 100-200 שקלים), אבל בהתחשב בכך שמקבלים איתו שלושה משחקים, הוא הופך למשתלם קצת יותר, לפי דעתי.

עם זאת, אין לי ניסיון עם הדרייברים של AMD. שמעתי פה ושם תלונות ובעיות, אבל לא משהו מעבר לתלונות ולבעיות שיש פה ושם עם דרייברים של NVIDIA. מה שכן שמעתי זה שהבעיות הללו נפתרות הרבה יותר מהר אצל NVIDIA, אבל זה סתם רושם כללי ובהחלט יכול להיות שזה לא מדויק.
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 06 ספטמבר 2013, 02:37

DrKeo כתב:אני עדין הייתי ממליץ לך ללכת על ההרכבה שלי, היא נותנת לך את הביצועים הכי טובים לגיימר. אם תרצה לשנמך את המעבד בשביל ssd זה מצויין אבל ללכת על המעבד הכי גרוע של אינטל נשמע לי קיצוני. אפשר לרדת לi5 פחות טוב ולחסוך 300 שקל ולקנות בהם ssd קטן. אני עדין ממליץ על 760 ולא על 7950 פשוט כי הוא חזק יותר ובאתרים הגדולים הוא גם זול יותר. אם תמצא 7950 בזול בהרבה מ760 אז בטח, אבל באותו מחיר או יקר יותר, זה כרטיס חלש יותר ביותר כסף.

אוקיי, כנראה שאני ארכיב משהו על הבסיס שלך. אני אשמח אם תוכל לתת לי באמת מעבד זול קצת יותר כי באמת ההבנה שלי בנושא (בטח על מעבדים) היא אפס.
אגב, אם כבר נגיע לחלק המעשי אני אשמח להמלצה על חנות זולה ואמינה לקנות ממנה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 05 ספטמבר 2013, 19:10

Nucleus_Dawn כתב:
לפי הבנצ'מרקים שראיתי בביקורות של tom's, הביצועים של שני הכרטיסים ממש דומים, עם יתרון קליל ל760.
במחירים שראיתי, נראה שה7950 קצת יותר יקר (הפרש של 100-200 שקלים), אבל בהתחשב בכך שמקבלים איתו שלושה משחקים, הוא הופך למשתלם קצת יותר, לפי דעתי.

עם זאת, אין לי ניסיון עם הדרייברים של AMD. שמעתי פה ושם תלונות ובעיות, אבל לא משהו מעבר לתלונות ולבעיות שיש פה ושם עם דרייברים של NVIDIA. מה שכן שמעתי זה שהבעיות הללו נפתרות הרבה יותר מהר אצל NVIDIA, אבל זה סתם רושם כללי ובהחלט יכול להיות שזה לא מדויק.

אני כבר כמעט שנתיים עם AMD, ואני מאוד מאוד מרוצה. בעיות מאוד מינוריות, וסה''כ קצב משביע רצון של דרייברים חדשים. דווקא בתקופה האחרונה, Nvidia היו אלה שעלו לכותרות עם דרייברים בעייתיים, למרות שכמו שציינת, זה קורה לכולם.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 ספטמבר 2013, 19:11

Stick כתב:אוקיי, כנראה שאני ארכיב משהו על הבסיס שלך. אני אשמח אם תוכל לתת לי באמת מעבד זול קצת יותר כי באמת ההבנה שלי בנושא (בטח על מעבדים) היא אפס.
אגב, אם כבר נגיע לחלק המעשי אני אשמח להמלצה על חנות זולה ואמינה לקנות ממנה

אתה יכול ללכת על 4130 i3 שיחסוך לך 350 שקל ועדין זה מעבד הרבה יותר מתקדם ממה שעמר הציע לך. בכסף הזה תוכל לקנות ssd למרות אני אזהיר אותך מלקנות 60 גיגה כי חלונות לבד עם כל המסביב שלו יכול בכיף לעבור את ה30 גיגה ומהר מאוד תגיע למצוקת מקום.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 05 ספטמבר 2013, 19:19

DrKeo כתב:אתה יכול ללכת על 4130 i3 שיחסוך לך 350 שקל ועדין זה מעבד הרבה יותר מתקדם ממה שעמר הציע לך. בכסף הזה תוכל לקנות ssd למרות אני אזהיר אותך מלקנות 60 גיגה כי חלונות לבד עם כל המסביב שלו יכול בכיף לעבור את ה30 גיגה ומהר מאוד תגיע למצוקת מקום.

לא עדיף ללכת על i5 קצת יותר פשוט, מאשר על i3?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 ספטמבר 2013, 20:22

Nucleus_Dawn כתב:
לא עדיף ללכת על i5 קצת יותר פשוט, מאשר על i3?

הבעיה היא שבדור הזה הI5 הכי זול יעלה לו רק 50 שקל פחות וזה לא יהיה שווה את זה. I3 חזק זה אמצע דרך בין מה שעמר אמר למה שאני אמרתי, אישית הייתי הולך כן על הI5 אבל זה באמת תלוי בשימוש שלו.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 05 ספטמבר 2013, 20:35

גם במחשב גיימינג הנוכחי שלי שהחזיק בצורה מכובדת עד לשנה האחרונה היה מעבד חלש ביחס לזמנו ככה שנראה לי שאני אלך על הi3, אבל קודם כל אני אראה מה המקום המשתלם לקנות ממנו ומה בדיוק התקציב שלי.

תודה רבה על העזרה, אני רק צריך המלצה על חנות מסוימת ואני עוזב אתכם :) 

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 05 ספטמבר 2013, 22:04

המעבד שאני הבאתי זה core i3 שעובד במהירויות מעט יותר נמוכות (3 מול 3.4 ג'יגה) עם כמה פונקציות מנוטרלות שאף אחת מהן לא משנה למשחקים (hyperthreading, תמיכה בAES וכו.) כשבנוסף יש לו תמיכה רק בDDR3-1333 ולא 1600.
הcoreים זהים, הcacheים זהים והדבר המשמעותי היחיד שיש פה זה ההבדל במהירות השעון. אם משקללים את הדברים, ההבדל בביצועים בין core i3-4130 לבין הG3220 נמוך מ15% אבל ה4130 עולה כפול מהG3220.

לגבי המלצה על חנות, אתה יכול ללכת לKSP, אתה גם בהחלט יכול ללכת לTMS האלה שהם יותר זולים מKSP (אפילו משמעותית) והביקורות עליהם טובות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 ספטמבר 2013, 23:25

omerkot כתב:המעבד שאני הבאתי זה core i3 שעובד במהירויות מעט יותר נמוכות (3 מול 3.4 ג'יגה) עם כמה פונקציות מנוטרלות שאף אחת מהן לא משנה למשחקים (hyperthreading, תמיכה בAES וכו.) כשבנוסף יש לו תמיכה רק בDDR3-1333 ולא 1600.
הcoreים זהים, הcacheים זהים והדבר המשמעותי היחיד שיש פה זה ההבדל במהירות השעון. אם משקללים את הדברים, ההבדל בביצועים בין core i3-4130 לבין הG3220 נמוך מ15% אבל ה4130 עולה כפול מהG3220.

לגבי המלצה על חנות, אתה יכול ללכת לKSP, אתה גם בהחלט יכול ללכת לTMS האלה שהם יותר זולים מKSP (אפילו משמעותית) והביקורות עליהם טובות.

להגיד ״רק חסרות ל כמה פקודות״ זה טוב ויפה אבל עד שלא ראינו בנצ׳מארק של המעבד אי אפשר לדעת מה ההבדל בינהם. מה שאני כן יודע מהנסיון שלי הוא שהמעבדי תקציב של אינטל כמו האטום בדרך כלל לא סוחבים את עצמם. כלומר אולי הוא באמת קרוב לi3 בביצועים, פשוט. אין לי משג אם הוא קרוב אז אני לא הייתי ממליץ עליו בלי לדעת עליו כלום.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 06 ספטמבר 2013, 08:18

DrKeo כתב:להגיד ״רק חסרות ל כמה פקודות״ זה טוב ויפה אבל עד שלא ראינו בנצ׳מארק של המעבד אי אפשר לדעת מה ההבדל בינהם. מה שאני כן יודע מהנסיון שלי הוא שהמעבדי תקציב של אינטל כמו האטום בדרך כלל לא סוחבים את עצמם. כלומר אולי הוא באמת קרוב לi3 בביצועים, פשוט. אין לי משג אם הוא קרוב אז אני לא הייתי ממליץ עליו בלי לדעת עליו כלום.

נכון ולכן סייגתי את הדברים מלכתחילה אבל יש לנו דור קודם שידוע שהוא חלש יותר ועליו יש בנצ'מרקים. מהם אני יודע שהמעבד שזה מחליף חזק יותר ממעבד ישן אחר שיושב אצלי במחשב של הסלון ומצליח להריץ בלי בעיה את כל המשחקים שהפלתי עליו.
לעניין האטום... זה ממש לא זה. אטום זו ארכיטקטורה רזה ושונה לחלוטין. פה מדובר על haswell. אני חררה אם המעבדים האלה זה לא אותם core i3 בדיוק רק שהטסטים של הdyeים הספציפיים לא הצליחו לעמוד במהירות השעון הנדרשת או שהיה להם פגם באיזורים שמבצעים את אחת הפונקציות המנוטרלות ולכן הם קוראים להם בשם אחר, מנטרלים להם כמה פונקציות, מאיטים את השעון ומוכרים בחצי המחיר. שים לב שהם זהים בכל הפרמטרים ואפילו הוכרזו באותה ההודעה לעיתונות.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 06 ספטמבר 2013, 12:02

Rome 2 אדיר, יש כל כך הרבה שינויים מגניבים חדשים שהם הכניסו למשחק:
1) הקרבות המשולבים זה אחת ההמצאות הגדולות ביותר שהיו לסדרה איי פעם אם לא הגדולה שבהן, פתאום לכוח הימי יש משמעות אמיתית.
2) יש חשיבות גדולה למשמעות של שדרוגים אזרחיים, הם הכניסו אלמנט חדש שמאפשר להגדיל את שטח הערים כתוצאה מגידול באוכלוסין (שקשור ישירות לכמות המזון שאתה מייצר בכל מחוז) ובכך לרכוש עוד מבנים חדשים לערים.
3) ההחלטה אם להפוך את היריבים שלך לגופות/עבדים או סתם לשחררם פתאום מטילות השלכות על החלטות פוליטיות וכלכליות.
4) צמצום כמות הגנרלים והסוכנים אותם ניתן לגייס בהתאם לגודל האימפריה שלך היא החלטה חכמה שגם גורמת לך להתמקד בניהול נכון של היחידות הצבאיות של האימפריה בצורה חכמה. גם העובדה שלא ניתן סתם לגייס יחידות היא החלטה שהופכת אל כל הזירה למעניינת, פתאום יש משמעות אמיתית לגנרל.

הדבר היחיד שלדעתי הוא לא בשל מספיק הוא צורת ניהול הפוליטיקה הפנימית של המדינה, הכל שם זה סתם עניין של כסף. גם העובדה שבסך הכל הדבר מוביל למלחמת אזרחים בשלב מסוים היא לא מרגשת מספיק.

הצד הטכני ממשיך להכות גלים ברשת, מסתבר (גם אני בדקתי) שהמשחק מנצל בBenchmark (שכולל קרב מגרמניה) 100% מכוח הGPU ומביא לתוצאות נאות, בעוד שבמשחק עצמו ובמפת העולם הGPU נתקע על 50% ניצולת, דבר שמוביל לביצועים מחפירים בכל הכרטיסים הגרפאיים הקיימים. משעשע מה שהולך בפורומים של Nvidia וRome 2. הרבה תולים תקוות בפאטץ' שאמור לצאת היום, אם כי נראה שמרב תחליטו היא לשפר איזונים. נקווה שזה ייפתר בעתיד הקרוב.
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 18 אורחים