סלולרים, ניידים ומשחקים עבורם - הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

Re: סלולרים, ניידים ומשחקים עבורם - הנושא הרשמי

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 ספטמבר 2013, 12:41

GolanBerlin כתב:
תראה, לפני חמישה ימים פורסם מבחן הסוללה של ה-G2. מסתבר שה-G2 נמצא ברשימת "3 הסמארטפונים עם הסוללה הטובה ביותר". לי אישית זה נתון מעולה, כי אני כרגע אם האייפון 4 והסוללה שלו היא בדיחה. ה-G2 מחזיק 11.22 שעות באינטרנט, שזה כמעט פי שניים מהאייפון 4. כרגע סוללה היא הפרמטר העליון אצלי, וה-G2 קנה אותי בפרמטר הזה, אין ספק.

והנה בנצ'מארק מעודכן של ה-G2. שים לב שכמעט בכל מקום, ה-G2 הוא מקום ראשון/שני/שלישי, כאשר במצב שהוא שני/שלישי - המקומות העליונים ממנו הם הסוני Z1 החדש ועוד סמארטפון כלשהוא. המסקנה: אין ספק, ה-G2 הוא בין החזקים בשוק. לפחות מקום שלישי. בשבילי זה קצת יותר מפאקינג אוסום.

ובאמת שאני לא מבין על מה אתה מדבר, בנוגע למצלמה של האייפונים. אני בעלים של אייפון 4, והמצלמה שם היא פשוט זוועה.

אגב, מסתבר שה-iPhone 5S "מתהדר" באותו מסך בדיוק כמו ה-iPhone 5, קרי זה בכלל לא Full HD, ובאותה סוללה כמו ה-iPhone 5.

לא אמרתי שהG2 לא מהמובילים בשוק לרגע. אמרתי שהוא לא הכי טוב. הוא באמת לא הכי טוב.
זמן הסוללה שלו זה בונוס נהדר. זה הנתון הכי בעייתי היום בסמרטפונים. עדין מדובר במעט זמן, אבל זה שיפור קטן לכיוון הנכון.

אנחנו מדברים על טלפונים חדשים. האייפון 4 יצא לפני 3 שנים. לפני 3 שנים, הוא היה אחד הטלפונים עם המצלמה הטובה ביותר בשוק ואולי הטובה ביותר. היום האייפון 5 עם אחת המצלמות הטובות בשוק. האייפון 5S יהיה עם מצלמה אפילו יותר טובה וגם היא תהייה אחת הטובות שיש בשוק.

המסך של האייפון 5 מדהים. הם לא שינו אותו וחבל, אבל הוא עדין מדהים, בכל פרמטר. מסך בגודל 4 אינץ' לא צריך להיות 1080P.
מדובר בסוללה שמספקת את אותם הביצועים של האייפון 5. שעות שיחה זהות. שעות גלישה זהות וכן הלאה. לא יודע אם הם עשו את זה בגלל שהם הגדילו את הסוללה (ב5C, למשל, הם אמרו שהם שיפרו אותה), או בגלל שהם הצליחו להוסיף את כל הפיטצ'רים החדשים והמעבדים החזקים יותר בלי להגביר את צריכת החשמל, אבל לי כצרכן זה לא משנה. המספרים לא משנים למי שלא רוצה להתלהב מהמגה אמפר של הסוללה שלו. מה שמשנה זה כמה זמן הטלפון מחזיק. אם הם משיגים את זה ע"י הגדלת הסוללה, או ייעול השבבים לא מעניין אף אחד.

אתה מדבר כל הזמן על נתונים יבשים. אני מדבר על המצב בשטח. אם נורא חשוב לך לספר לכולם כמה פיקסלים יש לך במסך, או כמה ליבות יש לך במעבד, אז זה חשוב. לי יותר חשובים הביצועים במציאות. יש אחלה טלפונים עם מעבדים מרובעי ליבה, מסך 1080P בגודל 6 אינ'ץ וסוללה של 3000 מגה אמפר ומעלה, שעולים 1500 שקל. הם פשוט עובדים יותר לאט מגלקסי 2 מיושן, עם מעבד כפול ליבה "מעפן" ומסך די מחורבן.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 ספטמבר 2013, 14:05

Nucleus_Dawn כתב:
הן ממש לא צריכות להכריח. המידע עליך זה הרכוש הפרטי של החברה הפרטית. אם זה יהיה רווחי עבורה, החברה היא זו שתפנה לממשלה (או לכל גורם אחר) ותבקש להעביר אליה את המידע.
בכל מקרה, לא קשור לדיון, אז אסיים פה.

ברור שאם זה יהיה רווחי - אז היא יכולה לפנות למי שרק תרצה ולמכור לו את המידע, אבל כמה לקוחות לדעתך ישארו בסופו של יום לחברה כזו? לדעתי מעט מאוד. מחברה אתה יכול להתנתק, מממשלה לא. וכן, גלשנו קצת (:

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 11 ספטמבר 2013, 18:01

Nucleus_Dawn כתב:אחרי שאראה את הביצועים ואת הביקורות אחליט לאיזה טלפון אני משדרג. אני חושב על הONE ועל הZ1, אבל אני מתאר לעצמי שהביצועים של ה5S יהיו הרבה יותר טובים, בהתחשב בזה שאפילו הביצועים של ה5 יותר טובים באופן משמעותי מכל טלפון אחר.

כדאי רק לזכור שלהגיד שהביצועים שלו "טובים יותר" זה כמו להגיד שהביצועים של כרטיס 660 טובים יותר מכרטיס Titan, כי את ה-660 מדדת על מסך ברבע מהרזולוציה. כשהאייפון יגיע סוף סוף עם רזולוציה נורמלית וברת השוואה יהיה אולי אפשר לדבר על ביצועים בצורה אובייקטיבית יותר.

Nucleus_Dawn כתב:בHTC ONE ובנקסוס 4 באמת לא מרגישים לאג. מכשירים נהדרים. בגלקסי 4 יש לאגים נוראיים. גם ב3. כל הזבל של סמסונג סותם אותם.

לא יודע על איזה לאג אתה מדבר, אבל בהשוואה עדכנית לגלקסי 4 זמן התגובה שלו פשוט נפלא בהשוואה למכשירים אחרים עם רזולוציה דומה כמו ה-One והאופטימוס - זה אחד המכשירים המוצלחים שיצא לי לראות בהיבט הזה. לא יודע איך ה-3 אבל גם הגלקסי 2 בזמנו היה המכשיר הזריז ביותר בסביבה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 ספטמבר 2013, 20:27

swym כתב:כדאי רק לזכור שלהגיד שהביצועים שלו "טובים יותר" זה כמו להגיד שהביצועים של כרטיס 660 טובים יותר מכרטיס Titan, כי את ה-660 מדדת על מסך ברבע מהרזולוציה. כשהאייפון יגיע סוף סוף עם רזולוציה נורמלית וברת השוואה יהיה אולי אפשר לדבר על ביצועים בצורה אובייקטיבית יותר.

לא יודע על איזה לאג אתה מדבר, אבל בהשוואה עדכנית לגלקסי 4 זמן התגובה שלו פשוט נפלא בהשוואה למכשירים אחרים עם רזולוציה דומה כמו ה-One והאופטימוס - זה אחד המכשירים המוצלחים שיצא לי לראות בהיבט הזה. לא יודע איך ה-3 אבל גם הגלקסי 2 בזמנו היה המכשיר הזריז ביותר בסביבה.

אה הא... זה שהמעבד עובד יותר לאט כי בחרו להגדיל את רזולוציית המסך יותר מידי, מאוד ינחם אותי כשיקח לי יותר זמן לעשות כל דבר במכשיר. את מי מעניינת בכלל הרזולוציה? המסך של האייפון עדין מציג תמונה יותר טובה ממסכים עם רזולוציה גבוהה יותר. כמו שכבר אמרתי, המספרים לא מעניינים. מעניינות רק התוצאות בשטח.

אני מדבר על הלאג שהרגשתי כשהשתמשתי בגלקסי 4 עשרות פעמים, בדגם התצוגה בסניף שבו אני עובד. לא מעניין אותי אם הלאג שלו טוב ביחס למכשירים עם רזולוציה דומה. מעניין אותי אם הלאג שלו טוב באופן כללי. באייפון 5 אין לאג. בנקסוס 4 ובHTC ONE כמעט ואין לאג. בגלקסי 4 יש לאג כמו ב3. בגלל כל הזבל שסמסונג החליטה לזרוק לתוכו, לפעמים, אפילו יותר מהגלקסי 3.
אגב, גם במקרה של HTC ONE וגם במקרה של הגלקסי 4, הלאג הופך לכמעט ולא קיים, ברגע שקונים את המכשיר מגוגל.

גלקסי 2 היה זריז? אתה כנראה לא זוכר כל כך טוב. אני מסכים שהוא היה מכשיר אנדרואיד מצוין לזמנו, אבל כמו כל מכשיר אחר של סמסונג, זריז זו לא מילה טובה לתאר אותו.
תמונה

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 11 ספטמבר 2013, 21:33

Nucleus_Dawn כתב:
אה הא... זה שהמעבד עובד יותר לאט כי בחרו להגדיל את רזולוציית המסך יותר מידי, מאוד ינחם אותי כשיקח לי יותר זמן לעשות כל דבר במכשיר. את מי מעניינת בכלל הרזולוציה? המסך של האייפון עדין מציג תמונה יותר טובה ממסכים עם רזולוציה גבוהה יותר. כמו שכבר אמרתי, המספרים לא מעניינים. מעניינות רק התוצאות בשטח.

אני מדבר על הלאג שהרגשתי כשהשתמשתי בגלקסי 4 עשרות פעמים, בדגם התצוגה בסניף שבו אני עובד. לא מעניין אותי אם הלאג שלו טוב ביחס למכשירים עם רזולוציה דומה. מעניין אותי אם הלאג שלו טוב באופן כללי. באייפון 5 אין לאג. בנקסוס 4 ובHTC ONE כמעט ואין לאג. בגלקסי 4 יש לאג כמו ב3. בגלל כל הזבל שסמסונג החליטה לזרוק לתוכו, לפעמים, אפילו יותר מהגלקסי 3.
אגב, גם במקרה של HTC ONE וגם במקרה של הגלקסי 4, הלאג הופך לכמעט ולא קיים, ברגע שקונים את המכשיר מגוגל.

גלקסי 2 היה זריז? אתה כנראה לא זוכר כל כך טוב. אני מסכים שהוא היה מכשיר אנדרואיד מצוין לזמנו, אבל כמו כל מכשיר אחר של סמסונג, זריז זו לא מילה טובה לתאר אותו.

בולשיט. המסך של האייפון 5 לא יותר טוב מזה של הS4.
הS4 הרבה יותר קריא בשמש, עם רזולוציה מדהימה (תראה סרטים על שני המכשירים להשוואה ותבין מה ההבדל). החיסרון היחיד של הS4 הוא הצבעים המוגזמים, אבל זה כבר עניין של טעם.
אולי 1080P זה מעט מוגזם, אבל הרזולוציה של האייפון פשוט קטנה מדי.
אגב, לדעתי המסך הטוב ביותר בכלל שייך לHTC ONE.

אין שום לאג בגלקסי S4 מלבד כפתור הבית (וזה מכוון - בגלל יישום הדיבור המעפן של סמסונג). אם במכשיר התצוגה בסניף יש לאגים, כנראה שהוא דפוק, או שהרום שמגיע איתו לא טוב. תמיד ניתן להחליף בקלילות.
ויותר מזה, אם אתה מתלונן על כל השטויות שסמסונג דחפה לS4 יש פתרון קסם: תבטל אותן. מנפלאות החופש באנדרואיד. (גם את יישום הדיבור של סמסונג)

לי יש את הS2, מכשיר פשוט נפלא. וכן, הוא היה זריז בזמנו. ההתנסות שלך לא מספקת.
מה שכן, כנראה אחליף אותו בנקסוס 5. חם עליו :D

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 11 ספטמבר 2013, 23:26

Nucleus_Dawn כתב:אה הא... זה שהמעבד עובד יותר לאט כי בחרו להגדיל את רזולוציית המסך יותר מידי, מאוד ינחם אותי כשיקח לי יותר זמן לעשות כל דבר במכשיר. את מי מעניינת בכלל הרזולוציה? המסך של האייפון עדין מציג תמונה יותר טובה ממסכים עם רזולוציה גבוהה יותר. כמו שכבר אמרתי, המספרים לא מעניינים. מעניינות רק התוצאות בשטח.

המעבד לא עובד יותר לאט. אבל ברגע שצריך לרנדר עמוד אינטרנט למשל, הזמן שלוקח לרנדר אותו גדול יותר כי יש יותר גרפיקה לרנדר. היתרון הוא כמובן שיש לך מסך יותר גדול ותוכן עמוד יותר גדול וזה בדיוק למה הרזולוציה מעניינת: המסך של האייפון הוא אשפה בהשוואה למסכי דגל של מכשירי האנדרואיד ואלו בתכלס התוצאות בשטח. משחקים נראים פחות טוב כי הרזולוציה נמוכה יותר, קריאת טקסט היא יותר מייגעת כי או שהוא קטן מידי או שהוא חתוך, ועמודי אינטרנט מצריכים ממך לגלול יותר בשביל לקרוא את העמוד כמו שצריך. בדיוק כמו במחשב עם מסך קטן יותר ורזולוציה נמוכה יותר.

Nucleus_Dawn כתב:אני מדבר על הלאג שהרגשתי כשהשתמשתי בגלקסי 4 עשרות פעמים, בדגם התצוגה בסניף שבו אני עובד. לא מעניין אותי אם הלאג שלו טוב ביחס למכשירים עם רזולוציה דומה. מעניין אותי אם הלאג שלו טוב באופן כללי. באייפון 5 אין לאג. בנקסוס 4 ובHTC ONE כמעט ואין לאג. בגלקסי 4 יש לאג כמו ב3. בגלל כל הזבל שסמסונג החליטה לזרוק לתוכו, לפעמים, אפילו יותר מהגלקסי 3.

אז אולי זה הזבל שדחפו לתוכו בגרסה שנמכרת בבאג... אני מניח שהיא מעוברתת? בגרסה שנקנתה בתאילנד וכנראה אין עליה את אותו הזבל המכשיר פשוט טס ונטול לאג לחלוטין. מגיב טוב יותר מהONE.

Nucleus_Dawn כתב:גלקסי 2 היה זריז? אתה כנראה לא זוכר כל כך טוב. אני מסכים שהוא היה מכשיר אנדרואיד מצוין לזמנו, אבל כמו כל מכשיר אחר של סמסונג, זריז זו לא מילה טובה לתאר אותו.

שוב תלוי למה אתה משווה. אני זוכר מצויין בפעם הראשונה שהוא הוצג בארוחה משפחתית את בעלי האייפון 4 יושבים מולו ומנסים שוב ושוב לשבור את הממשק שלו: הם תמיד שמעו שאנדרואידים איטיים, ופתאום קלטו את עצמם מקללים איך זה שהמכשיר גם נראה יותר טוב וגם מגיב יותר טוב מהאייפון 4 שהם לא מזמן קנו בהתחייבות בפי 2 מחיר. גם היום הגלקסי 2 הוא מכשיר שמגיב לי מצויין, אבל גם פה זו לא חוכמה כי בהשוואה למכשירי הדגל של היום הוא גם מכשיר עם רזולוציה אשפתית משהו.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 ספטמבר 2013, 23:38

swym כתב:המעבד לא עובד יותר לאט. אבל ברגע שצריך לרנדר עמוד אינטרנט למשל, הזמן שלוקח לרנדר אותו גדול יותר כי יש יותר גרפיקה לרנדר. היתרון הוא כמובן שיש לך מסך יותר גדול ותוכן עמוד יותר גדול וזה בדיוק למה הרזולוציה מעניינת: המסך של האייפון הוא אשפה בהשוואה למסכי דגל של מכשירי האנדרואיד ואלו בתכלס התוצאות בשטח. משחקים נראים פחות טוב כי הרזולוציה נמוכה יותר, קריאת טקסט היא יותר מייגעת כי או שהוא קטן מידי או שהוא חתוך, ועמודי אינטרנט מצריכים ממך לגלול יותר בשביל לקרוא את העמוד כמו שצריך. בדיוק כמו במחשב עם מסך קטן יותר ורזולוציה נמוכה יותר.

אז אולי זה הזבל שדחפו לתוכו בגרסה שנמכרת בבאג... אני מניח שהיא מעוברתת? בגרסה שנקנתה בתאילנד וכנראה אין עליה את אותו הזבל המכשיר פשוט טס ונטול לאג לחלוטין. מגיב טוב יותר מהONE.

שוב תלוי למה אתה משווה. אני זוכר מצויין בפעם הראשונה שהוא הוצג בארוחה משפחתית את בעלי האייפון 4 יושבים מולו ומנסים שוב ושוב לשבור את הממשק שלו: הם תמיד שמעו שאנדרואידים איטיים, ופתאום קלטו את עצמם מקללים איך זה שהמכשיר גם נראה יותר טוב וגם מגיב יותר טוב מהאייפון 4 שהם לא מזמן קנו בהתחייבות בפי 2 מחיר. גם היום הגלקסי 2 הוא מכשיר שמגיב לי מצויין, אבל גם פה זו לא חוכמה כי בהשוואה למכשירי הדגל של היום הוא גם מכשיר עם רזולוציה אשפתית משהו.

המסך של האייפון מצוין. בטופ 5 מסכים הכי טובים במסרטפונים.
זה שלך משנה הרזולוציה, כי אתה אוהב מספרים גדולים, לא משנה את המצב בשטח והמצב בשטח הוא שהמסך מציג תמונה עדיפה לרוב המוחלט של הסמרטפונים.
לא יודע מי סיפר לך על זה שרואים פחות מעמוד אינטרנט באייפון, אבל המצב הוא הפוך, כי הדפדפן באייפון משתמש באחוז יותר גדול משטח המסך ולכן מראה יותר מעמודי האינטרנט מרוב מכשירי האנדרואיד.
יש לי בסניף, למשל, אייפוד ואייפוד מיני, אחד ליד השני. שני מכשירים עם גדלי מסך שונים ורזולוציות שונות לגמרי. כשאתה מדליק עמוד אינטרנט בשניהם רואים בדיוק אותו הדבר. באייפד מיני רואים הכל ביותר קטן, אבל רואים בדיוק את אותו התוכן.

המעבד לא עובד יותר לאט. המכשיר עובד יותר לאט. בהכל. לכן זה לא מעניין אותי. אני רוצה שהמכשיר שלי יעבוד יותר מהר - לא שהוא יעבוד יותר לאט ושאני אוכל להתלהב מהמספרים חסרי המשמעות של הרזולוציה שלו, שבשטח לא מספקים לי תמונה עדיפה.

גירסא מעוברתת? מה? ממתי יש מכשירי אנדרואיד בלי עברית? מאז פרויו יש עברית בכל מכשיר אנדרואיד, לא משנה מאיפה קנית אותו. מה זה התירוץ המעפן הזה? הלאג מורגש גם במכשירים חדשים שאני מוכר ללקוחות (גם כשאני מתקין את המערכת באנגלית). זה לא קשור לתצוגה (למרות שדווקא בתצוגות של LG, המכשירים עובדים הרבה יותר לאט, כי מצב התצוגה שלהם ממש מעמיס עליהם. ברגע שמכבדים אותו, המכשירים עובדים ממש אחלה. בטח יותר טוב ממכשירי סמסונג מקבילים).

בתור משתמש אייפון 4, שחבר שלו קנה גלקסי 1, 2 ו-3 בזמן שנשארתי עם ה4 שלי, אני יכול להעיד שהמצב הפוך ממה שתיארת. אני זוכר שהגלקסי 2 שלו היה חדש והמסך שלו באמת היה אחלה, אבל אפילו הבעלים הגאה של המכשיר הודה שהמסך פחות חד ושהמכשיר עובד יותר לאט, למרות שהוא היה מכשיר האנדרואיד הכי מהיר בשוק, בתקופה ההיא.
אותו נאמן סמסונג אגב, מחפש להחליף לאייפון, כי נמאס לו מכמה בעיות המכשיר שלו עושה. אני לא חושב שהוא רוצה מסך יותר קטן, כי הוא מעדיף אותם בסביבות ה5 אינץ' ולא ב4, אבל במקרה הכי גרוע, אם הוא ירצה מכשיר אנדרואיד לא מעפן, בקרוב ייצא הנקסוס 5 ובטח ימשיך את המסורת של הטלפונים של גוגל, שהופכים למכשירי האנדרואיד הטובים ביותר בשוק, ביום שהם יוצאים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 ספטמבר 2013, 01:30

אין לי נסיון עם גלקסי 4 אבל אני יכול להעיד שהגלקסי 3 עם המערכת ונילה שלו (אין לי מושג איך הוא עם רומים) יכול לחלום על החלקות של אייפון 5.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

הודעהעל ידי erezronen » 12 ספטמבר 2013, 10:07

גיא, אני מקווה שהגזמת לצורך ההגזמה, כי חלק גדול ממה שכתבת יצא מטופש ברמה הזויה למדי.

יצא לי להחליף את האייפון 4 הישן שלי בגלקסי ס3 למשהו כמו חודשיים, לפני מספר חודשים. להגיד שזו היתה חוויה חיובית אני לא יכול. למעשה, זו היתה חוויה שהבהירה לי סופית שאני כנראה לא אעבור לאנדרואיד בעתיד הנראה לעין. זה לא שאני אומר שאובייקטיבית iOS טובה יותר מאנדרואיד או שאפל טוב יותר מסמסונג - זה שלשימושים שלי, ושאני מניח של לא מעט משתמשים אחרים, האייפון הרבה יותר טוב.

מה שאמרת על המסך אולי נכון בתאוריה (במיוחד בהשוואה למסכים חדשים יותר, כמו של ה-HTC One שלא ראיתי בעיניים אך שמעתי שמעולה), אבל בפועל המסך של ה-S3 עיצבן אותי. מאוד. הוא היה רווי מדי ו"מרוח" מדי ונראה מטושטש יותר מזה של האייפון 4. וזה היה מוזר, כי אחד הדברים שהכי ציפיתי לו בשימוש במכשיר הזה היה המסך, עליו שמעתי רבות. בפועל להגיד שלא נפלתי יהיה אנדרסטייטמנט. גם אם המסך של האייפון 5 היום הוא כבר לא "הכי טוב בעולם", הוא בהחלט בחמישיה, אם לא בשלישיה הפותחת. צריך גם לזכור שמסך זו לא רק רזולוציה, והמסכים שאפל משתמשת בהם תמיד הציגו יתרונות גם בתחומים אחרים: כיול צבעים טוב יותר, שימוש בפאנלים שעושים עבודה טובה יותר בחלוקת הצבעים "בתוך" הפיקסלים והחל מאייפון 5 גם צמצום המרחק בין המסך לזכוכית - מה שגם משפר את העניין ונראה מצויין.

לגבי לאג - אני חושב שמה שטוב באייפון ועדיין לא טוב מספיק באנדרואיד הוא שהאייפון נשאר לאג-פרי לא משנה כמעט מה עושים איתו, בעוד האנדרואיד רק הולך ונהיה איטי יותר ויותר כל הזמן. זה עניין שקשור בארכיטקטורה של מערכת ההפעלה - אפל מקריבה הרבה מאוד בשביל לגרום למערכת ההפעלה שלה לרוץ כל כך חלק בכל הקשור לתהליכים ש"שמורים" לה כל הזמן כדי שבכל רגע יהיה ניתן לחזור אליה והיא תעבוד חלק וללא גיהוקים. באנדרואיד, הארכיטקטורה שונה ולא מאפשרת את זה - מה שאומר לעיתים קרובות שאם הטלפון עמוס והזכרון שלו מלא - גם מערכת ההפעלה יכולה להתחיל לזחול. זה משהו שהשתפר בגרסאות אחרונות של אנדרואיד ובטח מטופל טוב יותר ברומים מסויימים - אבל זו בעיה שמובנית ב-DNA של מערכות ההפעלה האלה - ומכיוון שבאנדרואיד האיטיות מגיעה עם הזמן, להגיד "יום אחרי שקניתי את האנדרואיד שלי כולם התפלאו כמה הוא חלק" זו לא חוכמה גדולה. גם אם אפרמט היום את הלפטופ בן ה-7 שלי הוא כנראה יעבוד מהר יותר מהמחשב שקניתי לפני חודשיים וכבר הספקתי למלא בשטויות. ולראייה, אותו סמסונג ס3 איתו עבדתי אכן התחיל מהיר יחסית, אבל הפך לאיטי יותר ומעצבן יותר עם כל יום שעבר. זה הגיע למצב שבסוף השימוש שלי איתו הייתי צריך לעשות ריסטארט פעמיים ביום לפחות. באייפון אני עושה ריסטארט פעם בחודש. יחי ההבדל הקטן.

וכאן מגיעים כמובן לשאלת השימוש. העלית כל מיני השערות, אולי המכשיר בבאג איטי בגלל העברית, אולי צריך להחליף רום, אולי השימוש לא נכון. כל זה נכון ומעולה למי שיש לו כח ורצון להתעסק עם הדברים האלה. לי, באופן אישי - אין. לא רוצה לדעת מה זה רום בכלל, שלא לדבר על למצוא כל מיני פתרונות עקומים לפינוי זיכרון תפוס במערכת ההפעלה. האייפון עובד חלק מאוד - והוא עובד חלק מאוד ללא שום התערבות מצד המשתמש. ברגע שאתה אומר לאנשים כמוני "אבל גם אנדרואיד יכול לעבוד מהר אם תתחזק אותו כראוי" - הטיעון שלך הופך ללא לגיטימי מראש.

ושוב, זאת בלי לקבוע שאייפון טוב יותר מאנדרואיד. איש איש ומכשירו. מצד שני, המערכות האלה כל כך שוות ערך כיום (לכל אחת נקודות טובות יותר ונקודות טובות פחות), שכל הנסיונות להקנות לאחת איזהשהי הילה שהיא היא הכי טובה אבסולוטית הופך לעסק די מטופש.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 12 ספטמבר 2013, 13:46

ארז ונדב - שניכם משווים לS3 שאליו בכלל לא התייחסתי כי אין לי ניסיון איתו. אני גם יותר שתצוגת הPentile שלו היתה צעד לאחרו מהS2.

Nucleus_Dawn כתב:זה שלך משנה הרזולוציה, כי אתה אוהב מספרים גדולים, לא משנה את המצב בשטח והמצב בשטח הוא שהמסך מציג תמונה עדיפה לרוב המוחלט של הסמרטפונים.

הרזולוציה לא משנה למי שאוהב מספרים גדולים, היא משנה למי שאוהב תמונה נורמלית וטקסט קריא. הטיעון שלך נשמע מטופש כמו שבעל WII יספר כמה נהדרת התמונה של הקונסולה שלו ויטען שמי שמחפש רזולוציה של HD במשחקים זה רק כי הוא אוהב מספרים גדולים, או שמי שצופה בסרטי בלוריי וחושב שהם טובים יותר מסתם DVD זה רק כי הוא אוהב מספרים גדולים יותר. באיזה סרט צריך לחיות בשביל לא להבין שרזולוציה גבוהה יותר היא פרמטר חשוב ומרכזי לאיכות התמונה? אולי פשוט תישאר עם אייפון 3G כי אין הרי טעם ברזולוציות גבוהות יותר.

Nucleus_Dawn כתב:לא יודע מי סיפר לך על זה שרואים פחות מעמוד אינטרנט באייפון, אבל המצב הוא הפוך, כי הדפדפן באייפון משתמש באחוז יותר גדול משטח המסך ולכן מראה יותר מעמודי האינטרנט מרוב מכשירי האנדרואיד.

על מה לעזאזל אתה מדבר פה? אחוז גדול יותר משטח המסך!? לאייפון 5 יש בערך 727K פיקסלים במסך. לגלקסי 4 יש מעל שני מליון. גם אם הגלקסי 4 יציג שני דפדפני אינטרנט זה לצד זה אתה תקבל יותר פיקסלים מאשר על מסך אייפון 5 בודד ועוד ישאר לך הרבה מאד שטח מסך ספייר לNotifications והכל...

Nucleus_Dawn כתב:גירסא מעוברתת? מה? ממתי יש מכשירי אנדרואיד בלי עברית? מאז פרויו יש עברית בכל מכשיר אנדרואיד, לא משנה מאיפה קנית אותו.

קודם כל אתה צריך להבין שיש הבדל בין תמיכה באותיות עבריות במקלדת לבין ממשק אמיתי בעברית (שיש אגב רק בגרסאות עדכניות יחסית - נראה לי מאזור 4.משהו). אבל הבעיה דווקא מתחילה במכשירים שעברו לוקליזציה ע"י יבואן ישראלי כלשהו, כי בלי קשר לתמיכה בעברית הוא זורק פנימה כל מיני שטויות (שלא נדבר על הזבל של ספקי הסלולרי הישראליים). האם באג מייבאים מכשירים נקיים, או שהם קונים אותם מאיזשהו יבואן רשמי? כל מי שמשתמש במכשיר נקי מסמסונג עצמה אומר לך פה במפורש שהוא עובד מדהים.

Nucleus_Dawn כתב:בתור משתמש אייפון 4, שחבר שלו קנה גלקסי 1, 2 ו-3 בזמן שנשארתי עם ה4 שלי, אני יכול להעיד שהמצב הפוך ממה שתיארת. אני זוכר שהגלקסי 2 שלו היה חדש והמסך שלו באמת היה אחלה, אבל אפילו הבעלים הגאה של המכשיר הודה שהמסך פחות חד ושהמכשיר עובד יותר לאט, למרות שהוא היה מכשיר האנדרואיד הכי מהיר בשוק, בתקופה ההיא.

אנחנו עשינו usability testing של בערך שעה בין כמה מכשירים. בכל הפרמטרים חוץ מהדיליי בלחצן הhome הגלקסי 2 הגיב מהר יותר מהאייפון 4: בין אם זה טעינת עמודי אינטרנט, הרצת משחקים, אפליקציות ניווט או סתם דילוג בין תפריטים.

Nucleus_Dawn כתב:אותו נאמן סמסונג אגב, מחפש להחליף לאייפון, כי נמאס לו מכמה בעיות המכשיר שלו עושה. אני לא חושב שהוא רוצה מסך יותר קטן, כי הוא מעדיף אותם בסביבות ה5 אינץ' ולא ב4, אבל במקרה הכי גרוע, אם הוא ירצה מכשיר אנדרואיד לא מעפן, בקרוב ייצא הנקסוס 5 ובטח ימשיך את המסורת של הטלפונים של גוגל, שהופכים למכשירי האנדרואיד הטובים ביותר בשוק, ביום שהם יוצאים.

האמת היא שהמכשירים של גוגל כמעט אף פעם לא היו הטובים ביותר בשוק - עוד מהנקסוס 1 הם תמיד רצו על חומרה מקבילה כמעט למכשיר אחר של יצרנית חומרה שסיפקה כל מיני פרמטרים עדיפים (בדגש על מצלמה). היתרון הגדול שלהם היה בתמורה למחיר ובהבטחת השדרוג של מערכות ההפעלה שלהם. אבל מצד שני חבר שלך לא צריך לדאוג כי גם אם הוא ירצה מכשיר אנדרואיד לא מעפן אין לו פה איפה לטעות: כל מכשיר דגל בFullHD של כל אחת מהיצרניות השונות יספק לו היום מכשיר עם מסך טוב יותר מהאייפון 5.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 ספטמבר 2013, 15:04

swym כתב:ארז ונדב - שניכם משווים לS3 שאליו בכלל לא התייחסתי כי אין לי ניסיון איתו. אני גם יותר שתצוגת הPentile שלו היתה צעד לאחרו מהS2.

הרזולוציה לא משנה למי שאוהב מספרים גדולים, היא משנה למי שאוהב תמונה נורמלית וטקסט קריא. הטיעון שלך נשמע מטופש כמו שבעל WII יספר כמה נהדרת התמונה של הקונסולה שלו ויטען שמי שמחפש רזולוציה של HD במשחקים זה רק כי הוא אוהב מספרים גדולים, או שמי שצופה בסרטי בלוריי וחושב שהם טובים יותר מסתם DVD זה רק כי הוא אוהב מספרים גדולים יותר. באיזה סרט צריך לחיות בשביל לא להבין שרזולוציה גבוהה יותר היא פרמטר חשוב ומרכזי לאיכות התמונה? אולי פשוט תישאר עם אייפון 3G כי אין הרי טעם ברזולוציות גבוהות יותר.

על מה לעזאזל אתה מדבר פה? אחוז גדול יותר משטח המסך!? לאייפון 5 יש בערך 727K פיקסלים במסך. לגלקסי 4 יש מעל שני מליון. גם אם הגלקסי 4 יציג שני דפדפני אינטרנט זה לצד זה אתה תקבל יותר פיקסלים מאשר על מסך אייפון 5 בודד ועוד ישאר לך הרבה מאד שטח מסך ספייר לNotifications והכל...

קודם כל אתה צריך להבין שיש הבדל בין תמיכה באותיות עבריות במקלדת לבין ממשק אמיתי בעברית (שיש אגב רק בגרסאות עדכניות יחסית - נראה לי מאזור 4.משהו). אבל הבעיה דווקא מתחילה במכשירים שעברו לוקליזציה ע"י יבואן ישראלי כלשהו, כי בלי קשר לתמיכה בעברית הוא זורק פנימה כל מיני שטויות (שלא נדבר על הזבל של ספקי הסלולרי הישראליים). האם באג מייבאים מכשירים נקיים, או שהם קונים אותם מאיזשהו יבואן רשמי? כל מי שמשתמש במכשיר נקי מסמסונג עצמה אומר לך פה במפורש שהוא עובד מדהים.

אנחנו עשינו usability testing של בערך שעה בין כמה מכשירים. בכל הפרמטרים חוץ מהדיליי בלחצן הhome הגלקסי 2 הגיב מהר יותר מהאייפון 4: בין אם זה טעינת עמודי אינטרנט, הרצת משחקים, אפליקציות ניווט או סתם דילוג בין תפריטים.

האמת היא שהמכשירים של גוגל כמעט אף פעם לא היו הטובים ביותר בשוק - עוד מהנקסוס 1 הם תמיד רצו על חומרה מקבילה כמעט למכשיר אחר של יצרנית חומרה שסיפקה כל מיני פרמטרים עדיפים (בדגש על מצלמה). היתרון הגדול שלהם היה בתמורה למחיר ובהבטחת השדרוג של מערכות ההפעלה שלהם. אבל מצד שני חבר שלך לא צריך לדאוג כי גם אם הוא ירצה מכשיר אנדרואיד לא מעפן אין לו פה איפה לטעות: כל מכשיר דגל בFullHD של כל אחת מהיצרניות השונות יספק לו היום מכשיר עם מסך טוב יותר מהאייפון 5.

התשובה שלך היא "לא נכון ולא נכון!".

הניסיון הרב שלי עם מכשירים מגוונים שונה מהניסיון הרב שלך עם מכשירים מגוונים. נסכים שלא להסכים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 ספטמבר 2013, 16:12

עד היום לא נתקלתי באנדרואיד שזז כמו אייפון, ראיתי עשרות מכשירים של עשרות אנשים כולל מכשירים שלי ושל בני משפחה שלי (הנסיון הגדול שלי עם הגלקסי 3 בא מאמא) וכמה שהם לא יהיו חלקים, הם אף פעם לא "אייפון חלק".

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 ספטמבר 2013, 00:46

DrKeo כתב:עד היום לא נתקלתי באנדרואיד שזז כמו אייפון, ראיתי עשרות מכשירים של עשרות אנשים כולל מכשירים שלי ושל בני משפחה שלי (הנסיון הגדול שלי עם הגלקסי 3 בא מאמא) וכמה שהם לא יהיו חלקים, הם אף פעם לא "אייפון חלק".

ההתרשמות שלי זהה. הנקסוס 4 היה הכי קרוב שיצא לי לראות, אבל לא התנסיתי עם הONE ולהבנתי הוא כרגע מכשיר האנדרואיד הכי טוב בשוק וגם כזה שמתקרב הכי הרבה לאייפון 5.
תמונה

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 12 ספטמבר 2013, 18:35

עד היום לא נתקלתי באנדרואיד שזז כמו אייפון, ראיתי עשרות מכשירים של עשרות אנשים כולל מכשירים שלי ושל בני משפחה שלי (הנסיון הגדול שלי עם הגלקסי 3 בא מאמא) וכמה שהם לא יהיו חלקים, הם אף פעם לא "אייפון חלק".

יש לי 3 בעיות עם אייפון היום

1-אין בטריה נישלפת ,שזה מאוד חשוב לי ,אני נוהג לקחת בטריה גיבוי לניוט שלי ,עם אני צריך להיות הרבה בשטח

2-גן סגור ,לטוב ולרע ,אני מעדיף להתקין שטויות לא רשמיות כמו אמולטורים ,בלי הצורך לפרוץ את המכשיר

3-וזה מאוד חשוב ,מסך קטנציק מידי לטעמי ,אני מגודל אז אני מעדיף בגודל של הניוט

מה שכן האיפד ,חוץ מהמחיר מעולה ,אבל אני רואה את זה משהו לשימוש יותר ביתי או בתי מלון ,ולא משהו באמת ניד
אבל גם אז ,בגלל הרצון שלי שבטבלט יהיה חריץ סים ,האיפד מאוד יקר בדגמים האלו ,ובגלל זה לא משתלם כל כך

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 13 ספטמבר 2013, 11:20

kririn כתב:אבל גם אז ,בגלל הרצון שלי שבטבלט יהיה חריץ סים ,האיפד מאוד יקר בדגמים האלו ,ובגלל זה לא משתלם כל כך

אתה כל הזמן מדבר על זה שאתה תשתמש במכשירים בבתי מלון. תגיד לי, אתה גר בבית מלון או משהו? :geek:

והנה תמונות חדשות של הנקסוס 5:

http://www.gadgety.co.il/77907/%D7%AA%D ... %91%D7%92/

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 ספטמבר 2013, 13:40

swiss, נראה כאילו בקרוב תוכל לבקש מקורטאנה לחפש אחר סרטוני חתולים חמודים ביוטיוב.

מייקרוסופט עובדת על מתחרה לסירי של אפל, שתקרא קורטנה ותעבוד בPC, בטלפוני ווינדוס ובXBOX.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 ספטמבר 2013, 15:33

Nucleus_Dawn כתב:swiss, נראה כאילו בקרוב תוכל לבקש מקורטאנה לחפש אחר סרטוני חתולים חמודים ביוטיוב.

מייקרוסופט עובדת על מתחרה לסירי של אפל, שתקרא קורטנה ותעבוד בPC, בטלפוני ווינדוס ובXBOX.

זה יכול להיות דווקא מגניב אם יהיה לה את הקול של קורטנה. למרות שאישית הייתי מעדיף שVALVE תעשה כזאת ותתן לה את הקול של גלאדוס, זה יהיה מדהים. גלאדוס תתקשרי לשחר "מתקשרת לשחר... ואז רוצחת אותך".

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 ספטמבר 2013, 16:01

DrKeo כתב:זה יכול להיות דווקא מגניב אם יהיה לה את הקול של קורטנה. למרות שאישית הייתי מעדיף שVALVE תעשה כזאת ותתן לה את הקול של גלאדוס, זה יהיה מדהים. גלאדוס תתקשרי לשחר "מתקשרת לשחר... ואז רוצחת אותך".

"ההודעה לא נשלחה, בגלל שאין קליטה... זוכר את הפעם ההיא שההודעה שלך לא נשלחה, כי לא היתה קליטה? כמה צחקנו!"
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 15 ספטמבר 2013, 11:42

Nucleus_Dawn כתב:
"ההודעה לא נשלחה, בגלל שאין קליטה... זוכר את הפעם ההיא שההודעה שלך לא נשלחה, כי לא היתה קליטה? כמה צחקנו!"

LOL

אני מצתרף לאלה שלא מבינים את גיא. אין לי ניסיון כמו של שחר כי אני לא עובד בחנות מחשבים אבל נראה לי הזוי לטעון משהו רע לגבי ה"זריזות" של אייפון.

לגבי קורטנה... אני כל כך רוצה את זה על האקס בוקס. אבל מזמן.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 15 ספטמבר 2013, 13:08

אני גם רוצה שיהיה גלאדוס בסמארטפונים.

אגב, הנקסוס 5 ייחשף ב-14 באוקטובר, לפי השמועות.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 15 ספטמבר 2013, 13:50

חוסר ה"חלקות" של רוב הטלפונים האלה לא נובעת מאנדרואיד (בגירסאות האחרונות שלה) אלא מכל הסביבה שהיצרניות עצמן מאביסות על הטלפונים כדי לבדל אותם.
אני עובד עם S3 בגירסה מעודכת של cyanogen והוא טס מבחינת מהירות התגובה. בהחלט ברמות של iphone. יש לי גם נקסוס 7 וגם הוא חלק ביותר.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 15 ספטמבר 2013, 13:59

omerkot כתב:חוסר ה"חלקות" של רוב הטלפונים האלה לא נובעת מאנדרואיד (בגירסאות האחרונות שלה) אלא מכל הסביבה שהיצרניות עצמן מאביסות על הטלפונים כדי לבדל אותם.
אני עובד עם S3 בגירסה מעודכת של cyanogen והוא טס מבחינת מהירות התגובה. בהחלט ברמות של iphone. יש לי גם נקסוס 7 וגם הוא חלק ביותר.

הזבל שכל היצרניות דוחפות למכשירים בהחלט תורם ללאג. בגלל זה הנקסוס 4 הוא אחד האנדרואידים הכי טובים בשוק. הוא עובד נהדר, כי אין עליו זבל והוא כנראה הכי קרוב לאייפון שיש לאנדרואיד להציע.

רומים נקיים הם גם פתרון טוב (למרות שהוא מתאים רק למיעוט מהצרכנים), ברוב המקרים. יש לי חבר שהתקין cyanogen בשני S3 (שלו ושל חבר אחר). בשלו הוא עובד נהדר וחלק. בשל החבר הוא עובד נהדר וחלק, אבל כשהוא נכנס למצלמה, הטלפון מחליט להתחיל את עצמו מחדש.
חוץ מנקסוס (או ONE/S4 ישירות מגוגל), אין כרגע אף טלפון שמתקרב למהירות התגובה של האייפונים וזה חבל. זה משהו שהשתפר מאוד בכל טלפון ראשי חדש שיצא, עד הS4, שעובד לעיתים פחות טוב מהS3 - כנראה בגלל אותן תוספות אידיטיות שסמסונג צריכה בשביל שיווק, שגם אם מכבים אותן, הטלפון ממשיך לעבוד לאט.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 ספטמבר 2013, 14:25

Nucleus_Dawn כתב:
הזבל שכל היצרניות דוחפות למכשירים בהחלט תורם ללאג. בגלל זה הנקסוס 4 הוא אחד האנדרואידים הכי טובים בשוק. הוא עובד נהדר, כי אין עליו זבל והוא כנראה הכי קרוב לאייפון שיש לאנדרואיד להציע.

רומים נקיים הם גם פתרון טוב (למרות שהוא מתאים רק למיעוט מהצרכנים), ברוב המקרים. יש לי חבר שהתקין cyanogen בשני S3 (שלו ושל חבר אחר). בשלו הוא עובד נהדר וחלק. בשל החבר הוא עובד נהדר וחלק, אבל כשהוא נכנס למצלמה, הטלפון מחליט להתחיל את עצמו מחדש.
חוץ מנקסוס (או ONE/S4 ישירות מגוגל), אין כרגע אף טלפון שמתקרב למהירות התגובה של האייפונים וזה חבל. זה משהו שהשתפר מאוד בכל טלפון ראשי חדש שיצא, עד הS4, שעובד לעיתים פחות טוב מהS3 - כנראה בגלל אותן תוספות אידיטיות שסמסונג צריכה בשביל שיווק, שגם אם מכבים אותן, הטלפון ממשיך לעבוד לאט.

אתה באמת חושב שנקסוס 4 מגיב כמו אייפון?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 15 ספטמבר 2013, 14:54

DrKeo כתב:אתה באמת חושב שנקסוס 4 מגיב כמו אייפון?

לא. בגלל זה לא רשמתי "נקסוס 4 מגיב כמו אייפון", אלא "כנראה הכי קרוב לאייפון שיש לאנדרואיד להציע".
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 15 ספטמבר 2013, 18:48

Nucleus_Dawn כתב:
התשובה שלך היא "לא נכון ולא נכון!".

הניסיון הרב שלי עם מכשירים מגוונים שונה מהניסיון הרב שלך עם מכשירים מגוונים. נסכים שלא להסכים.

להיפך, התשובה שלי היא הסבר מפורט על הפיצ'רים המהותיים שמהם אתה מתעלם ומלווה בהסברים טכניים שממחישים לך למה אתה טועה - כמו למשל ההסבר על ההבדלים בין לוקליזציה של מערכת הפעלה לבין סתם תמיכה במקלדת, או כמו הפניית תשומת ליבך לשטות על "אחוז יותר גדול מהמסך" בלי להבין כמה עצום הפער ההתחלתי בין המסכים. אבל זה לא מפתיע אותי שבשניה שאתה צריך להתמודד עם נתונים טכניים אתה מעוות את הדיון ופונה לאד הומינם.

DrKeo כתב:זה יכול להיות דווקא מגניב אם יהיה לה את הקול של קורטנה. למרות שאישית הייתי מעדיף שVALVE תעשה כזאת ותתן לה את הקול של גלאדוס, זה יהיה מדהים. גלאדוס תתקשרי לשחר "מתקשרת לשחר... ואז רוצחת אותך".

היתה לי פעם מישהי שנשמעה דומה לגלאדוס בסאונד בלאסטר 16 ביט.

swiss-the-engine כתב:LOL

אני מצתרף לאלה שלא מבינים את גיא. אין לי ניסיון כמו של שחר כי אני לא עובד בחנות מחשבים אבל נראה לי הזוי לטעון משהו רע לגבי ה"זריזות" של אייפון.

לגבי קורטנה... אני כל כך רוצה את זה על האקס בוקס. אבל מזמן.

הטענה לא היתה לגבי הזריזות של האייפון אלא לגבי הרזולוציה שלו. בפעם האחרונה שבה השוואה של "זריזות" היתה רלוונטית היתה בתקופה שבה מכשירי הדגל עוד יצאו ברזולוציה דומה. מאז האייפון מדשדש מאחור בהיבט של הרזולוציה, אבל מנגד אני לא ממש נתקל במישהו שמשתמש היום באחד ממכשירי הדגל ומתלונן על האנדרואיד שלו כאילו מדובר באיזה עגלה מימי ה-1.6. אתה מכיר מישהו אחד שפסל ברצינות את מכשירי הדגל השונים של אנדרואיד כי הם "לא זריזים"? יש סיבות טובות אחרות לפסול מכשיר אנדרואיד (כמו אלו שארז כבר ציין) אבל זו שטות מוחלטת.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 29 אורחים