סלולרים, ניידים ומשחקים עבורם - הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

Re: סלולרים, ניידים ומשחקים עבורם - הנושא הרשמי

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 15 ספטמבר 2013, 19:15

swym כתב:להיפך, התשובה שלי היא הסבר מפורט על הפיצ'רים המהותיים שמהם אתה מתעלם ומלווה בהסברים טכניים שממחישים לך למה אתה טועה - כמו למשל ההסבר על ההבדלים בין לוקליזציה של מערכת הפעלה לבין סתם תמיכה במקלדת, או כמו הפניית תשומת ליבך לשטות על "אחוז יותר גדול מהמסך" בלי להבין כמה עצום הפער ההתחלתי בין המסכים. אבל זה לא מפתיע אותי שבשניה שאתה צריך להתמודד עם נתונים טכניים אתה מעוות את הדיון ופונה לאד הומינם.

היתה לי פעם מישהי שנשמעה דומה לגלאדוס בסאונד בלאסטר 16 ביט.

הטענה לא היתה לגבי הזריזות של האייפון אלא לגבי הרזולוציה שלו. בפעם האחרונה שבה השוואה של "זריזות" היתה רלוונטית היתה בתקופה שבה מכשירי הדגל עוד יצאו ברזולוציה דומה. מאז האייפון מדשדש מאחור בהיבט של הרזולוציה, אבל מנגד אני לא ממש נתקל במישהו שמשתמש היום באחד ממכשירי הדגל ומתלונן על האנדרואיד שלו כאילו מדובר באיזה עגלה מימי ה-1.6. אתה מכיר מישהו אחד שפסל ברצינות את מכשירי הדגל השונים של אנדרואיד כי הם "לא זריזים"? יש סיבות טובות אחרות לפסול מכשיר אנדרואיד (כמו אלו שארז כבר ציין) אבל זו שטות מוחלטת.

אד הומינום? אתה צוחק?
בכלל התייחסת לדעתי עליך? אמרתי בכלל משהו עליך? התייחסתי אך ורק לטענות שלך (שהן, לא שום דבר מעבר ל"לא נכון ולא נכון"). מה הקשר בכלל לאד הומינום?

בהחלט יש אנשים שיש להם מכשירי דגל של אנדרואיד ומתלוננים על הזריזות שלהם. למשל חבר שיושב ליידי ברגע זה, שהחליף מאייפון 4 לגלקסי אס 3 וכבר מתכנן לקנות את ה5S, כי המכשיר עובד לו לאט והוא רגיל מידי לכמה שהאייפון עובד לו כמו שצריך ומקנא בחבר השני שיושב ליידי ויש לו אייפון 5.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 16 ספטמבר 2013, 04:02

לא אמרתי שהייתי פוסל אנדרואיד בגלל ״זריזות״ של כל המערכת. אני די בטוח שציינתי שאין לי נסיון רב עם אנדרואיד אבל עד כמה שאני זוכר יש קונצנזוס די גדול לגבי כך שווינפון עובד מאוד חלק וזריז ועדיין לדעתי אין מה להשוות לאייפון הכי חדש... הכל (והרבה זמן לא היה לי אייפון שאני חופר בו באפן קבוע אז אולי זאת סתם הרגשה שטחית) פשוט instant.
לגבי הרזולוציה אני לא מבין את הטענה אבל כבר דיברתי על הנושא כמה פעמים אז אין טעם להיכנס לזה שוב פעם. אני פשוט מסכים עם שחר שמה שאני רואה במציאות הוא מה שחשוב ומהבחינה הזאת אני לא מוצא שום דבר יותר טוב (לפחות לא במובן שזה ממש נראה לעין ו״יותר טוב״) במסכים ברזולוציות הזויות. זה הכל עניין של גודל מסך בשביל הגודל שלו אני לא מוצא צורך ברזולוציה גבוהה ממה שיש לו.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 15 ספטמבר 2013, 20:39

הבעיות שהיו לcyanogen עם המצלמה נפתרו כבר לפני כמה חודשים.
הבעיה היחידה שקיימת אצלי במכשיר היא שהוא מתנתק מהאינטרנט בזמן שיחה. בשבילי זה לא ביג דיל.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 15 ספטמבר 2013, 20:40

omerkot כתב:הבעיות שהיו לcyanogen עם המצלמה נפתרו כבר לפני כמה חודשים.
הבעיה היחידה שקיימת אצלי במכשיר היא שהוא מתנתק מהאינטרנט בזמן שיחה. בשבילי זה לא ביג דיל.

סלקום או תשתית סלקום?
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 15 ספטמבר 2013, 21:06

omerkot כתב:הבעיות שהיו לcyanogen עם המצלמה נפתרו כבר לפני כמה חודשים.

מגניב. אני אומר לו לנסות שוב. הוא ניסה לפני חודשיים, בערך ואז היתה לו הבעיה. אני עכשיו גם לא בטוח אם זה היה CYANOGEN, או הדמוי נקסוס, שאת השם שלו אני לא זוכר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 15 ספטמבר 2013, 21:58

Klayman כתב:
סלקום או תשתית סלקום?

גולן. אני חושב שהם רוכבים על סלכלום.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 15 ספטמבר 2013, 22:19

omerkot כתב:גולן. אני חושב שהם רוכבים על סלכלום.

גם אני על גולן וזה לא קורה לי בכלל. יכול להיות שבמקומות שונים, הקליטה פחות או יותר יציבה.

אם זה מנחם אותך, הם מקימים בקצב יפה רשת משלך עצמם, אז בתוך כמה שנים הם כבר לא יהיה רשת וירטואלית, אלא רשת בפני עצמם, עם תשתית משלהם.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 16 ספטמבר 2013, 09:41

שחר כנראה שפשוט אל שמת לב. ברשת של גולן לא ניתן להשתמש באינטרנט ולדבר/לשלוח סמס באותו הזמן.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 16 ספטמבר 2013, 10:53

swiss-the-engine כתב:שחר כנראה שפשוט אל שמת לב. ברשת של גולן לא ניתן להשתמש באינטרנט ולדבר/לשלוח סמס באותו הזמן.

האמת שלא חשבתי על זה שזו הרשת אבל עכשיו כשבדקתי מסתבר שזה אכן המצב.
זה אומר שאין לי שום בעיה עם cyanogen...

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 16 ספטמבר 2013, 12:39

swiss-the-engine כתב:שחר כנראה שפשוט אל שמת לב. ברשת של גולן לא ניתן להשתמש באינטרנט ולדבר/לשלוח סמס באותו הזמן.

ברשת של גולן, או ברשת של סלקום?
באמת לא שמתי לב לזה, כי כשאני בשיחה עם מישהו, אני לא נוטה לעשות משהו בטלפון, חוץ מלהיות איתו בשיחה. אני מניח שזה יכול להפריע בכך שלא מקבלים הודעות וואטסאפ תוך כדי שיחה, אבל ברגע שמתנקים הכל מתדעכן, אז זה לא באמת נוראי.

חשבתי שהוא אמר שהשיחות מתנתקות לו ולא האינטרנט.

כמו שאמרתי, גולן מקימים רשת משלהם (יש להם כבר 400 אנטנות), אז זו אולי בעיה זמנית.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 16 ספטמבר 2013, 16:28

Nucleus_Dawn כתב:

אד הומינום? אתה צוחק?
בכלל התייחסת לדעתי עליך? אמרתי בכלל משהו עליך? התייחסתי אך ורק לטענות שלך (שהן, לא שום דבר מעבר ל"לא נכון ולא נכון"). מה הקשר בכלל לאד הומינום?

בוודאי שהתייחסת אלי: כתבת שהטענות שלי הן באופן גורף רק "לא נכון ולא נכון!", אבל לא התמודדת עם אף טענה בפועל. פשוט התעלמת מהן לחלוטין והגבת באופן גורף לכל מה שכתבתי כאילו אני כביכול לא מעלה שום נתון שמגבה את הטענות שלי אלא מסתפק רק ב"לא נכון" בעוד המצב בפועל הוא הפוך.
כשאין לך יכולת להתמודד עם טענות - עדיף פשוט לשתוק כי תשובה של "אין פה שום דבר מעבר ללא נכון ולא נכון" לא תורמת כלום לדיון. ואין פה קשר לניסיון אנקדוטלי עם מכשירים שונים אלא לנושאים כמו ביצועים ורזולוציית מסך, לוקליזציה של תוכנות ו-usability testing. אתה מוזמן לחזור ולקרוא שוב כדי להבין במה מדובר, אבל תפסיק להגיב לא לעניין ולא לגופן של הטענות.

swiss-the-engine כתב:לא אמרתי שהייתי פוסל אנדרואיד בגלל ״זריזות״ של כל המערכת. אני די בטוח שציינתי שאין לי נסיון רב עם אנדרואיד אבל עד כמה שאני זוכר יש קונצנזוס די גדול לגבי כך שווינפון עובד מאוד חלק וזריז ועדיין לדעתי אין מה להשוות לאייפון הכי חדש... הכל (והרבה זמן לא היה לי אייפון שאני חופר בו באפן קבוע אז אולי זאת סתם הרגשה שטחית) פשוט instant.
לגבי הרזולוציה אני לא מבין את הטענה אבל כבר דיברתי על הנושא כמה פעמים אז אין טעם להיכנס לזה שוב פעם. אני פשוט מסכים עם שחר שמה שאני רואה במציאות הוא מה שחשוב ומהבחינה הזאת אני לא מוצא שום דבר יותר טוב (לפחות לא במובן שזה ממש נראה לעין ו״יותר טוב״) במסכים ברזולוציות הזויות. זה הכל עניין של גודל מסך בשביל הגודל שלו אני לא מוצא צורך ברזולוציה גבוהה ממה שיש לו.

הרזולוציות הן לא הזויות, אלא כאלו שמספיקות לחוויית קריאה נוחה. אחרי הכל אתרי אינטרנט ברובם עדיין לא הותאמו לשימוש סלולרי (ואלו שכן לפעמים עושים עבודה כל כך נוראה שעדיף כבר לעבור למצב הדסקטופ) ולכן אתרים שבנויים לרזולוציות של מחשב אישי פשוט לא קריאים על מסך סלולרי מצוקמק. אני בעצמי טענתי בזמנו שFullHD זה לא הכרחי עדיין, אבל 720P הוא הכרח מינימלי בעולם שבו אפילו אתרי אינטרנט מיושנים מכוונים לפריסת רזולוציה כזו ואת זה מציעים אפילו מכשירי אנדרואיד מהדור הקודם ומכשירי Winphone. האייפון מפגר טכנולוגית מאחורי כולם.

וכשזה מגיע לקריאת מסמכים אז בטח שהפער הופך למשמעותי אפילו יותר: רזולוציה של fullHD על פני מסך גדול יותר פשוט מאפשרת קריאת טקסט טובה ונוחה יותר, בלי לאבד מהאיכות שלו ובלי שצריך לבצע זום אין ואאוט אינטנסיבי. ככל שהרזולוציה של המסך יותר גבוהה והמסך יותר גדול, הטקסט הופך ליותר קריא, בטח כשהוא מגיע בפורמטים כמו PDF שלא ניתן לפרמט מחדש להגדרות המסך - על מסך fullhd אתה תקבל עמוד שלם וקריא לחלוטין גם כשמדובר בטקסט קטן.
החשיבות של הרזולוציה וגודל המסך היא כמובן גם בתכני וידאו HD (שוב 720p כסטנדרט מינימלי), אפליקציות גרפיות שונות (מגלריות וכלי תמונות ועד לתוכנות ניווט ומיפוי) ובטח ובטח שבמשחקים, שבהם מקבלים בעצם שילוב של וידאו ושל טקסט, וככל שהמסך יותר גדול כך הטקסט הופך לקריא יותר ורמת הפירוט טובה יותר.

אז מה יש לנו בעצם? גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים, קריאת מסמכים, אפליקציות, ומשחקים. כולם נהנים מיתרון משמעותי בזכות רזולוציה יותר גבוהה+גודל מסך יותר גדול. יש נקודה שבה זה הופך לdiminishing returns אבל מסכי הסלולריים הוכיחו שבהחלט עוד לא הגענו אליה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 17 ספטמבר 2013, 00:53

swym כתב:בוודאי שהתייחסת אלי: כתבת שהטענות שלי הן באופן גורף רק "לא נכון ולא נכון!", אבל לא התמודדת עם אף טענה בפועל. פשוט התעלמת מהן לחלוטין והגבת באופן גורף לכל מה שכתבתי כאילו אני כביכול לא מעלה שום נתון שמגבה את הטענות שלי אלא מסתפק רק ב"לא נכון" בעוד המצב בפועל הוא הפוך.
כשאין לך יכולת להתמודד עם טענות - עדיף פשוט לשתוק כי תשובה של "אין פה שום דבר מעבר ללא נכון ולא נכון" לא תורמת כלום לדיון. ואין פה קשר לניסיון אנקדוטלי עם מכשירים שונים אלא לנושאים כמו ביצועים ורזולוציית מסך, לוקליזציה של תוכנות ו-usability testing. אתה מוזמן לחזור ולקרוא שוב כדי להבין במה מדובר, אבל תפסיק להגיב לא לעניין ולא לגופן של הטענות.

הרזולוציות הן לא הזויות, אלא כאלו שמספיקות לחוויית קריאה נוחה. אחרי הכל אתרי אינטרנט ברובם עדיין לא הותאמו לשימוש סלולרי (ואלו שכן לפעמים עושים עבודה כל כך נוראה שעדיף כבר לעבור למצב הדסקטופ) ולכן אתרים שבנויים לרזולוציות של מחשב אישי פשוט לא קריאים על מסך סלולרי מצוקמק. אני בעצמי טענתי בזמנו שFullHD זה לא הכרחי עדיין, אבל 720P הוא הכרח מינימלי בעולם שבו אפילו אתרי אינטרנט מיושנים מכוונים לפריסת רזולוציה כזו ואת זה מציעים אפילו מכשירי אנדרואיד מהדור הקודם ומכשירי Winphone. האייפון מפגר טכנולוגית מאחורי כולם.

וכשזה מגיע לקריאת מסמכים אז בטח שהפער הופך למשמעותי אפילו יותר: רזולוציה של fullHD על פני מסך גדול יותר פשוט מאפשרת קריאת טקסט טובה ונוחה יותר, בלי לאבד מהאיכות שלו ובלי שצריך לבצע זום אין ואאוט אינטנסיבי. ככל שהרזולוציה של המסך יותר גבוהה והמסך יותר גדול, הטקסט הופך ליותר קריא, בטח כשהוא מגיע בפורמטים כמו PDF שלא ניתן לפרמט מחדש להגדרות המסך - על מסך fullhd אתה תקבל עמוד שלם וקריא לחלוטין גם כשמדובר בטקסט קטן.
החשיבות של הרזולוציה וגודל המסך היא כמובן גם בתכני וידאו HD (שוב 720p כסטנדרט מינימלי), אפליקציות גרפיות שונות (מגלריות וכלי תמונות ועד לתוכנות ניווט ומיפוי) ובטח ובטח שבמשחקים, שבהם מקבלים בעצם שילוב של וידאו ושל טקסט, וככל שהמסך יותר גדול כך הטקסט הופך לקריא יותר ורמת הפירוט טובה יותר.

אז מה יש לנו בעצם? גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים, קריאת מסמכים, אפליקציות, ומשחקים. כולם נהנים מיתרון משמעותי בזכות רזולוציה יותר גבוהה+גודל מסך יותר גדול. יש נקודה שבה זה הופך לdiminishing returns אבל מסכי הסלולריים הוכיחו שבהחלט עוד לא הגענו אליה.

חחחחח.
התייחסתי לטענות שלך. לכן אין שמץ של קשר להד הומינום, שמשמעותו התייחסות לטוען ולא לטענותיו. פשוט קפוץ לך לגוגל ותבדוק את משמעות המושג, אם אתה לא מבין אותו.
אני אפילו אעזור לך קצת: "אתה אידוט ולכן אתה טועה", זה הד הומינום. "אתה אידיוט ובלי קשר לזה, אתה טועה" זה לא הד הומינום.
אני טענתי "הרזולוציה היא לא איזה נתון על שבהכרח מלמד על איזה מסך עדיף". אתה טענת "הרזולוציה היא כן נתון שבהכרח מלמד על איזה מסך עדיף, כי רזולוציה נותנת ככה וככה ואני החלטתי שזה הכי חשוב" זה לא שום דבר מעבר ל"לא נכון ולא נכון".
אז אולי באמת עדיף שלא תגיב, כי לא רק שאתה לא יודע על מה מדובר, אתה אפילו נכשל בלהבין על מה אתה מדבר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

הודעהעל ידי erezronen » 17 ספטמבר 2013, 00:19

swym כתב:בוודאי שהתייחסת אלי: כתבת שהטענות שלי הן באופן גורף רק "לא נכון ולא נכון!", אבל לא התמודדת עם אף טענה בפועל. פשוט התעלמת מהן לחלוטין והגבת באופן גורף לכל מה שכתבתי כאילו אני כביכול לא מעלה שום נתון שמגבה את הטענות שלי אלא מסתפק רק ב"לא נכון" בעוד המצב בפועל הוא הפוך.

רק כמה מילים על רזולוציות: בעוד בגדול אני מסכים שככל שהרזולוציה יותר גבוהה וצפיפות הפיקסלים יותר רצינית חווית הקריאה התיאורטית נוחה יותר (תיאורטית כי זה משהו שצריך לעבוד גם ברמת התוכנה - אם הרזולוציה מפלצתית אבל הדפדפן לא יודע לרנדר בשבילה פונטים כמו שצריך אז לא עשינו כלום) - אני לא שההבדל בין האייפון לבין המסכים הצפופים ממנו עד כדי כך מורגשת כמו שאתה חושב. "צפיפות פיקסלים" של דפוס היא 300ppi. לפי הטרמינולוגיה שלך - מדובר בפורמט "לא קריא" כי הרזולוציה שלו פחותה מזו של האייפון 5! ולמה להרחיק? צפיפות הפיקסלים של הקינדל הפשוט של אמזון היא 167ppi. הוא בכלל צריך להיות מכשיר לעוורים בלבד, לא?

לא, כי מעבר לצפיפות מסויימת והחל ממרחק מסויים זה לא באמת משנה ל-99% מהאנשים. אלא אם כן יש לך סופר-ראייה-מטורפת, ההבדל בין המסכים הסלולריים באותו גודל יסתכם ב"אה, אוקיי, פה זה קצת יותר חלק", אבל לא באיזה סופר הפרש שהופך מסך אחד ללא קריא ומסך אחר לקריא יותר בהפרש ניכר.

לגבי גודל של מסך סלולרי - בעוד בתאוריה ברור שעל מסך יותר גדול עם יותר פיקסלים אפשר להציג יותר תוכן - אבל שוב, אם אנחנו הולכים על הטרמינולוגיה הזאת אז בעצף עדיף לקנות אייפד 9 אינץ' עם תצוגת רטינה ולסגור עניין, לא? לא. כי נתונים אבסולוטיים לאו דווקא מצביעים על הרגלי השימוש של הצרכנים - ובעוד יש כאלה שבהחלט נהנים ממסכים גדולים, יש גם כאלה שלא סובלים אותם. שוב אחזור לכמה חודשים שלי עם ה-S3 - לפני שקבלתי אותו הייתי בטוח שממש אהנה מהמסך הגדול ואתקשה "לחזור אחורה" לאייפון, אבל אחרי יומיים הבנתי שהגודל הזה מעצבן אותי. הוא הזמין לחיצות לא רצוניות על חלקים במסך, הקשה על התפעול ביד אחת ובאופן כללי לא התאים להרגלי השימוש הספציפיים שלי.

That being said - הייתי שמח אם אפל היו מגדילים את המסך בעוד איזה חצי אינ'ץ, אבל אני מניח שהם רוצים לשמור על אידיאולוגית ה"אפשר לתפעל את זה רק ביד אחת", וקשה מאוד לשמור עליה ולעשות את המסכים רחבים יותר ממה שהם היום. מצד שני, לא אופתע אם הפיצ'ר הגדול של האייפון 6 בעוד שנה יהיה מסך-אפילו-יותר-גדול.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 ספטמבר 2013, 00:33

erezronen כתב:
רק כמה מילים על רזולוציות: בעוד בגדול אני מסכים שככל שהרזולוציה יותר גבוהה וצפיפות הפיקסלים יותר רצינית חווית הקריאה התיאורטית נוחה יותר (תיאורטית כי זה משהו שצריך לעבוד גם ברמת התוכנה - אם הרזולוציה מפלצתית אבל הדפדפן לא יודע לרנדר בשבילה פונטים כמו שצריך אז לא עשינו כלום) - אני לא שההבדל בין האייפון לבין המסכים הצפופים ממנו עד כדי כך מורגשת כמו שאתה חושב. "צפיפות פיקסלים" של דפוס היא 300ppi. לפי הטרמינולוגיה שלך - מדובר בפורמט "לא קריא" כי הרזולוציה שלו פחותה מזו של האייפון 5! ולמה להרחיק? צפיפות הפיקסלים של הקינדל הפשוט של אמזון היא 167ppi. הוא בכלל צריך להיות מכשיר לעוורים בלבד, לא?

לא, כי מעבר לצפיפות מסויימת והחל ממרחק מסויים זה לא באמת משנה ל-99% מהאנשים. אלא אם כן יש לך סופר-ראייה-מטורפת, ההבדל בין המסכים הסלולריים באותו גודל יסתכם ב"אה, אוקיי, פה זה קצת יותר חלק", אבל לא באיזה סופר הפרש שהופך מסך אחד ללא קריא ומסך אחר לקריא יותר בהפרש ניכר.

לגבי גודל של מסך סלולרי - בעוד בתאוריה ברור שעל מסך יותר גדול עם יותר פיקסלים אפשר להציג יותר תוכן - אבל שוב, אם אנחנו הולכים על הטרמינולוגיה הזאת אז בעצף עדיף לקנות אייפד 9 אינץ' עם תצוגת רטינה ולסגור עניין, לא? לא. כי נתונים אבסולוטיים לאו דווקא מצביעים על הרגלי השימוש של הצרכנים - ובעוד יש כאלה שבהחלט נהנים ממסכים גדולים, יש גם כאלה שלא סובלים אותם. שוב אחזור לכמה חודשים שלי עם ה-S3 - לפני שקבלתי אותו הייתי בטוח שממש אהנה מהמסך הגדול ואתקשה "לחזור אחורה" לאייפון, אבל אחרי יומיים הבנתי שהגודל הזה מעצבן אותי. הוא הזמין לחיצות לא רצוניות על חלקים במסך, הקשה על התפעול ביד אחת ובאופן כללי לא התאים להרגלי השימוש הספציפיים שלי.

That being said - הייתי שמח אם אפל היו מגדילים את המסך בעוד איזה חצי אינ'ץ, אבל אני מניח שהם רוצים לשמור על אידיאולוגית ה"אפשר לתפעל את זה רק ביד אחת", וקשה מאוד לשמור עליה ולעשות את המסכים רחבים יותר ממה שהם היום. מצד שני, לא אופתע אם הפיצ'ר הגדול של האייפון 6 בעוד שנה יהיה מסך-אפילו-יותר-גדול.

זה מצחיק, כל משתמש אייפון שאני מדבר איתו (כולל אני) חושב ש4.5" הוא הSWEET SPOT שהאייפון צריך להיות בו. הלוואי שזה יהיה באייפון 6, גם קפיצת רזולוציה קלה לא תזיק אם עולים ל4.5".
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 ספטמבר 2013, 08:54

DrKeo כתב:זה מצחיק, כל משתמש אייפון שאני מדבר איתו (כולל אני) חושב ש4.5" הוא הSWEET SPOT שהאייפון צריך להיות בו. הלוואי שזה יהיה באייפון 6, גם קפיצת רזולוציה קלה לא תזיק אם עולים ל4.5".

AMEN!
ובגלל שזו אפל - אני חושב שזה יהיה 4.4 או 4.6, כי הם מיוחדים-שכאלה, וימצאו תירוץ למה זה הרבה יותר טוב מה-4.5 של המתחרים, כי זה יושב בדיוק על יחס-הזהב והעין והמח שלנו יותר נמשכים לגודל הזה/שקר כלשהו.

אגב, אני מוכן גם ל-5 אינץ'. אני בחור קטן, אבל יש לי כיסים גדולים. זה הסוויט-סוט שלי כרגע, זה - ופיקו-פרוג'קטור בסלולרי, שלדעתי יכול להיות הדבר הגדול הבא.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 17 ספטמבר 2013, 01:36

DrKeo כתב:זה מצחיק, כל משתמש אייפון שאני מדבר איתו (כולל אני) חושב ש4.5" הוא הSWEET SPOT שהאייפון צריך להיות בו. הלוואי שזה יהיה באייפון 6, גם קפיצת רזולוציה קלה לא תזיק אם עולים ל4.5".

4.5 זה המקסימום שאני יכול לדמיין לטלפון עבורי. לא מסוגל לדמיין מצב שאצטרך להשתמש ביותר מיד אחת כדי לתפעל את הטלפון שלי. אני כל כך רגיל להשתמש בטלפון ביד אחת, שגם אחרי 5 דקות עם הHTC ONE X, כואבת לי היד.
4.3 נראה לי אפילו עדיף. אתה מרוויח עוד קצת מסך, אבל זה לא מספיק גדול כדי להפריע לחווית השימוש.

בקיצור, אני מקווה לאיזה 4.3 עבור האייפון 6 (ואם הוא יהיה שווה שדרוג מ5S, שאולי אקנה, אז תמיד אוכל למכור את ה5S באיזה 2000 שקל ולקנות אותו ב2400). זה נראה לי יהיה מגניב. כמובן שבהתאם גם צריכה לבוא קפיצה קטנה ברזולוציה, אבל לטעמי כל דבר מעל 300 PPI זה כבר מצוין לטלפון נייד ואני לא רוצה שהרזולוציה היותר גבוהה, שלא ממש שמים לב אליה בגודל מסך זהה, תפגע בביצועים, שהם הדבר הכי חשוב בטלפון עבורי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 17 ספטמבר 2013, 09:40

גיא אני לא מבין אותך...אני אומר לך שלא מעניין רזולוציה כי מעניין PPI כי PPI מתקשר ישירות לגודל מסך ואתה מערבב לי בין גודל המסך לרזולוציה?! ברור שצריך רזולוציה גבוהה משל האייפון אם המסך הוא נגיד 4.5 אינץ, אין פה חדשה מרעישה... השאלה היא עד לאן אתה רוצה ללכת עם גודל המסך, טיעוני נוחות קריאה אפשר ללכת איתם כמו שארז אמר עד אייפאד 9 אינץ.

לי יש ידיים קטנות ככה שבטלפון שלי אני ממש בקושי מגיע לכפתור BACK... אם המסך שלו היה ממש EDGE TO EDGE אז הייתי מגיע אליו ב"נוחות -" שכזה. ככה שכל מי שיש לו ידיים "סטנדרטיות" לבן אדם בגובה 180 לדעתי 4.5 זה באמת סוג של גודל מקסימלי שנותן SWEET SPOT.. אני כנראה אעדיף משהו כמו 4.3.

ואחרי כל הבלבול מוח הזה נחזור לעניין... המסך של האייפון מהטובים ביותר שיש וכל מסך שם יוצא עם קליברציה טובה משל כל טלפון שסמסונג מוכרת... לגבי HTC אין לי מושג.
Benjamin Franklin

SgtDonowitz
Warrior

הודעהעל ידי SgtDonowitz » 17 ספטמבר 2013, 19:38

נעים להכיר, זהו ככל הנראה ה- Nexus 5, אם המחיר אכן הולך להיות כפי שמופיע כאן זה הולך להיות הסמארטפון הבא שלי:
תמונה
זה פשוט מטורף אם אלו אכן המחירים והמפרט, שובר שוק בלי שום ספק וזה בא בתקופה מאוד לא טובה לאפל עם ההשקה של האייפונים החדשים.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 17 ספטמבר 2013, 19:49

SgtDonowitz כתב:נעים להכיר, זהו ככל הנראה ה- Nexus 5, אם המחיר אכן הולך להיות כפי שמופיע כאן זה הולך להיות הסמארטפון הבא שלי:
תמונה
זה פשוט מטורף אם אלו אכן המחירים והמפרט, שובר שוק בלי שום ספק וזה בא בתקופה מאוד לא טובה לאפל עם ההשקה של האייפונים החדשים.

הדבר הכי חשוד פה זה השם של גירסא 5 של מערכת ההפעלה.
כל גירסא ראשית מקבלת שם לפי הABC ו4.4 כבר קיבלה שם עם K, ככה שלא הגיוני שיקראו לגירסא 5 Key Lime Pie. זה גם היה השם שהזכירו בשמועות המוטעות בנוגע ל4.4.

המחיר נראה סופר זול, שזה גם חשוד, אבל לזה דווקא לא קשה להאמין, כי אם גוגל טובים במשהו, זה לשבור את השוק במחירים מאוד נמוכים.

חוץ משני הדברים האלו, הכל נראה הגיוני לגמרי, אבל אלו נתונים שקל לנחש.

נ.ב.
עוד דבר מוזר, זה שהרקע הוא רקע מיושן. כלומר, זה אותו רקע של הנקסוס 7 הישן. לנקסוס 7 החדש יש כבר רקע שונה, אז נראה לי תמוהה שהם יחזרו לרקע הזה.

בקיצור. אני די משוכנע שזה זיוף.

נ.ב.2
במחשבה שלישית, גם זה שרשום שם טגרה 4 זה משונה. אם אני לא טועה, מדובר על מעבד שמיועד לטאבלטים ולא לטלפונים.

עריכה:
זה גם לא נראה כמו התמונות מהסרטון טיזר של גוגל:
תמונה

בקיצור, זה זיוף.
נערך לאחרונה על ידי Nucleus_Dawn ב 17 ספטמבר 2013, 20:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 17 ספטמבר 2013, 20:20

זה לגמרי נראה זיוף!
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 ספטמבר 2013, 04:48

השרתים של אפל קורסים...

סמל אישי של המשתמש
matangt8
Warrior

הודעהעל ידי matangt8 » 18 ספטמבר 2013, 21:09

DrKeo כתב:השרתים של אפל קורסים...

הצלחת כבר לעדכן? אם כן איך המערכת?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 19 ספטמבר 2013, 05:46

DrKeo כתב:השרתים של אפל קורסים...

"טיפה" קורסים. כן. העדכון ששוקל בערך ג'יגה עושה את דרכו למחשב שלי, ברגע זה. הקצב קצת איטי, אז זה יקח כ50 שעות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 ספטמבר 2013, 05:48

האייפון שלי כבר סיים להוריד והוא בהתקנה בערך 10 דקות כבר, האייפד השניה נכנס להתקנה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 19 ספטמבר 2013, 05:55

DrKeo כתב:האייפון שלי כבר סיים להוריד והוא בהתקנה בערך 10 דקות כבר, האייפד השניה נכנס להתקנה.

עכשיו הוא מוריד בקצב קצת יותר שפוי. יקח לו עוד שעה.
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 39 אורחים