Nucleus_Dawn כתב:
אד הומינום? אתה צוחק?
בכלל התייחסת לדעתי עליך? אמרתי בכלל משהו עליך? התייחסתי אך ורק לטענות שלך (שהן, לא שום דבר מעבר ל"לא נכון ולא נכון"). מה הקשר בכלל לאד הומינום?
בוודאי שהתייחסת אלי: כתבת שהטענות
שלי הן באופן גורף רק "לא נכון ולא נכון!", אבל לא התמודדת עם אף טענה בפועל. פשוט התעלמת מהן לחלוטין והגבת באופן גורף לכל מה שכתבתי כאילו אני כביכול לא מעלה שום נתון שמגבה את הטענות שלי אלא מסתפק רק ב"לא נכון" בעוד המצב בפועל הוא הפוך.
כשאין לך יכולת להתמודד עם טענות - עדיף פשוט לשתוק כי תשובה של "אין פה שום דבר מעבר ללא נכון ולא נכון" לא תורמת כלום לדיון. ואין פה קשר לניסיון אנקדוטלי עם מכשירים שונים אלא לנושאים כמו ביצועים ורזולוציית מסך, לוקליזציה של תוכנות ו-usability testing. אתה מוזמן לחזור ולקרוא שוב כדי להבין במה מדובר, אבל תפסיק להגיב לא לעניין ולא לגופן של הטענות.
swiss-the-engine כתב:לא אמרתי שהייתי פוסל אנדרואיד בגלל ״זריזות״ של כל המערכת. אני די בטוח שציינתי שאין לי נסיון רב עם אנדרואיד אבל עד כמה שאני זוכר יש קונצנזוס די גדול לגבי כך שווינפון עובד מאוד חלק וזריז ועדיין לדעתי אין מה להשוות לאייפון הכי חדש... הכל (והרבה זמן לא היה לי אייפון שאני חופר בו באפן קבוע אז אולי זאת סתם הרגשה שטחית) פשוט instant.
לגבי הרזולוציה אני לא מבין את הטענה אבל כבר דיברתי על הנושא כמה פעמים אז אין טעם להיכנס לזה שוב פעם. אני פשוט מסכים עם שחר שמה שאני רואה במציאות הוא מה שחשוב ומהבחינה הזאת אני לא מוצא שום דבר יותר טוב (לפחות לא במובן שזה ממש נראה לעין ו״יותר טוב״) במסכים ברזולוציות הזויות. זה הכל עניין של גודל מסך בשביל הגודל שלו אני לא מוצא צורך ברזולוציה גבוהה ממה שיש לו.
הרזולוציות הן לא הזויות, אלא כאלו שמספיקות לחוויית קריאה נוחה. אחרי הכל אתרי אינטרנט ברובם עדיין לא הותאמו לשימוש סלולרי (ואלו שכן לפעמים עושים עבודה כל כך נוראה שעדיף כבר לעבור למצב הדסקטופ) ולכן אתרים שבנויים לרזולוציות של מחשב אישי פשוט לא קריאים על מסך סלולרי מצוקמק. אני בעצמי טענתי בזמנו שFullHD זה לא הכרחי עדיין, אבל 720P הוא הכרח מינימלי בעולם שבו אפילו אתרי אינטרנט מיושנים מכוונים לפריסת רזולוציה כזו ואת זה מציעים אפילו מכשירי אנדרואיד מהדור הקודם ומכשירי Winphone. האייפון מפגר טכנולוגית מאחורי כולם.
וכשזה מגיע לקריאת מסמכים אז בטח שהפער הופך למשמעותי אפילו יותר: רזולוציה של fullHD על פני מסך גדול יותר פשוט מאפשרת קריאת טקסט טובה ונוחה יותר, בלי לאבד מהאיכות שלו ובלי שצריך לבצע זום אין ואאוט אינטנסיבי. ככל שהרזולוציה של המסך יותר גבוהה והמסך יותר גדול, הטקסט הופך ליותר קריא, בטח כשהוא מגיע בפורמטים כמו PDF שלא ניתן לפרמט מחדש להגדרות המסך - על מסך fullhd אתה תקבל עמוד שלם וקריא לחלוטין גם כשמדובר בטקסט קטן.
החשיבות של הרזולוציה וגודל המסך היא כמובן גם בתכני וידאו HD (שוב 720p כסטנדרט מינימלי), אפליקציות גרפיות שונות (מגלריות וכלי תמונות ועד לתוכנות ניווט ומיפוי) ובטח ובטח שבמשחקים, שבהם מקבלים בעצם שילוב של וידאו ושל טקסט, וככל שהמסך יותר גדול כך הטקסט הופך לקריא יותר ורמת הפירוט טובה יותר.
אז מה יש לנו בעצם? גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים, קריאת מסמכים, אפליקציות, ומשחקים. כולם נהנים מיתרון משמעותי בזכות רזולוציה יותר גבוהה+גודל מסך יותר גדול. יש נקודה שבה זה הופך לdiminishing returns אבל מסכי הסלולריים הוכיחו שבהחלט עוד לא הגענו אליה.