ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

הודעהעל ידי DrKeo » 16 אוגוסט 2024, 12:49

אפשרי להביא את הסינגל של gta5 לסוויצ׳, הרי הוא רץ על הפס3. אבל המשחק נטש מאחור את הפס3 וה-360 לפני שנים. גרסאות דור הפס4 קבלו שדרוג מסיבי עם כמות אחרת לגמרי של הולכי רגל, מכוניות, פיסיקה, התנהגות של הגליפ בים וכו. כבר אין תאימות בין המשחק על הפס3 והפס4 כך שיהיה מאוד קשה להביא לסוויצ׳ את הרכיב הכי רווחי של gta - האונליין.
We're just normal men. We're just innocent men

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 17 אוגוסט 2024, 19:30

glass man כתב:שמע קרירין, אני תן לי אפילו רזי 4 ריימיק או דד ספייס ריימיק, או midnight suns או TOP SPIN 5 או בקיצור כל מיני משחקים שאין לי חשק להדליק קונסולה נייחת/מחשב בשבילם אבל ממש בא לי אותם על ניידת על הספה ואני אקנה את הסוויץ 2 אבל אני לא יודע כמה אנחנו מייצגים את הקהל הרחב.

כאילו תלך תבדוק מה קאזואלים משחקים על הסוויץ, זה בדרך Just dance ומריו קארט או FC24 או משחקי חווה כמו Stardew Valley או מריו פארטי נראה לך באמת שאנשים שלא מזיז להם פיפא FC ב30FPS יתלהבו פתאום מפיפא ב120FPS ? הם בכלל מרגישים בהבדל?

בשביל הארדקורס לא יהיה הפעם זלדה בהשקה בשביל לסחוב את הקונסולה על הכתפיים וראינו פעם אחרי פעם שמריו 3D לא מצליח להרים קונסולה לבד.

אני חושש שיהיה פה מצב של "Nintendo is doomed ' כלומר בשביל הקאזולאס הקפיצה הגרפית לא תהיה מובנת/מעניינת כי הם לא שמים לב להבדלים, ובשביל הארדקורס הקפיצה תהיה קטנה מדי.

גם לא ברור עד כמה זמן היא תקבל פורט של משחקי X/PS5. זה יהיה שנתיים של פורטים כמו דד ספייס ורזי 4 ריימיק וDragon dogma 2 וכו' ואז שהפס5 יתחיל להיות ממש ממש מנוצל בשנים האחרונות שלו ויעשה משחקים של 30FPS פתאום מן הסתם המשחקים יפסיקו להגיע ונשאר עם נינטנדו צד א' ומבול פורטים מהPS4?

שוב לא נראה לי תופס לפורום הזה, כי למשל קליימן בדוק יהיה מעוניין כדי להמשיך לקחת אותה לעבודה או כניידת, נדב יקנה רק בשביל אפשרות של RT במטרויד פריים 4 :-) לאסקין, כי סוף סוף יש לו תירוץ.... עידן תן לו איזה המשך רוחני לדונקי קונג טרופיקל פרייז... אני מן הסתם ברגע שיהיה איזה DQ בלעדי כל אחד והסיבות שלו אבל אני צופה את אותן בעיות שהיו עם הWII U.

אני חושש שאנשים אשכרה ישאלו את עצמם אם זו קונסולה חדשה או אביזר לסוויץ. הלוואי ואני טועה. היפנים מן הסתם יסחבו את הסוויץ על הכתפיים שלהם בכל מצב אבל זה בדיוק למה אני צופה ירידה מאסיבית במכירות ובפופלאריות... אבל מה אני יודע, הייתי בטוח שגם הסוויץ המקורית תכשל... ותראה איפה אנחנו עכשיו :-)

אני מאוד רוצה שהם יצליחו פשוט חושש מאוד שהם לא, יש עליהם קללה כל פעם שהם עושים המשך לקונסולה שהיתה הצלחה מאז הN64

אני לא יודע מה יהיו המכירות של הסוויץ 2
ולהגיע למכירות ענק כמו הסוויץ 1 ,יהיה סופר קשה

אבל כן צריך לזכור ,שבניגוד לwiiu ול3ds
כל צוותי הפיתוח שלהם ,מרוכזים בפלטפורמה אחת

וגם כל הפרסום ,ושיווק ,ותמיכה ,ושינועה וכל דבר אחר

עכשיו ,רק לצורך הדיון
אם היה מצב דומה בwiiu ,זה אולי לא היה מציל את הקונסולה
היא נועדה לכישלון

אבל זה כן היה נותן כניראה עוד כמה מיליונים בודדים במכירות
וכניראה עוד איזה שנה על המדף
וכניראה קצת לא הרבה אבל קצת ,יותר תמיכה מצד שלישי

עכשיו ה3ds ,בסוף הצליחה יחסית
לא קרוב לds אבל הצליחה ,אבל בהתחלה היה קשה לה להתרומם

בלי הwiiu ,היא כניראה הייתה מקבלת עוד כמה משחקים טובים
וכניראה גם מוכרת עוד כמה מיליונים

ועל זה צריך להוסיף הוצאות נוספות

סתם לדוגמה כי אני בתחום התמיכה + טכנאי

לתמוך במוצר בודד ,יוצר קל לתמוך בשני מוצרים (לא מדבר על ציוד היקפי ) = זמן קצת יותר להכשיר צוותי תמיכה ותיקונים = זול יותר

לאחסן ולשנעה קופסאות של סוויץ ,זול בהרבה מקופסאות של wiiu

אני קטונתי מלדעת מה קורה במחסני הענק של נינטנדו
אבל איפה שאני עובד אנחנו מחליפים מחשבים ישנים שיש להם מארז גדול ,ושוקלים הרבה

במחשבי מיני קטנים

עכשיו אנחנו לא מטיסים מחשבים ולא מעבירים לחנויות
אבל תחשוב כמה סוויצים נכנסים במשאית לאומת ps5 לדוגמה

עכשיו אני אומר את זה במחשבה על הוצאות שיש לחברה כמו נינטנדו

והמעבר לניידת ,שיכולה להתחבר למחשב
ונטישת הניחת

הוריד להם הרבה מאוד הוצאות ,וריכז את הלקוחות בפלטפורמה אחת

המפתחים ,המהנדסים ,השיווק ,הפרסום ,המשרדים
וכו וכו וכו

המבחן של נינטנדו זה למכור הרבה יחידות סוויץ 2 בשנתיים הראשונות
בלי זה צד שלישי יברחו
אם זה הרבה ישארו וימשיכו

לוקח כמה שנים לפתח משחק גדול

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 אוגוסט 2024, 06:27

כן, כל הצוותים שלהם מרוכזים בפלטפורמה אחת, אבל זלדה חדש הוא years off ומריו 3D אף פעם לא גרם לקנונסולה לנצח דור.מטרויד פריים 4, גם אם נקבל את זה שרוב המכירות שלו LTD יהיו כנראה על הסוויץ 2, הוא גם כן לא משחק שיכול לנצח דור מבחינת מכירות.

אולי אני מדבר מהתחת שלי, כי אני חייב להודות שמריו היום הוא הרבה יותר Powerhouse ממה שהוא היה ב96 וב2002 בהשקות שלו על הנינטנדו 64 והקיוב בהתאמה.
הסרטים הביאו אותו לרמת מיינסטרים שהיתה לו כנראה רק בסוף שנות ה80 תחילת ה90 אז נראה איך זה משפיע על המכירות של המשחק החדש....ועל כמות הEarly adopters.

זה שונה מהסוויץ שהיה לו את הזלדה הOpen world האמיתי הראשון וזה הביא גם אנשים שבאופן רגיל לא מתעניינים בזלדה לפלטפורמה.

יש גם את העיקרון הזה שהסוויץ 2 לפחות לפי מה שאנחנו יודעים כרגע הוא סוויץ 1.5 ושאתה בא למכור קונסולה גיימיקית שלא יכולה להריץ את כל המשחקים, עם אותו גיימיק שהיה לך מלפני 8 שנים ... ההייפ דועך.

חברים קאזואלים שאלו אותי מה ההבדל בין הסוויץ לייט לסוויץ הרגיל, כאילו הייתי צריך להסביר להם אפילו דבר פעוט של מה בכך שהסוויץ הרגיל יכול להתחבר לטלווזיה והלייט לא, אז אנשים כאלה יבינו את הקפיצה המינורית (יחסית) של הסוויץ 2 ? אני בספק.

יהיה מעניין.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 אוגוסט 2024, 10:44

לגבי הצוותים של נינטנדו ומשחקים גדולים, אני רק אזכיר שיש את הצוות של מריו קארט, הצוות של מריו ורטרו שעושים את פריים.

המשחק האחרון מהצוות של מריו קארט (לא כולל ה-DLC למריו קארט 8 שהיה אוסף של מסלולים שהגיעו חלקם AS IS וחלקם עברו רימאסטר קל של טקסטורות) היה Arms ב-2007 כך שיש מצב מאוד טוב שיש מריו קארט 9 בשנה הראשונה, ואם אלוהים הוא אדיב יהיה שם עורך מסלולים.

הצוות של מריו לא הוציא משחק מאז 2007, כלומר הם עובדים על מריו הבא פאקינג 8 שנים, הוא הולך להיות מפלצת.

וכמובן שיש לנו מטרוייד פריים 4 ובתקווה גרסת הדור הבא תהיה מושקעת מספיק בשביל להרגיש את הקפיצה.

וחוץ מזה נינטנדו כל הזמן מפתיעה, משחקים פשוט מופיעים משום מקום בדירקטים שלהם ושנים ריקות פתאום מתמלאות ב-10 משחקים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 אוגוסט 2024, 11:32

מריו קארט 8 לא הצליח להציל את הWII U ובתכלס אנחנו אמנם יכולים להגיד שמריו קארט 7 הציל לבדו את ה3DS אבל גם היא היתה כישלון (יחסית) לכל הקודמות לה, ונעצרה ב71M יחידות מריו קארט 7 לא הפך את ה3DS להצלחה פשוט מנע ממנה להפוך לקטסטרופה לדעתי :-) אז תוהה אם מריו קארט 9 יכול להציל את הסוויץ 2.

לשם אני חותר בערך. אני חושב שהסוויץ 2 יהיה הצלחה בסדר הגודל של ה3DS כלומר מאחורי הGB/GBC הGBA הDS ונלחם עם ה3DS על המקום שלה בסביבות ה70M-66M יחידות.
ברור שזו עדיין תהיה הצלחה כי זה עדיין יהיה יותר מהאקסבוקס ONE או מהX פשוט לא הדבר המסחרר הזה שהיו הסוויץ הDS והגיים בוי השונים.

אולי נינטנדו פסדר עם זה כל עוד הם מנצחים את מייק.

מטרויד פריים 4 בטח יראה לא מהעולם עם סוג של RT ואם יהיה DLSS של performance mode שיכול להביא אותו גם ל120FPS (למי שמעדיף) אז בכלל יהיה הישג טכני השאלה אם זה בכלל משחק שיכול להזיז את הקהל הרחב ולא נראה לי :-)

הכל פה על הכתפיים של מריו קארט 9 ומריו הבא. מריו יכול ללכת על רגע של BOTW ולעשות Open world אמיתי ולגרום לכל העולם לאכול את הכובע עם הפלטפורמר הכי מטורף Ever, אבל אנחנו רק קצת יותר משנה מההשקה ואנחנו לא יודעים כלום על הליינאפ זה לא מעודד.

אני מרגיש כאילו נינטנדו עצמם בלחץ היסטרי ממה שיהיה, זו נשמעת הקונסולה הכי שגרתית שלהם מאז הקיוב ובעוד שעל הקיוב לפחות ידעת שהCAPCOM FIVE ורזי 4 בפרט יגיעו אליה פה הסיסטם סלר עוד לא ברור לי, שוב אלא אם כן מריו יהיה רגע של BOTW.

כאילו אולי אני לא מבין על מה אני מדבר בכלל וכל מה שהסוויץ צריך זה פורט של אלדן רינג וגישה לכל משחקי הGASS כמו PUBG /גנשין valorant פורט של GTA ONLINE פורט של פפ14 וכו'... זה בכל זאת דור אחר שאנשים משחקים בעיקר את הGASS האלו ותן להם נינטנדו עם GAAS ואולי זו תהיה הצלחה שתוכיח כמה אני בומר שכבר לא מחובר למציאות העכשווית, אבל האינסטינקט שלי? 3DS עוד פעם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 אוגוסט 2024, 12:05

את הוויו לא הקור ולא הקז׳ואלים רצו. היו לה אחלה משחקים, אבל אפס תמיכה מצד ג וקונספט כושל.

נבואה למכירות של קונסולה של נינטנדו ניתנה לשוטים :)

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 20 אוגוסט 2024, 12:17

glass man כתב:כן, כל הצוותים שלהם מרוכזים בפלטפורמה אחת, אבל זלדה חדש הוא years off ומריו 3D אף פעם לא גרם לקנונסולה לנצח דור.מטרויד פריים 4, גם אם נקבל את זה שרוב המכירות שלו LTD יהיו כנראה על הסוויץ 2, הוא גם כן לא משחק שיכול לנצח דור מבחינת מכירות.

אולי אני מדבר מהתחת שלי, כי אני חייב להודות שמריו היום הוא הרבה יותר Powerhouse ממה שהוא היה ב96 וב2002 בהשקות שלו על הנינטנדו 64 והקיוב בהתאמה.
הסרטים הביאו אותו לרמת מיינסטרים שהיתה לו כנראה רק בסוף שנות ה80 תחילת ה90 אז נראה איך זה משפיע על המכירות של המשחק החדש....ועל כמות הEarly adopters.

זה שונה מהסוויץ שהיה לו את הזלדה הOpen world האמיתי הראשון וזה הביא גם אנשים שבאופן רגיל לא מתעניינים בזלדה לפלטפורמה.

יש גם את העיקרון הזה שהסוויץ 2 לפחות לפי מה שאנחנו יודעים כרגע הוא סוויץ 1.5 ושאתה בא למכור קונסולה גיימיקית שלא יכולה להריץ את כל המשחקים, עם אותו גיימיק שהיה לך מלפני 8 שנים ... ההייפ דועך.

חברים קאזואלים שאלו אותי מה ההבדל בין הסוויץ לייט לסוויץ הרגיל, כאילו הייתי צריך להסביר להם אפילו דבר פעוט של מה בכך שהסוויץ הרגיל יכול להתחבר לטלווזיה והלייט לא, אז אנשים כאלה יבינו את הקפיצה המינורית (יחסית) של הסוויץ 2 ? אני בספק.

יהיה מעניין.

קודם כל nes, הושקה בהתחלה בארצות הברית
אם תוסף רובוט מגוכח ,ומשחק שהתאים לרובוט

וזה בתקופה שהמון חנויות בארצות הברית לא רצו להחזיק קונסולות
כי הייתה נפילה ענקית בשוק והמון הפסדים

מה קרה בסוף ? הnes מכרה 50 מיליון מתוך זה עשרות מיליונים בארצות הברית
והייתה הכי מצליחה באותו הדור

לאומת זאת הגימקיוב הושקה ,שיש לה משחק star wars מצוין
ובעל אפקט של wow ענקי לאותה התקופה
אבל נכשלה מאוד

הn64 ,לא הפסידה בגלל מאריו 64 ,שהיה פורץ דרך
היא הפסידה בגלל כמה סיבות
שהכי חשובה זה המדיה

כולם הלכו לcd ,נינטנדו נשארה בקלטות ואם מחשבה גרועה לעבור
לdd64 בעתיד ,שזה אותה טכנולוגיה של זיפ דריבר

תחשבו על כרטיסי זיכרון היום
ואז תחשבו הרבה יוצר גדולים
הרבה יותר איטים
ובעל נפח קטן בהרבה אבל הרבה יותר מקלטות של אותה התקופה

הטכנולוגיה אומנם הייתה שונה זה לא היה מבוסס פלאש
אבל זה הרגיש ככה

נינטנדו נתקעה בקלטות כל התקופה
ועד שיצא הdd64 זה היה d o a

בגלל הקלטות רוב הצד שלישי עברו לסוני
הדיסקים עלו למפתחות הרבה יותר זול מקלטות

והps1 נחשב נוח בהרבה לפיתוח מהn64

על הנייר הn64 ,חזקה ברוב המובנים מהps1
בפועל משחקים כמו ff7-9 ,ודומים
יצריך יותר מידי קלטות ויעלה יותר מידי כסף לאותה התקופה

תוסיפו לזה שבאותה התקופה נגני מוזיקה cd לא היו זולים
והps1 ניגן טוב ,ולn64 לא היה
בגלל זה הn64 נכשלה ,בלי טעויות יותר גדולות של סגה
נינטנדו הייתה מגיעה מקום אחרון

אבל לסגה היו גם טעויות גדולות

אני לא חושב שמאריו או זלדה ,בהשקה יקבעו הצלחת קונסולה
אני חושב שיש גורמים הרבה יותר חשובים

מחיר
פרסום ושיווק
איכות הקונסולה גם חומרה גם אמינות וכו וכו

שהps2 יצא ,בערך בשנה הראשונה
לדרימקסט היו משחקים טובים בהרבה
הדרימקסט גם יצא שנה לפני

סוני נצחה בקלות באותו הדור ,אנשים קנו ps2 בהמונים איך שהקונסולה יצא

לפני המשחקי חובה

הסוויץ 2 תצליח או תיכשל לא בגלל משחק השקה כזה או אחר

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 אוגוסט 2024, 13:40

אני לא חושב שאנחנו יכולים להגיד שמשחקי השקה לא קובעים.בסופו של דבר אנשים קונים קונסולה גם כי הם רוצים להיות הראשונים לשחק במשחק ההשקה שלה.
מריו 64 הוא משחק פנסטנסטי אבל הוא יצא שכולם היו במיינדסט של משחקים כמה שיותר "בוגרים" ועם Edge, ועד היום מריו 3D מחוויר לעומת המכירות של מריו 2D.

אתה יכול לטעון בתגובה שמריו אודאסי מכר 27M אבל אני אטען שזה בגלל שזלדה גרמה לגיימרים לקנות את הסוויץ ואז על הדרך הם קנו גם את אודאסי ושאם אודאסי היה כותר ההשקה לבדו הוא לא היה מצליח להביא לתנופה כזו.

כאילו זה לא מדע טילים. אנשים עמדו בתור לקנות קיוב בשביל מריו סאנשיין? לא. אנשים עמדו לקנות WII U בתור בשביל 3D WORLD לא? מריו זה IP שמוכר מדהים
בתנאי שכבר קנית את הקונסולה מימלא ואז אתה קונה גם את מריו כדי לשחק עם המשפחה/חברים/להתפרק על הנוסטלגיה שלך שהיית משחק מריו על המגסון כילד.
אבל הוא כשלעצמו? לבד? לא תשכנע אותי שהוא יכול לסחוב השקה לבד, מריו 2D הרבה יותר פופלארי ממריו 3D והוא גם כן לא הצליח לסחוב השקה מאז הסופר נינטנדו.

בסופו של יום אתה צריך להביא את הארדקורס לסוויץ 2 כדי שאלה יעשו הייפ לקאזואלס.... ואני אמנם לא מכיר גיימר הארדקור שלא אוהב מריו'שאין לו חיבה מסוימת למריו
אבל בדרך כלל אתה לא רואה אצל הארדקורס מלא משחקי מריו בטופ 10... מהמשחקים של נינטנדו זלדה הרבה יותר prestige ממריו אצל ההארדקורס.כאילו מן הסתם היית בסביבה שזלדה TP נחשף בE3 2004 אפילו נינטנדו ידעו שזה המשחק היחיד שיכול להחזיר הייפ לקיוב/לבנות הייפ לWII. ולא לחינם גם שלא היה להם זלדה מוכן להשקה של הWII U הם ניסו להלהיב אנשים עם Tech demo של זלדה... הם יודעים מה מדליק את ההארדקורס וזה לא מריו 3D.

אני לא חושב שהקזואלס יבינו את ההבדלים בין מריו קארט 8 ל9 אלא אם כן יהיה גיים צנג'ר כמו שנדב הביא עם העורך שלבים.

בסופו של דבר הסוויץ 2 הולכת להיות 1:1 מה שה3DS היה בשביל הDS אותו רעיון בדיוק עם שדרוג חומרה וכמו שכבר אמרתי ל'דעתי זה לא סביר שתמכור לאנשים בדיוק את אותו הגיימיק אחרי 8 שנים ושתהיה אותה התלהבות גועשת מזה שהגיים בוי עכשיו מתחבר לטלווזיה. :) זה לא עבד לWII U שניסו למכור את הגיימיק של הDS בקונסולה ביתית אחרי 8 שנים וזה לא עזר ל3DS שניסו למכור אותה כDS משודרג אחרי 6 שנים. אז זה לא יעזור לסוויץ 2 למחזר גימיק אחרי 8 שנים.

אבל מי יודע? כולכם יכולים לזכור לי שאמרתי שהסוויץ 2 ימכור 67-70M עותקים ולהסתלבט עלי אם נינטנדו יפרקו את כולם שוב.

זה יכול לקרות, אם כל מה שגיימרים רוצים זה לשחק COD WARZONE נייד, ואת המשחק של הקוף נייד וכו' אבל לדעתי זה לא הולך להספיק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אוגוסט 2024, 13:59

הבעיה האחרונה של ה-N64 הייתה משחקי צד א', מדובר בדור פשוט מטורף בצורה הזויה בכמות משחקי הצד א' האיכותיים שלו. ה-N64 נכשלה כי המשחקים שלה עלו פי 2 ממשחקי פלייסטיישן וכי לפלייסטיישן יצאו פי כמה וכמה יותר משחקים. נינטנדו פשוט אבדה את המפתחות, גם בגלל הפורמט קלטות אבל גם כי הם פשוט זרקו עליהם זין בזמן שסוני הייתה מחזרת אחריהם ועושה כל דבר כדי לגרום למשחק שלהם להיות אצלה.

בחודשים הראשונים של ה-N64 בשוק האמריקאי היה לה את מריו 64, pilot wings 64, killer instinct gold, Wave race ומשחק מלחמת הכוכבים לא רע בכלל. לא היה שם שום מחסור, זה lineup של חודשיים ששם את ה-line up של השנה וחצי הראשונות של הפלייסטיישן בכיס. אבל המשחקים היו יקרים נורא ומהר מאוד אנשים הבינו שכל מה שיש בN64 זה משחקי נינטנדו. אולי אנחנו רגילים לזה היום, אבל בשנות ה-90 זה היה חריג.

וכמובן שיש גם את הצד של הארקייד שהיה עדין חיי ובועט באמצע שנות ה-90. אם הלכת לארקייד והתמכרת למשחק, רוב הסיכויים שתוכל לקנות גרסה שלו לפס1 אבל לא ל-N64 וזה גם היה פאקטור ענקי. עם פס1 יכלת להביא את הארקייד הביתה, עם ה-N64 לא.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 20 אוגוסט 2024, 14:04

תראה הדברים האלו מאוד לא צפוים

במעבר לדור הhd + wii
אנשים חשבו שהps3 תשלוט בקלות והיתר יהיו מאחור

בפועל הwii לא קונסולת hd ,מכרה הכי הרבה
והps3 ,הפסידה לסוני מיליארדים רק להשאיר אותה בחיים
חלק מהזמן בגלל ההשקעה שלהם בבלו רי

( לקח זמן עד שבלו רי ניצח את הhd DVD )

סוני בזבזה המון זמן וכסף על מעבדי cell
במחשבה שהcell יהיה בהרבה מוצרים וחשבה שהcell לא יצטרך gpu

בסופו של דבר ,בלי לספוג מיליארדים הפסדים
הps3 הייתה גומרת כמו הסאטורן

אנחנו פשוט לא יודעים

לא יודעים את מחיר ההשקה של הסוויץ 2
לא יודעים את החומרה
לא יודעים את התמיכה של צד שלישי
לא יודעים זמן בטריה
לא יודעים עיצוב

וכו וכו

וגם אז אני חשבתי שהpsp ,תנצח בקלות את הds
הds ניצחה
למה ? לא באמת יודע

היו שמועות שהds לא המחליף של הgba אלה מוצר זמני
הds אחת הקונסולות הכי מצליחות בהיסטוריה

מי ידע שהps ויטה ,תמכור הרבה פחות מהpsp
וסוני יזנחו אותה מהר מאוד ?

זה לא שוק צפוי

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 אוגוסט 2024, 14:26

אני מסכים איתכם בהרבה מאוד נקודות. זה ברור שהנטישה של צד ג' עשתה את רוב הנזק, וזה ברור שהנינטנדו 64 הגבילה מפתחים בגלל המדיה.

אני פשוט אומר דבר כזה, אם מריו 64 היה משחק שיכול לסחוב את הנינטנדו 64 לניצחון, אנשים היו קונים אותה בשבילו למרות כל המגרעות האלה והמפתחות היו צריכות ליישר קו ולהתחיל לתמוך גם בנינטנדו 64. ראינו את המפתחות מלא פעמים שלמפתחים אין בעיה להתחיל לתמוך במוצר שהם חשבו שיכשל/שלא רצו לתמוך והם שינו תוכניות שהוא התחיל להצליח. אז בדור שמשחקים לקחו איזה שנה גג שנתיים לפיתוח מפתחות לא יכלו לחזור על 4 לתמוך בנינטנדו 64 אם היה מתחיל לעוף מהמדפים?

מריו 64 היה מושלם, הוא פשוט היה בין הפטיש לסדן, משחק הארדקורדי מדי לקאזואלס שרצו 2D מריו פשוט להבנה ו"חמוד ומתוק" מדי לכל טיינאג'ר שכבר מתקופת דום ומורטאל קומבאט כבר חיפש כמה שיותר EDGE ואלימות, וכאילו נינטנדו הפנימה את הלקחים האלה, חצי מהמשחקים ה"בוגרים" של הנינטנדו 64 ובייחוד הקיוב הם תוצאה ישירה של ההבנה הזו.

וכל הקטע של הקזואליות בנינטנדו עם הווי, התחיל לדברי מיאמוטו כשהוא ראה שמריו 3D זה הארדקורדי מדי לאנשים שהיו משחקים 2D מריו והם לא באים בהמוניהם למריו 3D. אתם יכולים לראות שלא במקרה הם החזירו את המריו 2D לקונסולות הביתיות כתוצאה מההבנה הזו שמריו 3D לא סוחב לבד.

לדעתי המצב הזה נשאר עד היום, מריו 3D זה מדהים, אבל פשוט לרוב הארדקורס זה "משחק משפחתי ומתוק" ולרוב הקזואלס זה משחק "הארדקורי" שקשה לשחק אותו... זו הסיבה לפחות שבעיני הוא לא מעיף אנשים לחנויות.מיאמוטו לא אמר שבשביל הארדקורס זה "זה משחק מתוק ומשפחתי" זו הtake שלי אבל זה ברור.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אוגוסט 2024, 14:31

לחזות את ההצלחה של הסוויצ' 2 כשיש לנו כרגע אפס פרטים זה בהחלט מגוחך. אני רק אגיד שברגע שהיו לנו פרטים על הפס3, בעיקר הליינאפ של השנתיים הראשונות והמחיר, היה ברור שהיא לא בדיוק הולכת למחוץ את ה-360. וברגע שהפס3 יצאה ולאט לאט הבנו שהליינאפ שלה פשוט לא טוב, ובטח ברגע שהבנו שכל ההייפ "סופר מחשב" היה בולשיט ורוב משחקי צד ג' בכלל רצים טוב יותר על ה-360 הותיקה ממנה בשנה, זה כבר הפך לברור שהפס3 הולכת למקום לא טוב.

נינטנדו יכולה לפשל המון דברים עם הסוויצ' 2, אבל אם היא תהיה יחסית קונבנציונאלית ולא תעלה מחיר מופרז כמו 499$ אז יש לה סיכוי מאוד טוב להיות יורשת סופר מצליחה לסוויצ'. ואגב, חלק לא קטן בזה הולך להיות מיתוג, כי אם נינטנדו שוב תעשה את הטעות שהיא עשתה עם ה-WIIU ותגרום לקונסולה להראות כמו רענון ולא כמו דור הבא אז הסוויצ' 2 יכולה להפגע משמעותית במכירות.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 20 אוגוסט 2024, 14:34

אודיסי בחמישייה הפותחת של המכירות בסוויץ׳, די קרוב ל-botw.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 אוגוסט 2024, 15:49

אינטר... נו אז...מה הטיעון שהארדקרוס מעריכים את מריו 3D כשם שהם מעריכים את זלדה? אני לא יכול לעכל דעה כזו, זה נוגד את כל ההיסטוריה.
מריו זה כותר Evergreen שקונים לצד משחקים אחרים הוא לא יכול להחזיק מים לבד, הוא צריך משחקים "כבדים" שישלימו אותו כדי שיצליח.

לראייה אף אחד לא חשב להרים מהמדף את מריו סאנשיין ב2002 כי מריו שלעצמו לא מחזיק עניין לבד, אתה חייב איזה סוג של משחק כבד ובשרני להארדקור למכור לצדו,אני מניח שבתקופת הקיוב נינטנדו בנו על זה שמטרויד פריים יהיה הכותר ה"כבד" הזה שישלים את סאנשיין אבל זה לא תפס.

אני לא מבין איך אפשר בכלל להתווכח על זה. הנתונים מראים תמונה קרה ודי אכזרית. נינטנדו תוציא מריו 3D בהשקה או בחלון ההשקה שלו ולא יהיה שם "זלדה להארדקורס?" הקונסולה תכשל, לראיה כל הקונסולות שהיה להן זלדה בהשקה הצליחו לא סתם הם חזרו על השטיק הזה פעמיים.כאילו בוא, גם אני קניתי את מריו אודאסי ביחד עם הסוויץ שלי אבל בגלל שכבר רציתי משחק אחר מימלא, אז למה לא גם מריו? אבל עובדה ש5 שנים חייתי מעולה בלעדיו.

הטיעון שלך זה שמריו 3D משתווה לזלדה ויכול למכור קונסולות?... בוא נפתח התערבות על זה מה איכפת לך אני גם אתן לך מראש כמה המריו 3D הזה הולך לעשות LTD לפני שהוא יצא.

תזכור איפה קראת את זה קודם. התחזית שלי SWITCH 2: 67-70M
מריו 3D הבא לסוויץ 2: 14.5M הוא יהיה בדיחה בלי זלדה, כמו כל מריו 3D אחר שהיה.
כמובן בדיחה ביחס לסטנדרטים החדשים של נינטנדו הרי אפילו מיאמוטו אמר שהם מצפים כבר מכל IP שלהם להפוך לכותר של 30M אלה המספרים של להיטים היום.

נדב: אם הסוויץ 2 תהיה בעיקר רענון חומרתי איך אתה נמנע מנזק במיתוג? עם ה3DS הם הימרו על זה שהגיימיק של המטופש של ה3D יעשה את זה וזה כמובן לא תפס.
יכול להיות שהפעם יש גיימיק מבדיל טוב בהרבה מה3D ואנחנו פשוט לא יודעים עליו... אבל בתור פרייאר של נינטנדו שקונה כל ניידת שלהם... יש לי תחושה שאני הולך לקנות עוד 3DS ואני סבבה עם זה כי יהיה שם DQ וSF ואני לא צריך מעבר בקונסולה הניידת שלי אני איש פשוט... אבל לרוב זה יהיה אסון בדיוק כמו שהיה עם ה3DS.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 20 אוגוסט 2024, 16:05

דיברת על להעיף אנשים לחנויות, לא? אודיסי עשה את זה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 אוגוסט 2024, 16:15

לא, תפסיק לעוות את ההיסטוריה כל פעם שהיא לא מתיישבת לך עם האג'נדה, אודסי לא העיף אנשים לחנויות בשום אופן, זלדה עשתה את זה ומריו סה'כ נהנה מהמצב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אוגוסט 2024, 16:25

הסטורית משחקי מריו סבבו את ה-10 מליון יחידות ומשחקי זלדה את ה-5 מליון יחידות (מאוד בכלליות כמובן, יש המון משחקים בכל סדרה). BOTW היה סוג של פריצת דרך אדירה לפרנצ'ייז מסחרית, אם אני לא טועה לא היה משחק שמכר דו ספרתי במליונים בסדרת זלדה לפני BOTW ו-BOTW התפוצץ צפונית ל-30 מליון בזמן ש-TOTK עשה תוך פחות משנה 20 מליון. כך שלמרות שהתפיסה שלנו היא לא כזו, זלדה כמגה מוכר זה די חדש.

ואותו דבר קרה למריו, משחקי מריו 3D סופר מצליחים כמו גלקסי מכרו 13 מליון יחידות, רוב משחקי מריו התלת מימדיים לא פצחו את ה-10 מליון. אבל אודסי כנראה יחצה עד סוף הדור את ה-30 מליון (28.21 מליון יחידות נכון ליוני). כלומר מריו אודסי הוא לגמרי מגה מוכר, הוא יותר גדול מבערך כל פרנצ'ייז שיש לסוני וזה כולל את ספיידרמן, TLOU, GOW והורייזן. אף אחד מהם לא מכר כמו מריו אודסי.

בסופו של יום BOTW ומריו מכרו בערך אותו דבר על הסוויצ', מדובר בהפרש של איזה 4 מליון יחידות וצריך לזכור שיש לBOTW גם גרסת WIIU.

אגב, הידעתם שלואיג'יס מנשן 3 כבר על 15 מליון יחידות, והנתון הזה הוא לפני היציאה של הרימאסטר של 2 לפני חודשיים שבטח נתנה לו עוד בוסט למכירות. די מטורף שיש מצב שעד סוף הדור לואיג'יס מנשן 3 ישפשף את ה-20 מליון יחידות, הוא אשכרה גדול בערך כמו GOW או ספיידרמן.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 אוגוסט 2024, 16:58

נדב, אני סגור על זה שטעית לגבי ספיידרמן אחי.ספיידרמן 2018 עשה כבר ב2022 33M אז אפשר להניח שב2024 הוא כבר מעשן את מריו אודאסי בטעם מנגו :-)\
https://www.gamespot.com/articles/marve ... 0-6504108/
ולא זה 2018 לבד בלי MM.

מריו 3D גם לא תמיד סבב את ה10M יחידות והוא לא תמיד היה בפער גדול מול זלדה. היה למשל מצבים כמו מריו סאנשיין שישב על 5M+ וזלדה WW ישבה על 4M+
זה לא משהו שהייתי אומר שהוא פער משמעותי, בינהם. מריו גלקסי באמת היה חיה רעה אבל זו היתה תקופה שזלדה הפכה להיות מזוהה כסדרה מיושנת ומשעממת שממחזרת את עצמה לאנשים (ואני לא צריך לספר לך אתה מהאנשים שאני מבסס עליהם את זה :D ) נמאס להם מזלדה והWII התפוצץ והיה בכל בית אז ברור שכולם יקנו את המריו שזמין אליו.

למריו יש יתרון שכמעט כל מעריץ של IP של נינטנדו יקנו אותו. שלח מעריץ שרוף של מטרויד לקנות סוויץ ומעריץ שרוף של פייר אמבלם לקנות סוויץ או מעריץ של סמאס לקנות סוויץ, כנראה שלושתם יקנו משחק של מריו בנוסף גם אם לא מעניין אותם IP אחר, זה מותג אהוב בטירוף אם יש לך כבר את הקונסולה בבית זה לפחות הנקודה שלי, אבל אתה תחייה בלעדיו יפה מאוד עד שתרכוש את הקונסולה.

בדיוק כמו שאני ואתה חיינו מצוין בלי 3D WORLD שלא רכשנו את הWII U אבל קנינו אותו בכייף שהוא היה על קונסולה שיש לנו.

השאלה שלי היא לא אם מריו יכול להתפוצץ על קונסולה שכבר התפוצצה, כי ברור לי שהתשובה היא כן, השאלה אם הוא יכול לגרום בפני עצמו להתפוצצות מטאורית של קונסולה שכל הנטל על הכתפיים שלו לבד כמו שכנראה הולך להיות עם הסוויץ 2.

וזה מה שאינטר אומר פה. אינטר ליטרלי אומר שאנשים יעופו לקנות את הסוויץ 2 בגללו.

וכן, לא שכחתי מהמכירות של מריו 64 אבל אני נוטה לא להתייחס לזה כי זה בגלל הnovelty של הנוסחא בזמנו וזה שליטרלי לא היה משחק טוב עד 007

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אוגוסט 2024, 17:12

33 מליון של ספיידרמן זה ספיידרמן 2018 + מיילס מורליס + הרימאסטר של 2018 לפס5 יחדיו. זה אפילו כתוב בקישור שאתה הבאת. אף משחק ספיידרמן לא עבר את ה-28 מליון עותקים.

מריו אודסי עם ציון MC מטורף ומכירות מטורפות. כנ"ל זלדה, שניהם במצב זהה לגמרי, מכירות וציונים גבוהים מאוד וכמובן המון אהבה של הקהל. ויכוח של ביצה ותרנגולת האם הסוויצ' מכרה כי זלדה או מריו מכרו אותה או האם זלדה ומריו מכרו כי יש הרבה בעלי סוויצ' הוא לא משהו שאפשר באמת לישב. אבל בסופו של יום מה זה system seller אם לא משחק אהוב עם ציונים אדירים ומכירות אדירות? זאת ליטרלי ההגדרה של system seller - משחק אדיר שכולם רוצים. וזה בדיוק מריו אודסי, משחק אדיר (97% ב-MC) שכולם רוצים (מכר מעל ל-28 מליון יחידות).

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 אוגוסט 2024, 17:53

פאק! הייתי בטוח שהבאתי נוקאאוט בויכוח פספסתי את זה and its spin-off Miles Morales... צודק... טוב נו נינטנדו בהמות.

טוב, אני מניח שבעוד שנה כולנו נהיה יותר חכמים ונוכל לראות אם מריו 3D הפך למגה מוכר קבוע, או שזה היה ברק בבקבוק אני מהמר על האפשרות השניה אבל כולם כבר הבינו את זה.

על זלדה זה די ברור שהוא הפך למגה סלר קבוע כי הוא עשה את זה שני משחקים והוא הפך ממשחק לינארי שנצמד לנוסחא של 1998 להיות הסדרה הכי חדשנית בז'אנר של הOpen world... אבל מריו? לא היה באודאסי שום חידוש שאני יכול להגיד "אה הוא התפוצץ בגלל האלמנט הזה או אלמנט Y "

אני פשוט יודע שבגלל שהוא מריו הוא מוכר... והסוויץ מכר כמו בהמה בזכות זלדה אז הוא הרוויח מההפקר.

אני מתכוון קניתי סוויץ ב2021 בשביל.... SMT5 וקניתי ישר את אודסי איתו על אוטומאט, כי איך אפשר לדלג על מריו.
קניתי סוויץ שוב ב2023 בשביל DQM3 וקניתי את מריו וונדר איתו באוטומט,,, מנסה להגיד מריו תמיד יהיה חלק מהרכישות האוטמטיות שלי ושל כולנו על הסוויץ, הוא האמא של הevergreen אבל אני לא משוכנע שהוא יכול לעשות את זה לבד, וכנראה שבלי שני הרכישות האלו הייתי מדלג עליו למרות שאוהב אותו.

הקהל של זלדה זה הקהל הכי פאנט שהכרתי לא מאמין שיש מעריץ זלדה שמסוגל לדלג על זלדה בלב שקט. יש לי חברים שנשבעו לדלג על BOTW אחרי שינוי הנוסחא, רק ראו את הטריילר המטורף ההוא של BOTW שרואים את זלדה בוכה בגשם ולינק מחבק אותה קנו זלדה כמו ילדים טובים ואני אמרתי להם שזה מה שיהיה, בעודד שמריו גם אנשים ששרופים עליו מסתדרים יפה בלעדיו, ועלולים לדלג על הסוויץ 2 עד שתהיה סיבה משכנעת אחרת או לדלג בכלל אם לא תהיה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אוגוסט 2024, 18:05

אנשים לא קונים קונסולה בשביל משחק אחד, אם זה היה המצב כל קונסולה של נינטנדו הייתה מתפוצצת. צריך מסה קריטית של תוכן כדי לגרום לבן לאדם להגיד "אני חייב את זה" ולהחשב בזה ש-3 מהמשחקים בטופ 5 של הסוויצ' יצאו כבר בשנה הראשונ, הסוויצ' השיגה את המסה הקריטית הזאת ממש מהר. להגיד "הסוויצ' מכר בגלל זלדה" זה קצת לא מבוסס. כלומר, זלדה הוא בהחלט פאקטור בכמות הפסיכית שהסוויצ' מכר, אבל גם מריו, מריו קארט וכו'.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 21 אוגוסט 2024, 06:05

עד כמה שאני אוהב את זלדה
אם ניקח חלק מהקונסולות הכי מצליחות של נינתנדו
בחלקם זלדה לא יצא בהשקה

Gb og ,המשחק הגדול בהשרה היה טטריס
לא מאריו ולא זלדה

Nes לא מאריו ולא זלדה בהשקה
הייתה תקופה שמכרו את מאריו בקופסה אם הnes
אבל זה לא היה בהשקה

בnes זלדה גם לא היה מוכר בכלל כי זה היה המשחק הראשון

בעניין הגימקיוב ,היה כמה סיבות לכישלון
אבל לאנשים זיכרון קצר
באותו הדור ,DVD לכפיה בסרטים ,היה דבר מאוד חשוב ללקוחות
והיו 2 קונסולות שאפשרו את זה
הps2 , והxbox
ובxbox מיקרוסופט חיבה לקנות שלט מיוחד להפעיל את הdvd
בps2 זה היה אופציונלי
הps2 גם הגיע אחרי ההצלחה של הps1

צריך לזכור בתחילת שנות ה2000 ,להרבה לא היה אינטרנט מהיר
נטפליקס אם הייתה קימת ,זה היה משלוח DVD בדואר

מאריו סאנשיין ,נכשל לא בגלל המשחק עצמו או די טוב
הוא נכשל כי הגיימקיוב הייתה כישלון
כי נינטנדו עשתה טעויות וסוני הייתה במומנטום

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 21 אוגוסט 2024, 10:54

שמע, אני חייב להודות שמריו היום באמת הרבה יותר פופלארי אצל ילדים מאשר הפופלאריות שאני זוכר שהיתה לו שאני הייתי ילד. אהבו אותו, אבל זה היה כלום לעומת האהבה שקיבלו IP מפורסמים אחרים כמו צבי הנינג'ה...או הטייני טון אני עדיין זוכר את הבאסה שבאתי הביתה עם עם המגסון עם מריו 1985 במקום צבי הנינג'ה שכל כך רציתי :-)
היתה לו את הסדרה המצוירת ההיא שאף אחד לא השתין לכיוון שלה.

היום הוא מגה פופלארי לא רק אצל הגיימרים אצל כולם,הסרט שלו הצליח בצורה שלא מהעולם הזה אני לחלוטין לא ראיתי את זה בא, אז באמת יכול להיות שעכשיו מריו עלה לליגה של הגדולים ועכשיו הוא לא רק מגה פופלארי אצל נינטנדופילים/גיימרים רצינים אלא חוזר לימים שלו שהוא היה הPowerhouse הכי חזק בתעשייה. נחייה ונראה
אולי אני משוחד וקשה לי לעכל כמה הוא התחזק כמותג.

מריו סאנשיין הוא כנראה הפלטפורמר הכי טוב של הדור שלו אין אפס, אולי רק ג'ק ודקסטר 1 ברמה שלו, אבל בסטנדרטים של מריו? בוא זה כישלון. MC של 92 למשחק מריו 3D זה על הפנים. האי הרגיש לא קשור למריו, הברז מים הזה, לא הרגיש שייך למריו, ובכללי הרגשת שנינטנדו יכלו לעשות את מריו סאנשיין עם דמות אחרת לגמרי והם סתם הדביקו את מריו עליו, בשביל מכירות.גלקסי אוכל אותו בלי מלח גם בMC גם במכירות גם בכייפיות וגם בהרגשה של "מריו אמיתי".גלקסי 2 בכלל מכדרר את סאנשיין כבר.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 22 אוגוסט 2024, 14:16

הגימקיוב נכשל במכירות ,ונכשל חזק
זה השפיע על כל מכירות המשחקים ,כי שאנשים לא קונים קונסולה = לא קונים משחקים

לשם השוואה ,הps2 באותו הדור
מכרה כניראה כפול 10 מהגימקיוב באותן הדור
או באזור הזה

הקיוב לא נכשלה בגלל מאריו או בגלל שלא היו לה משחקים טובים
נינטנדו פשוט עשו טעויות חלקם יוצר גדולות חלקן פחות

קודם כל הקיוב יצא בערך שנה אחרי הps2
הקיוב לא יצא אם DVD מובנה ,במקום זה סוג של מיני DVD
שלא מנגן סרטי DVD, ולא מנגן דיסקים של מוזיקה

אז לא היה שרותי סטרימינג חזקים לא בחינם ולא בתשלום
אנשים עוד שמעו מוזיקה בדיסקים וצפו בסרטים DVD
סוני נתנה להם קופסא ,שגם משחקת משחקים
וגם נותנת להם את הבידור הנפוץ באותן שנים

לps2 גם הייתה תאימות לאחור ,לקיוב לא
לא שזה הגיוני לתת תאימות לאחור לn64 באותה התקופה
אבל המון אנשים עברו מהps1 לps2
המשחקים עבדו להם ,הגימפדים והכרטיסים זיכרון עבדו להם במשחקי ps1 לפחות

הקיוב כללה גימפאד טוב אבל הנוב הדיגיטלי היה רעיון גרוע

הדיסקים שהשתמשו הכילו בערך 1.5 גיגה
הps2 וxbox ,יכלו לסים 8.5 על דיסק dl

העיצוב היה נראה כמו צעצוע

בקיצור פשלות

ה" קיוב 1.5 " ,שנקראה הwii
מכרה בטרוף ,הרבה לקזואל אבל גם לקור
ואז צנחה במכירות אחרי כמה שנים

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוגוסט 2024, 11:10

Laskin כתב:אני רוצה לקוות בכל זאת שאחד מהבאים קורה:
1. החומרה תקבל עדכון (סיכוי סופר נמוך)
2. הם רוצים למכור את הקונסולה ב-250 דולר או משהו (סיכוי די נמוך)
3. יש איזה קטע שאנחנו לא יודעים על הקונסולה שאולי בגללו יש קושי בייצור בכמות שהם מכוונים אליה.
4. השמועה לא נכונה וזה כן יצא בחצי הראשון של 2025.

בכל אופן להוציא ב-2025 קונסולה שלא תוכל להריץ את GTA6 זה באסה רצינית, אבל אני אספוג את זה בשביל המשחקים של הילדים.

אגב הסוויצ' 2 לא יוצאת בחצי הראשון של 2025, או לפחות לא בטוח. על פי DF מפתחים קבלו עדכון מנינטנדו שלא לצפות לסוויצ' 2 לפני Q2 2025. אז בהחלט יכול להיות שהיא תצא באפריל או מאי, אבל היא גם יכולה לצאת בנומבר. מי יודע.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 32 אורחים