הודעהעל ידי Laskin » 16 יולי 2025, 19:30
אנשים שעובדים על מנוע של משחק לא עובדים על משחק כל 5 השנים שהוא בפיתוח. אנשים שעושים את הקונספט ארט לא ממשיכים ועושים אותו כל חמש השנים שהוא בפיתוח. גם לא אנשים שכותבים את התסריט, שעושים את האנימציות (תלוי איזה), או את הסאונד דיזיין ואפקטים ויזואליים. יש תפקידים שצריך יותר בתחילת פרויקט, יש יותר באמצע ויש יותר בסוף, וכשהתפקיד שלך בתחילת המשחק מסתיים או יורד משמעותית - אתה יכול לעבוד על המשחק השני שהחברה מפתחת, ואני משוכנע עוד מבלי שבדקתי - שזה בדיוק מה שקורה למשל באינסומניאק. אז כן, לדעתי לא צריך לגייס יותר מ-50-100 אנשים נוספים בשביל משחק בהיקף קטן יחסית. עדיין ייקח לפחות 4 שנים, אבל זה בסדר גמור, ולצוות השני ייקח יותר כמו 6 שנים אם הם לא עושים משחק סופר ענק של 100 שעות. זה לא צריך לפגוע באיכות הסופית, ממש לא, ולדעתי זה יכול להוביל ליותר לקיחת סיכונים ופרויקטים מקוריים יותר.
אתה יכול לקרוא לראצ׳ט meh עד מחר, אבל מדובר במשחק עם ממוצע 88, סה״כ 2 נקודות מתחת לדונקי קונג שעבדו עליו כמעט 8 שנים לפי הדיווח האחרון.
אפ בסביבות 2010 נוטי דוג הצליחו לעבוד על 2 משחקי 95 פלוס מינוס במקביל עם 200 עובדים, אני לא רואה סיבה שלא יוכלו לעשות זאת עם ה-500 בערך שיש להם היום. העובדה שהיו להם בעיות עם אנצ׳רטד 4 כשהם עבדו על משחק אחד לא אומרת הרבה לגבי מעבר בחזרה לשני משחקים במקביל, לדעתי.
אם אינסומניאק מצליחים להביא משחק של 90 ומשחק של 88 כשהם עובדים במקביל, למה שסנטה מוניקה ונוטי דוג לא יצליחו לעשות עבודה טובה יותר כמו בעבר? ברור, משחקים מורכבים יותר היום, אבל לאינסומניאק יש איזה גלולת פלא בלעדית? זה אולי לא יהיה פשוט אבל אני מעדיף את זה בהרבה מאשר שיעבדו על משחק אחד בלבד שאולי ייכנס לצרות פיתוח ולך תדע אם יהיה לטעם שלי או שלך. לפצל לשני צוותים נשמע לי מעולה לכל סטודיו שאני אוהב.
ושוב, נוטי דוג לפי הדיווחים עושים את זה.
אצל סנטה מוניקה זה היה מה שאמרו כל השנים, לא יודע מה קורה עם זה אבל זה לגמרי היה נשמע ככה.