נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 09 אוגוסט 2025, 22:54

bling כתב:אכן נראה כמו משחק שיכל לרוץ על הפס4. אם זאת האינדיקציה שלך אפ לדלג על משחק או לא אז מצטער לבשר לך אתה כנראה הולך לפרוש מגיימינג כי 99 אחוז מהמשחקים שיוצאים במחיר מלא עונים על ההגדרה הזאת ובדור הבא אתה תאמר אותו הדבר על משחק פס6 שברור לך שיכול לרוץ על הפס5.

זאת המציאות החדשה, לסוני ספציפית כבר לא אכפת מכל העניין של לדחוף טכנולוגיות ואת החומרה, נגמר העסק. אולי רק נוטי דוג שזה סימן הכר שלה כבר 4 דורות לא תוותר על זה במשחק בלעדי שתוציא לחומרה חדשה וכנ״ל סנטה מוניקה כנראה. כל השאר כנראה קפוט

הדור הכי גרוע אי פעם, בהפרש קולוסאלי.
We're just normal men. We're just innocent men

matangt6
Trainee

הודעהעל ידי matangt6 » 10 אוגוסט 2025, 12:28

glass man כתב:אכן נגמר העסק מבחינת סוני. סאקר פאנץ תמיד עלו על הגל של חומרה חדשה וניצלו אותה כמיטב יכולתם. אין לי כמעט הוכחה אחרת שסוני לא מעוניינת להרשים אף אחד יותר בעזרת אקסקלוסיבים אם זה מה שסאקר פאנץ הוציאו בכמעט 6 שנים של הקונסולה בשוק.

נדב פעם אמר משפט שאני מזדהה איתו, אם מראים לך שלב ממשחק המשך וזה נראה לך כמו שלב..... שעוד לא הגעת אליו במשחק המקורי זה מרגיש כמו חבילת הרחבה ולא המשך.

וזה מה שאני מרגיש פה, אם לא הייתי מכיר את GOT והיית אומר לי שזה איזשהו שלב מהמשחק המקורי הייתי קונה את זה.

אני מרגיש לחלוטין מנותק מהPS5 שלי אין לי אליו את אותה "היקשרות רגשית" שהיתה לי לפס1 פס2 פס4 ואפילו אני לא מתבייש לומר שבפחות משנה שהיה לי את הPS3
אפילו הוא נתן לי חוויות בלתי נשכחות שהPS5 עוד לא נתן.

הPS5 ממש לא שונה מהמחשב שלי. זה סתם מכשיר בלי זהות משלו שאני משחק עליו משחקי BC. זה מה שעשיתי בסטים שנים וזה מה שאני עושה בPS5...כי גם ככה משחקי הPS5 נראים כמו משחקי PS4.

אני מרגיש ממש במצב שאתה היית בדור הזה שלא שידרגת, אין לי שום רצון לשדרג ואני מרגיש שהPS5 יכול לשרת אותי במשך שנים, אולי אשדרג לPS7 אם הוא סוף סוף יוציא משחק אחד טוב.

זה מרגיש לי כאילו לאנשים כמונו, אנשים שרגילים שלכל דור יש את הזהות שלו, הגרפיקה שלו, האקסקלוסיבים שלו ויש הפרדה ברורה בין איך שכל דור נראה ומרגיש... באמת נגמר העסק והPS4 היה הדור המסורתי האחרון. מה אגיד לפחות הייתה תקופה ממש יפה ונהנהתי ממנה עד הסוף.

אני שמח שאני לא היחיד שמרגיש ככה. עזוב אותך את הפס7 אנחנו נקבל את כל המשחקים של סוני DAY 1 בסטים ככה שעד אז עדיף לחסוך כסף בשביל כרטיס מסך שיגרום לפס7 להיראות כמו פס5..

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 אוגוסט 2025, 13:39

אם לא היה לי ילד שמשחק על הפס5 כל הזמן פיפ"א ופורטנייט כנראה שהייתי מוכר את הקונסולה מזמן. שרדתי את דור הפס4 בלי פס4 כשידעתי שאני אשלים הכל על הפס5, אני בטוח אשרוד בלי פס5 שאין לה בכלל משחקים טובים ומוציאה הכל ל-PC אחרי שנתיים. אפילו לא טרחתי לשדרג לפרו, הפס5 כל כך מעפנה שאני לא רואה סיבה להוציא עליה כסף. פשוט הקונסולה הכי גרועה שהייתה לי אי פעם, בהפרש. ואני לא מדבר רק של סוני, היו לי קונסולות של מיקרוסופט, נינטנדו, סגה, אטארי... הפס5 כי הקונסולה הכי גרועה שאי פעם קניתי.

וכדי להיות פייר, אם הייתי קונה את ה-XSX כנראה שהיא הייתה מנצחת את הפס5 בתחרות לקונסולה הכי גרועה אי פעם שקניתי. אבל מיקרוסופט במסלול של טוטאל-לוס גמור, את זה כולם רואים חוץ מאדם אחד.

אני עף על DS2, אבל הקודם יצא למחשב אחרי 8 חודשים, אז אני משער שכבר בתחילת שנה הבאה הוא יהיה ב-PC. פעם אחרונה שבאמת נהנתי ממשחק הוא היה בכלל משחק פס4, GOW:R, והוא יצא למחשב כבר לפני שנה, אחרי פחות משנתיים. ובעצם הבלעדי הטוב היחיד של הפס5, ריטרנל, גם יצא למחשב לפני שנתיים. כלומר אם לא הייתי קונה פס5, כבר הייתי משחק בכל משחק שווה שלה ממזמן במחשב שלי. אפילו ספיידרמן 2 שלא מעניין אותי במיוחד יצא למחשב רק שנה ו-4 חודשים אחרי גרסת הפס5. אשכרה מקבלים כל משחק חשוב פחות משנתיים אחרי שהוא יוצא לפס5, מה המטרה בקונסולה הזאת בכלל? ושלא נדבר על זה שאין לה באמת משחקים חשובים, 5 שנים בשוק והיא ערימה של כלום ושום דבר, רק משחק טוב פה ושם וגם זה בקושי. מבחינתי יש לה בדיוק שני משחקי חובה, DS2 וריטרנל ושניהם משחקים של אנשים עם טעם מאוד ספציפי, הם מדברים ספציפית לאוירה ודיכאון שאני נהנה ממנו, אני לא בטוח שהאדם הממוצע היה נהנה מהם.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 10 אוגוסט 2025, 14:49

אתה סתם מתוסכל כי אתה נאלץ לשחק ב-ds2 ו-gta6 כמו איכר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 אוגוסט 2025, 15:03

InterAl כתב:אתה סתם מתוסכל כי אתה נאלץ לשחק ב-ds2 ו-gta6 כמו איכר.

אתה בהחלט צודק, אני באמת משחק ב-DS2 כמו איכר :!:
יכלתי לחכות לגרסת מחשב, פשוט לא יכלתי להתאפק. וזה לא שיש לדסימה הסטוריה של PT או אפילו RT בגרסת המחשב, כל מה שהיייתי מקבל הוא רזולוציה ו-FPS. שזה לגמרי אחלה, אני משחק במצב 30 כי במצב 60 יש shimmering איום ונורא על הצמחיה ופשוט לא יכלתי לסבול את זה, אז בהחלט הייתי שמח לשחק ברזולוציה ו-FPS גבוה אבל יש לי כבר פס5 בבית ולא הייתי סבלני עם DS2, בניגוד ל-DS1 שחיכיתי שיצא למחשב.

כבר מעל ל-60 שעות במשחק, אני בספק אם אני אי פעם אחווה אותו על המחשב.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 10 אוגוסט 2025, 15:17

יכולת למכור אותה, לקנות פרו ולמכור גם אותו אחרי שתצא גרסת המחשב של gta6.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 אוגוסט 2025, 15:30

הדיגיטלית שלי בקושי שווה 1000+ שקלים היום יד שניה, אפשר לקנות חדשה ב-1600 כי כל שבוע שני יש עליה מבצע, וגם ברגיל לא קשה למצא אותה ב-1700+ שקלים. כנראה שהייתי צריך לשלם איזה 1500-2000 אקסטרה בשביל הפרו, שהיא קונסולה ממש מסכנה. אני לא מחפש להוציא את הסכומים האלה על קונסולה שאני לא ממש נוגע בה. ומן הסתם לבן שלי לא אכפת באיזה הגדרות פורטנייט רץ (למרות שהוא משחק גם במחשב ומתחיל לשים לב לדברים כמו רזולוציה ו-FPS).

אם הבן שלי לא היה משחק בפס5, כנראה הייתי פשוט מוכר אותה ומשחק אקסקלוסיבית במחשב כמו בדור הקודם. DS2 כנראה יצא בתחילת 2026 למחשב, GTA6 בטח יצא בחגים 2027 ובערך כל שאר המשחקים של סוני (חוץ מ-DS ו-GT7 משום מה?) כבר זמינים מזמן במחשב. המצב של הקונסולה הזו באמת עגום.

אין לך פס5? חשבתי שתקפוץ על DS2 כשהוא יצא. אתה בערך האדם היחיד פה חוץ ממני וסטיק שאהב את הראשון.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 אוגוסט 2025, 15:38

עכשיו אחרי השמועה שסוני מתכננת להוציא כל אקסקלוסיבי לPC אחרי חצי שנה מה באמת נשאר הטעם בקונסולה הזו? הPC שלנו הוא הדרך האולטימטיבית לשחק אותם אלא אם כן מישהו נעול על לשחק אותם בסלון.

תקראו לי הזוי חבר'ה, אבל המגה דרייב מקבל ב2026 את אחד הקילרים הכי חזקים ב38 השנים שהוא קיים, ליטרלי אחד המשחקים הכי מצופים שלי לPS5 הוא משחק חדש למגה דרייב. (Earthion ) בעוד הPS5 ב6 שנים ואין לה בשבילי שום קילר אפ באופק חוץ מGTA6. מה זה הדבר הזה? מה קנינו קונסולה בשביל GTA6 ? ככה זה מרגיש לי.

וואלה גם אני הייתי מוכר אותה אבל אני מרגיש מן רצון כזה "להחזיר את ההשקעה" עליה ואני מקווה שלשחק את אינטרגלקטיק חצי שנה לפני כולם יחזיר את ההשקעה.
יש מצב שאינטרגלקטיק אפילו לא יחזיר עבורי את ההשקעה, כי אני חולה על נוטי דוג אבל עד שלא נראה את הגיימפלי ואם זה מדבר אלי אני אפילו לא אדע אם זה בשבילי.
כנ'ל סנטה מוניקה שהלכו להחיות IP מת ואפילו לא בא להם לעדכן אותי איזה IP זה ובשביל מה קניתי את הקונסולה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 אוגוסט 2025, 15:47

אם יש משהו אחד שישכנע אותי לשמור את הפס5 שלי היא הרמה הירודה של הפורטים של משחקי נוטידוג. הפורטים שלהם ל-PC כל כך גרועים והם ממילא תמיד שומרים על איכות תמונה טובה בקונסולות כך שבסוף אני אשחק באינטרגלקטיק על הפס5 במקום במחשב. או שבסוף אני אעשה את מה שאינטר אמר בגלל שהבן שלי צריך קונסולה בסלון, אבל במקום פס5 פרו עם פס6. הרי למה לקנות פס5 פרו, כשאפשר לקנות פס5 פרו 2 :)

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 10 אוגוסט 2025, 16:39

ועד כמה שהיא מסכנה, אתה תתבאס לשחק את gta6 על קונסולת הבסיס, ולחכות שנה וחצי + זאת גם לא אופציה. אין אלטרנטיבה טובה יותר מפס5 פרו כרגע, זאת האמת. והאמת שגם אין ממש צורך במחשב גיימינג. PT פה ושם לא שווה הוצאה של פי 3 עבור 95% מהשחקנים.
וכן, אני אשחק ב-ds2 מתישהו, לא לחוץ לי כרגע, יש לי מספיק במה לשחק. גם את הראשון לא שיחקתי day 1.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 אוגוסט 2025, 18:10

אם מסתכל על איך נראים שדרוגי פרו בשנה האחרונה, רובם סתם בוסט רזולוציה או לשחק במצב 60 בהגדרות של מצב 30. זה סופר נחמד, אבל לGTA6 כנראה לא יהיו מודים כי רוב הסיכויים שהוא נעול ל-30. ובטריילרים הרזולוציה מאוד סבבה, לא איזה בזיון סטייל FF16. אז כדי לקבל רזולוציה יותר גבוהה מהכנראה 1440p באותו fps זה לא בדיוק אטרקציה ששווה כמעט 2000₪.

אם אני אמצא פרו ביד שניה במחיר טוב אז למה לא, אני תמיד מחפש. אבל במחיר הנוכחי, זה פשוט לא שווה את זה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 אוגוסט 2025, 19:26

InterAl כתב:האמת שגם אין ממש צורך במחשב גיימינג. PT פה ושם לא שווה הוצאה של פי 3 עבור 95% מהשחקנים.

אבל אנחנו לא 95% מהשחקנים, אנחנו ה-5% :)
גם ככה אנחנו רוכשים מחשב גיימינג, כל השאר זה עניין של להמתין עד שיגיעו המשחקים לפעמים, וגם זה נכון פחות ופחות.
אני אישית לא בטוח שארכוש קונסולה בדור הבאה לכל הפחות אמתין לראות שבאמת סוני חזרו לעצמם ופמפמו משחקים ממש ״חובה״ בקצב מספק לפני שאעשה זאת. כנראה כמו בדור הפס4 - אמתין הפעם עד לגירסת הפרו.
כנראה שלא אצליח להתאפק עם GTA5 לגירסת המחשב, אבל אפילו אם אצליח להשיג פס5 פרו באלף ש״ח - אני לא אקנה אותו. גם ככה אני מתאר לעצמי שהוא לא ירוץ ב-60 פריימים, אז בשביל מה? זה משחק שאני בכיף אשחק שוב על המחשב בעתיד, בטח עם המודים שיהיו, אז אתמודד חד פעמים עם 30 פריימים בהגדרות מעפנות בריצה הראשונה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 10 אוגוסט 2025, 19:41

glass man כתב:אכן נגמר העסק מבחינת סוני. סאקר פאנץ תמיד עלו על הגל של חומרה חדשה וניצלו אותה כמיטב יכולתם. אין לי כמעט הוכחה אחרת שסוני לא מעוניינת להרשים אף אחד יותר בעזרת אקסקלוסיבים אם זה מה שסאקר פאנץ הוציאו בכמעט 6 שנים של הקונסולה בשוק.

נדב פעם אמר משפט שאני מזדהה איתו, אם מראים לך שלב ממשחק המשך וזה נראה לך כמו שלב..... שעוד לא הגעת אליו במשחק המקורי זה מרגיש כמו חבילת הרחבה ולא המשך.

וזה מה שאני מרגיש פה, אם לא הייתי מכיר את GOT והיית אומר לי שזה איזשהו שלב מהמשחק המקורי הייתי קונה את זה.

אני מרגיש לחלוטין מנותק מהPS5 שלי אין לי אליו את אותה "היקשרות רגשית" שהיתה לי לפס1 פס2 פס4 ואפילו אני לא מתבייש לומר שבפחות משנה שהיה לי את הPS3

הPS5 ממש לא שונה מהמחשב שלי. זה סתם מכשיר בלי זהות משלו שאני משחק עליו משחקי BC. זה מה שעשיתי בסטים שנים וזה מה שאני עושה בPS5...כי גם ככה משחקי הPS5 נראים כמו משחקי PS4.

אני מרגיש ממש במצב שאתה היית בדור הזה שלא שידרגת, אין לי שום רצון לשדרג ואני מרגיש שהPS5 יכול לשרת אותי במשך שנים, אולי אשדרג לPS7 אם הוא סוף סוף יוציא משחק אחד טוב.

זה מרגיש לי כאילו לאנשים כמונו, אנשים שרגילים שלכל דור יש את הזהות שלו, הגרפיקה שלו, האקסקלוסיבים שלו ויש הפרדה ברורה בין איך שכל דור נראה ומרגיש... באמת נגמר העסק והPS4 היה הדור המסורתי האחרון. מה אגיד לפחות הייתה תקופה ממש יפה ונהנהתי ממנה עד הסוף.

אין לי מה לאמר חוץ מלהסכים לכל מה שאמרת. מרגיש שהפס4 היה הדור המסורתי האחרון. באמת חיינו טוב מבלי לדעת את זה כי חשבנו שזה ברור ומובן מאליו שככה קונסולות ימשיכו לפעול (קפיצות טכנולוגיות משמעותיות שמשנות לגמרי את איך שמשחקים נראים ומרגישים, בלעדיים שמנצלים אותן וזהות ייחודית לחומרה ולכל דור בין אם גרפית או בין אם מבחינת ז׳אנרים חדשים שהתווספו לו או שהתפוצצו ברגע שהחומרה איפשרה רמת פוליש מסויימת שלא היתה אפשרית בעבר - למשל הקפיצה הקולנועית שקיבלנו בדור הפס2 לעומת הפס1 ומשחקי גוף שלישי אימרסיביים וקולנועים בהרגשה שהגיעו בעקבות זאת או ההתפוצצות של העולם הפתוח בדור הפס3 למרות שטכנית היה עולם פתוח גם על הפס2 וזה הרגיש מהפכני אבל הפוליש שהיה ניתן לקבל על הפס3 הביאה קפיצה ענקית לז׳אנר והפכה את החומרה למזוהה איתו הרבה יותר) אבל הנה מסתבר שמה שנראה מובן מאליו הוא כבר ממזמן לא והיינו צריכים להעריך עוד יותר את כל העשורים המדהימים שחווינו בזכות זה שהתעשייה עבדה בצורה הזאת.

מרגיש שעכשיו אנחנו בימי הביניים החשוכים של התעשייה הזאת אחרי הרנסאנס שהיה לנו במשך עשורים, התקווה היא שימי הביניים האלה יסתיימו מתישהו אבל קשה לדעת לאן זה הולך. דור אחד כבר הוקרב לגמרי ולמרות שצפוי לו סיום מתוק עם GTA ונוטי דוג חדשים זה לא באמת יפצה על השנים השחונות האלה. הפחד זה שדור הפס6 ועוד ללא תחרות ממייקרוסופט עוד יגרום לדור הזה להראות כמו חלום מתוק ושאנחנו בפועל באמת נכנסים לאיזה 12 שנה (בחישוב דור הפס5 פלוס 6) של סטגנציה נוראית בתעשייה. אם זה קורה כבר בקולנוע כבר מעל לעשור מאז שימי הזוהר של מארוול נגמרו (וגם שם הרבה יאמרו שזאת עדיין תקופה חשוכה בקולנוע ביחס למה שהתרגלו משנות ה80/90 ואלפיים מוקדמות) זה יכול לקרות גם כאן וזה כבר קורה מאז שהתחיל הדור הזה.

מאוד מקווה שבסוף המנהרה הזאת יש אור בסוף, שעדיין יש את השאיפה לפרוץ גבולות טכניים ולדחוף את המדיום קדימה בצורה משמעותית, אולי זה יקרה כשיצאו מגבולות הקונסולה והכל ייהפך לאיזה שירות על ענן ואז הקרב יהיה על מנויים ולא על מכירות חומרה כמו שהתנהלנו במשך עשורים, אולי שם תיווצר תחרות אמיתית והרבה ספקי תוכן שירצו להביא את התוכן הכי מפוצץ כדי שתשלם לשירות שלהם, לא יודע סתם מריץ תסריטים שבו אנחנו יוצאים מהברוך הזה.

אין מה לאמר מעבר לזה שכרגע צריכים לחיות במנטליות של פירורים כמו שהיה הדור הזה עד להודעה חדשה שכנראה תמשך עוד כמה שנים טובות.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 10 אוגוסט 2025, 20:44

Laskin כתב:

ובכל זאת, זה לא מונע ממכם להתבטא כאילו השקפתכם ודעתכם על הדור מייצגת את ה 95%...

אולי עכשיו תגלו גמישות מחשבתית לגבי הסיבות שהפס5 מצליחה באופן כה מרשים? 2 מיליון פער חרף שיגור בקורונה ומחסורים, מחירים שרק עולים, output שיורד..

הדו-צביעות לגבי GOY חוגגת.

קיאו בחשיפת המשחק:
GoT2 נראה ממש טוב גרפית. מבחינתי המשחק דור הבא הראשון של סוני. מרשים מאוד. אני משער שהוא רץ על הפרו?

גלאס:
GOT 2 באמת נראה מדהים, נראה בערך כמו מה שרציתי שAC החדש ורונין יהיו, גרפיקה מטורפת מהמעט שראינו

ב SOP על המשחק בחודש שעבר לאסקין וסטיק עפו עליו.

אבל פתאום עכשיו חודשיים לפני השחרור, לפתע גלאס גורס שמדובר במשחק ברמה טכנית של הפס4! :lol:

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 אוגוסט 2025, 22:53

קאז עברית זו שפה קשה מאוד כנראה. אמרתי שהגרפיקה נראת טוב מהמעט שראינו דאז זה היה טריילר סינמטי ערוך היטב שכל סצנה בו נבחרה בקפידה מאז ראינו מהמשחק הרבה כולל Deep dive לא יצא לי לכתוב על האכזבה שלי מהחשיפה של הגיימפלי עצמו ברגע שצפיתי והטריילר הזה היה הקש ששבר את גב הגמל. הרי ברור שמראים לנו
את גרסת הפס5 פרו ולא את גרסת הפס5 הבסיסי, אז אם גרסת הפס5 פרו נראת לי כמו משחק פס4 אני לא רוצה לחשוב איך זה יראה על הפס5 הבסיסי.

לסקאר פאנץ היתה הזדמנות נדירה לעשות משחק של 30FPS או 40FPS או אלוהים יודע מה ולעשות משחק שמשאיר אבק לGOT ומעלה אותם סופית ללא עוררין לליגה של הגדולים, הם בחרו לעשות חבילת הרחבה שניה לGOT לשים גיבורה כמיטב האופנה הפרוגרסיבית העכשיווית/לקפוץ על ההייפ של הסמוראית כחולת העין.

סאקר פאנץ הורידו את הרגל מהגז בדור הזה ומהם לחלוטין היו ציפיות לגיטימיות שהם לא יורדו את הרגל מהגז, כי בדור הקודם הם לא עשו משחק אחד שהוא Showcase גרפי הם עשו שניים כאלה.

בלינג: בדיוק, אני ממש מנסה לא לצאת "מוישה אופניק" מרחוב סומסום ואני באמת רוצה למצוא משהו חיובי בדור הזה ופשוט אין לי. קאז אולי חושב שאני צבוע, אבל למה אני אמור להתלהב ממשחק AC ביפן ב2025 שבו אני מנקה מחנות של אויבים שוב ושוב אחרי שכבר עשיתי את כל זה ב2020 וזה גם נראה בדיוק כמו שזה היה נראה אז ב2020?
בן אדם שלא משחק בכלום אפילו לא על המחשב החדש שלו, מתפלא שאנשים שאשכרה משחקים במשהו מתאכזבים.

5 שנים לתוך הדור הזה, והיה לנו רק משחק Story driven אחד שהוא "בלתי נשכח" ב5 שנים עם "משלחת 33" וזה לא לכולם והוא גם לא הפקת AAA אז הוא לא מרשים טכנית כמו שמשחק כזה מצוות של סוני שבאמת יכול לסחוט את הPS5 יכל לעשות.

על הפס1 פס2 פס3 פס4 מרוב שהיו לך משחקים בלתי נשכחים כאלה לא היית יכול להגיע לכולם גם אם רצית.

GTA 6 לא יפצה אף אחד מאיתנו באמת, כי הוא מגיע מאוחר מדי בדור,אם הוא היה מגיע ב2022 גג 2023 עוד היה אפשר לדבר על "הצלה" או "רוח חיים" שהוא היה מפיח בדור העייף הזה, אבל הוא מגיע ממש מעט מדי וממש מאוחר מדי, בדור הPS3 היה לך שני משחקי GTA וRDR 1 ובדור הפס4 גם אם לא היה GTA חדש, לפחות סוני הרימה את הכפפה חזק בדור ההוא וגרמה לנו כמעט לא להרגיש בחסרונו של GTA בכלל מרוב כמות משחקים טובים שלא הפסיקה להגיע.

לראות את ספיידרמן 2018 ואת קפיצת המדרגה שהוא מביא למשחקי IP של מארוול ואיזה גרפיקה אינסומאנייק מצליחים להוציא מהקונסולה אני לא מכיר מישהו שנשאר עם מילים אחרי הדבר הזה.

במקום זה מה היה בדור הזה? שרק הבאתי את הPS5 שיחקתי עליו Oddworld soulstrom שזמין גם על הPS4 וחשבתי שזה ממש לא נורא כי גם הפס4 היה מוצף קרוס ג'ן בהתחלה, אפילו הצחיק אותי שיש אנשים שדואגים, סמכתי על סוני בעינים עצומות.

עכשיו 5 שנים אחר כך אני עומד לשחק על הPS5 שלי את שינובי, משחק שלדעתי יכול לרוץ בלי הרבה בעיות על הWII ובטח שרץ גם על הPS4.
אני לא יודע איך לקרוא למה שהולך בדור הזה.

זה פשוט דור בלי אישיות משחקים בכל הבא ליד כל הסוגים וכל המשחקים, מייקרוסופט צדקו לפני 7 שנים, באמת "אין עוד דורות" אני לא מבין למה קאז כגל כך מחכה שהקונסולות יהפכו להיות PC, הן כבר הפכו להיות PC בלי הגמישות שלו, ובלי אימולטורים כל הרע של הPC יש לנו היום בקונסולות בלי שום דבר מהדבש של הPC.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 אוגוסט 2025, 00:08

bling כתב:

אין לי מה לאמר חוץ מלהסכים לכל מה שאמרת. מרגיש שהפס4 היה הדור המסורתי האחרון. באמת חיינו טוב מבלי לדעת את זה כי חשבנו שזה ברור ומובן מאליו שככה קונסולות ימשיכו לפעול (קפיצות טכנולוגיות משמעותיות שמשנות לגמרי את איך שמשחקים נראים ומרגישים, בלעדיים שמנצלים אותן וזהות ייחודית לחומרה ולכל דור בין אם גרפית או בין אם מבחינת ז׳אנרים חדשים שהתווספו לו או שהתפוצצו ברגע שהחומרה איפשרה רמת פוליש מסויימת שלא היתה אפשרית בעבר - למשל הקפיצה הקולנועית שקיבלנו בדור הפס2 לעומת הפס1 ומשחקי גוף שלישי אימרסיביים וקולנועים בהרגשה שהגיעו בעקבות זאת או ההתפוצצות של העולם הפתוח בדור הפס3 למרות שטכנית היה עולם פתוח גם על הפס2 וזה הרגיש מהפכני אבל הפוליש שהיה ניתן לקבל על הפס3 הביאה קפיצה ענקית לז׳אנר והפכה את החומרה למזוהה איתו הרבה יותר) אבל הנה מסתבר שמה שנראה מובן מאליו הוא כבר ממזמן לא והיינו צריכים להעריך עוד יותר את כל העשורים המדהימים שחווינו בזכות זה שהתעשייה עבדה בצורה הזאת.

מרגיש שעכשיו אנחנו בימי הביניים החשוכים של התעשייה הזאת אחרי הרנסאנס שהיה לנו במשך עשורים, התקווה היא שימי הביניים האלה יסתיימו מתישהו אבל קשה לדעת לאן זה הולך. דור אחד כבר הוקרב לגמרי ולמרות שצפוי לו סיום מתוק עם GTA ונוטי דוג חדשים זה לא באמת יפצה על השנים השחונות האלה. הפחד זה שדור הפס6 ועוד ללא תחרות ממייקרוסופט עוד יגרום לדור הזה להראות כמו חלום מתוק ושאנחנו בפועל באמת נכנסים לאיזה 12 שנה (בחישוב דור הפס5 פלוס 6) של סטגנציה נוראית בתעשייה. אם זה קורה כבר בקולנוע כבר מעל לעשור מאז שימי הזוהר של מארוול נגמרו (וגם שם הרבה יאמרו שזאת עדיין תקופה חשוכה בקולנוע ביחס למה שהתרגלו משנות ה80/90 ואלפיים מוקדמות) זה יכול לקרות גם כאן וזה כבר קורה מאז שהתחיל הדור הזה.

מאוד מקווה שבסוף המנהרה הזאת יש אור בסוף, שעדיין יש את השאיפה לפרוץ גבולות טכניים ולדחוף את המדיום קדימה בצורה משמעותית, אולי זה יקרה כשיצאו מגבולות הקונסולה והכל ייהפך לאיזה שירות על ענן ואז הקרב יהיה על מנויים ולא על מכירות חומרה כמו שהתנהלנו במשך עשורים, אולי שם תיווצר תחרות אמיתית והרבה ספקי תוכן שירצו להביא את התוכן הכי מפוצץ כדי שתשלם לשירות שלהם, לא יודע סתם מריץ תסריטים שבו אנחנו יוצאים מהברוך הזה.

אין מה לאמר מעבר לזה שכרגע צריכים לחיות במנטליות של פירורים כמו שהיה הדור הזה עד להודעה חדשה שכנראה תמשך עוד כמה שנים טובות.

אכן, נקווה שאנחנו בגרף עליה. למרות שאין לסוני משחקים באמת מעניינים ל-2026, לדעתי זאת תהיה עוד שנה סופר חלשה שלהם, רביעית ברצף. דווקא אקסבוקס יחסית מעודדים ב-2026, אבל הם מפיצת צד ג, לא מחזיקת קונסולה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 אוגוסט 2025, 10:37

Hypno כתב:
Laskin כתב:

ובכל זאת, זה לא מונע ממכם להתבטא כאילו השקפתכם ודעתכם על הדור מייצגת את ה 95%...

אולי עכשיו תגלו גמישות מחשבתית לגבי הסיבות שהפס5 מצליחה באופן כה מרשים? 2 מיליון פער חרף שיגור בקורונה ומחסורים, מחירים שרק עולים, output שיורד..

הדו-צביעות לגבי GOY חוגגת.

אבל לגבי עניין המחשב אני כל הזמן אמרתי שאני מיעוט, ושגם אם אני אפסיק לרכוש קונסולות - אני מהיחידים, וזה לא יזיז לסוני להוציא למחשב.
לקונסולה מתחרה לעומת זאת - זה לא נכון.
לי יש מחשב בסלון, יש אולי 0.1% מהגיימרים שעושים את זה. השאר רוצים קונסולה בסלון, ורובם המכריע יבחרו אחת. והאחת הזו תהיה בוודאות כמעט מוחלטת - זו שבסופו של יום יגיעו אליה כל המשחקים. גם אם זה ייקח קצת זמן, גם אם לא יהיה EA אלא רק המשחק המלא - הם יעדיפו את זו שבסוף יגיעו כולם. לאקס בוקס לא יגיעו הלהיטים של הפלייסטיישן, אבל לפלייסטיישן כן יגיעו אלו של אקס בוקס - הבחירה פשוטה.
לגבי ההצלחה של סוני בדור הזה - אי אפשר להתווכח איתה, והרבה ממנה זה הכשלון הטוטאלי של המתחרה הישירה, ולאחרונה גם הכניעה המוחלטת והפיכתה למולטיפלטפורם. בדור הבא הם יצליחו עוד יותר בזכות זה. סוני הייתה יכולה לעקוף את הפלייסטיישן 4 בכמה מליונים טובים אם היו מתפקדים כמו בדור הקודם, מבחינת בלעדיים סופר איכותיים. אבל הם פישלו בענק מהבחינה הזו, אז למרות שהמתחרה הישירה בתחתית - הם עדיין מפגרים לעומת הדור הקודם.

לגבי GOT2 - לדעתי הוא ממש לא מרשים גרפית, ובהחלט לא רחוק מאוד מהרמה הגרפית של המשחק הקודם.
אבל עדיין המשחק נראה מצוין, ומגוון ומהיר בהרבה מהקודם, זה מקרה "ספיידרמן 2" למעט העניין של המפה המקורית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 אוגוסט 2025, 14:48

אני לא חושב ש-GOY הוא מקרה ספיידרמן 2. ספיידרמן 2 נראה כמעט זהה למשחק הקודם, GOY נראה הרבה יותר טוב מ-GOT, פשוט יש חלקים בו שנראים דומה מדי ל-GOT.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 16 אוגוסט 2025, 21:24

glass man כתב:קאז עברית זו שפה קשה מאוד כנראה. אמרתי שהגרפיקה נראת טוב מהמעט שראינו דאז זה היה טריילר סינמטי ערוך היטב שכל סצנה בו נבחרה בקפידה מאז ראינו מהמשחק הרבה כולל Deep dive לא יצא לי לכתוב על האכזבה שלי מהחשיפה של הגיימפלי עצמו ברגע שצפיתי והטריילר הזה היה הקש ששבר את גב הגמל. הרי ברור שמראים לנו
את גרסת הפס5 פרו ולא את גרסת הפס5 הבסיסי, אז אם גרסת הפס5 פרו נראת לי כמו משחק פס4 אני לא רוצה לחשוב איך זה יראה על הפס5 הבסיסי.

לסקאר פאנץ היתה הזדמנות נדירה לעשות משחק של 30FPS או 40FPS או אלוהים יודע מה ולעשות משחק שמשאיר אבק לGOT ומעלה אותם סופית ללא עוררין לליגה של הגדולים, הם בחרו לעשות חבילת הרחבה שניה לGOT לשים גיבורה כמיטב האופנה הפרוגרסיבית העכשיווית/לקפוץ על ההייפ של הסמוראית כחולת העין.

למה, נולדת אתמול ואתה לא יודע שלא צריך למהר להגיב על גרפיקה בטריילר חשיפה? מישהו הכריח אותך? ובכל זאת מיהרת לקשור כתרים ולקבוע קביעות.
אומנם אני לא עוקב אחרי זה כל כך, אבל לא ראיתי באינטרנט אכזבה מהגרפיקה של המשחק בהדגמות האחרונות.

DrKeo כתב:אכן, נקווה שאנחנו בגרף עליה. למרות שאין לסוני משחקים באמת מעניינים ל-2026, לדעתי זאת תהיה עוד שנה סופר חלשה שלהם, רביעית ברצף. דווקא אקסבוקס יחסית מעודדים ב-2026, אבל הם מפיצת צד ג, לא מחזיקת קונסולה.

שמישהו יעדכן את קיאו בליין-אפ של 2026 כי הוא כל כך אהב את ריטרנל שהוא שכח שהמשחק הבא של האוסמארק מתוכנן ל 2026.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 אוגוסט 2025, 00:31

https://twistedvoxel.com/sonys-live-ser ... -canceled/

יש מצב שFairgames בוטל על ידי סוני
עוד אין הודעה רשמית, אבל זה מסתדר אחרי ההתפטרות / מה שלא היה שם עם ג׳ייד ריימונד.
עוד GaaS לפח. כמה זה כבר? 9 מתוך 12 של סוני?
מה שכן, זה מגיע ממייקל פאקטר, למי שזוכר… אז אני לא יודע כמה זה מקור אמין.
בכל אופן אפילו לפני שראינו גיימפליי מהמשחק הזה - אני אתפלא באמת אם הוא לא מבוטל תוך שבועיים, גם אם הוא יוצא.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 17 אוגוסט 2025, 12:42

קאז: אין לSAROS תאריך יוציאה אמיתי זה שסוני מבטיחה שהוא יגיע ב2026 לא מבטיח שהוא באמת יגיע ב2026 אז לא ברור לי איך אתה רוצה שאנשים יתלהבו מהתאריך יציאה הזה.

ולגבי GOY אני לא מבין מה יש להמשיך לטחון על זה, אני אומר לך שאני לא מתלהב מהגרפיקה שלו ואתה מנסה להגיד לי "אתה שקרן, אתה כן מתלהב" לא אני לא שקרן גם שהתלהבתי ממנו אם להיות איתך הכי ישיר, התלהבתי כי זה משחק המשך למשחק שאהבתי והוא האקסקלוסיבי הראשון שבאמת עשה לי את זה על הPS5, קונסולה שיש לי 5 שנים!.

ככל שראיתי אותו הבנתי שהוא מרגיש לי כמו חבילת הרחבה שלא מוסיפה מספיק. האויבים היו טיפשים בGOT ברמה כזו ששומרים בMGS 3 נראים כמו מדענים מפרויקט מנהטן.
וזה נראה כאילו האויבים בGOY רק עברו דיאטת IQ מאז. אין תגובה הם לא מאתגרים אותך לא משאירים אותך על הקצה עם ההתגנבות, בקיצור לא שיפרו כלום.
בספר שלי משחק המשך צריך להיות קפיצה ענקית , לא מדובר פה באיזו סדרה כמו זלדה, שגם אם משחק ההמשך שלה יהיה BOTW 3 זה יהיה מספיק נדיר שזה עדיין יהיה מרגש.

פה מדובר בחיקוי ליוביסופט ומשחק ההמשך לשם שינוי לא נראה כזה טוב בהשוואה לAC SHADOWS.
אולי אנשים שאוהבים לכתוב פוסטים של צומי בסגנון "ממש לא התחברתי לGOT אבל GOY משחק השנה שלי" בשביל להראות מיוחדים בעיני עצמם, אולי זה בשבילם המשחק הזה. כאילו מישהו באמת קונה את זה שמישהו יכול לעוף על משחק המשך שנראה בדיוק כמו משחק שהוא לא סבל.

על משחק הGAAS שבוטל החודש: מת לראות את הפנים של הולסט וראיין.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 אוגוסט 2025, 13:41

Laskin כתב:https://twistedvoxel.com/sonys-live-service-heist-game-fairgames-canceled/

יש מצב שFairgames בוטל על ידי סוני
עוד אין הודעה רשמית, אבל זה מסתדר אחרי ההתפטרות / מה שלא היה שם עם ג׳ייד ריימונד.
עוד GaaS לפח. כמה זה כבר? 9 מתוך 12 של סוני?
מה שכן, זה מגיע ממייקל פאקטר, למי שזוכר… אז אני לא יודע כמה זה מקור אמין.
בכל אופן אפילו לפני שראינו גיימפליי מהמשחק הזה - אני אתפלא באמת אם הוא לא מבוטל תוך שבועיים, גם אם הוא יוצא.

למה אתה ככה? סוני מוציאה 5-6 מליארד דולר כדי שמשחק GAAS אחד יצליח ואז היא תוכל להרוויח מליאד דולר. אסטרטגיה מנצחת.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 17 אוגוסט 2025, 16:30

לפחות כרגע, נראה שזה לא המצב, פאקטר אישר שהוא לא יודע אם המשחק בוטל, הוא פשוט הניח שהוא בוטל בגלל הפיטורים של ריימונד והמצב הכללי של סוני בגזרה הזו.
בכל אופן, הסיכויים לגמרי לרעת Haven שהמשחק הזה אי פעם ישוחרר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 אוגוסט 2025, 16:49

אני לא מתפלא שזה המצב לגבי הדיווח… פאקטר הוא סתם אנליסט.
אבל לגבי המשחק - מפתיע בעיקר שעד עכשיו עד כמה שידוע לי - החברה לא הגיבה רשמית, ואם כן זה לקח להם המון המון זמן, אז אני לא יודע מה לומר בכלל… עדיף שהמשחק לא יצא - זה בטוח.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 אוגוסט 2025, 17:17

המשחק נראה בטריילר כאילו יוביסופט עשו סקס עם J P מורגן וזה מה שיצא. שהשיקוץ הזה ימות בחושך לבד, בלי חברים.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 18 אורחים