נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 26 ספטמבר 2025, 10:32

בטח אחד המדורים הרים איזו שטות על שרת של AZURE ועכשיו מיקרוסופט בטוחים שכל המידע של ההקלטות של איראן יושבים על השרתים שלהם.
We're just normal men. We're just innocent men

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 26 ספטמבר 2025, 11:36

נאמר במפורש שמדובר בהקלטות אודיו של פלסטינים בסדר גודל של 8 אלף טרה ושבעיקר מדובר על אחסון ולא עיבוד (וזה קצת מוזר לי).
בכל מקרה כרגע זה צעד הצהרתי בעיקר כי נראה שגם היה גיבוי וגם ניתנה התראה מראש שאיפשרה ל8200 להוציא את הדאטה במקרה הצורך.

בכל מקרה המלחמה הזו חייבת להסתיים. המחירים לא שווים את התוצאה שלא תגיע, וזה עוד לפני שמגיעים לחטופים.
חלאס.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 ספטמבר 2025, 14:59

DrKeo כתב:יש בעולם יותר מ-100 ארגוני ביון, יש בדיוק שתי ספקיות גדולות רלוונטיות בצורה כלשהי לענן בכזה scale ומיקרוסופט אחת מהן. אתה אשכרה חושב שישראל היחידה בעולם שמשתמשת ב-azure?

כן, צריך להסתמך על טכנולוגיות שלנו בצבא ולא על חברות זרות פרטיות. אבל זה לא הופך את מיקרוסופט לפחות אפסים.

אני לא יודע כמה מתוך ה-100 האלה משתמשים בכלל בענן, ככל שאני חושב על זה - מדובר במחדל לדעתי, משהו שמישהו ממש לא חשב עד הסוף, אם בכלל… למה שארגון ביון יסמוך על המידע הרגיש שלו עם משהו שנמצא במדינה אחרת? ועוד ביודעין שהמידע שנמצא שם מפר את ההסכם… זה משהו שאולי גם צריך לתת עליו את הדין פה.
אתה יודע שאני רחוק מלהיות שמאלן רדיקלי ואנטי ציוני, אבל זה באמת משהו שקשה לי לבוא בטענות לגביו למיקרוסופט, בטח ובטח שלכאורה התלונה והחשיפה הגיעה ממישהו אצלנו ש״הלשין״ (זה מה שהבנתי עכשיו, אחרי שיחות עם שני חברים בעניין, שמבינים בזה הרבה יותר ממני).

אולי ארגוני ביון אחרים מצפינים את זה בצורה כלשהי כך שמיקרוסופט לא יכולה להוכיח שזה המצב, אולי פשוט אף אחד שם לא הלשין אז אין להם סיבה לבוא ולטעון את זה, אחרת לא יסמכו עליהם עם המידע כי יטענו שהם מחטטים במידע בעצמם… זה לא רלוונטי, מיקרוסופט עושה מצידם את הדבר הנכון לדעתי.

שלומיקס - לא, לא לפני שחמאס מרים דגל או שארגון אחר נכנס במקומו, שאנחנו מסכימים לו. זה לא מד״ב. לגבי האם שווה את זה או לא - בעיניי שווה את זה. העובדה היא שאת חיזבאללה ואיומי הצפון בינתיים הסרנו או הפכנו את האיום יחסית למזערי, גם את איראן החלשנו משמעותית ואולי הסרנו בטווח הבינוני את האיום הגרעיני. עם ההשלכות המדיניות נתמודד, אבל האיסלאם שמתחזק במערב ובמיוחד באירופה היה גובה מאיתנו מחיר מדיני בכל אופן, גם בלי המלחמה הזו, זה היה רק עניין של זמן.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 26 ספטמבר 2025, 17:11

מיקרוסופט אמרה במפורש שאין לה מושג במה מדובר, שהיא לא ניגשת למידע של הלקוחות שלה, שהיא לא מספקת שום שירותים שיכולים לשמש למעקב אחרי אנשים ושכל מה שהיא יודע זה שהצבא עשה שימוש בשירותי אחסון וAI בשרתים שלה בהולנד. היא גם אמרה שהדברים תואמו עם משרד הבטחון.
המלחמה חייבת להסתיים אך ורק עם התפיידות של החמאס מעזה. כל דבר אחר כל כך הרבה פחות רלוונטי. לא מיקרוסופט, לא האירופאים, לא האו״ם, ואפילו לא החטופים הנותרים. מדובר פה בחיים במדינה, זה לא מחנה קיץ של הצופים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 ספטמבר 2025, 17:21

Azure זה לא רק דיסקים קשיחים לאכסון בענן. אפשר להרים שם שרתים, אפשר להשתמש בחוות GPU כדי לאמן מודלים, אפשר להשתמש בכלים שונים כדי למנוע מתקפות וכו׳. למיקרוסופט אין שמץ מה היה השימוש בשירות שלהם חוץ מאשר מידע כללי כמו ״השתמשו ב-9000 שעות של GPU״ או ״אכסנו 9 פטה בייט מידע״.

אין שום מחדל בקונספט של שימוש בAzure, השאלה היא באיזה מעשרות השירותים שAzure מספר השתמשו ואיך השתמשו בהם.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 26 ספטמבר 2025, 18:57

אבל לזה בדיוק מיקרוסופט התייחסו… הם בעצמם אמרו שמדובר בשירותי אחסון ובשירותי ai.
הנחת העבודה של כל ארגון ביון היא שמידע שיוצא מחוץ לארגון הוא מידע חשוף. זה לא חברה מסחרית ואין הגנות משפטיות מפני גישה של ביון זר לחומר שלך כשהדברים שמפורטים כאן, מידע גולמי שחושף מקורות ואמצעים מדויקים הם בדיוק הדברים שאתה בחיים לא מוציא מגבולות הארגון.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 אוקטובר 2025, 20:17

אז… תהיה עסקה הפעם?
ביבי יסכים למשהו שלא כולל את הפירוק של חמאס?
נראה שחמאס ממש לא מתכוון לרדת מהשלטון ובטח שלא להתפרק מנשק, אז מה הקטע?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 אוקטובר 2025, 21:05

לדעתי חמאס סתם משקרים למשוך זמן, לא מאמין שנראה את כל החטופים משתחררים השבוע.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 04 אוקטובר 2025, 23:33

בשבועות האחרונים הגבלתי מאוד את צריכת הבידור האקטואלי שלי, פשוט משום שכמות הרעש והעשן היא כזו שאי אפשר לקבל ממנה שום מושג על מה שקורה בפועל. גם כרגע, אין לנו יכולת לדעת אם יש הסכמות סגורות וכל מה שאנחנו רואים זה מופע כוריאוגרפיה לצרכי face saving של כל הצדדים הנוגעים בדבר או שהכל פתוח ומה שאנחנו רואים זה מופע אימפרוביזציה שמנסה להתמודד עם מוקשים בלייב.
בכל מקרה, אני מעריך מאוד את הנכונות של טראמפ לקחת אישית את התפקיד המוביל בהצגה הזו, אפילו שקיים פוטנציאל לא מבוטל לכשלון. קשה לי לדמיין נשיא אחר שהיה מוכן ללכלך את הידיים בצורה כזו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 אוקטובר 2025, 00:04

על טראמפ אין ספק, הוא חושב שזה הולך להיות הפרס נובל שלו (וגם אם לא, הסכמי אברהם 2 שיגיעו אחרי יכולים להיות). ובקשר לחמאס, מצד אחד קשה לי להאמין, מצד שני עכשיו כל החברים שלהם לוחצים עליהם אז מי יודע. ועדין, קשה לי להאמין, אפילו אם זה יקרה יהיה לי קשה להאמין בזמן שאני אצפה בזה. לחשוב שחמאס יוותרו על כל הקלפים שלהם במכה נשמע פשוט הזוי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 אוקטובר 2025, 00:09

זו לא בדיוק השאלה אבל… חמאס לא יוותרו, ואם כן רק למראית עין, מוחמד מחמאס ישנה את שמו לאחמד מאונר״א וה״מומחים״ כמו טוני בלייר לא יוכלו לדעת מזה. השאלה היא אם ביבי יסכים לדבר כזה לקרות בהסכם הנכחי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 אוקטובר 2025, 09:07

ניסיתי לעבור על כל הדיווחים מהעסקה הבוקר, ואני עדיין לא מבין מה היא כוללת לגבי השלטון של חמאס ברצועה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 09 אוקטובר 2025, 09:20

אני לא חושב שזה חלק מהעסקה. ממה שאני מבין, החמאס משחרר את החטופים וישראל נשארת בחלק גדול מעזה בלי שלחמאס יש מנופים.
קשה לי לראות איך החמאס ממשיך לשלוט בעזה אחרי זה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 09 אוקטובר 2025, 09:47

לא ברור מה קווי הנסיגה, בהתחלה אמרו 70%, אחרי זה ירדו ל-53% ועכשיו מדברים פה ושם על נסיגה ל"קו השחור", מה שידוע בתור הפרימטר, בתום העסקה.
בכל אופן, העסקה הזו היא טירוף הדעת- מחיקה של האינטרס הלאומי לביטחון לדורות קדימה, לפחות בזירה הדרומית ומעל 1000 נופלים שאני עדיין רוצה לקוות שלא נפלו עבור שחרור של 20 איש מהשבי, אבל אני פסימי.
אני מקווה שהעסק יקרוס מהר אחרי השחרור שלהם, כי אני עדיין לא רואה את חמאס הולך לפירוז מרצון, זה מגוחך. ואם לישראל לא תהיה אחריות ביטחונית על עזה אפילו בהינתן איזשהו כוח שולט זר משולב מקומיים כזה או אחר, זו רק שאלה של זמן עד הפעם הבאה.. אבל העיקר שכולם שמחים.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 09 אוקטובר 2025, 09:53

עוד לא ברור מה פרטי העסקה בכלל. מניח שנגלה עוד פרטים בימים הקרובים.
מה שברור זה שלקטאר וטורקיה היה פה מנוף השפעה אדיר על חמאס, מהלך מעולה של טראמפ להשתמש בהן. זה מדאיג לנו בטווח הארוך, אבל כרגע חשוב יותר להחזיר את החטופים ולנצל את ההזדמנות להחליש את חמאס

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 09 אוקטובר 2025, 09:59

מסכים, זה טירוף והפקרות. נותנים להם אלפי מחבלים ומאות אסירי עולם פלוס נסיגות תמורת... שחרור של 20 חטופים? זהו? אין אף מדינה סבירה בעולם שהייתה מסכימה לתנאים כאלה כשידה על העליונה... אלה תנאי כניעה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 אוקטובר 2025, 16:10

החטופים היו הפקק שעצר את כל הליך המלחמה, אם שלב א' משחרר את הפקק הזה אז מדובר במהלך מאוד חיובי. השאלה מה קורה אחרי שלב א', מה הטיימליין, מה קורה אם חמאס מנסה לשחק משחקים.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 09 אוקטובר 2025, 17:46

אני לא חושב שזה באמת משנה.
רצועת עזה הרוסה, ישראל מקיפה את החמאס עם איזור בטחון עבה במיוחד ובשטח פועלות מיליציות כנגד החמאס. לא יהיה שיקום לרצועה כל זמן שהחמאס לא מתפרק מנשקו ולחמאס אין יכולת לשקם את היכולות הצבאיות שלו בלי זה.
אני רוצה לראות שהחמאס משחרר את החטופים ביום שני (מסונכרן בדיוק על שמחת תורה, שנתיים לפי הלוח העברי) ואם זה אכן יקרה בתנאים המתוארים, אז מדובר בסוף החמאס כמו שאנחנו מכירים אותו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 אוקטובר 2025, 15:49

טראמפ ממש עשה סטנד אפ בכנסת

יום מרגש
אני אחזור לחשוש מחר

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 13 אוקטובר 2025, 17:33

טוב, נו... הסיטואציה של נאום מול קהל אוהד מאוד + שני קומוניסטים זה המקום שהוא מרגיש בו הכי בבית.
געגועים לקמלה האריס...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 אוקטובר 2025, 17:41

הקטע עם כסיף ועודה היה בהחלט היילייט.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 אוקטובר 2025, 17:50

חחח אהבתי גם את הקטע שביבי ביקש נשקים שטראמפ לא ידע שיש בכלל לארצות הברית :-)
יכל להיות מושלם בלי כל ליקוקי התחת של אוחנה, ראו שטראמפ לא הרגיש כבר בנוח עם כל זה, אבל אני מניח שליקוקי תחת זו המומחיות של אוחנה.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 14 אוקטובר 2025, 01:10

החרם שעשו על נשיא ביה"מ העליון והיוע"משית זה בזיון.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 14 אוקטובר 2025, 07:35

פנינה רוזנבלום היתה, זה מספיק.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 אוקטובר 2025, 18:23

sharonbn כתב:החרם שעשו על נשיא ביה"מ העליון והיוע"משית זה בזיון.

הייתי מת לראות את הפרצופים שלהם כשטראמפ הציע לנשיא לחנון את ביבי… אבל לא נורא

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 8 אורחים