DrKeo כתב:יש בעולם יותר מ-100 ארגוני ביון, יש בדיוק שתי ספקיות גדולות רלוונטיות בצורה כלשהי לענן בכזה scale ומיקרוסופט אחת מהן. אתה אשכרה חושב שישראל היחידה בעולם שמשתמשת ב-azure?
כן, צריך להסתמך על טכנולוגיות שלנו בצבא ולא על חברות זרות פרטיות. אבל זה לא הופך את מיקרוסופט לפחות אפסים.
אני לא יודע כמה מתוך ה-100 האלה משתמשים בכלל בענן, ככל שאני חושב על זה - מדובר במחדל לדעתי, משהו שמישהו ממש לא חשב עד הסוף, אם בכלל… למה שארגון ביון יסמוך על המידע הרגיש שלו עם משהו שנמצא במדינה אחרת? ועוד ביודעין שהמידע שנמצא שם מפר את ההסכם… זה משהו שאולי גם צריך לתת עליו את הדין פה.
אתה יודע שאני רחוק מלהיות שמאלן רדיקלי ואנטי ציוני, אבל זה באמת משהו שקשה לי לבוא בטענות לגביו למיקרוסופט, בטח ובטח שלכאורה התלונה והחשיפה הגיעה ממישהו אצלנו ש״הלשין״ (זה מה שהבנתי עכשיו, אחרי שיחות עם שני חברים בעניין, שמבינים בזה הרבה יותר ממני).
אולי ארגוני ביון אחרים מצפינים את זה בצורה כלשהי כך שמיקרוסופט לא יכולה להוכיח שזה המצב, אולי פשוט אף אחד שם לא הלשין אז אין להם סיבה לבוא ולטעון את זה, אחרת לא יסמכו עליהם עם המידע כי יטענו שהם מחטטים במידע בעצמם… זה לא רלוונטי, מיקרוסופט עושה מצידם את הדבר הנכון לדעתי.
שלומיקס - לא, לא לפני שחמאס מרים דגל או שארגון אחר נכנס במקומו, שאנחנו מסכימים לו. זה לא מד״ב. לגבי האם שווה את זה או לא - בעיניי שווה את זה. העובדה היא שאת חיזבאללה ואיומי הצפון בינתיים הסרנו או הפכנו את האיום יחסית למזערי, גם את איראן החלשנו משמעותית ואולי הסרנו בטווח הבינוני את האיום הגרעיני. עם ההשלכות המדיניות נתמודד, אבל האיסלאם שמתחזק במערב ובמיוחד באירופה היה גובה מאיתנו מחיר מדיני בכל אופן, גם בלי המלחמה הזו, זה היה רק עניין של זמן.