נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי Klayman » 09 אוקטובר 2025, 13:18

Hypno כתב:
Klayman כתב:
למה למיקרוסופט להשקיע בדבר כזה? מה זה ייתן לה? שואלב תמכור עוד משחקי סטים? האחרונה מסתדרת מספיק טוב. מעניין שעל כל טיעון שלי כל מה שיש לך להגיד זה ''מה אתה נתפס על זה? מה הביג דיל?'' אז סבבה, לדעתך אין שום ביג דיל ואין שום בעיה לעשות את זה. אני חושב אחרת, וגם הסברתי בדיוק למה. אתה סה''כ אומר ''הם צריכים לעשות את זה'', בלי להסביר בכלל מה המודל העסקי, מה יוצא למיקרוסופט מזה ולמה שבכלל מישהו יקנה את ''המכשיר''(שאתה משום מה מתעקש שהוא לא ''עוד PC'').

כשאמרתי קודם שאתה מדבר על 'חד-קרן' שלא קיים, הכוונה היא פשוטה - אתה מדבר על מכשיר שהוא מצד אחד קונסולה (מכשיר שיודע להתחייב לדור ספציפי ש*כל* המשחקים שישוחררו אליו יעבדו עליו, עם חומרה מוגדרת, סגורה, מולחמת ומערכת הפעלה סגורה), אבל הוא בעצם PC. עכשיו, PC, מטבעו, לא יודע להתחייב לזה. תראה את הסטים דק, מכשיר שהוא בן 3 וקצת וכבר לא מריץ את Doom The Dark Ages בצורה שמאפשרת משחק אמיתי:
https://steamdeckhq.com/news/how-doom-t ... team-deck/ (וגם לא האחים הגדולים והחזקים שלו).

אז מכשיר שייצא היום, שהוא כמו ה PS5, כשקונסולות הדור הבא מגיעות תוך כשנתיים - יהפוך להיות מיושן מהר מאוד, כשהסטנדרט יעלה. ככה זה. נגיד כשקניתי את ה PS5 שלי, מכרתי את הPS4PRO שהייתה לי. הבחור ידע בדיוק למה הוא נכנס, אבל לא עניין אותו. הוא רוצה לשחק פיפ''א וRDR2 ועוד משחקים ישנים יותר. מן הסתם שיש שוק לכל דבר. אבל אם אתה מדבר על ''קהל המיינסטרים של הקונסולות'', אתה לא תשכנע אותם עם מכשיר שיש מצב טוב שתוך 3 שנים לא יריץ להם בקצב שחיק את ה-AAA הבא, בLOW עם Upscaling.

מיקרוסופט כביכול רוצה להמשיך להיות תחרותית מול סוני ונינטנדו בשוק החומרה. בשני הדורות האחרונים המרקט שייר שלה מצטמצם. מיקרוסופט הדגימה שהיא לא מצליחה להתחרות בסוני בתחום שלה. מיקרוסופט לא מצליחה להוציא משחקי צד א' וכשהם באים הם מקבלים ציונים פושרים ו/או לא מתרוממים במכירות. ההפסדים נערמים. נוצרים סימני שאלה סביב אם למפתחות כדאי להמשיך לפתח גרסאות XBOX למשחקים, ואם לחנויות כדאי להמשיך להציע משחקי ומוצרי XBOX.

עוד דור מאותו הדבר זה רע עבור מיקרוסופט ולכן יש לחשוב מחוץ לקופסה. זה אומר לעשות מוצר גיימינג שיבדל אותם מהמתחרות, יחשוף וינגח את נקודות החולשה שלהן ועדיין יציע את אותה תמיכה מצד ג' בלי עננה לגבי צמצום הזמינות של משחקים על המכשיר של מיקרוסופט.

לכן, לדעתי, ה best path forwards עבור מיקרוסופט (או כל חברה אחרת שמעוניינת להיכנס לתחום ולאתגר את הקיימות) הוא מכשיר גיימינג שתומך בחנויות צד ג'.
הליבה של המכשיר הזה היא PC אך האריזה, הממשק ושות' במתכונת של קונסולה.

מה יוצא למיקרוסופט מזה? האופציה הטובה ביותר לתת קונטרה לסוני ונינטנדו ולהחזיר לעצמם מרקט שייר. מיצוב המכשיר שלהם כמכשיר בעל הכיסוי הרחב ביותר של משחקים בתעשייה. ביטול סיכונים של הבטחת פיתוח משחקים למכשיר. צמצום/ביטול עלויות של כל מה שקשור בתמיכה וסרטיפיקציה בגרסת XBOX קונסולה קלאסית. רתימה של יתרונות מפתח שקיימים ב PC, כולל זרם משחקים בלעדיים (כלומר לא זמינים אצל סוני ונינטנדו) ופופולאריים בלי להשקיע שקל מהכיס.
יותר מכך, יתרונות אלה הן יתרונות שסוני ונינטנדו לא יוכלו/יסכימו לאמץ, ולכן ימשיכו להיות פגיעות על ידם.

מודל עסקי, take your pick:

1) מכירת החומרה ברווח, ביטול תשלום על אונליין (ובכך להסביר את ההפרש במחיר לעומת פס6), קידום החנות של מיקרוסופט ומנוי הגיימפאס.
2) מכירת ברווח. משאירים תשלום על אונליין (ואומרים נכון שמשלמים יותר אבל מקבלים הרבה יותר מהפס6), קידום החנות של מיקרוסופט ומנוי הגיימפאס.
3) מסבסדים או עושים שת"פים עם יצרניות אחרות כדי להפחית עלות/מכיר. גובים על אונליין ושמים עוד דגש על קידום spending באפיקים הרשמיים של מיקרוסופט.
4) דברים יותר יצירתיים כפי שהזכרתי בעבר אבל כנראה מסורבלים יותר כגון השגת סיכום עם ואלב שלפי דרגות תעבורת הנתונים/שעות משחק/spending על משחקים שמגיעה כל חודש בסטים מהמכשיר של מיקרוסופט, האחרונה תקבל נתח מסויים.

למה שמישהו יקנה את המכשיר: כי זה מכשיר הגיימינג הכי טוב שכסף יכול לקנות שעדיין מונגש ומעוצב לטעם של לשחקן הקונסולה הממוצע.
ספריית משחקים חסרת תקדים. פוליסות ריפאנד שמביכות את סוני ונינטנדו. משחקים בחינם (באמת) בעיקר דרך EGS. בלעדיים למכביר. כל להיטי ה AA ואינדי העכשוויים בזמן אמת. אין סיבה להשתמש בסוויץ' ופלייסטיישן למעט לבלעדיים שלהם.

--

הסטים דק הוא מכשיר נייד סביב הכח של הפס4. הוא לא נועד להריץ משחק דור פס5 שמשתמש ב RT באופן מובנה במנוע. המשחק הוא לא deck verified.
אם מכשיר כזה יוצא עוד שנה, ומישהו עוד 10 שנים יבוא לקנות את המשחק הAAA החדש עליו, תהיה בטוח שהוא יתקל באזהרות וסימונים.

מיקרוסופט יתזמנו את המכשיר שלהם כמו שהם תזמנו עד כה את הקונסולה הקלאסית. הוא יהיה בכח של הפס6 ויריץ את אותם משחקים באותו אופן (ואם כבר השמועות הן שהוא יהיה חזק יותר מהפס6).

כל המודלים העסקיים שהצעת - לא יעבדו. אף לא אחד מהם. כל עוד ואלב מחזיקה את שוק ה PC כך בגרון, אין סיכוי לשום חברה אחרת לעשות רווח משמעותי, בטח לא כזה שיצדיק השקעה מאסיבית בחומרה + תוכנה + PR כמו שאתה מתאר. כל עוד קהל השחקנים מחשב ממשיך לחיות בעולם ה''אני רוצה את המשחקים רק בסטים ואם לא אני לא רוצה בכלל'' - אין משמעות לאף מהלך שכזה. הרביעי שלך בכלל לא רלוונטי, כי כמו שאתה בעצמך אמרת לא פעם - ואלב בעצמה לא תביא את המשחקים שלה עצמה, לקונסולות, כל עוד היא צריכה לשלם שם 30%. אז.... כן.... לא רואה אותה נותנ שום אחוז למיקרוסופט.

לא הסברת עדיין למה זה לא סתם PC, ומה עושה אותו אדם שבפעם הראשונה מקבל שגיאה שזרקה אותו לדסקטופ ואין לו מקלדת ועכבר? שאלות מאוד פשוטות.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 09 אוקטובר 2025, 15:26

Klayman כתב:
כל המודלים העסקיים שהצעת - לא יעבדו. אף לא אחד מהם. כל עוד ואלב מחזיקה את שוק ה PC כך בגרון, אין סיכוי לשום חברה אחרת לעשות רווח משמעותי, בטח לא כזה שיצדיק השקעה מאסיבית בחומרה + תוכנה + PR כמו שאתה מתאר. כל עוד קהל השחקנים מחשב ממשיך לחיות בעולם ה''אני רוצה את המשחקים רק בסטים ואם לא אני לא רוצה בכלל'' - אין משמעות לאף מהלך שכזה. הרביעי שלך בכלל לא רלוונטי, כי כמו שאתה בעצמך אמרת לא פעם - ואלב בעצמה לא תביא את המשחקים שלה עצמה, לקונסולות, כל עוד היא צריכה לשלם שם 30%. אז.... כן.... לא רואה אותה נותנ שום אחוז למיקרוסופט.

לא הסברת עדיין למה זה לא סתם PC, ומה עושה אותו אדם שבפעם הראשונה מקבל שגיאה שזרקה אותו לדסקטופ ואין לו מקלדת ועכבר? שאלות מאוד פשוטות.

זו לא תהייה הפעם הראשונה שמישהו יחשוב שמשהו לא יעבוד ואז יתברר שהוא כן עובד.

אז MSI, ASUS, LENOVO עושים מו"פ, מייצרים, משווקים ומוכרים מוצרים שאין להם מודל עסקי? וואו.
מיקרוסופט מחזיקה חנות וינדוס (עם בלעדי ג'אגרנאוט) ומציעה גיימפאס על המחשב בשביל הכיף? מדהים.
ריוט ובליזארד לא עשו ועושים רווחים משמעותיים על המחשב? מרעיש עולמות.

לא הייתי פוסל שואלב תסכים לשיתוף פעולה שכזה כי זה מציג את סטים לקהל חדש.

חשבת שסטים דק תמכור 5 מליון למרות שזה 'סתם PC'? לא. איכשהו קטגוריה חדשה התבססה לה וכל יצרניות המחשב הוציאו מכשיר דומה.
זה לא סתם PC כי הוא יהיה מונגש באופן ש PC סטנדרטי לא. כמו שהסטים דק הוא לא סתם עוד PC. מה למען השם כל כך קשה להבין?

העבודה של מיקרוסופט תהיה לצמצם/להעלים את המקרים שתיארת. מה עושים אנשים שנתקלים בבאגים ותקיעות בקונסולה? קוראים לזה ריסט.
(ואוי לא, אין עכבר. כאילו אף פעם הג'וייסטיק לא שימש כמאמצעי שליטה על הסימן ב edge cases.)

מה שהכי משעשע במשפט 'זה סתם PC' זה שמנגד אתה אומר שמיקרוסופט צריכה להוציא 'עוד סתם קונסולה' ואיכשהו הפעם מצבה בשוק יהיה יותר טוב מהפעמיים הקודמות שהיא הוציאה 'סתם עוד קונסולה'.
אבל להוציא לראשונה מכשיר סלוני שבסיסו PC אך מונגש לצרכים והעדפות של רוכש הקונסולה הממוצע; שמביא לראשונה חווייה חדשה ויתרונות מובהקים לקהל יעד הזה - זה משום מה 'עוד סתם PC' כאילו אי פעם מישהו באמת הוציא מכשיר מלוטש כזה.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 09 אוקטובר 2025, 18:05

נתחיל מהסוף. מתי אמרתי שמיקרוסופט צריכה להוציא עוד קונסולה? אני חושב שהסיבוב שלה די נגמר והיא הפכה את עצמה ללא רלוונטית, כבעלת קונסולה.

Msi, Lenovo וכל השאר, הן חברות חומרת pc. הדבר הזה שמיקרוסופט - חברת תוכנה במהותה, שהמנכל שלה בכניסה לתפקיד אמר שהם יהיו Mobile first, cloud first ורק לא מזמן אמר שיש לו 80 מיליארד דולר להשקעה בAi- יצאה ממנו ( אחת הסיבות שפאנוס פניי עזב אותם).

לא חשבתי שומדבר על הסטים דק כשהוא יצא חוץ מ"איזה גרועים ואלב שלדבר הזה אין זמינות עולמית כמו שצריך". שמח שהסוויצ' pc מצליח( הם הציגו אותו במקור עם דוק...רעיון מעניין ), ואפילו אולי ארכוש לעצמי יחידה בסגנון מתישהו.

אולי זה יצליח.... אולי גם לא. אני חושב שמיקרוסופט לא במקום הזה כלכלית כיום( כאמור, 80 מיליארד רק להוצאות ai בשנים הקרובות ). אם זה חשוב לואלב להגדיל את בסיס המשתמשים שלה - שתתכבד ותשקיע כסף. יש דבר כזה שנקרא להשקיע כסף במה שחשוב לך. כנל מאמצי שיווק, פרסום, הדרכה וכל מה שנלווה לכך.
?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 10 אוקטובר 2025, 13:08

מיקרוסופט הכריזה על המשך שיתוף הפעולה עם AMD לחומרה/ות לדור הבא.
מכשיר שליבתו היא PC דר בכפיפה אחת עם רצונות לצמצום עלויות בהשוואה לתמיכה בקונסולה קלאסית.

לואלב לא בוער ולא קריטי לעשות את המהלכים האלה. למיקרוספט אם היא רוצה 'להישאר בשיחה' מול סוני ונינטנדו, כביכול כן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 אוקטובר 2025, 16:49

אבל היא לא מתחרה בסוני ונינטנדו יותר, היא סתם עוד חומרת pc וסתם עוד מחזיקת חנות דיגיטלית.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוקטובר 2025, 16:49

רמדי הוציאו אזהרה למשקיעים שבגלל הכישלון של FIREBREAK הם צריכים לסמן כמעט את כל עלות הפיתוח כהפסד. גודל הפגיעה היא 15 מליון יורו, FIREBREAK מעביר אותם מצפי של רווח לצפי של הפסד כשהרבעון הקרוב צפוי להיות חלש מהמקביל שנה שעברה. כלומר FIREBREAK לא רק הרס להם את הרבעון, הוא הפך את כל 2025 הפיננסית של רמדי מרווחית להפסדית.

Due to weak sales of FBC: Firebreak, Remedy lowers its long-term sales forecast for the game. Consequently, the company recognizes a non-cash impairment of EUR 14.9 million, representing a majority of the game’s capitalized development costs and allocated purchased publishing and distribution rights

רמדי אומרים בדו"ח שFIREBREAK מכר משמעותית פחות ממה שהם ציפו וגם לאחר הפאצ' הענקי של ה-29 לפברואר המכירות עדין לא השתפרו. רמדי ימשיכו לתמוך במשחק ולנסות לשפר אותו, אלוהים יודע למה. פשוט תעשו כבר את קונטרול 2 למען השם.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 15 אוקטובר 2025, 06:29

ואני הייתי בטוח שאין מצב gaas יוביל לכישלון עבורם ! והוא אפילו שוגר ישירות בסטים, כשרמדי היא חברה עם קהל לקוחות ב pc... ואוו... אני.... לא יודע מה להגיד... הייתכן???
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 אוקטובר 2025, 17:06

Klayman כתב:ואני הייתי בטוח שאין מצב gaas יוביל לכישלון עבורם ! והוא אפילו שוגר ישירות בסטים, כשרמדי היא חברה עם קהל לקוחות ב pc... ואוו... אני.... לא יודע מה להגיד... הייתכן???

וזה אפילו לא המשחק "GAAS" שלהם, זה המשחק לייט עם תקציב זעום של 15 מליון דולר. את המשחק GAAS האמיתי הם בטלו מחשש שהוא ירושש אותם.

שישקיעו את הזמן שלהם בקונטרול 2, אולי ב-IP חדש אחריו. כל המרדף הזה אחרי הכסף של ה-GAAS גורם לטרפת בתעשיה.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 15 אוקטובר 2025, 21:38

מזל שלא המשיכו בפיתוח של ה gaas הגדול....
?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 15 אוקטובר 2025, 22:17

Klayman כתב:ואני הייתי בטוח שאין מצב gaas יוביל לכישלון עבורם ! והוא אפילו שוגר ישירות בסטים, כשרמדי היא חברה עם קהל לקוחות ב pc... ואוו... אני.... לא יודע מה להגיד... הייתכן???

רמדי שכחו דבר אחד: להוציא משחק טוב. ממוצע 64. 66% בסטים. מה עוד צריך להגיד? יש להם עוד דרך לעשות במשחקים במימון עצמי.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 16 אוקטובר 2025, 08:32

במקרה של רמדי - כמו שכבר אמרתי בעבר - זה לא כ''כ משנה. יש להם קהל לקוחות מאוד ספציפי שזורם איתם, וזהו. AW2 היה עם ביקורות מעולות ולקח לו איזה שנה וחצי To break even...
?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 אוקטובר 2025, 09:25

יש לרמדי גם בעיה נוספת שהמשחקים שלה מאוד שונים אחד מהשני וזה מקשה על בניית קהל אדוק, כי אנשים לא תמיד יודעים מה לצפות מהם.
כן כולם שוטרים מגוף שלישי עם טביעת אצבע רמדית, אבל זה שבן אדם אהב את משחקי מקס פיין לא אומר שהוא יתחבר למשחק אקשן/אימה בהשראת סטיבן קינג כמו אלן וויק.
וזה שבן אדם אהב את אלן וויק לא אומר שהוא יתחבר לממבו ג'מבו שהם ניסו לעשות בקוונטום ברייק או בכלל לקצב הגיימפלי והגאן פליי שלו.
ומי שהתחבר לאחד מהשלושה האלו, לא בהכרח יתחבר למשחק מולטיפלייר, כמו Firebreak שלא נראה בכלל כמו משחק רמדי.

הם ממציאים את עצמם מחדש יותר מדי פעמים, ואני דווקא מעריך את זה אצלם, אבל פיננסית זו לא ההחלטה הכי טובה לדעתי.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 16 אוקטובר 2025, 22:56

Klayman כתב:במקרה של רמדי - כמו שכבר אמרתי בעבר - זה לא כ''כ משנה. יש להם קהל לקוחות מאוד ספציפי שזורם איתם, וזהו. AW2 היה עם ביקורות מעולות ולקח לו איזה שנה וחצי To break even...

וכפי שאמרתי זו הרגשה שלא שמו אותה למבחן. ל AW2 לקח כל כך הרבה זמן לציון דרך הזו כי הוא היה מסונדל בבלעדיות לחנות קטנה.
רמדי מעולם לא הוציאו משחק DAY1 בסטים. וכשהם סוף סוף עשו את זה הוציאו משחק רע ולכן invalid בהגעה לתשובה על ההשפעה של הוצאה לסטים.

נחכה למשחק הבא.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 17 אוקטובר 2025, 06:57

לא הסברת למה קונטרול ו aw2 לא מכרו כמו שצריך בקונסולות.
?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 17 אוקטובר 2025, 07:17

כי זאת חברת פיסי, כמובן. לא משנה שכל המשחקים שלה אכזבו במכירות חוץ ממקס פיין 1.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 17 אוקטובר 2025, 11:16

היית מייעץ למפתחות ב 2025 לא להוציא את המשחק AAA שלהם בסטים? אני מניח שלא. אז למה החלטת שבשביל רמדי זה חסר חשיבות?

למה סייברפאנק מוכר יותר טוב על המחשב מאשר על הקונסולות?

תמונה

למה באטלפילד מוכר יותר טוב על המחשב? למה לאריאן מוכרת יותר על המחשב? למה סקייט 4 יותר פופולארי בקונסולות?
מאותן סיבות אני מעריך שמשחקים של רמדי ימכרו יותר טוב על המחשב.

נראה לך סביר לבסס את פוטנציאל המכירות של משחקי רמדי על המחשב על הביצועים שלהם בחנות של EGS, שהנתונים מוכיחים כל פעם מחדש שמדובר במרקטפלייס זניח?

אולי רמדי ישגרו משחק בסטים והוא ימכור בצורה פושרת מינוס ושוב ייקח להם שנתיים להגיע break even. כשזה יקרה תוכל להצביע ולצחוק על מה שאמרתי.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 18 אוקטובר 2025, 16:18

נקודות ציון מהתקופה האחרונה:

E33 הגיע ל 5 מיליון עותקים.
BF6 מכר 7 מיליון עותקים ב 3 הימים הראשונים.
CloverPit הגיע ל750,000 עותקים בשבועיים.

Escape from Duckov הלהיט החדש כבר מכר יותר מ 200K אחרי יומיים. המשחק על הסף של 100K CCU.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 32 אורחים