משחקי 2026

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: משחקי 2026

הודעהעל ידי DrKeo » 05 ינואר 2026, 20:32

גלאס, אפשר להתווכח עד מחר אבל לדעת רובנו סמסונג לא יספקו לסוני את הצ׳יפים במחיר שסוני חשבה לפני חצי שנה שהם יספקו. וגם אם כן, וזה אם גדול, זה יעזור לסוני רק בתקופת השיגור. יש להם עוד שנים של יצור פלייסטיישן 6 לפניהם והם צריכים לעשות את הצעד הכלכלי הנכון. נם לא יכולים לתכנן קונסולה לפי ה-5 מליון יחידות הראשונות, יש להם דור שלם לנהל.

כמו שזה נראה כרגע, הפס6 הולכת לקבל עונש של 100$ במינימום בגלל הזיכרון. אז מה עושים? מצמצמים את הזיכרון? דוחים את הקונסולה בתקווה שמחירים ירדו? מגלגלים את העלות לצרכן? כל האפשרויות ולידיות. מה שכן, זה מתחיל לגרום לתחזית 599$ לפס6 להראות פחות סבירה.

מעניין איך סוני תפתור את זה. אני לא אתפלא אם נראה עליה מ160-ביט ל-192 ביט מה שייקר טיפה את הsoc אבל יאפשר להם לעשות 24GB שיהיה שדרוג מכובד (יחסית) ולחסוך 6GB ממה שהם תכננו שבמחירים של היום יכול לחסוך בערך 70$ בעלויות יצור.

אגב, תמיד יש את האופציה להרוג את הפרו ולמצב את הפס6 כמכשיר פרימיום ב-699$. ממילא כל הדור הבא יהיה קרוס ג׳ן וללא תחרות, אז למי אכפת אם משחקים על הפס5 או הפס6? אולי המחיר של הפס6 לא באמת משנה אם זה מכשיר פרימיום. פעם חברות היו דוחפות אותך לדור הבא שלהן כדי לא לאבד אותך, כדי שלא תקפוץ לדור הבא של החברה המתחרה. אבל אין יותר מתחרה, אז מה זה משנה? שישחקו על הפס5, נפס6 היא רק פינוק.
We're just normal men. We're just innocent men

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 05 ינואר 2026, 21:45

מעניין איך גלאס מסביר את זה שסוני העלו את מחירי הפס5, וגם התחילו למכור קונסולות עם שטח אחסון מופחת 'חרף' הסכמים מבעוד מועד למשך שנים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 ינואר 2026, 17:47

יש הסכמים לפחות לאורך שנה שנתיים שבהם סוני מוגנת מעליות מחיר ואז היא עושה עסקה חדשה קאז. אתה יכול להטריל או שאתה יכול ללכת לבדוק את זה. אף אחד לא יתן לך הגנה לנצח,אבל זו לא אמור שסוני מופקרת לגורלה.

אף אחד לא מייצר קונסולה בלי שהוא דואג שיהיו לו הסכמים, אנשים חותמים חוזה ומספקים לעצמם הגנה על הרבה פחות מזה.
הרציונל הוא שעד שההגנה של סוני מעליית מחיר תפוג, בעיית הRAM תיפתר.

Moore's Law is dead אמר שלפי המקורות שלו יצרניות הRAM עובדות על פתרונות לספק את הביקוש בRAM זה לא נשמע לי כמו משהו שהולך להישאר ככה לנצח.
אולי Valve והגייבקיוב ידפקו מזה הכי הרבה כי אני מתאר לעצמי שהם בתחתית שרשרת המזון אצל כל היצרניות,אז אם הייתיי מהמר על איזושהי קונסולה שתדחה חזק זו הגייבקיוב מכולן. :-)

נדב: זה באמת הכי מעניין אחי ולגבי המחיר כן, אין סיכוי למחיר נורמלי, צדקתם אז אתה ולאסקין שאמרתם שאין סיכוי למחיר אטרקטיבי במיוחד.
וכן, Moore's אמר שלפי המקורות שלו הPS6 היא גם ככה שידרוג זניח מהפס5 פרו או לפחות לא משמעותי, ותקן אותי אם אני לא זוכר נכון אבל זה גם מה שאתה הנחת, אז כן למכור את הפס6 בתור הפרו החדש עם אותו מחיר של 700 נשמע לי לגמרי הגיוני.

לאן הגענו אחי, מוכרים לנו PS5.5 וקוראים לזה PS6.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 ינואר 2026, 20:25

אני נחשתי שהפס6 תמכר ב-599$. הפס5 פרו זה מכשיר פרימיום שנמכר ברווח לצרכני קור. הפס6 צריך להיות מכשיר מיינסטרים עם מחיר מיינסטרים. עכשיו עם משבר הזיכרון אלוהים יודע מה יהיה.

אבל אני חושב שבכלליות יש לפס6 בעיית שיווק קשה כי אם כבר הכל 4k/60 על הפס5 וגם יש לה ssd עם זמני טעינה מהירים, וכמובן שיש להן בדיוק אותם משחקים בגלל קרוסג׳ן אינסופי אז מה הנקודות שיווק של הפס6? אני לא רואה אחת מעבר ל״זה הפרו החדש״.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 07 ינואר 2026, 19:52

glass man כתב:יש הסכמים לפחות לאורך שנה שנתיים שבהם סוני מוגנת מעליות מחיר ואז היא עושה עסקה חדשה קאז. אתה יכול להטריל או שאתה יכול ללכת לבדוק את זה. אף אחד לא יתן לך הגנה לנצח,אבל זו לא אמור שסוני מופקרת לגורלה.

הפס5 קיבלה העלאות במחיר וקיצוצים ב SSD באותה שנה שבה התחילו המכסים וההתייקרויות השונות. מספיק עם ה fanfic.

DrKeo כתב:אבל אני חושב שבכלליות יש לפס6 בעיית שיווק קשה כי אם כבר הכל 4k/60 על הפס5 וגם יש לה ssd עם זמני טעינה מהירים, וכמובן שיש להן בדיוק אותם משחקים בגלל קרוסג׳ן אינסופי אז מה הנקודות שיווק של הפס6? אני לא רואה אחת מעבר ל״זה הפרו החדש״.

בימינו לא צריך נקודות שיווק מאשר 'זה מכשיר הפלייסטיישן החדש והוא יריץ את המשחקים הכי טוב שיש'.

בכל אופן:
- מצב גרפי עמוס ב RT/PT לכל משחק קרוס ג'ן.
- FG לכל מי שרוצה לנצל את הטלוויזיות החדשות שכולן לפחות 144HZ.
- אולי סוני ידחפו ai assistant וכל מיני פיצ'רים סביב זה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 ינואר 2026, 20:49

אם זה כל כך קל למה הפס5 פרו לא מוכרת?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 09 ינואר 2026, 12:00

1. בהתחשב במחיר של הפס5 פרו לעומת פס4 פרו היא כנראה מוכרת בסדר.
2. הפס5 פרו הוא לא המכשיר הגדול הבא עם קפיצה הולמת בחווייה.
3. כצופה מהצד, הפס5 פרו הוא מכשיר גרוע. אין תמיכה גורפת. ה PSSR לפעמים גורם לתמונה גרועה יותר מהפס5. יש בעיות ביצועים ופחות אפשרויות גרפיות לבחירה.
אין בטחון כשאתה קונה משחק לפס5 פרו שזו תהייה הגרסה הכי טובה של המשחק על הקונסולות, בלי כוכביות ובלי trade-offs. האמת זה די מדהים וגם אירוני בהתחשב איך שאנשים מציגים את החוויה בסטים מאשין או ב XBOX PC הבא של מיקרוסופט.

בכל מקרה,
RT+PT+FG יעשו את העבודה בשיווק של הפס6. פלוס היבט הניידות. המחיר יהיה המכשול העיקרי.
אני גם מקווה שבשלט של הפס6 סוף סוף יהיו כפתורים אחוריים שהם input חדש ונפרד (ולא שכפול של קיימים) וכך תהייה קפיצת מדרגה בעיצוב שליטה ואף משחק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ינואר 2026, 18:02

Hypno כתב:בכל מקרה,
RT+PT+FG יעשו את העבודה בשיווק של הפס6. פלוס היבט הניידות. המחיר יהיה המכשול העיקרי.

לא שאלתי מה יהיה בפס6, אני יודע מה יהיה בה. שאלתי איך משווקים אותה ועדין לא ענית על זה. RT + PT + FG זה לא שיווק, אולי זה שיווק להארד קור שקונים פס6 פרו אבל זה לא שיווק לקהל הרחב, לסבתא שקונה לנכד, לבחור שמשחק פיפא ופורטנייט.

ליתר דיוק זאת בערך אסטרטגית השיווק של הפס5 והיא לא עובדת. הפס6 מביאה דברים דומים לפרו, היא משווקת דומה לפרו והיא עולה דומהלפרו. לא בדיוק מכשיר שמוכר 120 מליון יחידות.

כשאתה עושה השוואה side by side בין גרסת הפס5 לגרסת הפס6 שתהיה כנראה פחות מרשימה מגרסת הpc שאנחנו רואים כיום ההפרש קטן מדי בכדי להרשים את הקז׳ואלי. המילה RT או PT לא אומרת להם שום דבר. הפס6 הולכת להיות המכירה הכי קשה של סוני לקהל מאז הפס3.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 09 ינואר 2026, 19:07

לא הבנתי. מה הרשים את הקהל הרחב שבזכותו קנו פס5? את העניין של ה SSD אתה כל הזמן מטאטא בנוגע לקפיצות דוריות והשפעה על משחקים. את החפירות על קרוס-ג'ן ובאמפ של רזולוציה שמענו בלי סוף. 60FPS הפך להיות selling point? כי עד שמשחקים התחילו לתמוך בזה אמרת ש60FPS לא מעניין את שחקני הקונסולות.

'משחקי פלייסטיישן איתך בכל מקום' זה שיווק טוב דיו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ינואר 2026, 20:00

הפס5 הביא לשחקנים 60fps, זמני טעינה לא קיימים ו-4k ומעבר גרפיקה קצת יותר יפה עם משהו שנראה כמן גרסת הpc של משחק פס4. הפס6 מביא לשחקנים רק את הנקודה האחרונה, משחק פס5 בגרפיקה קצת יותר יפה זהו. כלומר ה-4 נקודות משיכה של הפס5 הפכו ל-1 בפס6 ובנוסף להכול היא תהיה יחסית יקרה. או במילים אחרות - שיווק קשה ממש.

ואה? הפס6 היא פתאום ניידת ושכחו לספר לנו? מה קשור? מן הסתם לפס הניידת יש את המשיכה של ״פס5 ניידת״, את זה קל למכור. מה שקשה למכור זה את הפס6.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 09 ינואר 2026, 21:46

רק שבפס5 זה לא 4k אלא אפסקייל ל-4k כמעט תמיד. פס6 תביא רזולוציה גבוהה יותר וגרפיקה יפה יותר, לא כ"כ שונה מהשיווק של הפס4.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 10 ינואר 2026, 12:15

DrKeo כתב:הפס5 הביא לשחקנים 60fps, זמני טעינה לא קיימים ו-4k ומעבר גרפיקה קצת יותר יפה עם משהו שנראה כמן גרסת הpc של משחק פס4. הפס6 מביא לשחקנים רק את הנקודה האחרונה, משחק פס5 בגרפיקה קצת יותר יפה זהו. כלומר ה-4 נקודות משיכה של הפס5 הפכו ל-1 בפס6 ובנוסף להכול היא תהיה יחסית יקרה. או במילים אחרות - שיווק קשה ממש.

ואה? הפס6 היא פתאום ניידת ושכחו לספר לנו? מה קשור? מן הסתם לפס הניידת יש את המשיכה של ״פס5 ניידת״, את זה קל למכור. מה שקשה למכור זה את הפס6.

אני נדהים שאתה ממשיך להתייחס ל 60FPS כ selling point. אז משהו השתנה בהתסכלות שלך על הדור? כי חפרת ש 60FPS לא מעניין שחקני קונסולות. ושזה תוצר לוואי של קרוס-ג'ן וכולם מחכים למשחקי 30FPS שדוחפים את החומרה.

אתה שנים אומר שקהל הפלייסטיישן 5 יתרגש כאשר סוף סוף ייצאו משחקים שמכוונים ל 30FPS ויציגו את כל הכח הגרפי של הפלייסטיישן 5.
ועכשיו אתה אומר שלא ירגש אותם לקנות פס6 שתציג כח גרפי פי כמה וכמה יותר גדול מהפס5, מאשר משחק פס5 60FPS לעומת משחק פס5 30 FPS? דה פאק?

פתאום כבר לא משנה ה eye candy והגרפיקה?
השיווק יהיה למשל קונסולה שמציעה לכל משחק שיוצא לפס5, מצב גרפי של PT על הפס6.
השיווק יהיה לשחק בקצב רענון מקסימלי של מסך הטלוויזיה שלך, בעיקר דרך FG.
השיווק יהיה בתקווה בעידן חדש לבקרי משחק עם כפתורים אחוריים בשלט הבסיס.
השיווק יהיה בקידום פיצ'רים סביב AI (שכנראה ייזנחו מתישהו).

יחד עם זאת בגלל המחיר ומצב הכלכלה (ואולי אנשים שיעדיפו את הניידת על פני הנייחת), ייתכן מאוד שהפס6 הביתית לא תגיע לאותם גבהים של הפס5 והפס4.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 ינואר 2026, 19:24

InterAl כתב:רק שבפס5 זה לא 4k אלא אפסקייל ל-4k כמעט תמיד. פס6 תביא רזולוציה גבוהה יותר וגרפיקה יפה יותר, לא כ"כ שונה מהשיווק של הפס4.

האיכות תמונה היום בפס5 גבוהה ומספקת תמונת 4k, אפסקייל או לא, שהיא טובה מספיק שההדיוט לא באמת יבדיל. זה לא הפס4 שהביאה 1080p שהיה קפיצה גדולה או הפס5 שהביאה 4k.

להגיד 1080p במקום 720p זה ברור. להגיד 4k במקום 1080p זה ברור. אתה יכול לשים מדבקה 4k או 1080p על הקופסה ובפרסומת. אבל מדבקה שכתוב עליה ״לא לא, בעצם דןר קודם היה 4k אבל רק בערך, תצפו בסרטונים של DF, בעצם הדור הזה יהיה 4k אמיתי״ זה קצת פחות להיט שיווקית.
Hypno כתב:
אני נדהים שאתה ממשיך להתייחס ל 60FPS כ selling point. אז משהו השתנה בהתסכלות שלך על הדור? כי חפרת ש 60FPS לא מעניין שחקני קונסולות. ושזה תוצר לוואי של קרוס-ג'ן וכולם מחכים למשחקי 30FPS שדוחפים את החומרה.

אתה שנים אומר שקהל הפלייסטיישן 5 יתרגש כאשר סוף סוף ייצאו משחקים שמכוונים ל 30FPS ויציגו את כל הכח הגרפי של הפלייסטיישן 5.
ועכשיו אתה אומר שלא ירגש אותם לקנות פס6 שתציג כח גרפי פי כמה וכמה יותר גדול מהפס5, מאשר משחק פס5 60FPS לעומת משחק פס5 30 FPS? דה פאק?

פתאום כבר לא משנה ה eye candy והגרפיקה?

אממ, לא אמרתי את זה, אתה מדבר עם עצמך?
Hypno כתב:השיווק יהיה למשל קונסולה שמציעה לכל משחק שיוצא לפס5, מצב גרפי של PT על הפס6.
השיווק יהיה לשחק בקצב רענון מקסימלי של מסך הטלוויזיה שלך, בעיקר דרך FG.
השיווק יהיה בתקווה בעידן חדש לבקרי משחק עם כפתורים אחוריים בשלט הבסיס.
השיווק יהיה בקידום פיצ'רים סביב AI (שכנראה ייזנחו מתישהו).

יחד עם זאת בגלל המחיר ומצב הכלכלה (ואולי אנשים שיעדיפו את הניידת על פני הנייחת), ייתכן מאוד שהפס6 הביתית לא תגיע לאותם גבהים של הפס5 והפס4.

כל אלה כבר קיימים בפרו והשיווק שלה לא עובד. הדבר היחיד שאין בה זה PT והקהל הרחב לא יודע מה זה. אם הפרו לא נמכרת ב700$, למה שהפס6 כן תמכר ב700$? כלומר, מן הסתם השם פס6 ימכור אוטומטית יותר מהפרו, אבל ביחס לפס5 המצב שלה יכול להיות די עגום.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 10 ינואר 2026, 20:07

לא מבין איך אתה יכול לומר את זה כשמצב ביצועים על הפס5, זה שרוב השחקנים מעדיפים, מוריד המון משחקים סביב 1080p או מתחת. איכות התמונה במשחקים כאלה (נגיד ריטרנל) היא ממש לא מספיק טובה.
וגם הפס4 פרו שווקה כבר כקונסולת 4k. גם הפס5 שווקה ככה ועדיין מכרה יפה, למרות ששניהם שיקרו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 ינואר 2026, 12:08

InterAl כתב:לא מבין איך אתה יכול לומר את זה כשמצב ביצועים על הפס5, זה שרוב השחקנים מעדיפים, מוריד המון משחקים סביב 1080p או מתחת. איכות התמונה במשחקים כאלה (נגיד ריטרנל) היא ממש לא מספיק טובה.
וגם הפס4 פרו שווקה כבר כקונסולת 4k. גם הפס5 שווקה ככה ועדיין מכרה יפה, למרות ששניהם שיקרו.

אבסולוטית במספרים זה נכון, המון משחקים רצים רזולוציות שמזיכרות את הפס4 מאחורי הקלעים. אבל זה לא רלוונטי כי הלקוח פס5 הממוצע לא באמת מבין באיזו רזולוציה רץ אי זה משחק, אנחנו מדברים פה על מסר שיווקי. כשאתה משווק את הפס4 כ-1080p ואז את הפס5 כ-4K אנשים מבינים את זה. תעשית הטלביזיות דוחפת את הקונספטים הללו כנקודת מכירה עיקרית. כולם יודעים מה זה 4K, אפילו אמא שלי (אפילו אם הם לא באמת יודעים, אבל יודעים שזה טוב), וכשאדם קונה טלביזיה 4K אחרי שהייתה לו טלביזיה 1080P הוא יודע את זה ורוצה לנצל את זה. אז כשמוכרים לו קונסולה עם התוית 4K, הוא יודע שהטלביזיה החדשה שלו תנוצל וזה אטרקטיבי.

אבל איך אתה משווק קונסולה חדשה כשמה שהיא יודעת לעשות זה 4K רק יותר טוב? רוב האנשים קנו כבר את הטלביזיה 4K שלהם בעשור האחרון, הקונסולה שיש להם בבית כבר הגיעה עם מדבקה של 4K שמתאימה לטלביזיה אז מבחינתם הם משחקים ב-4K (ודוגרי רוב המשחקי מיינסטרים כמו פיפא באמת עם איכות תמונה מאוד גבוהה). אז מה אתה רושם על הקופסה של הפס6? גם 4K? ממציא מילה שיווקית חדשה שאף אחד לא מכיר כמו true 4K?

אני לא חושב שזה שנוי במחלוקת להגיד שספציפית בתחום הרזולוציה, לשווק קונסולה שמבחינת הקהל היא רזולוציה זהה לזו שיש לך כבר בבית זה קשה משמעותית.

וספציפית בנוגע לפס4 פרו, היה אותה לקהל מצומצם מאוד, עדין הרוב המוחלט של הקהל היה עם סוויצ', פס4 ו-X1. ודווקא הפרו בהחלט דגימה לנו, עם המכירות המשמעותית פחות טובות של הפס5 פרו מאשר הפס4 פרו, שלהגיד "עוד RT ועוד יותר 4K" זה שיווק שלא עובד מספיק טוב על ההארד קור שהוא קהל היעד של הפרו, אז מה זה אומר על הקז'ואלים?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 ינואר 2026, 12:21

ורק שיהיה ברור, אני לא טוען שרזולוציה זה מה שמוכר קונוסלה חדשה. אני טוען שרזולוציה, FPS, גרפיקה, משחקים בלעדיים, זמני טעינה, פיצ'רים חדשים של חומרה וכו' מוכרים קונסולה. זה הכל יחד. אבל כל כך הרבה בולטים מהרשימה הזו לא יהיו קיימים בפס6 (בלעדיים וזמני טעינה) או יהיו שיפור זניח שהאדם הממוצע לא ישים לב אליהם (רזולוציה, FPS, וגם גרפיקה בגלל הקרוס-ג'ן התמידי) שהפס6 תהיה הצעה הרבה פחות אטרקטיבית לשחקן הממוצע מאשר הפס5.

אני חושב שהפס6 תשתרך מאחורי המכירות של הפס5 בגלל שהיא hard sell, אפילו אם היא תמכר ב-599$ שהוא מחיר מאוד דומה לפס5 אחרי אנפלציה. זאת התחזית בשקל שלי, אני חושב שלאנשי ה-PR יהיה מאוד קשה למצא זיות למכור את הפס6.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 11 ינואר 2026, 12:33

בלי להיכנס לעומק - אני חושב שרוב האנשים לא מבדילים בכלל ברזולוציות/איכות תמונה לעומק. שוכני הפורום וההארד קורז יושבים על DF ומלרלרים על הטקסטורה של הספר בקצה הפריים או על הצל המעט מטושטש של הדמות - אבל רוב האנשים לא שמים לב בכלל,, בטח לא בזמן תנועה של המשחק.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 ינואר 2026, 12:52

Klayman כתב:בלי להיכנס לעומק - אני חושב שרוב האנשים לא מבדילים בכלל ברזולוציות/איכות תמונה לעומק. שוכני הפורום וההארד קורז יושבים על DF ומלרלרים על הטקסטורה של הספר בקצה הפריים או על הצל המעט מטושטש של הדמות - אבל רוב האנשים לא שמים לב בכלל,, בטח לא בזמן תנועה של המשחק.

ברור. ובתור מישהו שכן רואה סרטוני DF ומשחק לא מעט בפס5 קרוב למדי על 77", מאוד נדיר שיש משחק שה-IQ בו לא מספק אותי. זה קרה לי פחות או יותר עם ריטרנל ו-DS2, רוב המשחקים נראים ממש אחלה. בו נגיד שאיכות תמונה היא אחד הדברים שפחות מעניינים אותי בקונסולת דור הבא, יש משחקים שיכולים לקבל בוסט קל אבל לא הרבה מעבר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 ינואר 2026, 13:03

ובנושא אחר, רוקסטאר פתחה תביעה גדולה נגד משתמש טוויטר בשם GameRoll שהדליף מידע על GTA6 ומסתבר שהוא עובד ברוקסטאר. אז רוקסטאר בעצם מאשרת את הדליפות שהוא ספק שכללו:
- אפשר להגיע לדרגת מבוקש של 6 כוכבים.
- מד "מערכת יחסים" בדומה למד "כבוד" ב-RDR2.
- מכניקת שומן/שרירים דינאמי כמו ב-SA.
- אזורים תת מימיים שאפשר לחקור.
- יש מכניקה של Greet ושל antagonise
- יש גלגל דמויות כמו ב-5 שכולל את ג'ייסון, לוסיה ומצב שלישי שבו שולטים בשתי הדמויות בו-זמנית.
- יש מכניקת deadeye נרחבת לג'ייסון ומוגבלת ללוסיה (כי ג'ייסון חייל לשעבר).
- אנשים מגיבים אם האקדח שלך שלוף.
- יש חשפנים זכרים במשחק.
- הנהיגה שופרה משמעותית.
- יש קטיעות איברים ויותר gore, גרסת דור הבא למערכות הדומות ב-RDR2.
- יש מגבלה לסחיבת נשקים, אפשר לאחסן עוד נשקים בתא מטען של הרכב (אוי לא!).
- המפה היא שוב אי.
- panhandle, האזור המערבי של פלורידה, הוא לא חלק במפה.
- אפשר להכנס גורדי שחקים עם מעליות וכו' בלי זמני טעינה.
- יש קניונים.
- כמות אדירה של אזורי פנים.
- המשחק מחולק לפרקים כמו RDR2.
- אין עירום מלא.
- מוסיקה עדין קיימת רק ברדיו של המכוניות ובמקומות שהגיוני שהיה בהם מוסיקה (למשל חנויות).
- אין תנוחת prone.
- אין שימוש בשני נשקים בשתי הידיים בו זמנית.
- אין פרדויה של דיסניוורלד (לא!!!).
- אין מיני משחקים של פריצה לבתים.

ובנפרד מהשמועה ג'ייסון שרייר אומר ש-GTA6 עדין לא feature complete מה שקצת מערער שחרור ב-2026.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 ינואר 2026, 14:07

- יש מכניקה של Greet ושל antagonise
מגניב! יהיה מעניין לראות אנשים באינטרנט לוקחים את זה למקום של גזענות/מיזוגניה

- מכניקת שומן/שרירים דינאמי כמו ב-SA.
אדיר! זה אומר שאפשר לעשות את הדמות הראשית ביג בוטי לטינה... אנשים הולכים לחגוג על זה. מעניין אם אפשר ללכת לחדר כושר ולאמן רק תחת.

- יש גלגל דמויות כמו ב-5 שכולל את ג'ייסון, לוסיה ומצב שלישי שבו שולטים בשתי הדמויות בו-זמנית.
מעניין מה זה אומר בו"ז... אולי כשהם הולכים לדייט או שוד ביחד, אבל עדיין צריך לשלוט במישהו, אז אני מנסה לדמיין מה יכול להיות...

- יש חשפנים זכרים במשחק.
מקווה מאוד שזה יהיה במועדון נפרד :P

- יש מגבלה לסחיבת נשקים, אפשר לאחסן עוד נשקים בתא מטען של הרכב (אוי לא!).
זה מ-ע-ו-ל-ה! נראה שהולכים לכיוון ריאליזם יחסי, כמו שעשו בRDR2.
אולי זה פחות טוב לאונליין (ואני מניח ששם לא תהיה מגבלה, אבל גם אם כן זה יהיה מאוד מעניין), אבל לסינגל אני ממש בעד.

- אין עירום מלא.
בוווווז!

- מוסיקה עדין קיימת רק ברדיו של המכוניות ובמקומות שהגיוני שהיה בהם מוסיקה (למשל חנויות).
זה ממש ממש מפגר. אין מצב שלא ישנו את זה... יש רשת חברתית וטלפונים ניידים, למה לא יכול להיות מכניקה ששמים אוזניות ושומעים ספוטיפיי?

- אין פרדויה של דיסניוורלד (לא!!!).
באסה, אבל זה אמור להיות מיאמי והאיזור, לא כל פלורידה... אז לא באמת ציפיתי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 ינואר 2026, 14:17

זה כן "פלורידה" ולא רק מיאמי, כמו ש-5 היה קליפורניה ולא רק LA. מן הסתם גרסה מאוד דלילה שבוחרת רק כמה אזורים מאוד ספציפים ומתעלמת מאחרים, אבל זה כן מנסה לסמלץ את המדינה. זאת גם הסיבה שהוא ספציפית אמר שאין את panhandle, כלומר רבע פלורידה לא קיימת במשחק. מן הסתם אני לא חושב שהמשחק ישים את ג'קסונוויל או טמפה במפה, אבל אני כן חושב שהפלורידה שלהם תכיל כל מני landmarks מכל רחבי פלורידה בדיוק כמו ש-GTA5 מכיל כל מני landmarks מכל רחבי קליפורניה בזמן שהעיר האמיתית היחידה שיש במשחק היא LA.

וכן, החוסר בדיסנילינד ממש מאכזב!

ובנוגע למגבלת נשקים וראליזם, הם כבר ירו לעצמם ברגל בנושא הזה עם GTA4 ואני לא חושב שהם יחזרו על הטעות הזו שוב. אבל זה נשמע קצת כמו הטעות הזאת :)
במשחקי GTA אתה רוצה להתפרע ולעשות בלגן, צריך הרבה נשקים ופיצוצים בכל מקום. הכל שאלה כמה אפשר לסחוב, אם אתה יכול להיות עם נניח 6 נשקים בו זמנית אז זה אחלה, אם זה 2 אז זה ממש מבאס.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 ינואר 2026, 16:23

כתבתי ״מיאמי והאיזור״… בכל אופן אני לא ציפיתי לרגע שזה באמת יקרה, אז אני לא מאוכזב. אם כי הפעם אולי ישכילו לעשות DLC מושקע כמו שצריך ואז אני כן חושב שזה יכול להיות רעיון מעולה להרחבה.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 11 ינואר 2026, 16:50

שני נשקים זה גרוע. @לאסקין - רוצה ריאליזם ? שחק KCD2. מה ל GTA ולריאליזם?
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 ינואר 2026, 17:31

וכדי לחזק את הטענה - הם ניסו ראליזם ב-GTA4 וזה נכשל קשות. ברגע שהם יצרו את הנטיתזה של 4, את GTA5, אז הם מצאו הצלחה חסרת תקדים. אז מבחינתי מגבלת נשקים זו חזרה לאחור אלה אם מדובר במשהו פחות מגביל. 2 נשקים יהיה ממש קטסטרופה.

ובנוגע לדיסני וורלד, זה נמצע במרכז פלורידה באזורי הביצות. אגם אוקיצ'ובי נמצא בGTA6 והוא בדיוק הנקודת אמצע בין מיאמי לדיסני. וראינו בטריילרים שהם עשו את אזורי הביצות שנמצאים צפונית לאגם ומובילים לאורלנדו, אז לא חבל? כלומר גאוגרפית המפה של GTA6 מגיעה או כמעט מגיעה לדיסני, למה לא לשים את הפארק בקצה של המפה? גאוגרפית זה מסתדר (וגם אם לא, למי אכפת? זאת מדינה דמיונית) אז זאת הייתה החלטה. לא לשים את דיסני זאת טעות ענקית לדעתי כי הפארקים הללו יכלו להיות מכרה אינסופי של הומור, מיני-גיימס, ומשימות הזויות. רק דמיין את כל בדיחות דיסני שיכלו להיות ברדיו, פספוס.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 ינואר 2026, 19:40

זה היה יכול להיות מגניב, אבל לא בטוח ששווה את ההשקעה העצומה.
לגבי בדיחות ברדיו - אין ספק שזה ממש חובה גם בעיניי, ואני לא חושב שזה שאי אפשר להגיע לשם לא אומר שאי אפשר לצחוק על זה ברדיו, בטלויזיה ופרסומות שם.

אם זה יהיה מוגבל באמת ל-2 נשקים זה יהיה גרוע. אבל 4 בהחלט יספיקו בעיניי.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 18 אורחים