נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2026, 16:59

glass man כתב:אז נדב אתה בעצם אומר שמטרויד פריים חייב להיות Showcase טכני שמרגיש "הדור הבא" כדי להצליח אז אין עולם שפריים 4 יכל להיות ברמה של פריים 1.כי לנינטנדו אין קונסולה ברמה של הPS5.
כי גם אם נינטנדו היו עושים אותו קצת יותר יפה מTLOU2 היו אנשים שהיו אומרים "כן, זה נחמד שנינטנדו עושה קצת יותר יפה מהPS4, שפריים 1 היה השיא הגרפי בקונסולות שיצא"

אני יכול לקבל את זה כי יש סדרות שתלויות בזה שהן Showcase טכני כדי להצליח. Crysis 4 אם יוכרז ולא יהיה Showcase טכולוגי ייכשל במידי. פפ מדשדת 15 שנה כי הפסיקה להיות שווקיס טכנולוגי.

הוא לא חייב להיות SHOWCASE, אבל להיות בזיון זה כבר משהו אחר. להיות "משחק פס3" כשהוא יכל להיות "משחק פס4" לסדרה שהייתה בנצ'מארק גרפי זה מביך. למען השם הדור שפריים 4 שייך לו התחיל ב-2005, ליטרלי 20 שנים!

ומעבר לזה, ציינתי כמה דברים מעבר לגרפיקה. BOTW משחק של 97 והוא יצא לסוויצ' 1. אם פריים 4 היה ממציא מחדש את הפרנצ'ייז ומביא רמה של BOTW, הוא היה מקבל את הציונים גם בלי להיות SHOWCASE גרפי. העובדה שפריים 1 היה SHOWCASE גרפי בנוסף לכל הפרטים האחרים הפכו אותו לבלתי מנוצח, לא יכלת להגיד עליו משהו רע. משחק לא צריך לירות בכל הצילינדרים כדי להיות מדהים, אבל פריים 1 לגמרי ירה.

glass man כתב:הבעיה היא שפריים 1 היה כבר כל הדברים האלה ב2002. הוא היה שיא טכנולוגי. הוא היה משחק מדהים שכולם חשבו שהוא מדהים גם שחקנים גם מבקרים.
הוא יצא על היורשת של הנינטנדו 64. שכל הקהל של הנינטנדו 64 היו אנשים כמוך נדב, אתה יודע את זה פי אלף יותר טוב ממני, אנשים שנושמים FPS וגדלו על גולדן איי ופרפקט דארק. כל השחקני הארדקורס FPS האלו היו אמורים לקנות את מטרויד פריים 1 כמו לחמניות חמות.

בעיקר שנינטנדו טיפחה מלא משחקים "בוגרים" אחרים על הפלטפורמה הבלעדיות של רזי וeternal darkness.
היה רעב אצל הקהל של נינטנדו שהגיע כמוך מהN64 לקיוב בדיוק לדברים האלה שרייר הרגילה אנשים לקבל. אני בטוח שאם רייר לא היתה נמכרת היא היתה זו שנינטנדו מטילה עליה את תפקיד הרייבוט של מטרויד.

ועדיין למרות שMetroid Prime 1 היה נראה כאילו יש לו את כל התנאים הכי טובים להתפוצץ בטירוף, ושהוא הHalo קילר. הוא עשה רק 2.8M על הקיוב.

מנסה להגיד יש משהו במטרויד פריים 1 שהיה לא נגיש אפילו לקהל הזה של נינטנדו שהיה אמור לטרוף את פריים 1 בלי להשאיר פירורים בצלחת.

דבר ראשון לא דברתי על מכירות, דברתי על האיכות של המשחק. משחק יכול להיות של 97 ועדין למכור רע. דבר שני, פריים 1 מכר 3 מליון יחידות על הגיימקיוב, מספרים שב-2002 היו הצלחה מסחררת. בטח אם אתה מתחשב בעובדה שהגיימקיוב מכרה רק 21 מליון יחידות, כלומר 1 מ-7 שחקנים קנו את המשחק, זה attach rate מטורף.

פריים ולואיג'יס מנשן מכרו מאוד דומה. לואיג'יס מנשן 3 על הסוויצ' כבר מכר 14 מליון עותקים. כלומר פריים 1 מכר נהדר ואם הוא היה עושה SCALE דומה ללואיג'יס מנשן להיום הוא היה מוכר כיום מעל ל10 מליון יחידות. נינטנדו פשוט לא פצחו את הקוד, או יותר נכון לא ניסו לפצח אותו בכלל כי הם עשו ב-2025 את אותו משחק שהם עשו ב-2002. זלדה ב-2025 זה לא זלדה של 2002, לואיג'יס מנשן של 2025 הוא לא לואיג'יס מנשן של 2001, אבל מטרויד פריים 4 הוא בהחלט מטרויד פריים של 2002.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 פברואר 2026, 17:43

ללואיג'ס מנשן היה גם המשך מאוד מצליח על ה3DS.שמכר 6.48M כלומר לפחות לדעתי הבעיה של לואיג'יס מנשן אף פעם לא היה המשחק עצמו תמיד היו לו את התנאים להצליח בענק, פשוט כשהוא יצא לגיימקיוב אנשים התרכזו בלהתבאס על זה שהוא לא מריו ראשי במקום לתת לו צא'נס. על ה3DS לא היתה לו את הבעיה הזו כי כבר היה לקונסולה משחק מריו שהוא יצא, אז הקהל היה עם ראש פתוח להכיל את לואיג'יס על מה שהוא כן במקום על מה שהוא לא. :-)

כאילו אני זוכר אנשים בזומביט ממש מתבאסים שלואיג'יס מנשן הוא משחק ההשקה, אולי זה לא היה בזומביט אולי זה היה איזו פינה של דורון ניר במקום אחר, אבל האכזבה זכורה לי היטב. :-)

בניגוד לזה פריים אף פעם לא הצליח בשום טרטוריה נדב, גם אתה אמרת את זה.בשיא הכנות אתה גיימר OG מאלה שלמדתי מהם הכי הרבה ועדיין אז המשקל שאני נותן לפרספקטיבה שלך היא לא קטנה בלשון המעטה. אבל אני עדיין לא מצליח להבין איך אנחנו יכולים להגיד שמטרוייד פריים 1 זו הצלחה במונחים של קיוב כשיש על הפלטפורמה את סמאש ברוס שמכר 7.41M עותקים. בתקופה שסמאש לא היה הPowerhouse מכירות שהוא היום

אני בשום מצב לא טוען שמטרויד פריים היה איזה כישלון מסחרי על הקיוב, כי שמשווים אותו למשחקים "בוגרים" אחרים על הפלטפורמה הוא יוצא שידו על העליונה במכירות
לעומת רזי 4 שיושב על 1.60M או רזי 1 ריימיק שיושב על 1.35M אבל בשביל IP מוערך מאוד של נינטנדו זה לא בסטנדרט שלהם.
שמריו קארט יצא אחריו ופשוט אכל אותו בלי מלח במכירות על הקיוב. או אפילו מריו סאנשיין שהתקבל בצורה די "ככה ככה" אכל אותו בלי מלח עם 6.31M

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2026, 18:04

נחמד להשוות לסמאש אבל SSB האחרון מכר 40 מליון עותקים, 1 מ-3 אנשים שקנה את הקיוב קנה את SSB. זה לא מדד נורמאלי להצלחה, אלה מכירות פסיכודליות ואחד המשחקים הכי מצליחים בהסטוריה שקורע את COD או פוקימון. למכור 3 מליון עותקים ב-2002 זאת עובדתית הייתה הצלחה. בדור ה-360 שבו פיתוח משחקים היה יקר משמעותית ומשחקים מכרו הרבה יותר טוב מליון עותקים נחשב להצלחה. אז בדור הפס2 לעשות 3 מליון עותקים זה היה להיט. משחקים שמכרו 5 מליון עותקים נחשבו לטיטאנים של התעשיה. אם נעשה המרת אנפלציה להיום אז 3 מליון בדור הפס2 זה בערך כמו למכור 10-15 מליון עותקים בדור הנוכחי.

אני לא יודע מה היו הציפיות של נינטנדו היו ויכול להיות 3 מליון היה אכזבה בשבילם. אבל בכלליות משחק שמוכר 3 מליון ב-2002, בתקופה שפיתוח משחק עלה פחות מ-10 מליון, היה הצלחה מסחררת.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 פברואר 2026, 19:13

כן ברור המפתחים של היטמן אמרו פעם שהם היו על הגג עם מעל 500 אלף עותקים בשנות ה2000 להיטמן 1 במיוחד על פלטפורמה פתוחה כמו הPC. :-)
אין ספק נדב שמטרויד פריים 1 החזיר את ההשקעה וגם הרוויח בענק, במיוחד שהוא צד א' שלא צריך לתת 30% מהרווח שלו לאף אחד אחר.זו היתה תקופה אחרת לגמרי.

אבל זה משחק צד א' של פאקיינג נינטנדו שאנשים שנים חיכו לגרסת התלת מימד שלו. שזלדה עבר לתלת מימד הוא מכר 7.6M
שקירבי עבר לתלת מימד אמיתי הוא מכר 7.52M
שמריו קארט עבר לתלת מימד הוא מכר 9.87M
סטאר פוקס שעבר לתלת מימד מכר 4M
מריו על תלת מימד אמיתי עשה 12M

וסמאש אם אני זוכר נכון לא היה המגהטון שהוא היום בתקופה של הקיוב. הוא נהיה מפלצת של מכירות בדור הWII שהוא התפוצץ אצל כל הקאזואלים. על הN64 הוא מכר 5M
שזה מעולה אבל הרבה פחות ממשחקים אחרים של נינטנדו.אז זה די מוזר שהוא הצליח לעקוף את מטרויד לפני שהוא התפוצץ בכלל בענק.

סה'כ אני לא מנסה להגיד שפריים 1 היה איזה כישלון כי כמו שאתה אומר אובייקטיבית הוא לא היה, אבל מנינטנדו יש לאנשים צפיות אחרות מהצד א' שלה.
אם אנחנו באים ושואלים את עצמנו רגע, למה פריים בעצם לא מכר כמו המשחקים האלה שעברו רייבוט 3D אצל נינטנדו? במיוחד שמשחקי FPS של נינטנדו כמו גולדן איי מכרו מעל 8M... אני לא מצליח לחשוב על סיבה אחרת חוץ מזה שהוא מורכב יותר, דורש הרבה יותר ריכוז ואנרגיה מנטלית מהשחקן וזה משהו שקשה לפתור רק דרך Tech.

זה כמו שאמרת פעם כדי להצליח מטרויד פריים צריך להפוך למשהו שהוא לא.

אני יודע אישית שאם נינטנדו מחר מתקשרים אלי, ואומרים לי שאני אחראי על מטרויד פריים 5, הדבר הראשון שאניי עושה זה Toogle mode בין גוף שלישי לראשון כמו ברזי 9.
וכן, כמו שאתה אומר לוקח את הסוויץ 2 לקצה הטכנולוגי שלו, אבל גם הופך אותו להרבה יותר למשחק Prestige. הלכתי לקרוא הרבה ביקורות של יפנים על פריים על הרימאסטר.
הרבה מבקשים שם גוף שלישי, אני יודע שלא תאהב את זה חח אבל אני מקווה שנינטנדו קוראת את הביקורת האלה :-)

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 06 פברואר 2026, 20:32

מטרויד תמיד היה חלש יחסית ביפן. ודרד משחק קשה ומורכב יותר (בעיקר מכנית) מפריים והוא שיאן המכירות של הסדרה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 פברואר 2026, 20:32

Hypno כתב:
glass man כתב:

עניין או חוסר עניין נקבעים ע"י השוק, ולא ע"י ציוני ביקורות 'מקצועניות'. תמשיך ליפול באותו pitfall.
עמדת השוק משתקפת הכי טוב ע"י מכירות וע"י ביקורות שחקנים. ובמקרה של REPO, השוק מדבר בקול רם וברור.

מי שמכנה 'צדיקים' את ביקורות המשמתשים הלא-מאומתות ב MC אמור להבין את זה הכי טוב, אבל כרגיל אצלך האג'נדה לפני הכל.

זו לא אשמתי שאתה לא מבין שמי שקובע מהי הצלחה בגיימנג אלה הילדים. יודע מה לא רק בגיימינג רוב הטרנדים בחיים הפכו להצלחה בגלל שהילדים אימצו אותם.
אני ואתה מדברים עכשיו עברית, ולא ערבית או רוסית או יידיש כי הילדים של אותה תקופה חשבו שהטרנד הזה של לדבר בעברית זה ממש מגניב.

לאסקין יכול לחשוב עד מחר שמשחקי הסוניק הם פח, כל עוד הבן שלו אוהב את המשחקים הוא יקנה לו אותם.
אני יכול לחשוב עד מחר שרובלוקס זה זבל, כל עוד אני שואל את האחיינים שלי מה הם רוצים ליום ההולדת שלהם והדבר היחיד שמעניין אותם זה "רובקס" אני אקנה להם את הכסף הוירטואלי הזה.

גם המשחקים שנראים לך הכי הארדקורים והכי לא קשורים הפכו להצלחה ענקית בגלל שהילדים של אותה תקופה אהבו אותם. ז'אנר הJRPG התפוצץ כי ילדים ביפן ב1988 הלכו מכות רצח על DQ3 בהשקה שלו מה שהוביל מבוגרים לבדוק על מה הרעש.....ונהיה לך תופעה בהיקף לאומי.

אני לא רואה את הדברים האלה קורים על המשחקים העלובים שלך קאז אני מצטער כפרה.
יש הרבה יותר טייניג'רס שמתלהבים מאלדן רינג, כי הוא גורם להם להרגיש גבריים, מאשר כאלה שיתלהבו מהREPO. שוב, אני לא רוצה להגיד לך איזה אנשים לדעתי מתלהבים מREPO כי זה לא יפה. אבל מספיק שאגיד שזה אנשים שגורלם לא שפר עליהם.... אנשים שהמזל לא האיר להם פנים וכו'....

זה לא יהיה הצלחה על הקונסולות כי שום ילד לא מדבר על המשחקים האלה, אין אפילו רחש של תופעה שהולכת להתפוצץ אין מרצ'נדייז אין כלום.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 פברואר 2026, 20:55

InterAl כתב:מטרויד תמיד היה חלש יחסית ביפן. ודרד משחק קשה ומורכב יותר (בעיקר מכנית) מפריים והוא שיאן המכירות של הסדרה.

באיזו מדינה מטרויד לא חלש? ;)
בארצות הברית למשל MP1 מכר רק 1,335,392 זה פשוט מביך לנינטנדו.
לשם השוואה אנימל קרוסינג על הקיוב מותג שהיה לא ידוע במערב באותם שנים ונראה ילדותי רצח ו"לילדים" מכר בארצות הברית לבד 1,401,359
ולואיג'יס מנשן שכל העולם ואחותו התאכזבו ממנו מכר באמריקה לבד על הקיוב 1,955,641.

אותי אישית זה ממש מבאס המכירות האלה, אבל גם המכירות של דאוס אקס ממש מבאסות לי את התחת על בסיס קבוע כל פעם שאני רואה אותן.
אני תמיד חושב שדאוס אקס מוכר מעפן כי לאנשים אין כוח להתגנבות שלו, שזה דורש זמן והשקעה ואין להם כוח להתאמץ להישאב למשחק שדורש ממך קצת יותר מסיפוק רגעי,
זה מבאס אבל העולם לא אוהב ברובו לא אנין טעם ולא אוהב משחקים מתוחכמים כאלה.

מטרויד דרד, מורכב מכנית אבל כמו שכבר הסכמנו בדיון הקודם משחקי המטרוידוואניה עלו בפופלאריות בשנים האחרונות וזה קרה גם ביפן אז יש לזה השפעות חיוביות על דרד. פריים יותר מרתיע ממנו כי זה לא רק שהוא מטרוידווניה הוא בגוף ראשון זה מעלה את רמת המורכבות של הפאזלים פי כמה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2026, 22:35

גלאס, כל משחק צד א' של סוני לפס2 או פס3 שהצליח למכור יותר ממליון עותקים היה מקבל תואר "פלטיניום" עם אריזה מיוחדת כדי להדגיש שהוא להיט מטורף. למיקרוסופט היה סטנדרט אפילו יותר נמוך - 400K עותקים. אז אתה מנסה לטעון ש-3 מליון עותקים זה לא להיט? להגיד שהיו מצליחים ממנו זה קל, מן הסתם לנינטנדו יש אינסוף משחקים שהם להיטים מטורפים. רוב המשחקים שציינת הם משחקים שמוכרים היום 20, 30 ואפילו 40 מליון עותקים פר כותר.

הבעיה של נינטנדו עם מטרויד היא שהם לא מצליחים לשחזר את ההצלחות המוקדמות בכל מובן אפשרי. עד היום המטרויד הדו מימדי הכי טוב הוא סופר מטרויד שיצא לפני 35 שנים והמטרויד התלת מימדי הכי טוב הוא פריים 1 שיצא לפני 24 שנים. אולי אם נינטנדו הייתה מצליחה להמשיך לפתח את הסדרה הם היו מצליחים לעזור למטרויד לעלות מ-3 מליון ל-15 מליון לאורך השנים בדומה לסדרות אחרות שהיו על 3 מליון בתקופת הקיוב והיום נמצאות צפונית ל-10 (ע"ע פיקמין או לואיג'יס מנשן).

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 פברואר 2026, 09:27

נדב ברור שפריים היה הצלחה לתקופתו אבל הצלחה נמדדת בהתאם למפתחת.לואיג'י מנשן שהיה ספין אוף של מריו עשה 3.3M על הקיוב.
ספין אוף של פוקימון עשה 2.60M על הקיוב ופריים עשה 2.8M. כאילו ספין אוף של פוקימון כמו Pokemon Colosseum שיושב על ממוצע 73 ונחשב לתועבה של הIP כמעט הגיע למכירות של פריים 1.

כאילו תראה איזה דברים עקפו את מטרויד פריים בסיבוב דברים שלא היה להם חצי ורבע מהמעמד היוקרתי של סופר מטרויד בהשקה של פריים.

ברמה הפילוסופית של הדיון זה ברור שאתה צודק שכל ניסיון לקרוא למוצר בידור שהצליח למכור 2.84M עותקים כישלון זו בדיחה מהלכת. כי אשכרה מליוני בני אדם צרכו אותו.
אבל נינטנדו היא מלכת התעשיה והיא היתה מלכת התעשיה גם בתקופה המדשדשת שלה, הכל סובב סביבה וסביב המשחקים שלה מאז ומעולם, אז שמשחק שלה מוכר 2.84M
זה לדעתי מעפן לסטנדרטים שלה כחברה שמחזיקה בIP הכי חזקים שידעה האנושות. :-)

לואיג'יס מנשן ופיקמין תמיד נועדו להצלחה, הם חמודים, לכל המשפחה :-) איך בן אדם יכול לראות את הפחדנות של לואיג'י ולא להתאהב בו או במשחק? שלואיג'י מנשן 2 היה על ה3DS הוא הפך להצלחה של 6.84M עותקים כמה Dread מכר שהגיע לקונסולה ניידת (היברידית) פופלארית אפילו יותר מה3DS בפער? 3M

נדב תסתכל רגע על משחקים שדומים בוויב לסדרת מטרויד פריים ועל המכירות שלהם אחי.
Prey-1.8M עותקים- זה לא דומה 1:1 אבל הם דומים בוויב של משחק FPS לאניני טעם שאוהבים תחכום.
System shoock 1 ריימיק- בין 200 אלף ל500 אלף עותקים.

אני חושב שזה נכון מה שאתה ואינטר אומרים שהסדרה לא הצליחה להחזיק את המומנטום של פריים 1 אבל זה רק חלק מהסיפור לפי דעתי.
כי הסדרה גם מסובכת לאנשים.

פריים 1 לא רק היה משחק מדהים של 97 וShowcase גרפי, הוא גם היה הניסיון הראשון של הרבה מאוד אנשים עם הסדרה כי הוא היה נראה התחלה חדשה ב3D שכל אחד יכול להתחיל ממנו הרבה קנו אותו כניסיון לחוות את הסדרה.

למה אף פיינל פנטזי לא הצליח להתקרב למכירות של פפ7? כי הוא היה התחלה חדשה בתלת מימד שנתן הזדמנות חדשה להרבה אנשים שלא הכירו את הסדרה על המגסון והסופר נינטנדו, אבל חלקם אחרי שהם טעמו מפפ7 (נגיד כמוך) הם החליטו שזה לא בשבילם ולא חזרו להמשכים. אז אתה המשכת לנסות עם פפ10 ופפ12 ואולי אחרים שלא דיברת עליהם כי כמו שאמרת תמיד רצית לאהוב את הסדרה הזו, אבל יש מליונים שלא חזרו לעולם שהבינו שהסדרה לא בשבילם. זה לפחות לדעתי מה שקרה עם פריים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 פברואר 2026, 10:57

מה הקשר בין סיסטם שוק ופרי למטרויד? הם משחק IS. מטרויד הוא ז'אנר בפני עצמו ויש משחקים סופר מצליחים בז'אנר כמו אורי, hollow knight או טרילוגית בטמן ארקאם. פיקמין 3 או 4 הם משחקים כל כך הרבה יותר מתקדמים וטובים מפיקמין 1. לואיג'יס מנשן 3 הוא משחק כל כך הרבה יותר מתקדם וטוב מלואיג'יס מנשן 1. מטרויד 4 הוא לא טוב כמו פריים 1.

משחק לא צריך להיות חמודי ולכל המשפחה כדי למכור 10+ מליון עותקים, יש מליון משחקים בוגרים שמכרו מעל ל10 מליון עותקים ומטרויד בסטנדרטים של 2026 הוא לא בדיוק GTA, הוא PG-13 במקרה הגרוע. פריים 1 היה משחק מצליח, אם הם היו יודעים לעשות פריים מודרני אולי גם הוא היה מצליח אבל הם לא יודעים, הם עשו עוד פריים 1 ועשו אותו פחות טוב מפריים 1.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 פברואר 2026, 11:55

אצל נינטנדו משחק יכול למכור 10M+ בלי להיות חמוד ולכל המשפחה? איזה משחק שלהם עשה את זה נדב? :-) המשחק היחיד שלהם שהתקרב לזה היה ZELDA TP וגם הוא לא בדיוק הגיע ל10M אלא נעצר ב8.9M.כנ'ל Goldeneye 007.וגם אז גולדן איי הצליח כי הוא ופרפקט דארק, הם היו הHALO והCOD 4 של הדור שלהם, כמובן שאתה יודע את זה יותר טוב ממני, בניגוד אלי אתה אשכרה חיית את זה ואתה מאלה שהפכו את ז'אנר הFPS להצלחה בקונסולות. :-)

נינטנדו היא חברה חמודה לכל המשפחה זה המהות שלה.:-) מדי פעם יש לה משחקים בוגרים יותר כמו זלדה TP ומשחקי פריים אבל זו סטיה מהנורמה אצלם.אבל הקהל שלהם ברובו המוחלט אין להם רצון לשחק משחק מורכב כמו מטרויד פריים. בן אדם ממוצע קונה נינטנדו בשביל לשחק עליה מריו ומריו קארט ופוקימון ועכשיו גם זלדה כשהוא התפוצץ עם BOTW. (אבל גם הוא לכל המשפחה אז הכל זורם)

פריים מדורג PG-13 אבל זה מטעה הוא משחק הרבה יותר קשוח ממה שהוא נראה כלפי חוץ :-) ברדיט אני רואה שלחצי מהאנשים אין כוח לעשות SCAN ולקרוא ונראה לי שגם לקרירין לא היה כוח.

תנסה לעניין את הבן שלך לשחק במטרויד פריים 4 עוד שנה שנתיים אני מהמר שהוא יפרוש ממנו תוך שעה שעתיים גג :-)

בגדול אני מסכים איתך אחי שאם מטרויד פריים 4 היה ברמה של BOTW אז הוא היה שובר את תקרת הזכוכית הזו ומוכר מעולה,אבל זה שוב חוזר לנקודה של... BOTW הצליח כי הוא הפך את זלדה למשהו שהוא לא היה עד אותה נקודה. ממשחק קשוח והארדקורי על פאזלים לעולם פתוח.

אז כן אם נינטנדו היו עושים רייבוט למטרויד פריים שמשנה את כל המהות של הסדרה הוא היה מצליח, אבל גיימרים OG כמוך אולי היו דוחים את הרייבוט הזה.
אם המקור של תקציב של 100 מליון דולר לפיתוח של MP4 הוא נכון... אז מסחרית המשחק הוא FLOP. הרי כולנו יודעים שTomodachi Life הולך לדרוס אותו ב0.1% מהתקציב.

אני אמרתי מה אני רוצה בשביל מטרויד. אני רוצה שהסדרה באמת תקבל את משחק הGOW 2018 שלה. אני רוצה שהם ימצאו דרך שגם OG של הסדרה כמוך יהיה מרוצה מוויב האימה של הנוסע השמיני, וגם שזה יהיה בגוף שלישי סטייל ריטרנל, וגם שזה יהיה Story driven ברמה של GOW 2018 כדי שנראה את האנושיות של סמוס גם מבעד לחליפה עם סיפור מרגש,ושסמוס תהיה מושכת במראה עם "נכסים" שווים. :-)

אבל עד שזה לא קורה אני לפחות לא חושב שיש לנינטנדו צ'אנס להביא את המותג להתפוצצות וגם אז, אני תוהה כמה זה באמת ימכור. בטוח הרבה יותר טוב ממשחקי פריים, אבל אולי לא מספיק כדי שנינטנדו תהיה מרוצה. :-)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 פברואר 2026, 12:02

זה הכל שטויות. פריים זה משחק לבני 13, אם היו עושים אותו טוב מספיק הוא היה פופולרי יותר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 פברואר 2026, 12:21

אולי בני 13 סופר הארדקור שקוראים חדשות גיימינג ובודקים ממוצע בMC והם כל כך הארדקורס שהכל בגיימינג מעניין אותם כי זה הולך להיות התחביב הראשי שלהם.
בקיצור אם הם בני 13 כמו שאנחנו היינו בגיל הזה,אז כן.:-)

אבל הרוב המוחלט? לא רואה את זה מעניין אותם.
זה שורש העניין בעיני אתה צריך להיות גיימר סופר הארדקור מזן מיוחד כדי להתעניין במשחקי פריים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 פברואר 2026, 13:15

Hypno כתב:
glass man כתב:
מי שמכנה 'צדיקים' את ביקורות המשמתשים הלא-מאומתות ב MC אמור להבין את זה הכי טוב, אבל כרגיל אצלך האג'נדה לפני הכל.

כן קאז ברור שיש לי אג'נדה כולם יודעים בווקסלים שאני שונא GAAS. אני כל כך שונא GAAS שאתה מוזמן לראות בתמונה כמה שעות בזבזתי על GAAS לעומת משחק סינגל פלייר.
איזה משחק GAAS אתה שיחקת וכמה שעות?

אני מתכוון חוץ ממשחק הGAAS שאתה משחק כבר 5 שנים, של להעלות לכולם בווקסלים את הג'ננה. על זה יש לך 1000 שעות בשקט.
קבצים מצורפים
Screenshot_20260207_130702_PS App.jpg
Screenshot_20260207_130702_PS App.jpg (577.98 KiB) נצפה 438 פעמים

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 07 פברואר 2026, 14:46

glass man כתב:אני לא רואה את הדברים האלה קורים על המשחקים העלובים שלך קאז אני מצטער כפרה.
יש הרבה יותר טייניג'רס שמתלהבים מאלדן רינג, כי הוא גורם להם להרגיש גבריים, מאשר כאלה שיתלהבו מהREPO. שוב, אני לא רוצה להגיד לך איזה אנשים לדעתי מתלהבים מREPO כי זה לא יפה. אבל מספיק שאגיד שזה אנשים שגורלם לא שפר עליהם.... אנשים שהמזל לא האיר להם פנים וכו'....

זה לא יהיה הצלחה על הקונסולות כי שום ילד לא מדבר על המשחקים האלה, אין אפילו רחש של תופעה שהולכת להתפוצץ אין מרצ'נדייז אין כלום.

אז שוב, אין טיעון ענייני למה משחק שמכר ~18 מיליון עותקים בשנה על המחשב לא יצליח על הקונסולות. אין לך דוגמאות נגד ולא שום דבר אחר.

glass man כתב:
כן קאז ברור שיש לי אג'נדה כולם יודעים בווקסלים שאני שונא GAAS. אני כל כך שונא GAAS שאתה מוזמן לראות בתמונה כמה שעות בזבזתי על GAAS לעומת משחק סינגל פלייר.
איזה משחק GAAS אתה שיחקת וכמה שעות?

אתה לא עוקב אחרי הדיון. מה שציטטת בא להראות את האיפה ואיפה שאתה עושה כאשר אתה מפאר ביקורות משתמשים ב MC, אך מתעלים מביקורות משתמשים בפלטפורמה הכי גדולה ומיישמת ביקורות משתמשים באופן הכי טוב.
כל העמדה שלך לגבי REPO מתבססת על זה שאין למשחק ביקורות 'מוסדיות' והתעלמות מהביקורות בסטים. זה מביך.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 פברואר 2026, 15:56

ח'זל אמרו "אין נשבעין בדעתו של שוטה" ואתה הולך קאז ונשבע (וגם נשבה) בדעתם של השוטים האלה בביקורות של סטים.
אתה מוזמן לבדוק שאנשים בתעשייה מצטטים ביקורות של צדיקים בMC כל שני וחמישי כי הצדיקים של הMC הם איכות ללא פשרות.
תראה לי איש מכובד בתעשיה שיביא את הביקורות בסטים כהוכחה להצלחה ואקח את כל המילים בחזרה.
כל אלה שמהללים בסטים את REPO.... הם שוטים ולכן כאמור לעיל אין משקל לדעתם.

אתה ממשיך להתעלם מהפיל בחדר שהמשחק הזה מכר 18M עותקים כי הוא עולה פ א ק י נ ג. שלושים ושישה שקלים. פאקינג36 שקל.
זה יותר זול מפאקינג גליל של נייר טואלט מארז של גליל נייר טואלט אתה יודע מצרך אנושי בסיסי שחייב בכל בית....למען שלום הצליווזציה?
תעשה לבד את ה1+1 הזה שאם המשחק הזה יותר זול ממוצר יסוד בסיסי, כמה קל לאדם קל וחומר אם מדובר בשוטה שלא מתחשבים בדעתו לרכוש אותו.

אתה עושה את כל זה כי אתה רוצה להוכיח פה לנדב ולאחרים פה שכולנו פה מנותקים ששונאים GAAS ומשחקים כמו REPO ואבד עלינו הכלח לכן צירפתי לך את התמונה ההיא שתבין כמה אתה מנותק מהמציאות בהנחות שלך.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 07 פברואר 2026, 18:08

glass man כתב:זה יותר זול מפאקינג גליל של נייר טואלט מארז של גליל נייר טואלט אתה יודע מצרך אנושי בסיסי שחייב בכל בית....למען שלום הצליווזציה?

עד שנבין מה עשו 3 הקונכיות ב Demolition Man.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 פברואר 2026, 18:10

אסלה יפנית, מה נסגר איתכם חבורה של קופים?!

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 07 פברואר 2026, 18:19

אסלה יפנית זה נחמד. אני רוצה לדעת מה עשו הקונכיות
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 פברואר 2026, 19:26

כאדם עם נשמה יפנית, הנשמה שלי מן הסתם כמהה לאסלה יפנית זה אלגנטי ועתידני וסטרילי, אבל זה גם עולה 30 אלף שקל ואני גר בשכירות ואין מצב שאני נותן לבעל הבית שלי את התענוג להישאר עם האסלה הזו, סיפור מהתחת להעביר אותה בטח.

אולי יום אחד אם החיים יצליחו לגרור אותי למלכודת העכברים של משכנתא וכו' :-)
Klayman כתב:אסלה יפנית זה נחמד. אני רוצה לדעת מה עשו הקונכיות

תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 פברואר 2026, 19:58

Klayman כתב:אסלה יפנית זה נחמד. אני רוצה לדעת מה עשו הקונכיות

אני איתך בזה, ה3 קונכיות רודפות אותי כבר עשורים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 פברואר 2026, 20:38

מושב אסלה יפנית שמתחבר לניאגרה (גלויה יותר קל אבל גם סמויה זה עניין של דקות הרכבה) - זה עניין של 1500-3000 ש״ח כולל הכל. הדבר היחיד שאולי מחייב עוד הוצאה זה אם אין לך חשמל בשירותים/אמבטיה ואז זה עוד 250-400 ש״ח לחשמלאי, או פשוט לדבר עם חבר חשמלאי אם יש לך.
החסכון במגבונים ונייר טואלט מחזיר את ההשקעה הזו תוך זמן קצר, ושלא נדבר על שאר הנזקים הגופניים שזה עוזר למנוע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 פברואר 2026, 20:58

ולמי שאוהב חור תחת פצוע?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 07 פברואר 2026, 21:04

glass man כתב:ח'זל אמרו "אין נשבעין בדעתו של שוטה" ואתה הולך קאז ונשבע (וגם נשבה) בדעתם של השוטים האלה בביקורות של סטים.
אתה מוזמן לבדוק שאנשים בתעשייה מצטטים ביקורות של צדיקים בMC כל שני וחמישי כי הצדיקים של הMC הם איכות ללא פשרות.
תראה לי איש מכובד בתעשיה שיביא את הביקורות בסטים כהוכחה להצלחה ואקח את כל המילים בחזרה.
כל אלה שמהללים בסטים את REPO.... הם שוטים ולכן כאמור לעיל אין משקל לדעתם.

אתה ממשיך להתעלם מהפיל בחדר שהמשחק הזה מכר 18M עותקים כי הוא עולה פ א ק י נ ג. שלושים ושישה שקלים. פאקינג36 שקל.
זה יותר זול מפאקינג גליל של נייר טואלט מארז של גליל נייר טואלט אתה יודע מצרך אנושי בסיסי שחייב בכל בית....למען שלום הצליווזציה?
תעשה לבד את ה1+1 הזה שאם המשחק הזה יותר זול ממוצר יסוד בסיסי, כמה קל לאדם קל וחומר אם מדובר בשוטה שלא מתחשבים בדעתו לרכוש אותו.

אתה עושה את כל זה כי אתה רוצה להוכיח פה לנדב ולאחרים פה שכולנו פה מנותקים ששונאים GAAS ומשחקים כמו REPO ואבד עלינו הכלח לכן צירפתי לך את התמונה ההיא שתבין כמה אתה מנותק מהמציאות בהנחות שלך.

לא, אף חברה לא מצטטת ממוצע ביקורות משתמשים ב MC. הם דווקא כן מתגאות אחוזי ביקורות חיובות בסטים. די לחיות באשליות.
לסטריט פייטר שלך יש ממוצע ביקורות משתמשי MC של 7.5 בלבד. כמובן את כל הדוגמאות מסוג אלה שעלו בעבר החרגת.

וואו, מחיר זול יותר מגדיל סיכויי הצלחת משחק? מי יכול היה לדמיין!
די למחזר טיעונים בלי לענות על החורים בלוגיקה שלך.

אתה יודע שיש אלפי משחקים בסטים במחירים מוזלים? למה לא כל אחד מהם מכר 18 מיליון עותקים, הא?
איפה הפקפוק שלך ב FTL? בסטארדיו? ב braid? ב it takes two? באנדרטייל? להמשיך?

מדוע אתה לא מטיל ספק באיכותם של משחקים כגון פורטנייט, APEX, רוקט ליג - הרי שומו שמיים, המשחקים האלה חינמיים! פאקינג א-פ-ס שקל. ברור שהם הגיעו להצלחה שהם הגיעו אליה..מחלקים אותם בחינם. זה עד כמה המפתחים בטוחים במוצר שלהם שהם לא מעיזים לגבות שקל אחד! עשרות מיליונים של שוטים, נכון?

אתה עדיין מזכיר משחקי GAAS פה כאילו הנושא פה..אז להזכירך שוב, הנושא הוא:
REPO הוא משחק שנחל הצלחה אדירה. REPO הוא משחק עם ביקורות שחקנים מצויינות. REPO, כמו משחקים רבים אחרים שהצליחו קודם על המחשב, ממוצב להיות הצלחה גם על הקונסולות, במידה ויגיע לשם. -- ועל כל זה אתה מנסה לערער במגוון טיעונים דביליים ומביכים שלא עומדים אפילו בלוגיקה הפנימית שלך.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 פברואר 2026, 21:33

וואלה לאסקין עניינת אני אבדוק את זה. הבעיה איתי שאני רוצה תמיד את הHigh End אני לא אצליח להסתפק בזה כשיהיה לי את זה אני אנסה למצוא מהRTX 5090 של עולם האסלות והתחת.....ולהשתדרג :-)
אבל אולי צריך להתחיל ממשהו.

אין על היפנים הם עולם אחר, ברגע שאתה מבין שיש להם אפילו מכונות שמחטאות להם את הפלאפונים או שטייק או שאוכל מוכן מהסופר שומר על החום שלו בתוך האריזה אתה מבין שהם עולם אחר משלנו.. הלוואי שישראל היתה טיפה הם בטכנולוגיה.

לא, אף חברה לא מצטטת ממוצע ביקורות משתמשים ב MC. הם דווקא כן מתגאות אחוזי ביקורות חיובות בסטים. די לחיות באשליות.

אני חי באשליות? תלך לבדוק אם עצב הראייה שלך שולח תמונות למוח כי....כבר הוכחתי את הנקודה הזו פה.אחד המשקיעים העיקריים בסקוור כזה שיכול לגרום לכל המכירה של החברה מצטט את הצדיקים והביקורות שלהם, מוזר שהוא שם פס על האנשים בסטים אולי כי הם סתם משחקים בבצים כל היום ולא מבינים?

שוב בפעם המליון,המשחקים האלה שאתה מציין APEX רוקט לייג פורטנייט קנו את קהל הילדים. אני מבין שזה מתיש ומעייף את המוח שלך כי הטיעונים שלי מוציאים ממך את המיץ
המוח שלך שרגיל לשמוע את הטיעונים של עצמו פתאום צריך לעבוד כמו איזה RTX 5090 כדי להבין את הטיעונים שאני מביא לו. אני לא כועס עליך שזה מתיש אותך אני דווקא מלא אמפתייה.:-) אני לא טוען שיש בך בעיה אלא שאתה פשוט לא אוהב לקחת את המוח שלך למקסימום כנראה. בא לך להתווכח עם טיעונים פשוטים ולתת להן תשובות פשוטות.

אבל אי ידיעת החוק לא פותרת מעונש. אין שום משחק שהתפוצץ בעולם הגיימינג בלי שהילדים של התקופה הפכו אותו לתופעה. לך תקרא את האנדקטות של נדב ...אדם שאשכרה מבין משהו מהחיים שלו וחי את הדברים שהוא מספר עליהם, מספר איך וכל החברים שלו חרשו את גולדן איי על כל המשימות שלו... ככה משחק מתפוצץ כפרה. דרך הילדים לא דרך אנשים עצובים שיושבים בחושך ומשחקים REPO בCO OP.

לסיום, אתה לא צריך להתעניין בסוצילוגיה אנחנו סה'כ בפורום משחקים אבל אל תתפלא למה אתה לא מבין אחר כך למה המשחקים שאתה מכתיר שיצליחו, נכשלים.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 9 אורחים