מה קרה שזכרונות נהיו כל כך יקרים פתאום? לפני שנה קניתי 16 ג'יגה של זיכרון במשהו כמו 400 שקל ועכשיו נראה שאפילו להזמין מחו"ל יוצא כפול.
DrKeo כתב:זה מצחיק כי יש דברים, כלומר שדרוגים, שגורמים לך להקליק פחות. למשל הסביבה בנויה מהמון שכבות ואם אתה רוצה לישר אדמה או לחפור למקום מסויים צריך לעשות אלף קליקים (באמת מלא כי צריך איזה 10 קליקים לשכבה בשביל להביא אותה לאיפה שאתה רוצה ואז אותו דבר לעוד 7 שכבות אחרות. בשלב מסויים במשחק מצאתי קלף (הכל שם זה קלפים, כל יכולת זה קלף, כל משאב זה קלף. למה? אין באמת סיבה, כי הכל שם מפגר) שנותן לי להזיז כמה שכבות שאני רוצה בקליק אחד ואז פתאום אני עושה 1/7 הקליקים כדי להזיז אדמה. בקיצור, זה הזוי ודי דפוק אבל נראה שככל שמשתדרגים ומתקדמים המשחק נעשה שחיק יותר אם זה נשמע הגיוני.
האמת היא שמה שאתה מתאר הוא מכניקה נפוצה לא ממשחקי פייסבוק וFree-to-play אלא דווקא ממשחקי בנייה סטייל מיינקראפט: אתה תמיד מתחיל עם כלים לא אפקטיביים לכל מיני פעולות בנייה שונות, וככל שאתה מתקדם אז אתה יכול לעבור ולהשתמש בכלים (או יכולות) יותר חזקים. וגם רואים את זה לפעמים במשחקים מזאנרים אחרים - האמת היא שאפילו במאס אפקט 2 התלוננת על רעיון דומה בזמנו עם איסוף המשאבים בכוכבים, לא?
לעומת זאת, הקטע שמצריך ממך ללחוץ על דברים בשביל לקצור אותם הוא בהחלט ביזיון נפוץ מעולם הFree-to-play, שם בעצם העולמות הם Persistant ולא רוצים לאפשר לך להמשיך לצבור משאבים בזמן שהמשחק רץ ברקע בלי שתחזור אליו באופן אקטיבי. להכניס מנגנון כזה למשחק בתשלום זו באמת בושה אפילו אם הוא Persistant, וכדאי לציין שאפילו מולינו עצמו פעל עד לא מזמן בדיוק בגישה הפוכה עם פייבל 2 - שלמרות שלא היה משחק Persistant עדיין נתן לך לצבור כסף משכר דירה גם בזמן שהמשחק לא עבד (ובלי להכריח אותך לעבור בכל בית כדי לאסוף את שכר הדירה).
אמנם לא שופטים משחק early access, אבל רק מלקרוא את כל הביקורות בסטים אני מאד שמח שלא התפתתי לתרום למשחק בזמנו - החלטתי שאני לא משקיע ביותר מקיקסטארטר אחד בו זמנית, והכסף שלי כבר היה על Grim Dawn (מצד שני, אני מאד מאד מצטער על זה שלא שמתי כסף על Planetary annahilation בזמנו).
ואגב Grim Dawn, כל מי שתמך במשחק בקיקסטארטר יכול עכשיו לקבל גישה לEarly Access של המשחק בסטים:
http://store.steampowered.com/app/219990/התחלתי אותו והוא בהחלט שומר על המסורת של Titan Quest כתואם דיאבלו מוצלח, רק מרגיש הרבה יותר grim בקטע הויזואלי, והקלאסים עם טוויסט מעניין אבל עדיין מרגישים מוכרים. הוא עדיין חסר קצת ליטוש (אפקטים קוליים עמומים, מערכת קווסטים טקסטואלית שמרגישה קצת מיושנת וכדומה) אבל כבר כמשחק early access הוא בכל זאת מרגיש מאד יציב ובשל. לפי מה שהבנתי שליש מהמשחק כבר בפנים.