נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 27 דצמבר 2013, 11:56

omerkot כתב:לא קיבלתי שום משחק חינם (גם לא ידעתי שאני צריך לצפות למשחק חינם...)
בכל מקרה, אני ממליץ להתרחק מכרטיסים עם קירור stock כמו ה760 מהקישור של ivory. עוד כמה גרושים ואפשר למצוא כרטיסים עם קירור רציני ושקט הרבה יותר.

האמת שאפשר פשוט ללכת לKSP ויש להם את הגרסה עם הקירור השקט באותו מחיר (בדיוק כזה קירור יש לי על ה660TI, גם לי יש זוטק, בחיים לא שמעתי אותו):
http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=20974&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap

בנושא המשחקים, אתה אמור לקבל קוד בפנים. צריך לברר כי אם לחנות אחת יש ולאחרת אין אז אולי שווה לשלם 80 שקל יותר אם מקבלים 2 או 3 משחקים. ברמת העיקרון המבצע הוא עולמי ואמור להיות בכל חנות אבל לך תדע מאיפה החנויות הישראליות מביאות את הכרטיסים שלהן.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 28 דצמבר 2013, 20:14

וואו... ההרחבה של Xcom ממש מוצלחת.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 דצמבר 2013, 09:36

להתרחק מGODUS, להתרחק להתרחק להתרחק. מדובר במשחק שהוא טרום טרום טרום אלפא, בלי פיצ'רים ובלי תוכן. הוא מרגיש כמו משחק פייסבוק (הכל מבוסס זמנים והמתנה, כל הזמן מבקשים ממך להקליק על דברים בשביל "לקצור" אותם כאילו זה היה פרמוויל) עם UI מסורבל, אין איך להתנייד במסך חוץ מאשר מקשי החיצים, אני נתקל כל הזמן בדברים שגובלים בבדיחה כשלמשל הצלחתי סופסוף לאסוף מחצבים ולצבור זהב וברגע שלחצתי על חנות השדרוגים לבזבז את הזהב זה כותב לי "חנות עדין לא זמינה". המשחק הזה ממש בזוי, זה מרגיש כאילו המפתחים עבדו על המשחק כמה חודשים ופשוט זרקו אותו לטבע כשעדין 90% מהמשחק חסר. המפתחים אגב טוענים שהוא 41% גמור, זה אפילו כתוב במסך טעינה.

בקיצור, להתרחק. עובדים עליכם.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 29 דצמבר 2013, 02:04

DrKeo כתב:להתרחק מGODUS, להתרחק להתרחק להתרחק. מדובר במשחק שהוא טרום טרום טרום אלפא, בלי פיצ'רים ובלי תוכן. הוא מרגיש כמו משחק פייסבוק (הכל מבוסס זמנים והמתנה, כל הזמן מבקשים ממך להקליק על דברים בשביל "לקצור" אותם כאילו זה היה פרמוויל) עם UI מסורבל, אין איך להתנייד במסך חוץ מאשר מקשי החיצים, אני נתקל כל הזמן בדברים שגובלים בבדיחה כשלמשל הצלחתי סופסוף לאסוף מחצבים ולצבור זהב וברגע שלחצתי על חנות השדרוגים לבזבז את הזהב זה כותב לי "חנות עדין לא זמינה". המשחק הזה ממש בזוי, זה מרגיש כאילו המפתחים עבדו על המשחק כמה חודשים ופשוט זרקו אותו לטבע כשעדין 90% מהמשחק חסר. המפתחים אגב טוענים שהוא 41% גמור, זה אפילו כתוב במסך טעינה.

הוא משחק early access. ברור שהוא לא גמור.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
ShiTDemoN
Warrior

הודעהעל ידי ShiTDemoN » 29 דצמבר 2013, 07:46

תמונה
"A man chooses, a slave obeys"

סמל אישי של המשתמש
Mandellla
Warrior

הודעהעל ידי Mandellla » 29 דצמבר 2013, 09:37

DrKeo כתב:להתרחק מGODUS, להתרחק להתרחק להתרחק. מדובר במשחק שהוא טרום טרום טרום אלפא, בלי פיצ'רים ובלי תוכן. הוא מרגיש כמו משחק פייסבוק (הכל מבוסס זמנים והמתנה, כל הזמן מבקשים ממך להקליק על דברים בשביל "לקצור" אותם כאילו זה היה פרמוויל) עם UI מסורבל, אין איך להתנייד במסך חוץ מאשר מקשי החיצים, אני נתקל כל הזמן בדברים שגובלים בבדיחה כשלמשל הצלחתי סופסוף לאסוף מחצבים ולצבור זהב וברגע שלחצתי על חנות השדרוגים לבזבז את הזהב זה כותב לי "חנות עדין לא זמינה". המשחק הזה ממש בזוי, זה מרגיש כאילו המפתחים עבדו על המשחק כמה חודשים ופשוט זרקו אותו לטבע כשעדין 90% מהמשחק חסר. המפתחים אגב טוענים שהוא 41% גמור, זה אפילו כתוב במסך טעינה.

בגלל כל הביקורות של השחקנים בסטים אז אני די הבנתי שהמשחק לא משהו כל כך, מישהו אחד אפילו טען שהמשחק יותר מתאים להיות F2P על הדברים שאמרת, המשחק בטריילר נראה מרשים איכשהו אבל כנראה באמת שהמשחק לא כזה מציאה.

חבל שהם לא עובדים על B&W חדש, או שהם רוצים לשמור על זה בסודיות עד שהם יחשפו את זה (אני בטוח שיהיה משחק שלישי במיוחד עם אפשרות לקינקט).
תמונה
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 דצמבר 2013, 14:23

Nucleus_Dawn כתב:
הוא משחק early access. ברור שהוא לא גמור.

זה מסביר למה הוא ריק מתוכן, זה לא מסביר למה הוא מרגיש כמו משחק פייסבוק. כלומר באמת, טיימר מעל כל בניין ואז ללחוץ על כל בניין אינדיבידואלית בשביל לקבל "נקודות אמונה" שאיתן אני מבצע פעולות? אתה יודע מה זה פעם ב10 דקות להקליק על 200+ בניינים? זה אשכרה פארמוויל.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 29 דצמבר 2013, 14:28

DrKeo כתב:זה מסביר למה הוא ריק מתוכן, זה לא מסביר למה הוא מרגיש כמו משחק פייסבוק. כלומר באמת, טיימר מעל כל בניין ואז ללחוץ על כל בניין אינדיבידואלית בשביל לקבל "נקודות אמונה" שאיתן אני מבצע פעולות? אתה יודע מה זה פעם ב10 דקות להקליק על 200+ בניינים? זה אשכרה פארמוויל.

אז נקווה שהפידבק מהקהילה תגרום להם לשנות את האיזון של המשחק ואת הדרך שבה נעשים דברים. ככה זה בהרבה משחקי גישה מוקדמת.
עד אז, קצת מוקדם לשפוט אותו.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 דצמבר 2013, 14:39

אתם מדברים כאילו לא קראתם עליו דבר באתרים המכובדים באינטרנט.... מדובר בתוכנת הקלקות, לא משחק. כל אתר בפירוש מציין זאת - "זה לא משחק!" :)
עוד בזיון מבית היוצר של המאכזב הסדרתי מבריטניה ;)
ממה שראיתי זה אפילו לא נראה טיפה מהנה, עוד לפני שקראנו רשמים. זה פשוט נראה כמו... משהו די אסתטי, שמקליקים עליו, ואז... מקליקים עוד.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 29 דצמבר 2013, 16:53

DrKeo כתב:זה מסביר למה הוא ריק מתוכן, זה לא מסביר למה הוא מרגיש כמו משחק פייסבוק. כלומר באמת, טיימר מעל כל בניין ואז ללחוץ על כל בניין אינדיבידואלית בשביל לקבל "נקודות אמונה" שאיתן אני מבצע פעולות? אתה יודע מה זה פעם ב10 דקות להקליק על 200+ בניינים? זה אשכרה פארמוויל.

מאז Bullfrog אין באמת מה לצפות מפיטר מולנו. הוא רק מתדרדר עם השנים עם המשחקים שהוא מספק. זה יפה שאתה עדיין נותן לו קרדיט.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 29 דצמבר 2013, 19:05

הוא 40-50% גמור לפי המפתחים. אם בנקודה הזאת אין שום התלהבות מהמשחק מאף אחד ששיחק בו, הוא נידון לכישלון בוודאות. עצוב, אבל צריך להיות ריאליים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 דצמבר 2013, 21:35

Laskin כתב:אתם מדברים כאילו לא קראתם עליו דבר באתרים המכובדים באינטרנט.... מדובר בתוכנת הקלקות, לא משחק. כל אתר בפירוש מציין זאת - "זה לא משחק!" :)
עוד בזיון מבית היוצר של המאכזב הסדרתי מבריטניה ;)
ממה שראיתי זה אפילו לא נראה טיפה מהנה, עוד לפני שקראנו רשמים. זה פשוט נראה כמו... משהו די אסתטי, שמקליקים עליו, ואז... מקליקים עוד.

זה מצחיק כי יש דברים, כלומר שדרוגים, שגורמים לך להקליק פחות. למשל הסביבה בנויה מהמון שכבות ואם אתה רוצה לישר אדמה או לחפור למקום מסויים צריך לעשות אלף קליקים (באמת מלא כי צריך איזה 10 קליקים לשכבה בשביל להביא אותה לאיפה שאתה רוצה ואז אותו דבר לעוד 7 שכבות אחרות. בשלב מסויים במשחק מצאתי קלף (הכל שם זה קלפים, כל יכולת זה קלף, כל משאב זה קלף. למה? אין באמת סיבה, כי הכל שם מפגר) שנותן לי להזיז כמה שכבות שאני רוצה בקליק אחד ואז פתאום אני עושה 1/7 הקליקים כדי להזיז אדמה. בקיצור, זה הזוי ודי דפוק אבל נראה שככל שמשתדרגים ומתקדמים המשחק נעשה שחיק יותר אם זה נשמע הגיוני.

בקיצור, יש שם כמה רעיונות נחמדים וכמה מכניקות נחמדות אבל המשחק עטוף בזבל של הזבל, באמת בדברים נמוכים שמקומם במשחק פייסבוק, לא במשחק של 20$.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 29 דצמבר 2013, 23:10

אם באמת המוצר הסופי יהיה רע ולמורת רוחם של רוב הבאקרס, למולינו באמת כבר לא יהיה תירוץ והוא יצטרך להתבייש.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 דצמבר 2013, 23:15

Kazz כתב:אם באמת המוצר הסופי יהיה רע ולמורת רוחם של רוב הבאקרס, למולינו באמת כבר לא יהיה תירוץ והוא יצטרך להתבייש.

הבעיה העיקרית היא שהקיקסטארטר הבטיח רעיון, אף אחד לא אמר שהמימוש של הרעיון יתבסס על גיימפליי של משחק פייסבוק. אם יורידו את מספר הקליקים והגרסה הסופית תעבה את התוכן אז אולי יכול לצאת שם משחק טוב.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 30 דצמבר 2013, 11:55

הגיע אליי הזכרון שהזמנתי מ NEWEGG.

סיכום: רכשתי את הזכרון הבא במצבע בלאק פריידי:
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6820231550

המחיר במבצע היה 53$. מכיוון שהאתר לא מקבל כרטיסי אשראי בינלאומיים השתמשתי בשירות של DealTas שבו הם רוכשים עבורך את המוצר. ישנה עמלה של 3דולר על כל25דולר של המוצר כך שהזכרון עלה לי 62דולר. האופציה הזולה ביותר למשלוח הייתה 21.48דולר. אם כך המחיר הסופי של הקניה עומד על 83.48 דולרים, שזה יוצא פחות מ300שח. אם לא פספסתי משהו אז המחיר הכי זול של המוצר הזה בארץ הוא 420ש"ח.

החבילה נשלחה ב16 לחודש והתקבלה היום. אולי אצלם אותה אחר כך.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 30 דצמבר 2013, 22:20

תתחדש קאז!
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2013, 14:58

Kazz כתב:הגיע אליי הזכרון שהזמנתי מ NEWEGG.

סיכום: רכשתי את הזכרון הבא במצבע בלאק פריידי:
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6820231550

המחיר במבצע היה 53$. מכיוון שהאתר לא מקבל כרטיסי אשראי בינלאומיים השתמשתי בשירות של DealTas שבו הם רוכשים עבורך את המוצר. ישנה עמלה של 3דולר על כל25דולר של המוצר כך שהזכרון עלה לי 62דולר. האופציה הזולה ביותר למשלוח הייתה 21.48דולר. אם כך המחיר הסופי של הקניה עומד על 83.48 דולרים, שזה יוצא פחות מ300שח. אם לא פספסתי משהו אז המחיר הכי זול של המוצר הזה בארץ הוא 420ש"ח.

החבילה נשלחה ב16 לחודש והתקבלה היום. אולי אצלם אותה אחר כך.

השאלה היא איך היית מקבל את המוצר כי נשמע שלא שלמת את ה18% מע"מ שהמכס היו אמורים לקחת לך. אם היית משלם זה היה יוצא 350 שקל פחות או יותר ואני לא בטוח שזה היה שווה את הסיכון שהזיכרון DOA או משהו כזה בשביל הפרש של 70 שקל. אם לא לקחו לך מע"מ והזיכרון עובד יופי אז באמת מחיר נהדר.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 30 דצמבר 2013, 15:13

מה קרה שזכרונות נהיו כל כך יקרים פתאום? לפני שנה קניתי 16 ג'יגה של זיכרון במשהו כמו 400 שקל ועכשיו נראה שאפילו להזמין מחו"ל יוצא כפול.

DrKeo כתב:זה מצחיק כי יש דברים, כלומר שדרוגים, שגורמים לך להקליק פחות. למשל הסביבה בנויה מהמון שכבות ואם אתה רוצה לישר אדמה או לחפור למקום מסויים צריך לעשות אלף קליקים (באמת מלא כי צריך איזה 10 קליקים לשכבה בשביל להביא אותה לאיפה שאתה רוצה ואז אותו דבר לעוד 7 שכבות אחרות. בשלב מסויים במשחק מצאתי קלף (הכל שם זה קלפים, כל יכולת זה קלף, כל משאב זה קלף. למה? אין באמת סיבה, כי הכל שם מפגר) שנותן לי להזיז כמה שכבות שאני רוצה בקליק אחד ואז פתאום אני עושה 1/7 הקליקים כדי להזיז אדמה. בקיצור, זה הזוי ודי דפוק אבל נראה שככל שמשתדרגים ומתקדמים המשחק נעשה שחיק יותר אם זה נשמע הגיוני.

האמת היא שמה שאתה מתאר הוא מכניקה נפוצה לא ממשחקי פייסבוק וFree-to-play אלא דווקא ממשחקי בנייה סטייל מיינקראפט: אתה תמיד מתחיל עם כלים לא אפקטיביים לכל מיני פעולות בנייה שונות, וככל שאתה מתקדם אז אתה יכול לעבור ולהשתמש בכלים (או יכולות) יותר חזקים. וגם רואים את זה לפעמים במשחקים מזאנרים אחרים - האמת היא שאפילו במאס אפקט 2 התלוננת על רעיון דומה בזמנו עם איסוף המשאבים בכוכבים, לא?
לעומת זאת, הקטע שמצריך ממך ללחוץ על דברים בשביל לקצור אותם הוא בהחלט ביזיון נפוץ מעולם הFree-to-play, שם בעצם העולמות הם Persistant ולא רוצים לאפשר לך להמשיך לצבור משאבים בזמן שהמשחק רץ ברקע בלי שתחזור אליו באופן אקטיבי. להכניס מנגנון כזה למשחק בתשלום זו באמת בושה אפילו אם הוא Persistant, וכדאי לציין שאפילו מולינו עצמו פעל עד לא מזמן בדיוק בגישה הפוכה עם פייבל 2 - שלמרות שלא היה משחק Persistant עדיין נתן לך לצבור כסף משכר דירה גם בזמן שהמשחק לא עבד (ובלי להכריח אותך לעבור בכל בית כדי לאסוף את שכר הדירה).

אמנם לא שופטים משחק early access, אבל רק מלקרוא את כל הביקורות בסטים אני מאד שמח שלא התפתתי לתרום למשחק בזמנו - החלטתי שאני לא משקיע ביותר מקיקסטארטר אחד בו זמנית, והכסף שלי כבר היה על Grim Dawn (מצד שני, אני מאד מאד מצטער על זה שלא שמתי כסף על Planetary annahilation בזמנו).

ואגב Grim Dawn, כל מי שתמך במשחק בקיקסטארטר יכול עכשיו לקבל גישה לEarly Access של המשחק בסטים:
http://store.steampowered.com/app/219990/
התחלתי אותו והוא בהחלט שומר על המסורת של Titan Quest כתואם דיאבלו מוצלח, רק מרגיש הרבה יותר grim בקטע הויזואלי, והקלאסים עם טוויסט מעניין אבל עדיין מרגישים מוכרים. הוא עדיין חסר קצת ליטוש (אפקטים קוליים עמומים, מערכת קווסטים טקסטואלית שמרגישה קצת מיושנת וכדומה) אבל כבר כמשחק early access הוא בכל זאת מרגיש מאד יציב ובשל. לפי מה שהבנתי שליש מהמשחק כבר בפנים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2013, 15:39

swym כתב:מה קרה שזכרונות נהיו כל כך יקרים פתאום? לפני שנה קניתי 16 ג'יגה של זיכרון במשהו כמו 400 שקל ועכשיו נראה שאפילו להזמין מחו"ל יוצא כפול.

האמת היא שמה שאתה מתאר הוא מכניקה נפוצה לא ממשחקי פייסבוק וFree-to-play אלא דווקא ממשחקי בנייה סטייל מיינקראפט: אתה תמיד מתחיל עם כלים לא אפקטיביים לכל מיני פעולות בנייה שונות, וככל שאתה מתקדם אז אתה יכול לעבור ולהשתמש בכלים (או יכולות) יותר חזקים. וגם רואים את זה לפעמים במשחקים מזאנרים אחרים - האמת היא שאפילו במאס אפקט 2 התלוננת על רעיון דומה בזמנו עם איסוף המשאבים בכוכבים, לא?
לעומת זאת, הקטע שמצריך ממך ללחוץ על דברים בשביל לקצור אותם הוא בהחלט ביזיון נפוץ מעולם הFree-to-play, שם בעצם העולמות הם Persistant ולא רוצים לאפשר לך להמשיך לצבור משאבים בזמן שהמשחק רץ ברקע בלי שתחזור אליו באופן אקטיבי. להכניס מנגנון כזה למשחק בתשלום זו באמת בושה אפילו אם הוא Persistant, וכדאי לציין שאפילו מולינו עצמו פעל עד לא מזמן בדיוק בגישה הפוכה עם פייבל 2 - שלמרות שלא היה משחק Persistant עדיין נתן לך לצבור כסף משכר דירה גם בזמן שהמשחק לא עבד (ובלי להכריח אותך לעבור בכל בית כדי לאסוף את שכר הדירה).

אמנם לא שופטים משחק early access, אבל רק מלקרוא את כל הביקורות בסטים אני מאד שמח שלא התפתתי לתרום למשחק בזמנו - החלטתי שאני לא משקיע ביותר מקיקסטארטר אחד בו זמנית, והכסף שלי כבר היה על Grim Dawn (מצד שני, אני מאד מאד מצטער על זה שלא שמתי כסף על Planetary annahilation בזמנו).

ואגב Grim Dawn, כל מי שתמך במשחק בקיקסטארטר יכול עכשיו לקבל גישה לEarly Access של המשחק בסטים:
http://store.steampowered.com/app/219990/
התחלתי אותו והוא בהחלט שומר על המסורת של Titan Quest כתואם דיאבלו מוצלח, רק מרגיש הרבה יותר grim בקטע הויזואלי, והקלאסים עם טוויסט מעניין אבל עדיין מרגישים מוכרים. הוא עדיין חסר קצת ליטוש (אפקטים קוליים עמומים, מערכת קווסטים טקסטואלית שמרגישה קצת מיושנת וכדומה) אבל כבר כמשחק early access הוא בכל זאת מרגיש מאד יציב ובשל. לפי מה שהבנתי שליש מהמשחק כבר בפנים.

זה נכון שרק המכניקת איסוף מזכירה משחקי F2P אבל הבעיה האמיתית היא שאף פעם אין את שני הדברים ביחד במשחקים, זה או זה או זה. כשאתה לוקח מכניקה אחת שהיא קליק פסט ומשלב אותה במכניקה אחרת שהיא קליק פסט אתה מקבל עכבר קורס ונפש פגועה.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 30 דצמבר 2013, 15:58

על מוצרים מתחת ל75דולר יש פטור ממכס ומע"מ. אין לי מעבד ולוח אם תואם אז בנתיים הזכרון יישאר בקופסה שלו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 ינואר 2014, 20:56

אני לא יודע אם הכלילו לך את ה9$ במחיר של החבילה כי אם כן אתה מעל 75$ כי המכס רואה משלוח כחלק מעלות החבילה.

בכל מקרה, אני לא יודע אם הביאו את זה כבר לכאן או לא אבל השיפור ביצועים בSTEAM OS במשחקי SOURCE הוא 16% על גבי גרסת חלונות/מק. שיפור נחמד, אני משער שהשיפור רק יתגבר ברגע שמפתחים יפתחו במיוחד לSOS שעליה אפשר לגעת קצת בברזלים לעומת חלונות.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 01 ינואר 2014, 22:52

DrKeo כתב:אני לא יודע אם הכלילו לך את ה9$ במחיר של החבילה כי אם כן אתה מעל 75$ כי המכס רואה משלוח כחלק מעלות החבילה.

בכל מקרה, אני לא יודע אם הביאו את זה כבר לכאן או לא אבל השיפור ביצועים בSTEAM OS במשחקי SOURCE הוא 16% על גבי גרסת חלונות/מק. שיפור נחמד, אני משער שהשיפור רק יתגבר ברגע שמפתחים יפתחו במיוחד לSOS שעליה אפשר לגעת קצת בברזלים לעומת חלונות.

אם מפתחים יתחילו לפתח במיוחד לSOS.
זה כנראה האתגר הכי גדול של הVALVE בכל הנוגע למה שהם מנסים לעשות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 ינואר 2014, 00:40

Nucleus_Dawn כתב:
אם מפתחים יתחילו לפתח במיוחד לSOS.
זה כנראה האתגר הכי גדול של הVALVE בכל הנוגע למה שהם מנסים לעשות.

כן, אבל אם הם רק יפתחו לOpenGL במקום לDX אז המשחקים שלהם ירוצו אוטומטית בחלונות, בלינוקס, בSOS ובמק ועל SOS יהיה שיפור ביצועים בסביבה הזאת. זה לא באמת משנה משחק, אם משהו ירוץ לי ב46FPS במקום ב40FPS זאת לא בדיוק סיבה לSOS. אבל מבחינה רעיונית של לתת גישה למשחקי PC לשחקנים שרגילים לפשטות קונסולה זה בהחלט עניין מעניין.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 02 ינואר 2014, 08:56

OpenGL נימצא גם באנדרואידים \IOSים \WIIU\PS3\PS4
ויטה \3DS
ואני יוצא מנקודת הנחה שMS לא חסמה את זה בXBO ו360

מבחינת חומרה דומה -XBO\PS4\מאק\PC \סטים בוקס ,מספיק צוות אחד לפתח לכל הפלטפורמות האלו ביחד

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 02 ינואר 2014, 10:56

DrKeo כתב:אני לא יודע אם הכלילו לך את ה9$ במחיר של החבילה כי אם כן אתה מעל 75$ כי המכס רואה משלוח כחלק מעלות החבילה.

Nvidia נותנת גם למפתחי windows לגעת בברזלים (אם לעבוד מול ספרייה מוכנה של Nvidia נקרא "לגעת בברזלים"), אתה לא חייב לפתח מול DirectX בלבד, בשביל זה יש Cuda ושפות כגון HLSL כי המהפכה של Nvidia הייתה לאפשר למשתמש לשנות דברים בRuntime ואתה ממש לא חייב להסתמך על שום ספריה שנכתבה קודם מלבד הAPI של Nvidia. אתה יכל גם לעשות שילוב של השניים. מה גם שאין הכל בDirectX לדוגמא Ray tracing אז יש דברים שאתה מחויב לפתח לבד ולא מול API בלבד. אבל זה לא קשור לעובדה שרוב מפתחי המשחקים לא בונים מנועים גראפיים, הם מקבלים מוצר מאחת מהחברות המובילות ועובדים על גביו. אני סמוך שלEA, Epic ודומיהם יש תמיכה סופר הדוקה מול ATI וNvidia ללא שום קשר על איזה מערכת הפעלה הם עובדים וללא צורך (למרות שגם זה יש להם) של תמיכה מול מייקרוסופט.

אתם מתייחסים לכל דבר שמגיע מValve כאיזה משיח. החברה בסך הכל מנסה להתרחב ולקחה גרסה כזאת או אחרת של Unix והחליפה את שמה. מיליון חברות עשו את זה לפניה ואין שום בשורה אמיתית בדבר. אם כל הכבוד מייקרוסופט נמצאת בעסק כבר מעל ל-15 שנה בתחום העבודה מול כרטיסים גראפיים, Valve היא דג רקק לעומת הידע שהם צברו וכמות הלקוחות שיש להם. זה באמת מרשים שValve האיצו מנוע בן כמעט 10 שנים לעבוד במקום ב-200 פריימים בכרטיסים מודרניים היום ל-220. אין בדבר שום בשורה.

בלי לדבר על העובדה שגם Valve עצמה עובדת מול API מוכן שנקרא OpenGL זה זהה בדיוק כמו שכל אחד מכם יפתח לאותו API או לDirectX. אני לא יודע אם OpenGL מתנהג כמו פרויקט קוד פתוח (החברה שהייתה האבא שלו גם ככה פשטה רגל לפני שנים) ובמידה וכן Valve היא סתם עוד מקור לקוד, זה יכל להיות כל אחד פה בפורום. ואז גם אנשים פה יוכלו להתהדר בזה שהם האיצו איזה פרוצדורה ב-20% תאורטית.
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 35 אורחים