Death_119 כתב:אין לי מושג מה החברות הללו עושות, אבל כן יש לי מושג מה אני עשיתי על הRAM ומה עושים הן על Cache L1 ו-L2 וDDR2 פה, מסובך זה בטוח לא, בסך הכל מה שעושים בדרך כלל במידה ולא מדובר בתוכנה שבאמת עובדת על ביצועים (ומשחקים הם ממש לא תוכנות RT) זה לשים מנהל Pool שבדרך כלל כולל כמה עשרות Pools בגדלים שונים בשל למנוע סגמנטציה.
מה זה אותו ESRAM? זיכרון חיצוני היושב על BUS מול הCPU? מה זה לא יעיל? הם ניגשים לזיכרון בצורה יותר איטית לעומת יכולת הBus? זה מעניין מה שאתה מעלה פה, רובם אפילו לא מודעים למה קורה עם הזיכרון שלהם, הם עובדים מעל מערכות הפעלה שעושות הכל. זה לא כמו מעבדי DSP או תוכנות Embeded שבאמת אין מי שינהל את הזיכרון. למעט DMA בחלק מהעברות.
בכל מקרה, האקסבוקס כנראה חלשה משמעותית לעומת טענות כאילו ואחרות של אי גישה מספיק מהירה לזיכרון, מה שזה לא אומר.
אתה מדבר על תחום אחר לגמרי, כאן אנחנו מדברים על כתיבה של FB לזיכרון של הכרטיס מסך. אין L1-2, אין מרחבי זיכרון חיצוניים, אך ורק זיכרון וידאו לשים בו את הFB שלך והוא חייב לשבת שם. ברגע שהזיכרון שלך קטן מדי בשביל להכיל את כל הFB שאתה צריך, אתה חייב לפצל אותו לחלקים, דבר שמעולם לא שמעתי על משחק שעושה אותו זה אבל הONE הולך לכפות על מפתחים לעשות את זה אם הם רוצים לעשות 1080P ואפקטים באיכות גבוהה במקביל.
וכן, הONE חלשה עובדתית מהפס4, הGPU שלה איטי בבערך 30%, הזיכרון שלה איטי יותר (כלומר הESRAM מהיר יותר אבל הוא פצפון) ומה הולך מעבד זה לא ממש ברור כי חלק מהמקורות טוענים ששל הONE מהיר טיפה וחלק טוענים ששל הפס4 מהיר טיפה. כך או כך חייבות להיות פשרות, השאלה היא האם בהפרשים כאלה פשרה של "בקושי מריץ ב720P" מול "מריץ ב1080P עם ROOM TO SPARE" זה הגיוני להפרש כזה שהוא לא שונה מדי מלמשל ההפרש בזמנו בין הפס2 והקיוב למשל. זאת עובדה שהגודל של הESRAM מונע ממפתחים לעבוד עם FB גדול מספיק בשביל 1080P, השאלה היא מה קורה ברגע שמסירים את המחסום הזה. האם MGS5 יכל לרוץ ב900P למשל או 1080P עם טקסטורות פחות טובות או אפקטי שיידרים קצת שונים, מי יודע?
We're just normal men. We're just innocent men