Metal Gear Solid - הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

Re: Metal Gear Solid V - הנושא הרשמי

הודעהעל ידי Klayman » 17 פברואר 2014, 20:10

bling כתב:ואיך בדיוק תדע עד כמה ההפרש יהיה גדול בדיוק? תחכה ל 2015-16 לקראת יציאת MGS5 ועד אז לא תקנה אף קונסולה? אין לך סיכוי לדעת זאת השנה, אף אחד לא יודע בשלב הזה כולל בטח קוג'ימה עצמו.

עזוב אותך, קנה את המכשיר שהמשחקים שלו יהיו הכי לטעמך (שזה ה X1 רק בגלל שהשנה יש לך משחק של רמדי שמבחינתך שווה יותר מכל מה שהוכרז עד כה ל PS4 ביחד), בכל מקרה יהיו לך מולטיפלטפורם עליונים במחשב ועד MGS5 כבר יהיו מספיק בלעדיים לסוני שגם אם הפער ישאר אותו הדבר תקנה את ה PS4 בשבילו.

אני מקווה שהמשחק של רמדי הוא עוד בלעדי זמני, כמו שמיקרוסופט אוהבת. תכלס MGS5 נראה כמו משחק שממש הייתי רוצה לשחק.. גרררררר... אני כבר רואה איך עוד איזה שנה אני נשבר וקונה PS4 (לא ''גררר'' על הPS4 אלא ''גררר'' על קונסולה בכלל אחרי שעברתי למחשב :P).
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 17 פברואר 2014, 20:45

הסיכוי גבוה שMGS5 יקבל גרסת פיסי. ועוד שנה עדיין יש סיכוי שהמשחק בכלל לא יצא. קונאמי נתנו לו חלון יציאה ארוך. או בין אפריל 2014 למרץ 2015 או בין אפריל 2015 למרץ 2016.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 פברואר 2014, 22:19

Kazz כתב:הסיכוי גבוה שMGS5 יקבל גרסת פיסי. ועוד שנה עדיין יש סיכוי שהמשחק בכלל לא יצא. קונאמי נתנו לו חלון יציאה ארוך. או בין אפריל 2014 למרץ 2015 או בין אפריל 2015 למרץ 2016.

קוג'ימה אמר במפורש שMGS4 לקונסולות הוא פורט של גרסת הPC. הבעיה היא שחברות שכאלה יכולות להחזיק את גרסת הPC בצד להמון זמן אם לא לנצח בגלל כל מני שיקולים שונים ואני מקווה שזה לא יקרה עם MGS5. אם הוא יצא לPC אז אני אהיה מאושר לגמרי.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 18 פברואר 2014, 08:24

DrKeo כתב:תנשום עמוקה דין, אני יודע שקשה לך לחשוב מחוץ לעולמה של סוני לחמש דקות אבל תנסה.

בלינג, אין לי מושג מה יהיה הפרש הביצועים ברגע שיהיו כלים נורמאלים להתעסקות עם הESRAM, יכול להיות שהשיפור יהיה קטן מדי, יכול להיות שהוא יהיה רציני. מה שבטוח הוא שהם חייבים לעשות את זה כי המון מפתחות לא מצליחות לשבור את ה60FPS עם 1080P, לפחות שT10 יפרסמו איך הם עשו את זה כדי שמפתחים אחרים יקבלו דוגמה.

דודי, מפתחים אומרים שלא נתנו להם כלים להתנהל מול הESRAM כמו שצריך. אז יש לך שתי אופציות, או שאתה כמפתח כותב קוד מסובך יותר שיודע לפצל את הFB שלך לפייג'ינג או שהAPI ידע לבד לעשות את זה בשבילך בתוך ה"קופסה השחורה".

אין לי מושג מה החברות הללו עושות, אבל כן יש לי מושג מה אני עשיתי על הRAM ומה עושים הן על Cache L1 ו-L2 וDDR2 פה, מסובך זה בטוח לא, בסך הכל מה שעושים בדרך כלל במידה ולא מדובר בתוכנה שבאמת עובדת על ביצועים (ומשחקים הם ממש לא תוכנות RT) זה לשים מנהל Pool שבדרך כלל כולל כמה עשרות Pools בגדלים שונים בשל למנוע סגמנטציה.

מה זה אותו ESRAM? זיכרון חיצוני היושב על BUS מול הCPU? מה זה לא יעיל? הם ניגשים לזיכרון בצורה יותר איטית לעומת יכולת הBus? זה מעניין מה שאתה מעלה פה, רובם אפילו לא מודעים למה קורה עם הזיכרון שלהם, הם עובדים מעל מערכות הפעלה שעושות הכל. זה לא כמו מעבדי DSP או תוכנות Embeded שבאמת אין מי שינהל את הזיכרון. למעט DMA בחלק מהעברות.

בכל מקרה, האקסבוקס כנראה חלשה משמעותית לעומת טענות כאילו ואחרות של אי גישה מספיק מהירה לזיכרון, מה שזה לא אומר.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 פברואר 2014, 14:47

Death_119 כתב:אין לי מושג מה החברות הללו עושות, אבל כן יש לי מושג מה אני עשיתי על הRAM ומה עושים הן על Cache L1 ו-L2 וDDR2 פה, מסובך זה בטוח לא, בסך הכל מה שעושים בדרך כלל במידה ולא מדובר בתוכנה שבאמת עובדת על ביצועים (ומשחקים הם ממש לא תוכנות RT) זה לשים מנהל Pool שבדרך כלל כולל כמה עשרות Pools בגדלים שונים בשל למנוע סגמנטציה.

מה זה אותו ESRAM? זיכרון חיצוני היושב על BUS מול הCPU? מה זה לא יעיל? הם ניגשים לזיכרון בצורה יותר איטית לעומת יכולת הBus? זה מעניין מה שאתה מעלה פה, רובם אפילו לא מודעים למה קורה עם הזיכרון שלהם, הם עובדים מעל מערכות הפעלה שעושות הכל. זה לא כמו מעבדי DSP או תוכנות Embeded שבאמת אין מי שינהל את הזיכרון. למעט DMA בחלק מהעברות.

בכל מקרה, האקסבוקס כנראה חלשה משמעותית לעומת טענות כאילו ואחרות של אי גישה מספיק מהירה לזיכרון, מה שזה לא אומר.

אתה מדבר על תחום אחר לגמרי, כאן אנחנו מדברים על כתיבה של FB לזיכרון של הכרטיס מסך. אין L1-2, אין מרחבי זיכרון חיצוניים, אך ורק זיכרון וידאו לשים בו את הFB שלך והוא חייב לשבת שם. ברגע שהזיכרון שלך קטן מדי בשביל להכיל את כל הFB שאתה צריך, אתה חייב לפצל אותו לחלקים, דבר שמעולם לא שמעתי על משחק שעושה אותו זה אבל הONE הולך לכפות על מפתחים לעשות את זה אם הם רוצים לעשות 1080P ואפקטים באיכות גבוהה במקביל.

וכן, הONE חלשה עובדתית מהפס4, הGPU שלה איטי בבערך 30%, הזיכרון שלה איטי יותר (כלומר הESRAM מהיר יותר אבל הוא פצפון) ומה הולך מעבד זה לא ממש ברור כי חלק מהמקורות טוענים ששל הONE מהיר טיפה וחלק טוענים ששל הפס4 מהיר טיפה. כך או כך חייבות להיות פשרות, השאלה היא האם בהפרשים כאלה פשרה של "בקושי מריץ ב720P" מול "מריץ ב1080P עם ROOM TO SPARE" זה הגיוני להפרש כזה שהוא לא שונה מדי מלמשל ההפרש בזמנו בין הפס2 והקיוב למשל. זאת עובדה שהגודל של הESRAM מונע ממפתחים לעבוד עם FB גדול מספיק בשביל 1080P, השאלה היא מה קורה ברגע שמסירים את המחסום הזה. האם MGS5 יכל לרוץ ב900P למשל או 1080P עם טקסטורות פחות טובות או אפקטי שיידרים קצת שונים, מי יודע?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 פברואר 2014, 14:51

השאלה היא יותר - "האם אפשר להסיר את המחסום הזה" כרגע, או עם כלים שיינתנו בעתיד, והאם זה יבוא על חשבון משהו אחר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 פברואר 2014, 00:59

Laskin כתב:השאלה היא יותר - "האם אפשר להסיר את המחסום הזה" כרגע, או עם כלים שיינתנו בעתיד, והאם זה יבוא על חשבון משהו אחר.

זה יבוא על חשבון השקעה של זמן תכנות, זה לא אמור להשפיע על ביצועים. אבל הGPU כך או כך חלש יותר בONE כך שלעולם לא יהיו ביצועים זהים, פשוט ברגע שיפתרו את עניין הESRAM הקטן מדי תהיה למפתחים האופציה לשנמך את הגרסת ONE איפה שהם רוצים ולא יהיו חייבים להתקע אוטומטית בצד הרזולוציה (שבסופו של דבר עושה להן את הפיתרון הקל כיום, הם חייבים לחתוך רזולוציה וממילא זה פותר להם את הבעיית הפרש הביצועים בין הONE לפס4). אם יצליחו להריץ משחקים אותו דבר כמו הפס4 ב900P במקום 1080P בפס4 אז וואללה זה הפרש מספיק קטן כדי שזה לא ממש ישנה וזה יהיה נהדר. אם יצטרכו יותר מזה לפחות יוכלו לקצץ בדברים אחרים (שיידרים, איכות מודלים, טקסטורות וכו') ולא יצטרכו לרדת לרזולוציה בזויה של 720P.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 19 פברואר 2014, 10:12

סרטון שקונאמי הוציאו שמשווה בין הגרסאות:

http://trailers-ak.gametrailers.com/gt_ ... 10kbps.mp4

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 פברואר 2014, 19:40

Kazz כתב:סרטון שקונאמי הוציאו שמשווה בין הגרסאות:

http://trailers-ak.gametrailers.com/gt_ ... 10kbps.mp4

בהתחלה זה היה נראה נורא מביך עבור הדור הבא כי המודל של סנייק ששואל אם עיכב אותנו היה נראה לי זהה לחלוטין.
איך שהתחיל הגיימפליי של הפס3 ראו את ההבדלים, על הדור הקודם התמונה נורא מרוחה, מלאה ג'אגיז עם IQ ירוד ביחס לדור הבא, גם התאורה היתה מאוד לקויה בהשוואה.

אבל אני חייב להודות שעדיין גרסאות הדור הקודם לא רעות בכלל, יש מצב שזה יהיה אחד המשחקים המרשימים ביותר על הפס360.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 19 פברואר 2014, 11:52

מסכים... הגרסת דור קודם נראית ממש טוב. אבל בסוף השאלה היא כמה היא יציבה.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 19 פברואר 2014, 20:16

יש הבדל משמעותי ,תראו את אפקט המים לדוגמה
אבל כל עוד הפרימים יהיו יציבים גם בדור הקודם ,זה לא ניראה לי משהו ששווה קונסולה חדשה

מה גם שלפי הבנתי המשחק הגדול (לא הפרילוג) ,מתוכנן רק ל2015

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 פברואר 2014, 20:41

קרירין, אמרנו שיש הבדל משמעותי (אלא אם כן הניסוח שלי לתמונה מרוחה, IQ חלש יחסית עם הרבה ג'אגיז ותאורה לקויה לא נשמע לך משמעותי), אבל כמו שאמרת בעצמך הבדל שלא שווה קונסולה.
ניסחנו את זה שלמרות ההבדל הבולט עדיין דור קודם נראה מצויין, SWISS אפילו ציין שחשוב שגרסאות דור קודם יהיו גם יציבות בפריימים כמו שאמרת, ככה שאתה אומר בדיוק את מה שאמרנו פה רק בניסוח טיפה שונה :|

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 פברואר 2014, 13:07

לי זה בהחלט נראה שווה קונסולה חדשה... לשחק אותו עם אליאזינג ורזולוציה נמוכה? משחק של קוג'ימה?!
זה חילול הקודש לא לשחק בו בתנאים הטובים ביותר :)

חוץ מזה, אני משוכנע במליארד אחוז שיהיו פיצ'רים בלעדיים לקונסולות החדשות.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 פברואר 2014, 22:48

Laskin כתב:לי זה בהחלט נראה שווה קונסולה חדשה... לשחק אותו עם אליאזינג ורזולוציה נמוכה? משחק של קוג'ימה?!
זה חילול הקודש לא לשחק בו בתנאים הטובים ביותר :)

חוץ מזה, אני משוכנע במליארד אחוז שיהיו פיצ'רים בלעדיים לקונסולות החדשות.

תכל׳ס כשעושים גיפים רואים עד כמה ההבדלים גדולםי:
תמונה
זה נראה בגרסה של הדור הקודם לא רק פחות חד אלא כל הפירוט הרבה פחות טוב, בדור הבא אפשר ממש לראות את הטקסטורה של הבד, קרעים בבד הבלוי ואת התאורה שמשתקפת עליו.

אין ספק שמול טלוויזיה על מסך גדול שיראו את הבדלי הרזולוציה והפריימרייט ובמיוחד שלדור הבא יש מערכת תאורה שונה ומתקדמת יותר (זה לבד יכול לעשות הבדל ענקי) ההבדלים יהיו כמעט של דור למרות שזה כביכול אותו מנוע.
אין פלא שכולם מקוננים על היוטיוב ככלי לביצוע השוואות או התרשמויות מהדור הבא, כל הפירוט הולך לעזאזל.

האם זה שווה קונסולה חדשה? אולי אם זה היה מגס5 ולא דמו של שעה וחצי :)
נערך לאחרונה על ידי bling ב 19 פברואר 2014, 22:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 19 פברואר 2014, 14:49

לא יודע מה איתך אבל ההבדל של מה שהבאת בגיף היה ברור לחלוטין גם מהסרטון. בגיימפליי עצמו זה היה פחות רציני.

זה רק אני או שהשמיים בגרסת ONE היא כמו של הדור הקודם בעוד הPS4 שונה משלושתם?
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 פברואר 2014, 14:52

אה, זה ברור... GZ גם אם הוא 10 שעות לא שווה קונסולה חדשה

וכן, השמיים בגירסת הPS4 נראים כחולים בלי עננים... יש מצב שזה קשור למזג האוויר הדינמי, ופשוט כששיחקו בגירסה הזו אז היה "יום יפה יותר", אבל זה היה גם בכל תמונות ההשוואה הקודמת

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 פברואר 2014, 23:06

סוויס הסרטון באיכות טובה ולכן באמת רואים, אבל לא שמתי לב שזה עד כדי כך בולט כמו בגיף.
לאסקין זה נראה שאת תמונות ההשוואה לקחו מהסרטון לכן זה ברור שבכולם לא יהיו עננים, לא מובן מה הולך שם אבל התיאוריה שלך הגיונית.

גם התאורה בגרסת הפס4 שונה מהשאר בסרטון, החא נראית טוב יותר שזה מוזר כי גם לוואן אמורה להיות מערכת התאורה המתקדמת יותר, יכול להיות בגלל מזג האוויר הדינאמי התאורה שונה?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 פברואר 2014, 15:06

זה יכול להיות... אבל למה לוואן אמורה להיות מערכת המתדקמת ביותר, שוב פעם?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 פברואר 2014, 23:17

Laskin כתב:זה יכול להיות... אבל למה לוואן אמורה להיות מערכת המתדקמת ביותר, שוב פעם?

לקונסולות דור הבא אמורה להיות מערכת תאורה מתקדמת, לא רק לוואן, בסרטון זה נראה שלפס4 תאורה טובה יותר משל שלושתן, הוואן נראית קרובה יותר לגרסאות הדור הקודם ותהיתי למה, תראה את הסרטון.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 פברואר 2014, 16:22

אה, חשבתי טובה גם מהפס4, לא הבנתי אותך

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 פברואר 2014, 00:09

מחיר הריטייל של GZ הורד רשמית ל30$.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 פברואר 2014, 15:09

DrKeo כתב:מחיר הריטייל של GZ הורד רשמית ל30$.

אז ה BACKLASH בסוף הרתיע אותם אה? חבל שעל הדרך לא הורידו גם את הדיגיטלי.

אני אקנה את המשחק כשיצא ביחד עם הפס4, קונסולה חדשה והכל אז אפשר להתנהג בטפשות ולקנות ב 30 דולר דמו של MGS :D

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 26 פברואר 2014, 08:38

DrKeo כתב:מחיר הריטייל של GZ הורד רשמית ל30$.

הוציאו הודעה רישמית לגבי ארה"ב? כי ההודעה שראיתי אתמול בגאף הייתה רק לגבי בריטניה שם שינו ל-30 פאונד במקום 40.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 פברואר 2014, 10:01

אני אחכה שזה יעלה 10 דולר למנויי PLUS או משהו

אבל נחמד לדעת שהם קוראים תגובות ולא מחכים לראות שזה לא מוכר כמו שצריך, ורק אז מורידים

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 פברואר 2014, 10:48

Death_119 כתב:הוציאו הודעה רישמית לגבי ארה"ב? כי ההודעה שראיתי אתמול בגאף הייתה רק לגבי בריטניה שם שינו ל-30 פאונד במקום 40.

כן, הודיעו את זה גם לארה"ב. אבל הגרסה הדיגיטלית שרוב האנשים כאן יקנו ממילא תשאר 30$. גם גרסת הפס3 הפיזית ירדה ל20$ למי שמעוניין במשחק לדור הקודם.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 43 אורחים