נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אפריל 2014, 00:24

Kazz כתב:אני לא בטוח איך המשקיעים יראו את זה שסוני הפכו את היוצרות על מיקרוסופט ב18 חודשים. 'איך איבדתם את ההובלה בשני השווקים העיקריים שלכם', 'למה אתם יקרים ב100 דולר בלי שום סיבה נראית לעין?' 'מי יודע כמה הוצאתם על מחקר ופיתוח של קינקט 2 כאשר כל מה שזה עושה זה לייקר את המוצר וגורם לו להיות פחות רצוי ולא ראינו שום משחק אחד לרפואה שמתחיל להצדיק את ההשקעה הזו', 'איך עם כל הדגש על מולטימדיה ואינטרגציה ועסקאות עם NFL אתם מפגרים בארה"ב?'

גם בשיא הצלחת ה360 תמיד היית שומע משקיעים ודיבורים שאומרים שמיקרוסופט צריכה לצאת מהעסק הזה, התפקוד של הXB1 לא משקיט אמירות כאלה. גם כי אנחנו לא יודעים כמה מיקרוסופט השקיעו בקונסולה הזו ואם למרות המחיר הגבוה יותר, אם זה מספיק מרשים כלכלית למעורבים.

אני לא מאמין לכל החזיונות DOOM AND GLUM הטפשיות האלה שכשמיקרוסופט מחזיקה כרגע בקונסולה השניה הכי מצליחה בהסטוריה, מה נסגר אתכם?
We're just normal men. We're just innocent men

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 20 אפריל 2014, 00:42

שום דום וגלום. אפשר ויהיו מי שיסתכלו על המצב של מיקרוסופט והXB1 כאכזבה כיצד מיקרוסופט הצליחה לאבד את השליטה כזה מהר. אם ההצלחה והמכירות של ה360 לא מנעו ממשקיעים לדבר על רצונם לצאת מעסקי הקונסולות אז כנראה יהיה להם מה להגיד גם עכשיו.

סמל אישי של המשתמש
Wan7ed
Trainee

הודעהעל ידי Wan7ed » 20 אפריל 2014, 01:10

אין לך מושג לגבי ההבנה של המשקיעים... הם רואים טבלאות ומוצר שמוכר טוב יותר מהמוצר הקודם לו באותה תקופת זמן- מבחינתם זו הצלחה.
אין להם מושג אם הקינקט טוב או רע, הם לא יודעים כמה עלה המחקר והפיתוח, הם מעולם לא שמעו על משחק בשם טיטאנפול והם בטח לא מתפלפלים מי ינצח בדור הזה.

התבלבלת בין משקיעים לגיימרים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אפריל 2014, 09:25

Kazz כתב:שום דום וגלום. אפשר ויהיו מי שיסתכלו על המצב של מיקרוסופט והXB1 כאכזבה כיצד מיקרוסופט הצליחה לאבד את השליטה כזה מהר. אם ההצלחה והמכירות של ה360 לא מנעו ממשקיעים לדבר על רצונם לצאת מעסקי הקונסולות אז כנראה יהיה להם מה להגיד גם עכשיו.

איזו שליטה? בדור של הפס2 היא נמחצה, בדור הקודם היא הייתה שוות ערך עד מפסידה קלות בהפרש קטנטן. הדור רק התחיל לפני חמישה חודשים, כרגע היא הקונסולה השניה הכי נמכרת בהסטוריה אחרי הפס4. כן, היא מפסידה כרגע לפס4, יש להם מספיק כלים בארגז בשביל להתחיל להשוות עניינים. אם הם מסוגלים למכור את הקונסולה ב450$ עם טייטנפול וקינקט בראש שקט הם בטוח יכולים למכור אותה ב350$ בלי קינקט או משחק, יש להם מרווח משחק יפה והם הקונסולה השניה הכי נמכרת בהסטוריה כשהם מרוויחים על כל קונסולה שהם מוכרים. חוץ מאשר העובדה שהם כרגע מפסידים לסוני, הכל וורוד ונהדר. אם הם רוצים להשוואת לסוני אז יש להם מספיק מרווח משחק.
אני רק מזכיר לך שזה NPD במרץ המקביל לזה עבור ה360:
PS2 = 273,000
GBA = 201,000
Xbox 360 = 192,000
PSP = 186,000
NDS = 184,000

מבחינת התוכנה אז ל360 היו שלושה משחקים בטופ 10, עכשיו יש לONE חמישה משחקים בטופ 10 כשאחד מהם (שהוא גם בלעדי) במקום הראשון כשאז המשחק במקום הראשון היה משחק פס2 בכלל.

כמו שאתה רואה, הONE קונסולה הרבה יותר מצליחה בכל פרמטר ובגלל שהיא נמכרת ברווח היא גם בטוח הרבה יותר רווחית. אם דברים ימשיכו בקצב הזה הפס4 תעשה איזה 180 מליון יחידות והONE תעשה 130, דמעות נשפכות כאן. אתה מסתכל על זה מנקודת מבט אחת, מה סוני עשתה, ומן הסתם בנקודת מבט הזאת מיקרוסופט רק במקום השני ואני בטוח שאף אחד שם לא מרוצה מזה, אבל וואללה צריך להכנס לפרופורציה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 20 אפריל 2014, 02:07

Kazz כתב:אני לא בטוח איך המשקיעים יראו את זה שסוני הפכו את היוצרות על מיקרוסופט ב18 חודשים. 'איך איבדתם את ההובלה בשני השווקים העיקריים שלכם', 'למה אתם יקרים ב100 דולר בלי שום סיבה נראית לעין?' 'מי יודע כמה הוצאתם על מחקר ופיתוח של קינקט 2 כאשר כל מה שזה עושה זה לייקר את המוצר וגורם לו להיות פחות רצוי ולא ראינו שום משחק אחד לרפואה שמתחיל להצדיק את ההשקעה הזו', 'איך עם כל הדגש על מולטימדיה ואינטרגציה ועסקאות עם NFL אתם מפגרים בארה"ב?'

גם בשיא הצלחת ה360 תמיד היית שומע משקיעים ודיבורים שאומרים שמיקרוסופט צריכה לצאת מהעסק הזה, התפקוד של הXB1 לא משקיט אמירות כאלה. גם כי אנחנו לא יודעים כמה מיקרוסופט השקיעו בקונסולה הזו ואם למרות המחיר הגבוה יותר, אם זה מספיק מרשים כלכלית למעורבים.

אין משקיע אחד שיחשוב להעלות את השאלות הללו.
אין להם מושג מה זה הקינקט ולא אכפת להם אילו פאנבואים בפורומים מרוצים יותר.
מה שהם כן רואים זה קו מוצרים שהמוצר הכי חדש בו הוא גם הכי מוכר בו. מה שהם כן רואים זה שהם מוכרים מהמוצר מיליונים ומרוויחים עליו מיליונים. מה שהם כן רואים זה שהם נהנים מAttach rate מצוין, שמכניס להם עוד המון כסף.

שמעת גם משקיעים בסוני שמציעים להפרד מכל הקטע הזה של גיימינג ולהתרכז בטלויזיות. בדיוק כמו במקרה של מייקרוסופט, מדובר במיעוט זניח של מחזיקי מניות, שלא מסוגלים להשפיע במאומה ומציעים משהו שנוגד לחלוטין את דעתם של רוב מחזיקי המניות ושל בעלי הסמכות בחברה עצמה.

הONE היא הקונסולה השנייה, או השלישית בכל הנוגע למכירות שלה, בחצי השנה הראשונה הזאת. אם מישהו מגדיר אותה כשלון שמצריך יציאה מהשוק, זה אומר שכל המשחקים שהם לא NSMB, מריו קארט, COD, מיינקראפט וGTA הם כשלון וכל החברות שפיתחו אותם צריכות להפסיק לייצר משחקים וללכת הביתה.
זה אבסורד מטורף. לא שום דבר מעבר.
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 21 אפריל 2014, 11:55

נדב, אם אני זוכר נכון הLTD של ה360 לעומת הפס3 בארה"ב הוא בהפרש של 15מליון לטובת הקונסולה של מיקרוסופט. היא מכרה טוב יותר גם באנגליה ועכשיו המצב התהפך במהירות. אז אני הייתי שואל איך הם בעטו בדלי הזה ובמקום לעשות את המספרים שהפס4 עושה הם עושים מספרים נמוכים יותר.

אם אני זוכר נכון המשקיעים של סוני רצו ורוצים להפטר מהטלוויזיות, ומאז שהיראי בשלטון לא נאמר דבר על סקטור הגיימינג חוץ מזה שהוא אחד הרווחיים ביותר של החברה. בעוד שאצל מיקרוסופט אין תמונה ברורה וגם כשיש רווחים לא ידוע אם זה מספיק טוב ביחס להשקעה.

בכל אופן, אני לא חושב שקצב המכירות הזה לשתי הקונסולות יימשך וכאשר הראש הההתחלתי הזה ייגמר אני לא בטוח אם הקונסולה של מיקרוסופט לא תיפול לפער לא קטן מול הפס4 אם הם לא יודיעו על ירידת מחיר ודברים דומים. צריך גם לזכור שההצלחה של הפס4 מזינה את המשך השלחה והאהדה שהיא מקבלת והביצועים הטובים יותר יימשכו יותר קונים אליה.

אם העתיד של הXB1 ומיקרוסופט זה לקוות להמשיך לדבר בהשוואה ל360, לדעתי זה לא יעשה להם טוב ויגרום לקולות מצד המשקיעים.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 21 אפריל 2014, 20:47

Kazz כתב:אם העתיד של הXB1 ומיקרוסופט זה לקוות להמשיך לדבר בהשוואה ל360, לדעתי זה לא יעשה להם טוב ויגרום לקולות מצד המשקיעים.

אתה באמת ובתמים חושב שאחרי שמייקרוסופט יראו גרף שמשווה את הרווחים בשנתיים הראשונות של ה360 (סביב ה2 מיליארד דולר הפסד), לעומת הרווחים של השנתיים הראשונות מהONE (כבר היום לא במינוס), מישהו מהמשקיעים ישאל על זה שסוני מוכרת יותר יחידות בארה"ב?
למשקיעים מעניין רק כמה החברה מרוויחה. לא אכפת להם כמה פאנבואים של סוני או של מייקרוסופט מרוצים. זה ימשיך לא לעניין אותם, כל עוד הרווחים גדלים ומחיר המניה עולה, בדיוק כמו שימשיך לא לעניין את המשקיעים של סוני הפער של הPS4 מהONE, כל עוד מחיר המנייה שלהם ימשיך לעלות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 אפריל 2014, 00:01

Kazz כתב:נדב, אם אני זוכר נכון הLTD של ה360 לעומת הפס3 בארה"ב הוא בהפרש של 15מליון לטובת הקונסולה של מיקרוסופט. היא מכרה טוב יותר גם באנגליה ועכשיו המצב התהפך במהירות. אז אני הייתי שואל איך הם בעטו בדלי הזה ובמקום לעשות את המספרים שהפס4 עושה הם עושים מספרים נמוכים יותר.

אם אני זוכר נכון המשקיעים של סוני רצו ורוצים להפטר מהטלוויזיות, ומאז שהיראי בשלטון לא נאמר דבר על סקטור הגיימינג חוץ מזה שהוא אחד הרווחיים ביותר של החברה. בעוד שאצל מיקרוסופט אין תמונה ברורה וגם כשיש רווחים לא ידוע אם זה מספיק טוב ביחס להשקעה.

בכל אופן, אני לא חושב שקצב המכירות הזה לשתי הקונסולות יימשך וכאשר הראש הההתחלתי הזה ייגמר אני לא בטוח אם הקונסולה של מיקרוסופט לא תיפול לפער לא קטן מול הפס4 אם הם לא יודיעו על ירידת מחיר ודברים דומים. צריך גם לזכור שההצלחה של הפס4 מזינה את המשך השלחה והאהדה שהיא מקבלת והביצועים הטובים יותר יימשכו יותר קונים אליה.

אם העתיד של הXB1 ומיקרוסופט זה לקוות להמשיך לדבר בהשוואה ל360, לדעתי זה לא יעשה להם טוב ויגרום לקולות מצד המשקיעים.

קאז, המשקיעים ישאלו, מיקרוסופט יעשו מה שנוח להם לעשות. מדובר במחלקה מאוד רווחית, מדובר בהצלחה הכי גדולה של המחלקה הזאת אי פעם והקונסולה השניה הכי מצליחה אי פעם (מן הסתם ביחס לתקופה) ומדובר בקונסולה שנמכרת כרגע ברווח בלי להזכיר את LIVE ומכירות משחקים. אולי מיקרוסופט יחליטו לקצץ 100$ במחיר או להיפטר מהקינקט, אין לי מושג, השאלה היא האם היא מוכנה להקריב רווחים בשביל יותר מכירות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אפריל 2014, 00:24

מיקרוסופט חושפת בדוחות האחרונים שהם מכרו ברבעון האחרון 1.2 מליון מכשירי ONE (ו-800,000 מכשירי 360) כאשר מחלקת הבידור שלהם עשתה רווח של 800 מליון (הכנסות של 1.97 מליארד). הרווחים מחטיבת XBOX עלו ב45% מהרבעון המקביל שנה שעברה. מיקרוסופט אומרים שהפגיעה העיקרית ברווחים היו שרוב החומרה שהם מכרו היו ONE שהיא חומרה שהם כרגע לא מרוויחים עליה כמעט כלום לעומת שנה שעברה שרוב החומרה הייתה 360 שעושה להם הרבה כסף על כל יחידה. בחטיבת הXBOX הרווחים התחלקו 67% מהתוכנה מול 33% מחומרה (שהרוב כנראה ממכשירי 360 ועזרים של הONE). הרווחים מXBL עלו ב17%, לא ציינו איזה חלק מזה הוא מרווחי GOLD ואיזה ממכירות של משחקים/סרטים/סדרות/מוסיקה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 25 אפריל 2014, 10:36

DrKeo כתב:מיקרוסופט חושפת בדוחות האחרונים שהם מכרו ברבעון האחרון 1.2 מליון מכשירי ONE (ו-800,000 מכשירי 360) כאשר מחלקת הבידור שלהם עשתה רווח של 800 מליון (הכנסות של 1.97 מליארד). הרווחים מחטיבת XBOX עלו ב45% מהרבעון המקביל שנה שעברה. מיקרוסופט אומרים שהפגיעה העיקרית ברווחים היו שרוב החומרה שהם מכרו היו ONE שהיא חומרה שהם כרגע לא מרוויחים עליה כמעט כלום לעומת שנה שעברה שרוב החומרה הייתה 360 שעושה להם הרבה כסף על כל יחידה. בחטיבת הXBOX הרווחים התחלקו 67% מהתוכנה מול 33% מחומרה (שהרוב כנראה ממכשירי 360 ועזרים של הONE). הרווחים מXBL עלו ב17%, לא ציינו איזה חלק מזה הוא מרווחי GOLD ואיזה ממכירות של משחקים/סרטים/סדרות/מוסיקה.

לשם השוואה, ברבעון הראשון של ה360 (Q2 ב2006, אם אינני טועה) מחלקת הבידור עשתה 293 מיליון דולרים. כלומר, הפסידה 293 מיליון דולרים.
ברבעון השני של ה360 בשוק, הם הפסידו 388 מיליון דולרים.

כלוומר, הרווחים שלהם ברבעון הזה (שהוא השני בחייה של הONE) גדולים יותר באופן משמעותי מההפסדים שלהם בשני הרבעונים הראשונים בחייה של ה360.
ההצלחה של הONE לא ברורה רק בכל הנוגע לנתוני המכירות, אלא גם מאוד בולטת בכל הנוגע לנתונים הפיננסיים.

יש סייג חשוב להשוואה הזאת - אין במייקרוסופט מחלקת בידור יותר. יש להם מחלקת Devices & Consumer Hardware ומחלקת Devices & Consumer Other (ועוד כמה מחלקות), ככה שמשחקי הXBOX מכניסים כסף למחלקת הOther (שכוללת את בינג ואופיס 365), בזמן שהחומרה מכניסה כסף לHardware (שכוללת גם את הSurface).
אז ההשוואה עובדת, אם הנתונים הללו משוקללים בהתאם. לפי אתר קשרי הלקוחות של מייקרוסופט (משם גם לקחתי את הנתונים מ2006), נראה שהנתון של 800 מיליון הוא סכום הרווחים של שתי המחלקות האלו והוא כולל, למשל, את הגידול בהכנסות מפרסומות בבינג, או את הגידול בהכנסות ממכירות הSurface (שלא מסובסד כלל) שהשתפרו מעט.
גם במקרה הזה, חשוב להגיד שאין שמץ של ספק שמדובר בשיפור עצום של הONE, מול ה360. אני לא חושב שיש סיכוי שמכירות הSurface הכושל למדי, או מנויים של שירות האופיס 365 מסוגלים "לבלוע" הפסדים של 700 מיליון דולר.
כמו כן, ההפסדים של תחילת החיים של ה360, באו אחרי ולפני כמה רבעונים של הפסדים במחלקת הבידור של מייקרוסופט. הן בגלל ההוצאות הרבות על R&D לפני יציאת ה360 והן בגלל סבסוד מחיר הקונסולה אחרי יציאתה. במקרה הזה, הONE גם מניבה הכנסות ורווחים מהרגע הראשון, וגם לא הביאה להפסדים לפני יציאתה, בגלל שההכנסות הגדולות מה360 חיפו על הוצאות הR&D.

הדוחות הכספיים הללו מצטרפים לשלל הנתונים האחרים שראינו, מאז יציאת הONE, שמדובר בהצלחה אדירה, עד עכשיו.
הONE והPS4 מוכיחות באופן שלא משתמע לשני פנים שהחשש שהועלה מידי פעם, בנוגע להחלשות בשוק הקונסולות (שקיבלו חיזוק מסוים עם הביצועים הרעים של הWIIU) לא מבוססות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אפריל 2014, 15:53

אני לא חושב שזאת חוכמה, גם הONE וגם הפס4 מכשירים מאוד חלשים ונמכרים באותו מחיר כמעט כמו קודמיהם אז מן הסתם הרווחים גדולים בהרבה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 אפריל 2014, 02:11

DrKeo כתב:אני לא חושב שזאת חוכמה, גם הONE וגם הפס4 מכשירים מאוד חלשים ונמכרים באותו מחיר כמעט כמו קודמיהם אז מן הסתם הרווחים גדולים בהרבה.

אני מניח שהחכמה היא להצליח גם עם מכשירים חלשים בהרבה.
כלומר, ברור שזו הסיבה להכנסות. לא חושב שזה מעניין אפילו משקיע או בעל מניות אחד.

גם ברור שאני מעדיף שגם הם וגם סוני יפסידו מיליארד כל תחילת דור, אם זה אומר קונסולות יותר טובות, אבל כנראה שזה לא סיכון שסוני או מייקרוסופט מרגישות צורך לקחת ובדיעבד של חצי שנה, שתיהן צדקו לגמרי.

יכול גם להיות שבטווח הארוך זה יפגע בתעשייה. נצטרך לחכות ולראות.
לפחות ברור שהחשש מכך שההצלחה של הwii תשפיע על היצרניות האחרות, היה נכון במידת מה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אפריל 2014, 20:13

Nucleus_Dawn כתב:
אני מניח שהחכמה היא להצליח גם עם מכשירים חלשים בהרבה.
כלומר, ברור שזו הסיבה להכנסות. לא חושב שזה מעניין אפילו משקיע או בעל מניות אחד.

גם ברור שאני מעדיף שגם הם וגם סוני יפסידו מיליארד כל תחילת דור, אם זה אומר קונסולות יותר טובות, אבל כנראה שזה לא סיכון שסוני או מייקרוסופט מרגישות צורך לקחת ובדיעבד של חצי שנה, שתיהן צדקו לגמרי.

יכול גם להיות שבטווח הארוך זה יפגע בתעשייה. נצטרך לחכות ולראות.
לפחות ברור שהחשש מכך שההצלחה של הwii תשפיע על היצרניות האחרות, היה נכון במידת מה.

אני לא חושב שיש בעיה עם זה כל עוד יתנו לנו קונסולות חדשות כל איזה 5 שנים. את הסבל של הדחיה כבר עברנו, היו שלוש שנים בין 2010 ל2013 שלא יצאו קונסולות חדשות ואז כולנו קבלנו את הדפיקה מסוני ומיקרוסופט. אז עכשיו הקונסולות חלשות ממה שהן היו אמורות להיות אבל זה לא נורא כי זה מרגיש כמו קפיצה דורית אמיתית בגלל ההמתנה של ה3 שנים. אז אם ישמרו על ה3 שנים האלה, כלומר יוציאו ב2018 את הדור הבא שוב פעם באיחור כוח של 3 שנים כמו הפס4 והONE נקבל שוב קפיצת דור אמיתית בזמן שמיקרוסופט וסוני יוכלו להרוויח מההתחלה. כולם ירוויחו ונקווה שבאמת הדפיקה של הצרכן התרחשה בשלוש שנים האחרונות ולא תקרה יותר.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 אפריל 2014, 04:25

DrKeo כתב:אני לא חושב שיש בעיה עם זה כל עוד יתנו לנו קונסולות חדשות כל איזה 5 שנים. את הסבל של הדחיה כבר עברנו, היו שלוש שנים בין 2010 ל2013 שלא יצאו קונסולות חדשות ואז כולנו קבלנו את הדפיקה מסוני ומיקרוסופט. אז עכשיו הקונסולות חלשות ממה שהן היו אמורות להיות אבל זה לא נורא כי זה מרגיש כמו קפיצה דורית אמיתית בגלל ההמתנה של ה3 שנים. אז אם ישמרו על ה3 שנים האלה, כלומר יוציאו ב2018 את הדור הבא שוב פעם באיחור כוח של 3 שנים כמו הפס4 והONE נקבל שוב קפיצת דור אמיתית בזמן שמיקרוסופט וסוני יוכלו להרוויח מההתחלה. כולם ירוויחו ונקווה שבאמת הדפיקה של הצרכן התרחשה בשלוש שנים האחרונות ולא תקרה יותר.

לא הבנתי, אתה אומר שב 2018 נקבל קונסולות עם כח של 2015 (שזה בערך מה? טיטאן?) וזה יהיה בסדר?
לי זה נשמע די רע, במיוחד אם תקח בחשבון שכמעט בטוח שהן יבואו עם VR בקופסא (הרי זה דור המעבר של ה VR לקראת דור VR מלא עוד כמה שנים במידה והתחזיות נכונות) מה שידרוש יותר כח וגם את זה שהפקטור של ה DIMINISHING RETURNS רק מתחזק יותר ויותר ואתה צריך קפיצות יותר גדולות מבעבר כדי להגיע לאותו אפקט של וואו של הרגשה של מעבר דור.

קונסולה עם כח של טיטאן או קצת יותר נשמע לי די מסכן ב 2018 כשמתחשבים בכל הפקטורים האלה, מה שכן אם ה VR יתפוס כנראה שלרוב זה לא ישנה כי זה יהיה הפוקוס יותר מאשר עד כמה המשחקים נראים יותר טוב או לא מדור שעבר, כולם יתרכזו בעד כמה משחקים מרגישים כל כך הרבה יותר טוב ולא איך הם נראים.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 26 אפריל 2014, 00:42

קשה להעריך איך יראה משחק שהמכנה הכי נמוך שלו הוא טיטאן.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אפריל 2014, 00:53

bling כתב:לא הבנתי, אתה אומר שב 2018 נקבל קונסולות עם כח של 2015 (שזה בערך מה? טיטאן?) וזה יהיה בסדר?
לי זה נשמע די רע, במיוחד אם תקח בחשבון שכמעט בטוח שהן יבואו עם VR בקופסא (הרי זה דור המעבר של ה VR לקראת דור VR מלא עוד כמה שנים במידה והתחזיות נכונות) מה שידרוש יותר כח וגם את זה שהפקטור של ה DIMINISHING RETURNS רק מתחזק יותר ויותר ואתה צריך קפיצות יותר גדולות מבעבר כדי להגיע לאותו אפקט של וואו של הרגשה של מעבר דור.

קונסולה עם כח של טיטאן או קצת יותר נשמע לי די מסכן ב 2018 כשמתחשבים בכל הפקטורים האלה, מה שכן אם ה VR יתפוס כנראה שלרוב זה לא ישנה כי זה יהיה הפוקוס יותר מאשר עד כמה המשחקים נראים יותר טוב או לא מדור שעבר, כולם יתרכזו בעד כמה משחקים מרגישים כל כך הרבה יותר טוב ולא איך הם נראים.

הקונסולות היום מפגרות טכנולוגית ב3 שנים אחרי מה שהן היו אמורות להיות באמת, הן מספקות לך דור הבא או לא? כן הן מספקות לך דור הבא לגמרי כי הן בכוח של מחשב HIGH END מ2010, השנה שבה באמת היו אמורות הקונסולות לצאת. אז בעצם הפס4 ב2013 נותנת לך בדיוק קפיצת דור מלא שהיא הייתה אמורה לספק לך ב2010 כי ב2010 הקונסולות האלה היו אמורות להיות באמת משוגרות וב2010 הפס4 היא הכי HIGH END שיש.

אולי מבחינה תאורתית אתה אמור "נדפקנו" כי אתה יודע שיש בשוק כרטיסים כמו ה780TI שנותנים פי 4 ביצועים מהפס4 ויצאו בכלל לפניה אבל במציאות מה שקרה הוא שיצא לך דור לפני 8 שנים, עכשיו יצא דור חדש והדור החדש הזה הוא קפיצת דור מלאה מהקודם. גם קונסולות ב2018 שהן יחסית LOW END כמו הפס4 והONE היום יראו לך כמו קפיצת דור מלאה כי הן הולכות להיות פי 10 יותר חזקות מהפס4. כן, ברור שיהיה אז בשוק איזה 1280GTX שישפיל את הפס5 עם פי 4 ביצועים אבל באותה מידה יש לך היום 780TI שמשפיל את הפס4 בביצועים וזה עדין לא מפריע למשחקים כמו AC החדש או האורדר או אינפמס לגרום לנו להתלהב גרפית מדור חדש שנראה כמו דור חדש ומרגיש כמו דור חדש.

אגב זה לא הולך להיות TITAN (איזה TITAN אגב? יש כבר שלושה), הפס5 תהיה עם משהו שמקביל ל980GTX שזה הכרטיס HIGH END של 2015, זה נשמע לך כל כך רע שכבר היום ה780GTX נותן פי 4 ביצועים על הפס4? זה יהיה בדיוק כמו בכל דור, בערך פי 10 כוח.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 29 אפריל 2014, 22:37

DrKeo כתב:הקונסולות היום מפגרות טכנולוגית ב3 שנים אחרי מה שהן היו אמורות להיות באמת, הן מספקות לך דור הבא או לא? כן הן מספקות לך דור הבא לגמרי כי הן בכוח של מחשב HIGH END מ2010, השנה שבה באמת היו אמורות הקונסולות לצאת. אז בעצם הפס4 ב2013 נותנת לך בדיוק קפיצת דור מלא שהיא הייתה אמורה לספק לך ב2010 כי ב2010 הקונסולות האלה היו אמורות להיות באמת משוגרות וב2010 הפס4 היא הכי HIGH END שיש.

אולי מבחינה תאורתית אתה אמור "נדפקנו" כי אתה יודע שיש בשוק כרטיסים כמו ה780TI שנותנים פי 4 ביצועים מהפס4 ויצאו בכלל לפניה אבל במציאות מה שקרה הוא שיצא לך דור לפני 8 שנים, עכשיו יצא דור חדש והדור החדש הזה הוא קפיצת דור מלאה מהקודם. גם קונסולות ב2018 שהן יחסית LOW END כמו הפס4 והONE היום יראו לך כמו קפיצת דור מלאה כי הן הולכות להיות פי 10 יותר חזקות מהפס4. כן, ברור שיהיה אז בשוק איזה 1280GTX שישפיל את הפס5 עם פי 4 ביצועים אבל באותה מידה יש לך היום 780TI שמשפיל את הפס4 בביצועים וזה עדין לא מפריע למשחקים כמו AC החדש או האורדר או אינפמס לגרום לנו להתלהב גרפית מדור חדש שנראה כמו דור חדש ומרגיש כמו דור חדש.

אגב זה לא הולך להיות TITAN (איזה TITAN אגב? יש כבר שלושה), הפס5 תהיה עם משהו שמקביל ל980GTX שזה הכרטיס HIGH END של 2015, זה נשמע לך כל כך רע שכבר היום ה780GTX נותן פי 4 ביצועים על הפס4? זה יהיה בדיוק כמו בכל דור, בערך פי 10 כוח.

כמו שאמרתי יש כמה פקטורים שמפחיתים מעוצמת הקפיצה, DIMINISHING RETURNS ו VR, אם עוד פעם תביא קפיצה של פי 10 בתנאים כאלו אנשים כבר בקושי יראו הבדלים.
היי כבר היום אתה שומע לא מעט קולות של אכזבה מהקפיצה שרואים עד עכשיו מהקונסולות, כן ברור שרואים הבדל אבל בתכל'ס מבחינת FIDELITY להרבה זה לא נראה כמו השלב הבא בגראפיקה מהסיבה הפשוטה שלפני שהתחיל הדור ההייפ שלו היה בנוי על דמואים כמו של הדרקון, הדמו של סקוור, הגיימפליי של מלחמת הכוכבים שבוטל, החשיפה המקורית של WD וגם הפולש והסמריטאן של אפיק וכו'

אלו משחקים שמציגים דרגת FIDELITY ברמה מעל מה שיש היום ואף יותר , היום משחקים נראים מעולה אבל הם עדיין נראים "משחקייים" , הדמואים שהזכרתי פה נראו בדרגת CGI (חוץ מ WD יחסית אבל הוא היה דמו של עולם פתוח אז שופטים אותו אחרת), אולי נמוכה ביחס למה שניתן להגיע אבל עדיין, הם לא היו בעל המראה הפוליגוני שמוכר לנו כבר מספר דורות, הם החלו להראות כמו סרטוני אנימציה קולנועיים באיזשהו מקום, אני חושב שהרבה ביססו את התפיסה שלהם לגבי הדור הבא על הדמואים הללו והיום הם מאוכזבים למדי כשאף משחק לא מתקרב לזה ו WD פתאום מקבל DOWNGRADE כשבטח אחריו משחקים נוספים שפיצצו ראשים ורצו בדיעבד על PC כמו הדיוויזיה או הוויטצ'ר 3 וכו'

אז כן, ניתן לטעון שכבר היום קפיצה של פי 10 ללא מעט אנשים זה כבר לא מספיק (וכן אני מודע לכך שהדור רק התחיל ושגם ה 360 בזמנו כונתה בלעג XBOX 1.5, אבל מצד שני הקפיצה שצפויה מהקונסולות החדשות בין ההשקה לסוף הדור קטנה יותר ביחס ל PS360 כי הן קלות יותר לפיתוח) אז עוד אתה רוצה להמשיך עם קפיצות כאלו אחרי ה VR וכשהאפקט של ה DR חזק יותר?
נשמע די מבאס, גם הרעיון שכבר עכשיו אפשר פחות או יותר לבנות את הפס5 (גם אם יעלה לי אלפי דולרים) נשמע לי באסה (גם אם הכרחי להשרדות היצרניות בשוק של היום), מצד שני ה VR באמת הולך לשנות הרבה מחוקי המשחק המסורתיים לגבי איך נתפסת קפיצה של דור ככה שאני לא דואג מבחינת האפיל שיהיה לדור הבא למיינסטרים.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 29 אפריל 2014, 22:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 אפריל 2014, 14:40

אני לא רואה שום דבר מבאס כאן... בעתיד הקרוב נראה ששפוט קיצרנו את הדור ל-5 שנים בערך, במקום 7. קונסולה עולה בערך כמו טלפון חכם, אפילו פחות, אז כמו כמעט כל מכשיר חשמלי - אורך החיים שלו קצר יותר מבעבר.
(הכוונה היא לא אורך החיים של המוצר, הוא דווקא רק גדל, אלא כמה זמן הוא נשאר רלוונטי)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 29 אפריל 2014, 22:47

גם פעם היו דורות של 5 שנים רק שקיבלת את הקפיצה הטכנולוגית הכי גדולה שאפשר לזמן שהקונסולות יצאו.
זה ברור שכצרכנים אנחנו בתנאים הרבה פחות טובים ממה שהיה בעבר כשאנשים קיבלו דור קונסולות שהיו בחזית הטכנולוגיה במחירים הכי טובים שאפשר כשהיצרניות מפסידות עליהן כסף ובדור יחסית קצר שאפשר לצרכנים להנות שוב מקפיצה מדהימה במחיר מעולה אחרי זמן מועט יחסית בלי שחולבים אותו 8 שנים כדי לכסות את ההשקעה.

לא יהיו תנאים כאלו שוב ואנחנו מקבלים היום פחות בתמורה לכסף שלנו אז ברור שאתה אמור קצת להתבאס גם אם אין מה לעשות וזו המציאות היחידה שבה השוק יכול להתקיים היום, זה באמת היה TOO GOOD TO BE TRUE בעבר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 אפריל 2014, 14:56

אני לא מסכים, אמנם דורות אחרים היו לזמן ארוך יותר, אבל הם עלו יותר, ובמשך השנה הראשונה שלהם בקושי יצאו משחקים טובים, אם בכלל, ועד שמיצו אותם כמו שצריך לקח 3 שנים.
אז 3 השנים הללו היום הם שנה גג, ותקופת המשחקים המחורבנים נגמרת שבועות לאחר ההשקה :)
בתכל'ס, כצרכנים - אנחנו מקבלים פי כמה וכמה יותר מבעבר, בעיניי, שלא נדבר על כמות המשחקים הזולים הגדולה בחנות, דבר שלא היה בעבר, כך שגם אם שילמת רק 500 דולר עבור הקונסולה - לא היה שום משחק מתחת ל-50 דולר, היום אתה יכול לקנות 10 משחקי אינדי מעולים במחיר הזה, או 4 משחקים "רגילים" ומושקעים, במבצעים שונים.

אז לדעתי אנחנו מקבלים הרבה יותר תמורה, מכל בחינה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 29 אפריל 2014, 15:07

מבחינת משחקים אני מסכים (למרות שמשחק חדש עולה היום 10 דולר יותר), ברור שהיום יותר זול לשחק בהרבה יותר משחקים, פעם לא היה ממש מושג כזה של backlog לשחקן קונסולה, מי יכל להרשות לעצמו בכלל לצבור משחקים :)
היום עם כל האינדי והסיילים לכולם יש טונות של שטויות לשחק כמעט תמיד.
אני יותר דיברתי מבחינת תנאים של חומרה.

לא מסכים שתקופת המשחקים המחורבנים נגמרה שבועות אחרי מבחינת הדור הבא, עד עכשיו חרא של דור כמו כל התחלה של דור, אין לי מה לשחק על הפס4 בשיט ועוד קניתי אותו באיחור, אינפמוס היה נחמד אבל כמו שציינתי בעבר- משחק של תחילת דור טיפוסי שמרגיש בוסרי ודל בתוכן, אז ברור שכמו תמיד יש תקופת הסתגלות לא קטנה עד שיתחילו לצאת משחקים טובים.

וגם פה לא בטוח שנקבל את אותן כמויות כמו בעבר (לפחות מבחינת AAA), אפיק כבר אמרה שעל פי הנתונים שיש לה מפותחים היום רק שליש מכמות משחקי ה AAA בעבר (ביחס לתחילת הדור ה PS360) אבל כל אחד מהמשחקים הללו הוא בעל תקציב משולש.

ולמה קונסולות עלו יותר? אולי הפס3 היה חריג אבל הפס2 הושקה באיזה 300 דולר, הקיוב ב 200 וכך גם הדרימקאסט וכו'
קונסולות היו לא פחות זולות ובטח שיותר חזקות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 אפריל 2014, 17:57

אבל הרי ברור לך שהקפיצה הטכנולוגית הצפויה של 5 שנים היא פי 10, אי אפשר לשנות את זה אלה אם תהיה פריצת דרך טכנולוגית הזויה. זה אומר שאם כל 5 שנים יוצא דור אז כל 5 שנים תקבל קפיצה של פי 10. האם עם הזמן פי 10 יראה פחות ופחות מורגש? בטח, אבל אתה לא יכול להאשים את היצרניות בזה.

הבעיה היחידה כרגע היא שיש לך סוג של מרווח בטחון שהן לקחו מהטכנולוגיה העכשיות בשביל למכור את המכשירים במחיר סביר וברווח. אז אין ספק שהמרווח שהם לקחו מבאס אבל עדין יהיה לך פי 10 גרפיקה בין דור של 5 שנים לדור של 5 שנים אז "רמת הקפיצה" שאתה מדבר שתהיה פחות מורגשת עדין תהיה זהה יחד עם המרווח הזה או בלי. הבאסה היחידה שקבלת הוא שהדור הזה יכל להיות חזק פי 30 מהפס3 ולא חזק פי 10 אבל עדין אני חושב שיש פה סוג של קפיצה דורית לא שונה מדי מזאת שהייתה בין הפס3 והפס2.

כמו שאתה אמרת בעצמך, בתחילת כל דור יש אכזבה ממשחקי השנה הראשונה ביחס לדמואים הטכנולוגים שהוצגו. צחקו על ה360 בהתחלה שהיא XBOX 1.5 כמו שאמרת בעצמך, זה קורה תמיד. אז גם עכשיו יש מאוכזבים, אולי כי כבר לפני יותר משנה ראינו את קרייסס 3 על הPC ועד עכשיו שום משחק דור הבא לא הגיע לרמה הגרפית הזאת, אבל הקפיצה הדורית הזאת היא אמיתית לגמרי וביחס הנחוץ בין דור לדור (הקפיצה אפילו גדולה יותר כי לרוב הזיכרון קופץ פי 8 והפעם הוא קפץ פי 16).

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 30 אפריל 2014, 07:13

DrKeo כתב:אבל הרי ברור לך שהקפיצה הטכנולוגית הצפויה של 5 שנים היא פי 10, אי אפשר לשנות את זה אלה אם תהיה פריצת דרך טכנולוגית הזויה. זה אומר שאם כל 5 שנים יוצא דור אז כל 5 שנים תקבל קפיצה של פי 10. האם עם הזמן פי 10 יראה פחות ופחות מורגש? בטח, אבל אתה לא יכול להאשים את היצרניות בזה.

הבעיה היחידה כרגע היא שיש לך סוג של מרווח בטחון שהן לקחו מהטכנולוגיה העכשיות בשביל למכור את המכשירים במחיר סביר וברווח. אז אין ספק שהמרווח שהם לקחו מבאס אבל עדין יהיה לך פי 10 גרפיקה בין דור של 5 שנים לדור של 5 שנים אז "רמת הקפיצה" שאתה מדבר שתהיה פחות מורגשת עדין תהיה זהה יחד עם המרווח הזה או בלי. הבאסה היחידה שקבלת הוא שהדור הזה יכל להיות חזק פי 30 מהפס3 ולא חזק פי 10 אבל עדין אני חושב שיש פה סוג של קפיצה דורית לא שונה מדי מזאת שהייתה בין הפס3 והפס2.

כמו שאתה אמרת בעצמך, בתחילת כל דור יש אכזבה ממשחקי השנה הראשונה ביחס לדמואים הטכנולוגים שהוצגו. צחקו על ה360 בהתחלה שהיא XBOX 1.5 כמו שאמרת בעצמך, זה קורה תמיד. אז גם עכשיו יש מאוכזבים, אולי כי כבר לפני יותר משנה ראינו את קרייסס 3 על הPC ועד עכשיו שום משחק דור הבא לא הגיע לרמה הגרפית הזאת, אבל הקפיצה הדורית הזאת היא אמיתית לגמרי וביחס הנחוץ בין דור לדור (הקפיצה אפילו גדולה יותר כי לרוב הזיכרון קופץ פי 8 והפעם הוא קפץ פי 16).

אם קפיצה של פי 10 כבר לא מספיקה אז לדעתי לא צריכים להיות מקובעים ועדיף לחכות עד שתהיה קפיצה מספיק גדולה שתעשה אפקט של מעבר דור, זה לא חייב להיות 5 שנים, שיחכו 8 ושתהיה קפיצה של פי 30.
ברור שבדור הנוכחי קצת מאכזב שלא קיבלנו את הקפיצה של הפי 30, אבל פה עוד זה לא נורא כל כך כי קודם כל כן רואים לרוב קפיצה יפה מאוד וזה מעבר דור ראוי (לדעתי בשלב הזמן הזה הפס4 וה ONE הראו דברים יותר מרשימים מתקופת ההשקה של הPS360, השאלה היא כמובן עד לאן ישתפרו...) ודבר שני זה שכולם היו בחששות לא קטנים שבכלל נקבל איזה WII 2 מצד MS וסוני עם קפיצות אפילו רעות יותר.

כולם רק היו מבסוטים שלפחות מקבלים קונסולות לגיטימיות (למרות שעדיין נינטנדו שינתה את התפיסה בתעשייה אבל לשמחתנו לא ברמה כזו קיצונית שישימו חומרה בת 8 שנים) כי אחרת זה באמת יכל להיות אסון.

לעומת זאת בדור הבא זה כבר לא בטוח שיספיק.
ואני חושב שעיקר ההאכזבה של לא מעט אנשים זה הציפיות הגבוהות שהדמואים הטכניים והתצוגות השונות של חלק מהמשחקים של הדור הבא כביכול (WD 2012 ו STAR WARS)למשהו שהוא מעבר ל FIDELITY המוכר, היי אפילו אתה היית בטוח שהם אינדיקטורים למה שמצפה לנו על הדור הבא (גם אחרי ש ה SPECS נחשפו)

כמובן גם הפקטור שהמחשב נמצא כבר לא מעט זמן בדור הבא עם חלק מהמשחקים תרמה לאכזבה, למרות שבלי להכנס למיליון השוואות לא רלוונטיות ואפילו על בסיס אותה מפתחת ומנוע אני חושב ש RYSE יותר מרשים בצורה די בולטת מקרייסיס (לפחות מיוטיוב שם שפטתי את שניהם) למרות עניין הרזולוציה ואולי SCOPE מוגבל יותר וגם קרייטק מציינת שרייז הוא בעל גרסה מתקדמת יותר של המנוע, אבל לא משנה, כי ההפרש הוא באמת לא גבוה מעל מה שיש ב PC.

ובקשר לזיכרון שקפץ פי 16, אל תשכח שיחד איתו קפצו פי 16 גם מערכות ה OS של הקונסולות :(

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 אפריל 2014, 11:13

Nigga כתב:כמה חזק GPU חד ליבתי כיום מאשר GPU חד ליבתי מלפני 5 שנים? (אני מדבר על ה highest end).
יש בניהם הבדל של פי 10?

במשחקים שהם מסוגלים להריץ היום - יותר כמו פי 6, אבל משחקים מסויימים (ולא מעט) פשוט לא ירוצו אפילו על הכרטיסים הישנים כי אין להם מספיק זכרון, ואם כן היו רצים - ההבדל היה פי 20 ויותר, כי זה היה תקוע על 0.5 FPS או משהו :D

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 אפריל 2014, 17:24

הוא יצא בספט׳ 09, עד ספטמבר השנה בטח יצא כבר ה880 ti והוא בטח יהיה קצת יותר מטיטאן רגיל היום, ואני לא הולך לבדוק את המספרים, אבל אני מניח שאם תריץ על שניהם את טומב ריידר עם האפקט של השיער או איזה משחק עם פיזיקס (בהנחה ושניהם היו בעלי תמיכה זהה בטכנולוגיות האלה) או משחק כבד מאוד אחר - ההבדלים יהיו בסביבות פי 8, אבל אם תיקח משחק ממש ממש כבד שמשתמש במאה אחוז מהזכרון של הכרטיס מ09׳, יש מצב שתקבל עליו 5FPS ועל ה-880 מעל 60 בכיף

הוא לא צריך להיות ״על הנייר״ חזק פי עשר כדי לקבל תוצאות פי עשר יותר טובות בפועל

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־ 35 אורחים