במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Death_119 » 25 מאי 2014, 22:44

Nucleus_Dawn כתב:
בטח יש אותו למישהו ששיתפת איתו ספרייה, לא?

לא שיתפתי עם איש, אני לא בבטא :(. או שזה פתוח עם לכולם?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 25 מאי 2014, 16:35

Death_119 כתב:לא שיתפתי עם איש, אני לא בבטא :(. או שזה פתוח עם לכולם?

אני חושב שזה כבר פתוח לכולם.

הייתי שמח לשתף איתך את הספרייה שלי, אבל אני כבר מילאתי את החמישה אנשים שלי.
אגב, נורא מבאס שהם הורידו את המכסה ל5 :(
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 25 מאי 2014, 16:50

אגב, נורא מבאס שהם הורידו את המכסה ל5 :(

תגיד תודה!
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 25 מאי 2014, 19:20

Nucleus_Dawn כתב:
למה אתה עושה את זה לעצמך.
אם אתה רק בהתחלה ואתה סובל מנפילות הפריימים, חכה שתגיע למקום עם החרקים המוזרים והמלא סולמות (blight town, אני חושב). שם זה חריג כשהFPS קופץ מעל 30 ולא ההפך.

מצד שני, עד שלא יתקנו את המולטי של המשחק, באמת אולי עדיף לסבול את הרמה הטכנית הירודה בגירסאת הPS3.

איזה הגזמה.. המצב ממש לא כזה גרוע. סיימתי אותו פעמיים על הPS3, היה יופי.
גם את הטענות על דימון סולס אני לא מבין, כשהן באות מאחד שנראה שאוהב את DS2. אולי כיום הוא ירגיש כמו משחק ראשון בסדרה אבל עדיין הוא מצוין, בטח ובטח שלזמנו כשהוא הגיע אלי בהפתעה גמורה והיה פשוט מדהים.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 25 מאי 2014, 19:36

Stick כתב:איזה הגזמה.. המצב ממש לא כזה גרוע. סיימתי אותו פעמיים על הPS3, היה יופי.
גם את הטענות על דימון סולס אני לא מבין, כשהן באות מאחד שנראה שאוהב את DS2. אולי כיום הוא ירגיש כמו משחק ראשון בסדרה אבל עדיין הוא מצוין, בטח ובטח שלזמנו כשהוא הגיע אלי בהפתעה גמורה והיה פשוט מדהים.

קשה להתמודד עם נפילות פריימים, כשאתה רגיל למשחקי PC. זה פשוט בולט מידי, ברגע שהתרגלת לטוב מזה.

דימון סולס משחק על גבול השבור. יש בו מלא החלטות עיצוביות זולות, שנראות כאילו רצו לעשות אותו קשה, אבל היו עצלנים מידי מכדי להציב אתגר הוגן.
אין לי מושג איך הוא הצליח מספיק, בשביל להביא להמשך רוחני, אבל אני שמח שבסופו של דבר הם הצליחו לעצב משחק כמו שצריך, מכל הבחינות, עם DS2.
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 25 מאי 2014, 20:08

אולי DS2 יותר טוב, לא שיחקתי בדימון סולס המון זמן ככה שאני לא יכול לתת השוואה אמיתית. אבל מה שאני זוכר זה שמאוד, מאוד נהנתי ממנו בזמנו. בדיוק כמו עם DS1 ו2.
על איזה בחירות עיצוביות בדיוק אתה מדבר? זה שהוא קשה יותר זה נכון, אבל זה לטוב ולרע ואני ממש לא מבין על איזה בחירות זולות אתה מדבר.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 25 מאי 2014, 20:19

Stick כתב:אולי DS2 יותר טוב, לא שיחקתי בדימון סולס המון זמן ככה שאני לא יכול לתת השוואה אמיתית. אבל מה שאני זוכר זה שמאוד, מאוד נהנתי ממנו בזמנו. בדיוק כמו עם DS1 ו2.
על איזה בחירות עיצוביות בדיוק אתה מדבר? זה שהוא קשה יותר זה נכון, אבל זה לטוב ולרע ואני ממש לא מבין על איזה בחירות זולות אתה מדבר.

שתי דוגמאות שעלו לי לראש:
- אתה עולה במדרגות צרות. באמצע הדרך, כשאין לך שום מקום ללכת אליו, מתגלגל עליך סלע ענק, שלא היתה לך שום דרך לדעת על קיומו, או שום רמז על הסכנה שבגרמי מדרגות במשחק לפני כן. האפשרות היחידה שלך היא למות מהסלע, או לקפוץ מצד המדרגות ולמות מהנפילה.
- אתה פונה בפינה ומלכודת של קוצים הורגת אותך. לא היתה שום מלכודת, בשום פינה, משום סוג עד הרגע הזה. לא ראית שום מלכודת קוצים, בשום אזור במשחק לפני כן.

מקרי מוות זול דומים מנקדים את כל המשחק הזה ובשילוב של זמני טעינה ארוכים בכל פעם שאתה מת, זה סתם נמאס מהר.

ליצור מכאניקות משחק קטלניות, שהדרך היחידה ללמוד על קיומן זה למות מהן, זה עיצוב גרוע. בDS2 אתה רואה דוגמאות הפוכות, כמו מפלצות חזקות במיוחד, שמפחדות מהאור נמצאות אחרי הקטע שבו היתה מפלצת שבורחת מלפיד בוער.
יש עוד מלא דוגמאות קטנות כאלו, שבהן המפתחים מעצבים את המשחק, כך שאתה לומד מכאניקות משחק, או התנהגות של האויבים, בלי הצורך למות מוות זול ולא הוגן.

אם נהנית, אז מצוין. הצלחת להתעלם/לא שמת לב לכל הבעיות האלו ובטח נהנית מהדברים הבסיסיים שFROM עשו טוב מההתחלה. אתה הרווחת, בסופו של דבר ואני הפסדתי.
אני שמח שהם שינו את הגישה ושיפרו את הנושא הזה, באופן מהותי. אני ממש מת על DS2.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 25 מאי 2014, 21:01

Nucleus_Dawn כתב:ליצור מכאניקות משחק קטלניות, שהדרך היחידה ללמוד על קיומן זה למות מהן, זה עיצוב גרוע.

לא נכון. יש את ההודעות מהשחקנים האחרים (או ה-blood stains שלהם) שמזהירות אותך ב-95% מהמקרים. זאת מכניקה סופר מרכזית במשחק, והיא הסיבה העיקרית לחוסר הסלחנות שלו (או שאולי הסיבה הפוכה? בכל מקרה, הנקודה ברורה).

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 25 מאי 2014, 21:27

אני מסכים, זה המשחק הראשון בסדרה וזה המשחק שהביא את כל המערכת החדשנית והייחודית הזאת. הוא אולי היה יותר קיצוני בשימוש שלה, אבל הוא פשוט היה כזה.
צריך לזכור שדימון סולס בסופו של דבר הוא משחק אקסלוסיבי, קטן, יפני, שממש לא כיוון לצלחה העצומה של DS2. הוא גם מרגיש ככה, הוא מכוון הרבה פחות למכירות ולשוק המערבי הגדול, ואת האמת שהוא מרגיש יותר כמו משחק אינדי מאוד יקר מאשר משחק AAA עצום כמו DS2.
ובגלל זה הוא הרבה יותר קיצוני, הוא יותר קשה ויותר אלים. שוב זה עניין של לטוב ולרע.
בסופו של דבר יש בו כמה מהבוסים הטובים בסדרה, שלבים מגוונים יותר מבשני הDS (כמו השלב בבית כלא) ואני לא מסכים שהעיצוב שלו זול, כי העיצוב הזה זה פחות או יותר ה"אני מאמין" של המשחק הזה, ומה שעליו נבנו כל המכניקות החדשניות של המשחק. המשחק פשוט התרכך עם הזמן כשהם התחילו לפנות לקהל רחב יותר ויותר, ושוב זה לטוב ולרע. (אני מבחינה אישית חושב שהם הגיעו לנקודה המושלמת כבר בDS1, כשDS2 רך מידי ודימון סולס נוקשה מידי, אבל זה רק אני).

אגב אני גם לא מבין את הטענה שלך לגבי העיצוב האומנותי, להתחשב בכך שהם מאוד דומים בכל המשחקים בצורת העיצוב ושאותו הצוות בדיוק עבד על דימון סולס וDS1, ו90% ממנו גם על DS2, אבל אולי זה כבר טעם אישי ..

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 25 מאי 2014, 21:39

להסתמך על מערכת שחייבת להיות אונליין, כאשר חלק גדול מהמכשירים לא מחוברים וגם אלו שמחוברים לא מחוברים באופן עקבי (יש לPS3 צורך מוזר להתנתק מהPSN אם משאירים את הקונסולה דלוקה על משחק כמה שעות), זו טעות עיצובית.
כאשר זה מגיע יד ביד עם מלכודות לא הוגנות ועיצוב משחק עצל, זה יוצר משחק על גבול השבור, שמתגאה בזה שהוא קשה, בזכות עיצוב גרוע ולא בזכות יצירת מערכות מאתגרות באמת.
להיות מתסכל, כדי להיות מתסכל, זה לא מרשים, או רצוי. זה עיצוב גרוע.

הדרך היחידה שבה מוות שחוזר על עצמו, או מלכודות זולות יכולים להיות מקובלים במשחק, זה אם התשלום על המוות לא נוראי. לכל הפחות, צריך לחזור לחיים מאוד מהר (כמו בSMB, או VVVVVV, למשל) ואת זה לא רואים בשום משחק סולס. כנראה שגם את DS2 לא הייתי סובל על קונסולה עם כל מיני החלטות עיצוב מטומטמות (הצורך לחזור למג'ולה כדי לעלות רמות, למשל), אבל זמני הטעינה בPC עדיפים באופן מאוד משמעותי.

התירוץ של הההודעות משחקנים אחרים (שלעיתים קרובות נכתבות ע"י שקרנים טרולים) לא מחזיק מים, בטח לא כאשר הPSN לא נשארת מחוברת באופן עקבי. בדארק סולס זה באמת נוראי מדימון סולס, כי הם יצאו גם לפלטפורמות אחרות, אבל זה עדין לא מספיק.
לכתוב "תזהר ממלכודות מימין" זה זול באותה המידה כשזה נכתב ע"י שחקן אחר, או ע"י המפתח עצמו. מזמן מצאו דרכים עדיפות בהרבה ללמד את השחקן מה לעשות.
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 25 מאי 2014, 22:00

נו באמת, אתה למעשה בא בטענה למשחק על זה שהוא נותן לך להמשיך לשחק גם באופליין ולא ישר זורק אותך למסך הראשי (כמו אין ספור משחקים מושמצים כמו דיאבלו 3, סים סיטי וכו'..) ואומר שזאת טעות עיצובית? אני ממש לא מסכים איתך, אני חושב שלהיפך.
אבל זה לא משנה את העובדה שדימון סולס, כמו דארק סולס או דארק סולס 2, הוא משחק אונליין. הוא פשוט עובד הרבה פחות טוב, הרבה פחות כיפי והרבה פחות מיוחד כשאתה באופליין. אז זה שהוא אקסלוסיבי לPS3 זאת טעות עיצובית? שוב מדובר במשחק קטן וחסר שאיפות ביחס לAAA מערביים גדולים, סוני תרמו להם קצת אז הוא אקסלוסיבי. אולי הטעות העיצובית היא של מי שעיצב את הPSN? כאן אני מסכים, אבל אין קשר לדימון סולס או למפתחים שלו.
בסופו של דבר זה משחק אונליין, הרבה יותר מדיאבלו 3 נגיד שמחייב אותך להשאר מחובר, וזה שהוא נותן לך להמשיך לשחק גם אם התנתקת לשנייה זה ממש לא מינוס, ומאוד הגיוני להסתמך על מערכת שכזאת כמשחק אונליין כי אתה שוב שוכח שמדובר במשחק קטן, שקם בדיוק על המערכת הזאת וזהו, אין עוד משהו. אין כאן עוד איזה טריק, המשחק נוצר בדיוק בשביל המכניקה שלו ובגלל זה הוא כל כך קיצוני איתה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 25 מאי 2014, 22:14

Stick כתב:נו באמת, אתה למעשה בא בטענה למשחק על זה שהוא נותן לך להמשיך לשחק גם באופליין ולא ישר זורק אותך למסך הראשי (כמו אין ספור משחקים מושמצים כמו דיאבלו 3, סים סיטי וכו'..) ואומר שזאת טעות עיצובית? אני ממש לא מסכים איתך, אני חושב שלהיפך.
אבל זה לא משנה את העובדה שדימון סולס, כמו דארק סולס או דארק סולס 2, הוא משחק אונליין. הוא פשוט עובד הרבה פחות טוב, הרבה פחות כיפי והרבה פחות מיוחד כשאתה באופליין. אז זה שהוא אקסלוסיבי לPS3 זאת טעות עיצובית? שוב מדובר במשחק קטן וחסר שאיפות ביחס לAAA מערביים גדולים, סוני תרמו להם קצת אז הוא אקסלוסיבי. אולי הטעות העיצובית היא של מי שעיצב את הPSN? כאן אני מסכים, אבל אין קשר לדימון סולס או למפתחים שלו.
בסופו של דבר זה משחק אונליין, הרבה יותר מדיאבלו 3 נגיד שמחייב אותך להשאר מחובר, וזה שהוא נותן לך להמשיך לשחק גם אם התנתקת לשנייה זה ממש לא מינוס, ומאוד הגיוני להסתמך על מערכת שכזאת כמשחק אונליין כי אתה שוב שוכח שמדובר במשחק קטן, שקם בדיוק על המערכת הזאת וזהו, אין עוד משהו. אין כאן עוד איזה טריק, המשחק נוצר בדיוק בשביל המכניקה שלו ובגלל זה הוא כל כך קיצוני איתה.

לא באתי בטענה למשחק על זה שהוא נותן לי להמשיך לשחק באופליין. באתי אליו בטענות על זה שהוא שבור מבסיסו, ברגע שאתה לא משחק בו אונליין ולכן הוא גרוע, כשאתה אופליין. כשזה מגיע במקביל על מערכת ששירות האונליין שלה נורא לא יציב (ואני מדבר על זה שאם אתה מתנתק, אז צריך לצאת מהמשחק כדי להתחבר, אז זה לא בדיוק שניה של חוסר נוחות), זו בכלל טעות.

ההסתמכות על המכאניקה הזאת היא באמת אחת הבעיות הגדולות של המשחק הראשון בסדרת סולס. זה חלק ממה שעושה אותו שבור. המפתחים אמרו "השחקנים האחרים כבר יגידו לשחקן שיש פה מלכודת" והתעצלו בלעצב משחק הוגן, שמלמד את השחקן את המכאניקות שלו בדרך פחות ארכאית ומתסכלת מניסוי וטעייה.
כאשר המכאניקה הזאת עוזרת לי למצוא דלת סודית, או אומרת לי ללכת שמאלה בשביל למצוא איזה אוצר, היא באמת מוסיפה ערך מוסף. כאשר הוא גורמת למפתחים לוותר על עיצוב משחק חכם, היא פוגעת במשחק. ההסתכמות עליה היא הבעיה הקשה של דימון סולס, לפי דעתי.

בשורה התחתונה, זה לא משנה. העיקר הוא שאתה ומספיק אחרים נהנו מהמשחק הראשון, בשביל שהמפתחים יפתחו את DS2 בצורה הרבה יותר אינטואטיבית והוגנת.
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 25 מאי 2014, 22:30

אני מבין את הטענה שלך עכשיו, אבל אני לא יכול להסכים. קודם כל כי מאוד נהנתי מהמשחק, ככה שקשה לי להסכים עם זה שיש לו עיצוב שלבים שבור.
אבל גם כי אני מרגיש שלא ירדת לסוף דעתי בהקשר של ההבדל המהותי בין דארק לדימון סולס ובמה הם מנסים להשיג. אם תטען שמדובר פשוט בעיצוב פחות טוב, אין לי בעיה להסכים כי זה כבר עניין של טעם אישי ואני אפילו כנראה גם חושב ככה (כמו שאמרתי אני חושב שדארק סולס 1 הוא הפגיעה המושלמת שלהם מבחינת עיצוב שלבים, עיצוב עולם ורמת קושי) אבל אני יכול לראות בדיוק את הסיבה לעיצוב של דימון סולס ואת מה זה משרת, ואני ממש לא מסכים שזה סתם עיצוב עצלני / חסר מעוף או מה שלא תרצה.

אגב, אם כבר מדברים על עיצוב בעייתי, בDS2 יש שני קטעים שהם כן עיצוב מאוד גרוע לדעתי. שניהם לקראת סוף המשחק, אחד מהם הוא על גשר ארוך והשני זה בדרך ספציפית להבסת אחד הבוסים, שאין לי מושג למה הם הכניסו את זה. אני לא יודע אם הגעת לשם כבר אז אני לא אספיילר.
בכל מקרה, אלו קטעים שכן, להבדיל מדימון סולס, הייתי מגדיר כעיצוב בעייתי.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 25 מאי 2014, 22:38

Stick כתב:אגב, אם כבר מדברים על עיצוב בעייתי, בDS2 יש שני קטעים שהם כן עיצוב מאוד גרוע לדעתי. שניהם לקראת סוף המשחק, אחד מהם הוא על גשר ארוך והשני זה בדרך ספציפית להבסת אחד הבוסים, שאין לי מושג למה הם הכניסו את זה. אני לא יודע אם הגעת לשם כבר אז אני לא אספיילר.
בכל מקרה, אלו קטעים שכן, להבדיל מדימון סולס, הייתי מגדיר כעיצוב בעייתי.

אני לקראת הסוף (אני חושב) ועכשיו הגעתי לאזור מלא במלכודות מטומטמות, שמזכירות לי את דימון סולס.
פתאום המשחק הפסיק לעודד אותך לחקור כל דבר באזור, כי המשמעות של לחקור שווה לעיתים קרובות מידי למוות.
לפני זה היה גם אזור גרוע, שהופך כל דמות שהיא לא מאוד agile, או דמות שאיננה טובה בranged battle לunder powered באופן ממש קיצוני, אבל זה קטע נורא קצר, אז זה לא היה נורא ואיום.

שני האזורים האלו נורא חריגים, כי כל השאר הרבה יותר הוגנים והגיוניים.

גם בוס שיש רק ספציפית אני לא חושב שפגשתי. יכול להיות שאתה מתכוון לזה
ספויילר: הצג
עם חדר הרעל?
זה באמת היה קטע קצת זול.
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 25 מאי 2014, 22:55

לא, אני מתכוון לבוס אחר שאם אני מבין איפה אתה אז כבר פגשת אבל אולי לא הרגת.
ונדריק

בקשר לשלבים שציינת, אני מבין לאן אתה מתכוון ואני ממש מסכים איתך. בכלל אני חושב שיש ירידה ברמה בסוף המשחק אחרי שיוצאים מהטירה, אבל זאת פשוט נפילה ממאסטרפיס לטוב מאוד וגם ככה זה לא קטע ארוך אז אפשר לשכוח מזה. (ואחד האיזורים בתוך הקטעים האלה, יאמר לזכותו, פשוט נראה מדהים ואפי)

אגב, את הבוס שאתה ציינת דווקא אהבתי.. :) גם מאוד אהבתי את הטוויסט עם הבוס בחדר החשוך, או זה שצריך להרים את הרצפה קודם. כאלו דברים כן אהבתי בעיצוב.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 25 מאי 2014, 23:23

לשחק במשחק בניגוד גמור לאיך שהמפתחים התכוונו שתשחק אותו (באונליין, ורק באונליין), ואחרי זה להתלונן שהוא מעוצב גרוע, זה פשוט חסר שחר. זה כמו לשחק בגיטר הירו על גיימפד ולהתלונן שזה לא כיף ולא מאוזן. אז נכון, גיטר הירו מאפשר לך לשחק על גיימפד אבל ברור לגמרי שהוא עוצב למשחק עם הגיטרה בלבד ושכל המערכות שלו בנויות סביב זה. אם אתה משחק בגיטר הירו עם גיימפד אין לך זכות להתלונן על כלום.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 26 מאי 2014, 00:20

InterAl כתב:לשחק במשחק בניגוד גמור לאיך שהמפתחים התכוונו שתשחק אותו (באונליין, ורק באונליין), ואחרי זה להתלונן שהוא מעוצב גרוע, זה פשוט חסר שחר. זה כמו לשחק בגיטר הירו על גיימפד ולהתלונן שזה לא כיף ולא מאוזן. אז נכון, גיטר הירו מאפשר לך לשחק על גיימפד אבל ברור לגמרי שהוא עוצב למשחק עם הגיטרה בלבד ושכל המערכות שלו בנויות סביב זה. אם אתה משחק בגיטר הירו עם גיימפד אין לך זכות להתלונן על כלום.

אז חבל שהם לא ניתקו את דארק סולז 1 מהאונליין של Windows Live, שכבר לא עובד, ולכן אני יכול לשחק אותו על המחשב רק באופליין, וממשיכים למכור את המשחק, מבלי לציין שהאונליין לא עובד. :roll:
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 מאי 2014, 00:44

Stick כתב:לא, אני מתכוון לבוס אחר שאם אני מבין איפה אתה אז כבר פגשת אבל אולי לא הרגת.
ונדריק

בקשר לשלבים שציינת, אני מבין לאן אתה מתכוון ואני ממש מסכים איתך. בכלל אני חושב שיש ירידה ברמה בסוף המשחק אחרי שיוצאים מהטירה, אבל זאת פשוט נפילה ממאסטרפיס לטוב מאוד וגם ככה זה לא קטע ארוך אז אפשר לשכוח מזה. (ואחד האיזורים בתוך הקטעים האלה, יאמר לזכותו, פשוט נראה מדהים ואפי)

אגב, את הבוס שאתה ציינת דווקא אהבתי.. :) גם מאוד אהבתי את הטוויסט עם הבוס בחדר החשוך, או זה שצריך להרים את הרצפה קודם. כאלו דברים כן אהבתי בעיצוב.

גם אני אהבתי את הבוס, אבל זה זול שאם לא עשית פעולה מאוד לא ברורה ומאוד לא בדרך שלך, זה בלתי אפשרי לחלוטין להביס אותו.
את הבוס בחדר החשוך אהבתי, כי השלב שלפניו היה מאוד ברור, כאזור שיש לעשות בו משהו.
את הבוס שצריך להרים את הרצפה קודם אני לא זוכר. יכול להיות שהרמתי את הרצפה בלי לשים לב.

אינטר, אתה טועה. ההשוואה שעשית לא קשורה בכלל לעניין. את DS2 אפשר לשחק בכיף גם אופליין. אם אתה מאפשר לשחקן לשחק באופן שהמשחק לא שחיק ושבור (ולעיתים, כמו שקליימן אמר, לא מאפשר לו לשחק אחרת), אז המשחק שלך לא מעוצב טוב. דווקא בהשוואה שלך לגיטר הירו אתה מעלה דוגמא שלא משרתת את הטענה שלך. גיטר הירו שחיק לחלוטין עם שלט. יכול להיות שהוא פחות כיף, אבל הוא לא מציב בפניך קשיים לא הגיוניים ומתסכלים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 26 מאי 2014, 01:15

לא, המעצבים נתנו לעצמם את החופש ליצור משחק חסר רחמים ומלא מלכודות פתע מתוך הנחה ששחקנים ישתפו ביניהם ידע בנוגע לאותם קטעים קשים ומלכודות פתע, בין אם זה בהודעות או בכתמי דם. שיתוף ידע הוא אספקט מרכזי במשחק. מי שמשחק בלעדיו יכול להאשים כל דבר - את עצמו, את חיבור הרשת שלו או את חוסר המזל שלו, אבל בטח שלא את המפתחים. אם הם היו חוסמים את האפשרות לשחק באופליין אז היום קליימן היה בוכה שהוא לא יכול לשחק בכלל. האם הם צריכים לתקן את האונליין על הפיסי? אשמח מאוד אם כן, אבל בכל מקרה מדובר בבעיות טכניות שבינן לבין עיצוב משחק אין ולא כלום.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 26 מאי 2014, 01:22

בקיצור... נקווה לטוב.. אולי יעבירו את המשחק לשרתים יעודיים כלשהם, אבל איכשהו לא נראה לי.. אחרי השיחה הזאת שלכם, אני מתפלא שהתקדמתי בכלל במשחק (בלי שום הודעות מאף אחד, בלי לזמן אף שחקן אחר שיעזור לי וכו')..
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 מאי 2014, 02:22

InterAl כתב:לא, המעצבים נתנו לעצמם את החופש ליצור משחק חסר רחמים ומלא מלכודות פתע מתוך הנחה ששחקנים ישתפו ביניהם ידע בנוגע לאותם קטעים קשים ומלכודות פתע, בין אם זה בהודעות או בכתמי דם. שיתוף ידע הוא אספקט מרכזי במשחק. מי שמשחק בלעדיו יכול להאשים כל דבר - את עצמו, את חיבור הרשת שלו או את חוסר המזל שלו, אבל בטח שלא את המפתחים. אם הם היו חוסמים את האפשרות לשחק באופליין אז היום קליימן היה בוכה שהוא לא יכול לשחק בכלל. האם הם צריכים לתקן את האונליין על הפיסי? אשמח מאוד אם כן, אבל בכל מקרה מדובר בבעיות טכניות שבינן לבין עיצוב משחק אין ולא כלום.

אז הטעות שלהם היא כמובן בהנחת היסוד. שחקנים לא משתפים ביניהם מידע בנוגע לאותם קטעים קשים, ממגוון סיבות (טכניות ואחרות).
אין הבדל בין משחק ששבור, בגלל שאתה יכול להתקע בבור ולא לצאת ממנו, בלי לאבד את ההתקדמות שלך במשחק, לבין משחק ששבור, בגלל שאין לך גישה לחלק ממנו ובעקבות כך אתה מאבד את ההתקדמות שלך במשחק. בשני המקרים, עיצוב המשחק לוקה בחסר.

זה, כמובן, בלי להתייחס לעובדה החשובה ביותר - DS2 שחיק לחלוטין ומהנה, גם בלי החיבור לשרתים. הוא עושה את מה שמשחקים עושים כבר הרבה מאוד שנים - מלמד אותך את החוקים שלו.
כאשר המפתחים לא מלמדים אותך את חוקי המשחק, אלא מסתמכים על הודעות של שחקנים אחרים, שלא תמיד יהיו שם ולא תמיד יעזרו, העיצוב לא טוב. אתה יכול לתרץ את זה ב"חופש האומנותי" של המפתחים לפתח משחק חסר רחמים ומלא מלכודות, אבל זה לא משנה את העובדות. כל מפתח חופשי לפתח איזה משחק שהוא רוצה. לעיתים קרובות מאוד, מפתחים משתמשים בחופש הזה ומפתחים משחקים גרועים, עם מכאניקות שבורות ועיצוב מחורבן. דימון סולס הוא אחד המקרים האלו.
בDS2, יש ערך מוסף לתקשורת עם השחקנים האחרים. בסולס הראשון, לעומת זאת, יש רק התבססות על התקשורת הזאת, שפוגעת במשחק גם כאשר התקשורת קיימת (בזכות טרולים רבים) וגם כאשר היא לא קיימת (בזכות העיצוב הגרוע של המפתחים).

אתה חושב שזה שהמשחק לא מכבד את הזמן של השחקן, מציב בפניו אתגרים, בלי הכלים להתמודד עמם ומעניש את השחקן (בבזבוז הזמן שלו, או במחיקת כל התקדמות שהוא עשה עד אותו הרגע) על זה שהוא לא מצליח לעמוד באתגרים האלו זה עיצוב טוב? נהדר. אז הרווחת הנאה ממשחק שאני לא מסוגל להנות ממנו.
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 26 מאי 2014, 07:14

אבל שוב, ההבדל הוא שds2 הוא משחק AAA שמכוון לקהל הרחב ולכן הוא עובד יותר כמשחק רגיל, עם מכניקה מגניבה, בעוד שדימון הוא משחק קטן, אקסלוסיבי ובכלל לא תכנן הצלחה בשוק המערבי, והוא פשוט משחק גימיק.
הגימיק שלו זו המערכת ועליה הוא קם ובגלל זה הוא הולך עם הגימיק שלו עד הסוף - לכך שאי אפשר לשחק בלעדיו. (זה כמובן לא נכון, הוא פשוט עוד יותר קשה ואולי במצב כזה כן מוגזם.)
תראה אפילו את הטריילר cgi של כל אחד מהמשחקים בשביל לראות באיזה גישה הם הגיעו. (הטריילר של דימון הוא היחיד ששיתוף העולמות בין השחקנים הוא משמעותי, כי זה משחק גימיק וזה מה שיש לו להציע.)

עכשיו משחק כזה יכול להיות פחות טוב ממשחק שלם כמו ds2, אבל אם אנחנו מסכימים שהגימיק מוצלח (ולפי התגובות בזמנו, והעובדה שהוא חלק מרכזי שעליו נבנו גם ds, הוא מוצלח) אז זה ממש לא עיצוב גרוע.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 26 מאי 2014, 15:55

זה לא בהכרח עיצוב גרוע, אבל אני יכול להגיד לך שהחוויה שלי בpc עם המשחק הראשון היא פשוט נוראית, עד לרמה שאני מצטער ששילמתי עליו אפילו 5$. המשחק פשוט מכריח אותך לשחק אופליין, ונשמע מהדברים שלכם שזה גובל בפשע שמוכרים אותו ככה... אני בכל מקרה לא אחזור לראשון עד שלא יתקנו את האונליין ואת השני גל לא ארכוש ביותר מ5$.. אני קצת מעודד מכך שכנראה לא נהנתי ממנו, בין היתר עקב כשלים טכניים ולא רק כי אני שחקן גרוע (מה שכנראה נכון בלי קשר).

בכל מקרה, צריכה להיות איזו מערכת בתוך המשחק שמפצה איכשהועעל העדר אונליין, לדעתי.
?

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 26 מאי 2014, 16:25

Klayman כתב:זה לא בהכרח עיצוב גרוע, אבל אני יכול להגיד לך שהחוויה שלי בpc עם המשחק הראשון היא פשוט נוראית, עד לרמה שאני מצטער ששילמתי עליו אפילו 5$. המשחק פשוט מכריח אותך לשחק אופליין, ונשמע מהדברים שלכם שזה גובל בפשע שמוכרים אותו ככה... אני בכל מקרה לא אחזור לראשון עד שלא יתקנו את האונליין ואת השני גל לא ארכוש ביותר מ5$.. אני קצת מעודד מכך שכנראה לא נהנתי ממנו, בין היתר עקב כשלים טכניים ולא רק כי אני שחקן גרוע (מה שכנראה נכון בלי קשר).

בכל מקרה, צריכה להיות איזו מערכת בתוך המשחק שמפצה איכשהועעל העדר אונליין, לדעתי.

יש, מעמידים לרשותך NPC שבאים לעזור לך מידי פעם על חשבון שחקנים שלכורה מתחברים לעזור לך.
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 26 מאי 2014, 08:39

Klayman כתב:זה לא בהכרח עיצוב גרוע, אבל אני יכול להגיד לך שהחוויה שלי בpc עם המשחק הראשון היא פשוט נוראית, עד לרמה שאני מצטער ששילמתי עליו אפילו 5$. המשחק פשוט מכריח אותך לשחק אופליין, ונשמע מהדברים שלכם שזה גובל בפשע שמוכרים אותו ככה... אני בכל מקרה לא אחזור לראשון עד שלא יתקנו את האונליין ואת השני גל לא ארכוש ביותר מ5$.. אני קצת מעודד מכך שכנראה לא נהנתי ממנו, בין היתר עקב כשלים טכניים ולא רק כי אני שחקן גרוע (מה שכנראה נכון בלי קשר).

דיברנו על דימון סולס, לא על דארק סולס 1 שיצא לpc בפורט נוראי.
אני לא חושב שמישהו יכול להגיד שהעיצוב של דארק סולס 1 הוא בעייתי, מדובר לדעתי לא רק במשחק הטוב בסדרה מהבחינה העיצוב שלו, אני חושב שהוא עושה את זה על גבול המושלם.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 26 אורחים