נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי DrKeo » 22 דצמבר 2014, 12:09

זאת התחלה, וולמארט בלבד וזה גם לאיסוף בחנות בלבד.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 22 דצמבר 2014, 12:25

DrKeo כתב:סוני משיבה מלחמה, הפס4 ב329$ בוולמארט.
http://www.walmart.com/ip/PlayStation-4 ... 4/38456901

הרבה יותר מידי מוגבל, אבל התחלה טובה.

אני מניח שאפשר ללמוד מזה שבשלושת השבועות הראשונים של דצמבר, הONE עדין מכרה יותר טוב מהPS4.
מעניין מאוד בכמה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 דצמבר 2014, 12:47

הסיבה שסוני נלחצת היא שלנצח בנובמבר/דצמבר בלבד מוחק בקלות יתרון של שנה שלמה בשוק מסויים. למשל בנובמבר ההפרש בין הONE לפס4 היה 400,000 יחידות שזה סוגר כמה חודשים טובים מ2014, מוסיפים את דצמבר שבו המספרים גדולים בהרבה וה-ONE כבר יכולה לגעת בפס4 בארה"ב בשבריר זמן.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 22 דצמבר 2014, 12:58

DrKeo כתב:הסיבה שסוני נלחצת היא שלנצח בנובמבר/דצמבר בלבד מוחק בקלות יתרון של שנה שלמה בשוק מסויים. למשל בנובמבר ההפרש בין הONE לפס4 היה 400,000 יחידות שזה סוגר כמה חודשים טובים מ2014, מוסיפים את דצמבר שבו המספרים גדולים בהרבה וה-ONE כבר יכולה לגעת בפס4 בארה"ב בשבריר זמן.

כן. זה ברור.
אם היחס של נובמבר ישמר והמכירות יהיו פי שניים (כמו שקורה לעיתים קרובות), הONE יכולה למחוק את היתרון של הPS4 לחלוטין ואפילו לעקוף אותה מעט, בארה"ב.

אם זה יקרה, לך תדע איך יראו הדברים בשנה הבאה. ראינו השנה כמה מומנטום מכירות טוב יכול להיות גורם משמעותי.
כמובן שאם זה יקרה, זה יהיה מצוין לכולם חוץ מסוני. עוד תחרות, זה רק טוב לרוב התעשייה.

---

המנצחת של שבוע חג המולד באנגליה היא אקטיוויז'ן, שבעזרת תמחור אגרסיבי, הצליחה לנצח את פיפ"א ולזכות במקום הראשון, עם COD.
סוג של נקמה, אחרי הFIFA 14 הצליח לנצח את COD של שנה שעברה.
יש קורלציה מסוימת בין איכות המשחק והמכירות, במקרה הזה. COD של שנה שעברה היה מעפן במיוחד והפסיד, בעוד שFIFA של השנה רק טוב מאוד והפסיד.

GTA V במקום השלישי.
יוביסופט ממשיכה להנות ממכירות מוצלחות, עם FC4 במקום הרביעי וUNITY מיד אחריו. אחריהם, למרות ביקורות לא חיוביות, THE CREW.
את הרשימה סוגרים דסטיני, שתי גירסאות מיינקראפט לXBOX ולPS ולבסוף, משחק לגו בטמן.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 דצמבר 2014, 14:08

הא! אמרתי לכם שTHE CREW ימכור ממש טוב, למרות הביקורות :P

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 22 דצמבר 2014, 14:28

Laskin כתב:הא! אמרתי לכם שTHE CREW ימכור ממש טוב, למרות הביקורות :P

הוא קיבל ירידת מחירים מהירה מאוד למרות שהרגע הושק, להגדיר זאת ממש טוב כשאיכשהו המשחק השתחל אחרי זה למקום השישי בטבלה הבריטית זה קצת מוגזם.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 22 דצמבר 2014, 14:43

bling כתב:הוא קיבל ירידת מחירים מהירה מאוד למרות שהרגע הושק, להגדיר זאת ממש טוב כשאיכשהו המשחק השתחל אחרי זה למקום השישי בטבלה הבריטית זה קצת מוגזם.

כשהמשחקים היחידים שלפניו הם מגה כותרים של 10 מיליון+ יחידות, אני חושב שבהחלט אפשר להניח שהמכירות שלו, לכל הפחות, סבירות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 22 דצמבר 2014, 14:47

Nucleus_Dawn כתב:
כשהמשחקים היחידים שלפניו הם מגה כותרים של 10 מיליון+ יחידות, אני חושב שבהחלט אפשר להניח שהמכירות שלו, לכל הפחות, סבירות.

אני לא יודע כמה אבל יובי השקיעה בו, טכנית הוא נראה רע מאוד אבל בכל זאת עולם פתוח גדול וזה, אם הוא באמת עלה להם גרושים אז כנראה שהחזיר באמת את ההשקעה, מצד שני זו רק בריטניה ולמרות שלרוב יש קורלציה לא רעה עם ארה"ב (חוץ מ FIFA שאפשר אולי להחליף עם מאדן) זה לא תמיד מעיד על ההצלחה הכללית של הכותר.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 22 דצמבר 2014, 17:20

המבצע של סוני לא רע אמרתם? מייקרוסופט צוחקת:

http://www.bestbuy.com/site/microsoft-xbox-one-console-assassins-creed-unity-bundle/8439032.p?id=1219339616396&skuId=8439032

XB1+UNITY BUNDLE+DESTINY+50$= 350$

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 דצמבר 2014, 17:47

מבצע מעולה אבל לא כזה שינוי קיצוני משישי השחור.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 22 דצמבר 2014, 18:10

bling כתב:אני לא יודע כמה אבל יובי השקיעה בו, טכנית הוא נראה רע מאוד אבל בכל זאת עולם פתוח גדול וזה, אם הוא באמת עלה להם גרושים אז כנראה שהחזיר באמת את ההשקעה, מצד שני זו רק בריטניה ולמרות שלרוב יש קורלציה לא רעה עם ארה"ב (חוץ מ FIFA שאפשר אולי להחליף עם מאדן) זה לא תמיד מעיד על ההצלחה הכללית של הכותר.

אני מנחש שהרבה פחות משהם השקיעו ביוניטי והרבה פחות משהם השקיעו בFC4.

זה ניסיון ראשון שלהם להכנס לז'אנר המרוצים ולא הלך להם כל כך. אני חושב שאם המכירות באנגליה באמת מתואמות עם ארה"ב, כמו שקורה לעיתים, הוא, לכל הפחות, החזיר את ההשקעה והערך שלו יהיה בעיקר בניסיון של צוות הפיתוח בלפתח משחק כזה.
אולי משחק המרוצים הבא שלהם, יהיה יותר מוצלח, בזכות זה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 22 דצמבר 2014, 19:51

DrKeo כתב:מבצע מעולה אבל לא כזה שינוי קיצוני משישי השחור.

כן אבל אנחנו כבר לא ביום שישי השחור וזה אפילו מבצע קצת יותר טוב כי ביום שישי השחור קיבלת את החבילה הזו ב 330$ ולא כולל דסטיני, הקטע הוא שדווקא דסטיני בין המשחקים שיחסית שמרו יפה על הערך שלהם והוא שווה יותר מ 20$, ככה שמבצע יותר טוב מחוץ ליום שישי השחור זה יפה מאוד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 דצמבר 2014, 20:08

bling כתב:כן אבל אנחנו כבר לא ביום שישי השחור וזה אפילו מבצע קצת יותר טוב כי ביום שישי השחור קיבלת את החבילה הזו ב 330$ ולא כולל דסטיני, הקטע הוא שדווקא דסטיני בין המשחקים שיחסית שמרו יפה על הערך שלהם והוא שווה יותר מ 20$, ככה שמבצע יותר טוב מחוץ ליום שישי השחור זה יפה מאוד.

כן ברור, זה מבצע מעולה. אבל זה רק בבסט ביי לא? בכל מקרה התחרות עושה ממש טוב למחירים אבל מדגישה כמה סוני ומיקרוסופט דופקים אותנו שהם מוכרים קונסולות כל כך חלשות ב400$ :/

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 דצמבר 2014, 02:02

עוד מבצע, פס4 עם דסטיני ב350$ בבסטביי. נראה שסוני מתחילה לישר קו עם מיקרוסופט.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 דצמבר 2014, 10:28

DrKeo כתב:עוד מבצע, פס4 עם דסטיני ב350$ בבסטביי. נראה שסוני מתחילה לישר קו עם מיקרוסופט.

זה לא בדיוק ליישר קו אם נשווה למבצע של MS שכתבתי 3 הודעות מעליך של XB1+ הבאנדל של יוניטי+ דסטיני+ 50$ קופון ב 350, זה חתיכת הפרש אבל באופן כללי אתה צודק ונראה שסוני יצאה מהסרט שלה שהיא יכולה להציע קונסולה ללא באמת ערך מוסף משמעותי על פני המתחרה ב 400$ בלי כלום בזמן שהמתחרה מציעה מבצעים כל כך אטרקטיבים.
יותר נכון השוק הוציא את סוני מהסרט הזה כי אם אני צריך להמר נראה שגם בדצמבר היא מזדנבת אחרי MS.

סמל אישי של המשתמש
Wan7ed
Trainee

הודעהעל ידי Wan7ed » 28 דצמבר 2014, 16:26

מזדנבת? גם בארצות הברית עם כל המבצעים, ה-PS4 מובילה את המירוץ הכללי. הפער בעולם רק גדל וגדל גם בחודשים הכי חזקים של הוואן... אם ירידת המחיר לא תשאר כמשהו קבוע, למייקרוסופט אין מה לחפש בשוק הקונסולות.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 28 דצמבר 2014, 17:24

הגזמת... למה שיצאו מעסקי הקונסולות? כי הם מקום 2?
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 דצמבר 2014, 17:46

Wan7ed כתב:מזדנבת? גם בארצות הברית עם כל המבצעים, ה-PS4 מובילה את המירוץ הכללי. הפער בעולם רק גדל וגדל גם בחודשים הכי חזקים של הוואן... אם ירידת המחיר לא תשאר כמשהו קבוע, למייקרוסופט אין מה לחפש בשוק הקונסולות.

צודק, דוגרי צריכים לפרוש אם הם ימכרו רק איזה 150 מליון קונסולות ולא 190 :/

סמל אישי של המשתמש
Wan7ed
Trainee

הודעהעל ידי Wan7ed » 28 דצמבר 2014, 19:33

שלא תבינו לא נכון, אני ממש ממש אוהב את הוואן שלי וחושב שזו קונסולה נפלאה, אני נהנה איתה בלייב עם חברים בטירוף ולא הייתי מחליף אותה ב-PS (אולי בסוף הדור בשביל כמה בלעדיים כמו שעשיתי עם ה-360)... אבל הקונסולה הזאת לא תחרותית במחיר של ה-PS4.
וזה שעכשיו הולך כי הורידו את המכנסיים בחגים, לא אומר שזה ימשיך ככה ברגע שהמחיר יחזור ל-400$.
ואני התכוונתי, שאם בחגים הם עשו מבצעים ממש אטרקטיבים והם עדיין במקום השני במחירות עולמיות חודש בחודשו (ובפער מרשים), מה יקרה שהם יחזרו חזרה ל-400$?

ולדבר על 150 מיליון יחידות וואן?! אולי אולי אולי ה-PS4 תגיע ל-150. אם הוואן תגיע ל-100 מיליון זה יהיה מצויין, הלוואי. בשביל זה הם יהיו חייבים להישאר סופר תחרותיים.
אני לא אנליסט, אבל קל לראות שאם הקופסא חוזרת ל-400$ בינואר, הולכת להיות נפילה קשה במכירות (ביחוד מול הפלייסטיישן 4).

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 28 דצמבר 2014, 20:12

Wan7ed כתב:מזדנבת? גם בארצות הברית עם כל המבצעים, ה-PS4 מובילה את המירוץ הכללי. הפער בעולם רק גדל וגדל גם בחודשים הכי חזקים של הוואן... אם ירידת המחיר לא תשאר כמשהו קבוע, למייקרוסופט אין מה לחפש בשוק הקונסולות.

כמה אתה חושב שהPS4 מוכרת יותר בכל העולם? ביפן היא עושה בקושי מספרים של WIIU, ברוב השבועות בארה"ב, בחודש הקודם, הONE מכרה יותר מהPS4, ב300-400 אלף יחידות ומסתמן שהם ימכרו יותר גם בדצמבר ובהפרש גדול עוד יותר.

כלומר, יכול מאוד להיות שאחרי דצמבר, הONE תוביל במכירות בארה"ב, שזה השוק הכי חשוב לה ולסוני, בהפרש עצום. למעשה, ראינו בדור הקודם איך מייקרוסופט יכולה להוביל במשך הדור כולו, כאשר השווקים היחידים שבהם היא הובילה, היו אנגליה וארה"ב, עם מספרים פחות טובים בשאר אירופה ונוכחות אפסית ביפן.

בקיצור, לא רק שלמייקרוסופט יש מה לחפש בשוק הקונסולות, אלא שהיא אחת החברות המצליחות בהיסטוריה של התעשייה, עם קונסולה ביתית הרביעית הכי מוכרת בכל הזמנים וקונוסלה שמוכרת בקצב שיכול לא רק לשחזר את ההישג הזה, אלא לעלות עליו.
מייקרוסופט מצליחים במיוחד. הONE מוכרת ממש מצוין. חטיבת הבידור של מייקרוסופט מרוויחה המון כסף. אין להם שום סיבה לצאת מהשוק.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Wan7ed
Trainee

הודעהעל ידי Wan7ed » 28 דצמבר 2014, 22:09

אתה מדבר על מגמות שלעניות דעתי נעלמו מהדור הקודם. ארצות הברית כבר לא הבית הבלתי מעורער של מייקרוסופט וסוני נוגסת בשוק האמריקאי חזק.
בכל מקרה כולנו עוסקים פה בתחזיות עם נעלם מאוד גדול- כמה חזק מייקרוסופט תלך... הוואן צריכה להיות יותר אטרקטיבית במחיר כדי לשמור על תחרות (והכל בגלל פדיחה של כמה מהנדסי חומרה עם בחירה תמוהה ברכיבים מול המתחרה).

אומנם מדדי מכירות מדויקים אין לנו, ו-VGCharts טועים לא מעט, אבל זה כל מה שיש לנו.
בחודש הכי חזק של מייקרוספט השנה, היא עשתה 2.3 מיליון ברחבי העולם. סוני בלי מבצעים גדולים עשתה 2.6 מיליון ברחבי העולם. כלומר הפער רק גדל ומעמיק ולפי הערכות, לסוני יש פור של יותר מ-7 מיליון קונסולות ויתרון ברור של יותר מפי 2 שווקים בהם היא נמצאית.
בלי נאמנות מהבית (אמריקה), אני לא רואה איך מייקרוסופט הולכת להדביק את הפער. ואולי כמו שאמרתם אפשר להסתפק במקום השני ולהיות רלוונטים. אבל בשביל להיות רלוונטים, הם חייבים להיות זולים יותר, אחרת הם יחזרו לדשדש כמו לפני החגים.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 28 דצמבר 2014, 23:26

Wan7ed כתב:אתה מדבר על מגמות שלעניות דעתי נעלמו מהדור הקודם. ארצות הברית כבר לא הבית הבלתי מעורער של מייקרוסופט וסוני נוגסת בשוק האמריקאי חזק.
בכל מקרה כולנו עוסקים פה בתחזיות עם נעלם מאוד גדול- כמה חזק מייקרוסופט תלך... הוואן צריכה להיות יותר אטרקטיבית במחיר כדי לשמור על תחרות (והכל בגלל פדיחה של כמה מהנדסי חומרה עם בחירה תמוהה ברכיבים מול המתחרה).

אומנם מדדי מכירות מדויקים אין לנו, ו-VGCharts טועים לא מעט, אבל זה כל מה שיש לנו.
בחודש הכי חזק של מייקרוספט השנה, היא עשתה 2.3 מיליון ברחבי העולם. סוני בלי מבצעים גדולים עשתה 2.6 מיליון ברחבי העולם. כלומר הפער רק גדל ומעמיק ולפי הערכות, לסוני יש פור של יותר מ-7 מיליון קונסולות ויתרון ברור של יותר מפי 2 שווקים בהם היא נמצאית.
בלי נאמנות מהבית (אמריקה), אני לא רואה איך מייקרוסופט הולכת להדביק את הפער. ואולי כמו שאמרתם אפשר להסתפק במקום השני ולהיות רלוונטים. אבל בשביל להיות רלוונטים, הם חייבים להיות זולים יותר, אחרת הם יחזרו לדשדש כמו לפני החגים.

המספרים של VGC על מכירות שלא פורסמו רשמית ע"י החברות עצמן, שווים בערך כמו כל מספר שאני אזרוק לאוויר, בלי שמץ של מחשבה, או בדיקה. כלומר, הם לא שווים שום דבר.
אפשר להסתמך על המספרים שלהם, למשל, אחרי כמה שנים, כשהם מתקנים אותם, לפי נתונים רשמיים.
גם הטענה שזה מה שיש לנו, פשוט לא נכונה. סוני פרסמו שהם מכרו לחנויות 13.5 מיליון יחידות מייקרוסופט פרסמו שהם מכרו 10 מיליון. זה היה לפני עונת החגים, אז כמובן שהיום המצב כבר שונה.
אפרופו מספרים של חודש הכי חזק (כלומר, מספרים שבאמת מבוססים על נתונים ולא על ניחושים שנעים בטווח טעות של 4%-900%) - מייקרוסופט עשתה בארה"ב את החודש החזק ביותר של כל קונסולה מהדור הנוכחי, בחודש שעבר. בדצמבר היא תשבור את השיא הזה, כנראה.

מעבר לזה, כמו שכבר נאמר, יש למייקרוסופט נאמנות מהבית. הם מוכרים המון. למעשה, הם מוכרים פשוט מצוין, מהרגע שהONE יצאה והם מוכרים בקצב עדיף על זה של ההצלחה העצומה שלהם מהדור הקודם והם מוכרים מצוין גם בשווקים גדולים מחוץ לארה"ב. הONE מוכרת כמו אחת משלושת הקונסולות הפופולאריות ביותר בהיסטוריה של התעשייה. אם זה לא רלוונטי, אז שום דבר לא רלוונטי.

אני לא חושב שסביר שמייקרוסופט יחזרו ל400$. אין להם סיכוי למכור מוצר, אחרי כל כך הרבה זמן, שהערך שלו נקבע סביב ה350$.
הם גם לא ירצו לוותר על המומנטום הנהדר שהם יצרו בחגים, עם העלאת מחיר. שמעת פעם שמעלים מחיר, אחרי שחודשיים קונסולה נמכרת במחיר נמוך? לא היה דבר כזה מעולם.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 דצמבר 2014, 23:32

Wan7ed כתב:שלא תבינו לא נכון, אני ממש ממש אוהב את הוואן שלי וחושב שזו קונסולה נפלאה, אני נהנה איתה בלייב עם חברים בטירוף ולא הייתי מחליף אותה ב-PS (אולי בסוף הדור בשביל כמה בלעדיים כמו שעשיתי עם ה-360)... אבל הקונסולה הזאת לא תחרותית במחיר של ה-PS4.
וזה שעכשיו הולך כי הורידו את המכנסיים בחגים, לא אומר שזה ימשיך ככה ברגע שהמחיר יחזור ל-400$.
ואני התכוונתי, שאם בחגים הם עשו מבצעים ממש אטרקטיבים והם עדיין במקום השני במחירות עולמיות חודש בחודשו (ובפער מרשים), מה יקרה שהם יחזרו חזרה ל-400$?

ולדבר על 150 מיליון יחידות וואן?! אולי אולי אולי ה-PS4 תגיע ל-150. אם הוואן תגיע ל-100 מיליון זה יהיה מצויין, הלוואי. בשביל זה הם יהיו חייבים להישאר סופר תחרותיים.
אני לא אנליסט, אבל קל לראות שאם הקופסא חוזרת ל-400$ בינואר, הולכת להיות נפילה קשה במכירות (ביחוד מול הפלייסטיישן 4).

איך זה שונה מהדור הקודם? ה360 כל הזמן הייתה זולה יותר, נצחה בארה"ב ואנגליה עם נתח שוק יפה בשאר אירופה (אבל עדין הפסידה שם) ונמחצה קשות ביפן. לא שונה, בול אותו דבר אם המגמה הנוכחית תמשיך. אם חברה תפשוט את הרגל מהתמוטתות כלכלית זאת סוני, לא מיקרוסופט תהיה בטוח.

סמל אישי של המשתמש
Wan7ed
Trainee

הודעהעל ידי Wan7ed » 28 דצמבר 2014, 23:45

1. ברור לי המצב הכלכלי של סוני ומייקרוסופט.
2. אני מדבר קדימה, על היום שאחרי ה-1 בינואר... אני מקווה בשבילם שיישארו ב-350$.
3. הימורים שלכם לחודש ינואר... בעולם ברור שסוני יקחו. מה אתם מהמרים שיקרה בארה"ב אחרי החגים?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 דצמבר 2014, 09:12

אני לא חושב שמיקרוסופט תחזור ל400, הם ישארו ב350 ואני גם לא חושב שהבנדלים יעלמו כל כך מהר. האמת שאני חושב שבnpd דצמבר מיקרוסופט תחזור להוביל בארה״ב.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 27 אורחים