הנושא הרישמי למשחקי Blood Souls Ring

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

Re: הנושא הרישמי למשחקי Dark Souls ו-Blood Borne

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 אפריל 2015, 12:40

Stick כתב:אשמח אם תוכל להסביר למה אתה מתכוון שאתה אומר שהם ממש אותם משחקים ושיש כאן מחזור.
על פניו אני חושב שמדובר במשחקים שיחסית (יחסית להמשכים, לא מדובר כאן במשחקים שמנסים להיות משהו אחר לגמרי) משחקים עם הנוסחה הקיימת ומכניסים די הרבה טוויסטים וגורמים להרגשה מספיק ייחודית בין משחק למשחק. בייחוד בBB שממש שינה את כל האווירה של העולם ואת המערכת קרב בצורה דרסטית.
ושוב אתה מדבר על "מוות לא הוגן במשחקים האלו", אני אשמח לשמוע גם על הכוונה במשפט הזה..

דארק סולס 1 ו2 ממש ממש דומים. נניח, כמו בטמן ארקהאם סיטי ואוריג'נס. דארק סולס 2 עדיף בבערך הכל - בטח מבחינה טכנית - אבל הם ממש מרגישים כמו אותו משחק. אויבים שמתנהגים דומה, אותו סטינג פנטזיה אפלה, אותם טריקים של מיקום אויבים (אויב שיורה עליך, עומד באזור גבוה יותר, לצד אויב שנלחם בטווח קרוב, או אויב שזורק פצצות אש/בקבוקי מולוטוב שנמצא באזור גבוה, כאשר כדי להגיע אליו צריך להרוג איזה אויב או שניים אחרים), פאזלי פלטפורמינג זהים של נפילה וכן הלאה. המשחקים ממש דומים. בבטמן אוריג'נס, למשל, היתה לא מעט ביקורת על זה. במשחקי דארק סולס, לא.
בBB באמת יש שינויים קלים, כמו שאמרתי. הזכרת את הסטינג שהשתנה לסגנון אימה ומערכת הקרב עברה שינויים קלים, בכך שהפכו אותה מבוססת התקפה ואגרסיבית יותר, ביחד עם השינוי במהירות התנועה של הדמות. עם זאת, היא נראית כמו משהו שהיית מצפה לראות, ביחד עם מערכת הקרב הקלאסית של משחקי סולס, באותו המשחק. כמו שיש משחקים שמאפשרים לך לבחור בין התגנבות וירי אגרסיבי וגורמים לשני הסגנונת לעבוד מצוין, לפי העדפות השחקן, כך הייתי מצפה לראות גם במשחק בסגנון של סולס.
בBB, למעשה, יש רק דרך אחת ויחידה להלחם, עם הבדלים זניחים בין הנשקים (וכמובן שהוא גם משחק הרבה יותר מפוקס, עם גיוון נשקים הרבה יותר קטן ממשחקי סולס). במשחקי דארק סולס יש יותר גיוון, אבל הדרך היחידה להצליח, היא בסגנון האיטי של הגנה והמתנה להזדמנות לתקוף, כאשר הסגנון היותר מהיר ומבוסס אינסטינקטים אפשרי רק כשאתה כבר over powered, או לשחקנים מאוד מתקדמים.

למרות השינויים, אני רואה בBB בדיוק את אותם הטריקים הישנים. אותו מיקום אויבים ושילובי אויבים. התנהגות אויבים דומה מאוד. המעבר לכותר חדש שינה, באופן כמעט בלעדי, את האווירה במשחק ולקח אותה לכיוון האימה, אבל הנוסחא הישנה של דארק סולס עדין שם ולא השתנה יותר מידי.
אפילו הרובים של האויבים, שזה כביכול חידוש, עובדים בדיוק כמו חץ וקשת. ביחס למהירות התנועה של הדמות, התנועה של הכדורים שנורים לכיוון הדמות, זהה לזאת של החצים שנורו לכיוון הדמות במשחקי דארק סולס. כמובן שגם כל האייטמים שהיו בדארק סולס, נמצאים בBB, עם בדיוק אותם שימושים. השינויים בBB סבירים בהחלט, להמשך. אם הם היו מגיעים, נניח, בדארק סולס 3, אז באמת מדובר על התפתחות מעניינת של סדרה. גם מתייחסים לBB כדארק סולס 3, אבל המציאות היא שכדי לעשות שינויים שמצופים מהמשך של סדרה, FROM צריכים לפתח כותר חדש והכותר החדש הזה, לא מרגיש חדש במיוחד.

המוות הלא הוגן נע בין גליטצ'ים מעצבנים (עדין לא ראיתי let's play, בלי שמישהו מת בגלל שהוא נתקע בקיר, או בגלל שהמצלמה עדין מחורבנת) למיקום אויבים זול בחריצים כמעט בלתי נראים. זה יכול להרוג אותך רק פעם אחת, כי אחרי זה אתה רואה איפה נמצא אותו האויב ואתה צריך להיות מוכן אליו, אבל זה עדין זול.
גם הבוסים לא תמיד מעוצבים בצורה סבירה. הבוס השלישי בBB זוועתי. הגרגויילים בדארק סולס גם לא הוגנים, בעליל (אם משחקים סולו, לפחות).
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 11 אפריל 2015, 13:54

אני חושב שדווקא ההשוואה לבאטמן מוציאה את הסדרה טוב ולא רע.
תשמע המשחק הוא משחק המשך (אני מדבר על סולס 1 ו2) ולכן ברור שהנוסחה שלו תיהיה אותה נוסחה אבל אני חושב שלהבדיל מאוריג'נס שהבאת כדוגמה (ואכן, משחק שנקטל על כך) כאן כן משחקים ומשנים את הנוסחה הקיימת מספיק.
לצורך העניין עולים לי לראש כמה משחקי המשך מהדור הקודם ששיחקו עם אותה נוסחה אבל לא הרגישו ממחוזרים וכן הרגישו מספיק שונים, לדוגמה - אנצ'רטד 2 לאנצ'רטד 1, AC2 לAC1, ראצ'אט וקלאנק CIT לראצ'אט TOD, וכן גם DS2 לDS1.
ואני אומר את זה כי אתה תרגיש מייד בהבדל בין שני המשחקים גם בלי לדעת באיזה אחד אתה משחק. לצורך העניין ארקהם אוריגנס, מערכת הקרב היא זהה, 1ל1 אותו הדבר בדיוק, בDS2 הכניסו די והותר שינויים למערכת הקרב (שנשארה על אותו בסיס) אם זה במערכת המשקל שעבדה בראשון בשלושה שלבים בלבד (מהיר ממוצע וכבד) ובשני עבדה לפי אחוזים, הנשקים שנשברים במהלך הקרב ומחייבים אותך לדאוג תמיד לנשק גיבוי, מערכת הhealing ששונתה בצורה קיצונית (אי אפשר לזוז במהלך שתיית estus, יש את הLife gems האינסופיים, הבריאות לא מתמלאת בשנייה אחת אלא לאורך זמן, אם תקבל מכה במהלך "טעינת הבריאות" המד ימשיך להתמלא, להבדיל מDS1), גיוון רחב יותר משמעותית בסביבות, מערכת fast travel (יש בראשון רק בסוף המשחק וגם אז היא מסורסת למדי) לעומת עיצוב עולם אחיד, מערכת backstab וparry שונה וזה רק מה שעולה לי לראש בשלוף בלי ששיחקתי במשחקים יותר משנה, אני בטוח שיש עוד כמה שינויים.
אתה יכול להגיד את זה על אוריג'נס? אם אני שם אותך בסקין של ארקהם סיטי בתוך ארקהם אוריג'נס, אתה תדע להגיד בוודאות באיזה משחק אתה נמצא? לא, ובגלל זה המשחק קיבל את הביקורות שהוא קיבל לעומת DS2 ושאר הדוגמאות ששמרו על אותה נוסחה (בכל זאת משחק המשך) אל עשו מספיק טוויסטים ושינויים. לגבי BB אני לא חושב שבאמת צריך להסביר למה הוא משנה יותר ממה ששינה אוריג'נס.

לגבי המוות הזול, גליצ'ים ובעיות מצלמה יש בכל משחק, אני לא חושב שיש כאן יותר מאשר במשחק ממוצע אחר (אולי פשוט המוות יותר מורגש) ובוסים לא הוגנים (כמו הגרגויילים) אני לא מסכים, אני חושב שזה פשוט בוס קשה אבל מעולם לא הרגשתי שהוא לא הוגן, מצד שני אני לא יכול באמת להתחיל לטעון למה, אני מניח שזה עניין של דעה אישית (את הבוס השלישי בBB לא ראיתי, אני שומר קצת למשחק עצמו :)).

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 אפריל 2015, 15:23

Stick כתב:אני חושב שדווקא ההשוואה לבאטמן מוציאה את הסדרה טוב ולא רע.
תשמע המשחק הוא משחק המשך (אני מדבר על סולס 1 ו2) ולכן ברור שהנוסחה שלו תיהיה אותה נוסחה אבל אני חושב שלהבדיל מאוריג'נס שהבאת כדוגמה (ואכן, משחק שנקטל על כך) כאן כן משחקים ומשנים את הנוסחה הקיימת מספיק.
לצורך העניין עולים לי לראש כמה משחקי המשך מהדור הקודם ששיחקו עם אותה נוסחה אבל לא הרגישו ממחוזרים וכן הרגישו מספיק שונים, לדוגמה - אנצ'רטד 2 לאנצ'רטד 1, AC2 לAC1, ראצ'אט וקלאנק CIT לראצ'אט TOD, וכן גם DS2 לDS1.
ואני אומר את זה כי אתה תרגיש מייד בהבדל בין שני המשחקים גם בלי לדעת באיזה אחד אתה משחק. לצורך העניין ארקהם אוריגנס, מערכת הקרב היא זהה, 1ל1 אותו הדבר בדיוק, בDS2 הכניסו די והותר שינויים למערכת הקרב (שנשארה על אותו בסיס) אם זה במערכת המשקל שעבדה בראשון בשלושה שלבים בלבד (מהיר ממוצע וכבד) ובשני עבדה לפי אחוזים, הנשקים שנשברים במהלך הקרב ומחייבים אותך לדאוג תמיד לנשק גיבוי, מערכת הhealing ששונתה בצורה קיצונית (אי אפשר לזוז במהלך שתיית estus, יש את הLife gems האינסופיים, הבריאות לא מתמלאת בשנייה אחת אלא לאורך זמן, אם תקבל מכה במהלך "טעינת הבריאות" המד ימשיך להתמלא, להבדיל מDS1), גיוון רחב יותר משמעותית בסביבות, מערכת fast travel (יש בראשון רק בסוף המשחק וגם אז היא מסורסת למדי) לעומת עיצוב עולם אחיד, מערכת backstab וparry שונה וזה רק מה שעולה לי לראש בשלוף בלי ששיחקתי במשחקים יותר משנה, אני בטוח שיש עוד כמה שינויים.
אתה יכול להגיד את זה על אוריג'נס? אם אני שם אותך בסקין של ארקהם סיטי בתוך ארקהם אוריג'נס, אתה תדע להגיד בוודאות באיזה משחק אתה נמצא? לא, ובגלל זה המשחק קיבל את הביקורות שהוא קיבל לעומת DS2 ושאר הדוגמאות ששמרו על אותה נוסחה (בכל זאת משחק המשך) אל עשו מספיק טוויסטים ושינויים. לגבי BB אני לא חושב שבאמת צריך להסביר למה הוא משנה יותר ממה ששינה אוריג'נס.

לגבי המוות הזול, גליצ'ים ובעיות מצלמה יש בכל משחק, אני לא חושב שיש כאן יותר מאשר במשחק ממוצע אחר (אולי פשוט המוות יותר מורגש) ובוסים לא הוגנים (כמו הגרגויילים) אני לא מסכים, אני חושב שזה פשוט בוס קשה אבל מעולם לא הרגשתי שהוא לא הוגן, מצד שני אני לא יכול באמת להתחיל לטעון למה, אני מניח שזה עניין של דעה אישית (את הבוס השלישי בBB לא ראיתי, אני שומר קצת למשחק עצמו :)).

ההבדלים בין AC1 ו2 פסיכיים. ההבדלים בין אנצ'רטד 1 ו2 משמעותיים הרבה פחות והם בעיקר ליטוש של הנוסחא, לכדי שלמות. ההבדלים במקרים האלו, יותר משמעותיים, למעשה, מההבדלים בין משחקי סולס וBB. זה לא ממש מחמיא לBB, פשוט בגלל שהוא כותר חדש, אז מצופה ממנו לא להשאר באותה נוסחא של המשחקים הקודמים בסדרה, עם שינויים קלים למכאניקות מסוימות. אם לBB היו קוראים דארק סולס 3, השינויים בו היו ראויים מאוד, להמשך (אולי לא למעבר לדור חדש, אבל זה פחות משמעותי כרגע) ואכן כולם מתייחסים אליו, כאילו הוא המשך. המציאות היא שהוא כותר חדש וככזה, השינויים המצופים ממנו הרבה יותר משמעותיים ממה שיש בשטח (לפחות, בכל מקרה אחר, של כל חברה אחרת).
לא קשה למצוא את אלו שמתלוננים על הנוסחאתיות של יוביסופט, למשל. פה, המקרה מאוד דומה (אם כי, ההבדל בין סדרת AC לסדרת FC, משמעותי הרבה יותר מההבדל בין משחקי סולס ובBB), עם משחקים מאוד נוסחאתיים, מאותה חברה, גם כאשר הכותר משתנה.
FC3 וFC4 משחקים מאוד דומים, כאשר השינויים במכאניקות נעשו אך ורק ברמת האיזון (למשל היכולת להשתמש בחליפת דאייה מתחילת המשחק, או הפיכת ההתקדמות בציוד ליותר זריזה בדברים קריטיים כמו חגורת הנשקים) . אפילו פה, השינויים יותר משמעותיים מאלו שנעשו בין דארק 1 ודארק 2. ההבדל ביניהם, למשל, יותר קטן מההבדל בין משחקי סולס וBB.
ההשוואה לבטמן הרבה יותר מתאימה, בהתחשב בכמה מעט השתנה בין דארק 1 ו2. וכמובן שאני מסכים שבBB יש יותר שינויים, מאשר בדוגמא הזאת.
נתתי כמה דוגמאות, כדי לנסות להסביר איך ההבדלים בין המשחקים נראים לי.

לשם הבהרה, אני לא חשבתי שיש בעיה במחזור באוריג'נס, פשוט בגלל שמדובר היה במשחק השני בסדרה שמשתמש באותה הנוסחא, שממנה מאוד נהניתי. אני גם לא חושב שזה בעייתי בדארק 2 והוא באמת המשחק הכי טוב של FROM עד היום, לפי דעתי (אם כי, אחרי שאשחק בBB, אולי אשנה את דעתי, אבל נראה לי שזה תלוי אך ורק בכמה לטעמי השינויים למערכת הקרב - כל השאר, בערך אותו הדבר). השינויים העיקריים מאוד דומים לאלו שרואים באוריג'נס ונוגעים בעיקר לכך שהעולם גדול יותר ושקל יותר לנוע בו במהירות.
אני רק תוהה לפשר ההתעלמות מהמחזור הברור במשחקים הללו של FROM, כאשר משחקים אחרים לא מקבלים הנחות כאלה כלל. מעניין אם יש קשר לכך שהנוסחא הספציפית של FROM הרבה פחות פופולארית, מהנוסחא של יוביסופט, למשל.

חד משמעית, יש בBB יותר גליטצ'ים ובאגים קטלניים מהממוצע. המצב הטכני שלו לא טוב כל כך והעובדה שכל מוות כזה גם מגיע לצד עונש מעצבן ומתסכל (אם זה בזמן של הטעינה, בהדי הדם שאבדו, או בזמן שצריך כדי ללכת בפעם האלף את אותו אזור, עם אותם אויבים), רק מחמירה את הבעיה. זה מצער, אבל לא נורא ואיום.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 11 אפריל 2015, 17:06

ראיתי לא מעט סטרימים של BB וקראתי גם פידבקים של שחקנים ולא שמעתי אף פעם משהו חריג מבחינת באגים או גליצ׳ים קטלניים מעל הממוצע, על מה אתה מבסס את זה?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 אפריל 2015, 17:09

bling כתב:ראיתי לא מעט סטרימים של BB וקראתי גם פידבקים של שחקנים ולא שמעתי אף פעם משהו חריג מבחינת באגים או גליצ׳ים קטלניים, על מה אתה מבסס את זה?

על 3 let's play שראיתי, מספר ביקורות שהזכירו את הבעיות הללו, סרטונים ותגובות לא מעטות של אנשים שהזכירו את זה.
אגב, אותם הגליצ'ים, לפעמים, בדיוק ההפך מקטלניים. כמה וכמה בוסים, או אויבים קשים אפשר להרוג בעזרתם.

נוטים להזכיר את זה פחות (כמו שנוטים להזכיר את העובדה שהמשחק עובד באופן קבוע באופן לא חלק), אבל אין ספק שזה המצב.
זה לא מעל הממוצע למשחקי FROM. זה מעל הממוצע, אם תשווה את זה למשחקי פעולה מסדרוניים דומים אחרים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 11 אפריל 2015, 17:12

ואני לא נתקלתי בעדויות חמורות שכאלו ברמה של מעל הממוצע או משהו חריג במיוחד, אם זה היה ככה היינו רואים אזכורים רבים לכך כמו שהיה עם יוניטי וקשה היה לפספס את זה, ולא אני לא קונה את זה שהרוב מעלימים עין כי זה FROM.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 אפריל 2015, 18:21

bling כתב:ואני לא נתקלתי בעדויות חמורות שכאלו ברמה של מעל הממוצע או משהו חריג במיוחד, אם זה היה ככה היינו רואים אזכורים רבים לכך כמו שהיה עם יוניטי וקשה היה לפספס את זה, ולא אני לא קונה את זה שהרוב מעלימים עין כי זה FROM.

הנה כמה דוגמאות שאני זוכר:
- בקרב בוס הראשון, הדמות נתקעה בגדר ובגלל זה נהרגה.
- חזיר ענק רץ בעליה, נעלם ואז מופיע ס"מ משחקן מתוך האדמה והורג את השחקן.
- שחקן נכנס למעלית קטנה. אויב הרביץ לו ואיכשהו נתקע ביחד איתו למעלית. השחקן נדחק מתחתית המעלית ונופל למותו.
- שחקן מת על כפתור של מעלית. המעלית מתחילה לעלות ובכל פעם שהוא חוזר לאזור הזה, הוא לא יכול לקרוא למעלית יותר והוא תקוע שם.
- פריט בשם lunarium key לא מופיע במשחק ולא מאפשר להמשיך לבוס הכרחי ותוקע את המשחק, כשמשחקים קו-אופ באזור מסוים (תוקן כבר, אגב).

יש כמובן עוד המון דוגמאות לגליטצ'ים לא קטלניים, כמו טקסטורה של רצפה שלא מופיעה, אויבים ובוסים שנתקעים, הגליטצ' שמאפשר לשכפל כמה פריטים שאתה רוצה ושובר את המשחק לחלוטין, קבלת בריאות מלאה כשמדרגים את אחת ההודעות שלך בחיוביות (אם כי, יכול להיות שזה באמת פיטצ'ר), מגוון רחב ומשעשע של גליטצ'ים בפיזיקת הrag doll של אויבים מתים, באג גרפי משונה שגורם לאפקט של הגלימה שלך להשתגע ולמלא את המסך כולו בטקסטורות גלימה מעוותות מהבהבות, בוס שמאבד עניין בדמות שמתחבאת ס"מ ממנו, מאחורי עמוד וחוזר לעמוד עם הגב לשחקן וכמובן את בעיית הstuttering שכבר שמעתי כמה שחקנים מתלוננים עליה ומזכירים אותה כסיבה של כמה מיתות מיותרות.
באמת לא חסר.

אין ספק שהרבה מעלימים מכך עין, או לא מיחסים לכך חשיבות (או, נניח, לא מאיימים על המפתחים של המשחק באונס ורצח), בגלל שמדובר בFROM. הם הרגילו בשני המשחקי הקודמים שלהם את הקהל לרמה טכנית ירודה במיוחד ולא ציפו מהם למשהו מעבר. גם אין ספק שבחיפוש זריז, קל למצוא עוד בעיות טכניות. גם אין ספק שאם המשחק היה פופולארי כמו AC (או, לפחות, מגיע לחצי מהפופולאריות של AC), היינו שומעים הרבה יותר על הבעיות הללו, פשוט בגלל שהיה מספר גדול יותר של אנשים שנתקלו בהם.
תופעה מעניינת, בנוגע לBB ולמשחקי סולס, היא שכל מי שמעלה ביקורת כלשהי על המשחק, או אומר שהוא לא נהנה מאיזו החלטה עיצובית, מיד זוכה לקיטונות של בוז וטענות נחרצות על כך שהוא פשוט גרוע במשחקים ובחיים ולכן הוא לא נהנה. זה עוד יותר משונה, בהתחשב בכל שקיים קונצנזוס לגבי העובדה שהמשחק נישתי למדי וממש לא מתאים לכולם.

עריכה:
לכיף, חיפשתי סרטונים של באגים שלא הכרתי ומצאתי תוך שניה כמה:

מזכיר משהו, לא?

אפשר להגיד שהכל זה עדויות אנקדוטליות, כמובן, אבל ההרגשה שלי היא שיש פה הרבה יותר באגים, משהיית מצפה לראות במשחק מסדרוני ומוגבל כמו BB.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 11 אפריל 2015, 20:30

טוב שאמרת את השורה האנקדוטלית בסוף, לכל משחק אפשר למצוא גליצ'ים ובאגים ביוטיוב השאלה היא מה התדירות של זה, אני חושב שכשהתדירות מוגזמת אי אפשר לפספס את זה מבחינת הרשת, כמו שאי אפשר היה לפספס את התלונות על זמני הטעינה של BB למשל.
מה שכן אתה אומר שגם דארק סולס 1 ו 2 היו עם הרבה באגים וגליצ'ים ופה אתה כבר מדבר מניסיון כי אני לא שיחקתי בהם וגם שם לא שמעתי על כך, אז יכול להיות ש BB לא שונה מהם מהבחינה הזו אם זה נכון.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 אפריל 2015, 21:18

bling כתב:טוב שאמרת את השורה האנקדוטלית בסוף, לכל משחק אפשר למצוא גליצ'ים ובאגים ביוטיוב השאלה היא מה התדירות של זה, אני חושב שכשהתדירות מוגזמת אי אפשר לפספס את זה מבחינת הרשת, כמו שאי אפשר היה לפספס את התלונות על זמני הטעינה של BB למשל.
מה שכן אתה אומר שגם דארק סולס 1 ו 2 היו עם הרבה באגים וגליצ'ים ופה אתה כבר מדבר מניסיון כי אני לא שיחקתי בהם וגם שם לא שמעתי על כך, אז יכול להיות ש BB לא שונה מהם מהבחינה הזו אם זה נכון.

בוודאי שאפשר לפספס את זה. זה תלוי רק בזה שאין מספיק אנשים ש"מתנגדים" לBB, בעוד שיש מספיק לוחמי זכויות צרכנים ששונאים את AC ואת יוביסופט, אז הם מנפחים בפרעות את התגובות לAC (גם אם המצב הטכני של יוניטי לא היה מושלם) ולמשחקי יוביסופט (מספיק רק להתסכל על כמה התמונה של חסרי הפנים ביוניטי פופולארית ומוכרת, כאשר מדובר בבאג נדיר שהופיע רק בשני כרטיסי AMD מאוד מסוימים וטופל כבר בday one patch).
אם אי אפשר לפספס את זה, מבחינת הרשת, אז לא היה אמור להווצר מצב שבו אני נחשפתי להרבה מאוד דוגמאות של באגים וגליטצ'ים (וstuttering קבוע), בזמן שאתה לא שמעת אף פעם משהו חריג מבחינת באגים או גליצ'ים קטלניים וחשבת שהמשחק עובד בצורה חלקה. עצם העובדה שיש כאן וויכוח, מוכיחה שחד משמעית, אפשר לפספס את זה.

BB, כמו כל משחקי FROM, הוא משחק ברמה טכנית ירודה יחסית. אם זה בכך שהוא מפגר מאחור, מבחינה טכנית ואם זה בכך שהוא לא עובד כל כך טוב. זה תמיד היה המצב. זה אף פעם לא הפריע במיוחד למי שאוהב את המשחקים. בערך כמו שזה לא הפריע מספיק למיליונים שנהנו מיוניטי ומכל שאר המשחקים בסדרת AC, שם סבלו מבעיות טכניות דומות (אם כי, מסיבה שונה ממשחקי FROM).
זה לא הפריע כל כך, בגלל מגוון סיבות. בין השאר, בגלל שמשחקים נישתיים ופחות פופולאריים, חשופים פחות ל"שונאים" (בדיוק כמו שיהיה לך הרבה יותר קל למצוא מעריצים של זמר אינדי עלום שם, משונאים, פשוט כי אין מספיק אנשים שמכירים אותו), בזמן שהם גם נהנים מהרבה יותר הנחות, לעומת משחקים שעולים 100 מיליון דולר לפתח ולשווק. זה הטבע בכל מדיום בידורי. אני לא חשוב שיש סיבה לחשוב שזה שונה במדיום הזה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 11 אפריל 2015, 22:00

ה stuttering שאתה מדבר עליו זה בעיות פריים פייסינג ולא FPS נמוך וזה משהו שלא כל אחד שם לב אליו אם אין לו עין לזה.
והבאג של האיש חסר הפנים ב AC התפרסם כי הוא היה משעשע וסוג של סמל למצב המשחק, הוא היה מפוצץ בבאגים בצורה חריגה ובגלל זה "זכה" לתהודה שכזו.

הנה WD למשל גם לא חסרים לו באגים אם אחפש (יש אפילו סרטונים של עשרת הבאגים המצחיקים במשחק) אבל לא עשו עליו עשירית מהרעש מהבחינה הזו בגלל שסכ"ה הוא באמת עובד טוב מאוד, אני משער שגם BB עובד טוב לרוב האנשים ושיש להם חוויה טובה מבחינה טכנית חוץ ממסכי הטעינה שזו תלונה שחוזרת על עצמה בכל מקום.
וכבר עברנו על זה, מבחינה טכנית מדובר במשחק לא רע בכלל אם מדברים על גראפיקה, זה DF אמרו לא אני, מבחינה טכנית אכן יש בעיות פריים פייסינג (שחלק שמים לב וחלק לא) ובעיקר בעיות ה loading שזו פשלה גדולה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 אפריל 2015, 22:42

bling כתב:ה stuttering שאתה מדבר עליו זה בעיות פריים פייסינג ולא FPS נמוך וזה משהו שלא כל אחד שם לב אליו אם אין לו עין לזה.
והבאג של האיש חסר הפנים ב AC התפרסם כי הוא היה משעשע וסוג של סמל למצב המשחק, הוא היה מפוצץ בבאגים בצורה חריגה ובגלל זה "זכה" לתהודה שכזו.

הנה WD למשל גם לא חסרים לו באגים אם אחפש (יש אפילו סרטונים של עשרת הבאגים המצחיקים במשחק) אבל לא עשו עליו עשירית מהרעש מהבחינה הזו בגלל שסכ"ה הוא באמת עובד טוב מאוד, אני משער שגם BB עובד טוב לרוב האנשים ושיש להם חוויה טובה מבחינה טכנית חוץ ממסכי הטעינה שזו תלונה שחוזרת על עצמה בכל מקום.
וכבר עברנו על זה, מבחינה טכנית מדובר במשחק לא רע בכלל אם מדברים על גראפיקה, זה DF אמרו לא אני, מבחינה טכנית אכן יש בעיות פריים פייסינג (שחלק שמים לב וחלק לא) ובעיקר בעיות ה loading שזו פשלה גדולה.

הstuttering שאני מדבר עליו זו בעיה שבשורה התחתונה גורמת למשחק לעבוד בצורה לא חלקה. אין לזה קשר להאם יש למישהו עיניים לזה, או לא (בטח לא יותר מבעיות הFPS של יוניטי). אם המשחק שלך מגמגם כל כך, שרואים את זה בסרטונים ביוטיוב ובטוויץ', אין באמת שאלה לגבי האם הוא רץ חלק, או לא. אפשר לטעון שיש לכך יתרון מסוים, כי המשחק עובד כל הזמן בצורה הזאת, ככה שאין לך סיטואציה בה הוא עובד חלק ואין לך למה להשוות. קל יותר להתרגל לזה, אם זה קורה כל הזמן, אני מתאר לעצמי.
אגב, זה לצד בעיות FPS שמציגות גם נפילות לאזור ה10-20 FPS, באזורים או בוסים מסוימים.
התהודה שלה זכו הבעיות הטכניות של AC נבעה ממגוון גורמים וממש לא באופן בלעדי, בגלל המצב הטכני של המשחק. בגלל זה AC3, שהיה במצב טכני דומה מאוד, לא סבל מאותן זעקות שבר.

נכון. על WD עשו רעש על דברים אחרים, כי זה מה שתפס.
מבחינה טכנית מדובר במשחק מעפן למדי, אם מדברים על גרפיקה. גם אם (או במיוחד לאור זה ש...) DF התלהבו מאוד מפיזיקת הrag doll לכל האויבים המתים והגאונות של מנוע הhavock עבור עצים וכדי ענק שנשברים שהיו גם במשחקי הסדרה המאוד לא מרשימים מהדור הקודם.
בסטנדרטים הטכניים של FROM, זה מעבר ראוי לדור הבא, שלצערינו לא מביא איתו שיפורים לבעיות המוכרות והידועות שלהם. בבסטנדרט הכללי של התעשייה, המשחק מפגר אפילו מאחורי שלל המשחקים הלא מרשימים שכבר ראינו בדור הנוכחי.
לא עושים רעש על הבעיות הטכניות עכשיו, בדיוק כמו שלא עשו רעש על נפילות FPS לאזור המצגת פאוור פוינט בדארק סולס הראשון (נפוץ במיוחד באזור בו יורדים לביצה הרעילה). אתה לא חיייב לקבל את ההסבר שלי לרף הנמוך יותר שלפיו מודדים את FROM. אם יש לך רעיון אחר למה זה כך, אשמח לשמוע.

אין וויכוח על כך שהמשחק, בסה"כ, עובד טוב מספיק למי שאוהב את המשחק, ושיש להם חוויה טובה, מבחינה טכנית. בדיוק כמו שעבור מי שאהב את יוניטי, המשחק עובד טוב מספיק והם נהנו ממנו. הבעיה של זמני הטעינה המגוחכים כן מוזכרת, כי זה כבר עבר את רף ה"נו, שיהיה" שיש לרוב האנשים, כשהם משחקים את המשחק. כנראה בגלל התכיפות שבה צריך לסבול את הבעיה הזאת. שלל הבאגים האחרים מופיעים פה ושם ונעלמים אחרי שהמשחק מעניש אותך עליהם (או מנוצלים, כדי להפוך אותו לקל יותר), אז הרבה יותר קל להמשיך הלאה ולא לייחס להם חשיבות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 אפריל 2015, 00:30

סיקור מעניין מאוד על איך BB עושה לובקראפט (המוני ספוילרים, אז השמרו לכם):
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 12 אפריל 2015, 10:03

אני מרגיש שיש פה המון דיסאינפורמציה מכוונת בדיון הזה, לכן אני כותב את דעתי, לא חייבים לקבל אותה והיא מבוססת על 10 שעות של משחק בBB, אחרי שעברתי שני בוסים ואני באזור החמישי או השישי של המשחק, אני אגע בכל הנקודות שעלו פה:

טכנית:
לא נתקלתי עד הנקודה הנוכחית של במשחק בשום בעיה טכנית, כלום, הFPS יציב על 30, אין באגים כמו שניסו לרמוז פה, גליטצ'ים, כלום. החוויה הטכנית שלי היתה מושלמת. שום בעיות מצלמה אמיתיות (קורה פעם בחמש שעות שאתה מסובב ורואה במקרה עמוד, לא שונה מכל משחק אחר), הדבר היחיד שראיתי זה בOld yarham (האזור בו אני נמצא עכשיו), בנקודה אחת במפה (פשוט צעד של הדמות), היה Stuttering של משהו שאני יכל להעריך של כ-300 מילי, אחרי זה זה נעלם, לא חזר בשום נקודה אחרת, לא פגע בחוויה ובטח לא בגיימפליי.

המשחק הוא המשחק הכי יפה שיש על הפס4 ובכלל כיום, גם בצד הטכני שלו הפרופר (אפקטים של Post processing, כמות הפוליגונים שמסתובבים לך על המסך בכל רגע נתון, כמות הפיסיקה שהולכת שם, רק לראות איך אתה יכל לשבור 100 כדים לאלפי חתיכות ברגע אחד ואין אפילו רתיעה קטנה של הFPS), או לראות 6 מפלצות עם פיסיקת בדים מדהימה, תוקפות אותך בו זמנית, כשברקע כל שפריץ של דם צובע את הסביבה ואת הדמות שלך, אין מילים.
From לטעמי עברו מבנוניות שאיפיינה אותם בדור הקודם לטופ העולם הטכני של ימינו. תוסיפו לכל זה כנראה את הArt הכי מעניין ומרשים שיש במשחק בשנים האחרונות אם לא איי פעם וקיבלתם נוסחא מנצחת. מעולם לא ראיתי משחק שכל כך הרבה אהבה הושקעה בכל גימור אבן ופסל בו, עד שלא יושבים ומשחקים במשחק ורואים את הסביבה קשה להאמין שמדובר במשחק שקיים ממשית בימינו. כל נקודה במשחק היא בגדר שיא אומנותי. רק על הצד הטכני אני ממליץ לכל אדם לקנות את המשחק, זו חוויה שהיא בגדר כמעט חוויה רוחנית.

גיימפליי:
אין שום קשר בין BB לקודמיו הרוחניים, כלום, From software היא כנראה החברה האמיצה בעולם, היא לקחה מותג, מצליח, עם קהל מעריצים שרק הלך וגדל, משחקים שזכו לביקורות מושלמות ופשוט - זרקה הכל לפח. רוצים להבין את גודל השינויים, אין כמו הקבלה בין משחקי Souls לBB כדי להבין את הסוגיה.

במשחקי Souls לשחקן יש למעשה שלושה נתיבים מרכזיים בגיימפליי, הוא יכל ליצור דמות של Tank, בדרך כלל אביר, הדמות תתאפיין במד חיים מאוד גדול (כי השחקן ישקיע בדרך כלל בחיים ובStrength), היא תחזיק נשקים מאוד כבדים שעושים המון נזק ומתאפיינים בזמן הנפה מאוד ארוך, ולכן כל התקפה צריכה להיות מחושבת, הדמות תחזיק מגן שיכל לעצור את רוב ההקפות הנקרות בפני השחקן ולספוג 3-4 מכות לפני שהStamina מתמצאת, היא לא תוכל להתחמק באמת כי השיריון שלה מאוד כבד והגלגולים התחמקות שלה יהיו איטיים וקצרי טווח. כלומר, צורת המשחק של השחקן היא הגנתית, אתה עומד בפני יריב, מקיף אותו לרוב לאחר שננעלת עליו, מגן מההתקפה הקרבה ואז מתקיף חזרה.

אפשרות אחרת היא דמות פחות כבדה, המשמעות - פחות חיים, כנראה יותר Stamina, אתה תעשה פחות נזק, אבל הוא יהיה יותר מהיר, גם בהנפות ובכמות ההתקפות שתוכל להחיל ברצף, יהיה מגן, הוא יעצור פחות התקפות אבל עדיין יהיה שמיש והקפיצות שלך הרבה יותר מגיבות ורחוקות. סגנון המשחק קצת משתנה, אתה מתזז יותר, מתחמק בגלגולים, אבל עדיין הבסיס הוא להסתובב ולחפש את ההזדמנות לתקוף.

אפשרות אחרונה היא מטיל קסמים, אתה משתמש בקסמים כדי לפגוע מרחוק ואז משתמש כנראה בDagger שיש לך להשלים עבודה, לא יהיה לך מגן (אתה תחזיק רוב הזמן שרביט או Pyro hand ביד השנייה) ולכן הדמות מבוססת על Range.

בBB זה אחרת. הדמות שלך היא אג'ילית בלבד, כלומר, היא מאוד מהירה, סגנון המשחק נגזר בלעדית מכלי הנשק שלך. אבל לא רק זה, אם ננעלת על דמות אין לך אפשרות להתגלגל הם החליפו את זה בStrafe, למה? גלגול במשחקי Souls מאפשר לך להתחמק, אבל הוא צעד הגנתי, אתה לא יכל לשלב אותו בהתקפה, הדמות מתגלגלת, קמה ורק אחרי זה אתה יכל להמשיך את ההתקפה, בBB ההתחמקות היא למעשה צעד התקפי, התחמקת, הגעת לנקודת תורפה של האוייב, אתה תוקף ישר, למעשה הם עשו ההפך, המהלך הפך להיות התקפי ולא הגנתי גרידא. אתה רוצה לתקוף? תגמע את המרחק בצורה נוחה עם הStrafe ותתקוף ישר. עצם השינוי הזה מעלה את קצב המשחק, הוא תזזיתי (לא משנה מה הבילד שבנית), אתה נתון להתקפות בלתי פוסקות ותוקף בעצמך. חשוב גם להזכיר כי הStrafe כבר לא עולה Stamina בעוד גלגול (אתה יכל להתגלגל אם אתה לא נעול על יריב) כן. למה? התקפי, כבר אמרתי?

אך לא כאן תם העניין, המשחק כבר לא מבוסס מגן כפי שהיה בעבר במרבית הבילדים, אתה מקבל By default אקדח, שלא כמו שנכתב למעלה שהרובה הוא מקבילה לקשת, הרובה למעשה כלי נשק שעוזר לך להמם את היריבים שמולך, איך? חלק מהיריבים (לא על כולם זה עובד ומכאן שיש צורך בניסוי ותעיה) ניתנים להימום על ידי רובה בשעה שהם מנסים לבצע התקפה מולך, הדבר מביא אותם למצב Staggering מקדימה ומאפשר לך בתזמון נכון עם כלי הנשק הMelee שלך, להסב המון נזק. חידוש שלא היה קיים בעבר, בSouls זה נכון שהייתה יכל לנסות לשבור הגנה עם המגן ואז לפתוח דמות להתקפה, כאן אתה ממש שובר התקפה, מצב חדש לחלוטין.

דרך אגב, הדבר לא נכון בלעדית רק לך, הבוס השני שפוגשים במשחק הוא ציד בדומה לך וגם הוא מנסה להמם אותך עם טכניקות זהות של רובה, גם הדמויות הרגיליות שמשתמשות ברובה לעולם לא יגיעו לבד, אלא יהיו חלק מחבורה של דמויות melee, בעל הרובה יהמם אותך בעוד הם ישלימו את המלאכה, קומבינציות שמעולם לא היו כדוגמאתן בסדרה עד היום.

אבל השינוי הכי גדול במשחק לטעמי הוא הLinkage והשימוש במודים השונים של כל כלי נשק. כל כלי נשק שאתה מחזיק הוא בעל שני מצבים, ארוך וקצר, כלי נשק במצב ארוך עלול גם להעלים לך את האקדח (תלוי בנשק) כך שצריך לדעת לעבור בין המצבים, הדבר משנה את צורת המשחק, כלי נשק קצר הוא מהיר, עושה פחות נזק ומכריח אותך להסתכן, למעשה כל יריב שאתה פוגש מתאים בתכלס לצורת משחק אופטימלית מסויימת, כלי נשק ארוך עושה יותר נזק, כל הנפה עולה לך המון ואתה יכל לבצע מקסימום, שתיים שלוש הנפות עם Stamina טיפוסית, מאפשר לך להיות יותר בטוח ומזכיר בתכלס את צורת המשחק המקורית של Souls, אם כי עדיין בקצב מהיר. כמו כן, אם עושים מעבר תוך כדי מהלומה עם מצב כלי הנשק, נוצר שרשור, הדמות שלך בעצם יוצרת קומבו אל מול היריב כדי להשאיר אותך לא פתוח להתקפה. כך שהמשחק למעשה מעודד אותך לעבור בין סגנונות משחק ולהתנסות. חידוש מאוד גדול בסדרה שעד היום הכריחה אותך לשחק דיי באותה צורה בהתאם לBuild.

גם כמות כלי הנשק ירדה (יש בסך הכל 14 בכל המשחק לעומת עשרות רבות בשני המשחקים הקודמים), למה? כי כל כלי נשק הוא בעל בידול משמעותי מאחר, מהירות, נזק התחלתי, סטטיסטיקות מוכרות כפי שהיה בעבר במשחקי Souls, אורך המצב המשני, האם תוכל להשתמש באקדח או נשק משני אחר ועוד... המשחק גם הוריד את עניין הWeight ומעודד אותך לעבור בין שני כלי נשק שונים בלי שום בעיה. כך לדוגמא אתה יכל להחזיק בHunter saw שהוא כלי נשק מאוד מהיר בטווח קרוב, אבל מאוד מוגבל בטווח הארוך שלו, ומצד שני בHunter axe שהוא המשלימה שלו בטווח הארוך. כמובן שיש עוד המון מקום לניסויים עם כלי נשק אחרים.

הריפוי השתנה, אתה מקבל מההתחלה 20 מנות דם, הן מאוד זמינות מול יריבים והריפואי עצמו הוא מאוד מהיר. למה? כי אתה אגרסיבי, אתה נפגע והמשחק מנסה לפצות על כך.

אחד השינויים הכי גדולים היא החזרת החיים לאחר פגיעה, נפגעת? אתה יכל להחזיר את החיים שאיבדת רק אם תהיה אגרסיבי ותנסה להתקיף, זה לשם עצמו משנה את כל הדינמיקה של המשחק מהעבר, שוב, התגוננות לעומת אגרסיביות. אתה חייב להסתכן כי יש לך שנייה שתיים במסגרתה תוכל להחזיר חלק מהחיים שאיבדת, כל מכה שתצליח לבצע תחזיר חלק מסויים, ומכאן יתרון ברור לכלי נשק קצרים בשל קצב ההנפות, אך גם הסיכון גדל. שחקן Souls ירגיש בעולם אחר לגמרי עם צורת הגיימפליי המדוברת.

יש עוד דברים רבים שאני רוצה לספר, על סינמטיות חדשה, מערכת קראפטינג חדשה של Runes (Blood Stones), השימוש בInsight, הקוהרנטיות בעולם, מבוכי הChalice והקואופ, העובדה שהמשחק מציב כל מיני אנקדוטות, מצב שחוטפים אותך פתאום, מצב שעושים לך Frenzy ועוד... יש עוד כל כך המון מכניקות חדשות שהם המציאו, אבל באמת שכבר כתבתי מגילה, זו רק טעימה מה היא החוויה החדשה שהעמידה From, והיא מדהימה.

ההמלצה שלי היא אחת, תקנו את המשחק, גם אם יש לכם חששות. מדובר בחווית הגיימינג הכי גדולה מזה שנים רבות, אתם חייבים זאת לעצמכם, וכן - המשחק שווה PS4 גם ב-2500 שקל.

לא קשור לעניין, אבל בגללכם נפסלתי כי צילמתי תמונה של משהו משוגע שצורח עליי ויורה עליי עם מכונת יריה עם נותבים מראש מגדל שעון, זה Bloodborne!!!
תמונה
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 אפריל 2015, 11:39

Nucleus_Dawn כתב:
הstuttering שאני מדבר עליו זו בעיה שבשורה התחתונה גורמת למשחק לעבוד בצורה לא חלקה. אין לזה קשר להאם יש למישהו עיניים לזה, או לא (בטח לא יותר מבעיות הFPS של יוניטי). אם המשחק שלך מגמגם כל כך, שרואים את זה בסרטונים ביוטיוב ובטוויץ', אין באמת שאלה לגבי האם הוא רץ חלק, או לא. אפשר לטעון שיש לכך יתרון מסוים, כי המשחק עובד כל הזמן בצורה הזאת, ככה שאין לך סיטואציה בה הוא עובד חלק ואין לך למה להשוות. קל יותר להתרגל לזה, אם זה קורה כל הזמן, אני מתאר לעצמי.
אגב, זה לצד בעיות FPS שמציגות גם נפילות לאזור ה10-20 FPS, באזורים או בוסים מסוימים.
התהודה שלה זכו הבעיות הטכניות של AC נבעה ממגוון גורמים וממש לא באופן בלעדי, בגלל המצב הטכני של המשחק. בגלל זה AC3, שהיה במצב טכני דומה מאוד, לא סבל מאותן זעקות שבר.

נכון. על WD עשו רעש על דברים אחרים, כי זה מה שתפס.
מבחינה טכנית מדובר במשחק מעפן למדי, אם מדברים על גרפיקה. גם אם (או במיוחד לאור זה ש...) DF התלהבו מאוד מפיזיקת הrag doll לכל האויבים המתים והגאונות של מנוע הhavock עבור עצים וכדי ענק שנשברים שהיו גם במשחקי הסדרה המאוד לא מרשימים מהדור הקודם.
בסטנדרטים הטכניים של FROM, זה מעבר ראוי לדור הבא, שלצערינו לא מביא איתו שיפורים לבעיות המוכרות והידועות שלהם. בבסטנדרט הכללי של התעשייה, המשחק מפגר אפילו מאחורי שלל המשחקים הלא מרשימים שכבר ראינו בדור הנוכחי.
לא עושים רעש על הבעיות הטכניות עכשיו, בדיוק כמו שלא עשו רעש על נפילות FPS לאזור המצגת פאוור פוינט בדארק סולס הראשון (נפוץ במיוחד באזור בו יורדים לביצה הרעילה). אתה לא חיייב לקבל את ההסבר שלי לרף הנמוך יותר שלפיו מודדים את FROM. אם יש לך רעיון אחר למה זה כך, אשמח לשמוע.

אין וויכוח על כך שהמשחק, בסה"כ, עובד טוב מספיק למי שאוהב את המשחק, ושיש להם חוויה טובה, מבחינה טכנית. בדיוק כמו שעבור מי שאהב את יוניטי, המשחק עובד טוב מספיק והם נהנו ממנו. הבעיה של זמני הטעינה המגוחכים כן מוזכרת, כי זה כבר עבר את רף ה"נו, שיהיה" שיש לרוב האנשים, כשהם משחקים את המשחק. כנראה בגלל התכיפות שבה צריך לסבול את הבעיה הזאת. שלל הבאגים האחרים מופיעים פה ושם ונעלמים אחרי שהמשחק מעניש אותך עליהם (או מנוצלים, כדי להפוך אותו לקל יותר), אז הרבה יותר קל להמשיך הלאה ולא לייחס להם חשיבות.

יש לי הרגשה שניהלנו את הדיון הזה, הוא מתמצה בזה שאתה בהכחשה לגבי המצב הטכני הגרוע של יוניטי למרות אינספור דיווחים וניתוח טכני של DF שאמר שהמשחק צריך עוד זמן פיתוח, אני יכול להביא לך גם סרטונים של לפני הפאטץ׳ שהמשחק אשכרה יורד בהם ל 0 FPS וממש קופא כל שנייה ולא מדובר פה בבאג של מזל רע, לכולם באיזור הזה זה קרה, אבל חבל על הטרחה.

בנוסף BB רץ רוב הזמן על 30 יציב וזה לפי DF, בעיות פריים פייסינג לא רק שברות תיקון (הרי לא מדובר במעמסה ביצועית שגורמת לכך) אלא שגם לא כולם מבחינים בהם כמו משחק שיורד קבוע מתחת ל 30 כמו שאתה מנסה לצייר, עובדה ש Death לא הבחין בכך כמעט וגם אני בסטרימים לא יכלתי לראות, אז סבבה אנשים רגישים יותר אולי מבחינים בכך אבל זו בטח לא תופעה נרחבת כמו הקרטועים שהיו עם יוניטי למשל שהדיווחים עליו היו הרבה יותר נרחבים.

מבחינה טכנית מדובר באחד המשחקים היפים והמרשימים על הפס4, לא ביחס למשחקי FROM או כל שטות אחרת אלא בכלל באופן כללי על הפס4, מילה של DF לא שלי, ככה שלא יעזור כמה שתתעקש אחרת, גם Death כמו שאתה רואה חושב שמדובר במשחק היפה ביותר על הפס4, הסביבות שלו מהממות, גם האויבים והפרווה, טסלציה מלאה וכל הדברים ש DF ציינו שגורמים לכך שהוא נראה מעולה ככה שלא ברור לי על מה הויכוח.

Death ההודעה שלך בהחלט מעוררת הייפ, למרות שהיה ברור שתאהב אותו כמו רוב מעריצי סולס, אני גם אתן למשחק צ׳אנס אבל לא במחיר מלא של 60$.
יש לי שאלה אגב שקשורה למכניקות, כמה מהמשחק תלוי בסקיל לעומת גריינדינג? הרי ככל שאתה מת יותר והורג שוב את האויבים אתה עולה ברמות, איך יודעים מתי אתה ברמה הנכונה על מנת להתמודד נגיד עם הבוס הראשון? תיאורתית אני גם יכול לעשות המון גריינדינג ולרוץ את המשחק די בקלות לא?
מעניין אותי מתי יודעים שאפשר להפסיק עם הגריינדינג ושהרמה של המשחק מאוזנת ותלויה בסקילס שלך ולא ברמה הגבוהה של הדמות.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 12 אפריל 2015, 12:04

לפחות בDS, הסקיל תמיד שם, גם כשאתה OP ביותר ותחזור לשלבים הראשונים האויבים עדיין יהרגו אותך בכמה מכות בודדות אם לא תיהיה מרוכז.
אתה גם לא מתחזק יותר מידי מאיזור אמצע המשחק (אתה משפר את הציוד שלך כבר עד המקסימום ולעלות רמות הופך ליקר בצורה קיצונית ולא משתלם כל כך), והאויבים כן ממשיכים להיות מתאגרים יותר עד הסוף ככה שבסופו של דבר גריינדינג הוא די חסר משמעות (כי תגיע לאיזשהי "נקודת שיא" גם ככה עוד לפני סוף המשחק) ויכול לעזור רק אולי באמת באיזורים הראשונים של המשחק.
אפשר לתאר את המערכת ככזו שבה אתה מתחזק מאוד מהר ובצורה מאוד משמעותית בחצי הראשון ולאחר מכן זה פחות או יותר מה שיש, אם אתה שחקן חדש לסדרה (כמו שאתה :)) אז גריינדיג יעזור לך בשלבים הראשונים, שכנראה יהיו לך הקשים ביותר עד שתתמקצע, אבל בסופו של דבר אין לו משמעות אמיתית בשלבים המאוחרים ו(על הנייר) הקשים יותר שבהם תיהיה ככל הנראה באותה נקודה וזה כבר הופך לתלוי סקיל (שאתה בונה במהלך המשחק).

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 12 אפריל 2015, 12:29

bling כתב:יש לי הרגשה שניהלנו את הדיון הזה, הוא מתמצה בזה שאתה בהכחשה לגבי המצב הטכני הגרוע של יוניטי למרות אינספור דיווחים וניתוח טכני של DF שאמר שהמשחק צריך עוד זמן פיתוח, אני יכול להביא לך גם סרטונים של לפני הפאטץ׳ שהמשחק אשכרה יורד בהם ל 0 FPS וממש קופא כל שנייה ולא מדובר פה בבאג של מזל רע, לכולם באיזור הזה זה קרה, אבל חבל על הטרחה.

בנוסף BB רץ רוב הזמן על 30 יציב וזה לפי DF, בעיות פריים פייסינג לא רק שברות תיקון (הרי לא מדובר במעמסה ביצועית שגורמת לכך) אלא שגם לא כולם מבחינים בהם כמו משחק שיורד קבוע מתחת ל 30 כמו שאתה מנסה לצייר, עובדה ש Death לא הבחין בכך כמעט וגם אני בסטרימים לא יכלתי לראות, אז סבבה אנשים רגישים יותר אולי מבחינים בכך אבל זו בטח לא תופעה נרחבת כמו הקרטועים שהיו עם יוניטי למשל שהדיווחים עליו היו הרבה יותר נרחבים.

מבחינה טכנית מדובר באחד המשחקים היפים והמרשימים על הפס4, לא ביחס למשחקי FROM או כל שטות אחרת אלא בכלל באופן כללי על הפס4, מילה של DF לא שלי, ככה שלא יעזור כמה שתתעקש אחרת, גם Death כמו שאתה רואה חושב שמדובר במשחק היפה ביותר על הפס4, הסביבות שלו מהממות, גם האויבים והפרווה, טסלציה מלאה וכל הדברים ש DF ציינו שגורמים לכך שהוא נראה מעולה ככה שלא ברור לי על מה הויכוח.

Death ההודעה שלך בהחלט מעוררת הייפ, למרות שהיה ברור שתאהב אותו כמו רוב מעריצי סולס, אני גם אתן למשחק צ׳אנס אבל לא במחיר מלא של 60$.
יש לי שאלה אגב שקשורה למכניקות, כמה מהמשחק תלוי בסקיל לעומת גריינדינג? הרי ככל שאתה מת יותר והורג שוב את האויבים אתה עולה ברמות, איך יודעים מתי אתה ברמה הנכונה על מנת להתמודד נגיד עם הבוס הראשון? תיאורתית אני גם יכול לעשות המון גריינדינג ולרוץ את המשחק די בקלות לא?
מעניין אותי מתי יודעים שאפשר להפסיק עם הגריינדינג ושהרמה של המשחק מאוזנת ותלויה בסקילס שלך ולא ברמה הגבוהה של הדמות.

עלייה ברמות בשום משחק Souls לא באמת עוזרת מול בוס, הבוסים בדרך כלל כל כך חזקים שאתה תמנע מלהפגע על ידם לרוב, כי הם יהיו מסוגלים בכל מצב להוריד אותך בשתיים שלוש מכות. מצד שני שדרוג כלי הנשק עושה את ההבדל. אם תגיע לבוס בכל אחד מהמשחקים עם כלי נשק עוצמתי יותר, זה יקל את כל העניין משמעותית.

אבל גריינדיג הוא חשוב גם כדי להיות מצויד בנשק שיעזור לך, במיוחד בSouls הראשון (בשני הבוסים לא באמת מאתגרים ובBB הגישה היא אחרת לגמרי). בSouls הראשון לא מעודדים Grinding, איך? עלייה ברמות היא מאוד יקרה ויש תכלס מקום אחד באמת משתלם במשחק שזה הDark forest איפה שיושבת החבורה של היער (כל ארבעת הדמויות שוות 7000 souls) ורק בגלל שיש שם גליצ' שמאפשר לך לקבל דיי בקלות את ה-7000 ויש מדורה צמודה אתה באמת יכל לעשות farming של נשמות.

2 לא מעודד Grinding כי לא צריך, מאוד קל לעלות שם ברמות, הם הורידו את המחיר בטירוף, ואתה מרוויח מלא נשמות מכל ייצור מפגר.

BB לא מעודד Grinding כי בדומה לDS הראשון אפילו יותר יקר להרוויח נשמות בו, אני איזה Level 20 ודרגה עולה לי שם משהו כמו 5000 blood echos, המקבילה תהיה איזה level 80 בDS2. תבין את ההבדלים. גם כל היריבים שם בשעות הראשונות שווים, 40 blood echos, הבוסים כבר לא שווים כמעט דבר (השניים הראשונים שווים בהתאמה 4000 ו-2000, זה מחירים מאוד נמוכים שמעולם לא היה בשני הקודמים עבור בוס, בדרך כלל בוס שווה בין 15000-50000). אבל בהחלט שיפור החיים מקל מאוד מול היצורים איתם אתה מתמודד כי אתה סופג יותר, אבל כמובן שלא קשה למות כמו שכתב Stick גם אם עלית לא מעט רמות. מצד שני אתה פשוט משתפר בסקיל שלך כבן אדם, אז משום מה היכולת האישית שלך משתפרת עם הזמן ואתה מתמודד עם הדברים בקלות יתרה. אבל המשחק נשאר תמיד מעניין לא משנה איפה.

שוב, למות במשחקים הללו זה חלק מהכיף, כי משחק לא מאתגר הוא משחק פחות מהנה. המשחקים לא שבורים, גם אם הם קשים הם לא ממאיסים את עצמם ותמיד תרצה לחזור לסיבוב הבא. האתגר מדרבן אותך, לא משניא את עצמו עליך.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 אפריל 2015, 13:08

חשוב לי פשוט שבמשחק לא יהיה גריינדינג כי זו פעולה שאני שונא לעשות.
אז אתם אומרים שבעיקרון מהרגע הראשון אני מוכן להתעמת עם הבוס אם אני טוב מספיק?
שחקן שנגיד יש לו הרבה סקיל יכול לעבור את המשחק כולו עם הדמות הבסיסית והוא יכול לסיים אותו בלי למות בכלל והצורך לעשות חזרתיות עד שמגיע לדרגה נגיד גבוהה יותר? (בין אם של הנשקים או של הדמות עצמה)

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 12 אפריל 2015, 13:16

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 אפריל 2015, 14:14

bling כתב:יש לי הרגשה שניהלנו את הדיון הזה, הוא מתמצה בזה שאתה בהכחשה לגבי המצב הטכני הגרוע של יוניטי למרות אינספור דיווחים וניתוח טכני של DF שאמר שהמשחק צריך עוד זמן פיתוח, אני יכול להביא לך גם סרטונים של לפני הפאטץ׳ שהמשחק אשכרה יורד בהם ל 0 FPS וממש קופא כל שנייה ולא מדובר פה בבאג של מזל רע, לכולם באיזור הזה זה קרה, אבל חבל על הטרחה.

אני חושב שהדיון מתמצא בכך שאתה בהכחשה לגבי שלל הגורמים שהביאו לתגובה המנופחת והמוגזמת למצב הטכני של יוניטי, בלי קשר לכך שהוא היה קצת יותר מבוגבג ממשחקים קודמים בסדרה.

BB רץ רוב הזמן בצורה לא חלקה. כמו שDF אמרו (הם קראו לזה "awry", אני ראיתי מספיק פעמים ושלל עדויות של שחקנים העידו, ה30 FPS הקבוע משקר והמשחק מגמגם באופן קבוע. זה שהם הביעו תקווה שזה יתוקן, זה נחמד. נחכה ונראה. אתה כמובן גם מתעלם מהאזורים הקבועים בBB שבהם רואים ירידות FPS חדות, לאזור ה10. זה נמצא בשלבים קצת יותר מאוחרים, אז זה פשוט לא מופיע בסיקור של DF.
בכלל, אתה לחלוטין cherry picking מהסיקור שלהם. במקום להתייחס לשלל הבעיות הטכניות, אתה נצמד להתלהבות מאפקט rag doll שהיה גם בספיידרמן 2, לPS2.
הם מציגים את התמונה באופן הרבה פחות מושלם ממך. הם חוזרים ואומרים שהמשחק פשוט לא עובד חלק. הם חוזרים ואומרים שהממוצע של 30FPS משקר. הם כתבו במפורש שהמשחק סובל מנפילות פריימים שמפריעות ומענישות את השחקן. הם אפילו כתבו שבקו-אופ, המשחק עובד באזור ה20 FPS (מעניין שלא היתה בעיה להתלונן על כמה שיוניטי פועל לא טוב בקו-אופ, אבל פה, אתה פשוט מתעלם מכך לחלוטין).
הדרך היחידה לטעון שDF חושבים שBB כל כך מרשים, כמו שאתה טוען פה, זה אם מצטטים חצאי משפטים ולא מתייחסים לפסקאות הרבות שמדברות על הבעיות הטכניות במשחק. אתה גם מתעלם מכך שהם חוזרים ומשווים את המשחק למשחקים קודמים של FROM. הפירוט של העולם, משווה למשחקים הקודמים של FROM, למשל והמודלים של האויבים משווים לאלו שבדארק סולס 2. מזכירים בכתבה גם באגים בצללים, אפקט chromatic aberration גס, מכוער ומציק בעין, בעיות אליאזינג. הוא אפילו צעד אחורה, בכל הנוגע לאפקטי הצללים הדינמיים והתאורה הדינמית, בהשוואה לדארק סולס 2.
הם אפילו מגיעים למסקנה זהה לשלי, בפסקאות הסיום - המשחק מוצלח, למרות הבעיות הטכניות, הלעיתים מתסכלות, שלו.

מבחינה טכנית, מדובר במשחק הכי מרשים של FROM והוא מתגמד לעומת מספר גדול של משחקים לא מרשימים אחרים שיצאו לקונסולות הדור הנוכחי. תסלח לי אם לא אסמוך יותר מידי על המילה של דודי, בעניין, אחרי שהוא לא ראה שמץ של הבדל בין יוניטי ומשחקי הדור הקודם בסדרת AC.
האויבים והפרווה נראים בסדר. אין בהם שום דבר מרשים טכנית. העיצוב של חלקם בהחלט מוצלח. הפרווה במשחק לא יותר מרשימה ממה שראינו בFC4, על שלל החיות ומעילי הפרווה שבו.
האנימציות של הבד מאוד סטנדרטיות ורואים שהם לא עשו שמץ של עבודה, מעבר ללעשות V בhavock. הן גם לא יותר מרשימות מדברים שכבר ראינו קודם ובטח לא מתקרבות למשחקים כמו יוניטי, שאפילו מציג עולם פתוח ומרשים, לעומת העולם הצר והמוגבל של BB.
אין טסלציה מלאה בBB. אפילו לא קרוב. יש מעט מאוד טסלציה עדינה וקלילה (או parallax occlusion mapping), בחלק קטן מהרצפות והמבנים. קונסולות הדור הנוכחי לא מסוגלות להתמודד עם טסלציה ברמות שראינו כבר בarkham asylum על המחשב.
גם הפיזיקה המדהימה שדודי הזכיר רחוקה מאוד מלהרשים. במיוחד בהתחשב בכך שיש אפקט זהה (אחד לאחד - זהה) לזה שהוא תיאר, עוד בדארק סולס הראשון (הזה אפילו בתחילת המשחק. ממש מאחורי הדמות שמצרפת אותך לכת הראשונה במשחק ומוכרת לך ניסים, יש איזה תריסר כדי ענק זהים לאלו שיש בBB). זה שיש קצת יותר פריטים שבירים כאלה, זה לא מרשים בכלל. גם זה שהם נשברים לקצת יותר חלקים לא מרשים בכלל. מדובר על קונסולה חזקה פי עשרה מהPS3. זה שיש פי שניים יותר כדים שבירים, באמת צריך להרשים מישהו?
הסביבות של המשחק לחלוטין מהממות. מדהים כמה העיצוב האומנותי מצליח לעשות הרבה, עם המגבלות הטכניות הברורות שלהם.
בשורה התחתונה, BB בקושי מצליח לעמוד בשורה אחת עם משחקי קרוס ג'ן לא מרשימים במיוחד. לטעון שהוא המשחק הכי מרשים טכנית על הPS4 זה מביך, לדעתי. DF לא אומרים את זה כלל.

---

בנוגע לגיימפליי, כמו כל משחק של FROM, צריך גריינדינג ולא מעט ממנו. כל עוד אתה לא במאיון העליון של השחקנים שמכירים את המכאניקות ואת ההתנהגות של הבוסים בצורה מושלמת, לא תוכל לעבור בוסים, או אפילו אויבים קשים מסוימים, בלי להיות ברמה גבוהה מספיק, עם ציוד טוב ומשודרג מספיק. זה אפשרי תיאורתית, אבל לא מעשית.
הבוסים תמיד יצריכו גריינדינג, אלא אם כן תעשה ממש ממש המון, בשלב מסוים (בדארק סולס 2, למשל, זה לא כל כך אפשרי, כי האויבים פשוט מפסיקים להופיע, אחרי שאתה הורג אותם 10 פעמים), אבל גם אם תעבור בוס או שניים בכיף, תתקל בבוס שיש לו יותר מידי HP ועושה יותר מידי נזק ויותר מידי בלתי אפשרי להתחמק מהמכות שלו, אז הדרך היחידה לנצח, היא אם המכות שלך גם יעשו מספיק נזק וההגנה שלך תהייה מספיק גבוהה.

אגב, אם אתה לא מתכנן לשחק במשחק בקרוב, אני ממש ממליץ לך לראות את הסרטון ששמתי בדיון. הוא ממש מעניין. הוא מסביר איזו מכאניקה מאוד לא ברורה, שלא מוסברת במשחק (שבטח היית מחפש עליה באינטרנט, בכל מקרה, או היית רואה במדריכי BB למתחילים) עצמו ויש שם ספוילרים לשלבים היותר מאוחרים במשחק, אבל זה אחלה לגמרי אם תשחק בו רק עוד חצי שנה ובקושי תזכור את רוב הספוילרים.
זה באמת מעניין, איך הם לקחו אלמנטים לובקראפטיים וניצלו אותם גם למכאניקות ולא רק לסטינג ולסגנון של המשחק.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 אפריל 2015, 14:34

עידן- תודה זה מה שרציתי לדעת.

קאוטיק- הדיון מתמצה בזה שאני מסתמך בעיקר על המילים של DF על שני המשחקים, גם יוניטי (שם ב DF קראו למוצר המוגמר "אלפא") וגם BB, כחיזוק למה שהשחקנים אומרים בעוד שאתה מסתמך על אנקדוטות ודברים שלא כולם מבחינים בהם אך מנסה לנפח אותם לגודל הכשלים של יוניטי או שסתם מכחיש שהמשחק עושה דברים יפים טכנית, לא יעזור לך כמה תנסה להתעלם הציטוט הבא מופיע ב DF:
Having tested its multiplayer features, it clearly needs further optimisation to better sustain its 30fps lock, but if you intend to go solo, the game produces some of the most striking visuals on PS4 to date.

לא בהשוואה למשחקים קודמים של הסטודיו ולא בטיח, אחד היפים על הפס4. זה ממש להכנס עם הראש בקיר איתך.

בקשר לטסלציה זה מה שהם אמרו:
Bloodborne is far more ambitious. Each segment of its world benefits from what appears to be tessellation (or costly parallax occlusion mapping),

הם בעצמם לא יודעים בדיוק אם זו האופציה הראשונה או השנייה, אני מבין שעשית בדיקה טכנית יסודית משל עצמך והגעת למסקנה שזה מה שכתבו בסוגריים, יופי, אבל בכל מקרה ככה או ככה זה מרשים מבחינתם.

בקשר ל FPS, האם אתה מדדת שהמשחק נופל ל 10 באיזורים רחוקים במפה ש DF לא מדדו? על סמך מה אתה מסתמך בדיוק?
הנה הציטוט שלהם בנוגע ל FPS:
we're looking at a performance read-out at between 20-30fps when tackling early areas in multiplayer. This is despite the game unfolding at a mostly locked 30fps in our offline tests (albeit with frame-pacing issues)

אני בטוח שיש נפילות פה ושם, הרי הם אומרים שזה רוב הזמן נעול על 30, אבל סכ"ה היחס ל FPS בסינגל הוא שהוא יציב ובטח יותר טוב בהרבה ממשחקים קודמים בסדרה על הקונסולות.

אז שוב אני שואל, מה אתה רוצה תגיד לי?

בקשר לגיימפליי אם גריינדינג באמת הכרחי כמו שאתה אומר אז זה באסה מבחינתי, איך יודעים אם ככה כמה צריך לעשות? זה די מתנגש עם מה שאמרו הקודמים בדיון שאולי זה משהו שיכול לעזור בהתחלה אבל בהמשך המשחק אין גריינדינג וצריך להסתמך נטו על סקיל.
ואת הסרטון אני מעדיף לא לראות אם מכיל ספוילרים, אין לי מושג מתי אשחק במשחק, לך תדע אולי יהיה עליו סייל עוד חודשיים ככה.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 12 אפריל 2015, 15:17

bling כתב:עידן- תודה זה מה שרציתי לדעת.

קאוטיק- הדיון מתמצה בזה שאני מסתמך בעיקר על המילים של DF על שני המשחקים, גם יוניטי (שם ב DF קראו למוצר המוגמר "אלפא") וגם BB, כחיזוק למה שהשחקנים אומרים בעוד שאתה מסתמך על אנקדוטות ודברים שלא כולם מבחינים בהם אך מנסה לנפח אותם לגודל הכשלים של יוניטי או שסתם מכחיש שהמשחק עושה דברים יפים טכנית, לא יעזור לך כמה תנסה להתעלם הציטוט הבא מופיע ב DF:

לא בהשוואה למשחקים קודמים של הסטודיו ולא בטיח, אחד היפים על הפס4. זה ממש להכנס עם הראש בקיר איתך.

הם בעצמם לא יודעים בדיוק אם זו האופציה הראשונה או השנייה, אני מבין שעשית בדיקה טכנית יסודית משל עצמך והגעת למסקנה שזה מה שכתבו בסוגריים, יופי, אבל בכל מקרה ככה או ככה זה מרשים מבחינתם.

בקשר ל FPS, האם אתה מדדת שהמשחק נופל ל 10 באיזורים רחוקים במפה ש DF לא מדדו? על סמך מה אתה מסתמך בדיוק?
אני בטוח שיש נפילות פה ושם, הרי הם אומרים שזה רוב הזמן נעול על 30, אבל סכ"ה היחס ל FPS בסינגל הוא שהוא יציב ובטח יותר טוב בהרבה ממשחקים קודמים בסדרה על הקונסולות.

בקשר לגיימפליי אם גריינדינג באמת הכרחי כמו שאתה אומר אז זה באסה מבחינתי, איך יודעים אם ככה כמה צריך לעשות? זה די מתנגש עם מה שאמרו הקודמים בדיון שאולי זה משהו שיכול לעזור בהתחלה אבל בהמשך המשחק אין גריינדינג וצריך להסתמך נטו על סקיל.
ואת הסרטון אני מעדיף לא לראות אם מכיל ספוילרים, אין לי מושג מתי אשחק במשחק, לך תדע אולי יהיה עליו סייל עוד חודשיים ככה.

אין Grinding במשחקים ואין לו משמעות, תפסיק להקשיב לו בנוגע למשחקי Souls, הוא לא שיחק לא בBB ולא בSouls 1 ואם הוא מספר לך שבSouls 2 אתה צריך לעשות Grinding אין לי כבר מה להוסיף, כל יצור מטופש שם נותן לך איזה 500 souls כבר בשלב השני. אין שום משמעות לGrinding במשחקי Souls, הסיבה היחידה שעשיתי עד היום Grinding היתה בשביל לקבל נשק חזק יותר להתמודד מול Sif בראשון וגם כי הגעתי לנקודה במשחק שיש בה גליצ' סופר מפורסם ולאחר שהוא הרג אותי עשרות פעמים וחיפשתי פתרון, בלי כל הסיבות הללו גם את זה לא הייתי עושה. גם אין שום משמעות לAttributes שלך בתכלס מול בוסים, רק מה כלי הנשק שאתה מחזיק, אלא אם כן יש לך Build חלש בטירוף מבחינת כמות החיים שלך. כל עוד יש לך כמות חיים סבירה ונשק מתאים זה כל מה שצריך. זה לא איזה Final fantasy שהמשחק אשכרה בנוי שתעשה Farming רק כדי לנפח אותו בעוד 30 שעות.

המשאב הכי חשוב בכל המשחקים של From זה shards, ובBB הם הוסיפו את הRunes שלהם, מה שמאפשר לך לשדרג את כלי הנשק שלך. בתכלס, מה שחשוב זה נשק שעושה מספיק Damage בשלב בו אתה נמצא במשחק. כל עוד יש לך נשק עם סטטיסטיקות טובות (בונוס לAttribute שהשקעת בו בBuild) אתה מסודר. בתכלס הנשק הכי טוב בSouls הראשון לטעמי זה החרב של הSerpent, סתם חרב מצ'וקמקת, אבל עם שדרוג במסלול Raw של 15+ אתה מגיע לסטטיסטיקה של A בStrength ומגיע למשהו כמו 600 נזק. מרגע שהבנתי את הכיוון שלי במשחק זה כל מה שעניין אותי. לא להעלות חיים, לא להעלות Stamina, רק לשדרג את החרב ולשפר Strength כשאפשר. ואת עלות השדרוג אתה משלם בחפצים שאתה סתם מוצא בעולם או קונה במחירים זולים מנפחים כשאפשר. לא משהו שעושים סביבו Grinding.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 אפריל 2015, 15:33

אוקיי אבל באמת לא נדרש לשפר שום דבר חוץ מנשק וכוח? יכול להיות שאתה פשוט טוב במשחק אבל נראה לי אישית שחיים זה משהו חשוב אם אתה לא תותח ויוצא לך לספוג לא מעט נזק.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 אפריל 2015, 15:43

bling כתב:עידן- תודה זה מה שרציתי לדעת.

כמו שאמרתי, חלקיקי ציטוטים והוצאתם מהקשר. זו באמת הדרך היחידה להבין מהכתבה בDF שמדובר באחד המשחקים הכי מרשימים טכנית על הPS4.
אמרתי בעצמי שזה אחד המשחקים הכי יפים על הPS4, כבר. זה פשוט למרות הפיגור הטכני שלו. זה ממש להכנס ראש בקיר איתך.

כמו שאתה רואה בציטוט שאתה עצמך הבאת, לא רשום שם שום דבר על טסלציה מלאה. רק על כך שנעשה בזה שימוש (כנראה). אם אי פעם היית רואה משחק שמשתמש בטסלציה על הPC שאין לך, היית יודע שמדובר באפקט שאפשר להפעיל בטווח רחב וגם היית רואה בקלות שהטסלציה שכנראה יש בBB עדינה למדי.
אגב, אם תקרא בעצמך את המשפט שאתה בחרת להוציא מהקשרו, תראה שהוא מתחיל במילים "Bloodborne is far more ambitious". אתה יודע למה הם פותחים עם המילים האלו? כי כמו כל מחמאה שהמשחק הזה קיבל בפן הטכני, מדובר על השוואה לדארק סולס 2.

בנוגע לFPS - לא. לא מדדתי. הספיק לי לראות סרטונים שבו המשחק נופל לרמת מצגת שקופיות (במקרה, אפילו מוזכר בסרטון שהבאתי לפני כמה הודעות) ואת המבקר של videogamer כותב את זה מפורשות.
לא יודע איך הגעת למסקנה שהFPS יותר יציב ממשחקים קודמים בסדרה. הוא דווקא דומה מאוד (כמו שכותבים גם DF), עם נפילות במקומות מסוימים ובסיטואציות מסוימות, עם תוספת של stuttering מאוד ברור ומורגש.
הנה, DF כותבים:
And yet something is awry when playing Bloodborne. Its sub-30fps frame-rate drops may be infrequent, but on close analysis the bigger issue here is in its frame-pacing. As it turns out, From Software's implementation of a 30fps cap means that, as promised, we do get an average refresh at that number near-constantly throughout Yharnam city. The problem? As we've seen with the launch builds of Need for Speed: Rivals and Destiny, an incorrect ordering of frames can cause a nasty stuttering to motion.
Though its 30fps average is technically correct, Bloodborne often produces two unique frames followed by two duplicates - rather than one after another - creating a perception of frame-rate drops throughout. It's not smooth in motion at all as a result, and frame-time updates swing erratically between 16ms and 66ms - and sometimes higher. It's an unfortunate oversight by From Software.

---

אין דבר כזה לא לעשות גריינדינג במשחקי סולס. גם אם אתה מתעכב יחסית הרבה לפני איזה בוס ומצליח לעבור אותו בלי לחזק את הדמות ואת הציוד שלך, בבוס הבא, תתקל בקיר. לא תוכל להוריד לבוס יותר משברירי האחוז מהHP שלו, בלי לעלות רמות (בין אם זה כדי לחזק את הדמות שלך, את הציוד שלך, או להיות מסוגל להשתמש בציוד חדש).
לפני לא מעט בוסים נאלצתי לעבור על אזור כמה פעמים (עד שהאויבים הפסיקו להופיע, בעצם), כדי לחזק את הדמות שלי (לפעמים דרך הנשקים, כי שדרוג הנשק זו דרך מהירה יחסית, לזכות בתוספת מכובדת לכמה כל מכה שלך עושה). דודי אפילו סותר את עצמו, כשהוא מסביר לך שאין בכלל צורך לעשות גריינדינג - רק לשדרג את הנשקים שלך כמו שצריך.
איך אפשר לשדרג את הנשקים? עם אותו משאב שאיתו אתה משדרג את הדמות שלך - souls. איך אתה משיג כמות מספקת של סולס, כדי לשדרג את הנשק והציוד שלך? בעזרת גריינדינג. איך אתה משפר את הדמות שלך, כך שהיא תוכל לשאת נשקים ושיריון כבדים? באמצעות גריינדינג. אתה פשוט עובר שוב ושוב ושוב על אותו אזור, עד שאתה מצליח לאסוף מספיק נשמות.
אפילו בשביל להשיג מספיק shards לשדרוג הציוד שלי, עשיתי גריינדינג, כי הם נמכרו על ידי NPC והמטבע במשחקי סולס הוא, שוב, אותו משאב - souls.

אני חושב שההכחשה המשונה הזאת באה, בגלל שהוא חושב שגריינדינג זה דבר נורא ואיום. במשחקי סולס, ספציפית, בגלל שכל אויב מסוכן לך, הגריידינג לא הופך למונוטוני ואוטומטי. תמיד צריך להיות ערני (בטח באזורים מסוימים, בהם כל אויב מרגיש כמו חצי בוס, או בהם יש המון אויבים שתוקפים אותך ביחד). אתה חוזר על אותה פעולה שוב ושוב ושוב, אבל זה לא מגיע לרמה של איזה JRPG קלאסי, שאתה כבר לוחץ על כפתורים קבועים, באופן אוטומטי.
נערך לאחרונה על ידי Nucleus_Dawn ב 12 אפריל 2015, 16:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 12 אפריל 2015, 15:43

bling כתב:אוקיי אבל באמת לא נדרש לשפר שום דבר חוץ מנשק וכוח? יכול להיות שאתה פשוט טוב במשחק אבל נראה לי אישית שחיים זה משהו חשוב אם אתה לא תותח ויוצא לך לספוג לא מעט נזק.

תחשוב לבד, המשחק הוא משחק תפקידים, לכל אחד יש Build אחר, אתה מסוגל לשפר רק X דברים כדי באמת למצות את הBuild שלך. אם היו קובעים שאתה חייב לשפר X או Y אז רק חלק מהאנשים שבחרו את הBuild הנכון היו מסוגלים לסיים את המשחקים.

הבוסים הם חזקים, ברוב הבוסים אתה תספוג את הנזק עם מגן בשני המשחקים הראשונים ואתה צריך להיות מסוגל לחטוף מהלומה אחת, שתיים שלהם בלי למות כדי שתספיק לרפאות את עצמך, לא מעבר. בניית הBuild משפיעה בסופו של יום מה יהיה כלי הנשק שתשתמש בו והאם תקבל בונוסים מספקים. בתכלס אתה רוצה Build שיעשה כמה שיותר נזק ויספוג מהלומה שתיים, זה כל מה שצריך. כמובן שיש מקרה קיצון, Sif ואורנסטין וסמאוג הם בוסים מאוד קשים בDS1, אז גם צריך לא מעט חיים שם. אבל בכללי, יש מעט מאוד משמעות לBuild שלך מלבד הכוונה לכלי הנשק שאתה רוצה. זה גם המון דברים שאתה לא מבין במשחק בתור שחקן חדש, אתה מתפזר בבנייה שלך ובסוף אתה מבין שמה שחשוב זה ללכת אחרי הנשק שבחרת.

בBB זה מותן, כלי הנשק יחסית מאוד זמינים, ולכן גם קשה יותר לעלות ברמות, כי המשחק רוצה שתשקיע בכלי הנשק ובעבודה איתם. בסוף המשחקים הללו הם סקיל, אם אתה שחקן טוב שלומד את ההתנהגות של היריב אתה תצלח. תראה לדוגמא את העצה שנתתי לרונן, גם עם פי שלוש חיים הייתי עדיין לא מצליח לעבור את הבוס השני בBB, מצד שני, מספיק שזיהיתי איפה הכי קל לי להלחם מולו ומה החולשות שלו וזה כל מה שהייתי צריך. קצב העלייה הרגיל ברמות יותר ממספק.

ואני השחקן הכי בינוני שיש בכל המשחקים הללו, אני מת בדיוק כמו כולם, אני פשוט יודע, בדומה לרוב השחקנים במוות הרביעי או החמישי שלי לנסות להבין מה עשיתי לא טוב. זה חלק מהעניין פה. זה ממש משחק שמבוסס על סקיל. אני יכל להגיד לך שענקים בBB אתה צריך לתקוף עם כלי נשק ארוך ולעשות Strafe רק לאחור ובשום פנים ואופן לא לנסות להקיף אותם, לא להתקרב כשהם מתחילים קומבו מהיר כי הוא מאוד ארוך ולתת לענק שתי מכות רציפות, המכה השנייה מכניסה אותם להלם והם לא יספיקו להגיב בחזרה ויהיה לך את הזמן לעשות strafe אחורה. האם המשפט הזה נובע מבילד או מניסיון לאחר שמתים מספיק פעמים?

כשאתה פוגש את החזיר בר, אל תלך איליו, תמשיך הלאה בסולם, תרד מאחור, תתגנב איליו, תן לו מכה ארוכה עם גרזן קצר בתחת, הוא יכנס לStaggering ואז תוכל להרוג אותו במכה. סקיל, אין שום קשר לבילד. ככה מתנהלים משחקי Souls וBB.

Shard עולה 800 Souls, באמת בעיה להגיע ל-800 souls. והרכיבים היקרים יותר מגיעים בהתאמה לכמות הSouls שאתה מקבל מהריגת יצורים בשלבים ההרבה יותר מקדמים כשאתה מקבל את הEmber הרלוונטי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 אפריל 2015, 15:57

Nucleus_Dawn כתב:
כמו שאמרתי, חלקיקי ציטוטים והוצאת מהקשר. זו באמת הדרך היחידה להבין מהכתבה בDF שמדובר באחד המשחקים הכי מרשימים טכנית על הPS4.
אמרתי בעצמי שזה אחד השחקים הכי יפים על הPS4, כבר. זה פשוט למרות הפיגור הטכני שלו. זה ממה להכנס ראש בקיר איתך.

כמו שאתה רואה בציטוט שאתה עצמך הבאת, לא רשום שם שום דבר על טסלציה מלאה. רק על כך שנעשה בזה שימוש (כנראה). אם אי פעם היית רואה משחק שמשתמש בטסלציה על הPC שאין לך, היית יודע שמדובר באפקט שאפשר להפעיל בטווח רחב וגם היית רואה בקלות שהטסלציה שכנראה יש בBB עדינה למדי.
אגב, אם תקרא בעצמך את המשפט שאתה בחרת להוציא מהקשרו, תראה שהוא מתחיל במילים "Bloodborne is far more ambitious". אתה יודע למה הם פותחים עם המילים האלו? כי כמו כל מחמאה שהמשחק הזה קיבל בפן הטכני, מדובר על השוואה לדארק סולס 2.

בנוגע לFPS - לא. לא מדדתי. הספיק לי לראות סרטונים שבו המשחק נופל לרמת מצגת שקופיות ואת המבקר של videogamer כותב את זה מפורשות.
לא יודע איך הגעת למסקנה שהFPS יותר יציב ממשחקים קודמים בסדרה. הוא דווקא דומה מאוד (כמו שכותבים גם DF), עם נפילות במקומות מסוימים ובסיטואציות מסוימות, עם תוספת של stuttering מאוד ברור ומורגש.
הנה, DF כותבים:

---

אין דבר כזה לא לעשות גריינדינג במשחקי סולס. גם אם אתה מתעקב יחסית הרבה לפני איזה בוס ומצליח לעבור אותו, בלי לחזק את הדמות ואת הציוד שלך, בבוס הבא, תתקל בקיר. לא תוכל להוריד לבוס יותר משברירי האחוז מהHP שלו, בלי לעלות רמות (בין אם זה כדי לחזק את הדמות שלך, את הציוד שלך, או להיות מסוגל להשתמש בציוד חדש).
לפני לא מעט בוסים נאלצתי לעבור על אזור כמה פעמים (עד שהאויבים הפסיקו להופיע, בעצם), כדי לחזק את הדמות שלי (לפעמים דרך הנשקים, כי שדרוג הנשק זו דרך מהירה יחסית, לזכות בתוספת מכובדת לכמה כל מכה שלך עושה). דודי אפילו סותר את עצמו, כשהוא מסביר לך שאין בכלל צורך לעשות גריינדינג - רק לשדרג את הנשקים שלך כמו שצריך.
איך אפשר לשדרג את הנשקים? עם אותו משאב שאיתו אתה משדרג את הדמות שלך - souls. איך אתה משיג כמות מספקת של סולס, כדי לשדרג את הנשק והציוד שלך? בעזרת גריינדינג. איך אתה משפר את הדמות שלך, כך שהיא תוכל לשאת נשקים ושיריון כבדים? באמצעות גריינדינג. אתה פשוט עובר שוב ושוב ושוב על אותו אזור, עד שאתה מצליח לאסוף מספיק נשמות.

אני חושב שההכחשה המשונה הזאת באה, בגלל שהוא חושב שגריינדינג זה דבר נורא ואיום. במשחקי סולס, ספציפית, בגלל שכל אויב מסוכן לך, הגריידינג לא הופך למונוטוני ואוטומטי. תמיד צריך להיות ערני (בטח באזורים מסוימים, בהם כל אויב מרגיש כמו חצי בוס, או בהם יש המון אויבים שתוקפים אותך ביחד).

אה אז הסתמכת על סרטון כדי להחליט שהוא יורד ל FPS של 10 בהמשך, מגניב, כי סרטון ביוטיוב זו אחלה אינדיקציה. ואין לי מושג מה וידאו-גיימר אמרו גם הם מן הסתם לא מודדים FPS, לא הכחשתי שיכולות להיות ירידות, רק אמרתי שברובו הוא רץ על 30 וזה מה ש DF אמרו.
תבדוק את ה DF של DS2 על הפס3, רובו ממש לא רץ על 30 ממוצע בהשוואה.

ולא הבנתי מה אתה מביא לי פסקה של בעיות הפריים פייסינג, גם בפסקה הזו נאמר שהוא רץ 30 ממוצע, אני בעצמי חזרתי על כך שיש לו את הבעיה הזו (שבעבר תוקנה במשחקים אחרים שגם הכילו אותה ולכן אין סיבה להניח שלא תסודר פה אלא אם כן FROM לא שמים על הלקוחות שלהם), רק אמרתי שזה משהו שלא כולם מבחינים בו, Death למשל הוא עדות טובה לכך שהמשחק רץ עם בעיות פריים פייסינג והוא לא יודע מזה, ברור לי שהאנשים הטכניים ב DF חדים בקשר לזה ושזה מפריע לחלק, לא הכחשתי את זה אף פעם, רק שלהשוות את זה באיזו צורה למה שהלך עם יוניטי זו בדיחה.

בקשר לטסלציה אולי היא לא מלאה אבל היא כן מוזכרת בהקשר לכך שהיא מרשימה, טכנית, זה לא אומנות פה.

ואתה באמת ראש בקיר, כל הניתוח שלהם על BB הוא טכני, הם בקושי דיברו שם על אומנות, ההשוואה ל DS2 ברוב הכתבה היא לרימאסטר שיוצא לפס4 והם ראו בזה הזדמנות יפה להראות את ההבדלים ביניהם ועד כמה המשחק התקדם מאז, אין שום קשר לברבורים שלך שהם משווים אותו ל DS2 כי הוא מרשים לעומתו אבל מפגר לעומת כל משחק אחר.
הפסקה הזו שהם מדברים עליו כבין הכי יפים באה אחרי ניתוח טכני וברור שהקישור שלה הוא טכני, איך אפשר להוציא בכלל משפט כזה מהקשרו? אתה סתם מגוכח עכשיו ואתה זה שמוציא דברים מהקשר.

בקשר לגריינדינג אני כבר מבולבל, DEATH אומר שבשביל לשפר נשק צריך אייטמים וכל מני דברים שמוצאים בעולם, אתה אומר שצריך נשמות וזה דורש גריינדינג, אולי תסגרו כבר על זה, מדובר במכניקות של משחק, לא משהו ערטילאי וסובייקטיבי :)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 22 אורחים