הנושא הרישמי למשחקי Blood Souls Ring

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

Re: הנושא הרישמי למשחקי Dark Souls ו-Blood Borne

הודעהעל ידי Death_119 » 12 אפריל 2015, 16:14

bling כתב:אה אז הסתמכת על סרטון כדי להחליט שהוא יורד ל FPS של 10 בהמשך, מגניב, כי סרטון ביוטיוב זו אחלה אינדיקציה. ואין לי מושג מה וידאו-גיימר אמרו גם הם מן הסתם לא מודדים FPS, לא הכחשתי שיכולות להיות ירידות, רק אמרתי שברובו הוא רץ על 30 וזה מה ש DF אמרו.
תבדוק את ה DF של DS2 על הפס3, רובו ממש לא רץ על 30 ממוצע בהשוואה.

ולא הבנתי מה אתה מביא לי פסקה של בעיות הפריים פייסינג, גם בפסקה הזו נאמר שהוא רץ 30 ממוצע, אני בעצמי חזרתי על כך שיש לו את הבעיה הזו (שבעבר תוקנה במשחקים אחרים שגם הכילו אותה ולכן אין סיבה להניח שלא תסודר פה אלא אם כן FROM לא שמים על הלקוחות שלהם), רק אמרתי שזה משהו שלא כולם מבחינים בו, Death למשל הוא עדות טובה לכך שהמשחק רץ עם בעיות פריים פייסינג והוא לא יודע מזה, ברור לי שהאנשים הטכניים ב DF חדים בקשר לזה ושזה מפריע לחלק, לא הכחשתי את זה אף פעם, רק שלהשוות את זה באיזו צורה למה שהלך עם יוניטי זו בדיחה.

בקשר לטסלציה אולי היא לא מלאה אבל היא כן מוזכרת בהקשר לכך שהיא מרשימה, טכנית, זה לא אומנות פה.

ואתה באמת ראש בקיר, כל הניתוח שלהם על BB הוא טכני, הם בקושי דיברו שם על אומנות, ההשוואה ל DS2 ברוב הכתבה היא לרימאסטר שיוצא לפס4 והם ראו בזה הזדמנות יפה להראות את ההבדלים ביניהם ועד כמה המשחק התקדם מאז, אין שום קשר לברבורים שלך שהם משווים אותו ל DS2 כי הוא מרשים לעומתו אבל מפגר לעומת כל משחק אחר.
הפסקה הזו שהם מדברים עליו כבין הכי יפים באה אחרי ניתוח טכני וברור שהקישור שלה הוא טכני, איך אפשר להוציא בכלל משפט כזה מהקשרו? אתה סתם מגוכח עכשיו ואתה זה שמוציא דברים מהקשר.

בקשר לגריינדינג אני כבר מבולבל, DEATH אומר שבשביל לשפר נשק צריך אייטמים וכל מני דברים שמוצאים בעולם, אתה אומר שצריך נשמות וזה דורש גריינדינג, אולי תסגרו כבר על זה, מדובר במכניקות של משחק, לא משהו ערטילאי וסובייקטיבי :)

Grinding זה ללכת לאזור מסויים שהוא עשיר בנשמות ולעשות אותו שוב ושוב, Farming היא מילה יותר נכונה למהלך. לא עושים את זה במשחקים. בדרך לבוס או בחזרה שלך בעקבות המיתות אתה מרוויח נשמות, הן מספיקות לכלל הצרכים שלך. עלות השדרוגים היא נמוכה, מה שמווסת מתי תעשה כל שדרוג הוא חפץ שנקרא Ember, כל כמה רמות אתה צריך להביא לנפח מסוים חפץ שנמצא רק בהמשך המשחק, ואז מונעים ממך להמשיך לשדרג את הנשק. בילד נכון הוא בילד שמכוון על נזק, נזק נגזר מכלי הנשק והסטטיסטיקות שמעניינות אותך בעקבות סגנון המשחק שבחרת, לא צריך לעשות Grinding כדי להשיג מספיק נזק. המשחק בנוי נכון. זה לא Final fantasy. הוא קורא ללהפסל - Grinding. שיהיה. דרך אגב, בעבר הוא טען שגם בהיילו עושים Grinding בדרך לכפתור הבא ובFar cry 3 לא, לא בטוח שהוא מבין את המונח.

יש חזרתיות במשחקים הללו בעקבות המוות, אבל זה לא לשם עלייה ברמות אלא בשל הקושי של המשחקים. בשל העובדה שנפסלת, האתגר מסכך על הצורך להתבאס שאתה חוזר על מקומות, בשונה מFF ששם זה סתם Filler לשעות משחק, כדוגמא רעה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 אפריל 2015, 16:19

Death_119 כתב:Grinding זה ללכת לאזור מסויים שהוא עשיר בנשמות ולעשות אותו שוב ושוב, Farming היא מילה יותר נכונה למהלך. לא עושים את זה במשחקים. בדרך לבוס או בחזרה שלך בעקבות המיתות אתה מרוויח נשמות, הן מספיקות לכלל הצרכים שלך. עלות השדרוגים היא נמוכה, מה שמווסת מתי תעשה כל שדרוג הוא חפץ שנקרא Ember, כל כמה רמות אתה צריך להביא לנפח מסוים חפץ שנמצא רק בהמשך המשחק, ואז מונעים ממך להמשיך לשדרג את הנשק. בילד נכון הוא בילד שמכוון על נזק, נזק נגזר מכלי הנשק והסטטיסטיקות שמעניינות אותך בעקבות סגנון המשחק שבחרת, לא צריך לעשות Grinding כדי להשיג מספיק נזק. המשחק בנוי נכון. זה לא Final fantasy. הוא קורא ללהפסל - Grinding. שיהיה. דרך אגב, בעבר הוא טען שגם בהיילו עושים Grinding בדרך לכפתור הבא ובFar cry 3 לא, לא בטוח שהוא מבין את המונח.

יש חזרתיות במשחקים הללו בעקבות המוות, אבל זה לא לשם עלייה ברמות אלא בשל הקושי של המשחקים. בשל העובדה שנפסלת, האתגר מסכך על הצורך להתבאס שאתה חוזר על מקומות, בשונה מFF ששם זה סתם Filler לשעות משחק, כדוגמא רעה.

אוקיי ההסבר שלך נשמע הגיוני ואני מסכים עם הפירוש שלך, מבחינתי אם אתה מקבל כל מה שצריך מהמשחק בדרך לבוס ואין צורך למות נגיד מספר פעמים כדי לעלות ברמה ולהתמודד מולו אז אין פה ממש גריינדינג.
לעומת זאת אם נגיד אתה מגיע לבוס בלי למות בדרך (אבל כן אוסף נשמות מאלו שהרגת כרגיל) וזה עדיין לא מספיק אז יש פה גריינדינג, גם אם לא חמור כי נגיד מספיקות פעמים בודדות לעבור את הקטע שוב כדי שזה יספיק.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 12 אפריל 2015, 16:20

bling כתב:אוקיי ההסבר שלך נשמע הגיוני, מבחינתי אם אתה מקבל כל מה שצריך מהמשחק בדרך לבוס ואין צורך למות נגיד מספר פעמים כדי לעלות ברמה ולהתמודד מולו אז אין פה ממש גריינדינג.
לעומת זאת אם נגיד אתה מגיע לבוס בלי למות בדרך (אבל כן אוסף נשמות מאלו שהרגת כרגיל) וזה עדיין לא מספיק אז יש פה גריינדינג, גם אם לא חמור כי נגיד מספיקות פעמים בודדות לעבור את הקטע שוב כדי שזה יספיק.

זה גם לא חזרתיות בסגנון Far Cry 3 שהוא משחק שבאמת בנוי על Grinding כמרכז הגיימפליי, כי לעומת Far Cry 3 פה יש סקיל. כך שהחזרתיות היא מובנת והכיף הוא בשימוש במכניקות המורכבות שקיימות כדי להצליח.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 אפריל 2015, 16:38

אני לא חושב שזה נחשב לגריינדינג, זה לא JRPG. אם תגיע בJRPG, שהקרב שם בתורות, לבוס שהורג אותך ב3 מכות ולעומת זאת אתה צריך לתת לו 30, אתה לא תנצח לא משנה מה תעשה, זה משחק של מספרים. אתה תצטרך לעשות הרבה גריינדיג ולחזור לבוס כשתהיה מספיק חזק כך שמספר המכות שהבוס הורג אותך בהן קרוב למספר מכות שאתה תהרוג אותו. במשחקי סולס הבוס פשוט קשה רצח. אולי תגיע אליו בשלב מאוחר כך שתהיה חזק והאתגר יהיה קטן יותר או שתגיע בשלב מוקדם והאתגר גדול יותר אבל כך או כך אתה נלחם מול בוס מבוסס SKILL כך שאם אתה טוב והבנת איך הוא עובד אתה תנצח. חוץ מזה במשחקים האלה ממילא לא תנצח את הבוס בפעם הראשונה, השניה או השלישית וכל פעם תצטרך לשחק אזור מסויים מחדש כדי להגיע אליו כך שהגריינדינג בנוי פנימה בלי שתצטרך לחפש אותו בעולם :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 אפריל 2015, 16:44

bling כתב:אה אז הסמתכל על סרטון כדי להחליט שהוא יורד ל FPS של 10 בהמשך, מגניב, כי סרטון ביוטיוב זו אחלה אינדיקציה. ואין לי מושג מה וידאו-גיימר אמרו גם הם מן הסתם לא מודדים FPS, לא הכחשתי שיכולות להיות ירידות, רק אמרתי שברובו הוא רץ על 30 וזה מה ש DF אמרו.
תבדוק את ה DF של DS2 על הפס3, רובו ממש לא רץ על 30 ממוצע בהשוואה.

ולא הבנתי מה אתה מביא לי פסקה של בעיות הפריים פייסינג, גם בפסקה הזו נאמר שהוא רץ 30 ממוצע, אני בעצמי חזרתי על כך שיש לו את הבעיה הזו (שבעבר תוקנה במשחקים אחרים שגם הכילו אותה ולכן אין סיבה להניח שלא תסודר פה אלא אם כן FROM לא שמים על הלקוחות שלהם), רק אמרתי שזה משהו שלא כולם מבחינים בו, Death למשל הוא עדות טובה לכך שהמשחק רץ עם בעיות פריים פייסינג והוא לא יודע מזה, ברור לי שהאנשים הטכניים ב DF חדים בקשר לזה ושזה מפריע לחלק, לא הכחשתי את זה אף פעם, רק שלהשוות את זה באיזו צורה למה שהלך עם יוניטי זו בדיחה.

בקשר לטסלציה אולי היא לא מלאה אבל היא כן מוזכרת בהקשר לכך שהיא מרשימה, טכנית, זה לא אומנות פה.

ואתה באמת ראש בקיר, כל הניתוח שלהם על BB הוא טכני, הם בקושי דיברו שם על אומנות, ההשוואה ל DS2 ברוב הכתבה היא לרימאסטר שיוצא לפס4 והם ראו בזה הזמנות יפה להראות את ההבדלים ביניהם ועד כמה המשחק התקדם מאז, אין שום קשר לברבורים שלך שהם משווים אותו ל DS2 כי הוא מרשים לעומתו אבל מפגר לעומת כל משחק אחר.
הפסקה הזו שהם מדברים עליו כבין הכי יפים באה אחרי ניתוח טכני וברור שהקישור שלה הוא טכני, איך אפשר להוציא בכלל משפט כזה מהקשרו? אתה סתם מגוכח עכשיו ואתה זה שמוציא דברים מהקשר.

בקשר לגריינדינג אני כבר מבולבל, DEATH אומר שבשביל לשפר נשק צריך אייטמים וכל מני דברים שמוצאים בעולם, אתה אומר שצריך נשמות וזה דורש גריינדינג, אולי תסגרו כבר על זה, מדובר במכניקות של משחק, לא משהו ערטילאי וסובייקטיבי :)

טוב, כדי להמנע מזה שתמשיך להמציא תירוצים על מה כן רואים ומה לא, הנה איך שהמשחק רץ, באופן שלא משתמע לשני פנים:
It's not smooth in motion at all

למקרה שעדין לא ברור:

ועוד פעם עם רגש:

לא מעניין אותי שהמשחק רץ רוב הזמן ב30 FPS (גם יוניטי, אגב). מעניין אותי שהוא רץ לא חלק. זה שדודי מצליח להתעלם מזה, כמו שרבים הצליחו להתעלם מזה שיוניטי לא עובד חלק, לא משנה שום דבר.

כל הניתוח שלהם על BB הוא טכני. בגלל זה הם מדברים על זה שזה משחק טוב ואחד הבלעדיים הכי טובים של הדור. כן. הם ממש לא יוצאים מהנישה הטכנית שלהם, אף פעם. אני זוכר כמה פעמים שאתה התלוננת על זה שהם מדברים על איכות כללית של משחק, במקום על הפן הטכני שלו. למה בפעמים הקודמות לא החלטת שהפרשנות שלהם לגמרי טכנית ועכשיו פתאום כן?
זו לא מקריות שהם לא רושמים לרגע שהמשחק מרשים טכנית, באופן כללי. זו לא מקריות שהם משווים אותו כל הזמן לדארק סולס 2. זו לא מקריות שהם אומרים "המשחק הכי מרשים של FROM" ולא "אחד המשחקים הכי מרשימים טכנית שראינו". הם מודדים את BB לפי מה שFROM מסוגלים לעשות ולפי הציפיות מהם. לא לפי שלל המשחקים המרשימים יותר שכבר ראינו בדור הנוכחי. אתה מסוגל לדמיין אותם מתלהבים מפיזיקת rag doll לאויבים, במשחק של EA, או יוביסופט? דיברו על כמה זה מרשים בGTA V, או שהתרכזו במה שבאמת מרשים טכנית בו?

---

אין לך מה להיות מבולבל, בנוגע לגריינדינג. זה הכרחי (אמ;לק בהודעה הבאה שלי. פה המכאניקות מתוארות בפירוט).
אתה רוצה לשדרג את הדמות? souls. ככל שאתה ברמה גבוהה יותר, אתה צריך יותר souls.
אתה רוצה לשדרג נשק? souls וגם shards. ככל שהנשק ברמה גבוהה יותר, אתה צריך יותר souls, יותר shards וגם shards ברמה יותר גבוהה (יש כמה וכמה רמות וסוגים).
אתה רוצה לשדרג שיריון? אותו הדבר כמו נשק.
אתה רוצה עוד shards וכבר מצאת את כל מה שנמצא באזור שנגיש לך? גריינדינג על אויבים שמפילים את האייטם שאתה צריך.
אתה רוצה להשתמש בנשק ברמה גבוהה? אתה צריך לשדרג את הדמות, ככה שתוכל לשאת אותו (עבור נשקים מסוימים, צריך יותר strength. עבור אחרים יותר dexterity וזה נכון גם לשיריונות).
אתה רוצה ללמוד קסם? אתה צריך לשדרג את הדמות, כדי שתוכל להשתמש באותו קסם. צריך souls.
אתה רוצה לא למות תוך שניה באזור בו תורעל? אתה חייב לשדרג את הדמות, ככה שיהיה לה יותר חסינות לרעל. צריך souls.
אתה נלחם נגד בוס מהיר, שיש לו קומבו ארוך ואתה רוצה לעשות יותר מ2 dodge ברצף, לפני שנגמרת לך הstamina? תשדרג את הדמות שלך עם souls.
כל דבר מצריך souls. לקנות נשקים, לשפר נשקים, לקנות אייטמים מכל סוג, לשדרג את הדמות. האיחוד הזה של כל מה שאתה רוצה לעשות למשאב אחד ויחיד אומר שאתה צריך הרבה ממנו. ריצה רגילה באזור מסוים, לא נותנת לך מספיק, אף פעם. תמיד תגיע למצב שאתה לא מסוגל לנצח בוס, כי אתה עושה לו מעט מאוד נזק והוא הורג אותך במכה אחת. זה אפילו משפיע על מהירות התנועה שלך, כי אם אתה שם שיריון כבד וטוב, הדמות זזה יותר לאט (ככל שהדמות יותר משודרגת, היא גם מסוגלת לזוז מהר יותר עם שיריון כבד).

זה לא סותר את העובדה שקיימים כמה חברים באלפיון העליון של שחקנים מוכשרים, שמסוגלים לנצח גם את הבוס האחרון ברמה 1, בלי ציוד.
בדיוק כמו שהעובדה שהמשחק באורך מספק של כמה עשרות שעות לא סותרת את העובדה שיש כמה פסיכיים שמסוגלים לסיים אותו תוך פחות משעה.

כל הדוגמאות שנתתי, הם על דארק סולס. אם אתה רוצה לדעת האם זה נכון לBB, או לא, אתה יכול בקלות למצוא הרבה אנשים שמדברים על זה שהם צריכים למלא blood vials, כי הם בזבזו את שלהם על 5 ניסיונות להרוג בוס מסוים והם עכשיו עוברים 3-4 פעמים על האזור שלפני הבוס. גם קראתי כמה תגובות של שחקנים שהתייאשו מהבוס הראשון ופשוט נלחמו באזור הפתיחה, עד שהם הרגישו שהם עלו מספיק רמות, כדי להרוג בקלות את האויבים שם ואז הם הלכו לבוס (תיאור אחד לאחד, שתשמע בכל JRPG שמצריך גריינדינג).
אתה גם יכול לחפש "how to get titanite shards" בגוגל ואתה תראה שהדרך המומלצת, היא farming של אויבים מסוימים, באזורים מסוימים.

ולמקרה שזה עדין לא ברור - אני לא מדבר על למות ועל לעבור את אותו אזור שוב. אני מדבר על להלחם 10 פעמים נגד בוס. לא להצליח להוריד אותו לחצי חיים. לעבור עשר פעמים את האזור ולהחיות מחדש את האויבים בו, כדי לעלות רמות ואז להלחם בבוס. זה grinding בהגדרה. עכשיו דודי קורא לזה farming, אבל grinding זה farming for exp.
אתה לא מקבל מספיק מהמשחק. אתה חייב לעבור על אזורים שוב ושוב, כדי להשיג מספיק ניסיון, כדי לשדרג את הדמות והציוד שלך ולקנות ציוד נוסף. אתה גם חוזר לאזורים קודמים, בהם יש אויבים חלשים יותר, שאתה הורג מהר יותר, כדי להשיג את הsouls מהר יותר. אתה לחלוטין עושה min max תוך כדי הgrind.

גם התירוץ שלו על "build נכון" זה שטויות. אני תכננתי את הbuild שלי בדארק 2, לפי מדריך באינטרנט. לא בזבזתי נקודת ניסיון אחת על משהו לא שימושי. אפילו את הנשקים שלי שיפרתי אך ורק לפי מה שמומלץ באינטרנט. למרות שלא בזבזתי כלום, עברתי על אזורים שלמים המון פעמים, כדי להשיג עוד נשמות. את האזור עם אבירי הענק הירוקים בכלל רוקנתי לגמרי. הרגתי שם כל אחד מהאויבים 10 פעמים, עד שהם כבר הפסיקו להופיע.
לא רק זה, יש במשחק אייטם שכל מטרתו, לאפשר לעשות גריינדינג. זה משהו שאתה שורף במדורה ומחזיר לחיים את כל האויבים שכבר הרגת, ברמה גבוהה יותר, כך שהם נותנים יותר ניסיון.
הטענה שאין גריינדינג במשחקים של FROM תמוהה מאוד.

רגע... אני רואה שדודי כתב "לעומת FC3, פה יש סקיל". כלומר, להגדרתו, בFPS, אין סקיל. זה נשמע לך כמו משהו שמישהו שמבין על מה הוא מדבר, יגיד?
אני גם רואה שהוא טוען שאני אמרתי שבהיילו 3 יש גריינדינג. הוא כנראה שכח שאמרתי שבהיילו 3 יש גריינדינג, כדי להדגים לו שההגדרה שהוא כתב לגריינדינג איננה נכונה.

---

נדב, זה ממש לא נכון, פשוט בגלל שמדובר בRPG. אין קשר לJRPG, או לא.
שום דבר בו לא מבוסס על סקיל טהור. המהירות שבה אתה מתחמק, הנשקים שאתה יכול לשאת, השיריון שאתה יכול ללבוש, כמות האייטמים שיש לך - הכל מבוסס על כמה אויבים הרגשת ולעיתים קרובות מאוד צריך לקחת זמן מה, להרוג את אותם אויבים שוב ושוב ורק אז תוכל להמשיך הלאה.
יש אויבים מהירים מאוד, שאם אתה לא איזה פסיכופת סופר מוכשר, הם יפגעו בך כמה וכמה פעמים והמפתח ללהרוג אותם, הוא שתרביץ להם מספיק חזק והם ימותו לפניך.
אין שמץ של קשר בין grinding ובין מערכת קרב בתורות. יש גם JRPG שהם ללא תורות ומבוססים על יותר סקיל (סדרת tales, למשל, או Ni no Kuni), אבל עדין מצריכים גריינדינג.

זה מאוד פשוט. אם אתה לא מצליח לעבור אוזר\בוס\אויב\כל אתגר במשחק, אז אתה מפסיק להתקדם במשחק ונלחם שוב ושוב ושוב באותם אויבים ואחרי שהרווחת מספיק נקודות ניסיון ושדרגת את הדמות שלך, הצלחת לעבור את האתגר הזה, עשית גריינדינג.
במשחקים של FROM עושים את זה הרבה.
נערך לאחרונה על ידי Nucleus_Dawn ב 12 אפריל 2015, 17:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 12 אפריל 2015, 16:59

DrKeo כתב:אני לא חושב שזה נחשב לגריינדינג, זה לא JRPG. אם תגיע בJRPG שהקרב שם בתורות ולבוס שהורג אותך ב3 מכות ואתה צריך לתת לו 30 כדי להרוג אותו אתה לא תנצח לא משנה מה תעשה, זה משחק של מספרים. אתה תצטרך לעשות הרבה גריינדיג ולחזור לבוס כשתהיה מספיק חזק כך שמספר המכות שהבוס הורג אותך קרוב למספר מכות שאתה הורג אותו. במשחקי סולס הבוס פשוט קשה רצח. אולי תגיע אליו בשלב מאוחר יותר ותהיה חזק כך שהאתגר יהיה קטן יותר או שתגיע בשלב מוקדם מדי והאתגר גדול יותר אבל כך או כך אתה נלחם מול בוס מבוסס SKILL כך שאם אתה טוב והבנת איך הוא עובד אתה תנצח. חוץ מזה במשחקים האלה ממילא לא תנצח את הבוס בפעם הראשונה, השניה או השלישית וכל פעם תצטרך לשחק אזור מסויים מחדש כדי להגיע אליו כך שהגריינדינג בנוי פנימה בלי שתצטרך לחפש אותו בעולם :)

מסכים עם כל מילה, איפה כפתור הלייק שהבטחת. אבל זה Grinding ולא Farming, אתה לא תצא עם צורך לעלות רמות. פשוט דברים חוזרים בשל המיתה, לא שזה משנה, זה כיף.

דרך אגב, יש פה עוד שלושה שחקני Souls לפחות. אני עשיתי עד היום בשלושת המשחקים Farming רק במקום אחד ספציפי שתיארתי, מלבדו לא עשיתי דבר. אולי לאחרים יש חוויה אחרת. אני אישית לא הרגשתי צורך.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 אפריל 2015, 17:06

די כתבתי הר של טקסט, אז אם מישהו רוצה אמ;לק, הנה כמה דוגמאות קצרות מזמן המשחק שלי בדארק סולס 2:
- הגעתי לבוס. הוא מהיר מאוד, חזק מאוד (בוס זול וקלאסי של סולס). כל מכה שלי עושה לו ממש מעט נזק. הוא הורג אותי תוך שתי מכות. ניסיתי להרוג אותו לבד 7-8 פעמים. ניסיתי להרוג אותו עם עזרה בקואופ עוד 10 פעמים. נכשלתי כל פעם.
עברתי על האזור לפניו על אזור קודם נוסף, עד שלא נשארו יותר אויבים. שדרגתי את הדמות, כדי שאוכל להשתמש במגן ושיריון כבדים ושפרתי את חרב שבה השתמשתי.
הלכתי לבוס. ניצחתי אותו בזכות זה שהיה לי יותר HP, אז לקח לו יותר מכות להרוג אותי ובזכות זה שכל מכה שלי היתה חזקה יותר.

- מצאתי נשק חזק, שלא יכלתי להשתמש בו, כי לא היה לי מספיק strength. חסרו לי 5 רמות. בקושי הצלחתי להתקדם באזור שאליו הייתי צריך ללכת. חזרתי לאזור שכבר סיימתי איתו והרגתי מספיק אויבים, כדי שאוכל לעלות ברמות ולהשתמש בנשק יותר טוב. רק אז הצלחתי להמשיך הלאה.

-הגעתי לבוס הגרגוילים. אתה נלחם באחד, אחרי שאתה מוריד לו רבע מהחיים, מתעורר עוד אחד. אתה נלחם, בסופו של דבר, בשלושה. הם מספימים אותך בהתקפות מסוגים שונים. לא הצלחתי לנצח, אחרי איזה 7-8 ניסיונות.
רוקנתי לחלוטין את האזור שלפניהם, עליתי כמה רמות, שיפרתי את השיריון ואת הנשק שלי. ניסיתי שוב. הם הורידו לי פחות חיים, המכות שלי היו חזקות יותר. הצלחתי להמשיך הלאה.

הדוגמאות הקצרות הללו הן grinding טהור והן מתארות במדויק את חווית המשחק של כל שחקן במשחק סולס, בין אם הוא בהכחשה בנוגע לזה, או לא.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 אפריל 2015, 17:11

Nucleus_Dawn כתב:
טוב, כדי להמנע מזה שתמשיך להמציא תירוצים על מה כן רואים ומה לא, הנה איך שהמשחק רץ, באופן שלא משתמע לשני פנים:

למקרה שעדין לא ברור:

ועוד פעם עם רגש:

לא מעניין אותי שהמשחק רץ רוב הזמן ב30 FPS (גם יוניטי, אגב). מעניין אותי שהוא רץ לא חלק. זה שדודי מצליח להתעלם מזה, כמו שרבים הצליחו להתעלם מזה שיוניטי לא עובד חלק, לא משנה שום דבר.

כל הניתוח שלהם על BB הוא טכני. בגלל זה הם מדברים על זה שזה משחק טוב ואחד הבלעדיים הכי טובים של הדור. כן. הם ממש לא יוצאים מהנישה הטכנית שלהם, אף פעם. אני זוכר כמה פעמים שאתה התלוננת על זה שהם מדברים על איכות כללית של משחק, במקום על הפן הטכני שלו. למה בפעמים הקודמות לא החלטת שהפרשנות שלהם לגמרי טכנית ועכשיו פתאום כן?
זו לא מקריות שהם לא רושמים לרגע שהמשחק מרשים טכנית, באופן כללי. זו לא מקריות שהם משווים אותו כל הזמן לדארק סולס 2. זו לא מקריות שהם אומרים "המשחק הכי מרשים של FROM" ולא "אחד המשחקים הכי מרשימים טכנית שראינו". הם מודדים את BB לפי מה שFROM מסוגלים לעשות ולפי הציפיות מהם. לא לפי שלל המשחקים המרשימים יותר שכבר ראינו בדור הנוכחי. אתה מסוגל לדמיין אותם מתלהבים מפיזיקת rag doll לאויבים, במשחק של EA, או יוביסופט? דיברו על כמה זה מרשים בGTA V, או שהתרכזו במה שבאמת מרשים טכנית בו?

---

צודק נו, כולם מתעלמים מזה שהמשחק מרגיש כאילו הוא רץ ב 20 בגלל שזה FROM, לא בגלל שלא כולם מבחינים בבעיות פייסינג ב FPS (גם אני אגב יכול לראות משחק שקצת מגמגם ונופל באופן תדיר למתחת מ 30 (למרות שלא מפריע לי לרוב, עובדה סיימתי את GTA5 על הפס3 בלי להתלונן יותר מדי :)) אבל בכל הסטרימים שראיתי לא קלטתי שהמשחק לא רץ טוב או מגמגם במיוחד, מן הסתם כי אני לא רגיש לזה במיוחד כמו אחרים שלא שמו לב ולא בגלל שאני נוטה לטובת FROM או משהו מטופש כזה), אבל באמת חבל על הזמן, זו כנראה קונספירציה של כולם.
אתה עושה כאילו אני מכחיש שיש לו בעיות פייסינג שמי שמבחין בהן המשחק יראה לו לא חלק, אני אומר סכ"ה שזה לא משהו שהוא חמור כמו משחק שמגמגם מבחינת FPS (שהרבה יותר בר-הבחנה) ושזה לפחות בר תיקון בניגוד לרוב המשחקים שמגמגמים מבחינת FPS.

ואני לא מבין מה הקשר לזה שהם סוטים מהנושא ומדברים על איכות של משחק למשפט שמופיע בניתוח טכני ובא בהקשר טכני, זה בכלל לא אותו הדבר, אם הוא היה מדבר על אומנות הוא היה אומר את זה כמו שהוא אומר "גיימפליי" לפני שהוא יורד על איכות של משחק, אין בנאדם אחד שיקרא את הניתוח הזה והמסקנה שלו תהיה- "הוא חושב שהמשחק די בינוני מבחינה טכנית בהשוואה למשחקים אחרים, אבל שיחסית ל DS2 הוא נראה טוב יותר", איזה קשקוש, ברור שמדובר בניתוח שמתרכז ברמה הטכנית של המשחק ושהמשפט הזה מתקשר לכך.
כאילו באמת אתה חושב שאם נשאל את הכתב מה הוא חושב הוא יאמר שהמשחק לא מרשים טכנית באופן כללי אחרי כל הפסקאות הללו שהוא כתב? איזה שטויות.
בינתיים זה נשמע שאתה ממציא תירוצים לכך שהמשחק מרשים מבחינה טכנית את הכתב של DF.

בקשר לגריינדינג אני לא ממש יכול להתייחס לזה, את זה נשאיר ל DEATH ואחרים ששיחקו אם יהיה להם כח להכנס לזה :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 אפריל 2015, 17:20

bling כתב:צודק נו, כולם מתעלמים מזה שהמשחק מרגיש כאילו הוא רץ ב 20 בגלל שזה FROM, לא בגלל שלא כולם מבחינים בבעיות פייסינג ב FPS (גם אני אגב יכול לראות משחק שקצת מגמגם ונופל באופן תדיר למתחת מ 30 (למרות שלא מפריע לי לרוב, עובדה סיימתי את GTA5 על הפס3 בלי להתלונן יותר מדי :)) אבל בכל הסטרימים שראיתי לא קלטתי שהמשחק לא רץ טוב או מגמגם במיוחד, מן הסתם כי אני לא רגיש לזה במיוחד כמו אחרים שלא שמו לב ולא בגלל שאני נוטה לטובת FROM או משהו מטופש כזה), אבל באמת חבל על הזמן, זו כנראה קונספירציה של כולם.
אתה עושה כאילו אני מכחיש שיש לו בעיות פייסינג שמי שמבחין בהן המשחק יראה לו לא חלק, אני אומר סכ"ה שזה לא משהו שהוא חמור כמו משחק שמגמגם מבחינת FPS (שהרבה יותר בר-הבחנה) ושזה לפחות בר תיקון בניגוד לרוב המשחקים שמגמגמים מבחינת FPS.

ואני לא מבין מה הקשר לזה שהם סוטים מהנושא ומדברים על איכות של משחק למשפט שמופיע בניתוח טכני ובא בהקשר טכני, זה בכלל לא אותו הדבר, אם הוא היה מדבר על אומנות הוא היה אומר את זה כמו שהוא אומר "גיימפליי" לפני שהוא יורד על איכות של משחק, אין בנאדם אחד שיקרא את הניתוח הזה והמסקנה שלו תהיה- "הוא חושב שהמשחק די בינוני מבחינה טכנית בהשוואה למשחקים אחרים, אבל שיחסית ל DS2 הוא נראה טוב יותר", איזה קשקוש, ברור שמדובר בניתוח שמתרכז ברמה הטכנית של המשחק ושהמשפט הזה מתקשר לכך.
כאילו באמת אתה חושב שאם נשאל את הכתב מה הוא חושב הוא יאמר שהמשחק לא מרשים טכנית באופן כללי אחרי כל הפסקאות הללו שהוא כתב? איזה שטויות.

בקשר לגריינדינג אני לא ממש יכול להתייחס לזה, את זה נשאיר ל DEATH ואחרים ששיחקו אם יהיה להם כח להכנס לזה :)

ברור שאני צודק. גם הסברתי ממה נובעת ההטיה הזו, לפי דעתי, אם כי זה כבר לא עובדות טכניות יבשות, אלא פרשנות שלי לתופעה חברתית ואמורפית.
הטענה שקיימת הטייה, היא טענה הרבה יותר פשוטה והעובדה שהיא קיימת ברורה מאליה.

אין שמץ של הבדל בין הstuttering בBB וFPS נמוך יותר. אפס הבדל. נראה בול אותו הדבר. המקור לבעיה שונה, התוצאה זהה. זה לא בולט פחות מFPS נמוך. זה לא מצריך עין מיוחדת, כדי לשים לב לזה. זה מרגיש כמו FPS נמוך. זה נראה כמו FPS נמוך. הדבר היחיד שקצת שונה בין זה ובין FPS נמוך, זה שפה לא מדובר על מקרה של FPS יציב שנופל מידי פעם, אלא על מקרה של FPS שכל הזמן נמצא למטה.
כמו שאמרתי בעצמי כמה וכמה פעמים, זו לא איזו קטסטרופה, זה לא חדש וזה לא שום דבר מעבר למה שמצופה מFROM. זה גם לא מונע מאנשים להנות מהמשחק.

אתה מוזמן להמשיך לחשוב שBB הוא איזה מופע טכני מרהיב, של כשרונות מהטובים בתעשייה. פשוט תפסיק לנפנף בכתבה של DF, כי הם לא אומרים את זה שם - חד משמעית.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 אפריל 2015, 17:31

Nucleus_Dawn כתב:
ברור שאני צודק. גם הסברתי ממה נובעת ההטיה הזו, לפי דעתי, אם כי זה כבר לא עובדות טכניות יבשות, אלא פרשנות שלי לתופעה חברתית ואמורפית.
הטענה שקיימת הטייה, היא טענה הרבה יותר פשוטה והעובדה שהיא קיימת ברורה מאליה.

אין שמץ של הבדל בין הstuttering בBB וFPS נמוך יותר. אפס הבדל. נראה בול אותו הדבר. המקור לבעיה שונה, התוצאה זהה. זה לא בולט פחות מFPS נמוך. זה לא מצריך עין מיוחדת, כדי לשים לב לזה. זה מרגיש כמו FPS נמוך. זה נראה כמו FPS נמוך. הדבר היחיד שקצת שונה בין זה ובין FPS נמוך, זה שפה לא מדובר על מקרה של FPS יציב שנופל מידי פעם, אלא על מקרה של FPS שכל הזמן נמצא למטה.
כמו שאמרתי בעצמי כמה וכמה פעמים, זו לא איזו קטסטרופה, זה לא חדש וזה לא שום דבר מעבר למה שמצופה מFROM. זה גם לא מונע מאנשים להנות מהמשחק.

אתה מוזמן להמשיך לחשוב שBB הוא איזה מופע טכני מרהיב, של כשרונות מהטובים בתעשייה. פשוט תפסיק לנפנף בכתבה של DF, כי הם לא אומרים את זה שם - חד משמעית.

עובדה ש FPS נמוך אני רואה ואת בעיות הפריים פייסינג אני ואחרים לא רואים, לא קונספירציה ולא כלום וזה מבלי להתכחש לכך שקיימת שם בעיה.
התיאוריה שלך יפה אבל אני פשוט לא מסכים איתה, מה לעשות, גם לא מאמין ש DF משוחד שהוא יורד קשות על AC ועל BB הוא מחליק ולא קורא לו אלפא או מילים חמורות אחרות, איכשהו אני מעדיף לחשוב שהם מנסים להסתכל על כל משחק מקצועית.

למה שלא אנפנף בכתבה של DF? זה חד וחלק ניתוח טכני והוא אומר שם שמדובר באחד המשחקים היפים בתעשייה, אתה מוזמן לא להסכים עם זה או לחשוב שזה בהקשר אומנותי למרות שלא נאמרה שם כמעט מילה על האומנות של המשחק או להקביל הקבלות שגויות לכך שהם פעם דיברו על איכות גיימפליי בניתוח טכני למרות שזה ברור שזה לא אותו הדבר בניגוד לעכשיו שאין סיבה לחשוב שפתאום הם לא מדברים על הנושא הטכני ב DF טכני, אבל זו דעתו לא משנה כמה תסובב זאת, מבחינתו המשחק מרשים טכנית.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 12 אפריל 2015, 17:48

Nucleus_Dawn כתב:די כתבתי הר של טקסט, אז אם מישהו רוצה אמ;לק, הנה כמה דוגמאות קצרות מזמן המשחק שלי בדארק סולס 2:
- הגעתי לבוס. הוא מהיר מאוד, חזק מאוד (בוס זול וקלאסי של סולס). כל מכה שלי עושה לו ממש מעט נזק. הוא הורג אותי תוך שתי מכות. ניסיתי להרוג אותו לבד 7-8 פעמים. ניסיתי להרוג אותו עם עזרה בקואופ עוד 10 פעמים. נכשלתי כל פעם.
עברתי על האזור לפניו על אזור קודם נוסף, עד שלא נשארו יותר אויבים. שדרגתי את הדמות, כדי שאוכל להשתמש במגן ושיריון כבדים ושפרתי את חרב שבה השתמשתי.
הלכתי לבוס. ניצחתי אותו בזכות זה שהיה לי יותר HP, אז לקח לו יותר מכות להרוג אותי ובזכות זה שכל מכה שלי היתה חזקה יותר.

- מצאתי נשק חזק, שלא יכלתי להשתמש בו, כי לא היה לי מספיק strength. חסרו לי 5 רמות. בקושי הצלחתי להתקדם באזור שאליו הייתי צריך ללכת. חזרתי לאזור שכבר סיימתי איתו והרגתי מספיק אויבים, כדי שאוכל לעלות ברמות ולהשתמש בנשק יותר טוב. רק אז הצלחתי להמשיך הלאה.

-הגעתי לבוס הגרגוילים. אתה נלחם באחד, אחרי שאתה מוריד לו רבע מהחיים, מתעורר עוד אחד. אתה נלחם, בסופו של דבר, בשלושה. הם מספימים אותך בהתקפות מסוגים שונים. לא הצלחתי לנצח, אחרי איזה 7-8 ניסיונות.
רוקנתי לחלוטין את האזור שלפניהם, עליתי כמה רמות, שיפרתי את השיריון ואת הנשק שלי. ניסיתי שוב. הם הורידו לי פחות חיים, המכות שלי היו חזקות יותר. הצלחתי להמשיך הלאה.

הדוגמאות הקצרות הללו הן grinding טהור והן מתארות במדויק את חווית המשחק של כל שחקן במשחק סולס, בין אם הוא בהכחשה בנוגע לזה, או לא.

זו החוויה שלך, בגרגולים מתתי לא מעט ואז פשוט שמתי לב שאם אני הולך אחורה, רץ כאשר הם בגב שלי כדי להיות תמיד בסיטואציה שאין לי שום גרגול בגב ויש לי נשק בעל טווח ארוך אני דיי בקלות הורג אותם, לצד העובדה שכשהם יורקים אש הם נשארים קפואים למספר שניות לאחר מכן וגם מאוד קל להרוג את הגרגול הראשון עוד לפני שהשני מתעורר. לא עליתי ברמה לא כלום. אתה מתאר את זה כעובדה, שכולם עושים Farming, זה לא המצב, לכל אחד יש את החוויה שלו. מה גם שזה מגוחך, המשחק השני הוא כל כך נדיב בSouls וכל כך קל לעלות שם רמות שאני לא מצליח לחשוב על סיטואציה שבכלל יהיה צריך Farming. כל טיול באזור צפונה מForest of giants מקנה לך עשרות אלפי Souls בלי להתאמץ, כאשר עלייה ברמה עולה מאות Souls בודדים תקופה ארוכה ומגיע למחיר אמיתי רק באיזה רמה 60+. המשחק הזה עבר שנמוך מטורף.

הייתי בסיטואציות בשני (כולה שליש משחק, אבל עדיין) שפשוט לא היה לי מה לעשות עם הSouls מלבד סתם לבזבז אותם על דרגות בלי התחשבות מה אני צריך באמת מרוב שהייתי "עשיר".
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 אפריל 2015, 18:00

bling כתב:עובדה ש FPS נמוך אני רואה ואת בעיות הפריים פייסינג אני ואחרים לא רואים, לא קונספירציה ולא כלום וזה מבלי להתכחש לכך שקיימת שם בעיה.
התיאוריה שלך יפה אבל אני פשוט לא מסכים איתה, מה לעשות, גם לא מאמין ש DF משוחד שהוא יורד קשות על AC ועל BB הוא מחליק ולא קורא לו אלפא או מילים חמורות אחרות, איכשהו אני מעדיף לחשוב שהם מנסים להסתכל על כל משחק מקצועית.

למה שלא אנפנף בכתבה של DF? זה חד וחלק ניתוח טכני והוא אומר שם שמדובר באחד המשחקים היפים בתעשייה, אתה מוזמן לא להסכים עם זה או לחשוב שזה בהקשר אומנותי למרות שלא נאמרה שם כמעט מילה על האומנות של המשחק או להקביל הקבלות שגויות לכך שהם פעם דיברו על איכות גיימפליי בניתוח טכני למרות שזה ברור שזה לא אותו הדבר בניגוד לעכשיו שאין סיבה לחשוב שפתאום הם לא מדברים על הנושא הטכני ב DF טכני, אבל זו דעתו לא משנה כמה תסובב זאת, מבחינתו המשחק מרשים טכנית.

בהחלט אפשר לטעון שבעיות הstuttering הקבועות של BB דומות למשחק שרץ ב26/7 FPS ובאמת לא פשוט לראות את זה (אם כי, הייתי מקביל את זה לאפילו פחות מזה). בהחלט אי אפשר לטעון שזה נראה שונה מFPS נמוך ולכן אי אפשר לשים לב זה, אם אין לך עין לזה, או שזה פחות נורא מFPS נמוך. זה פשוט מאוד לא נכון.

לא טענתי שDF משוחדים לרגע. אין צורך ליצור דחלילים.
גם לא טענתי שהם לא מקצועיים, או מתעלמים מהבעיות הטכניות הברורות של המשחק. טענתי רק שאתה מסלף את דבריהם, מוציא חצאי משפטים מהקשרם ומפרש אתה מה שהם כתבו, בצורה לא נכונה.

הכתבה בDF, חד וחלק, אומרת שמדובר באחד המשחקים היפים בתעשייה. היא גם לא אומרת - כלל וכלל לא - שמדובר באחד המשחקים המרשימים ביותר טכנית בתעשייה, או בPS4.
אי אפשר להגיד על כתבה שחצי ממנה עוסק בבעיות טכניות והחלטות טכניות תמוהות, רבע ממנה עוסק בלהשוות את המשחק לפורט מהדור הקודם, שלא נעשית בה השוואה מחמיאה אחת למשחקים של חברות אחרות בתעשייה ושבפסקאות הסיכום שלה רשום מפורשות שהמשחק מוצלח, למרות הבעיות הטכניות המתסכלות שלו, שהיא כתבה שאומרת שמדובר במשחק הכי מרשים טכנית על קונסולה.
הם אפילו לא מרמזים לכיוון הזה. הם לא מבצעים את ההשוואה הזאת. בדיוק כמו שהם לא מודדים את משחקי הWIIU של נינטנדו עם הסרגל של הדור הנוכחי, כך הם לא מודדים את המשחקים של FROM, עם הסרגל של הדור הנוכחי. אין פה עניין של שוחד. יש פה עניין של הטיה.

למקרה שעדין לא ברור לך למה אתה מפרש לא נכון את הכתבה, הנה ציטוטים מDF (שיניתי קצת אזכורים לשם המשחק שעליו מדובר, כדי שהנקודה תהייה עוד יותר ברורה):
from a visual perspective, *the game* finally brings the series into the new generation, and the results are stunning. The new engine delivers a massive upgrade over others in the series, boasting significant improvements in levels of geometry detail on the characters and environments, more complex texturing, and new lighting and shader models that work beautifully in helping to create an almost photo-realistic look to the game

בבירור זה נלקח מכתבה שהמסקנה שלה היא שמדובר במשחק שעובד פשוט נהדר, לא?
הנה עוד ציטוט:
The game manages to deliver a consistent 30fps on both consoles for prolonged periods of time, adding a welcome degree of smoothness that complements the generally excellent next-generation graphical upgrade. Scripted sequences taking place in restricted environments allow the engine to display dynamic scenery that is ripped apart before your eyes, along with a range of particle effects, alpha, and post-processing that blends together into a consistent presentation without unwanted judder.

אין ספק שהמשחק הזה, הוא המשחק הכי מרשים אי פעם והוא בטוח עובד מושלם. גם ברור שאין לו שמץ של בעיות FPS.

the technology allows for hundreds of NPCs littered around the streets, while the exquisite building work across the cityscape is filled with incidental details and layered with realistic surface shaders. This is topped off with a global illumination system that mimics the way light bounces across environments in real life, bringing depth to locations throughout the game.

The scope is impressive, and the core visuals are stunning

כמה שבחים. הרבה יותר מהמשפט וחצי שהצלחת למצוא בסיקור על BB. כנראה שמדובר במשחק שפועל הרבה יותר טוב ממנו ושDF חושבים שהוא הטוב ביותר שאי פעם ראינו. ממש חד וחלק.
תמונה

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 12 אפריל 2015, 18:47

Nucleus_Dawn כתב:די כתבתי הר של טקסט, אז אם מישהו רוצה אמ;לק, הנה כמה דוגמאות קצרות מזמן המשחק שלי בדארק סולס 2:

אני לא שיחקתי בדארק סולס ברגע שהוא יצא, אבל ב ds2 כן ובאופן טבעי קראתי יותר בפורומים בזמן שכולם היו בעניין שלו. אנשים, שחקנים רגילים, שלא עשו שום דבר יוצא דופן, סיימו את הפליי הראשון בכל מספר מ lv 70 ועד 200. אז אם כל הכבוד לא הייתי מתיימר להכיר את חווית המשחק של כל שחקן סולס או להשליך עליה מהחוויה שלי, גם אם שיחקתי במשחק.

אני, למשל, אף פעם לא שיחקתי ככה. חלק מהבוסים הצלחתי בפעם הראשונה, אחרים לקחו לי יותר מידי נסיונות, אבל אף פעם לא השתמשתי בטקטיקה הזאת כדי להתגבר עליהם.

מה שבדר"כ היה קורה זה שהייתי חוזר על האיזור בדרך לבוס, ממהר לקחת את הנשמות שהפלתי אצל הבוס לפני שהייתי מפסיד אותם אצלו שוב, עד ש, ובכן, לא הייתי מפסיד אותם יותר. אחר כך הייתי הולך למדורה שלרוב מגיעה אחרי בוס, מחויך ועשיר בנשמות. כמובן שהיו לא מעט פאלטות והייתי מת בדרך אל הבוס ומאבד את כל הנשמות אבל זה חלק מהמשחק, במקרים אחרים זה לא היה קורה בגלל היכרות וחזרה עם האיזור והאויבים בו. בשלב מסוים ב ds2 זה כבר היה נון אישו כי כל הזמן הייתי מסתובב עם הטבעת ששומרת על הנשמות שלך, היו לי כמה כאלה, ברגע שכולם היו נשברות הייתי הולך למג'ולה לתקן אותם. בכל מקרה, זה אחד לאחד החויה שלי במשחק, לא הכחשה ולא נעליים.
אני דווקא חושב שהרבה יותר סביר להניח שרוב השחקנים לא חזרו על אותו איזור עד שנעלמו כל האויבים (באמת? כמה פעמים זה? 7, 8, 10?) כדי לעבור בוס... אבל לא עשיתי סקר.

את sif שהיה קשה ל Death_119 הרגתי בפעם השניה. לקח לי סיבוב אחד כדי להבין שכל מה שצריך זה לתקוף אותו מתחת לגוף שלו. וזה לא בגלל שאני איזה שחקן גדול, בבוסים אחרים לקח לי כנראה יותר נסיונות מהממוצע כדי להבין את הפואטנה שלהם. אבל זאת בדיוק הנקודה, במשחקי סולס, אתה צריך להבין איך האויב פועל, ואחרי שהבנת אתה צריך להוציא לפועל. לפעמים זה קשה יותר לעשות את זה, לפעמים פחות, ולא אצל כולם הקושי נמצא באותם מקומות.
בר חיים גדול יותר יעזור לך לספוג עוד מכה ובר של סטמינה גדול יעזור לך לתת עוד מכה לפני שהוא מתרוקן וזה בהחלט שימושי ונתן לך יותר מרווח תמרון. לא שימושי כמו נשק חזק שעבר שידרוגים, אבל שימושי.
ויחד עם זאת, בסופו של דבר אתה עדיין תמות אם לא תבין איך הוא עובד, מתי אתה צריך להתגלגל, מתי להרים את השילד, איפה לתקוף אותו, מתי וכמה, לא להיות גרידי מידי בשביל עוד מכה, אבל כן לדעת מתי אפשר להעביר את הנשק לשני ידיים כשיש הזדמנות לעשות יותר נזק ולהסתכן בלהיות בלי שילד וכו'.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 אפריל 2015, 18:53

Nucleus_Dawn כתב:
בהחלט אפשר לטעון שבעיות הstuttering הקבועות של BB דומות למשחק שרץ ב26/7 FPS ובאמת לא פשוט לראות את זה (אם כי, הייתי מקביל את זה לאפילו פחות מזה). בהחלט אי אפשר לטעון שזה נראה שונה מFPS נמוך ולכן אי אפשר לשים לב זה, אם אין לך עין לזה, או שזה פחות נורא מFPS נמוך. זה פשוט מאוד לא נכון.

לא טענתי שDF משוחדים לרגע. אין צורך ליצור דחלילים.
גם לא טענתי שהם לא מקצועיים, או מתעלמים מהבעיות הטכניות הברורות של המשחק. טענתי רק שאתה מסלף את דבריהם, מוציא חצאי משפטים מהקשרם ומפרש אתה מה שהם כתבו, בצורה לא נכונה.

הכתבה בDF, חד וחלק, אומרת שמדובר באחד המשחקים היפים בתעשייה. היא גם לא אומרת - כלל וכלל לא - שמדובר באחד המשחקים המרשימים ביותר טכנית בתעשייה, או בPS4.
אי אפשר להגיד על כתבה שחצי ממנה עוסק בבעיות טכניות והחלטות טכניות תמוהות, רבע ממנה עוסק בלהשוות את המשחק לפורט מהדור הקודם, שלא נעשית בה השוואה מחמיאה אחת למשחקים של חברות אחרות בתעשייה ושבפסקאות הסיכום שלה רשום מפורשות שהמשחק מוצלח, למרות הבעיות הטכניות המתסכלות שלו, שהיא כתבה שאומרת שמדובר במשחק הכי מרשים טכנית על קונסולה.
הם אפילו לא מרמזים לכיוון הזה. הם לא מבצעים את ההשוואה הזאת. בדיוק כמו שהם לא מודדים את משחקי הWIIU של נינטנדו עם הסרגל של הדור הנוכחי, כך הם לא מודדים את המשחקים של FROM, עם הסרגל של הדור הנוכחי. אין פה עניין של שוחד. יש פה עניין של הטיה.

למקרה שעדין לא ברור לך למה אתה מפרש לא נכון את הכתבה, הנה ציטוטים מDF (שיניתי קצת אזכורים לשם המשחק שעליו מדובר, כדי שהנקודה תהייה עוד יותר ברורה):

בבירור זה נלקח מכתבה שהמסקנה שלה היא שמדובר במשחק שעובד פשוט נהדר, לא?
הנה עוד ציטוט:

אין ספק שהמשחק הזה, הוא המשחק הכי מרשים אי פעם והוא בטוח עובד מושלם. גם ברור שאין לו שמץ של בעיות FPS.

כמה שבחים. הרבה יותר מהמשפט וחצי שהצלחת למצוא בסיקור על BB. כנראה שמדובר במשחק שפועל הרבה יותר טוב ממנו ושDF חושבים שהוא הטוב ביותר שאי פעם ראינו. ממש חד וחלק.

שמע ה HOOPS שאתה עושה פה מרשימים מאוד, אתה אמרת שהמשחק מפגר טכנית לא רק מבחינה ביצועית אלא גם מבחינת המנוע שבינוני, מתי אמרתי משהו כזה על יוניטי? אמרתי שהוא קטסטרופה טכנית מבחינה ביצועית, גליצ'ים ובאגים, תמיד אמרתי ש UNITY מרשים מבחינת המנוע, אז מי פה בדיוק יוצר דחלילים אה?

מה שאתה אומר זה ש BB בינוני מבחינה טכנית (ולא רק ביצועית) ופה בבירור ה DF לא מסכים איתך בלי חצאי משפטים ובלי בטיח, בוא תראה לי אזכור לזה שהמשחק לא מרשים לטענתם? הקשקושים שאתה מסתמך עליהם זו השוואה ל DS2 שהסברתי לך בפעם המאה שהם עשו בגלל שבדיוק הרימאסטר יצא באותה תקופה והם רצו להראות את השיפורים, אין שום קשר לכך שהם עושים זאת בגלל שהוא לא מספיק מרשים טכנית ביחס למשחקים אחרים או כי הכל ביחס לסרגל FROM, אחרת לא היה את המשפט הנחרץ של "אחד המשחקים היפים על הקונסולה" בסוף כל הדיבורים הטכניים עליו, ג'יזס.
יש פה ניתוח טכני שרובו עובר על הפיטצ'רים הגראפיים ועל ההתקדמות שנעשתה בתחום מאז DS2 שבסופו הוא אומר שמדובר באחד המשחקים היפים על הפס4 (עוד דחליל שיצרת- החלטת שאמרתי שהכתבה אומרת שהוא הכי מרשים על הקונסולה למרות שביברור היא אומרת "בין" ולא "הכי" אל תעוות את דברי), איך אפשר להיות כזה לא קשור ולהחליט מה DF הזה שהמשחק לא מרשים טכנית בעיניהם ושהוא מדבר רק ביחס למשחקי FROM ובפרמטר נפרד ושהוא מחוויר לעומת משחקי cross gen אפילו?

בנאדם נורמלי שקורא את הדו"ח מה המסקנה שלו, שמדובר במשחק בינוני טכנית שרק משפר את קודמיו אבל לא באמת מרשים ביחס למשחקים אחרים? באמת כאילו?

וזה לא משנה מה תוציא מה DF של UNITY, בדו"ח המלא הם אמרו שמדובר במשחק לא אפוי שהם אפילו נבוכים לכנות "אלפא", מול ציטוט נחרץ כזה לא משנה מה תאמר מבחינתם הוא היה נורא מבחינה טכנית- ביצועית.
בוא תביא לי ציטוט שלהם על BB שאומר שהמשחק לא מרשים טכנית ביחס למשחקים אחרים ושהוא נמדד רק לפי הסרגל של FROM, בוא תראה לי שהציטוט "המשחק בין היפים על הקונסולה" מתייחס נטו לאומנות ואין פה משהו טכני מאחורי זה. מגוחך.

ואני אישית כן רואה משחק שרץ קבוע על FPS נמוך כמו GTA5 על הפס3 ופה אני לא רואה את הבעיה הזו למרות שברור לי שהיא קיימת, גם Death העיד וכמו שאתה גם אמרת בעצמך בסוג של טענת "סלחנות ל FROM" מופרכת, גם הרבה אחרים לא שמים לב, בכל אופן אני לא אתווכח שהבעיה הזו קיימת מן הסתם, כמובן שזה לא קרוב עדיין בחומרתו ל UNITY מבחינה טכנית ביצועית אחרת היה רעש הרבה יותר גדול ממה שעכשיו (ושוב לא קונה את תאוריית הסלחנות כלפי FROM פה, כל משחק שיצא במצב טכני דומה ל UNITY לפחות בשלב הזה של הדור, יגרום להרבה רעש)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 אפריל 2015, 20:13

bling כתב:שמע ה HOOPS שאתה עושה פה מרשימים מאוד, אתה אמרת שהמשחק מפגר טכנית לא רק מבחינה ביצועית אלא גם מבחינת המנוע שבינוני, מתי אמרתי משהו כזה על יוניטי? אמרתי שהוא קטסטרופה טכנית מבחינה ביצועית, גליצ'ים ובאגים, תמיד אמרתי ש UNITY מרשים מבחינת המנוע, אז מי פה בדיוק יוצר דחלילים אה?

מה שאתה אומר זה ש BB בינוני מבחינה טכנית (ולא רק ביצועית) ופה בבירור ה DF לא מסכים איתך בלי חצאי משפטים ובלי בטיח, בוא תראה לי אזכור לזה שהמשחק לא מרשים לטענתם? הקשקושים שאתה מסתמך עליהם זו השוואה ל DS2 שהסברתי לך בפעם המאה שהם עשו בגלל שבדיוק הרימאסטר יצא באותה תקופה והם רצו להראות את השיפורים, אין שום קשר לכך שהם עושים זאת בגלל שהוא לא מספיק מרשים טכנית ביחס למשחקים אחרים או כי הכל ביחס לסרגל FROM, אחרת לא היה את המשפט הנחרץ של "אחד המשחקים היפים על הקונסולה" בסוף כל הדיבורים הטכניים עליו, ג'יזס.
יש פה ניתוח טכני שרובו עובר על הפיטצ'רים הגראפיים ועל ההתקדמות שנעשתה בתחום מאז DS2 שבסופו הוא אומר שמדובר באחד המשחקים היפים על הפס4 (עוד דחליל שיצרת- החלטת שאמרתי שהכתבה אומרת שהוא הכי מרשים על הקונסולה למרות שביברור היא אומרת "בין" ולא "הכי" אל תעוות את דברי), איך אפשר להיות כזה לא קשור ולהחליט מה DF הזה שהמשחק לא מרשים טכנית בעיניהם ושהוא מדבר רק ביחס למשחקי FROM ובפרמטר נפרד ושהוא מחוויר לעומת משחקי cross gen אפילו?

בנאדם נורמלי שקורא את הדו"ח מה המסקנה שלו, שמדובר במשחק בינוני טכנית שרק משפר את קודמיו אבל לא באמת מרשים ביחס למשחקים אחרים? באמת כאילו?

וזה לא משנה מה תוציא מה DF של UNITY, בדו"ח המלא הם אמרו שמדובר במשחק לא אפוי שהם אפילו נבוכים לכנות "אלפא", מול ציטוט נחרץ כזה לא משנה מה תאמר מבחינתם הוא היה נורא מבחינה טכנית- ביצועית.
בוא תביא לי ציטוט שלהם על BB שאומר שהמשחק לא מרשים טכנית ביחס למשחקים אחרים ושהוא נמדד רק לפי הסרגל של FROM, בוא תראה לי שהציטוט "המשחק בין היפים על הקונסולה" מתייחס נטו לאומנות ואין פה משהו טכני מאחורי זה. מגוחך.

ואני אישית כן רואה משחק שרץ קבוע על FPS נמוך כמו GTA5 על הפס3 ופה אני לא רואה את הבעיה הזו למרות שברור לי שהיא קיימת, גם Death העיד וכמו שאתה גם אמרת בעצמך בסוג של טענת "סלחנות ל FROM" מופרכת, גם הרבה אחרים לא שמים לב, בכל אופן אני לא אתווכח שהבעיה הזו קיימת מן הסתם, כמובן שזה לא קרוב עדיין בחומרתו ל UNITY מבחינה טכנית ביצועית אחרת היה רעש הרבה יותר גדול ממה שעכשיו (ושוב לא קונה את תאוריית הסלחנות כלפי FROM פה, כל משחק שיצא במצב טכני דומה ל UNITY לפחות בשלב הזה של הדור, יגרום להרבה רעש)

אם היו משווים אותו למשחקים אחרים, אז היה אפשר להגיד שהוא מרשים יותר מהם, אבל המקרה היחיד שבו מציבים אותו לצד משחקים אחרים, זה כשמדברים על הבעיות הטכניות שלו.
אם לא היו משווים אותו, באופן עקבי, רק למשחקים של FROM, אז אפשר היה להגיד שזה לא המצב, אבל כן משווים אותו אך ורק למשחקים של FROM.
אם היו אומרים שהוא מרשים טכנית, או עושה משהו מיוחד טכנית, אז היה אפשר להגיד שזה מה שהם אומרים, אבל זה לא מופיע בכתבה.
אם היה אפשר לקרוא בכתבה רבע מההתלהבות שהיתה ממשחק מרשים טכנית באמת (סתם לדוגמא - יוניטי), אז אפשר היה להגיד שהוא מרשים טכנית, אבל זה ממש לא המצב.
אם לא היו אומרים שהדבר הכי מרשים במשחק, זה אפקט שראינו במשחקי PS2, אז היה אפשר להגיד שהוא מרשים טכנית, אבל כן מזכירים את זה כדבר המרשים ביותר במשחק.
אם לא היו אומרים שאפקטי הצל והאור שלו הם sub par ופחות טובים ממשחק דור קודם (!), אז אולי היה אפשר להניח שהוא מרשים טכנית, אבל זה כן כתוב.

אין שמץ של סיבה להניח שהמשחק הוא מהמשחקים המרשימים ביותר טכנית על הPS4. לא ממראה עיניים ובטח ובטח שלא מהכתבה של DF, שמבהירה היטב מה הסרגל שבו נמדדים המשחקים של FROM.

אם לא משנה מה אני אוציא מהDF של יוניטי, אז לא משנה מה אתה תוציא מהDF של בלודבורן :D כמה נוח.

טענת הסלחנות לFROM לא מופרכת. היא הגיונית ומבוססת היטב.

---

עידן, זה 10 פעמים, כדי שאויב לא יופיע שוב. עשיתי את זה בכמה מקומות. קראתי על הרבה שחקנים אחרים שעושים את זה וראיתי גם let's players שעושים גריידינג (גם בדארק 1). קל מאוד לאבד כמות גדולה של נשמות במשחק הזה ובכל פעם שזה קורה, אתה חייב לעשות גריינדינג, כדי לא להתקע מאחור, עם דמות חלשה מידי.
קל מאוד להתקל בבוס זול ולא הוגן במשחק הזה וכשזה קורה, אתה מאבד את הנשמות שלך ונאלץ לעשות גריינדינג, כדי להשיג אותן חזרה, או שאתה נאלץ לעשות גריינדינג, כדי לחזק את הציוד ואת הדמות שלך מספיק, כדי שתוכל להביס אותו.
קל מאוד למצוא ציוד שהדמות שלך לא מספיק חזקה כדי להשתמש בו וכשאתה נתקל בציוד כזה, הנטיה הטבעית היא לעשות גריינדינג, עד שתוכל להשתמש בו.
זו לא איזו חוויה חריגה שלי. זו הדרך שבה המשחק מעוצב, באופן ברור (שוב להזכיר שיש במשחק אייטם שכל המטרה שלו היא לאפשר גריינדינג, אחרי שכל האויבים מתים?). ריצה ללא חזרות במשחק, לא מספקת מספיק נשמות, כדי שהדמות שלך תהייה חזקה מספיק. בטח ובטח לא אם מתחשבים במאות אלפי הנשמות שמאבדים תוך כדי משחק.

אפילו במדריכי מתחילים של BB ראיתי כבר פעמיים את העצה "תעשו גריינדינג ותעלו רמות, לפני הבוס הראשון".
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 אפריל 2015, 20:44

Nucleus_Dawn כתב:
אם היו משווים אותו למשחקים אחרים, אז היה אפשר להגיד שהוא מרשים יותר מהם, אבל המקרה היחיד שבו מציבים אותו לצד משחקים אחרים, זה כשמדברים על הבעיות הטכניות שלו.
אם לא היו משווים אותו, באופן עקבי, רק למשחקים של FROM, אז אפשר היה להגיד שזה לא המצב, אבל כן משווים אותו אך ורק למשחקים של FROM.
אם היו אומרים שהוא מרשים טכנית, או עושה משהו מיוחד טכנית, אז היה אפשר להגיד שזה מה שהם אומרים, אבל זה לא מופיע בכתבה.
אם היה אפשר לקרוא בכתבה רבע מההתלהבות שהיתה ממשחק מרשים טכנית באמת (סתם לדוגמא - יוניטי), אז אפשר היה להגיד שהוא מרשים טכנית, אבל זה ממש לא המצב.
אם לא היו אומרים שהדבר הכי מרשים במשחק, זה אפקט שראינו במשחקי PS2, אז היה אפשר להגיד שהוא מרשים טכנית, אבל כן מזכירים את זה כדבר המרשים ביותר במשחק.
אם לא היו אומרים שאפקטי הצל והאור שלו הם sub par ופחות טובים ממשחק דור קודם (!), אז אולי היה אפשר להניח שהוא מרשים טכנית, אבל זה כן כתוב.

אין שמץ של סיבה להניח שהמשחק הוא מהמשחקים המרשימים ביותר טכנית על הPS4. לא ממראה עיניים ובטח ובטח שלא מהכתבה של DF, שמבהירה היטב מה הסרגל שבו נמדדים המשחקים של FROM.

אם לא משנה מה אני אוציא מהDF של יוניטי, אז לא משנה מה אתה תוציא מהDF של בלודבורן :D כמה נוח.

---

קאוטיק, זה לא ה DF הראשון שבו מנתחים משחק בזכות עצמו ולא דואגים להשוות אותו עכשיו לכל משחק NEXT GEN מקביל ומרשים אחר.
ההדיוט הסביר שקורא את הכתבה מפרש אותה כמו שאמרתי ולא קופץ מעל חישוקים כדי להגיע למסקנה שהגעת אליה בעקבות קריאת הכתבה.

מה שאמרתי על יוניטי זה שמבחינה ביצועית (שזה אומר FPS, גליצ'ים, באגים וכו') הוא היה נוראי כי היה משפט נחרץ ב DF של משחק שבמצב אלפא שחבל מאוד שיצא במצבו החוצה, כשיש משפט נחרץ כזה אני חושב שזה מבטל באופן כללי ניסיון שכנוע שהמשחק היה סביר מבחינה טכנית-ביצועית ע"פ ה DF, כשאני אומר "לא משנה מה תוציא משם" זה בהקשר הזה שקיים משפט נחרץ שכזה שדי סותם את הדיון. (מבחינה טכנית-ביצועית, לא רמת המנוע או כל דבר אחר)
אם למשל בצורה מקבילה היית מוצא משפט ב DF של BB שאומר משהו בסגנון 'המנוע מיושן יחסית מבחינה טכנית ולא עומד בחוד החנית הטכנולוגית" אז זה היה סותם את כל הדיון כולל המשפט שאני "נדבק" אליו של "אחד המשחקים היפים על הקונסולה", כי אז אוטומטית זה היה ברור לפי הפסקה של ה"לא מרשים טכנולוגית" שהם אומרים את זה בהקשר אומנותי ולא טכני.
מכיוון שאין באמת פסקה כזו (וזה לא ש DF לא יודעים להגיד משפטים כאלו, למשל ב DF של REMAKE הם אמרו שהמשחק נראה טוב ושהתאורה החדשה מחמיאה אבל לא שכחו לאמר שבסופו של דבר הוא מיושן טכנית ושורשיו העתיקים נראים בבירור) אז המסקנה הברורה לאור הניתוח זה שהם מתרשמים ממנו מכל בחינה.

לא מסכים? שיהיה, נראה לי מיצינו את הויכוח המתיש הזה ואנחנו סתם מחרבים את הת'רד בגלל שאת רוב האנשים שאוהבים את הסדרה הדיון הזה לא ממש מעניין, עדיף שתמשיכו לפתח את עניין הגריינדינג ועד כמה הוא קיים (או לא) שזה דיון הרבה יותר מהותי שנוגע בנקודה חשובה ועקרונית בסדרה ושאני סקרן במיוחד לגביו כי הוא גם יקבע את מידת ההנאה שלי מהמשחק הזה :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 אפריל 2015, 21:08

bling כתב:קאוטיק, זה לא ה DF הראשון שבו מנתחים משחק בזכות עצמו ולא דואגים להשוות אותו עכשיו לכל משחק NEXT GEN מקביל ומרשים אחר.
ההדיוט הסביר שקורא את הכתבה מפרש אותה כמו שאמרתי ולא קופץ מעל חישוקים כדי להגיע למסקנה שהגעת אליה בעקבות קריאת הכתבה.

מה שאמרתי על יוניטי זה שמבחינה ביצועית (שזה אומר FPS, גליצ'ים, באגים וכו') הוא היה נוראי כי היה משפט נחרץ ב DF של משחק שבמצב אלפא שחבל מאוד שיצא במצבו החוצה, כשיש משפט נחרץ כזה אני חושב שזה מבטל באופן כללי ניסיון שכנוע שהמשחק היה סביר מבחינה טכנית-ביצועית ע"פ ה DF, כשאני אומר "לא משנה מה תוציא משם" זה בהקשר הזה שקיים משפט נחרץ שכזה שדי סותם את הדיון. (מבחינה טכנית-ביצועית, לא רמת המנוע או כל דבר אחר)
אם למשל בצורה מקבילה היית מוצא משפט ב DF של BB שאומר משהו בסגנון 'המנוע מיושן יחסית מבחינה טכנית ולא עומד בחוד החנית הטכנולוגית" אז זה היה סותם את כל הדיון כולל המשפט שאני "נדבק" אליו של "אחד המשחקים היפים על הקונסולה", כי אז אוטומטית זה היה ברור לפי הפסקה של ה"לא מרשים טכנולוגית" שהם אומרים את זה בהקשר אומנותי ולא טכני.
מכיוון שאין באמת פסקה כזו (וזה לא ש DF לא יודעים להגיד משפטים כאלו, למשל ב DF של REMAKE הם אמרו שהמשחק נראה טוב ושהתאורה החדשה מחמיאה אבל לא שכחו לאמר שבסופו של דבר הוא מיושן טכנית ושורשיו העתיקים נראים בבירור) אז המסקנה הברורה לאור הניתוח זה שהם מתרשמים ממנו מכל בחינה.

לא מסכים? שיהיה, נראה לי מיצינו את הויכוח המתיש הזה ואנחנו סתם מחרבים את הת'רד בגלל שאת רוב האנשים שאוהבים את הסדרה הדיון הזה לא ממש מעניין, עדיף שתמשיכו לפתח את עניין הגריינדינג ועד כמה הוא קיים (או לא) שזה דיון הרבה יותר מהותי שנוגע בנקודה חשובה ועקרונית בסדרה ושאני סקרן במיוחד לגביו כי הוא גם יקבע את מידת ההנאה שלי מהמשחק הזה :)

אני מקבל את ההצעה שלך :)

אני לא חושב שצריך לפחד מגריינדינג. אם מערכת הקרב כיפית, הגריינדינג יכול להיות כיפי. זה נכון למשחקי סולס, כRPG שמצריך גריינדינג, או למשחק כמו FC, שמצריך farming לדברים מסוימים.
כיף לתוד חיות ולהלחם בהן בFC, אז כיף לעשות את הגריינדינג. כיף להלחם גם באויבים יותר חלשים (בהתחלה בגלל האתגר. מאוחר יותר, בגלל שאלו רגעים נדירים של הרגשת bad ass'יות מהמשחק), אז זה כיף בסולס. אני לא חושב שזה משהו שצריך לגרום לך לפחד מהמשחק. אם המשחק כיף לך, הגריינדינג, שהוא חלק ממנו, יהיה כיף לך.
אני נהניתי גם ממערכת הקרב בתורות של FFX, אז לא הרגשתי שהגריינדינג במשחק פוגע בו בצורה כלשהי.

נ.ב.
ככל שאני רואה יותר מהמשחק, אני יותר משוכנע שBB ממש מתאים להכנס למשחקים של FROM. זה בעיקר בגלל שהוא הרבה יותר פשוט. אין לך אפשרויות בחירה, בנוגע לאיך שהדמות שלך נלחמת. אין לך בחירה בין סוגי שיריון (בעצם, יש לך רק התקדמות לינארית משריון אחד להבא), ההבדלים בין הנשקים זניחים והמבחר הרבה יותר מצומצם.
משחק הרבה יותר פשוט ומפוקס מהקודמים של FROM. נראה שהם ניצלו את הכותר החדש, לא רק בשביל לרענן את הסטינג, אלא גם כדי להפטר מfeature creep, לפני שהוא התחיל להעמיס ולהפוך את המשחק לפחות מוצלח. אני צופה באנשים מתקדמים וחיכית שהמשחק יפתח ויהיו בחירות מעניינות בנשקים, אבל זה פשוט לא קורה.
אותי זה קצת מאכזב, כי אם יש משהו שאני אוהב בARPG שלי, זה תחלופה תכופה של הציוד שלי, אבל אין ספק שיש לזה יתרונות בלהפוך את המשחק ליותר streamed lined.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 אפריל 2015, 21:24

Nucleus_Dawn כתב:
אני מקבל את ההצעה שלך :)

אני לא חושב שצריך לפחד מגריינדינג. אם מערכת הקרב כיפית, הגריינדינג יכול להיות כיפי. זה נכון למשחקי סולס, כRPG שמצריך גריינדינג, או למשחק כמו FC, שמצריך farming לדברים מסוימים.
כיף לתוד חיות ולהלחם בהן בFC, אז כיף לעשות את הגריינדינג. כיף להלחם גם באויבים יותר חלשים (בהתחלה בגלל האתגר. מאוחר יותר, בגלל שאלו רגעים נדירים של הרגשת bad ass'יות מהמשחק), אז זה כיף בסולס. אני לא חושב שזה משהו שצריך לגרום לך לפחד מהמשחק. אם המשחק כיף לך, הגריינדינג, שהוא חלק ממנו, יהיה כיף לך.
אני נהניתי גם ממערכת הקרב בתורות של FFX, אז לא הרגשתי שהגריינדינג במשחק פוגע בו בצורה כלשהי.

זה נכון שיש בזה גם דברים מגניבים כמו למשל הרגשת ה bad ass'יות שציינת אבל אני חושש מהתסריט של אני מפסיד לבוס לא בגלל שאני גרוע אלא כי הדמות לא חזקה מספיק ולכן צריך לעשות farming כולל ניקוי האזור שוב ושוב על מנת לנסות שוב, זה נראה לי משהו שיכול לשבור אותי יותר מרמת הקושי עצמה. כבר מלחתכילה קשה לי עם זה שאם אני מת צריך לעבור את כל הקטע שוב ולהרוג את האויבים שכבר גברתי עליהם, אבל איכשהו מנטלית אני מוכן לזה כחלק מעיצוב המשחק שאולי גם בונה יותר מתח מכל מכשול וגם יותר סיפוק שמצליחים, אבל גריינדינג רב בשביל שיהיה לי צ'אנס מלחתכילה? זה כבר נשמע לי מתיש יותר.
מצד שני יש שחקן שהצליח לסיים את המשחק ללא עלייה בדרגות אז ברור שיש פה גם פקטור חזק לסקיל ושאם אני ממש טוב אני לא אצטרך לעשות גריינדינג רב מדי, העניין זה שאני לא בטוח שאני אהיה מספיק טוב :P

ומה עם שיקויי ריפוי למשל? הרי לכל בוס ראיתי הולכים עם איזה 10 שיקויים ואחרי שהוא הורג אותך מן הסתם הם לא מתחדשים, אז מה, גם פה צריך לעשות גריינדינג כדי להגיע לניסיון השני מול הבוס עם 10 שיקויים? (שהרי בלי שיקויים הסיכויים באמת אפסיים), אתה מבין, זה כבר באמת יכול להעיק, מילא אם הדמות צריכה קצת עלייה בדרגות אבל עכשיו על כל הפסד אני צריך להסתובב בכל המפה ולקוות למצוא שוב חיים לניסיון הבא רק כדי למות תוך 5 שניות ולעבוד פי כמה יותר זמן שוב על הניסיון הבא.

בקשר לפסקה השנייה, יכול להיות שהמבחר קטן יותר ומהבחינה הזו הוא יותר "מפוקס" אבל לפי הדיווחים זה בטח לא עשה אותו קל יותר בשום צורה (נראה שהויכוח הוא בינו ל DS1 כשיש קונצנזוס שהוא קשה יותר מ DS2) ככה שאני לא בטוח עד כמה הוא המשחק שמתאים להכנס איתו לסדרה בגלל זה.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 אפריל 2015, 21:36

bling כתב:זה נכון שיש בזה גם דברים מגניבים כמו למשל הרגשת ה bad ass'יות שציינת אבל אני חושש מהתסריט של אני מפסיד לבוס לא בגלל שאני גרוע אלא כי הדמות לא חזקה מספיק ולכן צריך לעשות farming כולל ניקוי האזור שוב ושוב על מנת לנסות שוב, זה נראה לי משהו שיכול לשבור אותי יותר מרמת הקושי עצמה. כבר מלחתכילה קשה לי עם זה שאם אני מת צריך לעבור את כל הקטע שוב ולהרוג את האויבים שכבר גברתי עליהם, אבל איכשהו מנטלית אני מוכן לזה כחלק מעיצוב המשחק שאולי גם בונה יותר מתח מכל מכשול וגם יותר סיפוק שמצליחים, אבל גריינדינג רב בשביל שיהיה לי צ'אנס מלחתכילה? זה כבר נשמע לי מתיש יותר.
מצד שני יש שחקן שהצליח לסיים את המשחק ללא עלייה בדרגות אז ברור שיש פה גם פקטור חזק לסקיל ושאם אני ממש טוב אני לא אצטרך לעשות גריינדינג רב מדי, העניין זה שאני לא בטוח שאני אהיה מספיק טוב :P

ומה עם שיקויי ריפוי למשל? הרי לכל בוס ראיתי הולכים עם איזה 10 שיקויים ואחרי שהוא הורג אותך מן הסתם הם לא מתחדשים, אז מה, גם פה צריך לעשות גריינדינג כדי להגיע לניסיון השני מול הבוס עם 10 שיקויים? (שהרי בלי שיקויים הסיכויים באמת אפסיים), אתה מבין, זה כבר באמת יכול להעיק, מילא אם הדמות צריכה קצת עלייה בדרגות אבל עכשיו על כל הפסד אני צריך להסתובב בכל המפה ולקוות למצוא שוב חיים לניסיון הבא רק כדי למות תוך 5 שניות ולעבוד פי כמה יותר זמן שוב על הניסיון הבא.

בקשר לפסקה השנייה, יכול להיות שהמבחר קטן יותר ומהבחינה הזו הוא יותר "מפוקס" אבל לפי הדיווחים זה בטח לא עשה אותו קל יותר בשום צורה (נראה שהויכוח הוא בינו ל DS1 כשיש קונצנזוס שהוא קשה יותר מ DS2) ככה שאני לא בטוח עד כמה הוא המשחק שמתאים להכנס איתו לסדרה בגלל זה.

נראה לי שפחות או יותר 100% שתתקל במקרים שבהם תצטרך לעשות grind, כדי לחזק את הדמות והציוד שלך, כי תתקל מול בוס שלא משנה כמה סקיל יש לך, לא תצליח להרוג אותו.
בנוגע לשיקויי ריפוי, אני חושב שזו בעיה רק בהתחלה. יש לך מקסימום של 20, אבל אחרי שלב מוקדם יחסית, אתה פותח מן כספת נוספת, שבה אתה יכול לשמור עד כמות די גדולה של שיקויי ריפוי ובכל פעם שאתה מת, המשחק ממלא לך אוטומטית, עד 20, מהמלאי שנשמר לך. כל מי שהתלונן על הצורך לחזור ולאסוף שיקויים, דיבר על ההתחלה.
גם בהתחלה, זה לא באמת עניין של לעבוד עכשיו 40 דקות, בשביל זה. פחות או יותר כל אויב מפיל אייטמים, באופן קבוע ואחרי פעמיים-שלוש שאתה עובר אזור, אתה גם יודע בדיוק איפה נמצאים כל האויבים עם השיקויים שאתה צריך. אם זה קורה, אז זה עניין של 10 דקות, בשביל השיקויים. עיקר הגריינדינג, הוא בשביל להרוויח מחדש נשמות שאיבדת.

הדרך לא להצטרך גריינד, היא לא לאבד אף פעם נשמות ולנצל אותן אך ורק על בדיוק הדבר שאתה צריך (שזה בלתי אפשרי בלי מדריכים במשחקי סולס והרבה יותר פשוט בBB). זו לא באמת אפשרות במשחקים של FROM. יהיה לך יותר מפעם אחת רגע מתסכל שבו תאבד איזה 4-5 רמות, או שדרוג או שניים של הציוד שלך. לעיתים זה אפילו לא יהיה באשמתך, אבל זה חלק מהמשחק ולומדים לסבול את זה ולהמשיך הלאה.

לגבי הקושי - כמובן שלא שיחקתי, אבל אחרי כמה עשרות שעות עם משחקים באותה הנוסחא, זה באמת נראה לי לא קשה במיוחד. קצת כמו שאחרי פורטל הראשון, הפאזלים בפורטל 2 כבר לא כאלה מאתגרים, פשוט בגלל שכבר למדת "לחשוב עם פורטלים". אז פה למדת כל מיני שטיקים, כמו אם יש בוס גדול, אל תנסה להתרחק ממנו, אלא תכנס לו בין הרגליים, כי שם ההתקפות שלו לא יפגעו בך כל כך, או לצפות לזה שמידי פעם אויב מרוחק יזרוק עליך בקבוק מולוטוב, בזמן שתהייה עסוק עם אויבים אחרים וכן הלאה.
הטריקים הם אותם טריקים. אחרי שלמדת אותם, זה הופך את המשחקים להרבה יותר קלים. אני מאמין שזה גם עיקר הסיבה שהרבה חושבים שדארק סולס 2 כל כך הרבה יותר קל מדארק סולס. הוא פשוט מחזר המון, אז אנשים לא היו צריכים ללמוד דברים בסיסיים בגישה לאתגרים מחדש.
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 12 אפריל 2015, 23:49

טוב לא הייתי פה יום שלם וכבר הגזמתם עם כמות התגובות, באיזשהו שלב ראיתי שדיון הגריינדינג חוזר על עצמו ההודעות ארוכות ואני עייף אז תסלחו לי שלא קראתי את הכל :)
אבל בכל זאת, אני רוצה להביע את דעתי רגע בנושא.
קודם כל גריינדינג באופן כללי, זו צורת משחק שנעשה בה שימוש בעיקר בJRPG קלאסי. בשביל לנצח בוס, או כל אויב, שתפגוש במהלך המשחק אתה צריך תמיד להיות פשוט יותר חזק ממנו. כלומר בסופו של דבר את הבוס האחרון במשחק אתה תנצח רק כשתיהיה היצור הכי חזק בעולם המשחק.
לכן אי אפשר לעבור את המשחק בלי גריינדינג, כי הבוסים בשביל להיות קשים תמיד יהיו יותר חזקים ממך עד ש"תתאמן" בשביל לנצח אותם (תעשה גריינדינג) ואז רק כשתיהיה חזק מהם תוכל לנצח. לכן יש "קיר" כמו שתיארו כאן, לא תוכל לעבור בוס עד שלא תיהיה חזק ממנו.
העובדה שאפשר לעבור את כל משחקי סולס עם דמות רמה 1 בלי נשק משופר וממש ממצב אפס, היא ההבדל הבסיסי בין צורות המשחק. נכון, גם אני אחרי ניסיון של מאות שעות במשחקי הסדרה ככל הנראה לא אצליח לעבור את המשחק ככה, מתוקף היותי שייך לגזע "לא-קוריאני" (כך אומרים), אבל עצם העובדה שזה אפשרי מדגישה את ההבדל הבסיסי - במשחקים מבוססי גריינדינג אתה פשוט לא יכול לעשות את זה. אם כן אפשר לקבוע שהמשחק הוא לא משחק מבוסס גריינדינג בתור התחלה כעובדה.
עכשיו השאלה היא האם אפשר לעשות במשחק גריינדינג? והתשובה היא כן, בדיוק כמו כל משחק שיש בו יצורים מתחדשים, אתה יכול על הנייר לעשות גריינדינג ולהפוך לOP יותר ממה שהמשחק מצפה ממך. אבל אז נשאלת השאלה, האם זה כדאי?
וכן התשובה היא לא, ואני אפרט את זה בשתי דרכים.
1) קודם כל האם אתה יכול להיות יותר חזק מבוס? חד משמעית לא. אני מבטיח לך שגם את הבוס הכי חלש בסדרה אתה לא יכול לנצח על ידי זה שתעמוד מולו ותתקיף - כלומר תיהיה פשוט יותר חזק ממנו. לא משנה כמה תשחק אני מבטיח לך שמבחינת הstats הבוס הראשון במשחק יהיה יותר חזק ממך כשתיהיה בסוף המשחק. אם ככה זה אומר שכל הבוסים הם בבסיס מבוססי סקיל כי כולם פשוט יותר חזקים ממך ולכן אתה חייב "לשחק יותר טוב מהם" בשביל לנצח אותם. כלומר ללמוד את התנועות שלהם, לתקוף רק כשאפשר וכו'.
בנוסף כל בוס ששווה משהו במשחק הזה תמיד יהרוג אותך בטעות קריטית אחת לא משנה מה, ככה שלהיות חזק יותר רק נותן לך לנצח את הבוס מהר יותר מה שאומר שיש לך פחות זמן לעשות טעות מול יריב חזק ממך - כלומר קרב יותר קל.
אם ככה, על הנייר, המשחק הוא קודם כל לא מבוסס גריינדינג, כן מבוסס סקיל (כי תאורטית, אפשר לנצח את הבוסים גם כשאתה לא משתדרג בכלל כלומר מבחינת המשחק במינוס ולא בפלוס בעזרת גריינדינג) אבל בכל זאת להיות יותר חזק זה תמיד משהו שיקל עליך את הקרב, מה שאומר שלעשות גריינדינג זו תמיד אפשרות, גם אם המשחק לא מבוסס עליה, בשביל לעבור שלבים קשים, לא? לא, כי זה מוביל לנקודה השנייה -
2) האם זה כדאי לעשות גריינדינג במשחק? התשובה היא פשוט לא. אתה יכול לעשות כן, כי במשחק יש אויבים מתחדשים, אבל פשוט אין סיבה. כמו שכבר אמרתי גם במקרה הכי גרוע אתה תגיע ל"נקודת שיא" כבר באמצע המשחק (לפחות בדימון ושני הסולס). מה זה נקודת שיא? זה אומר שהנשק שלך משופר עד הסוף ושלעלות רמה הופך להיות כל כך יקר שזה לא משתלם (מה גם שמ40 כל נקודה לכל stat שווה למעשה חצי, ובשביל להגיע לכוח של כאילו 41 אתה צריך בפועל כוח 42, מה שממש הופך את זה לחסר משמעות), מאיזשהי נקודה במשחק פשוט כבר אין לך מה לעשות עם נשמות חוץ מלחדש ציוד זול כמו חצים, אז איזו תועלת יש בגריינדינג? בריצה הראשונה שלי בDS2 למשל אני זוכר שב3/4 משחק הסתובבתי באיזורים חדשים ומסוכנים עם 300 אלף נשמות עלי (שזה המון) פשוט כי לא היה לי כוח לחזור לאיזור הראשי ולעשות איתן משהו, זה לא היה שווה לי את ה15 שניות שזה לוקח ופשוט לא היתה לי בעיה להסתכן ולאבד אותן אם אמות, הן היו חסרות משמעות. אז איזה טעם יש בגריינדינג? ואני אומר את זה לא כי זה נראה לי הגיוני או כי ככה אני מרגיש, אני אומר את זה מתוך נסיון שבכל אחת מהריצות שלי בכל אחד ממשחקי הסדרה תמיד "נתקעתי" בסוף עם עודף של נשמות, וזה בלי לעשות חצי דקה של חזרה אחורה שלא כחלק רציף מהמשחק.

אז בסופו של דבר המשחק הוא משחק מבוסס סקיל ויהיה חזק ממך גם כשתיהיה OP בצורה הקיצונית ביותר, כלומר גם אחרי עשרות שעות של גריינדינג.
אבל לבזבז גריינדינג של עשרות שעות לא באמת יתן לך כלום חוץ מלקדם אותך ל"נקודת השיא" בשלב מוקדם יותר במשחק, אז כן, אולי הרווחת שעה יותר קלה בתוך המשחק אחרי שעות של גריינדינג, אבל איפשהו במשחק אתה מגיע לנקודת שיא ומה שיש לך זה מה שיש לך והאויבים הם שממשיכים להתחזק. ככה שבשלבים הבאמת קשים (בסוף המשחק) אתה תיהיה באותו הכוח, ככה שאין לגריינדינג תועלת גם אם הוא אפשרי בצורה שבה המשחק בנוי.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 13 אפריל 2015, 00:03

"ריצה ללא חזרות במשחק, לא מספקת מספיק נשמות, כדי שהדמות שלך תהייה חזקה מספיק"

אם ניתן לסיים את המשחק בלי לעלות אף רמה, אז כנראה שעובדתית זה לא נכון, והגיונית זאת מסקנה מאוד סובייקטיבית.

גם אם נלך על השחקן הממוצע ובניגוד למה שאתה אומר, המשחק מעוצב באופן כזה שהוא תמיד יקבל נשמות אחרי בוס ולא יאבד אותם בגלל שכמעט תמיד יש מדורה אחריו (בטוח בסולס 2) בלי יותר מידי או בכלל סיכונים בדרך. זה יותר ממספיק בשביל לשמור על דמות "חזקה". הנטייה הטבעית, אם כבר, בבוס שאתה מת בו הרבה, זה לרוץ ולדלג על אויבים בגלל שאין לך סבלנות אליהם בפעם העשירית ואתה כבר רוצה לחזור לסיבוב נוסף נגד הבוס. עשיתי בדיוק את זה במערה עם כל הרעל והתולעים ב ds2 למשל.

אני לא זוכר את המספר המדויק, אבל הייתה איזה נקודה מתוקה של lv (ביחס לבילד שלך) שכל הקהילה הפסיקה לעלות רמות כדי לשחק ב pvp ביחד. לא יודע אם זה עדיין ככה היום, אבל כנראה שהרבה אנשים לא חשבו שצריך לעשות גריינדינג מטורף בשביל לסיים את סולס. משחק שלדעתי הוא מאוד הוגן, ואם נהרגתי זה כנראה באשמתי. בכל החצי השני של המשחק השני לא טרחתי בכלל לעלות lv עם הסולס שלי, אשכרה רק לשימוש בנסיונות עם כל מיני נשקים מוזרים שאתה יוצר מבוסים וכאלה ויש להם התקפות מיוחדות.

לא שיחקתי בבלאדבורן אבל לעשות גריינדינג בהתחלה זאת כנראה עצה טובה לשחקן מתחיל, שהרי הקושי האמיתי במשחקי סולס לשחקן מתחיל, מנטלית, הם הכמה שעות הראשונות עד שיש את הקליק הזה ואתה מבין את המשחק, אחרי זה שום מוות כבר לא ישבור אותך, לכן כל יתרון וכל מרווח טעויות נוסף שאתה יכול להרוויח בהתחלה יעזור כנראה.
כמו שהעצה למתחילים בדראק סולס הייתה לשחק עם Pyromancer אם אתה רוצה איזי מוד בשלבים הראשונים, או לירות 20 חצים על הזנב של הדרקון בגשר בשביל לקבל נשק חזק משמעותית מכל מה שאתה יכול להשיג בשלב הזה של המשחק, זה כמובן לא אומר שזאת הדרך היחידה או אפילו הנפוצה לשחק, רק אומר שהם הכניסו אפשרויות להקל על שחקנים פחות טובים.

לכן שאתה אומר לו שהוא יתקל בבוס שלא משנה כמה טוב הוא יהיה, הוא לא יצליח להרוג אותו בלי גריינד, כי ככה המשחק בנוי, אתה פשוט מטעה אותו. אם הוא יהיה טוב כמו שמשתמע מדבריך הוא יצליח, והוא יצליח בפעם הראשונה, והוא גם יעשה את זה שהדמות שלו ערומה, הנשק בסיסי, והוא עוצר לעשות "מחווה" מצחיקה פעם ב 7 שניות.. זאת כמובן מסקנה ברורה, בסיסית, עובדתית וקצת מוקצנת.. אבל עדיין מדוייקת, לא משנה כמה let's play ששוחקו אחרת ראית, זה לא ffx, פשוט לא עובד ככה. מהבחינה הזאת הוא הרבה יותר דומה למשחקי mega man ישנים שדורשים - ניסוי, טעיה, למידה, ורפלקסים סבירים. וכן אם תמצא תוספת לחיים במגה מן זה יכול לעזור לך, אבל רחוק מלהיות הכרחי או קריטי.
נערך לאחרונה על ידי idan ב 13 אפריל 2015, 02:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 אפריל 2015, 02:21

שניכם מבססים את כל הטענה שלכם על מצב קיצון שלא מייצג דבר.
זה שמישהו מסוגל לסיים את המשחק בלי לעלות רמות, לא משנה את העובדה ש99.9999% מהשחקנים צריכים לעלות רמות כדי לסיים את המשחק וימצאו את עצמם נתקלים באתגר שיצריך גריינדינג, לפני שהם יוכלו להמשיך.
בדיוק כמו שזה שמישהו יכול לסיים את המשחק ב44 דקות, לא הופך את המשחק למשחק באורך 44 דקות.

כל ההתפלספויות על "מבוסס גריינדינג" לא משנים הרבה. הרי הטענה מעולם לא היתה שהמשחק הוא 100% גריינדינג. אפילו בJRPG שאתם נהנים לכתוב טעויות עליהם, אין באמת צורך להיות הדמות הכי חזקה בעולם המשחק, כי בכל JRPG, כבר הרבה מאוד שנים (כולל FFX, במקרה), יש לא מעט טקטיקה (וסקיל, בJRPG עם מערכות קרב בזמן אמת). למשל, במשחקי פוקימון, אפשר לנצח את הelite four, כאשר כל מה שיש לך זה מג'יקארפ אחד ואייטמים נכונים בתיק. אז מזה אפשר להסיק שלא צריך לאמן ולפתח פוקימונים ושהמשחק "לא מבוסס" על זה? כמובן שזו גם דוגמא למקרה שבו לא צריך להיות עם הפוקימונים הכי חזקים, אלא פשוט להבין את החוקיות ולעשות שימוש נכון בפוקימונים שלך. למעשה, עד X\Y כל הפוקימונים שאיתם ניצחתי את הליגה, היו חלשים מכל פוקימון שבו נתקלתי בקרבות האחרונים. אז נראה לכם שאפשר להגיד שאין צורך בגריינד במשחקי פוקימון, בגלל זה?
הרבה יותר סביר להניח ששחקן יצטרך לעשות גריינדינג, מאשר שהוא לא יתקל בזה לאורך המשחק כולו. המשחק בנוי סביב זה (כי חייבים לחזק את הדמות ואת הציוד. חייבים.) והמערכת שגורמת לך לאבד את הניסיון שהרווחת, דואגת לוודא הזה (במיוחד עבור שחקנים חדשים).
יש בו, כפי שכבר אמרתי כמה פעמים, אייטם שכל ייעודו הוא לאפשר לשחקן לעשות גריינדינג נגד אויבים חזקים יותר משנמצאים באזור, באופן רגיל.
המשחק מעודד גריינדינג באופן כל כך פעיל וברור שלהגיד שזו לא הדרך ה"מומלצת" לשחק בו, או שזה איכשהו פוגע בחוויה, זה לחלוטין תמוה.
אם אתה בקושי מת ויודע לנצל כל נשמה שאתה מוצא בדיוק לstats שאתה צריך ואתה אפילו לא מבזבז על שיפורי נשק לא טובים וגם אתה מוכשר באופן חריג (כנראה בגלל שעשית גריינדינג והתאמנת המון במשחק), אז אתה יכול לעבור את המשחק, בלי הצורך בללכת בחזרה לאזורים ולהרוג אויבים במיוחד בשביל הניסיון שאתה מקבל מהם. עבור אלו שלא באלפיון העליון של השחקנים, זה בהחלט הכרחי.

אנחנו מדברים פה על RPG. לא על קווייק. זה לא משחק שכל כולו מבוסס על סקיל, אלא משחק שמבוסס באופן כבד מאוד על נתוני הדמות והיכולות שלה ועל איסוף ניסיון, שמאפשר לך לשפר את הנתונים הללו. זה גם משחק שההתקדמות בו מבוססת על הריגת בוסים קשים במיוחד (ולעיתים זולים במיוחד), שאימון ושיפור הדמות לפניהם זו הדרך הכי מתבקשת להפוך את הקרבות מולם לאפשריים.

יש גם כל מיני טענות פשוט לא נכונות, כמו זה שהבוס הראשון תמיד יהיה חזק יותר ממך. הרי ברור שזה לא המצב, כשבוסים במשחקים של FROM הופכים לאויבים רגילים, בהמשך הדרך. אפילו בוסים מאמצע הדרך, אפשר לפגוש כסתם אויבים בהמשך (אפילו פגשתי בוס כאויב רגיל, לפני שפגשתי אותו כבוס, כי שיחקתי במשחק בסדר שונה משהמפתחים התכוונו).
תמונה

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 13 אפריל 2015, 02:59

בין מקרה הקיצון הזה לגריינדינג המטורף שתיארת פה (שהוא קיצון אחר לדעתי), יש הרבה אמצע, שם אני, עוד שני משתמשים בפורום ולדעתי החלק העיקרי של השחקנים נמצא. זה פשוט הרבה יותר קל להוכיח טענה שיש דוגמא כל כך חותכת לאיך שהמשחק בנוי, בניגוד למשחקי גריינדינג מובהקים שם זה פשוט לא אפשרי גם באחוז הבודד הזה.

ובוא נגיד ככה, אם אתה תהיה Level 50 ותשחק ב pvp נגד 150 שלא יודע לעשות parry ו Riposte , אתה תנצח אותו ב 9 מתוך 10 פעמים. (לא כולל קוסמים שבאופן טבעי משנים את הדינמיקה של הקרב ודי מגעילים באופן כללי)
הבילד רלוונטי, הסטט הוא חשוב, אף אחד לא אומר שלא. אבל הסקילס יותר, לא ברור איך אפשר לטעון אחרת. ואלא אם עשית איזה טעות טיפשית כמו לשים את כל הסולס ב int כשאתה משחק ב dex או משהו מדומיין כזה, אני באמת לא יכול לחשוב על שום סיטואציה שאתה מרגיש שמה שחסר לך מול בוס זה עוד עלייה ברמה או שתיים (כן, אם תעלה 30 רמות לפני בוס בחצי הראשון של המשחק, זה כנראה יעזור, אבל זה לא נשמע כיף במיוחד לשחק ככה, בוודאי שלא הכרחי). אני כן יכול לחשוב על סיטואציה שבה אתה מרגיש שהנשק שלך כבר פחות מחזיק ואתה צריך לשפר אותו, אבל זה לא קשור לבוס כזה או אחר, אתה תרגיש את זה על האויבים הרגילים הרבה לפני וזה בדר"כ מגיע בנקודה שהמשחק רוצה שתעשה את זה, ובנקודה הזאת סביר להניח שיהיה לך את רוב מה שאתה צריך בשביל לעשות את השיפורים הנדרשים. בוא לא נשכח את כל הסולס ב inventory שלך שאתה אוסף בנוחות כל המשחק, שיש מי שיטען, נמצא שם בדיוק בשביל שלא תצטרך לעשות פארמינג בנקודות האלו אם אתה קצר בנשמות באותו הרגע. למרות שזה אשכרה נון אישו ב ds2 שאתה יכול לחזור למג'ולה או לנפח מתי שבא לך ויש לך 3-4 מדורות בכל איזור, הסיכון במשחק הזה מינמלי.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 13 אפריל 2015, 08:20

מחזק את עידן
כמו שאמרתי, אני כנראה לא אצליח לסיים את המשחק עם דמות רמה 1 לא משודרגת, אבל, וכאן אני מדבר על עובדה שמבוססת על כעשר ריצות שונות במשחקי הסדרה, אני יכול, מה זה יכול? אני תמיד עובר את משחקי הסדרה בלי דקת גריינדינג. ברור שאני עולה רמות, אבל הטענה היא שהמשחק נותן לך מספיק בריצה רציפה ושלא צריך גריינדינג, לא שלא צריך לעלות רמות בכלל.

בסופו של דבר יש פה ארבעה שחקני סולס, שלושה מהם אומרים שהם לא עשו גריינדינג בשביל לעבור את משחקי הסדרה, ואתה אומר שכן היית צריך. מה אני אגיד לך, בהתחשב בזה שאין סיבה להאמין שמישהו משקר כי הוא מקבל כסף מFROM על פרסום כוזב, הרבה יותר הגיוני סטטיסטית שאנחנו ה"שחקן הממוצע" שאתה כל כך אוהב להזכיר מאשר אתה.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 13 אפריל 2015, 10:39

Nucleus_Dawn כתב:

---

עידן, זה 10 פעמים, כדי שאויב לא יופיע שוב. עשיתי את זה בכמה מקומות. קראתי על הרבה שחקנים אחרים שעושים את זה וראיתי גם let's players שעושים גריידינג (גם בדארק 1). קל מאוד לאבד כמות גדולה של נשמות במשחק הזה ובכל פעם שזה קורה, אתה חייב לעשות גריינדינג, כדי לא להתקע מאחור, עם דמות חלשה מידי.
קל מאוד להתקל בבוס זול ולא הוגן במשחק הזה וכשזה קורה, אתה מאבד את הנשמות שלך ונאלץ לעשות גריינדינג, כדי להשיג אותן חזרה, או שאתה נאלץ לעשות גריינדינג, כדי לחזק את הציוד ואת הדמות שלך מספיק, כדי שתוכל להביס אותו.
קל מאוד למצוא ציוד שהדמות שלך לא מספיק חזקה כדי להשתמש בו וכשאתה נתקל בציוד כזה, הנטיה הטבעית היא לעשות גריינדינג, עד שתוכל להשתמש בו.
זו לא איזו חוויה חריגה שלי. זו הדרך שבה המשחק מעוצב, באופן ברור (שוב להזכיר שיש במשחק אייטם שכל המטרה שלו היא לאפשר גריינדינג, אחרי שכל האויבים מתים?). ריצה ללא חזרות במשחק, לא מספקת מספיק נשמות, כדי שהדמות שלך תהייה חזקה מספיק. בטח ובטח לא אם מתחשבים במאות אלפי הנשמות שמאבדים תוך כדי משחק.

אפילו במדריכי מתחילים של BB ראיתי כבר פעמיים את העצה "תעשו גריינדינג ותעלו רמות, לפני הבוס הראשון".

איך תעשה Farming בBB לפני הבוס הראשון? אוייב ממוצע שווה 40 נשמות שם בשלב הראשון, אם אתה הורג את כל היצורים לפני הבוס אתה מרוויח, תחזיק את עצמך - 1000 נשמות!!! החל מהרמה השלישית עולה שם בערך 2000 לעלות רמה, מה שנקרא בהצלחה, מה גם, למה צריך לעלות רמה מול הבוס הראשון? לא יותר פשוט ללמוד אותו ולגלות שאתה יכל פשוט לא להנעל איליו ודיי בקלות להיות בעקב שלו, או לחילופין לקנות מולוטובים שעולים כולה 180 נשמות (קורולציה לכמות שאתה מרוויח, זוכר?) ולהוריד לו ים נזק דיי בקלות?
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 12 אורחים