swiss-the-engine כתב:לגבי דור קודם/דור הבא צריך לזכור שהמחיר הממוצע של משחק דור הבא גבוהה באופן משמעותי מאוד מאשר אותו המשחק על הדור הקודם.
DrKeo כתב:עם כל הכבוד פרנצ'ייז שנתי פלוס משחק AAA אחד בכל שנה ב3 שנים האחרונות של הקונסולה (וזה רק נעשה גרוע יותר מהיציאה של הONE מן התסתם, על זה אין באמת תלונות) זאת לא ממש תמיכה.
DrKeo כתב:לסוני יש בעיה בפרישת משחקים שלהם, יכולה להיות להם שנה עם שני משחקים בקושי ושנה עם 8 בלעדיים
swym כתב:הבעיה היא שמה שאתה קורא לו "3 השנים האחרונות של הקונסולה" הוא למעשה "השנה השביעית, שמינית, ותשיעית" של הקונסולה. להשוות את זה נניח ל-3 השנים האחרונות של הXbox או הGamecube שזכו לחצי מאורך החיים של ה-360 זו לא חוכמה. השאלה היא כמה קונסולות אחרות יש שקיבלו תמיכה לאורך עשור, לא כמה קונסולות יש שקיבלו אחלה תמיכה בשלוש השנים האחרונות שלהן שהן בעצם מיתרגמות לשנים 2-4 של הקונסולה...
חוץ מזה, מיקרוסופט תמכה בקונסולה עם עוד כותרים - אבל כמו שכתבתי עוד פעם הכותרים האלו היו כותרים שזרקו זין על שוק הcore שלה וניסו במקום זה לתפוס את השוק של משתמשי הWii. אם רק מיקרוסופט היו מקשיבים לי...
זה לא בכוונה. יש להם פשוט הרבה מאד סטודיואים שלא יודעים לנהל לו"ז. הם בדרך כלל כן מכוונים למצע את השחרורים בהכרזות המקוריות שלהם, אבל אז תמיד בכל שנה שניה יוצא שאיזה 3 מתוך 4 משחקים גדולים נדחים.
Bandai Namco replace one No1 with another as ‘The Witcher III: Wild Hunt’ replaces ‘Project Cars’ at the top of the All Formats chart.
In terms of sales it smashes the week 1 sell through of ‘Battlefield Hardline’ by 53% to become the biggest debut week for a title in 2015 so far. It matches the debut position of ‘The Witcher 2: Assassins of Kings’, but ‘Witcher III’ also delivers an increase of 608% on the week 1 sales of its 2012 predecessor. Available across three formats, PS4 is the clear winner taking a 63% share.
63 per cent of physical copies were sold on PlayStation 4, 32 per cent on Xbox One and five per cent on PC. Of course, the lion's share of PC sales will be digital (Chart-Track's data does not include download sales).
DrKeo כתב:מדובר בשנה השישית, שביעית ושמינית, 2011 היא השנה השישית של הONE לא השביעית. מיקרוסופט ידעה שהיא לא מתכוונת להוציא קונסולה בקרוב ב2011 ועדין לא ממש עניין אותה להוציא משחקים בשלוש שנים הללו. היא קצת נטשה את הקונסולה.
swym כתב:קודם רשמת "3 השנים האחרונות של הקונסולה", בגלל זה הבלבול.
אבל מיקרוסופט כן הוציאה משחקים. גם ב-2011 שציינת לרעה וטענת כאילו היו בה שני משחקים בלבד מיקרוסופט הפיצה בפועל את פורצה, גירס, היילו אניברסרי, the gunstringer, קינקט דיסנילנד, וקינקט ספורט 2 - זה יותר משחקים ממה שהיא הפיצה ב-2006 או 2009 למשל. וכל זה עוד לפני משחקי הארקייד שם מיקרוסופט הפיצה יותר משחקים מכל שנה קודמת.
ולכן מה שאתה מפספס הוא שהתמיכה של מיקרוסופט בקונסולה גם בשנים המאוחרות שלה היתה יחסית גבוהה. אלו פשוט לא הכותרים שמעניינים אותנו (או לפחות את רובנו) כגיימרים, ומיקרוסופט בחרה לעשות אחד על חשבון השני - ועל הבעיה הזו שלהם כבר כתבתי קודם.
DrKeo כתב:מיקרוסופט הוציאה שני כותרי AAA בשלוש שנים שהובילו לONE כשאחד מהם היה פורצה שהוא כותר שנתי.
swym כתב:אתה סתם מעוות את ההגדרה כדי שתתאים ל"משחקים שמתאימים לי", ואפילו אז טועה בספירה: ב-2011-2013 מיקרוסופט הוציאו ל"AAA נדב" שני משחקי גירס, שני משחקי פורצה, והיילו אחד (היילו 4, לא הרימייק). יש משחקי בררה לקינקט שאין מה אין מה לספור, אבל משחק כמו דאנס סנטרל זה בכל זאת משחק בפרופיל גבוה (*קצת* יותר ממשחקי סינגסטאר) שזוכה לתקציבי הפקה ושיווק עצומים - וזה משהו שמיקרוסופט החליטו שהוא בא על חשבון דברים אחרים.
למה? כי לדעתה היתה מספיק תמיכה בגיימרים מצד ג' בשנים האלו מצד אחד, והיא לא לקחה בחשבון את חוסר הרלוונטיות של שחקני הקזואל מצד שני. מן הסתם זו היתה טעות שעולה להם בדור הנוכחי, אבל במקביל מיקרוסופט העלתה את מינון ההפצה של משחקי הארקייד בצורה חסרת תקדים וגם מאלו אתה בוחר להתעלם - למרות שהיום משחקי ארקייד שברמת התוכן וההפקה שלהם עולים על משחקים שמיקרוסופט הוציאה בעבר לריטייל.
אבל בקריטריון של "תמיכה בקונסולה לאורך עשור" לא מסתכלים רק על משחקי הריטייל שמעניינים את נדב (מינוס אלה שהוא שכח מהם כי במילא לא היתה לו קונסולה בשנים האלו), ולא בוחרים שרירותית את שנים שש עד שמונה כי נדב החליט ככה. עצם העובדה שעכשיו כבר 2015 וקונסולה בת 10 זוכה למשחק כמו טומב ריידר זה חסר תקדים בתעשיית הקונסולות כשזה מגיע לתמיכה ארוכת טווח. למעשה זה כל כך חסר תקדים שכולם כאן מחכים ומצפים שהיא כבר תכריז על ביטול הגירסה הזו.
DrKeo כתב:דנס סנטרל לא רלוונטי כי דברנו על תמיכה בקונסולה לנו, לגיימרים של AAA (שאם בא לך לקרא להם נדב תקרא להם נדב), באותה מידה הם יכלו לעשות סדרות טלביזיה לXBOX TV ולהוציא אפס משחקים וזאת עדין הייתה תמיכה, פשוט לא אחת רלוונטית. מיקרוסופט הרגה את ה360 בשלוש שנים האלה לגיימרים, אתה בעצמך אמרת שהם הוציאו 6 משחקים ב3 שנים שחצי מהם זה פורצה שזאת כמות כל כך פתטית שאנחנו שורפים את סוני על זה כרגע.
בקיצור, מבחינת הגיימרים ה3 שנים האחרונות של ה360 היא הייתה מתה במים, מכרתי אותה ב2011 ואפילו לא היה לי דגדוג קליל של חרטה כי פשוט לא היה מה לשחק עליה.
swym כתב:דנס סנטרל הוא משחק ריטייל עם הפקה של AAA, ולכן אולי עדיף לקרוא למשחקים שאתה בוחר סלקטיבית "משחקים של נדב" - זה הרי מסתדר גם עם זה ששכחת חצי מהמשחקים שההית בעצמך מקטלג כ"לגיימרים". אבל כל מה שאתה טוען מעבר לניואנס הזה הוא בדיוק מה שאני טענתי קודם: התמיכה של מיקרוסופט בקונסולה סובבת עשור שלם וזה דבר כמעט חסר תקדים, פשוט החל מיציאת הקינקט ובשנים הרעות של דון מאטריק היא קצת זנחה את הcore gamers לטובת רדיפה אחרי קהל הWii. אבל עדיין (בזכות תמיכה מצד ג') היו הרבה יותר משחקים לגיימרים בשנה השישית עד העשירית לחיי ה-360 בהשוואה לכל קונסולה שקדמה לה.
(חוץ מזה, ה-360 שמכרת ב-2011 זכתה למיטב זכרוני לבאן מהאקסבוקס לייב - מה שדי הופך אותה למשקולת נייר כי חצי מהפונקציונליות של המכשיר היא בלייב)
DrKeo כתב:דנס סטנרל הוא משחק לפריחות בנות 14, לא לגיימרים. כלומר באמת בן אדם, קצת תום לב. מיקרוסופט נטשה את הגיימרים החל מ2011, אין דרך אחרת להסתכל על זה. אתה רוצה להאשים את דון מטריק? אחלה, גם אני מאשים אותו. בדיוק בגלל זה אמרתי שאני בספק שעם פיל ספנסר זה יקרה. אבל לחיות בסרט שמיקרוסופט נתנה תמיכה לגיימרים החל מ2011? לא היה ולא נברא.
swym כתב:כלומר, אתה בעצם חוזר פה על כל מה שאמרתי מההתחלה לפני שהתחלת להתווכח עם זה עם טיעונים לא קשורים? איך עצם העובדה שדנס סנטרל הוא משחק לבנות 14 סותר את העובדה שמדובר במשחק עם הפקת AAA?
DrKeo כתב:1) דאנס סנטרל הוא לא משחק עם הפקת AAA, אנצ'רטד זה משחק עם הפקת AAA. אפילו ביחס לגיטר הירו לא מדובר בהפקה גדולה.
2) הטיעון הוא פשוט, מיקרוסופט זנחה את הפקות הAAA לגיימרים בשלוש שנים האחרונות של ה360 והלכה על זול, קז'ואלי ורווחי. כן, אשמת דן מטריק, אבל עדין זה מה שמיקרוסופט עשתה.
3) המכירה של ה360 נבעה מזה שלא היה לי אונליין, החוסר אכפתיות לזה שאין לי 360 יותר נבעה מזה שלא יצא לה משחק אחד שעניין אותי במשך אותן 3 שנים חוץ מאשר גירס 3.
swym כתב:1) כן הוא כן. לא כל משחק AAA הוא אנצ'רטד, ודאנס סנטרל 3 עולה ברמת ההפקה שלו על הרבה מאד משחקי AAA בכל הפרמטרים (מאיכות הגימור, דרך עלויות ההפקה בפועל, ועד למסע יחסי הציבור שלו).
2) הטיעון שלי היה פשוט "מיקרוסופט המשיכה להשקיע ב-360 באופן שוטף במשך עשור שלם, והקונסולה זכתה לקטלוג משחקים בלתי נתפס גם בשנים המאוחרות שלו". אתה בחרת להתעלם ממה שכתבתי ולתקוף טיעון אחר שפשוט לא קיים - כזה שאני בעצמי שללתי עוד קודם
3) עשה לי טובה... הרי לא יכולת לצפות מראש איזה משחקים יהיו לגיימרים שלוש שנים קדימה כשמיקרוסופט בקושי מכריזה עליהם שנתיים קדימה. מכרת אותה ברגע שהבנת שאין לך יותר יכולת לשחק אונליין וציינת בזמנו במפורש שזו הסיבה למכירה. אתה יכול להתלונן שלא מצאת הצדקה לקנות קונסולה נוספת, אבל אנחנו חוזרים לזה שמה שזה כלל לא רלוונטי למה שאני כתבתי.
swym כתב:א) שוב, תחליף את הביטוי AAA בביטוי "משחקי נדב" ואז תהיה צודק. אבל דאנס סנטרל הוא כן משחק AAA לפי כל הגדרה פורמלית.
ב) שוב אתה בוחר להתייחס לשנה אחת ספציפית ולהתעלם מהאחרות. זה שהPS3 קיבלה המון משחקים ב-2013 כי חצי מהמשחקים של 2012 לא עמדו בדדליין זה משהו אחד, וזה שאתה בוחר להתעלם מכך שה-360 נמצאת שנה יותר בשוק (ולכן את 2013 שלה צריך להשוות ל-2014 של הPS3) זה משהו אחר. אבל כשמדובר על תמיכה לאורך עשר שנים הכוונה היא ל-10 שנים, ולא לשנים הספציפיות והמשחקים הספציפיים שמעניינים אותך. אתה מתלונן על השנה השמינית של הקונסולה בשוק (בזמן שאפילו לא היתה לך קונסולה ואת המשחקים שכן יצאו לה לא ידעת למנות) אתה לא מספק שום דוגמא לקונסולה שעשתה הרבה יותר בשנה השמינית שלה.
ג) לWii היתה תמיכה רחוקה מאד מלהיות פנומנלית. היא יצאה אחרי ה-360 ומתה הרבה לפניה, והתמיכה מצד ג' עבורה נקברה בתחילת הדרך. וצד ג' זה חשוב לא פחות מצד א' - זה מה שלמעשה החזיק את הPS והPS2 כשתי הקונסולות המצליחות ביותר בכל הזמנים.
Kazz כתב:ברבעון שהסתיים במרץ 2013, אינפינייט שלח 3.7 מילון עותקים. ברבעון שהסתיים ביוני 2013, אינפינייט שלח 4 מליון עותקים. כשנה אחר כך, בתקופת הדיווח שהסתיימה במרץ 2014 נאמר שהLTD משלוח של המשחק הוא 6 מיליון. אם בשנה וקצת הראשונה שלו בשוק הוא הוסיף רק 2 מליון, אז לא, אין סיכוי שאחרי עוד שנה הוא הכפיל את ה LTD שלו - לא משנה כמה טובים היו המבצעים עליו. מה שניפח את המספר הוא עותקי הPS+ וכנראה גם ההאמבל באנדל. אתה אוהב להליץ על דיווח מספרים שכאלה שצריך לקחת בחשבון את המחיר - אז יאללה תיקח בחשבון. לפי isthereanydeal, אינפינייט כבר נמכר ב5$ וזה גם כנראה לי כל הקופונים למינהם. המשחק היה בהאמבל באנדל. מה עוד אתה רוצה? מחיר של 5 דולר לא שונה מהמחירים של כל שאר המשחקים שאתה מתעקש לשים עליהם כוכבית בעקבות באנדלים ומבצעים.
לא מוצא את הלינק שרמז על ביושוק לעומת אינפינייט, אבל ברור שעם החדשה האחרונה ועצם חלוקתו של המשחק בPS+ אז אינפינייט 'מכר' הכי הרבה עותקים בסדרה. מי יודע איך זה נראה בלי המספרים של הפס+. כנראה אינפינייט עדיין יהיה גבוה יותר. אני אגיד את זה ככה, מספרי הLTD האחרונים של ביושוק 1 ואינפייט שמצאתי לפני הפס+ הם 6 מילון לעומת 4 לטובת אינפינייט. לדעתי גם הבדל של 2 מילון הוא מאכזב בהתחשב בכך שלאינפינייט היו את כל היתרונות כדי להמריא בגדול.
אני בטוח ש2K לא ששים לשחזר את הליך הפיתוח של אינפינייט של זריקת כמות תוכן עצומה. ברור שלסדרה יש מקום כל עוד הפיתוח הדוק יותר והצפיות בשמיים. אני כלל לא בטוח שמשחק ביושוק חדש שייצא היום יציג נתוני פתיחה עדיפים בהרבה עם בכלל על אינפינייט.
הDLC הוסיף מצב הוארד תחרותי על בסיס לידרבורדס, לא? אני מניח שאפשר להתווכח על הבדל בין מצב אונליין\תחרותי\מולטיפלייר.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 22 אורחים