נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי bling » 11 אוגוסט 2015, 18:39

חוץ מסוניק לא היה לי כלום שווה וזמן הסוללה זו חתיכת מכה, כל הקטע הנייד נעלם פחות או יותר.

בקשר לילדים, זו ההתרשמות שלי מהצד מהבני דודים שלי, תוכניות בטלוויזיה שיש להם, פייסבוק, יוטיוב וכו', כמובן שתמיד יכול להיות יוצא דופן אבל היום זה נראה שיש מגמה של סיפוק מהיר יותר, יכול להיות שאני טועה, מן הסתם הנושא יותר מורכב מכמה אבחנות באינטרנט אבל כולם מדברים מתוך תחושות ואבחנות, אף אחד פה לא עשה מחקר על זה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 אוגוסט 2015, 18:53

ביחוד שהיום ילדים יושבים בסרטי מארוול של שעתיים וחצי שכשאני הייתי קטן פחדו לעשות סרט של יותר משעה וחצי כי "לאנשים אין סבלנות להיות כלואים בקולנוע יותר משעה וחצי".
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 11 אוגוסט 2015, 19:01

אני לא אומר שזה חסר שחר אבל סך הכל בלינג, גם על הדור שלך הדור מעל אמר בערך את אותו הדבר.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 11 אוגוסט 2015, 19:32

swiss-the-engine כתב:אני לא אומר שזה חסר שחר אבל סך הכל בלינג, גם על הדור שלך הדור מעל אמר בערך את אותו הדבר.

זה היה חסר שחר, עד עכשיו (כי קוראים לי שחר ועכשיו הצטרפתי לדיון... אתם מבינים מה עשיתי?)!
אני מסכים איתך. אני לא רואה מצב שיהיה משהו חוץ מגידול בכמות האנשים שיחזיקו קונסולות בבית.
תמונה

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 11 אוגוסט 2015, 21:20

הדוח שפורסם די גרוע. כדי לטעון מה שהוא רוצה לטעון הוא מבטל את השוק האסייאתי, מוציא את נינטנדו ומחשיב רק משחקים לא קז'ואליים. אלוהים יודע איך הם החליטו מה כן ומה לא. לווי ולווי יו יש משחקים לא-קז'ואליים. ואני בטוח שהם החשיבו את משחקי הספורט על הקונסולות של סוני ומיקרוסופט. כן, כאילו זה לא משחקים קז'ואליים.

שנית, אין לנו בכלל אינדיקציה מאיפה הנתונים שהם מציגים. מגורמים רשמיים כמו NPD ו GFK או שזה גם הערכות שלהם שמי יודע את טיבן?
שלישית, הנתונים הם לפי רווח ולא עותקים. יכול להיות שמבחינת כמות עותקים נמכרו פחות, יכול להיות שהמכירות הדיגיטליות שגדלו בדור הזה מכניסות יותר רווח ומכפות על מכירות עותקים נמוכות יותר. יכול להיות שממוצע העותקים למשחק ירד כתוצאה מכמות משחקי האינדי הגדולה שיוצאת לפס4 ולXB1.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 11 אוגוסט 2015, 22:42

ל WII יש כמה משחקים לא קז'ואלים אבל ברור שמה שדחף את הפלטפורמה זה הקז'ואליות שבה, על הדרך כמובן בגלל שהיה שם קהל לקוחות ענק גם מותגים קלילים שיכולים להיות מהנים עבור קז'ואלים כמו מריו קארט, סמאש ו NSMB מכרו בצורה מטורפת.
אבל ברור לכולנו שהכוכב הגדול באמת שהניע את הקונסולה היה WII SPORT.

בכל אופן לא מבין KAZZ מה הבעיה להוריד את נינטנדו, שוק ההארדקור אכן היה נפרד, משחקים שיצאו לפס3 ול 360 לרוב לא יצאו ל WII, רוב המפיצות התייחסו ל WII כתזרים מזומנים קז'ואלי צדדי, כן, בהחלט אפשר לחלק את זה לשוק הקור על ה PS360 ולקז'ואל על ה WII, בעיקר בליינאפ של רוב חברות פיתוח ה AAA המערביות.

וכן ברור ש FIFA זה לא בדיוק הארדקורי במובן הקלאסי של המילה כמו FLIGHT SIMULATOR או משהו, גם אצל סוני ו MS יש מן הסתם רמות יחסית קז'ואליות, אבל כן זה עדיין משחק מספיק מורכב כדי שיהיה שייך לקטגוריה השנייה ולא לקז'ואל ברמה של WII SPORT ועדיין הן התבססו בעיקר על משחקי קור שלא הגיעו לקונסולה של נינטנדו.

אם ה WII היה מקבל פורטים של רוב משחקי הצד ג' החשובים אז היתה לך נקודה, אבל הוא לא, מבחינת רוב המפיצות המעבר לדור הבא וההכנסות ממנו לא השתנו מהותית בעקבות ההשמטה של ה WII כשזה מגיע למשחקי ההארדקור שהן מוציאות, אולי רק כשזה נוגע לקז'ואל כמו DDR ושטויות של יובי שיצאו ל WII הן מרגישות את המכה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 אוגוסט 2015, 23:46

הגרפים האלה אחלה לדעתי, מה שבאמת חסר הוא הPC לא הWII.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 12 אוגוסט 2015, 18:44

לא זוכר מה יצא לווי בשנתיים הראשונות שהוא לא קזו'ואל אבל מדובר בכותרים שמכרו ועשו כסף. לכן זו הבעיה להוריד את נינטנדו כי אתה מוריד נתונים רלוונטיים שלא מחזקים את הטענה שאתה מנסה להעביר. לווי היה זלדה שמכר. לווי יו בשנתיים הראשונות אין זלדה. אז הנה כותר אחד שמכר בלי מקבילה על הווי יו שהיה מראה תמונה פחות טוב למכירות תוכנה של הדור הזה.

זה פשוט דוח עם מלא כוכביות. מכירות תוכנה בשנתיים הראשונות של הדור הזה טובות יותר מהתקופה המקבילה של הדור הקודם. אבל רק בשוק המערבי. אבל בלי משחקי ק'זואל. אבל בלי משחקים על הווי והווי יו. אבל נתון ברווחים ולא במספר עותקים. אבל בלי מידע מאיפה הם לקחו את הנתונים האלה. אבל בלי לדעת מה הם החשיבו כקז'ואלי ולא קז'ואלי.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 אוגוסט 2015, 19:49

מה זה משנה מה יצא ל WII, אין בעיה לבודד את הגורם הזה גם אם יש שם מיעוט של קהל של CORE שקנה זלדות ומטרויד, 99% שלקהל הזה גם יש PC או קונסולת דור הבא, אין סיכוי שהוא יכול לשרוד על הליינאפ CORE של נינטנדו כל השנים הללו (ונכון שזה לא נתון מדעי במיוחד אבל גם בפורום ויגיימס בהתחלה כל פורום נינטנדו היה עם WII בלבד כמו שהם רגילים תמיד לקנות קונסולה של נינטנדו למשך כל הדור, רק שהפעם גם הם נשברו וכולם שם קנו PS3 אחרי מקסימום שנה מיציאת ה WII כי היה ברור שזה לא כמו הדורות הקודמים של נינטנדו ושלא מגיע להם כלום מצד ג', אם אתה אוהב משחקים קצת מעבר לקז'ואל אין מצב שאתה יכול לחיות רק על הקונסולות של נינטנדו בעשור האחרון)

הרי הם הסירו את נינטנדו גם מההכנסות של הדור הבא וזה למרות שכל הקהל שם הוא CORE, אני לא מבין את הבעיה, הרי עבור חברות הפיתוח המערביות נינטנדו היא בועה משל עצמה, הם לא פיתחו לה משחקי CORE לא בדור הזה ולא בדור הקודם, מבחינת תעשיית משחקי ה CORE (מה שהגרף בודק) ההכנסות לא ירדו אלא רק השתפרו מאז, הרי ה 100 מליון לקוחות WII לא באמת תרמו להצלחה של המותגי CORE הגדולים של הדור הקודם כמו AC, COD, GTA וכו', ההשוואה באה להראות שההכנסות מהקהל הקורי לא קטנו ביחס לדור הקודם.
הם גם אמרו שאתה יכול להסיר הכנסות מ DLC שהם פקטור חזק יותר היום מאז ועדיין יש יותר הכנסות מתוכנה בדור הזה ביחס לדור הקודם.

וכן הם מתייחסים לשוק המערבי בעיקר, זה לא שחברות הפיתוח המערביות נחלו אי פעם הצלחה מסחררת ביפן, מהבחינה הזו יפן לא באמת סופר רלוונטיות לשוק הפיתוח המערבי, השקיעה שלהם זו מכה קלה בכנף עבור יובי, TAKE2, וורנר, EA וכו', הגרף בא לבדוק איך התעשייה המערבית מתפקדת ביחס לדור הקודם ואין בעיה עם הגדרת המטרה הזו, זה שיפן נפלה זה ידוע לנו עוד מהדור הקודם שהם התחילו לאבד רלוונטיות במהירות.

דווקא היום נראה שיש התעוררות ביפן לפחות מבחינת הפיתוח, אפשר לקוות שזה גם יחזיר את היפנים עצמם, למזלנו התעשייה יכולה לחיות גם בלי שהם יהיו פקטור סופר חשוב כמו בעבר ואת זהאנחנו רואים כבר מספר שנים.

בקשר למידע מאיפה הם לוקחים את הנתונים, אני סומך על GI.BIZ, לא מדובר פה באיזה בלוג עלום אלא באחד מהאתרים החשובים והרציניים בתעשייה, הם לא ישקרו, אני משער שחישבו את זה מדוחות רבעוניים, NPD וכו'.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 12 אוגוסט 2015, 20:10

הדיווח הוא של GI.BIZ. המחקר הוא של EEDAR (חברה ידועה). השאלה היא מאיפה הם מהם לקחו את הנתונים. זה לא עניין של שקר. זה עניין של האם זה מבוסס על נתונים מהמפיצות\NPD\GFK או על בסיס הערכות פנימיות שלהם.

הבעיה היא שיכול להיות שההכנסות של משחקים לא קזו'אליים על הווי בשנתיים הראשונות גדולות מאילו של הווי יו ושאיתם הדור הקודם מוביל על הדור הנוכחי כך שההצרה במחקר שמכירות התוכנה עלו בדור הזה היא לא נכונה. זה לא כזה מסובך.

הבאת בהודעה המקורית שלך גם את הגרפים כאשר נינטנדו כלולים שם, ובהשוואה הזו הדור הקודם מכר יותר תוכנה מאשר הדור הנוכחי. (לא הבנתי אם בגרף הזה זה כולל או לא משחקי קז'ואל). אז הנה, הנתונים מציגים תמונה שונה מהמסקנה שלהם. זה גורם לזה להראות כאילו הם באמת רצו שהנתונים יראו שהדור הנוכחי מוכר יותר אז הם בדקו מה הם יכולים לעשות כדי שיהיה התאמה - והחליטו להוציא את נינטנדו מהתמונה.

גם כשלא מחשיבים את נינטנדו, כפי שהזכרתי, יש שם עוד כמה דברים בדרך שהם מציגים ומחשבים את הנתונים שמשאירים מקום לפרשנות ולמסקנות אחרות.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 12 אוגוסט 2015, 20:17

אני הבנתי אותך בדיוק ככה שאתה לא צריך להסביר לי שזה לא מסובך, אמרתי שגם אם ההכנסות מקהל ה CORE על WII היו גדולות יותר הן לא באמת רלוונטיות לחברות הפיתוח המערביות מחוץ לנינטנדו, אלא אם כן אתה יכול להביא לי רשימה של משחקי CORE רציניים מחוץ לנינטנדו שמכרו בצורה משמעותית על ה WII ושיכלו להשפיע על הנתונים?

אין שום בעיה עם ה GOAL של המחקר שהוציא את נינטנדו שמתנהלת בבועה משל עצמה כבר 2 דורות ושאין לה השפעה משמעותית על תעשיית ה CORE שעליה נשנענות כל המפיצות הגדולות מחוץ לנינטנדו, זה באמת לא מסובך.

וכן נראה לי די ברור שבגרפים עם נינטנדו זה כולל את כל הכנסות התוכנה מה WII כולל הקז'ואל, זה חצי מהקטע פה, שהם מציגים שה CORE שמר על כוחו בעוד שהקז'ואל (וניטנדו עצמה) לא בשוק הקונסולות.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 12 אוגוסט 2015, 23:31

מה הקשר חברות צד שלישי?

לא נראה לי שהבנת משהו. הנתונים הם כלל מכירות תוכנה על קונסולות. כל המשחקים. צד א' וצד ג'. מה קשור עכשיו ההבחנה בין משחקי נינטנדו למשחקי צד ג'? מה הקשר רלוונטיות לחברות פיתוח? זה פשוט סכום כל המשחקים שנמכרו על הקונסולות בשנתיים הראשונות. ברור שההכנסות של משחקי קור על הווי משנות - כי זה יכול לשנות את כל התמונה והמסקנה של הדוח.

אז אם אתה רוצה לתת תמונה מדוייקת כמה עותקי משחקים נמכרו בשנתיים הראשונות של כל דור אז לבטח אתה צריך לספור את משחקי הקור על הווי והוו יו. על אחת כמה וכמה כשאתה מחפש להשוות בין הדורות ולהגיד על זה משהו. אפשר אחר כך להגיד דברים רק על הקונסולות של סוני ומיקרוסופט. שוב, נדמה שהם חישבו את המספרים של משחקי קור עם נינטנדו והתוצאה הייתה שבשנתיים הראשונות, הדור הקודם מכר יותר מהנוכחי. ואז הם חיפשו לשנות משהו כדי שיוכלו לבשר 'בשורות טובות'. להוציא את נינטנדו מהחישוב זה מניפולציה של המידע. אז לא רק שאתה לא מחשיב את כלל המשחקים על הווי, גם את משחקי הקור בלבד על הווי אתה לא מחשיב. זה לא נותן מבט נכון. תעשיית הקונסולות זו תעשייה של 3 חברות.

זה בדיוק כמו מניפולציות הוצאת הווי מדיוני חומרה כדי להגיד 'שוק הקונסולות שומר על גודלו/ מתרחב'.

לעשות גרפים רק עבור סוני ומיקרוסופט זה בסדר אבל לא כשאתה מציג מסקנות על תעשיית משחקי הקור כולה אבל מחסיר נתונים ממשחקים על גבי 2 קונסולות. הם לא מציגים את התמונה המלאה לפני שהם מתמקדים על החלק שהם רוצים. חסר גרף של שלושת החברות רק עם משחקי קור. וכאמור, כל שאר הסייגים שמניתי שתקפים גם להשוואה של סוני ומיקרוסופט בלבד שמטשטשים את חוזק המסקנה שהם מסיקים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 אוגוסט 2015, 11:03

אבל ברור שהבנתי, איפה אמרתי שזה לא סכום המכירות ממשחקי צד א' ו ג'?

נראה שאנחנו הולכים במעגלים, אתה באמת מאמין שהתמונה תשתנה מהותית בגלל כמה משחקי CORE של נינטנדו על ה WII? כאילו מה המכירות של זלדה ומטרויד זה מה שהיה משנה את התמונה כל כך, ברצינות? אתה לא רואה שנינטנדו היא סוג של בועה נפרדת ואין בעיה גם להוציא את המשתנה הזה?
תעשייה התוכנה של הקור נשענת כמעט כולה על צד ג' בעיקר כן, הרי ברור שזה החלק הארי בתעשייה וצד א' הוא יחסית שולי, אנחנו רואים בדוחו"ת הרבעוניים הכנסות שיא לחברות כמו EA, יוביסופט, וורנר ברוס, אקטי-בליזארד וכו', זה לא שהמחקר הזה מצייר תמונה מעוותת, הוא סכ"ה משלים יפה את התמונה.

שוב, נינטנדו מתנהלת בסוג של בועה משל עצמה, כשה WII שברה שיאים זה לא באמת תרם לתעשיית ה CORE, יובי ו EA וכל החברות האחרות לא נהיו עשירות יותר בזכותה (מבחינת חברות פיתוח ה CORE שלה, לא מדבר על JUST DANCE וכאלו), ההצלחה של נינטנדו היתה בעיקר שלה בלבד והכישלון הוא שלה, היא אכן חברת קונסולה ללא השפעה משמעותית על תעשיית ה CORE ואני לא רואה בעייה בלבודד את הגורם הזה, הוא סוג של גורם נפרד ועצמאי שלא ממש מעיד על מצב התעשייה עצמה.

אפילו EA בדוחו"ת שלה תמיד מתייחסת ל WII ול WIIU בנפרד, הן לא היו חלק מה GEN 3/4 או איך שהם ממספרים את הדורות, הם תמיד דיברו על הדור ומידת ההתקדמות וההצלחה שלו בלי בכלל להזכיר את נינטנדו כאילו היא חלק נפרד.

חוץ מזה כמו ש KEO אמר אם כבר המחקר אפילו קצת חוטא לאמת כי היום ה PC חזק יותר בהרבה מהתקופה המקבילה (אז דיברו על מות ה PC וכו') והוא לא נלקח בחשבון למרות שיש לו תרומה גדולה יותר לתעשייה ה CORE המסורתית, בטח יותר מנינטנדו, לא מזמן ראינו בדו"ח של UBI שה PC הכניס לה ברבעון האחרון יותר מה ONE אפילו, התמונה יכלה להראות אפילו פער גדול יותר אם היו מחשיבים אותו.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 אוגוסט 2015, 18:34

אין לזה קשר לבועה או לא בועה. יש נתונים שמוחסרים מהגרף. אם משחקי הקור על הווי בשנתיים הראשונות מכרו יותר ממשחקי הקור על הווי יו בשנתיים הראשונות אז זה יכול לשנות את המסקנה שהם הגיעו אליה - מה שיכול להיות גרם להם להוציא את המשחקים האלה מהחישוב. משחקי קור של נינטנדו הם לא צד שולי. הם בדרך כלל מהמשחקים המוכרים ביותר.

זה לא כאילו ההבדל בהכנסות כזה גדול בין הדורות. אולי משחקי הקור על הווי היו הופכים את התמונה או משווים אותה בצורה שבה לא ניתן לדבר בצורה נחרצת על איך הדור הזה מוכר יותר תוכנה מהקודם. לא ברור להם שיתפו גרף בלי נינטנדו, גרף עם ניטנטנדו שכולל משחקים קז'ואלים אבל לא גרף עם נינטנדו ורק משחקי קור.

לגבי המחשב, זה טבעי לעשות גרף שהוא רק עבור קונסולות שמהוות חלק נפרד ונבדל מהתעשייה לעומת המחשב. חוץ מזה, הכללת המחשב הייתה מצביעה על כך שהם אכן משמתשים בהערכות שלהם ולא בנתונים רשמיים (כי אין להם מאיפה לקחת נתונים רשמים של מכירות דיגיטליות). אבל מי יודע. אולי גרפים ומידע נוסף נמצא בדוח השלם שעליו דורשים כסף.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 אוגוסט 2015, 18:50

קאז, זה מסובך לעשות את הגרפים שאתה רוצה. להתחיל לעשות החלטות כמו האם וואריו WARE הוא משחק קור? מה עם NSMB? הוא קור? ומריו קארט? לאיזו רשימה הוא נכנס? בלתי אפשרי לעשות מה שאתה מחפש לעשות, שליפה בפינצטה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 13 אוגוסט 2015, 19:26

DrKeo כתב:קאז, זה מסובך לעשות את הגרפים שאתה רוצה. להתחיל לעשות החלטות כמו האם וואריו WARE הוא משחק קור? מה עם NSMB? הוא קור? ומריו קארט? לאיזו רשימה הוא נכנס? בלתי אפשרי לעשות מה שאתה מחפש לעשות, שליפה בפינצטה.

בדיוק, נינטנדו היא חברה שכל כך מנותקת מהתעשייה המסורתית שהגיוני יותר לבודד אותה לגמרי ולשים אותה בקטגוריה נפרדת של משחקי נינטנדו, במיוחד כשמדברים על תקופת ה WII שהיתה כולה אנומליה בתעשיית הקונסולות והיה ברור שמדובר בקונסולה שבעיקר מחזיקה בקהל קז'ואלי עם מיעוט נינטנדופילי.

ואני יודע קאז שאין להם נתונים של PC, זה לא קשור למה יש או אין, אני רק אומר שהטבלה חוטאת לאמת כי היא לא לוקחת בחשבון את ה PC מה שאמור היה להציג אפילו נתונים גבוהים יותר לטובת התעשיית קור היום, לא אומר שזו אשמתם או משהו.
והמחשב הוא כן חלק מתעשיית הקור, כל משחק AAA גדול יוצא לשם ורק עכשיו הבאתי דוגמא ליובי שעשתה שם ברבעון האחרון יותר כסף מרוב הקונסולות, הוא משחק תפקיד משמעותי יותר והוא נעדר מסיבות מובנות.

בסופו של דבר, היום כשחברת קור שהיא לא נינטנדו מוציאה משחק אפשרויות הרווח שלה גדולות יותר מדור שעבר בזמן המקביל, זו השורה התחתונה, הנפילה של נינטנדו ועליית הסמארטפונים לא שינו במאום את המאזנים של הרבה מחברות הצד ג' וסוני ו MS (ולפי דוחות הרבעון של הגדולות הן עוד ריווחיות יותר מאי פעם, ככה שרק השתפר המצב מאז) , נשמע לי אכן כמו חדשות טובות גם בלי "לחפש בכח" לדבריך.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 13 אוגוסט 2015, 22:09

הגרף הוא על מכירות תוכנה על קונסולות הדור החדש והשוואה לדור הקודם. אין משמעות לכלול את המכירות במחשב לנושא הזה.

לגבי החלטה מה קור ומה לא: קודם כל זה רק השנתיים הראשונות אז זה חוסך כאב ראש למשחקים שלא יצאו בתקופת הזמן הזו. הכאב הראש הזה לא שונה ממשחקי הספורט על הקונסולות האחרות. ברור שמאריו קארט נכנס לקור. בטח אם אותו הארגון כולל את פיפא ומאדן כמשחקי קור.

הפסקה האחרונה שלך היא בדיוק למה הדוח הזה לא מציג את המידע שיאפשר להגיד את מה שאמרת. אם בדור הנוכחי יצאו יותר משחקים מהדור הקודם אז זה פחות רווחים לכל משחק, כך שלא נכון להגיד 'אפשרויות הרווח גדולות יותר'. חוץ מזה, תודות להתחזקות של הפן הדיגיטלי בדור החדש אז די מצופה שמבחינת רווחים תהיה תמונה יותר חיובית כי יותר עותקים נמכרים דיגיטלית ואתה מקבל עליהם רווח יותר טוב.

זה קל מאוד להסתכל על הגרף במבט חטוף ולקבל רושם שכל המגמות חיוביות אבל אופן הצגת המידע וחישוב המספרים מעלה מספיק שאלות לאוויר והוא פשוט לא משכנע בהתאם למסקנה שהגיעו אליה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 14 אוגוסט 2015, 11:19

קאז יש משמעות למכירות על ה PC אם אנחנו מדברים על שוק הקור והבריאות שלו.

בכל אופן אין לי מה להוסיף על נינטנדו, אם אתה לא מסכים עם ההסברים והנתנונים שהבאתי לגבי למה הם מגיעים עם נקודת המוצא הזו אז נסיים פה.

מה שכן, יש לך נקודה בקשר לכמות המשחקים שיוצאים, אבל דווקא פה נראה לי זו טעות ש"לרעתך", אני לא הולך לחפש על זה עכשיו נתונים, אבל בתחושה שלי דווקא יצאו פחות משחקי AAA בשנתיים הראשונים בדור הזה לעומת הדור הקודם (וברור לך שמשחקי AAA הם האחראים העיקריים להכנסות) ככה שיש יותר רווחים לכל מפיצה ולא פחות, גם רואים את זה בדו"חות של רובן כאמור.
-----------

NPD ליולי

1.) Lego: Jurassic World (360, 3DS, PS3, Xbox One, Wii U, PS4, Vita)
2.) Batman: Arkham Knight (PS4, Xbox One, PC)
3.) Minecraft (360, PS3 ,Xbox One, PS4)
4.) Grand Theft Auto V (PS4, Xbox One, 360, PS3, PC)
5.) Rory Mcilroy PGA Tour (PS4, Xbox One)
6.) The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited (Xbox One, PS4, PC)
7.) Destiny (Xbox One, PS4, 360, PS3)
8.) Mortal Kombat X (PS4, Xbox One)
9.) FIFA 15 (PS4, 360, Xbox One, PS3, Wii, Vita, 3DS)
10.) Call of Duty: Advanced Warfare (PS4, Xbox One, 360, PS3, PC)

חומרה:

ה PS4 ניצחה במכירות חומרה וגם תוכנה
ה ONE עלתה ב 44% ביחס לשנה המקבילה מה שאומר שהיא מכרה 188-189K
ה 3DS עלה כמעט ב 35% בהשוואה לזמן המקביל ב 2014

סטטיסטיקות:
- If you include bundle sales, Batman: Arkham Knight was "easily" the best selling title in July
- Rory McIlroy PGA Tour's first month sales exceeded Tiger Woods PGA Tour 14 by "close to 70%"
- Wii U software sales are up 10% this year compared to the first seven months of 2014
- Splatoon sold nearly 85,000 units (retail + digital) in July, bringing the total to nearly 540,000
- “After 21 months, combined Xbox One and PS4 hardware unit sales are close to 50 percent higher than the combined sales of Xbox 360 and PS3 after 21 months on the market,” said Callahan. (עוד סטטיסטיקה שבה "משום מה" הורידו את ה WII וה WIIU מהמשוואה)
- Accessories sales up 17% YOY, interactive figures up 42%

עוד נתון שהתקבל אתמול זה ש DYING LIGHT מכר יותר מ 5 מליון עותקים, הצלחה מדהימה שטק לנד לא ציפו לה לדבריהם.

שימו לב שלפי הטבלה יש המון ילדים שלא עברו עדיין דור, המשחקים שפונים בעיקר לקהל צעיר מוכרים יותר טוב על הדור הקודם מהבא, לא חושב שזו סטטיסטיקה חריגה במיוחד, יש לא מעט ילדים שמקבלים קונסולה רק כשהמחיר שלה נמוך במיוחד.

עוד נתון נחמד זה ש KING, חברת התוכנה הסלולרית שאחראית על CANDY CRUSH יורדת בהכנסות שלה כל הזמן, אתמול היתה ירידה של עוד 18 אחוז ב Q2 של 2015:
For the three months ended June 30, the company reported revenues down 18 percent year-over-year to $490 million, with profits down 28 percent to $165 million. On a non-GAAP basis, gross bookings were down 13 percent to $529 million.

King blamed the bookings and revenue downturn primarily on Candy Crush Saga, which is seeing performance sag "as it continues to mature." The company also acknowledged that it launched fewer franchise games in the first half of the year, even though those seem to be best suited to offsetting declines from the maturation process of its existing titles.

http://www.gamesindustry.biz/articles/2015-08-13-king-revenues-profits-shrinking

לא קשור ישירות ל NPD אבל מחמם את הלב :P

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוגוסט 2015, 11:38

bling כתב:שימו לב שלפי הטבלה יש המון ילדים שלא עברו עדיין דור, המשחקים שפונים בעיקר לקהל צעיר מוכרים יותר טוב על הדור הקודם מהבא, לא חושב שזו סטטיסטיקה חריגה במיוחד, יש לא מעט ילדים שמקבלים קונסולה רק כשהמחיר שלה נמוך במיוחד.
:P

שזה כמובן נתון מעודד לנינטנדו שנכנסת בשלב יחסית מאוחר לדור. אם היא תשמור על מחיר יחסית נמוך, נניח 300$, מי יודע מה יהיה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 14 אוגוסט 2015, 11:43

DrKeo כתב:
bling כתב:שימו לב שלפי הטבלה יש המון ילדים שלא עברו עדיין דור, המשחקים שפונים בעיקר לקהל צעיר מוכרים יותר טוב על הדור הקודם מהבא, לא חושב שזו סטטיסטיקה חריגה במיוחד, יש לא מעט ילדים שמקבלים קונסולה רק כשהמחיר שלה נמוך במיוחד.
:P

שזה כמובן נתון מעודד לנינטנדו שנכנסת בשלב יחסית מאוחר לדור. אם היא תשמור על מחיר יחסית נמוך, נניח 300$, מי יודע מה יהיה.

נראה לי צריך נמוך יותר מזה שההורים לילדים הקטנים יצטרפו.

תחשוב על זה, היום כשאמא לילד קטן באה ושואלת איזה קונסולה לקנות ההמלצה היא דווקא לדור קודם, הרי ילד לא צריך עכשיו קונסולת דור הבא שעולה מאות דולרים והוא יכול להסתפק בדור קודם.

נראה לי ה SWEET SPOT שבה הקונסולה מיינסטרים גם להורים עם ילדים קטנים זה 200$ ככה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוגוסט 2015, 12:02

הווי ממכרה כמו לחמניות עם גרגרי יהלום בפנים ב250$ בזמן של משבר כלכלי והיא הייתה בנוסף לפס3 או 360 כי לאח הגדול או לאבא לא היה מה לשחק עליה. מכשיר כמו הפס4 שמתאים גם לילדים קטנים וסוגר את כל הפינות יחד ב300$? לא נשמע לי יקר.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 14 אוגוסט 2015, 13:05

DrKeo כתב:הווי ממכרה כמו לחמניות עם גרגרי יהלום בפנים ב250$ בזמן של משבר כלכלי והיא הייתה בנוסף לפס3 או 360 כי לאח הגדול או לאבא לא היה מה לשחק עליה. מכשיר כמו הפס4 שמתאים גם לילדים קטנים וסוגר את כל הפינות יחד ב300$? לא נשמע לי יקר.

250$ זה גם מחיר טוב, ואל תשכח שאת הווי האמא קנתה גם לעצמה, פה אנחנו מדברים על קהל של ילדים קטנים שמשחקים עם האבא בלגו פארק היורה, הם לא באמת קהל שחשובה לו טכנולוגיה במיוחד או להיות מעודכנים, אלא אם נינטנדו תביא גימיק אדיר שמדבר לקז׳ואלים אני לא רואה את ההורים מוסיפים עוד 100+ דולר על משהו שהם לא ממש צריכים.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 14 אוגוסט 2015, 20:53

bling כתב:קאז יש משמעות למכירות על ה PC אם אנחנו מדברים על שוק הקור והבריאות שלו.

בכל אופן אין לי מה להוסיף על נינטנדו, אם אתה לא מסכים עם ההסברים והנתנונים שהבאתי לגבי למה הם מגיעים עם נקודת המוצא הזו אז נסיים פה.

מה שכן, יש לך נקודה בקשר לכמות המשחקים שיוצאים, אבל דווקא פה נראה לי זו טעות ש"לרעתך", אני לא הולך לחפש על זה עכשיו נתונים, אבל בתחושה שלי דווקא יצאו פחות משחקי AAA בשנתיים הראשונים בדור הזה לעומת הדור הקודם (וברור לך שמשחקי AAA הם האחראים העיקריים להכנסות) ככה שיש יותר רווחים לכל מפיצה ולא פחות, גם רואים את זה בדו"חות של רובן כאמור.

ברור שיש משמעות לPC בשוק הקור. אבל הPC וקונסולות זה בערך שני שווקים שונים מבחינת איך שהם בנויים. הגיוני להשוות את שלושת הפלטפורמות הסגורות ומכשירי הסלון שמיועדים בעיקר למשחקים. תשייך מכירות על המחשב לדור מסויים רק בגלל שזה הדור העדכני ביותר שקיים בתקופה שהמכירות האלה נעשו?

הנתונים הם משחקי קור, לא משחקי ריטייל\AAA. או שאתה רוצה שהם גם ישללו דברים כמו טרנזיזטור כמשחק 'קור'? להכליל מכירות דיגיטליות של משחקי ריטייל אבל לא של משחקי אינדי?
הדור הזה הביא הפצה עצמית על הקונסולות אז ייתכן מאוד שמבחינת כמות משחקים בדור הזה יש יותר. בכל אופן, ירד לי האסימון שבכך שהגרף כולל גם מכירות דגיטליות אז קרוב לוודאי שכל הנתונים המוצגים הם הערכות של הארגון ולכן זה מוסיף עוד סימן שאלה על נחרצות המסקנות שיש להסיק.

גראפים ונתונים שכאלה אמורים להבהיר את הנושא בהם עוסקים אותו. לי הגרף הזה רק גורם לשאול יותר שאלות ומערפל את השיח.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוגוסט 2015, 20:55

שוב, תלוי איזו קונסולה זאת. אם הבן שלי היה בן 6 והnx הייתה מקבילה לפס4 תוך שלוש שניות הייתי שופך עליה 350$ מה שאני לא יכול להגיד על הone או הפס4. לסגור פינה גם לבן 15 עם cod ופיפא וגם לבן 10 עם מריו ופוקימון זה אחלה סגירת פינה. אם זה מדבר עם ה3ds שיש כבר לילד? מה טוב. הכל תלוי מה הvalue. אם הם היו מוכנים לשפוך טיפה יותר על הwii כי זה גם ליוגה של האמא למה שהם לא יהיו מוכנים לשפוך עוד טיפה אם זה יהיה גם לגולף של אבא ולcod של הילד הגדול?

בכל מקרה אם הם עושים פס4 אני חושב שהנקודה המתוקה היא 299$.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 אוגוסט 2015, 13:55

בקשר לשאלה שלך בפסקה הראשונה, כן KAZZ, אם מחשב נמצא בפוזיציה חזקה בדור מסויים אפשר להחשיב אותו כשזה נוגע למשחקי ה CORE כי הוא חלק חשוב מהרווחים.

ונכון, יצאו יותר משחקי אינדי ודיגיטל בתקופה הזו מהמקבילה, מצד שני יצאו הרבה פחות משחקי AAA בתחושה שלי, משחקי AAA מהווים את הרוב הגדול של ההכנסות ככה שבאופן כללי נראה שעשו יותר כסף מפחות משחקים, גם אם תאמר מפחות משחקי AAA זה נשמע לי טוב, חברות הצליחו לשמור על ריווחיות גבוהה יותר למרות שהוציאו פחות AAA, נתונים כאלו יגררו אישורים של משחקי AAA נוספים.

בקשר לנתונים אתה צודק, צריכה להיות שקיפות לגבי איך חישבו את זה, יכול להיות שבדף המקורי של המחקר זה מצויין, רק אומר שמדובר באתר ובחרת מחקר טובה כמו שאמרת אז אני משער שזה יחסית מדוייק.

KEO, לא סתם מצטרפים הרבה קונים כשקונסולה יורדת למחירים מצחיקים של 200-250$, אני בטוח שהרבה מהרוכשים זה הורים לילדים שלא מתעניינים בכלל בקונסולה מלבד לילד שלהם, אבל כמובן שזה דיבורים באוויר, לי נראה שבהפרש של 100$ אם הקונסולה לא מציעה גימיק מגניב לילד הם יכולים ללכת על דור קודם כי גראפיקה וטכנולוגיה לא מעניינים אותם ויש קטלוג משחקים ענק בדור הקודם שעד שהם יסיימו לעבור עליו יהיה אפשר להחליף דור שוב.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 63 אורחים