Metal Gear Solid - הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Stick
Sage

Re: Metal Gear Solid - הנושא הרשמי

הודעהעל ידי Stick » 15 אוקטובר 2015, 17:22

אבל זה כל הקטע בסיפור הלא גמור.. כן יש המשך, יש המשך שכבר עבדו עליו הכינו ודיבבו אותו ובצורה פשוטה כבר יש תסריט שנכתב להמשך, כלומר יש סיפור שלם שממשיך בצורה ישירה את חלקים 1 ו2 שכבר הוכן אבל לא סופר.
זה שהקרדיטים לא עלו באמצע משפט של מישהו לא אומר שהסיפור סגור, וכל הדברים הלא סגורים שנשארים הם לא בחירה אומנותית או חומר למחשבה במתכוון. למספר(קוג'ימה) יש סיפור, סיפור שלם שהוא הכין וסיים לכתוב שמספר על אירועים שהתחילו פה ונגמרו שם. אבל המספר לא מספיק לספר את כל הסיפור לפני שהמשחק נגמר ולכן אתה מקבל סיפור לא גמור. לכל שאלה שעולה במהלך חלק 1 ו2 יש תשובה שכבר נכתבה יחד עם השאלה, אבל אתה לא מקבל אותה, לכן כל אותן השאלות הפכו לחורים. כלומר אלו שאלות שנשאלו בשביל להיענות, ואפילו התשובות כבר נכתבו (ודובבו וכן הלאה). זה בבסיס הסיבה שבצורה הכי פשוטה - המשחק לא גמור, הסיפור השלם שקוג'ימה ישב וכתב נחתך - עובדה, לא דעה.

עכשיו אם אתה כבר נכנס פה לאירועים ספציפיים ואומר שהסיפור כן מרגיש טוב ושאם לא היה פיצוץ והיינו יודעים על חלק 3, אף אחד לא היה חושב על זה (הרי תאורתית יכול להיות שיש עוד הרבה סיפורים שנכתבו עם סוף שלא הספקת לקבל) אז אני ממש לא מסכים.
ספויילר: הצג
לא הפריע לך הקטע עם הילדים? אחלה לך אבל מבחינה אישית כשלקראת סוף סיפור חבורה של ילדים עם מנהיג פסיכופת שסובל משגעון גדלות וששיקול דעת הוא לא הצד החזק שלו חוטפים רובוט גרעיני שיכול להשמיד את העולם.. אני מצפה שיקרה עם זה משהו, בייחוד אם רוב הסיפור (החלק הראשון) הסתובב סביב איך משמידים את הרובטו הזה שיכול להרוס את העולם. ובאמת קורה משהו, זו משימה 51, אבל זה סיפור שנכתב וקיים ואתה לא מקבל.
בקשר לטפיל, לא דיברתי על זה שאצלה, דיברתי על השניים שהיו עם סקולפייס בסוף החלק הראשון. אחד אתה זורק לאש והוא מתפוצץ ואת השני תופס הילד הקריפי עם המסכה, כלומר בסוף החלק הראשון אתה לכאורה מנצח אחרי שהרגת את סקולפייס, השמדת את הרובוט הגרעיני וחיסלת את הטפילים דוברי האנגלית. בפועל בסיום המשחק הרובוט שיכול להשמיד את העולם עדיין יכול להשמיד את העולם והוא אצל ילדים והטפיל שיכול להשמיד שליש מאוכלוסיית העולם נמצא אצל ה.. כן.. טוב אני לא ממש חזק בMGS בשביל להבין אצל מי אבל הוא לא היה נראה לי חברותי כל כך.
כלומר אם החלק הראשון היה נגמר בכך שסקולפייס מת, אבל הרובוט עדיין פעיל ונמצא בשליטת האויב וטפיל דובר אנגלית עדיין מסתובב חופשי אצל מישהו (כמו שפחות או יותר קורה בסוף..) עדיין היית אומר לי שהסוף סגור?
וזה עוד רק הסיפור העצמאי שMGS5 מספר, בלי להכנס לכל ה"פרק החסר" שמעריצים מדברים עליו אבל פה אני כבר ממש לא שוחה בחומר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 אוקטובר 2015, 17:41

אתה צודק שיש קצה פתוח אחד, איליי (ועל שני הנשקים שלו, הטפיל והמטאל גיר). אבל תמיד יש את השיט הזה במטאל גיר. בסוף MGS1 רואים את אוסלוט מדבר עם הנשיא האמריקאי ומבינים שיש איזו קונספרציה מטורפת שהולכת שם שבכלל לא מגלים מה היא בדיוק עד MGS2. בסוף של MGS2 אתה מגלה שיש איזה גוף שקוראים לו הפטריוטים שכל החברים שלו מתים ממזמן והוא שולט בעולם והמשחק נגמר בזה שראיידן אומר "טוב, אני צריך להבין מה זה הפטריוטים האלה ולעצור אותם". MGS3 נגמר בזה שאווה בוגדת בביג בוס וגונבת את המורשת של הפילוסופים ובורחת, אוסלוט נמלט ואומר לביג בוס שהם עוד יתראו ולא הראו לך בכלל איך קמו הפטריוטים שזה מה שהמשחק הזה היה אמור להסביר בכלל.

בקיצור, כל משחק MGS נגמר פחות או יותר ברע שבורח וצוחק "חה חה חה, שחקתי בך כמו כלי שחמט סנייק! אנחנו עוד נתראה!" ולי הרגיש שאיליי הוא הרע הזה שבורח כמו בכל סוף משחק מטאל גיר. אני גם יודע שאיליי הוא ליקוויד סנייק, הרע בMGS1, כך שאני יודע לאיפה ממשיכים חייו ואיך הם נגמרים, בקרב אגרופים על גבי מטאל גיר רקס נגד סוליד סנייק.

או במילים אחרות, אני מרגיש שהבעיה העיקרית היא שאנשים יודעים שקוג'ימה לא יעשה יותר מטאל גיר (מה שקוג'ימה כנראה לא ידע לפני 10 חודשים) והם יודעים שהיה פרק 51. אם לא היית יודע את שתי העובדות האלה אז פשוט היו אומרים עליו מה שאומרים על כל משחק מטאל גיר "פאק, אני מחכה לMGS6". ושיהיה ברור מאז MGS2 קוג'ימה אומר על כל משחק מטאל גיר שהוא הולך להיות האחרון שלו, כלומר גם עם הסוף הכי פתוח בהסטוריה במשחק וידאו עדין קוג'ימה טען שלא יהיו יותר משחקי מטאל גיר אחריו.

המשחק מרגיש שלם כמו כל משחק MGS. האם הייתי מת שהוא היה משלים הכל עד MG1 ופרוש על 10 שנים? ברור. אבל המשחק מספק בדיוק כמו מטאל גיר חוויה שלמה עם התחלה, אמצע וסוף יחד עם טעם לעוד שימשיך בMGS6. אנחנו פשוט מזוהמים בידע שלקוג'ימה לא יצא לעשות את 6.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 אוקטובר 2015, 17:43

אבל KEO זו עדיין עובדה שנחתך תוכן, זה לא משהו שקרה במשחקים קודמים, אף פעם לא גילו פרק שלם שהיה מתוכנן להפקה וכבר נכתב ואז חתכו אותו בגלל סכסוך עם המפיצה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 אוקטובר 2015, 17:52

bling כתב:אבל KEO זו עדיין עובדה שנחתך תוכן, זה לא משהו שקרה במשחקים קודמים, אף פעם לא גילו פרק שלם שהיה מתוכנן להפקה וכבר נכתב ואז חתכו אותו בגלל סכסוך עם המפיצה.

אני טוען שהוא לא נחתך? אני רק אומר שהוא מרגיש שלם. כמו שHL2 מרגיש שלם למרות שנחתך ממנו 70% מהתוכן.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 אוקטובר 2015, 17:58

נחתך מ HL2 70% תוכן? מה קרה שם?

בכל זאת המקרה של MGS5 זה שהתוכן כן היה מיועד למשחק ונחתך בכפייה, זה לא שהיו פה שיקולי עריכה.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 15 אוקטובר 2015, 18:01

אבל קודם כל אתה לא יכול להתעלם מהעובדה שזה כן משחק הMGS האחרון, אז אתה מצפה שהדברים יסגרו ושלא יהיו חורים על עלילת המשחק עצמו (אני בכלל לא מדבר על העולם של MGS).
כלומר אם תראה פרק בסדרת טלוויזיה והוא יגמר ב"המשך יבוא..", אז הוא יכול להגמר איך שהוא רוצה ולאף אחד לא יהיו טענות, אם הפרק שאחריו יגמר באופן סופי אבל לא יענה על השאלות.. פה מתחילה הבעיה.
ומצד שני אתה לא יכול להתעלם מכך שהפעם יש המשך, הסיפור שקוג'ימה הגיע לספר לא סופר בצורה מלאה כי המשחק נחתך, ואני באמת לא מבין מאיפה מגיעות הטענות שלך שיש יופי של סוף ושהכל נסגר בצורה יפה. ברגע שמשחק מפשל במשהו, גם אם הוא משחק נהדר (והוא משחק נהדר), גם אם זו הסדרה האהובה עליך אי פעם וגם אם זה לא בגלל פשלה של היוצר המיתולוגי של המשחק אלא בעייתיות של ארגון זדוני מספר 12, אין מה לעשות. אתה לא יכול להמשיך להגיד ברצינות שהמשחק הושלם, שהסוף סופי ושאם רק לא היינו יודעים על חלק 3 הכל היה טוב.

בסופו של דבר אם נפשט את עלילת המשחק עצמו בצורה הכי גסה שאפשר, יש לך בסיפור איש רע ששולט בכוח החזק ביותר (רובוט גרעיני) ובנשק המסוכן ביותר (טפיל דובר אנגלית) ומאיים להרוס את העולם, בסוף המשחק יש לך ילד ששולט בכוח החזק ביותר (רובוט גרעיני) ובנשק המסוכן ביותר (טפיל דובר אנגלית) ומאיים להרוס את העולם.
אתה מבין? המשחק פישל אפילו בלסגור את הסיפור העצמאי שלו (וזה ממש לא משנה בגלל מי) בלי לדבר אפילו על סגירת מעגל עם כל העולם של MGS כי זה המשחק האחרון אי פעם ואין יותר "המשך יבוא..". אבל אם הצלחת לצאת כאן בתחושה של סוף מספק שסוגר סיפור אז באמת שיפה לך והרווחת בגדול.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 אוקטובר 2015, 18:14

Stick כתב:אבל קודם כל אתה לא יכול להתעלם מהעובדה שזה כן משחק הMGS האחרון, אז אתה מצפה שהדברים יסגרו ושלא יהיו חורים על עלילת המשחק עצמו (אני בכלל לא מדבר על העולם של MGS).
כלומר אם תראה פרק בסדרת טלוויזיה והוא יגמר ב"המשך יבוא..", אז הוא יכול להגמר איך שהוא רוצה ולאף אחד לא יהיו טענות, אם הפרק שאחריו יגמר באופן סופי אבל לא יענה על השאלות.. פה מתחילה הבעיה.
ומצד שני אתה לא יכול להתעלם מכך שהפעם יש המשך, הסיפור שקוג'ימה הגיע לספר לא סופר בצורה מלאה כי המשחק נחתך, ואני באמת לא מבין מאיפה מגיעות הטענות שלך שיש יופי של סוף ושהכל נסגר בצורה יפה. ברגע שמשחק מפשל במשהו, גם אם הוא משחק נהדר (והוא משחק נהדר), גם אם זו הסדרה האהובה עליך אי פעם וגם אם זה לא בגלל פשלה של היוצר המיתולוגי של המשחק אלא בעייתיות של ארגון זדוני מספר 12, אין מה לעשות. אתה לא יכול להמשיך להגיד ברצינות שהמשחק הושלם, שהסוף סופי ושאם רק לא היינו יודעים על חלק 3 הכל היה טוב.

בסופו של דבר אם נפשט את עלילת המשחק עצמו בצורה הכי גסה שאפשר, יש לך בסיפור איש רע ששולט בכוח החזק ביותר (רובוט גרעיני) ובנשק המסוכן ביותר (טפיל דובר אנגלית) ומאיים להרוס את העולם, בסוף המשחק יש לך ילד ששולט בכוח החזק ביותר (רובוט גרעיני) ובנשק המסוכן ביותר (טפיל דובר אנגלית) ומאיים להרוס את העולם.
אתה מבין? המשחק פישל אפילו בלסגור את הסיפור העצמאי שלו (וזה ממש לא משנה בגלל מי) בלי לדבר אפילו על סגירת מעגל עם כל העולם של MGS כי זה המשחק האחרון אי פעם ואין יותר "המשך יבוא..". אבל אם הצלחת לצאת כאן בתחושה של סוף מספק שסוגר סיפור אז באמת שיפה לך והרווחת בגדול.

אולי זה עניין של פרספקטיבה. מבחינתי יש פה סיפור שהעיקר שלו היא שביג בוס בונה אמפריה לקראת OUTER HEAVEN בMG1 ואת החלק הסיפורי הזה סגרו לי מכל הקצוות. הרובוט הגרעיני? יש אחד כזה בכל משחק מטאל גיר, במאוחרים יותר (כרונולוגית) כבר יש עשרות כאלה כאילו הם זבל. אתה מבין שכל הבעיות שלך הן כי אתה יודע שזה המטאל גיר האחרון, לא בגלל התוכן במשחק. אם לא היית יודע שזה הMGS האחרון, לא היית אומר מילה על מה שהלך במשחק נכון? בסופו של דבר זאת סדרה על LORE משנות ה20 של המאה ה20 ועד 2014 ששם נגמר הLORE של הסדרה, כמעט 100 שנים. אילי והמטאל גיר? היה נחמד אם הייתה משימה אחת שרק לוקחת לו את המטאל גיר (בכל זאת מי ששחק בשאר הסדרה יודע מה הולך עם אילי מהקטע הזה והלאה) והוא נעלם לו לערבות אפריקה עם שאר הילדים החיילים, אבל באמת שזה פיפס אצלי בספר.

זה מרגיש לי כמו הסדרה קרנבל, אולי HBO בטלו אותה ואני יודע שגדעו אותה באמצע אבל היא הסתימה לגמרי במקרה בצורה שסוגרת 95% ממנה כך שהייתה לי הרגשת סגירה איתה למרות שאני יודע שאנשי העסקים דפקו אותה.

ובלינג, HL2 היה אמור להיות עצום. באמצע הפיתוח VALVE הבינו שהם לקחו ביס גדול מדי וחתכו את רוב התוכן. אם ראית פעם את המפה המקורית של המשחק, היא הייתה גדולה פי 4 וכללה את הבוריאליס (שרק בפרק 3 היית רואה אותה לראשונה אם פאקינג הם יעשו מתישהו HL3 או פרק 3) ואזור צפוני ארקטי.

שיהיה ברור, אני לא חיי באיזה סרט שקונאמי לא תקעה את הפיתוח של המשחק הזה שכנראה היה צריך לצאת ב2017, סוג של סגרה את הברז. פשוט אחרי כל התגובות של משחק חצוי באמצע ומשחק לא גמור, פתאום לסיים אותו ולקבל סגירה על 97% מהשאלות וכל מה שחסר זה חור מסויים שמשימה אחת סוגרת? אז וואללה עשו הר מעכבר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 אוקטובר 2015, 18:26

בלינג, הדיוני ניאוגאף שאתה מדבר עליהם הם בת'רד המרכזי של MG?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 אוקטובר 2015, 18:34

מרוב שהיו שם דיונים סוערים סביב העלילה כבר נפתח טופיק שני כי הראשון חרג מכמות הדפים האפשריים, הנה הטופיק השני:

http://m.neogaf.com/showthread.php?t=1119782

והמשחק עדיין מוכן ומלוטש מדי כדי שידחה ל 2017, אני מאמין שבמקור הם תכננו להוציא אותו ב 2016.

אני שמח לשמוע שהאינטרנט הגזים לטענתך, ג׳ים סטרלינג אגב (מעריץ גדול של הסדרה) רצה לתת למשחק 10 אבל הוא לא יכל בגלל העניין הזה, זה עד כדי כך הפריע לו.

בראש שלי חשבתי שהמעריצים הכבדים כמו סטרלינג ומבקרים מעטים אחרים מייחסים לזה חשיבות בעוד שרוב המבקרים שחילקו מאיות פשוט נהנו ממשחק ההתגנבות הכי טוב שיצא אי פעם מבחינתם וממש לא הזיזה להם כל הסאגה הזו, יותר נראה לי התעצבנו ממחזור משימות בפרק 2 מאשר שחסר פרק 3, רק כשהמשחק יצא ומעריצים התחילו לשחק אז העניין התפוצץ ככה, לא היה רמז לזה בכל הביקורות הראשונות, אבל פתאום באת בתור מעריץ שזה לא הפריע לו וזה קצת מערער על ההנחה שלי :)
נערך לאחרונה על ידי bling ב 15 אוקטובר 2015, 18:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 אוקטובר 2015, 18:42

עדין לא ראיתי את משימה 51 אבל באמת שכל מה שצריך כדי שהמשחק הזה יהיה הדוק מכל הכיוונים זאת משימה אחת, זהו. אני בטוח שהם יכלו לעשות את זה אם היו דוחים את המשחק לנובמבר או משהו, תלוי מה הייתה תוכנית המקורית של קוג'ימה.

בנושא העריכה שלך, אם היו מפרידים את המשימות הממוחזרות לסוג משימה שלישי (כלומר כמו שיש עכשיו SIDE OPS ומשימות ראשיות היו מוסיפים "SUBSISTANCE OPS" או משהו כזה ושמים) אז לדעתי אף אחד לא היה מתלונן כי כן יש איזה 7 משימות ראשיות ועוד איזה 10 משימות צד עלילתיות שכולן מופקות בדיוק כמו פרק 1 ועשויות מעולה. אם היו מפרידים החוצה מהמשימות הראשיות את הממוחזרות וסוגרים את החור בעזרת משימה בודדת מספר 51 אז אני לא חושב שהיית שומע תלונה אחת על המשחק בנושא.

אה, ולמה לעזאזל אני פותח את הת'רד וזאת התמונה הראשונה שאני רואה? הם מנסים לצלק אותי? ולמה לעזאזל DD הוא חצי איש חצי כלב עירום בצורה מינית? WTF?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 15 אוקטובר 2015, 19:15

כי יפנים
תמונה

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 15 אוקטובר 2015, 19:21

DrKeo כתב:
bling כתב:ממש מוזר כשאתה אומר את זה עם כל הרעש שזה גרם, ועם זה שגילו שכן אמור להיות פרק נוסף, חבל שאין לך יוזר בגאף, היה מעניין לראות אותך מתדיין עם הקהילה של מגס שם, פה אין לך עם מי עד שאני ולאסקין ודת׳ נסיים אותו :)

כן באסה באמת :)
אני יודע שהיה אמור כנראה להיות עוד פרק (דוגרי ידוע רק שהיו אמורות להיות משימה 51 ו-52 אז אולי זה היה גג סוג של אפילוג) אבל המשחק הרגיש לי שלם. פתרו לי 100% ממה ששאלתי בזמן המשחק כולל השאלות הכי איזוטריות שהיו לי על השעה הראשונה המוזרה ועד החוסר הבנה שלי על הLORE והחורים ששאלתי עליהם בנושא סייפר וזירו. בקיצור, הרגיש לי משחק שלם. האם הייתי מעדיף שהוא היה מגיע עד שנת 95 ומתחבר לMG1? כן, ברור, אתה יודע מה הפנטזיה שלי על הסוף של MGS5 הייתה. אבל כל הבאסה נובעת רק מזה שלא יהיה יותר MGS של קוג'ימה, אם לא היינו יודעים את זה אז היינו פשוט אומרים "טוב נו, זה יכוסה כבר בMGS6". זה כמו להתבאס שלא ראית את ההקמה של הפטריוטים בסוף של MGS3. סך הכל ציפית שיכסו את זה במשחקים עתידיים ועכשיו אתה יודע שלא יעשו את זה.

אגב, אני לא זוכר קטע אחד מהטריילרים שלא ראיתי במשחק חוץ מאשר שוט אחד בטריילר של הפרק השני שמקבלים בסוף הראשון שרואים (ספויילר לטריילר של הפרק השני)
לרגע את פאז שלא מופיעה בכלל בפרק השני.

אני די בטוח שהיא כן מופיעה, זאת אומרת זה תלוי מתי אתה מסיים את הסייד קווסט שלה עם התמונות, אין קשר לפרק ראשון או שני. כמובן שאם סיימת את הקווסט בפרק הראשון היא לא תופיע בפרק השני

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 אוקטובר 2015, 19:24

זה דווקא אמריקאים :/

אגב, אני מגלה פנינים בת'רד הזה. ידעתם שיש סצנה סודית שמצאו שכדי לפתוח אותה צריך שכל השחקנים בעולם ינטרלו את הנשק הגרעיני שלהם? כל שחקן יכול לפתח נשק גרעיני, הוא מונע משחקנים שאין להם נשק גרעיני לתקוף אותם במשימות FOB וכך מאבטח את הFOB נגד רוב השחקנים. אם יש לך נשק גרעיני אתה יכול לתקוף FOB עם נשק גרעיני ואתה גם יכול לנטרל אותו אם אתה באמת טוב. אז בעצם קוג'ימה דורש מכל השחקנים לנטרל את הנשק הגרעיני של כל השחקנים בעולם ואז לנטרל לעצמם. יש קבוצה של 600+ שחקנים שקוראים לעצמם הפילונטרופים (על שם הארגון מMGS2 שסנייק שייך אליו שרוצה לנטרל נשקים גרעיניים בעולם) והם כל היום יושבים ועושים משימות FOB מול שחקנים אחרים שיש להם נשק גרעיני ומנטרלים להם אותו. אחרי שהם יסיימו לנטרל את כל הנשקים הגרעיניים בעולם, אם זה אפשרי בכלל כשמליונים משחקים במשחק, הם ינטרלו את הנשק של עצמם כדי שהסרטון יפתח. הסרטון אגב כבר זמין ביוטיוב כי הצליחו לפתוח אותו מהקבצים של הPC אבל הם מנסים לעשות את זה כמו שצריך.

וכן אתה צודק עידן,
עכשיו גיליתי שפשוט יש מקום בMB שצריך ללכת אליו כדי לראות אותה, פשוט אף פעם לא הגעתי לשם אז לא פגשתי בה.

ועכשיו שאני יודע שמה שראיתי בטריילר כן קיים במשחק, מישהו פה יודע מה הקטעים שראו בטריילרים ואין במשחק? כי אני לא זוכר אפילו קטע אחד.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 אוקטובר 2015, 19:31

נתקלת גם בטענות צודקות או דברים שפספסת? בטח יש הרבה הייפרבול סביב זה וכל מני אנשים שמקללים את המשחק וטוענים שהוא זבל רק בגלל זה, כראוי לאינטרנט ולחלקים מגאף בכלליות, תתעלם מטמבלים כאלו, אבל פשוט נראה לי שיש גם בסיס מוצק ותמיד יש כמה משתמשים נורמלים שמסבירים גם למה.

אה וגאף לא רק אמריקאים, נתקלתי שם באירופאים מכל מדינה אפשרית (למשל, המודר המפורסם של דארק סולס- דוראנטה, הוא גרמני שכותב שם) וגם מאנשים מערב הסיעודית ומדינות ערביות אחרות ואפילו בכמה ישראלים (קשה לדעת שיש ישראלים עד שאתה נכנס לת׳רד פוליטי שבו כמעט כולם כצפוי מגנים את ישראל ואז אתה רואה שיש כמה משתמשים ישראלים שם, ואל תתלו בהם תקוות שהם עושים הסברה, בכל המקרים שראיתי ישראלים הם כמעט תמיד הצטרפו לגינויים)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 אוקטובר 2015, 19:50

האמת שעדין לא הגעתי לקטעים שיורדים עליו חוץ מאשר ירידות מטאל גיר רגילות כמו "ההסבר לזה הוא מפגר" או "הסיבה שX עשה Y לא הוסברה מספיק" אבל אלה דברים רגילים שאפשר להגיד על כל משחק. מצד שני אני בעמוד 3 מתוך 72 :)
התגובה האהובה עלי עד עכשיו הייתה:
"So let's continue where we left off. Guys, why is MGSV such shit?"

זה נראה שכולם ממש בוכים ומחפשים איך פותחים את פרק 3, זאת הבעיה העיקרית של כולם. לא שחסר להם סגיר עם X או השלמה לY אלה שפשוט היה עוד סיפור שקוג'ימה רצה לספר ולא יצא לנו לחוות אותו.

אה, גם ממש אהבתי שיש שם עמוד שלם שמדבר רק על דבר אחד, איך כל הילדים של ביג בוס יותר טובים ממנו. "לא ראיתי את סולידוס נכנס לקומה כשרסקו לו את ההרייר" או "לא ראיתי את סנייק נכנס לקומה שהכניסו אותו מיקרוגל" או "לא ראיתי את ליקוויד נכנס לקומה כשרסקו לו את המסוק".

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 אוקטובר 2015, 20:47

כן, כמו שאמרתי אל תתרגש מחלק מהאנשים שם, יש המון הייפרבול ויכולים להיות מיעוטים קיצוניים כל כך קולניים (על כל משחק כמעט) שאתה עלול לחשוב שהם מדברים על זבל גמור ושכולם בפורום שונאים משחק מסויים.

הדוגמא הכי משעשעת זה עם מגס4, הוא לעיתים נחשב לסוג של חילול הקודש שם וזוכה ללא מעט ביקורות קשות מצד לא מעט מגיבים כשמדברים עליו, כשהגיע זמן לבחור את משחק השנה בפורום כולם כבר חשבו שהוא בטח יתברג באיזה מקום 5 במקרה הטוב, הפלא ופלא הוא סיים ראשון בהפרש גדול בהצבעה שם.
האלו ששנאו את המשחק כל כך התמרמרו ולא הבינו איך זה יתכן שהם תירצו כל הזמן שבטח אנשים לא הבינו את הבעיות בזמן שהחלו את ההצבעה, שהיום כולם יודעים שהוא גרוע ואין מצב שהיה נבחר שוב.

אז עשו ספירה חוזרת שנה אחרי בשביל הכיף, אתה יכול לנחש מה קרה :)

גם כלפי ביושוק אינפיניט אגב יש לא מעט שמתעבים את המשחק, בפרסים של ה Goty כצפוי TLOU לקח אבל כולם היו בהלם שביושוק לקח מקום שני לפני GTA5 ומשחקים אחרים שיצאו באותה שנה ונחשבים שם לאהובים כביכול.

ואני אומר את זה כמישהו שגם התאכזב ממגס4, אבל חלקם גורמים לו להשמע כמו משחק של 40 ולא כמגס די חלש בסדרה אדירה, וככה לגבי כמעט כל משחק שם שהוא לא קונצנזוס מוחלט (ויש ממש ממש מעטים כאלו, רק רזי4 עולה לי בראש ככזה אצלם) צריך לשים שם את הדברים בפרופורציה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 אוקטובר 2015, 21:08

מה שכתבתי בעיקר נאמר שם בהומור, עדין לא הגעתי למקום ששם הם מתעצבנים שאין חלק 3 באמת לפתוח :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 אוקטובר 2015, 21:39

התייחסתי בעיקר לשורה של ההוא שאמר בואו נמשיך איפה שהפסקנו- אז למה מגס5 חרא, ברור שהוא צוחק אבל גם בבדיחה שלו ברור שהוא מעביר יפה את הטון ההייפרבולי של חלק מהמגיבים המגזימנים :)

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 15 אוקטובר 2015, 22:23

תזכור שאתה קורא את הטופיק הספויילרים השלישי במספר. אם אתה רוצה תגובות חמות מהתנור ומהבטן אז תתחיל מהטופיק הראשון.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 אוקטובר 2015, 22:34

בטח שני דיונים של עוד 100 עמודים כל אחד. אולי אם מתישהו ממש אבל ממש ישעמם לי :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 15 אוקטובר 2015, 22:41

100? המכסה בגאף היא יותר מ 300 עמוד :)

יש שם הרבה תשוקה כלפי המשחק זה בטוח.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 אוקטובר 2015, 03:42

כל המשימות s, כל הside ops נעשו, להתראות סדרת מטאל גיר שמלווה אותי מגיל 6 :(

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 אוקטובר 2015, 05:05

טוב, ראיתי גם את משימה 51 ביוטיוב. האמת? זה די הרתיח אותי. לפני שבאמת שחקתי במשחק ראיתי בראש, על פי הכתבות והתגובות באינטרנט, את הסיטואציה הבאה: MGS5 מורכב משלושה אקטים ורק שניים באמת הופקו. כל המשחק הזה הולך להיות חור אחד גדול שלא נפתר כי פאקינג שליש ממנו חסר וההפקה הופסקה באמצע. אקט 2 הולך להיות מחזור של משימות אחרי מחזור של משימות כמעט בלי עלילה בכלל ואז יזרקו עלי איזה סרטון Info dump בסיום וזהו.

אז שחקתי במשחק והבנתי שזה ממש לא המקרה. אקט 2 ברמה זהה לאקט 1 פשוט דחפו בין לבין משימות אופציונאליות שהן מחזור של משימות מאקט 1 בתנאים קיצוניים כדי לנפח את האורך שלו מ7 משימות ל19. בסופו של דבר נהנתי מאקט 2 עלילתית כמו מאקט 1 והיה בו הרבה יותר דברים למעריצי MGS. הוא הרגיש עמוק יותר ויותר מטאל גירי. סיימתי את המשחק, קרה דבר גדול או שניים והרגשתי מרוצה, שנסגר לי המעגל לסדרה (פחות או יותר, אתם מכירים את הפנטזיה המקורית שלי לסוף המשחק). כן, היה דבר אחד שלא פתרו, דבר אחד שנשאר פתוח. במשחקי MGS קודמים לרוב איזו דמות כזו או אחרת בורחת או מתגלה טוויסט לא נפתר לפני הכתוביות. לפעמים טוויסטון כמו השיחה של אוסלוט עם סולידוס בסוף MGS1, לפעמים זה בור ענקי בצורה של "היי, העולם נשלט על ידי חייזרים הזויים ואנחנו הולכים לכיוון השקיעה לעצור אותם!" אבל העובדה שיש איזה משהו מסויים שנשאר יחסית פתוח הרגיש בסדר גמור/ אז למה משימה 51 הרתיחה אותי?

צפיתי במשימה 51 ביוטיוב. מה שראיתי ביוטיוב (לא לדאוג, אין ספויילרים לתוכן) זאת משימה שלא סיימו לבנות אותה. חלקים ממנה היו בנויים מconcept art, הגיימפליי לא היה קיים אבל כל הסרטוני מעבר היו שם בצורה קצת יותר "מחוספסת" מבמשחק הסופי כי לא הספיקו לעשות להם פוליש, כולל הדיבוב והכל. ומה הגיימפליי הגדול של המשימה שלא מראים אותו כי הוא לא קיים עדין? קרב בוס, רק קרב בוס בודד אחד. ומה הקטע המרתיח? המשימה הזאת סוגרת את המשחק, באמת סוגרת את החור היחיד בכל הסכר הזה. לא פרק שלם חסר, לא עשרות שעות של עלילה וסיבוכים. פאקינג משימה אחת. האינטרנט רעד, שערוריות רצו, האשמות בכל מקום ולמה? כי קונאמי לא נתנו את המשאבים לסיים משימה אחת של 20 דקות שכבר חצי ממנה הופק כולל הסרטוני מעבר והדיבוב. כל חברה נורמאלית הייתה עושה אחד משלושה דברים. אפשרות ראשונה היא לדחות את המשחק בחודש כדי לסיים את המשימה, שניה היא לעשות DLC קצת אחרי השיגור ולקרוא לו אפילוג ולחלק אותו בחינם וכמובן שיש את האופציה השלישית והדושבגית, למכור את האפילוג הזה ב10$. אבל מה קונאמי עשתה? לא את הצעד הנחמד, לא את הצעד הדושבגי אלה את הדבר הכי נוראי, הצעד הכי מעצבן שיש, הם פשוט זרקו זין אחד גדול על הסדרה שמחזיקה אותם צפים בעשר שנים האחרונות והחליטו לעזוב את זה ככה.

מה שכל כך מרגיז הוא שלא חסר לMGS5 פרק שלם של 30 שעות, לא חסרות בו עשרות משימות, לא חסרה עלילה של חצי RPG. מה שחסר לMGS5 זה לסיים ולעשות פוליש למשימה אחת ובודדת, חצי בנויה שכל מה שהיא כוללת זה קרב בוס וסרטון מעבר של 15 דקות שכבר פאקינג עשו אותו כי ראיתי אותו ביוטיוב. משימה אחת, אחת! כל הצרות האלה לא היו אם קונאמי היו עושים משהו כדי שיסיימו את המשימה האחת הזאת. פשוט לא יאומן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 אוקטובר 2015, 05:21

אחד החזקים, למי שסיים את המשחק:
תמונה

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 16 אוקטובר 2015, 05:40

זה בהחלט היה נחמד לקבל את המשימה הזאת, בייחוד כי היא בלוקיישן חדש, אבל תכלס זה לא כזה קריטי לסיפור. סה"כ התוצאה היא כמעט אותה תוצאה מבחינת איך שהסיפור מסתיים עם או בלי המשימה הזאת. רוב התלונות שאני קראתי זה בגלל שאנשים ציפו למשהו אחד וקיבלו משהו אחר (אתה מבין למה אני מתכוון) כאשר הם יודעים שזה יהיה המטאל גיר האחרון והם כבר לא יקבלו את מה שהם ציפו לקבל אף פעם כנראה, או בגלל המחשבה שאם הם חתכו את המשימה ההיא מי יודע עוד כמה דברים הם חתכו שאנחנו לא יודעים עליהם.

אפשר להאשים את קונאמי אבל אפשר גם לחשוב על כמה שטויות לא הכרחיות קוג'ימה דחף למשחק כמו לבנות גן חיות או לבנות בסיס עצום בגודלו שאין בו כמעט כלום בעל ערך, במקום נניח לסיים את המשימה הזאת.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 48 אורחים