הודעהעל ידי DrKeo » 16 אוקטובר 2015, 05:05
טוב, ראיתי גם את משימה 51 ביוטיוב. האמת? זה די הרתיח אותי. לפני שבאמת שחקתי במשחק ראיתי בראש, על פי הכתבות והתגובות באינטרנט, את הסיטואציה הבאה: MGS5 מורכב משלושה אקטים ורק שניים באמת הופקו. כל המשחק הזה הולך להיות חור אחד גדול שלא נפתר כי פאקינג שליש ממנו חסר וההפקה הופסקה באמצע. אקט 2 הולך להיות מחזור של משימות אחרי מחזור של משימות כמעט בלי עלילה בכלל ואז יזרקו עלי איזה סרטון Info dump בסיום וזהו.
אז שחקתי במשחק והבנתי שזה ממש לא המקרה. אקט 2 ברמה זהה לאקט 1 פשוט דחפו בין לבין משימות אופציונאליות שהן מחזור של משימות מאקט 1 בתנאים קיצוניים כדי לנפח את האורך שלו מ7 משימות ל19. בסופו של דבר נהנתי מאקט 2 עלילתית כמו מאקט 1 והיה בו הרבה יותר דברים למעריצי MGS. הוא הרגיש עמוק יותר ויותר מטאל גירי. סיימתי את המשחק, קרה דבר גדול או שניים והרגשתי מרוצה, שנסגר לי המעגל לסדרה (פחות או יותר, אתם מכירים את הפנטזיה המקורית שלי לסוף המשחק). כן, היה דבר אחד שלא פתרו, דבר אחד שנשאר פתוח. במשחקי MGS קודמים לרוב איזו דמות כזו או אחרת בורחת או מתגלה טוויסט לא נפתר לפני הכתוביות. לפעמים טוויסטון כמו השיחה של אוסלוט עם סולידוס בסוף MGS1, לפעמים זה בור ענקי בצורה של "היי, העולם נשלט על ידי חייזרים הזויים ואנחנו הולכים לכיוון השקיעה לעצור אותם!" אבל העובדה שיש איזה משהו מסויים שנשאר יחסית פתוח הרגיש בסדר גמור/ אז למה משימה 51 הרתיחה אותי?
צפיתי במשימה 51 ביוטיוב. מה שראיתי ביוטיוב (לא לדאוג, אין ספויילרים לתוכן) זאת משימה שלא סיימו לבנות אותה. חלקים ממנה היו בנויים מconcept art, הגיימפליי לא היה קיים אבל כל הסרטוני מעבר היו שם בצורה קצת יותר "מחוספסת" מבמשחק הסופי כי לא הספיקו לעשות להם פוליש, כולל הדיבוב והכל. ומה הגיימפליי הגדול של המשימה שלא מראים אותו כי הוא לא קיים עדין? קרב בוס, רק קרב בוס בודד אחד. ומה הקטע המרתיח? המשימה הזאת סוגרת את המשחק, באמת סוגרת את החור היחיד בכל הסכר הזה. לא פרק שלם חסר, לא עשרות שעות של עלילה וסיבוכים. פאקינג משימה אחת. האינטרנט רעד, שערוריות רצו, האשמות בכל מקום ולמה? כי קונאמי לא נתנו את המשאבים לסיים משימה אחת של 20 דקות שכבר חצי ממנה הופק כולל הסרטוני מעבר והדיבוב. כל חברה נורמאלית הייתה עושה אחד משלושה דברים. אפשרות ראשונה היא לדחות את המשחק בחודש כדי לסיים את המשימה, שניה היא לעשות DLC קצת אחרי השיגור ולקרוא לו אפילוג ולחלק אותו בחינם וכמובן שיש את האופציה השלישית והדושבגית, למכור את האפילוג הזה ב10$. אבל מה קונאמי עשתה? לא את הצעד הנחמד, לא את הצעד הדושבגי אלה את הדבר הכי נוראי, הצעד הכי מעצבן שיש, הם פשוט זרקו זין אחד גדול על הסדרה שמחזיקה אותם צפים בעשר שנים האחרונות והחליטו לעזוב את זה ככה.
מה שכל כך מרגיז הוא שלא חסר לMGS5 פרק שלם של 30 שעות, לא חסרות בו עשרות משימות, לא חסרה עלילה של חצי RPG. מה שחסר לMGS5 זה לסיים ולעשות פוליש למשימה אחת ובודדת, חצי בנויה שכל מה שהיא כוללת זה קרב בוס וסרטון מעבר של 15 דקות שכבר פאקינג עשו אותו כי ראיתי אותו ביוטיוב. משימה אחת, אחת! כל הצרות האלה לא היו אם קונאמי היו עושים משהו כדי שיסיימו את המשימה האחת הזאת. פשוט לא יאומן.
We're just normal men. We're just innocent men