נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי Laskin » 26 אוקטובר 2015, 12:41

bling כתב:ב N64 היה צד ג' יחסית, איך היו המכירות שם?
אתה בעצמך מכיר את התדמית של "שחקני נינטנדו קונים רק נינטנדו", זה לא חדש וזו באמת סטיגמה ידועה, למה שחקני ה WIIU למשל מתעלמים מביונטה 2 שהוא משחק אדיר ובלעדי?

גם מהמשחק הקודם של פלטניום, 101 המופלאים, הם התעלמו, לא נראה לי יש על ה WIIU משחק אחד שהוא לא מנינטנדו והצליח, ברור שעל הקונסולה הזו נמצאים ההארדקור של ההארדקור של מעריצי נינטנדו ועדיין היית מצפה שלפחות מבלעדיים איכותיים הם לא יתעלמו.

לא מבין כל כך איך זה קשור לעובדה שעדיף לנינטנדו ובעצם לעולם והאנושות כולה - אם הם פשוט יהפכו להיות צד ג' וזהו ;)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 אוקטובר 2015, 12:43

כן התנאים פה לא כל כך שווים, מדדו חצי מזמן המכירות של UNITY, נצטרך לחכות, כמובן שיכול להיות שגם UNITY היה הורס משחק אדיר, יכול להיות שזו עייפות מהמותג ושסינדיקייט לא מחדש מספיק, אני משער שאם המכירות חלשות זה שילוב של שתי הגורמים, אני משער שגם COD השנה יחלש, למרות שבצורה פחות קיצונית מ AC.

לאסקין, למרות שלנינטנדו יש יותר רזרבות של כסף, בכל זאת צד ג' העלים את סגה שהכרנו, ברור שבעולם אידיאלי הייתי שמח אם נינטנדו היתה צד ג', גם הייתי שמח אם היה פורמט של קונסולות כמו PC וכולם היו מקבלים את כל המשחקים, אבל במציאות שלנו אם נבחן ע"פ מקרה קודם, זה באמת יכול להיות מסוכן כמו שקאוטיק אמר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 אוקטובר 2015, 13:07

לא הבנתי למה.
לאף אחד פה אין ממש ספק שנינטנדו יכולה לחיות על פוקימון, זלדה, מריו, סמאש וקארט לבד, ועוד לעשות מזה הון, במידה ויעברו להיות צד ג'.
החומרה רק מחזיקה אותה מאחור וגורמת להם לעשות משחקי מסיבה סוג ב', הם קונים בלעדיות למשחקי צד ג' שלא מצליחים כמעט אף פעם, משקיעים הון במחקר ופיתוח, תוספים מגוחכים, ובסוף משלמים על זה ביוקר...
פשוט שישקיעו את כל המשאבים שלהם במה שהם עושים הכי טוב, כשהם עושים אותו - משחקי AAA מצויינים עם הדמויות שכולם אוהבים.
הם פשוט כבר כמעט ולא עושים כאלו :/
אני ממש ממש לא מבין איפה הסיכון פה. אולי צריך להסביר לי לאט יותר ^_^

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 26 אוקטובר 2015, 13:44

הסיכון ,זה שהם לא יקבלו אגורה תמלוגים יותר מצד שלישי
וישלמו תמלוגים ,על כל משחק שהם מוכרים

בנוסף עלויות הפיתוח ,השיווק ,והתמיכה יעלו משמעותית ,כי אתה מדבר על מצב שהם יפתחו למגוון פלטפורמות

אישית הייתי רוצה לראות את נינטנדו כצד שלישי ,היתי מעדיף לקנות קונסולה של סוני או MS ,ולקבל גם משחקי נינטנדו
תאורטית הם יכולים להרוויח מזה המון ,או להפסיד את התחתונים ,יש בזה סיכון ,וזה החלטה קשה

במצב שלהם היום ,הם יכולים לפטר את רוב העובדים ,ולחיות רק על מכירת זיכיונות ,תאורטית הם יכולים להחזיק ככה המון זמן
לא ליצר משחקים ,לא חומרה ,לא כלום ,רק להרוויח מזכיונות ופטנטים שיש להם כחברה ותיקה ,זאת "הדרך הקלה "
אבל משקעים רוצים להרוויח כסף ,ונינטנדו חיבת להסתכן כדי להרוויח ,ובינתים הם לא עוברים להיות צד שלישי ,אולי עם הNX תיכשל זה ישתנה
אבל בינתים הם מנסים משהו קטן בסמארטפונים ,אבל עדין יצרנית קונסולות

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 אוקטובר 2015, 15:23

איזה תמלוגים הם מקבלים כבר מצד שלישי?! אני די משוכנע שהם שילמו יותר עבור הבלעדיות של ביונטה 2, מאשר התמלוגים שהמכירות שלו עשו... וגם אם לא - העקרון נשאר, צד שלישי מוכר חרא על קונסולות נינטנדו, ובכל דור מוכר פחות ופחות.
זה "סיכון" מאוד לא מסוכן :)

העניין הוא שכולם בערך היו מעדיפים אותם כצד ג', וזו גם אחת הסיבות שאני באמת מקווה שייכשלו עם הNX במידה מסויימת, למרות שאני תמיד בעד תחרות, פשוט הם כבר לא ממש נחשבים "תחרות" בעיני רוב הגיימרים, וגם בעיני סוני-מיקרוסופט ואפילו נינטנדו עצמה.
אז אנחנו לא מפסידים פה שום דבר, רק מרוויחים, ולדעתי - גם לנינטנדו יש רק מה להרוויח ממהלך כזה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 26 אוקטובר 2015, 16:09

כל משחק שנימכר בWIIU או 3DS היום ,הם מקבלים תגמולים
זה יוצא הרבה כסף ,למרות הכישלון של הWIIU

ויש מישחקי צד שלישי שהצליחו ברמה סבירה ,בWIIU ,לא בהכרח מישחקי גימרים
לא מיתקרב לWII ,אבל בכל זאת ,שאתה סופר מכירות כלליות ,אתה מגלה שיש מספיק תמלוגים ,לגרום לנינטנדו להיות אפילו ריווחית בחלק מהרבעונים
וזה למרות שה3DS לא מוכרת בכמות של הDS ,והWIIU ,זה אחד מהכישלונות הגדולים של נינטנדו במכירות

שיש קונסולה מוצלחת ,הכסף מהזיכיונות זורם בכמויות

בגדול כל דבר זה סיכון ,לישאר יצרנית קונסולות ? ,קונסולה בודדת ? ניחת ונידת?
לעבור לצד ג?
להיות יצרנית קונסולות וצד ג ביחד ?

מי יכול לחזות את העתיד ?
אני רק מקווה שהNX תיהיה חזקה משמעותית מהPS4 ,ותצא שנה הבא ,וזה כי כבר נינטנדו החליטו על הNX
אישית היתי רוצה שנינטנדו היתה צד ג ,וכל המשחקים שלה היו מקבלים גרסת PS4 ,אבל זה חלומות

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 26 אוקטובר 2015, 16:22

Laskin כתב:איזה תמלוגים הם מקבלים כבר מצד שלישי?! אני די משוכנע שהם שילמו יותר עבור הבלעדיות של ביונטה 2, מאשר התמלוגים שהמכירות שלו עשו... וגם אם לא - העקרון נשאר, צד שלישי מוכר חרא על קונסולות נינטנדו, ובכל דור מוכר פחות ופחות.
זה "סיכון" מאוד לא מסוכן :)

העניין הוא שכולם בערך היו מעדיפים אותם כצד ג', וזו גם אחת הסיבות שאני באמת מקווה שייכשלו עם הNX במידה מסויימת, למרות שאני תמיד בעד תחרות, פשוט הם כבר לא ממש נחשבים "תחרות" בעיני רוב הגיימרים, וגם בעיני סוני-מיקרוסופט ואפילו נינטנדו עצמה.
אז אנחנו לא מפסידים פה שום דבר, רק מרוויחים, ולדעתי - גם לנינטנדו יש רק מה להרוויח ממהלך כזה.

כפי שנדב אמר, הם מוכרים כמה פרנצ'ייזים במעל ל10 מיליון ועוד כמה פרנצ'ייזים באיזור ה5-8 מיליון. אין ממש סיבה לחשוב שהמכירות האלה היו גודלות במיוחד אם הם לא היו על מכשיר יעודי של נינטנדו וזאת משלל סיבות. את המכירות האלה הם מצליחים להוציא עם קונסולה של 20 מיליון וקונסולה של 80 מיליון ובנוסף הם תמיד מרוויחים על כל קונסולה שנמכרת.

האם כל הR&D וכאלה שווה את זה? לא יודע, אבל לזרוק את זה יהיה חתיכת שינוי בחברה ומי יודע אילו השלכות נקבל.

תאכלס מה הסרט לקנות קונסולה ב200 דולר ואו להעביר את זה למכר או למכור אחרי שסיימת את המשחקים האקסקלוסיביים שלהם?
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 26 אוקטובר 2015, 16:44

למרות שאני די מסכים עם הטענה שמשחקי צד שלישי בדר"כ לא מוכרים על קונסולות של נינטדנו, לא חושב שביונטה 2 זאת דוגמא טובה של זה. בהתחשב בהפרש הלא גדול במיוחד בין כמה שביונטה 1 מכר על ה 360 או פס3 ביחס לכמה שביונטה 2 מכר על בסיס המשתמשים הקטן בהרבה של ה wii u, אני חושב שהמספרים די מתאזנים. משחק אדיר אין ספק, אבל גם משחק מאוד נישה ולא משנה על איזה קונסולה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 אוקטובר 2015, 21:35

מסתבר ש UNITY גם יצא ביום שישי ונמדד בדומה לסינדיקייט לכן ההשוואה קבילה ואכן מדובר במשחק הכי פחות מוכר בסדרה חוץ מרוג שיצא כשהקונסולות הקודמות גוססות, יורוגיימר עדכנו את הכתבה ומחקו את ההשוואה הזו.

ברור שיש פה את האפקט של משחק קודם רע, אבל אני הרגשתי עוד לפני שההייפ אפסי, אנשים פשוט לא התרשמו ממה שהראו מסינדיקייט, אני חושב שזה ברור שמעורב פה גם מקרה של עייפות מהמותג ומהכיוון הנוכחי של AC, פשוט יותר אנשים מיצו את הסדרה בשלב הזה, אולי בכל זאת ריבוט זה רעיון טוב...

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 26 אוקטובר 2015, 21:51

ראיתי קטע משחקיות שמראה התנקשות באזור נרחב יחסית - זה נראה מגניב, אבל גם לא שכנע אותי לקנות אותו. אולי בשנה הבאה.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 אוקטובר 2015, 22:04

Klayman כתב:ראיתי קטע משחקיות שמראה התנקשות באזור נרחב יחסית - זה נראה מגניב, אבל גם לא שכנע אותי לקנות אותו. אולי בשנה הבאה.

אם בכלל יהיה בשנה הבאה... היה ברור שהם לא יבטלו פרויקט שבטח כבר בפיתוח שנתיים אחרי הצרות עם יוניטי. פרויקטים שהושקעו בהם הרבה פחות משאבים ונמצאו בשלבים הרבה יותר מוקדמים בפיתוח אולי דווקא כן הוקפאו, כדי לעשות חושבים איך לשקם את המותג.
לפחות, אני מקווה שזה המצב. מדובר באחלה משחקים וחבל שהם סתם יגוועו לחלוטין בגלל בעיות PR. עדיף לעשות את המנוחה לפני שפוגעים בתחתית.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 26 אוקטובר 2015, 22:25

אז בעוד שנתיים. לא נורא.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 אוקטובר 2015, 23:12

Nucleus_Dawn כתב:
Klayman כתב:ראיתי קטע משחקיות שמראה התנקשות באזור נרחב יחסית - זה נראה מגניב, אבל גם לא שכנע אותי לקנות אותו. אולי בשנה הבאה.

אם בכלל יהיה בשנה הבאה... היה ברור שהם לא יבטלו פרויקט שבטח כבר בפיתוח שנתיים אחרי הצרות עם יוניטי. פרויקטים שהושקעו בהם הרבה פחות משאבים ונמצאו בשלבים הרבה יותר מוקדמים בפיתוח אולי דווקא כן הוקפאו, כדי לעשות חושבים איך לשקם את המותג.
לפחות, אני מקווה שזה המצב. מדובר באחלה משחקים וחבל שהם סתם יגוועו לחלוטין בגלל בעיות PR. עדיף לעשות את המנוחה לפני שפוגעים בתחתית.

הבעיה היא שיש סיכוי טוב שבזמן שהם כבר סיימו לעבוד על סינדיקייט צוות אחר כבר נמצא בסוף השנה השנייה שלו בפיתוח AC הבא.
אז אלא אם כן הוחלט על שינוי עוד לפני שיצא סינדקייט וראו איך הוא נמכר, אני לא רואה איך לא יוצא שנה הבאה AC חדש.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 אוקטובר 2015, 23:14

bling כתב:
Nucleus_Dawn כתב:

הבעיה היא שיש סיכוי טוב שבזמן שהם כבר סיימו לעבוד על סינדיקייט צוות אחר כבר נמצא בסוף השנה השנייה שלו בפיתוח AC הבא.
אז אלא אם כן הוחלט על שינוי עוד לפני שיצא סינדקייט וראו איך הוא נמכר, אני לא רואה איך לא יוצא שנה הבאה AC חדש.

כן... אני דיברתי על מצב שההחלטה נעשתה אחרי כל מה שקרה עם יוניטי.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 אוקטובר 2015, 23:20

אה, כן צודק ויכול להיות, אבל נראה לי שמה שמדבר חזק זה בעיקר הכיס ואם יוניטי סכ"ה מכר טוב הם לא בהכרח החליטו על הפסקה אז, אולי עכשיו עם סינדיקייט הם יעשו את זה, מה שאומר שיתכן שהפרויקט הבא יצא כמתוכנן ואחריו יוחלט לעשות התרעננות של שנה הפסקה למותג.

יכול להיות גם תסריט שתוכנן AC מקורי ועם רעיון חדש שעובדים עליו לא מעט זמן (כמו נגיד מה שהיה עם AC4) ושתאריך היציאה שלו מתוכנן במקרה לשנה הבאה, ככה שכביכול הסתדר להם טוב, אני חושב ש AC שיתפסו אותו כמשחק שונה כמו שחשבו על 4 שזה משחק פיראטים יכול למכור מצויין ולשחזר את המספרים הקודמים גם אם המוניטין של הסדרה פחות טוב (הוא גם היה פחות טוב אחרי 3 אבל זה לא הפריע כידוע ל 4 למכור מצויין)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 אוקטובר 2015, 23:33

bling כתב:אה, כן צודק ויכול להיות, אבל נראה לי שמה שמדבר חזק זה בעיקר הכיס ואם יוניטי סכ"ה מכר טוב הם לא בהכרח החליטו על הפסקה אז, אולי עכשיו עם סינדיקייט הם יעשו את זה, מה שאומר שיתכן שהפרויקט הבא יצא כמתוכנן ואחריו יוחלט לעשות התרעננות של שנה הפסקה למותג.

יכול להיות גם תסריט שתוכנן AC מקורי ועם רעיון חדש שעובדים עליו לא מעט זמן (כמו נגיד מה שהיה עם AC4) ושתאריך היציאה שלו מתוכנן במקרה לשנה הבאה, ככה שכביכול הסתדר להם טוב, אני חושב ש AC שיתפסו אותו כמשחק שונה כמו שחשבו על 4 שזה משחק פיראטים יכול למכור מצויין ולשחזר את המספרים הקודמים גם אם המוניטין של הסדרה פחות טוב (הוא גם היה פחות טוב אחרי 3 אבל זה לא הפריע כידוע ל 4 למכור מצויין)

כן... המוני תסריטים.

אני חושב שהכי בריא לכותר יהיה לא לדבר על שום דבר עד E3 של 2017 ואז רק להראות טיזר שיש בו קולות של שוק (נניח, אנשים מדברים באיטלקית) או משהו כזה, אז קול של נשר ואז פשוט את המילים "Assassin's Creed - 2018".

אפילו העייתונאים הכי ציניים בקהל יתלהבו מזה, לפי דעתי. אני יודע שאני אשתין קצת במכנסיים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוקטובר 2015, 23:37

bling כתב:ב N64 היה צד ג' יחסית, איך היו המכירות שם?
אתה בעצמך מכיר את התדמית של "שחקני נינטנדו קונים רק נינטנדו", זה לא חדש וזו באמת סטיגמה ידועה, למה שחקני ה WIIU למשל מתעלמים מביונטה 2 שהוא משחק אדיר ובלעדי?

גם מהמשחק הקודם של פלטניום, 101 המופלאים, הם התעלמו, לא נראה לי יש על ה WIIU משחק אחד שהוא לא מנינטנדו והצליח, ברור שעל הקונסולה הזו נמצאים ההארדקור של ההארדקור של מעריצי נינטנדו ועדיין היית מצפה שלפחות מבלעדיים איכותיים הם לא יתעלמו.

כבר הN64 היה תחילת הירידה, צד ג' נטש אותם כבר אז. באותה תקופה הצד א'/ב' של סוני שהיה סביר לגמרי לא היה מדגדג את נינטנדו אם לא היה לה תמיכת צד ג' מסיבית קיצונית. לך תסתכל על המשחקים הכי טובים על הפס1 ותראה עשרות משחקי צד ג' כמו שלושה משחקי FF או סדרת טקן או SF3 או MGS או RE1-3 והרשימה הזאת ממשיכה וממשיכה. לN64 יצאו משחקי צד ג' בלעדיים אבל לאף אחד מהם לא היה פרופיל גבוה ויצאו ממש מעט כאלה באופן יחסי. צד ג' שנא את נינטנדו בתקופת הN64, כל קלטת עלתה עשרות דולרים מה שגרם למשחקים שלהם לעלות 70-90 דולר בזמן שהמשחקים שלהם גם עלו רק 50$ על הפס1 ברווח זהה וגם נתנו להם 650MB של אכסון. כשהיו משחקי צד ג' טובים על הN64 הם מכרו, רוג סקוואדרון מכר, צל האמפריה מכר, טורוק מכר. פשוט לא היו יותר מדי כאלה, האטרקציה על הN64 היה צד א'/ב' של נינטנדו.

גם בפס2 מול הקיוב אותו סיפור. דבר ראשון היתרון של השנה שהיה לסוני ובשנה הזאת הפס2 נמכרה בטרוף. אז לוקחים בחשבון שצד ג' מאחורי סוני עוד מהדור הקודם ומפלצות ענק יוצאים בלעדית לפס2 עוד לפני שהקיוב יוצאת בכלל. תחשוב ששלושה חודשים לשיגור הקיוב יצא FFX, חודשים לשיגור יצא DMC ובשבוע של השיגור יצא פאקינג MGS2. נינטנדו רוסקה לפני שהיא הוציאה קונסולה בכלל. בסופו של דבר כמעט ולא יצאו משחקי צד ג' לקיוב עוד מההתחלה, המון פרנצ'ייזים דלגו עליה. אולי יש סטיגמה שצד ג' לא מוכר אבל דווקא משחקים שהגיעו מצד ג' לקיוב והיו איכותיים מכרו מעולה (ע"ע RE4) ולפעמים אפילו מכרו יותר על הקיוב (למשל סול קליבר 2 מכר הכי הרבה עותקים על הקיוב משלושת הקונסולות).

אני חושב שברגע שיש לנינטנדו קונסולה שקולה ומעלה והיא מקבלת מה שהיא צריכה לקבל, אנשים יקנו משחקים. אין חוק כזה שלא קונים משחקי צד ג' על הקונסולות של נינטנדו, יש חוק כזה שמשחקי צד ג' פשוט לא יוצאים לה או שמדובר בגרסה נוראית שנחותה לכל הגרסאות בשוק ולכן היא לא מוכרת. אני לא חושב שזה שונה מדי מסוני למשל. אנשים עם פס4 שאוהבים את סוני רק מחכים למשחק סוני הבא (GOW או TLOU או GT) אבל זה ממש לא יפריע להם לקנות GTA6. הבעיה העיקרית היא שנינטנדו הוציאה קונסולות פח כמה שנים ברצף אז כל גיימר שמכבד את עצמו נאלץ לקנות קונסולה של סוני או מיקרוסופט במקביל וכשיש לך אותן במקביל אתה תקנה את פיפא או COD לWII או שתקנה אותם ל360/פס3? ברור שלא לWII.

בנושא נינטנדו שהופכת לחברת צד ג', יכול להיות שההכנסות שלהם לבד מזה שהם לא צריכים לשלם את ה18% למחזיקת הפלטפורמה שווה להם את כל הרפתקאות החומרה שלהם. רק תחשוב כמה מליוני דולרים זה 18% מ-35 מליון עותקים של מריו קארט. אף מפיצה לא נמצאת במצב הזה, אין עוד מפיצות שיש להן כמה פרנצ'ייזים של עשרות מליונים ועוד המון פרנצ'ייזים של 5+ ממליון. שלא נדבר על שברגע שההימור חומרה שלהם מצליח, כמו הWII או הDS, אז הרווחים כל כך גדולים שאולי זה מצדיק את ההימור.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 27 אוקטובר 2015, 00:49

RE4 מכר טוב על הקיוב? הרי למרות ההסכם עם נינטנדו קאפקום בכל זאת התעקשה להוציא אותו על הפס2, חשבתי שהיא לא היתה מרוצה מהמכירות שלו על הקיוב.

העניין זה שה NX יוצאת באמצע הדור, יכול להיות שאם היא תהיה חזקה יותר אנשים יקנו בשבילה משחקי צד ג', יכול להיות מצד שני שהם עדיין ידבקו בקונסולות שלהם בגלל הטרופיז ורשימות החברים, אם היא תהיה באותו הכח נראה לי אין מצב שיפזלו לעברה מבחינת צד ג' ועוד הפעם היא תהיה קונסולת נינטנדו צדדית לחלק קטן מהקהל שיש לו כבר קונסולה אחרת, היא באמת צריכה להציע כח משמעותי טוב יותר כדי שאנשים שזו תהיה הקונסולה השנייה שלהם ירצו לקנות עבורה צד ג'.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אוקטובר 2015, 01:33

bling כתב:RE4 מכר טוב על הקיוב? הרי למרות ההסכם עם נינטנדו קאפקום בכל זאת התעקשה להוציא אותו על הפס2, חשבתי שהיא לא היתה מרוצה מהמכירות שלו על הקיוב.

העניין זה שה NX יוצאת באמצע הדור, יכול להיות שאם היא תהיה חזקה יותר אנשים יקנו בשבילה משחקי צד ג', יכול להיות מצד שני שהם עדיין ידבקו בקונסולות שלהם בגלל הטרופיז ורשימות החברים, אם היא תהיה באותו הכח נראה לי אין מצב שיפזלו לעברה מבחינת צד ג' ועוד הפעם היא תהיה קונסולת נינטנדו צדדית לחלק קטן מהקהל שיש לו כבר קונסולה אחרת, היא באמת צריכה להציע כח משמעותי טוב יותר כדי שאנשים שזו תהיה הקונסולה השנייה שלהם ירצו לקנות עבורה צד ג'.

גרסת הקיוב מכרה 1.8 מליון יחידות וגרסת הפס2 מכרה 2.2 מליון יחידות. מצד אחד גרסת הפס2 יצאה באיחור של כמה חודשים, מצד שני היא יצאה עם הרבה יותר תוכן ומצד שלישי לפס2 היה בסיס משתמשים של 150+ מליון מכשירים ולקיוב רק 24 מליון. בקיצור, אני חושב שאפשר להגיד שהוא כן מכר טוב על הקיוב, קאפקום פשוט נלחצו כשב2003 הפס2 רסקה לקיוב את התחת והם היו תקועים עם הפרנצ'ייז הכי גדול שלהם בהסכם בלעדיות עם נינטנדו.

תראה, אני חושב שהבעיה העיקרית של נינטנדו (אם כמובן הם עושים דברים כמו שצריך, כוח טוב, יחסים טובים עם צד ג' ובאמת הכל יוצא להם) היא שכולם כבר בפס4. אני משער שבמשחקים כמו COD או פיפ"א הם לא יצליחו להתחרות בסוני אבל במשחקים מכוונים סינגל? תהיה בטוח שתקנה את גרסת הNX של AC הבא אם היא תרוץ ב1080P ב60FPS. השאלה היא כמה מומנטום היא תצליח לתפוס, אם היא תמכור מספיק אז יהיו למספיק אנשים אותה. בכל מקרה אף אחד לא מצפה שכשיוצא משחק גרסת הNX תהיה הכי מוכרת, אבל גם אם איזה 50% ימכר על הפס4 ונינטנדו ומיקרוסופט יתחלקו בשאר 20% ו-30% בהתאמה אז אני בטוח שנינטנדו תהיה בעננים. העניין הוא שבשיגור של הNX יהיו בערך 60 מליון קונסולות בשוק מה שאומר שיש עוד 140 מליון שלא נמכרו עדין. אם נינטנדו מצליחה לספק לאנשים קונסולה חזקה עם המשחקי צד א' שלה ותמיכה מלאה מצד ג' אז אין סיבה שחלק לא קטן מאותם 140 מליון לא יקנו אותה כקונסולה היחידה שלהם.

פעם אחרונה שהייתה קונסולת נינטנדו שאנשים לא קנו רק כמכונת משחקי נינטנדו בנוסף לפלייסטיישן שלהם זה היה תחילת שנות ה90. זה יכול להיות ממש מעניין לראות מה יקרה עם קונסולת נינטנדו וולידית ראשונה מזה 20 שנים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אוקטובר 2015, 01:33

bling כתב:RE4 מכר טוב על הקיוב? הרי למרות ההסכם עם נינטנדו קאפקום בכל זאת התעקשה להוציא אותו על הפס2, חשבתי שהיא לא היתה מרוצה מהמכירות שלו על הקיוב.

גרסת הקיוב מכרה 1.8 מליון יחידות וגרסת הפס2 מכרה 2.2 מליון יחידות. מצד אחד גרסת הפס2 יצאה באיחור של כמה חודשים, מצד שני היא יצאה עם הרבה יותר תוכן ומצד שלישי לפס2 היה בסיס משתמשים של 150+ מליון מכשירים ולקיוב רק 24 מליון. בקיצור, אני חושב שאפשר להגיד שהוא כן מכר טוב על הקיוב, קאפקום פשוט נלחצו כשב2003 הפס2 רסקה לקיוב את התחת והם היו תקועים עם הפרנצ'ייז הכי גדול שלהם בהסכם בלעדיות עם נינטנדו.

תראה, אני חושב שהבעיה העיקרית של נינטנדו (אם כמובן הם עושים דברים כמו שצריך, כוח טוב, יחסים טובים עם צד ג' ובאמת הכל יוצא להם) היא שכולם כבר בפס4. אני משער שבמשחקים כמו COD או פיפ"א הם לא יצליחו להתחרות בסוני אבל במשחקים מכוונים סינגל? תהיה בטוח שתקנה את גרסת הNX של AC הבא אם היא תרוץ ב1080P ב60FPS. השאלה היא כמה מומנטום היא תצליח לתפוס, אם היא תמכור מספיק אז יהיו למספיק אנשים אותה. בכל מקרה אף אחד לא מצפה שכשיוצא משחק גרסת הNX תהיה הכי מוכרת, אבל גם אם איזה 50% ימכר על הפס4 ונינטנדו ומיקרוסופט יתחלקו בשאר 20% ו-30% בהתאמה אז אני בטוח שנינטנדו תהיה בעננים. העניין הוא שבשיגור של הNX יהיו בערך 60 מליון קונסולות בשוק מה שאומר שיש עוד 140 מליון שלא נמכרו עדין. אם נינטנדו מצליחה לספק לאנשים קונסולה חזקה עם המשחקי צד א' שלה ותמיכה מלאה מצד ג' אז אין סיבה שחלק לא קטן מאותם 140 מליון לא יקנו אותה כקונסולה היחידה שלהם.

פעם אחרונה שהייתה קונסולת נינטנדו שאנשים לא קנו רק כמכונת משחקי נינטנדו בנוסף לפלייסטיישן שלהם זה היה תחילת שנות ה90. זה יכול להיות ממש מעניין לראות מה יקרה עם קונסולת נינטנדו וולידית ראשונה מזה 20 שנים. אגב, אני חושב שסול קליבר 2 הראה ממש טוב למה נינטנדו כן יכולה להצליח אם יש לה קונסולה וולידית ולא קונסולה סוג ב'. לרוב משחקי צד ג' נכשלו קשות על הקיוב כי אנשים קנו פס2 והקיוב הייתה קונסולה שניה כמכונת בלעדיים של נינטנדו. אבל מה קרה בשניה שמשחק צד שלישי היה קצת יותר מגניב על הקיוב (וזה מה שקרה עם סול קליבר, דמויות סתמיות בגרסאות הפס2 והXBOX אבל בקיוב מקבלים את לינק!)? פתאום הוא מנצח את הפס2. אז למה זה קורה? כי קונסולות נינטנדו כבר 20 שנים הן מוצר נלווה לפלייסטיישן שיש לך כבר, למה שתקנה להן את המשחק צד ג' ולא לקונסולה הראשית שלך? ביום שנינטנדו תביא קונסולה שיכולה להיות הקונסולה הראשית אולי היא תוכל לשנות את זה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 27 אוקטובר 2015, 09:45

[quoteFrom now on Microsoft will not be using or sharing console shipments as a "primary metric for success" in quarterly statements. Instead, the focus will be on sharing Xbox Live usership and engagement. With that in mind, the latest results show that hardware revenue has fallen compared to last year, but usership has increased 28% meaning 39 million people logged into Xbox Live within the last month. However, it's not stated how many of those are Gold members.

If you're interested in actual console shipments, then we have to turn to a third party to get a good idea. VGChartz keeps track of all hardware shipments worldwide and currently has Xbox One at 13.88 million shipped. That's compared to 25.45 million PS4.][/quote]

אני מעריך שהמכירות שלהם מפגרות הרבה מאוד אחרי הPS4 ,לעשות החלטה כזאת
מעניין לראות תוך כמה זמן ניראה XBO סלים ,באיזה 300$

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 אוקטובר 2015, 10:46

הבעייה העיקרית של נינטנדו עם הNX היא שהם יוצאים באמצע דור, ואנשים אוהבים לשחק מולטי עם חברים שלהם, ולהם כבר יש PS4/ONE.
בנוסף, יש את עניין המחיר... אם הם מתכננים גם גאדג'ט/גימיק ביחד עם הקונסולה - סביר מאוד שהיא תעלה סביב ה-500 דולר, או 400 בלי גימיק, בזמן שהמתחרות יהיו בטח ב-300 דולר.
אבל הם כן יכולים לעשות את זה, אם רק יוציאו קונסולה נורמלית, בלי גימיק מטופש ויקר, חומרה חזקה יותר, ובמחיר של גג 400 דולר, כולל זלדה החדש :)

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 27 אוקטובר 2015, 11:29

חומרה חזקה פי שתים לפחות מהPS4
מחיר של עד 400$ ,כולל משחק טוב
גודל פיזי נורמלי (בקיצור לא כמו הXBO בגודל ווידיאו משנות ה80 )
וגימפאד סטנדרטי ,שכן משולב בו מסך מגע ,אבל בגודל נורמלי ,ומגע כמו בסמארטפונים

לדעתי המון יקנו קונסולה כזאת ,הPS4 עדין תנצח את הדור ,אבל הNX תמכור יותר מהקיוב ,שזה גם משהו
יקנו אותה גם מעריצי נינטנדו ,וגם זונות גרפיקה שלא רוצים PC

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 27 אוקטובר 2015, 11:40

kririn כתב:[quoteFrom now on Microsoft will not be using or sharing console shipments as a "primary metric for success" in quarterly statements. Instead, the focus will be on sharing Xbox Live usership and engagement. With that in mind, the latest results show that hardware revenue has fallen compared to last year, but usership has increased 28% meaning 39 million people logged into Xbox Live within the last month. However, it's not stated how many of those are Gold members.

If you're interested in actual console shipments, then we have to turn to a third party to get a good idea. VGChartz keeps track of all hardware shipments worldwide and currently has Xbox One at 13.88 million shipped. That's compared to 25.45 million PS4.]

אני מעריך שהמכירות שלהם מפגרות הרבה מאוד אחרי הPS4 ,לעשות החלטה כזאת
מעניין לראות תוך כמה זמן ניראה XBO סלים ,באיזה 300$
[/quote]

אני דווקא מהמר, למרות ש MS הפסידה כל חודש לסוני ב NPD, שהם מכרו יחסית צמוד אליהם השנה, כמובן שגם אם מכרו צמוד זה אומר שהפער גדל כל הזמן אבל אני חושב שהם יצמצמו אותו בחגים כמו שעשו בעבר.

שמע זה ברור שזה לא מחמיא להם לשחרר נתונים ביחס לסוני, אבל זה לא שהם מרימים ידיים מהדור או משהו, דווקא לא מזמן יצאה כתבה על כמה נדילה המנכ"ל רואה במותג XBOX חשיבות גדולה, פשוט נראה שה LIVE זה תרנגולת זהב מבחינתם והם מעדיפים להתמקד בהרחבת השירות כמה שאפשר, גם דרך פלטפורמות נוספות, מאשר להתעסק במלחמות מספרים שבהם הם כבר הפסידו בדור הזה, אין מה לעשות, נשמע שהם מסתכלים על ה XBOX כפלטפורמה אחת מתוך כמה לשירות LIVE שלהם והמטרה היא בעיקר הרחבת השירות, שם הכסף הגדול.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 27 אוקטובר 2015, 12:11

אני פשוט חושב שזה טעות להפריד בין הXBOX לבין הPC
עם הXBOX הייתה רמת כניסה של מחשבי גימינג מבוססי PC ,לדעתי הם היו מצליחים הרבה יותר

אני היתי רץ לקנות במצב כזה ,לא לדאוג לשדרוג מחשב לאיזה 5 שנים ,ולקבל כל מה שמחשב נותן לי
כולל להריץ שרותים מתחרים כמו סטים
מבחינתי אפילו שיהיה גן סגור ,אבל מבוסס WIN 10

בגלל שהקונסולות מינסטרים סגורות מידי ,זה מרחיק אותי (לא מבקש גן פתוח ,אבל לא סגירה הרמטית )

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 33 אורחים