DrKeo כתב:אז אני אגיד את זה שוב, פוקימון יצא בספטמבר 2010 (ביפן), ה3DS יצאה לראשונה לשוק בפברואר 2011 שזה כמעט חצי שנה הפרש. לאף אחד לא היה שמץ שה3DS לא תמכור טוב באותה תקופה ולכן אין ספק שההגיון באותה תקופה בהחלט אמר להוציא את המשחק לDS ולא ל3DS. דבר ראשון בכלל לא הייתה 3DS כשהוא יצא. דבר שני נינטנדו צפתה שה3DS תהיה SOLD OUT במשך חודשים בדיוק כמו הWII והDS לפניה ולכן למה היא צריכה את פוקימון בשיגור? ודבר שלישי, כשיש לך קונסולה עם בסיס של מאות אלפים בשיגור לעומת 150 מליון אז ברור שתוציא את המשחק לבסיס 150 מליון. כשיקול כלכלי זה הכי הגיוני שיש ונינטנדו גם מפיצה את המשחק (הכנסה ישירה) וגם מחזיקה בעשרות אחוזים מTPC (הכנסה עקיפה).
אגב זה די חדש לי שפוקימון זה כותר שנתי. אני יודע שהם מפציצים המון ספינאופים ורימייקים כל הזמן אבל אין רק שישה כותרים ראשיים אמיתיים בסדרה שיוצאים כל 3-4 שנים? אני לא מעריץ גדול כך שאתה יודע הרבה יותר טוב ממני אבל זה מה שאני מכיר. הרי X&Y יצא ב2013, BLACK ב2010, דיימונד ב2006, רובי ב2002, גולד ב1999 והמקורי 1996. לא?
DrKeo כתב:אבל כולם פשוט אותו משחק עם עוד קצת תוכן, לא? כמו סוג של GOTY. כנ"ל על B&W2, הוא סוג של חבילת הרחבה לB&W שמתרחשת באותה מפה. אז ברור שB&W2 יצא גם לDS, זאת הרחבה B&W שהוא משחק DS. על פי הלוגיקה שלך למה X&Y יצא בכלל ל3DS? קונסולה יחסית כושלת (לניידת של נינטנדו) שמכרה רק 30 מילון יחידות בזמן שהDS כבר התנפחה ל155 מליון. ובגלל התמיכה לאחור של ה3DS כך הם יכלו למכור את המשחק על שתי הקונסולות, בדיוק כמו B&W.
DrKeo כתב:אבל בשנה הראשונה לפיתוח של X&Y ה3DS הייתה כישלון, אם זה היה השיקול שלהם הם היו עושים את המשחק לDS. בסופו של דבר פוקימון X&Y מכר פחות מB&W כך שזה תומך. הגרסה הקצרה היא שאתה מנחש שפוקימון B&W יצא חצי שנה לפני שה3DS לקונסולה הקיימת עם 155 מליון לקוחות במקום לקונסולה שלא קיימת בכלל כי לנינטנדו אין שליטה על TPC. זה ניחוש/השערה/תאוריה נחמדים, אבל לא מבוסס בשום צורה.
בנושא המשחקים ה"ראשיים", אני לעולם לא אבין את זה. נניח פלטיניום מול המשחק המקורי יהלום/פנינה. זה ממש קמפיין חדש לגמרי? ממה שאני מבין הם כולם סתם רימייקים או DIRECTOR'S CUT או רמיקסים של המשחק המקורי. אם זה ככה, איך זה בכלל משחק חדש? זה כמו להגיד שMGS2 סאבסטנס הוא משחק חדש.
Nucleus_Dawn כתב:כתבה קצרה ומעניינת על הסיבה שמאחורי הסגירה הפתאומית של השרתים של מריו מייקר.
היחס לקהילה (ספציפית לחלקים האכפתיים והנחמדים ביותר בה) קצת נוראי ואיום, אבל לא משהו שאפשר להגדיר כמפתיע במיוחד.
Death_119 כתב:Nucleus_Dawn כתב:כתבה קצרה ומעניינת על הסיבה שמאחורי הסגירה הפתאומית של השרתים של מריו מייקר.
היחס לקהילה (ספציפית לחלקים האכפתיים והנחמדים ביותר בה) קצת נוראי ואיום, אבל לא משהו שאפשר להגדיר כמפתיע במיוחד.
לא יודע לגבי המקרה הזה, אבל ניטנדו היא אולי החברה הכי אכפתית שיש בתעשייה בדבר התמיכה בגיימרים שלה. ספלטון בזכות ניטנדו מקבל כמויות של עדכונים משמעותיים כל הזמן עד שמונה חודשים משחרורו, גם Mario maker קיבל לא מעט כולל מערכת לינקים שהפכה את המשחק להרבה יותר זמין וממשיך לקבל. הדבר הכי קרוב לזה שמצאתי זה מייקרוסופט ביחס שלה להיילו. אז מפה ועד "איום" הדרך ארוכה. כמו שנאמר למעלה, באג שראוי לתקן בצורה יסודית על כל המשמעות.
DrKeo כתב:אני ממש מקווה שהיא תתמוך לאחור לפחות בWIIU, אני מאוד אשמח להשלים כמה משחקים.
Nucleus_Dawn כתב:Death_119 כתב:Nucleus_Dawn כתב:כתבה קצרה ומעניינת על הסיבה שמאחורי הסגירה הפתאומית של השרתים של מריו מייקר.
לא יודע לגבי המקרה הזה, אבל ניטנדו היא אולי החברה הכי אכפתית שיש בתעשייה בדבר התמיכה בגיימרים שלה. ספלטון בזכות ניטנדו מקבל כמויות של עדכונים משמעותיים כל הזמן עד שמונה חודשים משחרורו, גם Mario maker קיבל לא מעט כולל מערכת לינקים שהפכה את המשחק להרבה יותר זמין וממשיך לקבל. הדבר הכי קרוב לזה שמצאתי זה מייקרוסופט ביחס שלה להיילו. אז מפה ועד "איום" הדרך ארוכה. כמו שנאמר למעלה, באג שראוי לתקן בצורה יסודית על כל המשמעות.
התעלמות מחברי הקהילה שבזכותם התגלה הבאג, הורדה של הסרטון שחבר הקהילה יצר עבורם ודאג שישאר פרטי כדי שהבאג לא ייצא החוצה, ניסיון להסתיר את הסיבה שהורדו השרתים גם אחרי שטופלה הבעיה, חוסר תקשורת כללי (כאילו אף אחד מהמגיבים לא קרא בכלל את הכתבה ולא יודע בכלל למה התייחסתי). יחס מחורבן. לחלוטין הגיוני לנינטנדו. בכל זאת, מדובר בחברת המשחקים הכי בריונית בכל הנוגע לניצול ציני של חוקי זכויות יוצרים מעוותים (אפילו בסיפור הזה יש דוגמא לכך). הם אפילו יצרו מערכת בירוקרטית שלמה כדי לוודא שאם מישהו עושה סרטון ביוטיוב שבו מופיע משחק שלהם, הם אלו שיקבלו את הכסף עליו. הם היו ונותרו החברה היחידה שהעזה להתנהג באופן חצוף ומזלזל כזה דווקא לאנשים שאוהבים את המשחקים שלה יותר מכולם.
בנוגע למתן תמיכה ארוכת טווח למשחקים - נינטנדו איחרה למסיבה הזו באיזה עשור. זה שהם סוף סוף התחילו זה נחמד.
Death_119 כתב:Nucleus_Dawn כתב:Death_119 כתב:Nucleus_Dawn כתב:כתבה קצרה ומעניינת על הסיבה שמאחורי הסגירה הפתאומית של השרתים של מריו מייקר.
התעלמות מחברי הקהילה שבזכותם התגלה הבאג, הורדה של הסרטון שחבר הקהילה יצר עבורם ודאג שישאר פרטי כדי שהבאג לא ייצא החוצה, ניסיון להסתיר את הסיבה שהורדו השרתים גם אחרי שטופלה הבעיה, חוסר תקשורת כללי (כאילו אף אחד מהמגיבים לא קרא בכלל את הכתבה ולא יודע בכלל למה התייחסתי). יחס מחורבן. לחלוטין הגיוני לנינטנדו. בכל זאת, מדובר בחברת המשחקים הכי בריונית בכל הנוגע לניצול ציני של חוקי זכויות יוצרים מעוותים (אפילו בסיפור הזה יש דוגמא לכך). הם אפילו יצרו מערכת בירוקרטית שלמה כדי לוודא שאם מישהו עושה סרטון ביוטיוב שבו מופיע משחק שלהם, הם אלו שיקבלו את הכסף עליו. הם היו ונותרו החברה היחידה שהעזה להתנהג באופן חצוף ומזלזל כזה דווקא לאנשים שאוהבים את המשחקים שלה יותר מכולם.
בנוגע למתן תמיכה ארוכת טווח למשחקים - נינטנדו איחרה למסיבה הזו באיזה עשור. זה שהם סוף סוף התחילו זה נחמד.
אני חושב שאתה נטפל לתפל, התגלתה בעיה, החברה נרתמה ישר לתקנה, מה זה משנה מה יחסי הציבור שנעשו כדי לתקן אותה. העיקר שתתוקן ושבמידה והשרתים באמת הורדו רק לציין מתי יחזרו. אפשר לחשוב שכשהיו בעיות לבליזארד עם דיאבלו 3 הם לא הורידו את השרתים כל שעתיים בערך בחודשים הראשונים לשיגור, לא אמרו דבר ורק הוציאו משפט עם תיאור לקוני של - "תחזוקת שרתים", שם הדבר היה חמור שבעתיים כי זה פשוט מנע מאיתנו לשחק במשחק לחלוטין. אין פה איזה חדשה מרעישה באמת ואין שום פגם ביחס של ניטנדו לקהילה שלה. דרך אגב, ניטנדו ממש לא עלתה על הרכבת רק עכשיו, רוב החברות לא זורקות על השחקנים שלהן ונותנות DLC עלובים במחירים מופקעים בעוד שניטנדו דואגת לתת הכל חינם לשחקניה. באמת שהמקבילה היחידה שאני מכיר זה בערך Valve עם TF2 ומייקרוסופט עם היילו.
Laskin כתב:כן, אבל אנשים מבוגרים לא קונים ניידת אלא אם הם סופר הארד קור או מעריצים של ממש, של סדרה מאוד ספציפית שאין בנייחות.
Laskin כתב:יפן היא מקרה חריג מאוד מאוד, בניידים ובכלל. גם בפלאפונים, אגב.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 28 אורחים