Laskin כתב:מאיפה אתה מסיק את זה שאני לא יודע כך וכך? אתה רואה איך אתה מנסה להפוך את המצב, כאילו אני לא מודע לשום דבר? אתמול קראתי בנושא הזה וגם ראיתי ביוטיוב דיונים עליו, ולא מעט.
איפה טענתי שספציפית מדובר בביקורת שלו? כל הנושא בכלל לא מתמקד בו, אלא בWB, הוא רק דוגמא אחת, ואני דווקא כן ידעתי את הפרטים לגביו יותר לעומק, ולראייה אני זה שהביא לדיון את עניין כפתור הshow more... אל תהיה לי רונן.
וברור שזה אקטואלי, כי כמו שכתבתי בתגובה הראשונה אלייך - עניין החוקי/לא חוקי הוא לא מה שמעניין אותי, אלא העניין שזה הוסתר, אתה משום מה נתפסת לעניין החוקיות ופטרת אותו מאחריות להציג דברים בשקיפות מלאה, כי הוא הרי לא עבר על שום חוק.
בפעם השלישית - אתה לא מבין את הדברים שלי למרות שהם כתובים מאוד ברור:
ארגונים כאלה, כמו הESRB שכמו שכתבתי בהודעה הקודמת - טבעם לגדול ולהיות מנופחים ובכך להרחיב את סמכויותיהם, ולכבול את השוק עם הזמן.
ואגב ״הוקם על ידי תעשיית המשחקים״ זה משהו די מטופש לכתוב, אתה רוצה להגיד לי שכל התעשייה כולה הקימה אותו ביחד, לא היו מתנגדים ולא ביקורת על ההחלטות שלהם? כוווווולם רצו בו, ובחיוב של החותמת שלהם *על פי חוק*? יש לא מעט מחלוקת על הESRB כיום, והייתה גם בזמנו. למזלנו, בארה״ב זה עדיין לא מחויב על פי חוק (ולא בגלל שאין נסיונות לחוקק את זה, אלא שעדיין המחוקק לא נכנע ללחץ הציבורי והכלכלי), אבל באוסטרליה, קנדה ומדינות מסויימות באירופה יש חובה של חותמת כזו ולזה אני מתנגד.
מה זה מאיפה אני מסיק? ממה שאתה כותב. מזה שאתה כותב שפיודיפאי כתב ביקורת על המשחק, למשל - משהו שקל להבין מהכתבה שאליה קישרו, אבל בצדק לא נכתב שם מפורשות ושכל מי שיודע מה פיודיפאי עושה למחייתו יודע שזה לא מה שנעשה. גם ההערה המוזרה על כך שתמיכה בפטראון או מנוי בטוויץ' איכשהו מהווים חוזה שבו יש התחייבות של היוצר לפרסם בצורה מוגדרת כלשהי את העובדה שמישהו משלם לו. זה פשוט דברים שלא קיימים במציאות.
מה כן מחייב את היוצר להגיד שהוא מקבל כסף כדי לעשות מה שהוא עושה? הFTC והחוקים שלהם.
העניין שזה הוסתר לא קיים. כלומר, זה לא הוסתר. זה רשום. לא רשום באופן בולט כמו שרצית, כנראה. לכן הזכרתי שקיימים היום חוקים שדואגים שזה יהיה עוד יותר בולט משזה היה בסרטון של פיודיפאי, במקרה הזה. לא נעים לך שהסיבה שכעת זה בולט יותר מבעבר היא סט חוקים שהוגדר על ידי הFTC? שיהיה. מה זה רלוונטי בכלל לדיון?
זה גם כל הקטע. אני לא נתפסתי בכלל לעניין החוקי. היחיד שעשה את זה הוא אתה (כי אתה זה שהחוקים האלה כל כך מפריעים לו). אני הזכרתי שהוא לא עשה שום דבר לא חוקי, כי זה רלוונטי לכך שאם זה היה נעשה היום, זה יהיה לא חוקי (וכמובן רלוונטי לדיון עצמו, כי הוא מדבר על הליך משפטי). אני בכלל התייחסתי לכך שלא מדובר בביקורת ולכן אין פה שום סיבה להיות נחרצים כל כך לגבי כמה שהגילוי הנאות הזה חשוב.
להגיד שהעובדה שהESRB הוקמה על ידי תעשיית המשחקים לא נכונה, או שהטענה שמדובר בעובדה מטופשת, זה מאוד מטופש בעיני. במיוחד אם הסיבה לכך היא שאין קונצנזוס של 100% מהתעשייה בנוגע להקמה של הESRB. לא צריך להסביר יותר מידי ש"הוקם על ידי התעשייה" זה "הוקם על ידי גורמים מתוך התעשייה" וממש לא "הוקם על ידי 100% מכל מי שמעורב בתעשייה ומוסכם על ידי כל מי שהיה חלק מהתעשייה, יהיה חלק מהתעשייה או עכשיו חלק מהתעשייה". מה זו הטענה המשונה הזאת בכלל?
לא שהפלפול הכאילו תמים הזה משנה משהו. בפועל, יש הרבה יותר ממספיק מפיצות ומפתחות שבוחרות (מרצונן החופשי) להעביר את המשחקים שלהם דרך צינור הדירוג של הESRB. לא צריך שום דבר מעבר לזה, כדי להבין שמדובר בארגון שזוכה לתמיכה רחבה מאוד ברחבי התעשייה.
אם אתה מתנגד לPEGI, אז דבר על PEGI. מה הESRB קשור?