אני כבר 32 שעות בתוך Pokemon Sun. אני ממש נהנה (יכול להיות שיש ספוילרים, אז אם אתם רוצים לא לדעת כלום על המשחק, אל תקראו).
אני משחק סופר לאט. יש לי ממש מעט זמן לשחק, כי הסמסטר בעיצומו, אבל אני מוצא את השעה פה-שעה שם כדי לשחק ולהרגע. גם ביחס לזה שאני משחק מעט שעות, אני מתקדם לאט. אני לוקח את הזמן ובאופן מפתיע, אני בכלל לא עושה grinding. כלומר, אני לא צריך. הפוקימונים שלי overpowered באופן מספק גם בלי שאני מאמן אותם בכוח. מה שאני כן עושה, זה משקיע המון זמן בלתפוס פוקימונים. בכל אזור חדש שאני מגיע, אני מבלה לפחות 20 דקות, כי אני רוצה לוודא שתפסתי בו את כל הפוקימונים שאפשר (ולא תמיד מצליח, כי יש פוקימונים שיש סיכוי של 5% לפגוש אותם). גם החלטתי לנסות ליצור פוקדקס חי. כלומר, לא רק שאני תופס פוקימון מסוג מסוים ומפתח אותו, אלא אני תופס אותו כמה פעמים, כדי שיהיה לי בקופסאות PC את כל שרשרת האבולוציה שלו. זה ממש כיף ולא עשיתי את זה מאז Fire Red לGBA.
רק ממש לאחרונה נסגרתי על
השישייה שלי וההחלטה כללה לוותר על הפוליווראט שלי. החוק היחיד שלי בבניית קבוצה במשחק חדש, זה להשתמש בפוקימונים שעדין לא היו בשישייה שלי אף פעם, שתהייה מאוזנת יחסית ושלא יהיה לי יותר מפוקימון אחד מכל סוג. מעבר לזה, יש לי העדפה לא לחלוטין הגיונית לפוקימונים שמתפתחים יותר מפעם אחת (ואני ממש לא בעניין של פוקימונים שלא מתפתחים כלל) לכן, כשהחלטתי שאני רוצה ללכת על פוקימון דרקון-לוחם, נאלצתי לוותר על פוליווראט שהוא מים-לוחם.
למרות שאני משחק במשחקים בסדרה קרוב ל20 שנים, מעולם לא היה לי ראייצ'ו וצורת הAlola שלו ממש מגניבה, אז הלכתי עליו:

עוד צורת Alola שממש אהבתי, היא ניינטיילס ופוקימון קרח-פיה זה שילוב סופר חזק נגד דרקונים, אז הלכתי עליו:
[img]https://68.media.tumblr.com/5c690b55b5fee0d0b791ecb864edecaa/tumblr_oghl1rE22Q1tl8rnjo1_500.gif[img][/img][/img]
הסטראטר שלי הוא Rowlet, מהסיבה שתסתכלו עליו הוא מושלם!!!!

מעבר לזה, ההתפתחות הסופית שלו bad ass לחלוטין:

וההתקפה החדשה שעיצבו בשבילו גם אדירה:

בנוסף, יש לי את Talonflame מXY. לא השתמשתי בו בXY, כי התחלתי עם פוקיומן אש, אבל תמיד חשבתי שהוא מגניב.
Golisopod הוא סוג של גרידוס (אם כי ההתפתחות המוקדמת שלו לא useless לחלוטין כמו מג'קארפ). פשוט טנק שמתפתח מפוקימון די פתטי ומסכן
את הפוקימון האחרון שלי עדין לא תפסתי. הוא מופיע רק באזורים יותר מאוחרים.
מרגיש לי שהסדרה בתנופה אדירה. מעבר לזה שגם SUN/MOON וגם XY היו הכי נמכרים בהיסטוריה של הסדרה בתורם, הם שניהם הרגישו לי כמו המשחקים הכי טובים בסדרה (אחרי כמה משחקים שהרגישו פחות מוצלחים, מאז GOLD/SILVER). האווירה ממש jolly והעולם מרגיש יותר אורגני מכל עולם במשחק פוקימון אי פעם. הם עשו קפיצה באמת מרשימה מXY מהבחינה הזאת. בעוד שXY יצרו את הבסיס הטכנולוגי עם המעבר לתל מימד ומצלמה לא קבועה, בSM יש ליטוש מאוד משמעותי של כל האלמנטים האלו, שהרגישו מאוד rough בקודמים. המשחק הזה ממש מרגיש סינמטי לעיתים, עם שימוש לא מפגר במצלמה וcutscenes חביבות.
אפילו הסיפור פחות נוסחאתי במשחק הזה והוא אפילו מעניין בעיני.
גם המיני-גיימס חביבים מאוד. יש מן משחק סופר פשוט של ניהול איים מסוגים שונים, שיכולים להביא לך פוקימונים חדשים, כל מיני פריטים נדירים ואפילו לאמן לך את הפוקימונים. שימושי למדי ולא דורש יותר מידי זמן.
כל מיני שינויי quality of life גם נהדרים. אם זה להראות את היעילות של התקפות בקרב (אחרי הפעם הראשונה שפוגשים פוקימון), האפשרות לראות נתונים על המתקפות לחיצת כפתור, האפשרות להגיע ישירות לפוקדורים מתפריט הקרב, האפשרות לרפא פוקימונים מכל מיני status ailments מיד אחרי הקרב ובחינם, הזניחה של הHM'ים והמעבר לרכיבה (ממש כיפית, שמשתדרגת עם הזמן ליותר כיפית) על פוקימונים שהם לא חלק מהקבוצה שלך, האפשרות לבצע החלפות עם NPC ישירות מהPC ולא מהקבוצה שלך ועוד ועוד ועוד ועוד. מרגיש שהם ממש הסתכלו על כל מכניקה שקיימת בסדרה והחליטו אם להשאיר אותה כמו שהיא, ללטש אותה, או לזנוח אותה.
השינויים שחששתי מהם (הזניחה של מכונים וליגה) קיבלו תחליפים ראויים, המוזיקה מצוינת, העיצוב האומנותי פשוט מושלם, צורות הAlola נהדרות (הפעם הראשונה שראיתי את Dugtrio בפעם הראשונה, עם האנימציה והכל צחקתי בקול רם), יש כמה פוקימוניםח חדשים ממש מוצלחים.
לסיכום, אני נהנה מכל רגע ומאוד מרוצה.
החלום לשנה הבאה, זה רימייק בסגנון החדש לBLACK/WHITE, שמשלב את הסיפור של המשחק הראשון וההמשך. הם המשחקים הכי פחות מוצלחים בסדרה לדעתי ורענון כזה יכול לעשות להם המון טוב. גם לא נכנסתי כל כך לסיפור שלהם ויהיה ממש מגניב לתת להם צ'אנס נוסף, עם כל החידושים של SM.
אני מרגיש שבערך 3/4 משחק מאחורי. נראה אם הרבע האחרון איכשהו ישנה את דעתי. אני מניח שלא.