אני חושב שלא לגמרי הסברתי כמו שצריך..
קודם כל לא אמרתי שעברתי 5 שעות ורבע משחק, אמרתי ששיחקתי 5 שעות ושאלתי אם זה סביבות הרבע משחק. היו גם סימן שאלה וגם הכרזת "לא יודע" במשפט הזה

.
לא יודע מה האורך שלו ביחס למשחקי סולס, אבל ריצה ראשונה על משחק סולס לוקחת 20-25 שעות מבחינתי, אז מכאן הנחתי שאני בסביבות הרבע.
אני פשוט כבר מאוד מנוסה במשחקים האלו (כל אחד מהארבעה הקודמים סיימתי לפחות 3-4 פעמים) ואני באמת כמעט ולא מת או "נתקע" על איזורים מסוימים. גם המלכודות של from, מה לעשות, כבר לא מצליחות להפתיע אותי ובדרך כלל אני מצליח לחזות בהצלחה גדולה אמבושים או מקומות שלא כדאי להכנס אליהם בריצה. פעמים נדירות מאוד אני "נופל בפח".
אני לא אומר את זה כדי להוציא את עצמי איזה גבר ושחקן טוב, זה נטו עניין של נסיון וממנו יש לי בטונות בסדרה הזאת, בסופו של דבר יש גבול לכמה מלכודות או דברים בלתי צפויים לגמרי אפשר לעשות כשזה המשחק החמישי בסגנון (או בסדרה במובן מסוים) שאני משחק.
בקשר לאיזורים אופציונלים, ברור שאני אנסה למצוא הכל ולעשות הכל, אבל אני משחק בנסיון לדעת כמה שפחות מראש ככה שאם אפספס משהו הוא ישאר לNG+. את ההרחבה כבר יש לי, אתה יכול רק להגיד לי בערך באיזה שלב במשחק מגיעים אליה? סתם כי אני רוצה שתיהיה לי הפרדה בראש בין המשחק להרחבה, זו הרחבה של סוף משחק או מתישהו באמצע?
הchalic dungeon נוראיים, אני מאוד אוהב את המשחק אבל אלו חלקים שאני עומד לדלג עליהם בשמחה.
בקשר לאווירה, לא התכוונתי שהבעיה היא עם האווירה הספציפית של המשחק. להיפך - האווירה, העיצוב, האויבים, הכל פשוט מצוין וכמו שאמרתי, קח שלב בלאדבורן על כל המשתמע מכך ושים אותו במשחק סולס והוא כנראה השלב הטוב במשחק. עד כדי כך אני נהנה ממנו.
הבעיה היא בעובדה שיש סטינג אחד לכל אורך הזמן ששיחקתי וזה לבד מעייף וקצת פוגע בחוויה כמשחק שלם ולא כשלבים בודדים שכל אחד מהם בנפרד הוא כמעט מושלם, אבל ביחד יש הרגשה שהייתי שם ועשיתי את זה כבר.
זה לא משנה שהאווירה היא אפלה ומדממת (לא יודע אם הייתי מרחיק וקורא לו משחק אימה, וזה למרות שנפלתי בצורה די מזעזעת מאחד הjump scare

) באותה מידה זה יכל להיות הסטינג של anor londo או lothric שהיה הופך מעייף לאורך משחק שלם.
DS עושה עבודה מדהימה במשחק ומעבר בין שלבים שונים לגמרי שכל אחד מהם מרגיש רענן ושונה ולכן כמשחק שלם הוא מרגיש לי בינתיים מוצלח יותר ולפחות שאב אותי יותר ברמה האישית. גם לישיבות ארוכות יותר בפרט וגם לעניין בעולם המשחק לאחר מכן ברשת בכלל.
ושוב, את זה אני אומר למרות שהמכניקות או בגדול "שלב בודד" בבלאדבורן הצליח להפתיע אותי לחיוב כל כך עד שברמה הנקודתית הוא כן מוצלח מDS לסוגיו. הוא פשוט חוזר על עצמו ודי מעייף במובן מסויים.
אני מקווה שזה נשמע הגיוני מה שאני מנסה להגיד, אני די עייף כרגע

.
בקשר למכניקות של המשחק מול DS, אני גם חשבתי לפני ששיחקתי שהוא דומה הרבה יותר לDS ממה שהוא במקרה הטוב, או שהוא פשוט נראה כמו גרסה דלה לעניים של המכניקות מDS במקרה הרע.
ככה זה נראה כנראה מבחוץ, אין מה לעשות.. טעיתי בטירוף כמובן, כמו שאמרתי זה פחות או יותר הכי רחוק מDS שאפשר ללכת בהתחשב שהם כן נבנו על אותו בסיס.
אה ובקשר לבוס השני, אם אתה מתכוון לכל הקטע עם האמא והשרשרת האדומה (או שדיברת על תיבת הנגינה? בכל מקרה) אז כן.