DrKeo כתב:למה שסטים תכתיב מחירים למפתחים? איך זה עוזר להם? אם הם נניח יגידו לכולם להעלות את המחיר ל-80$ אז הריטייל ידרוס אותם. וולוו הם לא איזה וולמארט. הם לא חברה פומבית והאנטרס שלהם הוא לא לדרוס את העולם. לשמחתנו זאת חברה פרטית עם מצפון מסויים שלא מחפשת לדרוס את כל עולם האינדי למוות ולשמיד את שוק הPC למטרות רווח. כן, הם מונופול שיכול לעשות מה שבזין שלו אבל הם לא התפרעו לפני 10 שנים כשהם היו בערך יחידים בשוק והם לא מתפרעים היום כשהם בולעים 90% מהשוק. מי אתה חושב שידיח אותם? אוריג'ן? החנות של מיקרוסופט? מי בכל מצליח לדגדג להם את הקצה של הקצה של הקצה של האצבע? אף אחד. הם גדולי פי כמה מונים מהמקום השני, מדובר בחברה ששולטת באופן אבסולוטי ב-70%+ מהשוק בזמן שב-20%+ האחרים מתחלקות יותר מ-10 חברות. כמה אחוז יש למקום השני? 5%? 8%? אתה ברצינות חושב שסטים פועלת כמו שהיא פועלת בגלל פחד מחברה שהיא גדולה ממנה ב-800%?
בנושא המחירים של סטים, מפתחות חיצוניים לסטים אולי תמצא במחירים תחרותיים, סטים יקרה או שווה למתחרים חוץ מאשר מקרים ממש נדירים. הטיעון שסטים "זולה" הוא מגוחך, כמעט תמיד הם בקצה הגבוה ביותר של המחיר ברוב המוחלט של המשחקים. אני קונה אולי משחק מ-20 בסטים עצמה כי תמיד במקומות אחרים זה זול יותר וגם אז זה לרוב כי המחיר זהה אצלם ובאתרי מפתחות כמו GMG.
ומה עם לקנות בUPLAY? באוריג'ן? אולי בגלקסי? נה, אף אחד לא שם, כולם בסטים, כולם רוצים מפתח סטים. למה? כי הם מונופול.
ובעצם עכשיו חזרנו במעגל בחזרה להתחלה. אם VALVE לא מונופול שעושה מה שבזין שלו, למה הם לוקחים 30% בדיוק כמו סוני ומיקרוסופט ונינטנדו? המונופולים הסגורים שיכולים לעשות כל שעולה ברוחם?
אני יודע שאתה רוצה להעלות טיעוני השוק החופשי ואני לגמרי איש השוק החופשי כך שאם המצב היה קצת שונה הייתי מסכים. אבל זה לא המצב כי שוק ה-PC קטן מדי. היה ל-VALVE פור ענקי על השחקנים שמשחקים היום ובעזרת בלעדיות לפלטפורמה של משחקי ה"חובה" שלהם הם הצליחו לבנות בסיס משתמשים גדול ומשם כדור השלג התגלגל. אין מה לעשות, שוק שבו אם תוציא משחק מולטי פלטפורם ב-PC (כלומר תשחרר אותו בכמה חנויות), אתה תמכור כמעט את כל העותקים שלך בסטים וזה הופך אותם למונופול. דוגמה מעולה היא הוויצ'ר 2. 80% מהעותקים שלו נמכרו על ה-PC בסטים ומדובר במשחק ששייך ל-GOG, החנות המתחרה. ואיפה הוא מכר? בסטים, 80% מהמכירות שלו בסטים כשזה משחק של התחרות. מה אתה חושב שיקרה אם BF החדש יצא לסטים? אתה חושב שמישהו באמת יקנה אותו באוריג'ן? מונופול.
אם הם יעלו ל-80$ לא רק הריטייל ידרוס אותם, אלא גם המתחרים הנוכחיים והחדשים שיקומו במקום סטים. אבל לא צריך ללכת ל-80$. אפשר הרבה פחות ועדיין לקצור רווחים נאים. הסיבה שהם לא עושים את זה היא אך ורק תחרות. זה לא קשור לאידאולוגיה של שוק חופשי אלא להגיון כלכלי צרוף.
אתה אוהב לומר שהיא ״שולטת״ על 70% מהשוק. מה זה ״שולטת״? זה לא מלך שגובה מיסים מנתינים. שליטה בשוק זה דבר דינמי שנובע מבחירה של לקוחות לקנות אצלך. למה 70% בוחרים לקנות בסטים? בראש וראשונה, כי זה מקום זול.
לגבי המחירים, בזמן מבצעים סטים היא הזולה ביותר עבור רוב המשחקים. אל תשכח שלסטים יש ספריית משחקים עצומה, יותר מלכל שאר המתחרים ביחד, אז זה הגיוני. בזמן מבצעי הקיץ קניתי למעלה מעשרה משחקים בחנות של סטים, כי היא היתה הזולה ביותר. המבצעים של סטים נחשבים ליום חג בתעשייה, לא כי סטים היא הכי יקרה בשוק אלא בדיוק להיפך, היא מהזולות בשוק עבור מגוון ענק של משחקים.