PS4 vs Xbox One - רשימת פיצ'רים/מחירים/מודלים

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

Re: PS4 vs Xbox One - רשימת פיצ'רים/מחירים/מודלים

הודעהעל ידי רונן » 17 יוני 2013, 01:37

DrKeo כתב:שחקתי בחצי KZ1, גמרתי את כל KZ2 ושחקתי בדמו של KZ3. יש לי אפס אמונה בגרילה מצטער, הם פשוט לא עושים משחקים טובים לדעתי והכתבים של IGN נותנו לKZ2 ציון 94 ולKZ3 ציון 85 אז למה אני אמור להאמין לאיזה PREVIEW שלהם על משחק הבא? אז יתנו לו ממוצע 94 מצידי אבל זה לא רלוונטי, לKZ2 נתנו 91, הוא עדין שעמם אותי למוות.

עלא כיפאק, אבל מה רלוונטי ניסיונך עם שני אלה שמוסבר שרשמים מצד אנשים שחשבו כמוך על הסדרה, הם חיוביים מאוד לגבי המשחק השלישי?

אתה יודע, לפעמים זה גם נאה להרפות, לזוז קצת הצדה ולראות מה יוליד יום. אתה מקובע :)

kaz כתב:וזה פשוט ממשיך. באן מ XBL = איבוד כל היכולת לשחק במשחקים שקישרת עם החשבון. מדהים.

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=590951

אני חושב שזה מאז הוכחש, אבל עדיין, לאור התנהלות החברה אני מורתע מלקנות קונסולה שלה. אני יכול להיות בעל ספרייה נאה של משחקי One, וביום בהיר אחד היא תזרוק לי פצצה על הראש, ולך דבר ללאמפה, כפי שעשתה לנדב, או יכולה להחליט על מדיניות דרקונית חדשה באמצע חיי הקונסולה ותתפוס אותי עם המכנסיים למטה.

bling כתב:אולי מספיק כבר השטויות הללו של "לפס4 יש DRM דרקוני לא פחות כי הוא מכריח אותי לשים דיסק"!? עד כמה הפורום הזה יכול להיות מגוכח אלוהים :roll:

לצערי, זה נכון. לפעמים נזרקים כאן דברים הזויים לאוויר. זה חבל, כי אני מאמין שיש טיעונים יותר מוצקים שיחזקו דעה, לא משנה מהי, אז תשתמשו בהם וסננו אחרים.

מה נהיה מאתנו. מפונקים וקטנוניים ברמות מוגזמות. שהקונסולה לא מכינה לכם קפה, זה לא מביא לכם ת'קריזה? האם כשאתם קונים סרט DVD או אלבום מוזיקה, אתם מתקינים אותם להארדיסק הלא קיים של הנגן, או שנאלצים לשים את הדיסק בתוך המערכת כדי שינוגן?

swiss כתב:הסוף לדיסקים שבורים, אבודים, שרוטים שמונעים ממני לשחק במשחק שרכשתי.

בכל הפוסט שלך הבאת דוגמאות קיצוניות מאוד שבקושי נתקלים בהם, אם בכלל. מעולם לא קיבלתי דיסק שרוט, ואם דיסק שלך נשרט, אז שמור על הרכוש שלך יותר טוב. זה מוצר לכל דבר שאם ייפגם, קיימת אפשרות שלא יעבוד. ואני באמת לא חושב שזו משימה קשה לא לשבור או לשרוט. אני גיימר 20 שנה ואף לא פעם אחת נשרט לי דיסק ברמה כזו, אם בכלל. על מה מדברים פה בכלל. זה כבר נראה כמו טיפוס על קירות בניסיון לחזק דעה.

אך אני לא שותף לתלונה שצריך לשלוח פינג פעם ב-24 שעות, ואני עדיין ממתין לראות האם דבריכם על שיתוף עם 10 אנשים אכן יהיה כפי שהבנתם. נשמע לי נדבני מאוד, ומייקרוסופט היא בפירוש לא חברה כזו. אולי יש אותיות קטנות. בסוף יסתבר שחברי הקבוצה יצטרכו לשלם סכום מסוים למייקרוסופט כדי להריץ משחק שלא קנו. אני סתם מעלה אפשרות. פשוט כרגע זה נשמע טוב מדי מכדי להיות אמתי, ואם זה אמתי, אז לעזאזל עם יתר ההגבלות.

ובכלל, אל תטעו, הייתי חי בשלום עם ההגבלות של ה-One אם הייתי חי בארה"ב או באירופה. פה בארץ לחלק מיתרונותיה אין משמעות, וגם התמיכה מגיעה באיחור רב. צריך לקוות שבכלל היא תעבוד לנו בהשקה.

ודבר נוסף הוא המשחקים. אם הגדולים ביותר מגיעים גם ל-PC, אז אם ארצה אשחק אותם על ה-PC, לא אקנה קונסולה כבדה ומגושמת בשבילם.

klayman כתב:אני ב95% אשאר על המחשב, ואחכה שקוואנטום ברייק, המשחק היחידי שמעניין אותי מכל מה שהוצג על שתי הקונסולות, יגיע לשם.

גם TitanFall יגיע למחשב. ז"א, כמעט כל אחד מאתנו יכול לשחק כמעט בכל המשחקים הגדולים הבלעדיים של ה-One, ובלי לקנות אחת.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 16 יוני 2013, 18:39

רונן אל תספר סיפורי סבתא, לא מקרה קצה ולא בטיח.

יש לי עותק רוקבנד שנשרט פתאום סתם ככה.
יש לי יותר ממשחק אחד שהעינית של המכשיר לא רוצה לקרוא אותה (כמו שציינתי בניגוד אלייך שהגיע מאוחר לדור הבא לי יש קונסולת 360 שנה אחרי שהיא יצאה ואני עדיין עם אותה הקונסולה)
כנראה אתה מתקמצן על להלוות את המשחקים שלך, אני לא. לפעמים קורה שמשהו נדפק, זה לא חייב להיות אשמתו של אף אחד. אף פעם ל א נפל לך דיסק של משחק? לא שיחקת עם מלא חברים בבית וכולם חצי שיכורים?

קיצר לי יש כמה וכמה משחקים שלא עובדים. לגיא יש שלושה משחקים שלא עובדים (ומי יודע כמה היו לו אם הוא באמת היה ממשיך לקנות משחקים רק בצורתם הגשמית).

ובכלל, אני כמובן לא מתפלא שמכל הפוסט הארוך שלי החלטת להיתלות על כמה משחקים שרוטים. כמה עצוב.

ובנוגע לספריה המשותפת. קיבלת כבר את האישור הכי רשמי שיכול להיות מפי פיל ספנסר שמגיב על פאקינג ת'רד שהיה בNEOGAF. בנוסף אליו יש את מייג'ור נלסון שמאשר את הדברים אם כי הוא אומר שלא ניתן לשחק שתי שחקנים באותו הזמן באותו העותק. מה אתה רוצה יותר מזה? שבאלמר ישלח לך אימייל אישי או שאולי הוא יגיב פה בפורום שלנו?
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 16 יוני 2013, 18:59

"אתם משם מה מתעלמים מזה שדווקא בשנה האחרונה הXBOX בהחלט נותנת לך יכולת לקנות משחקים מלאים דיגיטליים בהנחות די גדולות (לרוב מגיע ל-20$), והכותרים המגיעים יותר ויותר קרוב להשקה. אז כן, מתחילים להינות גם מהמבצעים"

קניתי אתמול את וויצר 2 הגירסה המורחבת באיזה 20+ שקל מסטים
ואתה מדבר איתי על 20$ למישחק ישן ?

סטים גם מפוצצת במישחקי רטרו חוץ מהרבה מישחקים חדשים שיוצאים כל הזמן .

סמל אישי של המשתמש
רונן
Veteran

הודעהעל ידי רונן » 16 יוני 2013, 21:10

swiss-the-engine כתב:רונן אל תספר סיפורי סבתא, לא מקרה קצה ולא בטיח.

יש לי עותק רוקבנד שנשרט פתאום סתם ככה.

כן, פתאום, סתם ככה. פשוט קרה. ואח"כ אני מספר סיפורי סבתא.

תגיד לי, swiss, תביא על הפרצוף שלי, הוא פה משמאל... כמו מה אני נראה לך?

אף פעם ל א נפל לך דיסק של משחק? לא שיחקת עם מלא חברים בבית וכולם חצי שיכורים?

אהההה אז פתאום זה כבר לא "פתאום סתם ככה". חברים שיכורים גם יכולים להעיף לך את הטלוויזיה לרצפה, או להקיא על הקונסולה, מזה הייתי יותר חושש. מזכיר לי את המוחים החברתיים שמאשימים את כולם, מלבד את עצמם, מחפשים פתרונות זולת בשטח שלהם.

אגב, לא, גם מנפילה לא קורית שריטה שמנטרלת כל שימוש תקין בדיסק. אלא אם כן לאחר נפילתו אתה בכישרונך גורר אותו על הרצפה. הוא צריך לעבור טראומה ולהימצא אצל בעלים ממש מוכשר וחסר אחריות כדי שיקרה לו כזה נזק.

קיצר לי יש כמה וכמה משחקים שלא עובדים. לגיא יש שלושה משחקים שלא עובדים (ומי יודע כמה היו לו אם הוא באמת היה ממשיך לקנות משחקים רק בצורתם הגשמית).

תשמע, נשמע לי מאוד תמוה. אני גיימר 20 שנה, קונה רק מקוריים, בעל ספריות גדולות מאוד של משחקים, ומעולם, אבל מעולם, אפילו לא דיסק אחד שבק. סתם עלה פה תירוץ ממתחת לבלאטה, כי אתם נהנים מזה.

יותר מזה, לעתים קרובות אני מקבל את המשחקים כשהדיסק משוחרר בתוך האריזה, עשה את דרכו אליי כשהוא מיטלטל בתוכה. שום שריטה.
עורך לשון ומגיה, מנהל בפייסבוק קבוצת אוכל גדולה (מונה 45,000 חברים) וקבוצת גיימרים ('בחזרה למשחק').

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 יוני 2013, 21:23

Kazz כתב:"לסטים יש drm סופר דרקוני כשאין כזה דבר יד שניה או הלוואת משחקים ואם יעשו לך ban מסטים תאבד את כל המשחקים שלך" - זה לא נכון. זה השתנה מזמן. הם מונעים ממך להשתמש במארקט ולרשום סידי-קיז אבל אתה עדיין יכול לשחק בכל המשחקים שקנית.
וגם לגבי ה DRM זה לא נכון - יכולים לאפשר להריץ משחקים ללא הקליינט כך שאין בכלל DRM, ויש משחקים כאלה. מן הסתם, זה החלטה של המפיצה\מפתחת וכל הגדולות מחייבות את הקליינט. בדיוק כמו שב XB1 זה יהיה החלטה של המפיצה אם בכלל לאפשר מכירה של הדיסק שקנית בחנות או העברת הרישיון (הבודדת) למישהו.

הנסיון לגרום לזה להשמע לא נורא הוא מצחיק בהשוואה לאיך שהקונסולות פעלו בעבר ואיך שהפס4 תפעל. מה הבעיה לשים אופציית DE-AUTHORIZE שתפריד בין הרישיון למשתמש כך שתוכל לקחת את הדיסק ולהעביר אותו כאוות נפשך? מה הבעיה לעשות כך שכל עוד הדיסק נמצא בכונן, לא יהיה צורך לעשות בדיקת אונליין כל 24שעות ושתוכל לשחק אופליין כמה שאתה רוצה?

מה זאת אומרת אין DRM? יש משחקים שהם לא משחקי STEAM WORKS שהם ללא DRM (והם ממש בודדים, אחד היחידים שאני יכול לחשוב עליהם זה SOASE) אבל אין חיה כזאת במשחק STEAM WORKS. אם קנית את פורטל 2 על דיסק בחנות אתה מקשר אותו לSTEAM בהתקנה עם CD KEY, הוא מותקן לדיסק הקשיח ואין לך יותר שום זכויות עליו (לא מכירות יד שניה, לא להלוות לחבר, לא להשכיר, לא לאכול לארוחת ערב), אתה משחק אותו מהדיסק הקשיח והוא פשוט מקושר לך לחשבון. עכשיו תן לי הבדל אחד בין פורטל 2 בסטים לנגיד היילו 5 בONE מבחינת DRM שהוא לא החיבור פעם ב24 שעות של הONE ולא החוסר יכולת של STEAM לתת לך למכור אותו יד שניה.

אגב, יש דיבורים ממג'ור נלסון שיהפכו את זה פשוט לשכשלא הצלחת לעשות אותנטיקציה 24 אז המשחק יעבוד אך ורק על הקונסולה שעליה הוא עבר אותטיקציה. כלומר אם התקנת את היילו 5 על הקונסולה שלך והיית OFFLINE במשך 24 שעות אז העותק הזה פשוט יפסיק לעבוד בכל הקונסולות חוץ מאשר הקונסולה שלך שבה תוכל להמשיך לשחק OFFLINE. אם מיקרוסופט באמת עושים את זה אז נראה לי שכמה חבר'ה בניאוגאף יבכו על זה שאין להם על מה לבכות.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 16 יוני 2013, 21:32

הטענת נגד שלך היא שאנו משקר? וואו אתה עלוב. כן, אני משקר, רוק בנד אחד עובד לי טיפ טופ ועבדתי עלייך ועל כולם כאן, הכל בשביל הויכוח המטופש הזה.

ומה זה "אה עכשיו זה נפל"? אתה באמת לא יודע לקרוא עברית? קשה להבין שיש לי דיסק אחד שקיבלת שריטה לא מוסברת ורצינית מאוד מכלום? בנוסף עליו יש את לי מודרן וורפר 2 שבן דוד שלי הזיז אל הקונסולה בזמן משחק והוא קיבל שריטה עמוקה מאוד. בנוסף לזה יש לי את בורנאוט רוונג' שפשפוט עובד פעם כן ופעם לא( עם נטייה ל"לא") ואת קומנד אנד קונר שגם נוטה לא לעבוד. פיפא 2013 הגיע אליי לא רבב ופשוט מסרב לעבוד. דארק סולס רכשתי משומש ומישהו הביא לי אותו והוא היה במצב על הפנים.

שוב, עצוב שהתשובה שלך לוקה בהבנה בסיסית של עברית ובמחשבה שאני משקר לך.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 16 יוני 2013, 22:01

רונן כתב:בכל הפוסט שלך הבאת דוגמאות קיצוניות מאוד שבקושי נתקלים בהם, אם בכלל. מעולם לא קיבלתי דיסק שרוט, ואם דיסק שלך נשרט, אז שמור על הרכוש שלך יותר טוב.

וואו, אתה אולי צריך לעבוד בשביל מיקרוסופט במחלקת הPR. הבאת כאן משפט שאשכרה מתחרה בטיפשות של "אם אין לך אינטרנט זמין, תישאר עם ה-360 שלך". :lol:
מיקרוסופט עצמה ידועה ביכולת שלה ליצור אריזות משחק יוקרתיות ששורטות את הדיסקים על הדרך:
http://www.informationweek.com/microsof ... /202101826
וכמובן שזה עוד בקטנה. הרי אין עדיין חברה בעולם שמצליחה להתחרות ב"DRM הנשיפה" שבא בזמנו על הNES של נינטנדו: יש לי עד היום שלוש קונסולות של החברה ואף אחת מהם לא מסוגלת להריץ אף אחד מעשרות המשחקים שלי, פשוט כי היא בנתה הגנות חומרה שדפקו את הקונסולה. למזלי אפשר להריץ היום את כל המשחקים האלו מעידן הNES על אמולטורים, אבל לאור זה שעדיין אין אמולטור לXbox המקורית אני חושב שבכל זאת הייתי מעדיף לא לחכות לאמולטורים של הXbox one בשביל להריץ משחק שהדיסק שלו פגום בין אם אני שרטתי או איבדתי אותו, או ככה הוא הגיע מהחנות...

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 16 יוני 2013, 22:08

נדב, Scribblenauts Unlimited הוא דוגמה למשחק סטימוורקס שאפשר לשחק בו ע"י הרצת ה EXE של המשחק ובלי צורך שהקליינט יהיה פועל. כלומר, גם הדרישה של הקליינט נתונה לבחירה. מן הסתם האקטיבציה הראשונית ומולטיפלייר ידרשו קישור לסטים אבל אתה יכול לשחק את המשחק בלי צורך להפעיל את סטים. אני מניח שזה אומר שאתה גם יכול להעתיק את הספרייה למחשב אחר ולהפעיל את המשחק שם.

באותו אופן שזה נתון לבחירת המפיצה זה אותו דבר גם על הXB1 שלך תדע אילו משחקים כן תוכל להעביר ואיך ובכמה. ושוב אני שואל, איך זה מפריע אם ה XB1 הייתה מאפשרת משחק בלי בדיקת אינטרנט כל עוד הדיסק נמצא בכונן ושהייתה מאפשרת לנתק בין חשבון למשחק כדי שתוכל להעביר את הדיסק לאדם אחר?

--
מה זה השטות הזו שהכנסת הדיסק הוא DRM? הדיסק הוא המוצר. המוצר נמצא על הדיסק. כמו להגיד שהמפתחות הם DRM למכונית. הפסקתם להשתמש ברכבים בגלל שאתם כל הזמן מאבדים את המפתחות?

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 16 יוני 2013, 22:59

Kazz כתב:נ
באותו אופן שזה נתון לבחירת המפיצה זה אותו דבר גם על הXB1 שלך תדע אילו משחקים כן תוכל להעביר ואיך ובכמה. ושוב אני שואל, איך זה מפריע אם ה XB1 הייתה מאפשרת משחק בלי בדיקת אינטרנט כל עוד הדיסק נמצא בכונן ושהייתה מאפשרת לנתק בין חשבון למשחק כדי שתוכל להעביר את הדיסק לאדם אחר?

--
מה זה השטות הזו שהכנסת הדיסק הוא DRM? הדיסק הוא המוצר. המוצר נמצא על הדיסק. כמו להגיד שהמפתחות הם DRM למכונית. הפסקתם להשתמש ברכבים בגלל שאתם כל הזמן מאבדים את המפתחות?

לפי ההודעה של מיקרוסופט מה שנתון לשיקול דעת המפיצות זה רק חסימה אופציונלית של מכירות יד השניה, בעוד שיתוף משחקים עם חשבונות המשפחה אפשרי תמיד.
לגבי משחק בלי בדיקת אינטרנט: הדבר הזה שאתה מציע בעצם היה מאפשר למשתמש אחד לשחק במשחק כל עוד הוא נמצא בכונן גם כשהקונסולה שלו מנותקת מהאינטרנט, ולכן זה בעצם היה מאפשר לי לשחק על עותק אחד על החשבון לשי, ובינתיים להעביר את המשחק הלאה לעוד ועוד אנשים שישחקו כולם במצב אופליין. צריך עוד חסימות בשביל שהדבר הזה יעבוד בלי abuse, ובסופו של דבר לא בטוח שהן היו עדיפות על הפיתרון הנוכחי.

מה שאני למשל חשבתי שיכול לעבוד זה בדיוק מה שיש בסטים היום: אתה מתחבר לאונליין פעם אחת ומעביר את הקונסולה שלך למצב אופליין. בנקודה הזו אופציות השיתוף של החשבון שלך נחסמות ואף משחק שלך לא יוכל להיות משוחק מחשבונות משפחתיים או מהחשבון שלך על קונסולה אחרת - עד שתחזיר את הקונסולה שלך למצב אונליין שוב. אבל אפילו פה אני רואה בעיות: מה אם הקונסולה שלך פתאום מתקלקלת כשהיא במצב אופליין? זה אומר שאיבדת את היכולת שלך לגשת לספריית המשחקים שלך.

לגבי הDRM על הדיסק: שמעת פעם על Starforce? או על XCP של סוני? א בכלל על שיטות הגנה מבוססות דיסק? אני לא יודע איפה את חי, אבל בעולם הPC כבר במשך שנים אתה חייב להכניס את הדיסק לכונן גם אם המשחק מותקן על ההרדיסק שלך, פשוט כי החברות מימשו מנגנון הגנה בתוך הדיסק עצמו שמוודא שלא מכרת/העברת אותו הלאה בזמן שאתה משחק מההרדיסק שלך.
גם ה-360 משתמשת במנגון הזה כיום ובמשחקים שהתקנת להרדיסק אתה עדיין חייב להכניס את הדיסק המקורי כמנגנון אימות. זו ההגדרה של DRM. הקשקוש על מפתחות למכונית (כל עוד אי אפשר לשכפל מכוניות או להוריד אותן מהאינטרנט) לא רלוונטי לדיון.

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 16 יוני 2013, 23:19

מן הסתם אתה יכול להוסיף DRM בדיסקים כפי שציינת אבל אנשים פה דיברו שעצם זה שיש להכניס דיסק כדי לשחק זה DRM למרות שהדיסק זה חלק מהמוצר\המוצר עצמו. ושאם הדיסק נפגע אז היכולת לשחק בו נפגמת..בדיוק כמו כל מוצר אחר שאני קונה שהשימוש בו יורע אם הוא ייפגע.

איך אפשר לעשות אביוז למה שהצעתי? אתה קונה משחק, עושה לו אקטיבציה אונליין ומקשר את המשחק ליוזר שלך באופן חד-פעמי. אם אתה רוצה לשחק ללא הדיסק אתה צריך להיות אונליין כל הזמן\לפחות פעם ביום. אם אתה רוצה לשחק אופליין איך שבא לך אז הדיסק חייב להיות בפנים (בדיוק כמו שצריך דיסק למשחקים מותקנים ב360 וזה יודע לזהות גם כשאתה אופליין). אתה לא יכול להעביר את המשחק למישהו אחר כי הדיסק הזה ספציפית משוייך לחשבון שלך. כל עוד אתה לא עושה DE AUTHORIZE אונליין ו'מחזיר' את הרשיון לדיסק אז לא משנה אם תיתן את הדיסק לחבר, הוא יהיה נעול ולא תוכל להפעיל את מה שיש עליו.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 16 יוני 2013, 23:56

קאז אל תבלבל, אין פה מישהו שהתכוונת למצב שונה מהתקנת הדיסק ובכל זאת שאתה צריך אותו כל פעם שאתה רוצה לשחק במשחק שהותקן. אין פה אף אחד ללא הארד דיסק בקונסולה שלו.
Benjamin Franklin

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 17 יוני 2013, 00:15

לא הבנתי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 יוני 2013, 03:11

Kazz כתב:נדב, Scribblenauts Unlimited הוא דוגמה למשחק סטימוורקס שאפשר לשחק בו ע"י הרצת ה EXE של המשחק ובלי צורך שהקליינט יהיה פועל. כלומר, גם הדרישה של הקליינט נתונה לבחירה. מן הסתם האקטיבציה הראשונית ומולטיפלייר ידרשו קישור לסטים אבל אתה יכול לשחק את המשחק בלי צורך להפעיל את סטים. אני מניח שזה אומר שאתה גם יכול להעתיק את הספרייה למחשב אחר ולהפעיל את המשחק שם.

--

אה, אז יש משחק אחד שמשתמש בסטימוורקס שהוא drm free. אז אין ספק, valve מלאכים. שטויות, אין אף משחק של וולוו ללא drm דרקוני, אין אף משחק של מפיצה גדולה על סטים שהוא drm free. מה הבעיה של מיקרוסופט לא לעשות אותנטיקציה כל24 שעות? לא יודע, מה הבעיה של valve לתת לך למכור יד שניה את המשחק שלך או לתת לך לחלוק אותו עם חברים? קוראים לזה drm וכן, גם חובה בהכנסת דיסק זה drm. כשאין drm על הדיסק אתה יכול פשוט לגרור את התכולה שלו לדיסק הקשיח והוא יעבוד.

אם זה נכון ובאמת10 אנשים יחלקו איתך את הספריה לא בו זמנית ושני אנשים כן בו זמנית אז וואללה, הdrm של מיקרוסופט כל כך עדיף מזה של valve והלוואי שvalve ישימו אותו במקום הdrm של סטימוורקס.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 17 יוני 2013, 09:19

זה לא נכון שלסטים אין צ'ק אין. במפורש. אני קיבלתי הודעה מסטים שאין לי חיבור (נפל לשתי דקות בערך), ושהיא לא זוכרת שהייתי מחובר מהמחשב הנוכחי (WTF, הייתי מחובר ממנו שעתיים קודם), ולכן אני לא יכול לשחק במשחקים שלי עד שיהיה לי חיבור, תודה שלום וביי. אז אני לא יודע בדיוק כמה זמן הצ'ק אין של סטים, אבל הוא קיים בהחלט.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 17 יוני 2013, 09:44

למי אכפת? אם אתה מפרסם רשימה, לפחות שתהיה נכונה ואמיתית. באחד הת'רדים שם מופיע שזאת בעיה של המון אנשים שפתחו בנושא מעל עשרים ת'רדים ועדיין לא קיבלו תשובה הולמת.. וכל כך הרבה דוגמאות ואני מקרה מיוחד? סבבה.. יש גבול לכמה פאנבוי מלא שנאה אפשר להיות.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 17 יוני 2013, 10:24

- Steam isn't a closed platform. You don't need a particular box to use it.
- Steam works on any PC or laptop, long after a generation of new hardware, even two, or three.
- Steam allows you to download the game an unlimited number of times on any number of computers.
- Steam has far superior prices and sales.
- The basic RRP for a PC game is less than that of a console game, with Steam, usually cheaper.
- Steam is primarily a digital download service, with less emphasis on actual physical retail discs
- Steam allows for complete offline play. No check ins at all once a game is downloaded.

וואו, אפשר לרכוש כל קופסא שרוצים ולהריץ עליה סטים. איזה כיף, באקס בוקס זה לא ככה אז זה לא טוב :roll:
וואו סטים ממשיך לעבוד אחרי שהדור נגמר. כולנו קרירינים קטנים שכל היום רוצים לשחק במשחק מלפני קרוב לעשור.
אפשר להוריד בכמה מחשבים שרוצים? כנראה גם באקס בוקס. ואם תעלה לי מצב אופליין לכל המחשבים הללו אז אני יכול לומר שאני עושה את זה עם אחיין של חברה שלי וכל הזמן יש לו בעיות שהוא כן רוצה להתחבר לאינטרנט. אולי זה גם מקרה קצה, אין לי מושג.
המחיר המומלץ זול בPC? זה אשכרה משהו שמבדיל בין STEAM לקונסולה? איך סטים קשורים לזה? הם לא.
סטים הוא בעיקר מדיום הורדה למשחקים דיגיטליים? וואו, נקודה חשובה מאוד.
בלי צ'ק אין? אין לי מספיק ניסיון בנושא חוץ מהבעיות שיש לאחיין וקליימן שאומר שזה קרה לו והביא כמה ת'רדים שקשורים לנושא.

ואולי תסביר איך זה קשור לנושא של DRM ? אתה מתכוון שכל הנקודות החלשות במיוחד האלה הם משהו שבגללו הDRM לא מעניין את הסבתא?
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 17 יוני 2013, 11:08

Nigga כתב:הרשימה שפרסמתי נכונה בנוגע לשירות הכללי של סטים.
זה שמדי פעם יש בעיות לאחר אפדייטים זה בטל בשישים, אני לא מבין מה הפואנטה בלפרסם את הבעיות האלה.

כמו שכבר ציינתי, עם סטים יש לך אתרים GamersGate, GOG וכמובן את steamtrades.com.
וגם אם אין מכירות יד שנייה בסטים, תמיד אפשר למכור משתמשי סטים. ככה שכל המשחקים שיש בחשבון סטים מסויים יכולים להימכר קומפלט בלי סוף.

למה שאני ארצה למכור את כל המשתמש שלי? לא יודע מה איתך אני לא רוצה לעשות דבר כזה.
אפשר לקנות בGOG ועוד אתרים? וואו, באקס בוקס אפשר לקנות מכל חנות אינטרנטית או פיזית. מה הנקודה שלך? ויתרה מזאת, אם משחק פיזי הוא בעקרון קוד אישור לכך שרכשת את המשחק אין שום סיבה שלא נראה בעתיד אנשים מוכרים את הקוד הזה, בין אם זה אתר קטן (כמו מה שהולך בכרטיסי גולד וכרטיסי נקודות) או אמאזון.

ושוב, השיחה נבעה מDRM אז אל תסיט את הדיון.
Benjamin Franklin

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 17 יוני 2013, 19:15

DrKeo כתב:אה, אז יש משחק אחד שמשתמש בסטימוורקס שהוא drm free. אז אין ספק, valve מלאכים. שטויות, אין אף משחק של וולוו ללא drm דרקוני, אין אף משחק של מפיצה גדולה על סטים שהוא drm free. מה הבעיה של מיקרוסופט לא לעשות אותנטיקציה כל24 שעות? לא יודע, מה הבעיה של valve לתת לך למכור יד שניה את המשחק שלך או לתת לך לחלוק אותו עם חברים? קוראים לזה drm וכן, גם חובה בהכנסת דיסק זה drm. כשאין drm על הדיסק אתה יכול פשוט לגרור את התכולה שלו לדיסק הקשיח והוא יעבוד.

אם זה נכון ובאמת10 אנשים יחלקו איתך את הספריה לא בו זמנית ושני אנשים כן בו זמנית אז וואללה, הdrm של מיקרוסופט כל כך עדיף מזה של valve והלוואי שvalve ישימו אותו במקום הdrm של סטימוורקס.

מה זה קשור לואלב?

יש מספר לא מבוטל של משחקים שקונים בסטים שאין בהם DRM. (וWB לא מפיצה גדולה?) למה? כי ככה המפתחת\מפיצה החליטה. ואלב לא כופה עליך שום דבר ואפילו הצורך בלהפעיל את הקליינט הוא נתון לבחירה. זה שרוב המשחקים כן מבקשים את הקליינט הוא בגלל שככה המפיצות רוצות וככה הם מרגישות בטוחות. בדיוק כמו שהן יחליטו איזה מגבלות הם ישימו לך על הדיסק שתקנה לXB1.

לואלב אין בעיה בלאפשר מכירת יד שניה. הבעיה זה במפיצות. ואלב לא יעשו צעד כזה לבד בלי שהמפיצות יסכימו,יתמכו וייתנו יד לכך. אתה מצפה שואלב תחליט על דעת עצמה לתת לך למכור משחק צד שלישי בסטים? במקרה של ה XB1 זו מיקרוסופט שתכננה ואוכפת בדיקה כל 24שעות ואת שאר המגבלות. ראינו איך EA ויוביסופט מיהרו לשטוף את ידיהן מכל מעורבות ואמרו שהם לא החליטו על הפוליסה שלהן ושמיקרוסופט לא נגישה אליהן ושזו הייתה החלטה שMS לקחו בעצמם. הם יכלו בכיף לשנות את הזמנים.

סטימוורקס זה מגוון שירותים שואלב מציעה בחינם למפתחות כמו שמירות בענן, לידרבוארד, וורקשופ. כל אחד יכול לבחור במה הוא רוצה להשתמש. אין "חובה" לשים DRM.

הדבר הטוב היחיד הוא שהמתווה שמיקרוסופט מכתיבים להחלפת רשיונות, במידה והמפיצות יששתפו בזה אז אין שום סיבה שהם לא יתמכו במתווה שכזה גם במשחקי סטים. רק שבסטים זה משחקי DD שעד כה לא יכלת לתת למישהו אחר שבעזרת מתווה שכזה תוכל, בעוד שבXB1 זה מתווה שמגביל באופן שלא נראה עד כה בקונסולות את מה שאני יכול לעשות עם הדיסק שקניתי, כאשר המתחרה הישירה לא עושה זאת כלל. האם נראה את המפיצות מתנגחות בסוני כפי שהן התנגחו הדור הזה כנגד גיימספוט וכנגד מכירות יד-שנייה? מסופקני.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 17 יוני 2013, 11:39

קאז אלוהים כמה אתה פאנבוי? תפסיק לסובב את הדברים.

האקס בוקס הוא לא הכי פרו קונסומר שיתכן.
סטים הוא לא הכי פרו קונסומר שיתכן.
נינטנדו כנ"ל.
סוני כנ"ל.

DRM זה DRM. אתה מראה את עצמך באור מגוחך לחלוטין שאתה מנסה לסובב את זה על "למה" מפיצה" או "יוצר" בכר להשתמש בDRM.
Benjamin Franklin

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 17 יוני 2013, 11:48

אני מציין עובדות. אם אתה מציע את המשחק שלך דרך סטים, לאחר האקטיבציה החד-פעמית, אתה יכול לאפשר לקונים לשחק במשחק אפילו בלי לדרוש שסטים יהיה פועל. בשביל לקבל עדכונים או להשתמש בפיצ'רים של אונליין מן הסתם אתה צריך להפעיל את הקליינט ולהתחבר.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 17 יוני 2013, 12:06

Kazz כתב:אני מציין עובדות. אם אתה מציע את המשחק שלך דרך סטים, לאחר האקטיבציה החד-פעמית, אתה יכול לאפשר לקונים לשחק במשחק אפילו בלי לדרוש שסטים יהיה פועל. בשביל לקבל עדכונים או להשתמש בפיצ'רים של אונליין מן הסתם אתה צריך להפעיל את הקליינט ולהתחבר.

מה זה מעניין לי ת'סבתא? יש DRM או אין? אל תרשום לי מילה אחת מעבר ל"כן" או "לא".
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 17 יוני 2013, 13:25

Kazz כתב:מה זה קשור לואלב?

יש מספר לא מבוטל של משחקים שקונים בסטים שאין בהם DRM. (וWB לא מפיצה גדולה?) למה? כי ככה המפתחת\מפיצה החליטה. ואלב לא כופה עליך שום דבר ואפילו הצורך בלהפעיל את הקליינט הוא נתון לבחירה. זה שרוב המשחקים כן מבקשים את הקליינט הוא בגלל שככה המפיצות רוצות וככה הם מרגישות בטוחות. בדיוק כמו שהן יחליטו איזה מגבלות הם ישימו לך על הדיסק שתקנה לXB1.

לואלב אין בעיה בלאפשר מכירת יד שניה. הבעיה זה במפיצות. ואלב לא יעשו צעד כזה לבד בלי שהמפיצות יסכימו,יתמכו וייתנו יד לכך. אתה מצפה שואלב תחליט על דעת עצמה לתת לך למכור משחק צד שלישי בסטים? במקרה של ה XB1 זו מיקרוסופט שתכננה ואוכפת בדיקה כל 24שעות ואת שאר המגבלות. ראינו איך EA ויוביסופט מיהרו לשטוף את ידיהן מכל מעורבות ואמרו שהם לא החליטו על הפוליסה שלהן ושמיקרוסופט לא נגישה אליהן ושזו הייתה החלטה שMS לקחו בעצמם. הם יכלו בכיף לשנות את הזמנים.

סטימוורקס זה מגוון שירותים שואלב מציעה בחינם למפתחות כמו שמירות בענן, לידרבוארד, וורקשופ. כל אחד יכול לבחור במה הוא רוצה להשתמש. אין "חובה" לשים DRM.

הדבר הטוב היחיד הוא שהמתווה שמיקרוסופט מכתיבים להחלפת רשיונות, במידה והמפיצות יששתפו בזה אז אין שום סיבה שהם לא יתמכו במתווה שכזה גם במשחקי סטים. רק שבסטים זה משחקי DD שעד כה לא יכלת לתת למישהו אחר שבעזרת מתווה שכזה תוכל, בעוד שבXB1 זה מתווה שמגביל באופן שלא נראה עד כה בקונסולות את מה שאני יכול לעשות עם הדיסק שקניתי, כאשר המתחרה הישירה לא עושה זאת כלל. האם נראה את המפיצות מתנגחות בסוני כפי שהן התנגחו הדור הזה כנגד גיימספוט וכנגד מכירות יד-שנייה? מסופקני.

אם לVALVE אין שום בעיה למכור משחקי יד שניה, למה הם לא מאפשרים לנו למכור את כל המשחקים שלהם מאז HL2 בחזרה אליהם ולקבל מהם החזר לארנק סטים, או משהו דומה?

EA ויוביסופט באמת ניסו להוריד מעצמן כל אחריות להתקדמות של מייקרוסופט לכיוון דיגיטלי. צעד PR הגיוני. מכאן ועד לחשוב שלא היתה לשתיים מהמפיצות הגדולות בתעשייה שום השפעה על מה קורה עם קונסולה חדשה, הדרך ארוכה ומלאה בשמיניות באוויר, ניחושים והמון שטויות.

אין בסטים אף משחק שקונים ואין בו DRM. בכל אחד ואחד מהמשחקים האלה, יש DRM שמונע ממני ומכל אדם אחר למכור את הרישיון שהוא קנה בחזרה לVALVE, למפיצה שלו או לצד שלישי. יכול להיות שהDRM לא מונע ממני לגנוב את המשחק, להעתיק אותו ולמכור אותו כאוות נפשי, למרות שאין לי את זכויות היוצר עליו, אבל זה לא אומר שהוא לא קיים - רק שניתן לפרוץ אותו.

זה קשור לVALVE, כי כולם מתים על VALVE ועל סטים.
עכשיו כולם יוצאים נגד מייקרוסופט והX1, למרות שהמערכת שהם מציעים דומה מאוד למערכת שכולם ממש אוהבים בPC שלהם כבר הרבה שנים.
ההבדלים בין סטים והמערכת של הX1 הם שבסטים אי אפשר למכור בכלל את המשחקים חזרה ובX1 אפשר, ושבסטים יש איזה זמן לא ידוע של אותנטיפיקציה, בעוד שבX1 יש אחת עם זמן מוגדר ושקוף (וככל הנראה, קצר יותר).
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 17 יוני 2013, 21:31

Nigga כתב:אם יש למישהו קצת שכל ומחשבה קדימה, הוא בקלות יכול למכור משחקים יד שנייה בסטים.
סטים היא תוכנה חינמית. במידה ואתה קונה משחק בידיעה שאתה רוצה למכור אותו לאחר מכן, אתה יכול לפתוח חשבון סטים חדש במיוחד בשביל המשחק הזה ואז למכור את החשבון סטים הזה במחיר יד שנייה של המשחק.

הרבה עושים את זה. יש לזה שוק שלם באינטרנט.

ברור שאפשר לעשות כל מיני דברים אבל הדיון הוא על DRM. ובסטים יש DRM לא באמת כזה שונה.
Benjamin Franklin

Kazz
Veteran

הודעהעל ידי Kazz » 17 יוני 2013, 13:46

Nucleus_Dawn כתב:"]
אם לVALVE אין שום בעיה למכור משחקי יד שניה, למה הם לא מאפשרים לנו למכור את כל המשחקים שלהם מאז HL2 בחזרה אליהם ולקבל מהם החזר לארנק סטים, או משהו דומה?

EA ויוביסופט באמת ניסו להוריד מעצמן כל אחריות להתקדמות של מייקרוסופט לכיוון דיגיטלי. צעד PR הגיוני. מכאן ועד לחשוב שלא היתה לשתיים מהמפיצות הגדולות בתעשייה שום השפעה על מה קורה עם קונסולה חדשה, הדרך ארוכה ומלאה בשמיניות באוויר, ניחושים והמון שטויות.

אין בסטים אף משחק שקונים ואין בו DRM. בכל אחד ואחד מהמשחקים האלה, יש DRM שמונע ממני ומכל אדם אחר למכור את הרישיון שהוא קנה בחזרה לVALVE, למפיצה שלו או לצד שלישי. יכול להיות שהDRM לא מונע ממני לגנוב את המשחק, להעתיק אותו ולמכור אותו כאוות נפשי, למרות שאין לי את זכויות היוצר עליו, אבל זה לא אומר שהוא לא קיים - רק שניתן לפרוץ אותו.

זה קשור לVALVE, כי כולם מתים על VALVE ועל סטים.
עכשיו כולם יוצאים נגד מייקרוסופט והX1, למרות שהמערכת שהם מציעים דומה מאוד למערכת שכולם ממש אוהבים בPC שלהם כבר הרבה שנים.
ההבדלים בין סטים והמערכת של הX1 הם שבסטים אי אפשר למכור בכלל את המשחקים חזרה ובX1 אפשר, ושבסטים יש איזה זמן לא ידוע של אותנטיפיקציה, בעוד שבX1 יש אחת עם זמן מוגדר ושקוף (וככל הנראה, קצר יותר).

לא יודע. יכול להיות שהם לא רוצים להציב תקדים ואז שהמפיצות יקבלו עשרות שאלות ממשתמשים ביום ללמה הם גם לא מציעים משהו דומה. לא שזה מנע מואלב לעשות דברים כמו Steamplay בהתחלה לבד אבל כנראה שנושא מכירת הרישיון הוא משהו יותר רגיש.

כמו שאמרתי, יש משחקים שפשוט אפשר להריץ את הEXE והמשחק פועל בלי צורך להפעיל את הקליינט. אין לי נסיון אישי אבל אני מניח שבמשחקים כאלה אתה יכול להעתיק את הספרייה ולהביא אותה לחבר והוא יוכל להריץ את ה EXE כרגיל.

אין בסטים דרישת להתחבר כל X זמן. ולמה אתה מתעלם מההבדל הכי גדול שהוא סלע המחלוקת? סטים זה בעיקר מגבלות על משחקי DD. דיסקים שמקושרים לסטים זה פחות נפוץ וזה לא כאילו זה לא היה קיים לפני סטים עם משחקים עם סידיקיז. ב XB1 מדובר בכל הדיסקים הפיזיים שמיקרוסופט כופה ואוכפת עליהם מגבלות של DD באופן חסר תקדים בקונסולות משחקי וידאו. יחי ההבדל 'הקטן'.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 6 אורחים