במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 מרץ 2018, 14:53

Stick כתב:
Nucleus_Dawn כתב:ממשיך לי עם BB. חביב ביותר.

יש לו את הבעיה/יתרון שיש לכל משחק סולס - הוא מכניס אותך למוד סופר מרוכז ולחוץ. אתה כל הזמן on edge. מצד אחד, זה נעשה בגלל שהמשחקים אימנו אותך שאתה עלול להתקל באויב כל רגע. זה גם סופר מספק כשבאמת תוקפים אותך בהפתעה ואתה לא עושה שטויות וישר מגיב בדיוק כמו שצריך. מצד שני, הרבה זמן לא תוקפים אותך בהפתעה, אז אתה פשוט נשאר לחוץ. נשאר על קצה הכיסא. זה ממש מתיש. הבדל של שמים וארץ ממריו שגם הצריך רמת סקיל לא מבוטלת, אבל הרגיש כאילו הוא ממלא אותך באנרגיה בכל דקה שאתה משחק.
בכל מקרה, כיף ביותר. לא מתתי כל כך הרבה פעמים. בערך 80% מאלה היו רק בפאזל פלטפורמינג המעפן במגדל, שצריך ליפול לאט לאט למטה ובשלב כלשהו אתה אפילו לא יכול לראות מה הפלטפורמה הבאה שעליה צריך ליפול.

מצד אחד הקטע של לשים לב לסטמינה יוצר איזון מעניין, אבל מצד שני הייתי שמח אם היו מוסיפים מערכת החזרת סטמינה דומה לני-הו. אני מניח שזה היה הופך אותך ליותר מידי OP, אבל לא באמת כזה מעניין לחכות כמה שניות שהמד יתמלא ואז לעשות עוד קומבו בלתי עציר (תלוי באויב, כמובן). אולי בBB2 שאני די משוכנע שהוא המשחק שמאחורי הטיזר.

אני עכשיו באזור שיש לי בערך 3 דרכים נפרדות לגמרי. במעלה המדרגות, מול הכנסייה הענקית. אם אני לא טועה, בכנסייה יש קרב בוס. בצד שמאל יש איזור שלפי הכניסה שלו אני מנחש שהוא ביצה מעצבנת ובצד ימין יש לי ירידה לאזור שאם אינני טועה מצפה לי בה קרב לא פשוט מול ציידים. אתאושש קצת ואמשיך הלאה.

בכל מקרה המשחק באמת קל מאוד בתחילתו כשאתה כבר מכיר את העסק, הגעתי עד לאולד ירנהם ולא מתתי אפילו פעם אחת (אגב האזור פלטפורמינג הזה שתיארת הוא ללא ספק אחד הקטעים הכי דפוקים במשחק, אני לא מבין איך כל משחק מאז דימון ועד היום הם תוקעים איזה קטע מפגר כזה שלא עובד) אבל באיזשהו שלב הוא מתהפך לגמרי גם בתמה שלו ויחד עם זה גם בקושי, אתה תבין שזה הגיע כשזה יגיע :).

נכון מוזר? מבחינתי מדובר באחת מהמכאניקות השבורות האחרונות שנשארו להם בנוסחא והם עדיין לא העיפו אותה לכל הרוחות. חבל שעם כמה שהם מתאמצים לדאוג שהשחקן ירגיש בשליטה על התנועה, הם הורסים הכל עם חלק מגוחך כזה של נפילות מוזרות.
הם נפתרו מכל מיני דברים מעצבנים כאלה. נניח, אם אני לא טועה, אין מימיקס בBB ומבחינתי זו התקדמות נהדרת (לא שזה מפריע לי להסתכל על כל תיבה 10 שניות לפני שאני פותח אותה, כדי לוודא שהיא לא נושמת).
עם כמה שהיו להם במשחקים המוקדמים דברים שממש לא אהבתי, אי אפשר להכחיש שהם מעולים בלזהות את המכאניקות או הטריקים האלה ולדאוג להוציא אותם ממשחקים עתידיים.
רק צריך שבBB2 לא יהיה קטע נפילה מוזר ולא יהיה אזור שבו אתה מורעל באופן תמידי. אני אהיה מרוצה למדי.

אני מודע לשינוי בתמה. האמת שעם כמה שזה ספוילר, ממש כיף לשחק כשאני יודע מה עומד מאחורי חלק מהדברים ולראות את כל הרמזים שיש כבר מתחילת המשחק. לא זכור לי שהוא מגיע ביחד עם שינוי בקושי, אבל נראה. כבר עכשיו הוא הרבה יותר מאתגר מצמד אזורי ירנהאם כי יש הרבה יותר אויבים שפשוט לא מתייחסים לזה שאתה מנסר להם את הבשר. פתאום אי אפשר לחתוך אותם 5 פעמים ברצף ולסיים איתם. עכשיו צריך לחתוך אותם פעמיים ולהתחמק (!). זה כבר הבדל לא קטן מירנהאם הישנה, שבערך כל הזמן שהייתי בה היו לי 0 כדורים ולא הרגשתי בחסרונם בגלל שכולם פשוט נתנו לי לנסר אותה עד המוות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 12 מרץ 2018, 17:07

Stick כתב:בכל מקרה, הדבר הראשון ששמתי לב אליו ישר זה עד כמה משחק הסולס המהיר והאגרסיבי ביותר, זה שהפרמיס שלו היה משחק אגרסיבי במקום טקטי, הוא איטי ומחושב למול ניהו שהתרגלתי אליו בחודש האחרון.

זה כי הפרמיס של ניהו הוא "נינג'ה גאיידן פחות אגרסיבי ויותר טקטי". אבל כשמשחק אחד מתחיל מNG בועד משחק שני מתחיל מסולס...

Laskin כתב:גם אני הרבה יותר אוהב את אנצ'רטד "במובן הזה", אבל לא הייתי מכנה את זה "פלטפורמה" אלא טיפוס.

בתכלס גם הריבוט של טומב ריידר הרגיש לי יותר כמו טיפוס, במיוחד אחרי משחקי הסדרה הותיקים יותר. לפחות ממה שאני זוכר היה בהם הרבה יותר דגש על פלאטפורמינג מדוייק בחלקים מהמשחק, ולהגיע למקומות גבוהים היה אחד האתגרים המרכזיים במשחק. טומב ריידר החדש מרגיש הרבה יותר מושפע מאנצ'רטד, רק בלי האקשן המטורף ועם דגש על הישרדות (לפחות הירי עדיף על הטומב ריידרים הישנים).

משחק שאני כן משחק לאחרונה ודווקא ממש הפתיע אותי לטובה בפלטפורמינג שלו זה Titanfall. באזורים מסוימים הוא מרגיש כמו הפלטפורמר מגוף ראשון הכי טוב שיצא לי לשחק בו, ובכלל יש בקמפיין שלו הרבה מאד שינויים בpacing, ומזגזגים שם הרבה בין ירי מסטייל COD עם הרבה תסרוט (אבל יותר כיף בזכות התנועה המושפרת) לבין קטעי פלטפורמה ופאזלים קלילים, לבין קטעים אינטנסיביים של להסתובב בתוך mech ענקי ולדרוס דברים יותר קטנים ממך.

אני חושב שהמשחק הכי ידבר לחובבי Half Life: הוא עושה כמעט את כל מה שHL עושה יותר מודרני ויותר טוב (מלבד אוסף דמויות המשנה, שפה מרגישות כולן ריקות כמו ההולגרמות שלהן). יש אפילו במהלך המשחק גם כלי חדש שמקבלים סטייל הגרביטי גאן ופתאום משנה את הגיימפליי (עוד לא סיימתי את המשחק ואני מקווה שהוא יחזור להופעה נוספת בהמשך), וככל שאני חושב על זה יותר אז זה בעצם סוג של HL2 שבו גורדון יכול להיכנס לDog ולירות ממנו טילים.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 12 מרץ 2018, 17:59

Nucleus_Dawn כתב:
Stick כתב:

יש לו את הבעיה/יתרון שיש לכל משחק סולס - הוא מכניס אותך למוד סופר מרוכז ולחוץ. אתה כל הזמן on edge. מצד אחד, זה נעשה בגלל שהמשחקים אימנו אותך שאתה עלול להתקל באויב כל רגע. זה גם סופר מספק כשבאמת תוקפים אותך בהפתעה ואתה לא עושה שטויות וישר מגיב בדיוק כמו שצריך. מצד שני, הרבה זמן לא תוקפים אותך בהפתעה, אז אתה פשוט נשאר לחוץ. נשאר על קצה הכיסא. זה ממש מתיש. הבדל של שמים וארץ ממריו שגם הצריך רמת סקיל לא מבוטלת, אבל הרגיש כאילו הוא ממלא אותך באנרגיה בכל דקה שאתה משחק.
בכל מקרה, כיף ביותר. לא מתתי כל כך הרבה פעמים. בערך 80% מאלה היו רק בפאזל פלטפורמינג המעפן במגדל, שצריך ליפול לאט לאט למטה ובשלב כלשהו אתה אפילו לא יכול לראות מה הפלטפורמה הבאה שעליה צריך ליפול.

מצד אחד הקטע של לשים לב לסטמינה יוצר איזון מעניין, אבל מצד שני הייתי שמח אם היו מוסיפים מערכת החזרת סטמינה דומה לני-הו. אני מניח שזה היה הופך אותך ליותר מידי OP, אבל לא באמת כזה מעניין לחכות כמה שניות שהמד יתמלא ואז לעשות עוד קומבו בלתי עציר (תלוי באויב, כמובן). אולי בBB2 שאני די משוכנע שהוא המשחק שמאחורי הטיזר.

אני עכשיו באזור שיש לי בערך 3 דרכים נפרדות לגמרי. במעלה המדרגות, מול הכנסייה הענקית. אם אני לא טועה, בכנסייה יש קרב בוס. בצד שמאל יש איזור שלפי הכניסה שלו אני מנחש שהוא ביצה מעצבנת ובצד ימין יש לי ירידה לאזור שאם אינני טועה מצפה לי בה קרב לא פשוט מול ציידים. אתאושש קצת ואמשיך הלאה.

בכל מקרה המשחק באמת קל מאוד בתחילתו כשאתה כבר מכיר את העסק, הגעתי עד לאולד ירנהם ולא מתתי אפילו פעם אחת (אגב האזור פלטפורמינג הזה שתיארת הוא ללא ספק אחד הקטעים הכי דפוקים במשחק, אני לא מבין איך כל משחק מאז דימון ועד היום הם תוקעים איזה קטע מפגר כזה שלא עובד) אבל באיזשהו שלב הוא מתהפך לגמרי גם בתמה שלו ויחד עם זה גם בקושי, אתה תבין שזה הגיע כשזה יגיע :).

נכון מוזר? מבחינתי מדובר באחת מהמכאניקות השבורות האחרונות שנשארו להם בנוסחא והם עדיין לא העיפו אותה לכל הרוחות. חבל שעם כמה שהם מתאמצים לדאוג שהשחקן ירגיש בשליטה על התנועה, הם הורסים הכל עם חלק מגוחך כזה של נפילות מוזרות.
הם נפתרו מכל מיני דברים מעצבנים כאלה. נניח, אם אני לא טועה, אין מימיקס בBB ומבחינתי זו התקדמות נהדרת (לא שזה מפריע לי להסתכל על כל תיבה 10 שניות לפני שאני פותח אותה, כדי לוודא שהיא לא נושמת).
עם כמה שהיו להם במשחקים המוקדמים דברים שממש לא אהבתי, אי אפשר להכחיש שהם מעולים בלזהות את המכאניקות או הטריקים האלה ולדאוג להוציא אותם ממשחקים עתידיים.
רק צריך שבBB2 לא יהיה קטע נפילה מוזר ולא יהיה אזור שבו אתה מורעל באופן תמידי. אני אהיה מרוצה למדי.

אני מודע לשינוי בתמה. האמת שעם כמה שזה ספוילר, ממש כיף לשחק כשאני יודע מה עומד מאחורי חלק מהדברים ולראות את כל הרמזים שיש כבר מתחילת המשחק. לא זכור לי שהוא מגיע ביחד עם שינוי בקושי, אבל נראה. כבר עכשיו הוא הרבה יותר מאתגר מצמד אזורי ירנהאם כי יש הרבה יותר אויבים שפשוט לא מתייחסים לזה שאתה מנסר להם את הבשר. פתאום אי אפשר לחתוך אותם 5 פעמים ברצף ולסיים איתם. עכשיו צריך לחתוך אותם פעמיים ולהתחמק (!). זה כבר הבדל לא קטן מירנהאם הישנה, שבערך כל הזמן שהייתי בה היו לי 0 כדורים ולא הרגשתי בחסרונם בגלל שכולם פשוט נתנו לי לנסר אותה עד המוות.

אני לא אפרט יותר כדי להמנע מספוילרים, אבל יצא לך להחטף?
אם כן אז זו קפיצה ראשונה ומשמעותית בדרגת הקושי, והצצה ראשונה לתמות של המשחק בהמשך שלו. זה מסוג הרגעים שהמשחק מזכיר לך שעם כל הכבוד לזה שהוא מעודד אגרסיביות ונותן לך המון כוח, עדיין זה משחק סולס והוא מאוד מאתגר בחלק מהאזורים שלו.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 12 מרץ 2018, 18:17

הגעתי בזלדה BOTW לאי אחד -ספןילר בלבן
ואז המשחק לקח לי את כל החפצים ,ונתן לי אתגר לקחת מאויבים 3 כדורים
לשים אותם בחורים שלהם

בגדול צריך לישתמש ביכולות ,ולמצוא נשקים ואוכל ,ליתמודד עם זה
חיבים לעשות הכל בלי ליפסל
ובחלק הזה לא מאפשרים לשמור ,לקח לי כמה ניסיונות ,ובסוף הצלחתי

לא יודע עם זה חלק מהDLC ,או חלק מהמשחק הרגיל ,אבל הרגשתי תחושת השג טובה

אחרי זה גם נפתח אתגר רחיפה
,ומבוך קטן ,שלא היה בו אף אתגר

המשחק הזה ממש ממכר ,אני חוקר הרבה את העולם ,במקום לחזור למשימות הראשיות ,לדוגמה יש לי
לנצח עוד 2 חיות קדושות ,אבל הרבה זמן לא ניסיתי ליתקרב אליהם בכלל
נערך לאחרונה על ידי kririn ב 12 מרץ 2018, 20:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
erezronen
Warrior

הודעהעל ידי erezronen » 12 מרץ 2018, 19:15

למרות שהמשחק כבר בן שנה, היזהרו מהספוילר המטורף בהודעה מעליי לאחד הרגעים המוצלחים יותר ב-Breath of the Wild.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 12 מרץ 2018, 19:28

Stick כתב:
Nucleus_Dawn כתב:
Stick כתב:

אני לא אפרט יותר כדי להמנע מספוילרים, אבל יצא לך להחטף?
אם כן אז זו קפיצה ראשונה ומשמעותית בדרגת הקושי, והצצה ראשונה לתמות של המשחק בהמשך שלו. זה מסוג הרגעים שהמשחק מזכיר לך שעם כל הכבוד לזה שהוא מעודד אגרסיביות ונותן לך המון כוח, עדיין זה משחק סולס והוא מאוד מאתגר בחלק מהאזורים שלו.

לא נחטפתי. הבחור שרצה לחטוף אותי מת די מהר. ממש לא אהבתי את הקטע הזה, אגב. טריק די זול פשוט להעביר את השחקן לאזור מאוחר במשחק, עם אויבים ברמה גבוהה. אם מגיעים לשם בזמן, אז האזור לא מאוד שונה מכל האחרים מבחינת הקושי שלו.
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 12 מרץ 2018, 19:47

לא מדויק כי כשמגיעים לשם האויבים שם הם אחרים לגמרי, האזור בהחלט קשה יותר מאותו הרגע במשחק אבל הוא לא באמת ברמה שלו כשתגיע אליו 'לפי הסדר'.
סך הכל זה אזור מאוד קצר (שאתה יכול להגיע למנורה שלו תוך 20 שניות ובלי להלחם עם קצת מזל, או כמובן ברגע שאתה יודע איפה היא) שנותן לך להציץ לשלב מתקדם שנמצא אחרי "הטוויסט" ולגרום לך ללא מעט רגעי WTF אם אתה מגיע אליו באמת בהפתעה ובלי לדעת למה לצפות.
אני אהבתי את הרעיון, כמו שאמרת בכל השליש הראשון אתה די OP יחסית לאויבים וזה פתאום מכניס אותך למצב אחר לגמרי כי אתה כלוא ולא יכול לחזור לחלום או לכל מקום אחר. זה השלב היחיד במשחק שמתפקד כ'משחק אימה' אמיתי וזה מאוד נחמד. קשה, אבל שונה ומעניין.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 12 מרץ 2018, 20:46

erezronen כתב:למרות שהמשחק כבר בן שנה, היזהרו מהספוילר המטורף בהודעה מעליי לאחד הרגעים המוצלחים יותר ב-Breath of the Wild.

לא ידעתי שזה כזה ספוילר
ערכתי את זה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 16 מרץ 2018, 18:53

טוב אז למרות מה שהבטחתי לעצמי וגם אמרתי כאן לפני כמה ימים, סיימתי שוב את BB..
לא יודע, יש משהו במשחקים האלו שפשוט שואב אותי. הפעלתי אותו כי נוצר עליו טיפה דיבור בעקבות הפלוס, בלי שום כוונה לשחק יותר משעה, ומצאתי את עצמי כמה ימים אחרי מסיים אותו כולל הdlc והכל.
סך הכל לא קיבלתי איזו זווית אחרת עליו, רק קיבלתי עוד יותר בטחון במה שחשבתי עד עכשיו: משחק מדהים, הוא נהנה מהשלבים הכי טובים בסדרה אך לרעתו יאמר שכמו שזכרתי, הוא סובל מבוסים בינוניים להחריד ביחס לסדרה (ובמשחק כזה זה חלק משמעותי).
הdlc הוא אכן ועכשיו גם בלי שום ספק, הפיק של הפיק של from עם הסדרה הזאת. גם מבחינת שלבים וגם מבחינת בוסים.

סך הכל אני חושב שזה המשחק הכי שלם (עם זאת הכי קצר) שהם הוציאו.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 17 מרץ 2018, 08:44

התקדמתי הרבה בזלדה
משחק מצוין ,חזרתי למשימות העיקריות
כי אין לי זמן ,לסיים 100% ,במשחק כזה

אבל אני חייב להגיד ,יוביסופט ,אולי הכניסה לפופולריות
את עניין המגדלים
אבל נינטנדו עושה את זה טוב בהרבה

גם עניין המשימות צד ,המפה בזלדה נקיה
והסימנים רק למשימות ,שהשחקן צללית לעשות
או שהשחקן סימן על המפה

זה מעודד חקירה של העולם ,ויש הרבה דברים
אבל לא מעצבן ,גם במקרה שלא עושים 100%

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 22 מרץ 2018, 11:36

עשיתי את המבחן הראשון ,של המסטר סורד
לפי מה שיצא לי לקרוא ,זה החלק הכי קשה במשחק
הגיע בDLC ,לא יודע עם חינמי או בתשלום ,כי למשחק הזה קניתי את החבילת DLC

עברתי בלי מדריך ,והיה מאוד קשה אבל מספק ,הדבר היחיד שקראתי ,זה כמה שלבים עד שאני יוכל לשמור
בגדול מכניסים אותכם לשלב ,בלי כלום ,חוץ מהיכולות הרגילות,למזלי שלי משודרגות
אבל בלי היכולות ,מהחיות הקדושות

צריך לעבור ברצף ,את כל השלבים בלי ליפסל אפילו פעם אחת ,שבדרך לוקחים נשקים מהאויבים
ופה ושם דברי מאכל
לקח לי כמה ניסיונות לעבור את החלק הראשון ,כי לפעמים מכה אחת ,והרגו לי את הדמות
צריך להבין גם את האויבים ,וגם את השלב ,אויב חזק ,יכול להיות חלש ,בשימוש נכון בשלב

בגדול מאוד קשה
שיהיה לי כוח ,אני ינסה את החלק השני ,מתוך 3 חלקים

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 22 מרץ 2018, 12:16

סיימתי את split second... וואלה משחק טוב. חוץ מהקטע שיש המון מיחזור בשלבים נראה לי הייתי נותן לו איזה 8-8.5
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 22 מרץ 2018, 14:04

רציתי נורא להזכר בעיר המגניבה שבניתי לפני שנים בטרריה. עם גשר זהב/כסף, בית מעוצב לכל NPC כולל מרפאה לאחות, דירה מעל חנות עם בובות ראווה למוכר הבגדים, חממה של מספר קומות מזכוכית, גשר מעל אגם מלאכותי (מלא מצבות...), בתים עם ארובות ובית עם מרתף מאובזר במטווח (עם קיר חול מאחורי המטרה) לסוחר הנשק. מסתבר שמתישהו זה נחמק ואין שום גיבוי ענן. זה מאוד עצוב. התחלתי משחק חדש ואני רוצה לנסות לשחזר את העניין.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 מרץ 2018, 14:08

קרה לי פעם בSIM CITY 2000
(אז השתמתי בצ'יטים כדי לקבל המון כסף ובניתי משהו הרבה יותר גדול, ואז השתמשתי בצ'יטים שוב כדי להביא חייזרים שיהרסו הכל)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 24 מרץ 2018, 16:16

ממשיך לי עם BB. ניצחתי כרגע את הצל של יהארנם. קרב הבוס השני הכי קל שהיה לי אחרי ויקאר אמליה. זה ממש טוב, כי אין ממש גישה נוחה אליו במקרה ומתים. גם אם מוותרים לגמרי על להלחם באויבים ופשוט רצים, לוקח יותר מדקה להגיע אליו וזה עצבן אותי עוד לפני שנלחמתי בו (והאמת, גרם לי לדחות את המפגש איתו קצת ולעלות כמה רמות, מה שכנראה עשה אותו יותר קל). למרות שהבוס היה קל, הוא כן היה מהנה. קודם כל, הכניסה שלהם לזירה היתה מגניבה. פתאום רואים 3 דמויות עם ברדס מופיעות בערפל. מעבר לזה, העובדה שכל אחד מהם התנהג שונה ויצר אתגר שונה הכריח אותי להיות מאוד מודע למיקום שלי ושלהם. השינוי שלהם אחרי מספיק נזק גם ממש מגניב. סה"כ אחלה קרב בוס. הרגשתי שהרווחתי את הניצחון במשחק חכם.
נלחמתי גם נגד החיה האפלה פאארל (הדבר היחיד שנשאר לי לעשות במקום שחטפו אותי אליו). קרב בוס רע, לטעמי. קודם כל, הנעילה עליו לא רק לא עוזרת, היא פוגעת. בגלל שזה מכוון לראש שלו, שנמצא בערך תמיד הרחק מאיפה שאתה רוצה להכות אותו (ברגליים). לקח לי שלוש פעמים להביס את הבוס הזה והוא סתם הרגיש זול.

אגב, את כל זה עשיתי אחרי שהחלטתי להחליף לcane. מעבר לזה שהוא חתיכת נשק מגניב ואלגנטי, הוא גם איכשהו הכפיל את הנזק שלי ביער האסור. פתאום הרגתי את גושי הנחשים בשתי מכות, במקום ב4. הוא גם היה ממש שימושי במקרים בהם היו 4-5 גושי נחשים ביחד בצורת השוט שלו. הוא מתאים הרבה יותר לbuild סקיל שלי, כך שבכללי נראה שאני עושה יותר נזק איתו. נראה לי שאתמיד איתו עכשיו, אחרי שכבר כמה שעות משחק טובות אני אומר לעצמי שאני רוצה לנסות לראות איך הוא מרגיש.

לפני שאמשיך לבריגנוורת', אני חושב שאחזור להסתובב קצת ביער. פספסתי לפחות אייטם אחד שאין לי מושג איך להגיע אליו ואני חושב שיש משהו מתחת לריצפת עץ גדולה שיש באמצע הכפר. העדפתי לא לדרוך עליה, כי אני מניח שזה פשוט מוות מיידי, אבל אולי יש שם איזה חדר מעניין.
כרגע יש לי ללכת לבריגנוורת'. יש דלת שהיתה נעולה מעל הכנסייה שאליה אני שולח אנשים (את הבחור שנראה כאילו הוא קצת נשנש משפחה מתה העדפתי לא לשלוח). יש את הכנסייה עם המפלצת הבלתי נראית (אמיגדלה...?) שאני כנראה יכול לעבור עכשיו כי קיבלתי שקד דוחה.

מתחיל לשעמם לי קצת, האמת. הרבה זמן לא קיבלתי הקשר מעניין מספיק למה שאני עושה ולאזורים שאני חוקר. זו פחות או יותר ההרגשה שקיבלתי ממש לקראת הסוף של DS3. שמיציתי במידה רבה את הנוסחא של FROM ושלא כזה לחוץ לי לשחק בעוד משהו בסגנון. עבר לא מעט זמן מאז, אז חשבתי שאולי זה לא יפריע לי להנות מBB, אבל כנראה שקצת כן.
פגשתי בכניסה לבריגנוורת' אויב חדש ודוחה למדי. הוא גם קצת ביגבג את המשחק (התחמקתי מההתקפה שלו ועדיין הוא תפס אותי והיתה את האנימציה כאשר הוא מרחף באוויר כמה מטרים ממני ואני תקוע במקום). בכלל, אני נתקל במלא שטויות טכניות בשעה-שעתיים משחק האחרונות. pop in משוגע ממש קרוב אליי, אפקטים קוליים מוזרים שמשתיקים כל אפקט קולי אחר או מוזיקה באזור. נפילות פריימים תכופות (לרוב משהו ממש רגעי, אבל פעם אחת פתאום 5 אויבים שהיו ממש קרובים אליי פתאום זזו באנימציות של איזה 15FPS). קצת מאכזב שזה קורה במשחק שכבר היה אמור לקבל לא מעט פאטצ'ים ועוד יותר בהתחשב בזה שהוא רץ בפרו.
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 24 מרץ 2018, 17:54

מצחיק, הצל של יארנהם היה הבוס היחיד שמתתי לו במשחק הבסיס בריצה השנייה עכשיו.
הבוס היחיד שעשה לי בעיות..
בכל מקרה אתה כבר די קרוב לסוף המשחק. לא יודע כמה משלבי הצד עשית כי יש די הרבה (לא מדבר על המבוכים, אלא על השלבים האמיתיים האופציונלים), אבל במידה והוא מתחיל לשעמם אותך ואתה כן רוצה לסיים אותו, אתה יכול להמשיך בדרך הראשית ודי מהר תסיים אותו.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 24 מרץ 2018, 17:57

Stick כתב:מצחיק, הצל של יארנהם היה הבוס היחיד שמתתי לו במשחק הבסיס בריצה השנייה עכשיו.
בכל מקרה אתה כבר די קרוב לסוף המשחק. לא יודע כמה משלבי הצד עשית כי יש די הרבה (לא מדבר על המבוכים, אלא על השלבים האמיתיים האופציונלים), אבל במידה והוא מתחיל לשעמם אותך ואתה כן רוצה לסיים אותו, אתה יכול להמשיך בדרך הראשית ודי מהר תסיים אותו.

עוד לא נמאס לי מספיק בשביל לנסות לעשות ספרינט לסוף. אני יודע שיש איזה קטע עם איזו אקדמיה ושלב סודי ואני מנסה לחפש את זה. אהה...נזכרתי שגם יש את הדלת באזור שצריך ליפול בו. צריך לקפוץ אליה איכשהו.
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 24 מרץ 2018, 18:20

Nucleus_Dawn כתב:
Stick כתב:מצחיק, הצל של יארנהם היה הבוס היחיד שמתתי לו במשחק הבסיס בריצה השנייה עכשיו.

עוד לא נמאס לי מספיק בשביל לנסות לעשות ספרינט לסוף. אני יודע שיש איזה קטע עם איזו אקדמיה ושלב סודי ואני מנסה לחפש את זה. אהה...נזכרתי שגם יש את הדלת באזור שצריך ליפול בו. צריך לקפוץ אליה איכשהו.

יש עוד לא מעט. המשחק מחביא המון שלבים אופציונלים וגם בלי לחשב אני כמעט בטוח שזה המשחק עם הכי הרבה שלבי אופציה והכי מעט שלבי חובה בכל הסדרה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 24 מרץ 2018, 18:37

סיימתי בשבוע האחרון 4 משחקים: anno 2205, משחק לא רע. R&C 2016, משחק חמוד. UC TLL, משחק טוב. גירס 4, משחק על הפנים.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 24 מרץ 2018, 20:35

Stick כתב:
Nucleus_Dawn כתב:

יש עוד לא מעט. המשחק מחביא המון שלבים אופציונלים וגם בלי לחשב אני כמעט בטוח שזה המשחק עם הכי הרבה שלבי אופציה והכי מעט שלבי חובה בכל הסדרה.

מעניין באמת ממה שעשיתי מה הוא "צדדי".

בשיטוטים ביער האסור נזכרתי בעוד אזור שהחלטתי להשאיר לאחר כך - מערה שיורדת ומובילה לאזור רעל. אז אני מאוד שמח שאזור הרעל הוא קטנטן ומקווה שלא יהיה עוד יותר מידי בסגנון הזה (הולך להיות אזור רעל גדול, נכון?). אם הם ילמדו לצמצם את האזורים האלה לאפס במשחק הבא, זה יהיה מעולה. אם הרעל לא מספיק מעצבן, אז האזור גם מלא באויבים תולעיים שגם כאשר אתה ננעל עליהם הדמות לרוב לא פוגעת בהם. סתם כי הם קטנים. לא משנה כל כך מה תעשה, אתה תפספס. זה חתיכת זוועה. בטח בהתחשב בכמות שלהם ובכמה נזק הם עושים. כמעט מרגיש שהם שמים דברים אידיוטיים כאלה, רק כדי לוודא שיהיה להם עדיין במה להשתפר.

אז הייתי שם והגעתי לאזור שאליו המערה הזאת מובילה. אז טיפלתי במתחזה. לא לפני שהיא ממש הודתה לי ללא כל הקשר ונתנה לי 3 שיקויים כחולים. אני מניח שזה קשור ל3 היצורים שהיו באזור שלה. אני גם מניח שהייתי אמור לשלוח אותם לשם בעצמי, אבל הם דמויות כלשהן שלא נתקלתי בהן, אז הן הלכו לשם כברירת מחדל. חלק ממכאניקת ה"קווסטים" המעפנה של FROM. אני ממש מקווה שהם יאפשרו להנות מהקווסטים האלה בעתיד גם בלי להצמד למדריכים ולדעת הכל מראש. סתם מעצבן.

בכל מקרה, הגעתי לטירת קיינהארסט. נראה מקום מגניב. אחרי שאסיים שם בטח אקפוץ שוב לאמיגדאלה שהרגה אותי פעם אחת ואבדוק מה קורה שאעבור אותה. או שאולי זה המשך המשחק והאזור האופציונלי הוא בכלל בריגנוורת'? אין לי שמץ. נראה...
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 24 מרץ 2018, 21:43

אין אזור מרעיל גדול במשחק כמו שיש בכל משחק סולס (גם ב3 שיצא אחריו) וגם אין שום חלק מרעיל בשביל הראשי.
כן יש עוד שלב אופציונלי עם אגם מורעל אבל החלק הזה הוא חלק צדדי בשלב אוציונלי ככה ש.. זה הכי רחוק שאפשר לקבל.

אני חושב שבbb לא קשה להבין מה שלב ראשי ומה צדדי, המשחק בנוי ממש משביל אחד ארוך וכל מה שנגמר בלי להמשיך לאנשהו הוא שלב צדדי. יש גם "תחום אפור" כמו אולד ירנהם, שאתה חייב לעשות כדי לפתוח את השער לכנסייה, אבל גם יכול לקנות מפתח ב20000 נשמות.
בds3 לדוגמה זה טיפה שונה ויש לך שביל שלם שלא מתחבר לכלום אבל נותן לך את הבובה שאותה אתה חייב. הייתי בטוח שזה היה שלב צדדי עד שהבנתי שאני חייב את הבובה הזאת בריצה השנייה.

מה שכן עכשיו הבנתי בעקבות מה שאמרת, זה שבbb אין לך באמת מטרה להבדיל מds. לא חשבתי על זה אף פעם כי שיחקתי בו הרבה אחרי שיצא וכשכבר ידעתי את כל הספוילרים, אבל גם אם בשניהם הסיפור מאוד מסתורי, לא ברור וצריך לחקור אותו לעומק כדי להבין משהו, בכל אחד ממשחקי סולס תמיד יש מטרה. "תצלצל בפעמון", "תהרוג את ארבעת המלכים הגדולים", "תחזיר את האדונים לכס". מבחינה עלילתית עדיין צריך לחקור אבל כן יש לך מטרה ברורה מול העיניים.
בbb זה פשוט לא קיים. אתה יוצא לירנהם כדי "לצוד חיות" ואין עם זה באמת מטרה. מהר מאוד הסיפור בכלל מתהפך והרעיון הזה נזנח לחלוטין. אתה פשוט מתקדם עד שהמשחק נגמר.. מבחינה עלילתית אם חוקרים אז יש משמעות וקורים דברים, אבל אין לך את המטרה הברורה הזאת מול העיניים כל הזמן.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 24 מרץ 2018, 23:11

Stick כתב:אין אזור מרעיל גדול במשחק כמו שיש בכל משחק סולס (גם ב3 שיצא אחריו) וגם אין שום חלק מרעיל בשביל הראשי.
כן יש עוד שלב אופציונלי עם אגם מורעל אבל החלק הזה הוא חלק צדדי בשלב אוציונלי ככה ש.. זה הכי רחוק שאפשר לקבל.

אני חושב שבbb לא קשה להבין מה שלב ראשי ומה צדדי, המשחק בנוי ממש משביל אחד ארוך וכל מה שנגמר בלי להמשיך לאנשהו הוא שלב צדדי. יש גם "תחום אפור" כמו אולד ירנהם, שאתה חייב לעשות כדי לפתוח את השער לכנסייה, אבל גם יכול לקנות מפתח ב20000 נשמות.
בds3 לדוגמה זה טיפה שונה ויש לך שביל שלם שלא מתחבר לכלום אבל נותן לך את הבובה שאותה אתה חייב. הייתי בטוח שזה היה שלב צדדי עד שהבנתי שאני חייב את הבובה הזאת בריצה השנייה.

מה שכן עכשיו הבנתי בעקבות מה שאמרת, זה שבbb אין לך באמת מטרה להבדיל מds. לא חשבתי על זה אף פעם כי שיחקתי בו הרבה אחרי שיצא וכשכבר ידעתי את כל הספוילרים, אבל גם אם בשניהם הסיפור מאוד מסתורי, לא ברור וצריך לחקור אותו לעומק כדי להבין משהו, בכל אחד ממשחקי סולס תמיד יש מטרה. "תצלצל בפעמון", "תהרוג את ארבעת המלכים הגדולים", "תחזיר את האדונים לכס". מבחינה עלילתית עדיין צריך לחקור אבל כן יש לך מטרה ברורה מול העיניים.
בbb זה פשוט לא קיים. אתה יוצא לירנהם כדי "לצוד חיות" ואין עם זה באמת מטרה. מהר מאוד הסיפור בכלל מתהפך והרעיון הזה נזנח לחלוטין. אתה פשוט מתקדם עד שהמשחק נגמר.. מבחינה עלילתית אם חוקרים אז יש משמעות וקורים דברים, אבל אין לך את המטרה הברורה הזאת מול העיניים כל הזמן.

אני חושב שבBB זה לא שהרבה אזורים הם צדדיים, כמו שאפשר לסיים את המשחק בלי להשיג את כל היכולות. נניח, נראה שאפשר לסיים בלי לנצח את המכשפות, אבל אז אתה לא מקבל גישה לאחת ממערכות השדרוג שלך. לא זכור לי תוכן "צדדי" כל כך משמעותי באף אחד מהמשחקים בסדרת DS (אם נניח רגע שאזורים חבויים בBB או בDS שווי ערך).
ויקאר אמליה היא דווקא כן חובה והיא גם dead end, אבל אי אפשר להמשיך במשחק בלי לנצח אותה (אני חושב... אחרת לא מקבלים את הסיסמא ליער האסור).

מה שאתה אומר בנוגע לסיפור מתאים למה שאני מרגיש. באמת אין לי goal לשאוף אליו מעבר ללגלות איזה עוד דברים מוזרים אני יכול לראות ואיזה עוד אויבים מעניינים אני יכול להרוג. אני יכול להבין את ההתלהבות של מעריצי FROM מהמשחק, אבל אני חושב שאפילו בחמשת המשחקים שהם פיתחו תחת הנוסחא הזאת, BB לא מעבר למקום טוב באמצע. מבחינתי נשמות אפלות/שדים הם הכי פחות מוצלחים והרבה יותר בוסריים מכל השאר. BB כנראה נמצא איפשהו סמוך לDS2 בדירוג שלי (לפחות בנתיים) וDS3 הוא המוצלח ביותר. יש לBB הרבה יותר מידי חסרונות למול DS3/2 בשביל להיות באמת איזו קפיצת מדרגה גדולה לעומתם. אם זה סיפור פחות מוצלח, פחות גיוון בנשקים, בוסים פחות טובים. מבחינה טכנית הוא בהחלט ונפל מDS3. מה שמרים אותו למעלה זה כנראה סטינג מעניין יותר ומערכת קרב מהירה וכיפית יותר.
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 25 מרץ 2018, 01:06

Nucleus_Dawn כתב:
Stick כתב:אין אזור מרעיל גדול במשחק כמו שיש בכל משחק סולס (גם ב3 שיצא אחריו) וגם אין שום חלק מרעיל בשביל הראשי.

אני חושב שבBB זה לא שהרבה אזורים הם צדדיים, כמו שאפשר לסיים את המשחק בלי להשיג את כל היכולות. נניח, נראה שאפשר לסיים בלי לנצח את המכשפות, אבל אז אתה לא מקבל גישה לאחת ממערכות השדרוג שלך. לא זכור לי תוכן "צדדי" כל כך משמעותי באף אחד מהמשחקים בסדרת DS (אם נניח רגע שאזורים חבויים בBB או בDS שווי ערך).
ויקאר אמליה היא דווקא כן חובה והיא גם dead end, אבל אי אפשר להמשיך במשחק בלי לנצח אותה (אני חושב... אחרת לא מקבלים את הסיסמא ליער האסור).

מה שאתה אומר בנוגע לסיפור מתאים למה שאני מרגיש. באמת אין לי goal לשאוף אליו מעבר ללגלות איזה עוד דברים מוזרים אני יכול לראות ואיזה עוד אויבים מעניינים אני יכול להרוג. אני יכול להבין את ההתלהבות של מעריצי FROM מהמשחק, אבל אני חושב שאפילו בחמשת המשחקים שהם פיתחו תחת הנוסחא הזאת, BB לא מעבר למקום טוב באמצע. מבחינתי נשמות אפלות/שדים הם הכי פחות מוצלחים והרבה יותר בוסריים מכל השאר. BB כנראה נמצא איפשהו סמוך לDS2 בדירוג שלי (לפחות בנתיים) וDS3 הוא המוצלח ביותר. יש לBB הרבה יותר מידי חסרונות למול DS3/2 בשביל להיות באמת איזו קפיצת מדרגה גדולה לעומתם. אם זה סיפור פחות מוצלח, פחות גיוון בנשקים, בוסים פחות טובים. מבחינה טכנית הוא בהחלט ונפל מDS3. מה שמרים אותו למעלה זה כנראה סטינג מעניין יותר ומערכת קרב מהירה וכיפית יותר.

אמליה היא דד אנד כי היא סוף act 1. אתה נכנס ללילה אחריה. זה שביל ברור שהולך עד לסוף act 1 עם יציאה לאולד ירנהם ולמכשפות, אחרי זה יש לך שביל ישיר עד לסוף act 2 עם יציאות שאני אתן לך למצוא לבד אלא אם תרצה לשמוע, ואחרי זה גם act 3 הוא שביל ברור וישיר.
במשחקי סולס העולם יותר פתוח בעיצוב שלו אפשר להגיד.
ובכל זאת, בעיניי החוזק העיקרי של bb ששם אותו לדעתי כמשחק הטוב בסדרה (אם כי בצורה צמודה) זה העיצוב שלבים עצמו.
אולי בסולס הדגש הוא על עולם שמתחבר וbb הוא יותר שביל, אבל השלבים עצמם בbb מאוד מעגליים ומעוצבים נפלא. הרבה פעמים שלב שלם וגדול מסתובב סביב מנורה אחת שאתה הולך ופותח קיצורים שחוזרים אליה.
bb סובל מהבוסים הכי פחות טובים בסדרה בעיניי אבל העובדה שהשלבים שלו בנויים כל כך טוב, וזה מה שאתה עושה רוב הזמן, שמה אותו בראש.

לגבי ds2 אני ממש לא מסכים איתך. הוא בעיניי 'במקום האחרון' ברוב הקטגוריות של משחקי הסדרה. כולל קרב, עיצוב עולם ושלבים, ובוסים (הוא ברמה הנמוכה של bb). הוא כן נהנה מהיותו עם הכי הרבה תוכן (אבל זאת לא בעיה של המשחקים האחרים) והסיפור שלו הכי עניין אותי בסולס (אבל.. בוא נגיד שזו לא הנקודה העיקרית במשחק). הוא כן טוב, אבל אני לגמרי רואה בו ככבשה השחורה.
ds3 הוא חיה מוזרה. מאוד אהבתי אותו כששיחקתי בו אבל היום קצת פחות. הוא המשחק הכי "מקצועי" שלהם, משחק שהוא לגמרי תוצר של שלמות הנוסחא ואנשים שיודעים מה הם עושים. הוא קצת כמו אלבום 'הלהיטים הגדולים' של להקה ותיקה. אבל הוא מרגיש ככזה גם לרע - חוזר על המון שתיקים ורגעים שכבר ראינו. הוא יודע לבחור בדברים הטובים מכל משחק אבל מרגיש גם קצת עייף, אין בו איזה רגע מקורי ששייך לו או רגע מדהים שאתה זוכר גם הרבה אחרי.
בbb יש הרבה רגעים כאלו, גם אם זה נגרם בעיקר מהסטינג הייחודי. גם בds2 המושמץ היו רגעים כאלו כמו ונדריק שהתגלה כזומבי חסר בינה. בds הראשון זו פחות או יותר הנקודה החזקה שלו (ועיצוב העולם המושלם של החצי הראשון) כי הכל בו היה חדש ומפתיע.
אבל ds3? הכל כבר נראה. אם אני מנסה בכוח אז אולי החזרה לאנור לונדו וכשהמנגינה של גווין התנגנה בקרב האחרון. אבל גם זה פשוט רפרנסים למשחק הראשון אז זה רק מדגיש את הנקודה.
הוא כן נהנה מהרמה הכללית הגבוהה ביותר של הבוסים ובפער, זה win רציני מבחינתי. גם מערכת הקרב שלו טובה משל 1 ו2. הייתי אומר שהוא המשחק שהכי נהנתי לשחק בו תוך כדי אבל אני זוכר ממנו הכי פחות גם אם הוא טרי לי בכמה שנים יותר מ2 ו1.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 25 מרץ 2018, 21:13

הסביבות ב-DS2 היו מאוד מגוונות. הסביבות ב-DS3, לאחר ההתחלה המאוד מרשימה, היו מגוונות הרבה פחות. קתדרלה אחר קתדרלה, כמה אפשר?

ביחס לזמן היציאה, דווקא מ-DS2 נהנתי הכי הרבה. הוא היה קצת יותר סלחני מ-DS1, עם יותר גיוון וביצועים משופרים. DS3 הרגיש כבר כמו מחזור קצת עייף.

צריך לחזור מתישהו ל-BB שהפסקתי באמצע. משחק טוב, אבל המשחקים האלה תובעניים מדי מבחינה מנטלית.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 26 מרץ 2018, 11:14

סיימתי עם מריו אודיסי. השלמתי את המשימה האחרונה שרציתי לעשות. מסתבר שאם רק יודעים שני moves סודיים עם איזה יצור (שלא רשומים אפילו במדריך), אז יש קיצור דרך ממש משמעותי, שמדלג על האזור הכי קשה של המשימה הזאת ומחליף אותו באזור כיפי.
יש לי 855 ירחים ואני בהחלט מרגיש שסיימתי את המשחק. אני יכול לאסוף עוד כמה בוודאות, אבל אני מרגיש שמיציתי עד הסוף ושאין לי ממש סיבה לחזור אליו עוד.

פשוט מעולה. כמו כל פלטפורמר תלת מימדי טוב, גרם לי לרצות רימייק מושקע של ג'ק ודקסטר. גם מבצע על המשחק המקורי בPS4 באיזה 2$ יבוא בטוב, האמת.
עכשיו אחזור לBB ואסיים אותו. בנתיים גם אתחיל לחפש מקורות מימון לGOW. אולי אפתח איזה gofundme.
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 20 אורחים