נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

Re: נושא ה-PP הרשמי

הודעהעל ידי omerkot » 18 יולי 2018, 12:57

תמונה
תמונה

הראשונה - מפת השמנת היתר בארה"ב לפי מדינה ב2016.
השניה - מפת תוצאות הבחירות בארה"ב לפי מדינה ב2016.

בארה"ב, האוכלוסיה השמנה מצביעה למפלגה שדוגלת באחריות אישית. הם שמנים, הם חולים אבל הם מקבלים את זה שזו האחריות האישית שלהם ולא מצפים שהמדינה מטפל בהם אז למרות שאני חושב שהשמנת יתר היא רעה חולה שצריכה לעבור מהעולם, זה דווקא מכובד בעיני.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 18 יולי 2018, 12:58

או שזה בגלל שיש קורלציה גבוהה בין טיפשות להשמנה ובין טיפשות להצבעה לימין?

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 18 יולי 2018, 13:00

Laskin כתב:איך תדע כמה ילדים בדואים או חרדים היו מביאים בלי קצבאות ילדים?
לא תדע, אז זה לא תמריץ בכלל...

אתה פשוט לא מבין את ההבדל בין עובדות להנחות לניחושים לדיעות קדומות
הכל אצלך מתערבב.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 18 יולי 2018, 13:04

InterAl כתב:או שזה בגלל שיש קורלציה גבוהה בין טיפשות להשמנה ובין טיפשות להצבעה לימין?

הזכרת לי את הבדיחה על הילד והזבוב
ילד עשה ניסוי מדעי:
לקח זבוב ואמר לו "עוף!" והזבוב עף
עקר לו את הכנפיים ואמר לו "עוף!" והזבוב לא עף
מה המסקנה? זבוב בלי כנפיים לא שומע

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 18 יולי 2018, 13:07

omerkot כתב:בארה"ב, האוכלוסיה השמנה מצביעה למפלגה שדוגלת באחריות אישית. הם שמנים, הם חולים אבל הם מקבלים את זה שזו האחריות האישית שלהם ולא מצפים שהמדינה מטפל בהם אז למרות שאני חושב שהשמנת יתר היא רעה חולה שצריכה לעבור מהעולם, זה דווקא מכובד בעיני.

אבל לפי לסקין הם הרי משמינים בשביל הקצבאות... היו אמורים להצביע לדמוקרטים

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 יולי 2018, 13:12

ברור שאני מבין את ההבדל, אבל אתה שולל לחלוטין את *ההנחה* שמדובר בתמריץ לפחות עבור חלק ממקבלי הקצבאות, אז אני שואל אותך האם אתה שולל את זה גם לגבי קצבאות ילדים ואוכלוסיות "ברוכות" ילדים.
ושוב, לא טוען שכולם או אפילו רובם עושים זאת, אלא שזה תמריץ עבור חלקם, אז אני לא חושב שמפת ההצבעה רלוונטית כל כך.
אגב, יש טענות שכ-25% מהאנשים שטוענים שהם נכים כתוצאה מתאונת עבודה מתגלים כשקרנים במעקבים של חברות הביטוח. העניין הוא שיש להם "אינטרס" למצוא חורים בגרסאות, אבל גם העובדה שאין למדינה אינטרס דומה (כי זה הרי לא כסף שלהם באמת) משחקת לרעתה...
שוב, זה לא משהו שבאמת ניתן אי פעם למדוד, זה כמו מדד האושר - תאלץ לסמוך על אנשים שהם כנים בתשובה שלהם :)

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 18 יולי 2018, 13:24

InterAl כתב:או שזה בגלל שיש קורלציה גבוהה בין טיפשות להשמנה ובין טיפשות להצבעה לימין?

מצביעי הימין מצביעים למפלגות שלהם מאותה טפשות שגורמת למצביעי השמאל להצביע למפלגות שלהם אבל לפחות במקרה הזה התוצאה המכובדת היא שהם לא הופכים לעול על אנשים זרים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 יולי 2018, 13:29

אגב, זה הנתון הרשמי האחרון שהצלחתי למצוא לגבי תלונות שווא, זה לא כזה ארוך, והנתונים מצביעים על מצב קשה בתחום, העניין הוא שלא הכל ניתן להוכיח חד משמעית, ולכן מדובר בהערכות בלבד, אבל זה הגורם הכי רשמי שיכול לתת אותם:
https://www.dfs.ny.gov/reportpub/fraud/ ... t_2013.pdf
ופה יש ראיון קצר עם עו"ד שמזהיר מתופעות של עורכי דין בסגנון של "זכותי" שהיו פה בארץ והיה סביב זה גם בלאגן, שכל התפקיד שלהם זה לעזור לאנשים לרמות את ביטוח לאומי:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יולי 2018, 13:38

Laskin כתב:ברור שזו לא הסיבה היחידה, כמו שאבטלה זה לא רק מבחירה, אבל באחוזים לא מבוטלים - זה כן. כמה? לא נדע. אבל האם זה תמריץ? בהחלט כן.

אני חושב שאבטלה זה כבר עניין אחר לגמרי. כשבן אדם מקבל כסף סתם ככה אם הוא לא יעשה שום דבר (אבטלה או תשלום גלובלי כלשהו מבטוח לאומי) זה אשכרה תמריץ לא לעשות כלום או לעשות בשחור. דברים כמו התמכרות וחוסר שליטה עצמית כמו סיגריות או השמנה, אלה דברים שלא צריך בשבילם תמריץ כי מתמכרים להם ממילא בכל רחבי העולם. בנוסף הרוב המוחלט של האנשים לא יפלו לבורות האלה רק בשביל לקבל קצת כסף חודשית, הם לא ינסו לקבל סרטן או לשקול 200 קילו רק בשביל לקבל שכר מינימום מהמדינה. כלומר, ברור שיש מקרים הזויים שכאלה, אבל זה לא משהו שצריך
להתחשב בו כשמדברים על המאקרו.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 יולי 2018, 13:41

נו נדב, בפעם האלף - לא טענתי שרוב האנשים עושים זאת אלא שיש אחוז מסויים שלעולם לא נדע אותו אבל זה בהחלט קיים וזה תמריץ שלא ניתן להתעלם ממנו... תראה כמה סיפורים כאלה יש:
https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/t ... es-5037613
אפשר רק לנחש שאלו שמודים בזה הם לא כולם, כמו שלא כל הגנבים יודו בפשע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יולי 2018, 13:45

אני רק אומר, בגלל שכולנו מסכימים שאלה מקרי קיצון, שזה לא באמת אמור להיות פאקטור בדיון. יש אנשים שזוכים מההפקר, מה נעשה?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 יולי 2018, 13:55

כשמשהו עולה עשרות מליארדים בשנה, לפי ההערכות האופטימיות - זו לא ממש רק "מקרי קיצון" שכדאי להתעלם ממנה
ובמיוחד אם זו תופעה שהולכת וגוברת... שוב, כמו במקרה תורתם אמנותם וקצבאות ילדים, זה מתחיל כמשהו די מינורי אבל מהר מאוד הופך לתופעה נרחבת שיש לה השלכות אדירות מעבר להשלכות הישירות (שינויים דמוגרפיים מהותיים, למשל, עוני, רעב, או ניתוק מוחלט וסכסוך בין אוכלוסיות).
בכל אופן אני חושב שהדיון הוא הרבה יותר כללי - האם לדעתנו המדינה צריכה לעסוק בזה, ולדעתי התשובה היא חד משמעית - לא. מי שחושב אחרת מוזמן להקים גוף או להצטרף לארגונים קיימים או לעבור לקומונה או מה שירצה.. לכפות על אחרים את מה ש"הרוב" רוצה (וזה משהו שלא ראיתי לגביו נתונים, זה ניחוש גם כן) - זה לדעתי משהו שצריך להפסק. וכמו שגם אמרתי, אני לא יודע אם באמת הרוב מעוניין בכך, את זה נדע אחרי משאל העם שלעולם לא יהיה פה...

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 18 יולי 2018, 13:59

Laskin כתב:ברור שאני מבין את ההבדל, אבל אתה שולל לחלוטין את *ההנחה* שמדובר בתמריץ לפחות עבור חלק ממקבלי הקצבאות, אז אני שואל אותך האם אתה שולל את זה גם לגבי קצבאות ילדים ואוכלוסיות "ברוכות" ילדים.

אני לא יודע. לא חיפשתי סקר או מחקר על הסיבות למה אנשים מביאים הרבה ילדים לעולם. אני יודע שהדיעה הסטראוטיפית של החילוני היא שכל חרד זה אברך שיושב בישיבה כל היום ומשריץ ילדים בשביל הקצבאות. אני גם בטוחח שהם חושבים שכל החילוניות פרוצות וכל החילונים מסתכלים על פורנו כל הזמן בעינטרנעט.

Laskin כתב:ושוב, לא טוען שכולם או אפילו רובם עושים זאת, אלא שזה תמריץ עבור חלקם, אז אני לא חושב שמפת ההצבעה רלוונטית כל כך.

אתה אמרת "אחוז לא מבוטל" כמה זה אחוז לא מבוטל?

Laskin כתב:אגב, יש טענות שכ-25% מהאנשים שטוענים שהם נכים כתוצאה מתאונת עבודה מתגלים כשקרנים במעקבים של חברות הביטוח.

עוד פעם עם ה"יש טענות" ? יש גם טענות שרצח רבין זה קונספירציה ושאף פעם לא נחתו על הירח.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יולי 2018, 14:01

האם המדינה צריכה לנהל לך את החיים זה כבר נושא אחר, אני רק אומר שאם היא מנהלת בתחום הזה אז שבריר אחוז של אנשים שרוכבים על זה על ידי השמנת יתר מכוונת הם באמת לא רלוונטים לדיון.

ושרון, כל החילונים באמת יושבים כל היום ורואים פורנו באינטרנט :)

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 18 יולי 2018, 14:04

omerkot כתב:

מצביעי הימין מצביעים למפלגות שלהם מאותה טפשות שגורמת למצביעי השמאל להצביע למפלגות שלהם אבל לפחות במקרה הזה התוצאה המכובדת היא שהם לא הופכים לעול על אנשים זרים.

בזכות הטפשות של מצביעי השמאל אין לנו את המחזות המבישים של אנשים שגרים בקרטונים ברחובות. בזכות הטפשות של מצביעי השמאל אתה תוכל חו"ח להתאושש מפיטורין או חו"ח ממחלה קשה בלי להזרק לרחוב בגלל ההוצאות הבלתי צפויות. רשת הגנה סוציאלית זה משהו שכל אחד עלול להזדקק לו, לא רק מי שרוצה לנצל את המערכת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יולי 2018, 14:08

אבל יש אנשים שגרים בקרטונים ברחובות, מעולם לא הסתובבת בת״א?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 יולי 2018, 14:12

כן שרון, ספר לי עוד על כמה שסן פרנסיסקו ודטרויט (2 ערים שמנוהלות ע"י דמוקרטים עשרות שנים ברצף, במדינות שמנוהלות ע"י דמוקרטים עשרות שנים ברצף) רק נהנות מאותה רשת הגנה סוציאלית, והערים בהן לא הופכות לגן עדן של הומלסים שגרים ברחובות :)
תוכל עדיין לראות את הסולידריות שם, בין הקקי ברחובות :P
לגבי ההנחות והמספרים - הבאתי לך ראיון עם עו"ד שמציג נתונים רשמיים וגם נתונים רשמיים במסמך די קצר, שמגיעים ממקור רשמי של המדינה. כאמור - לא תדע בדיוק כמה אחוזים, אבל הם מתארים את הנזק כבעייה לא קטנה בכלל.

אגב, לגבי "מקרי קיצון" - כמה מתים בשנה מנשק "אוטומטי"? (התשובה אגב היא אפס, ברוב השנים, אבל מנשק סמי-אוטומטי - קרוב לאפס)
כמה מקרים של ירי בבתי ספר יש לעומת מקרי המוות באופן כללי כתוצאה מירי?
אז האם בגלל שאלו מקרי קיצון נמוכים כנראה בהרבה ממקרי ההונאה של ביטוח לאומי וחברות הביטוח (באחוזים וגם במספרים אבסולוטיים מן הסתם) - זה גם לא צריך להיות פאקטור בדיון?

נדב - אלו שמעדיפים שלא לרדת במשקל כדי להשאר תחת קיצבה זה רק סוג אחד של "הונאה", אחד מני רבים.
כשיש תמריץ אנשים כבר ימצאו את הדרך שלהם, עם או בלי עזרה של עורכי דין שזו כל העבודה שלהם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 יולי 2018, 14:16

DrKeo כתב:אבל יש אנשים שגרים בקרטונים ברחובות, מעולם לא הסתובבת בת״א?

ולהם גם יש תמריץ שלא לטפל ואף להבליט את הפצע הפתוח והמזוהם שלהם, או לא? האם הם רוב מתוך ההומלסים? ;)
כמו כן תן לי להקדים את שרון ולהגיד "אבל אם תכפיל את התקציב הזה אז לא יהיו כאלה!!!"
(כמו שזה עבד יופי בסן פרנסיסקו ושות'... פשוט לשפוך כסף, מה הבעייה?!)
[(וכמו שהכפלנו בעשור האחרון את תקציב החינוך וקיבלנו כמובן בחזרה תוצאות בהתאם... פי 2 יותר טובות!! ככה זה עובד, מה חדש לך?)]

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 18 יולי 2018, 14:38

sharonbn כתב:בזכות הטפשות של מצביעי השמאל אין לנו את המחזות המבישים של אנשים שגרים בקרטונים ברחובות. בזכות הטפשות של מצביעי השמאל אתה תוכל חו"ח להתאושש מפיטורין או חו"ח ממחלה קשה בלי להזרק לרחוב בגלל ההוצאות הבלתי צפויות. רשת הגנה סוציאלית זה משהו שכל אחד עלול להזדקק לו, לא רק מי שרוצה לנצל את המערכת.

אני מזכיר שאני בעד תמיכות סוציאליות (ואישית גם הצבעתי כל החיים למפלגות שמאל) אבל זה קו נע ויש לי בעיה עם המיקום של הגבול בין האחריות האישית לזו הציבורית. למשל, בשלושת החודשים האחרונים אני מובטל מבחירה ולא מעט חברים "שלחו אותי" לחתום אבטלה כי "מגיע לי". לא הלכתי כי לא מגיע לי אבל למערכת לא אכפת כי היא מעבר לסף שבו היא מספקת "רשת הגנה" עניינית.
מהצד השני הימין כנראה יענה לך שבזכות המדיניות שלו אין אבטלה ואין מחסור במשרות וזו גם הסיבה האמיתית שאנשים לא גרים ברחובות ושאין להם חשש קיומי מפיטורין. בונצואלה יש שמאל בועט ואין בעיה של השמנה. הם קוראים לזה "דיאטת מאדורו" אבל משום מה הדיאטה הזו לא זוכה לפופולאריות רבה מחוץ למדינה.

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 18 יולי 2018, 14:47

אי אפשר להגיע למאה אחוזי הצלחה. באותה לשון שמשתמש לסקין אשאל "כמה אנשים בארץ גרים בקרטונים?"

ולפני שאתה מתחיל עם חגיגות הסמיילי, לסקין, אני אזכיר שכשלונות יש לשני הצדדים. באמת שהטפשות אינה נחלת צד אחד בלבד.

למשל הרוב מתוך 10 המדינות העניות ביותר בארה"ב הן של קהל רפובליקני
http://caffertyfile.blogs.cnn.com/2011/ ... epublican/

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 18 יולי 2018, 14:54

omerkot כתב:
sharonbn כתב:בזכות הטפשות של מצביעי השמאל אין לנו את המחזות המבישים של אנשים שגרים בקרטונים ברחובות. בזכות הטפשות של מצביעי השמאל אתה תוכל חו"ח להתאושש מפיטורין או חו"ח ממחלה קשה בלי להזרק לרחוב בגלל ההוצאות הבלתי צפויות. רשת הגנה סוציאלית זה משהו שכל אחד עלול להזדקק לו, לא רק מי שרוצה לנצל את המערכת.

אני מזכיר שאני בעד תמיכות סוציאליות (ואישית גם הצבעתי כל החיים למפלגות שמאל) אבל זה קו נע ויש לי בעיה עם המיקום של הגבול בין האחריות האישית לזו הציבורית. למשל, בשלושת החודשים האחרונים אני מובטל מבחירה ולא מעט חברים "שלחו אותי" לחתום אבטלה כי "מגיע לי". לא הלכתי כי לא מגיע לי אבל למערכת לא אכפת כי היא מעבר לסף שבו היא מספקת "רשת הגנה" עניינית.
מהצד השני הימין כנראה יענה לך שבזכות המדיניות שלו אין אבטלה ואין מחסור במשרות וזו גם הסיבה האמיתית שאנשים לא גרים ברחובות ושאין להם חשש קיומי מפיטורין. בונצואלה יש שמאל בועט ואין בעיה של השמנה. הם קוראים לזה "דיאטת מאדורו" אבל משום מה הדיאטה הזו לא זוכה לפופולאריות רבה מחוץ למדינה.

גם אני הייתי מובטל מרצון כשהייתי רווק. וגם אני לא הלכתי ללשכת האבטלה אז.
אבל אני גם הייתי מובטל מפיטורין לא מזמן (מהגלים של HP שהיכו כותרות לפני חצי שנה) ובמקרה הזה עם המצב המשפחתי שלי (נשוי עם ילדים) וההתחייבויות הכספיות שלי (משכנתא) ממש ממש "לא התאים לי" החופשה הכפויה הזו. לקח לי חודשיים למצוא עבודה חדשה ובזמן הזה קצבת האבטלה עזרה לי מאד.

לגבי "אין אבטלה ואין מחסור במשרות" - מסתבר שזה לא מדד לרווחה כלכלית
https://www.themarker.com/news/macro/1.4009604

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 יולי 2018, 14:58

השאלה היא למה הן עניות, בגלל מיקום גיאוגרפי, בגלל מזג אוויר או שלל סיבות אחרות שלא תמיד בשליטתם, או בגלל מדיניות מכוונת של ״עידוד עוני״ באמצעות ״רשת בטחון רחבה״ וכל מני חוקים שאמורים להוביל ליותר ״שוויון״. במקרה של המדינות והערים הדמוקרטיות שם - זה בגלל מדיניות. ספציפית דיברתי על סן פרנסיסקו ודטרויט כי שם ניתן לראות את הרגרסיה העקבית

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 18 יולי 2018, 15:14

אה ברור, הכישלונות הרפובליקנים זה רק בגלל פורס מז'ור. הכשלונות הדמוקרטיים קרו רק בגלל טפשות. עכשיו הכל ברור.
כנראה שבאמת הטפשות נמצאת בצד אחד.
לפי מיטב ידיעתי, הכשלון של דטרויט קרה בגלל הקריסה של תעשיית הרכב האמריקאית. זה גם אשמת הדמוקרטים, לא?

סמל אישי של המשתמש
sharonbn
Veteran

הודעהעל ידי sharonbn » 18 יולי 2018, 15:21

לפי המאמר הזה
https://en.wikipedia.org/wiki/Decline_of_Detroit
הדעיכה של דטרויט נבעה מקריסת תעשיית הרכב ומתחים בין גזעיים (בין לבנים לשחורים) שגרמו לעזיבת אוכלוסייה לבנה

חיפשתי באינטרנט סיבות לדעיכה של סן פרנסיסקו. לא מצאתי. מה שמצאתי הן עדויות שהעיר "אולי" בסטגנציה, אבל אף אחד לא טוען שהיא קרסה או בדעיכה.
למשל בקישור הזה
https://www.themarkcompany.com/blog/pac ... 0-wrap-up/
ישנה הערכה על שוק הנדלן של סן פרנסיסקו לשנת 2020. מצוין שם שרמת התעסוקה בעיר "ממשיכה במגמת עלייה יציבה".

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 יולי 2018, 15:35

בהחלט! התעשיה הזו שם (והעיר כולה) קרסה בין היתר בגלל חוסר התייעלות והעלאת שכר מינימום ומסים שאת כולם הובילו ועדי עובדים חזיריים ונציגיהם הדמוקרטים... ממש מעניין למה חברה אמריקאית גדולה תרצה להעביר את המפעל שלה לסין ושות׳ ולא להשאיר אותה בארה״ב עם כל הרגולציות, המגבלות והשכר הגבוה. פשוט לא ייאמן (:
אם תחפש באינטרנט תמצא מליון סיבות וקונספירציות לקריסה, כי זה נושא מאוד פופולרי שכל אחד שרוצה יכול לכתוב את דעתו מן הסתם, אבל זו הסיבה המרכזית והרווחת ביותר.

לגבי סן פרנסיסקו הטענה שלי היא שהעיר מושכת ומעודדת בטלנים והומלסים, לא שהיא ענייה מאוד ככלל. עדיין מדובר בעיר מאוד תיירותית ובעלת המון יתרונות טבעיים. אבל יש שם מגיפה של הומלסים בגלל אותה ״רשת בטחון רחבה״, ואת זה ממש קל לראות בנתונים.

אם אתה רוצה להביא לי דוגמא של *מדיניות* רפובליקנית שהובילה לקריסה טוטאלית של עיר או מדינה מסויימת בארה״ב - אני מוכן להקשיב, אבל אתה סתם זורק לי ערים עניות ומאשים בזה את הרפובליקנים - זו האשמה ריקה מתוכן. מה היה המצב שם לפני כן? מה קרה? אולי יש מקרים כאלה, אבל תדבר עליהם ותסביר, תרחיב...

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 14 אורחים