המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot
InterAl כתב:אז אל תחיה בה. חפש מדינה אחרת. אין לך זכות למנוע ממני להקים סדנאות יזע שאחרים משתתפים בהן מרצונם החופשי. את הדעות שלך שמור לעצמך, אל תכפה אותן עלי. וזה לא משנה אם מדובר בכפייה אישית או קבוצתית (דרך מנגנון המדינה).
DrKeo כתב:אני לא בטוח אם אתה חיי בסרט של ג׳ון ויין או בספר של אורסון וויילס אינטר. לתת לאדם שיצא שבוע שעבר מהכלא על רצח לקנות רובה סמי אוטומטי, סך הכל דיעה הגיונית.
sharonbn כתב:כנראה שיש סיבה למה אין מדינה כזו.
InterAl כתב:DrKeo כתב:אני לא בטוח אם אתה חיי בסרט של ג׳ון ויין או בספר של אורסון וויילס אינטר. לתת לאדם שיצא שבוע שעבר מהכלא על רצח לקנות רובה סמי אוטומטי, סך הכל דיעה הגיונית.
אתה מניח שהוא לא יוכל להשיג אחד בדרך לא חוקית, אם הוא ממש רוצה. שוב, כל הגבלה על נשק היא בעיקר הגבלה על שומרי חוק, לא על פורעי חוק.
DrKeo כתב:InterAl כתב:DrKeo כתב:אני לא בטוח אם אתה חיי בסרט של ג׳ון ויין או בספר של אורסון וויילס אינטר. לתת לאדם שיצא שבוע שעבר מהכלא על רצח לקנות רובה סמי אוטומטי, סך הכל דיעה הגיונית.
אתה מניח שהוא לא יוכל להשיג אחד בדרך לא חוקית, אם הוא ממש רוצה. שוב, כל הגבלה על נשק היא בעיקר הגבלה על שומרי חוק, לא על פורעי חוק.
תלוי כמה הוא רוצה, זה יחסום לאחוז מסיים מה״אנשים הרעים״.
DrKeo כתב:איך בדיקה אם בן אדם פסיכופט תעצור גישה מאנשים טובים? זה יעצור מפסיכופטים.
InterAl כתב:באף מדינה אין סעיף בחוקה שמגן באופן מפורש על החזקת נשק, וללא כל הגבלה על החזקתו. התופעה החריגה הזאת קיימת רק בארה"ב, כך שהטיעון שלך לגבי "כל המדינות בעולם מגבילות" לא תופס פה, ארה"ב היא מדינה חריגה מאוד בנושא הזה.
לגבי סטלין, זה לא קפיצה מצוק, כי שוב, חלק מהרעיון (ולטעמי הרעיון המרכזי) בזכות לשאת נשק בארה"ב מיועד להגנה מפני המדינה עצמה, לא מפני אזרחים. זה השיעור שהאמריקאים למדו מהמלחמה בבריטים. האויב האמיתי הוא הממשלה, לא האזרחים. לכן אסור לתת לממשלה את היכולת להגביל אמצעים שאמורים להגביל אותה. זה מאוד לוגי לדעתי.
DrKeo כתב:InterAl כתב:באף מדינה אין סעיף בחוקה שמגן באופן מפורש על החזקת נשק, וללא כל הגבלה על החזקתו. התופעה החריגה הזאת קיימת רק בארה"ב, כך שהטיעון שלך לגבי "כל המדינות בעולם מגבילות" לא תופס פה, ארה"ב היא מדינה חריגה מאוד בנושא הזה.
לגבי סטלין, זה לא קפיצה מצוק, כי שוב, חלק מהרעיון (ולטעמי הרעיון המרכזי) בזכות לשאת נשק בארה"ב מיועד להגנה מפני המדינה עצמה, לא מפני אזרחים. זה השיעור שהאמריקאים למדו מהמלחמה בבריטים. האויב האמיתי הוא הממשלה, לא האזרחים. לכן אסור לתת לממשלה את היכולת להגביל אמצעים שאמורים להגביל אותה. זה מאוד לוגי לדעתי.
מדובר בשיעור בן מאות שנים. היום מלחמות נלחמים ממרחק של 1000 קילומטר, עם דרונים, מטוסים וטכנולוגיה מתקדמת. אף רדנק ששוכב עם בת דודה שלו ויש לו מצבור של 30 מכונות יריה לא יעצור דיקטטור שיש לו בכיס את הצבא האמריקאי. ברור שהחוק הזה יחודי לארה"ב, כי זה מדינה שנולדה מתוך פרא וחוסר חוק. אולי זאת המדינה היחידה שנותנת לאנשים את האופציה הדי מגוחכת להתנגד לשילטון (למרות שההתנגדות הזאת לא בדיוק תהיה אפקטיבית), אבל זאת גם המדינה היחידה שבה אנשים יורים עם מכונות יריה בחצר בשביל הכיף ובו בזמן המדינה היחידה שבה יש אירוע ירי בבית ספר פעם בחודש. אולי צריך רגע לעשות 1 + 1.
כלומר כל הקטע של "ארה"ב היא מדינה חריגה בנושא" זה כל הקטע. אתה לא חושב שזה צירוף מקרים מוזר שבמדינה שבה מחלקים נשק כמו סוכריות היא המדינה היחידה שבה יש ירי בבתי ספר פעם בחודש? כלומר ברור שנשק זה מוטמע בתרבות שלהם והם בייסיקלי פסיכופטים עם רובים, כלומר אם יש כבר מדינה שצריך להגביל בה נשק זאת מדינה עם תרבות פסיכית שכזו כמו ארה"ב.
אם אתה חושב שזה סבבה לתת לסכיזופרני או אדם שהיה פעם חבר בחמאס מכונת יריה, וואללה, אני לא בטוח שאפשר למצא פה מספיק מחנה משותף בשביל לנהל אפילו דיון בנושא. אני לפחות לא הייתי רוצה לתת לאדם שלוקה בנפשו או טרוריסט לשעבר (או לא כל כך לשעבר) דרך להשיג נשק שהיא קשה כמו להשיג 200 גרם נקניק, אני מוזר שכזה.
DrKeo כתב:100 מליון אזרחים VS מטוסים מחומשים -> 100 מליון אזרחים מתים, 0 מטוסים מופלים.
וכן, לגמרי כושל במקרי הקיצון כי אם חמאסניק או כל בן אדם מעורער בנפשו יכול ללכת לחנות ולקנות חופשי נשק אז זה כשל. אם ה"אנשים הרעים" יכולים להשיג נשק בקלות מטורפת, הקונספציה הזאת כושלת לגמרי.
GUN FREE ZONE לא מוכר להם את הנשק ולכן לא ממש רלוונטי למה שאמרתי. בכלליות GUN FREE ZONE לא קשור כי לא טענתי בעדם בשום צורה. GUNFREE ZONE עובד רק כשהמקום סגור ומאובטח מכל כיוון כך שכל עוד מקום הוא לא מגודר ועם בדיקה קפדנית בכניסה, אני נגד GUN FREE ZONE.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 10 אורחים