BIA, אתה יכול כמובן לחשוב מה שאתה רוצה אבל לאמר שהרבה מההייפ והאהבה כלפיו הוא בזכות כל מני non gamers ומבקרי משחקים שמעדיפים לבקר סרטים זה מגוחך וברמה של תיאוריות בשקל שאתה שומע כמעט כלפי כל משחק שנחשב אהוב אבל מישהו לא מתחבר אליו, כמו ששומעים לפעמים על ״מבקרים משוחדים״ וכו׳ זה על אותו משקל בערך.
כל ניאוגאף וריסט עפו על המשחק והם נתנו לו בזמנו את ה GOTY בפער עצום, אז מה עכשיו גם גאף זה פורום שמלא בנונ-גיימרס?
עזוב שטויות, לא צריך לרדת לתיאוריות בשקל כדי להצדיק לעצמך למה לא אהבת משחק שאחרים כן, אני גם לא רוצה להתחיל להביא פה ציטוטים מביקורות שמתייחסים באופן ישיר לגיימפליי כמעולה, אתה יודע שאני יכול אז אל תטריח אותי P:
וכן הפערים בינינו בהחלט גדולים מדי לגישור כי הירי הוא אחד הטובים והמספקים בעיני בז׳אנר הזה, אולי בהתחלה בשליש הראשון קצת סובלים כי ג׳ואל ללא שדרוגים כולו רועד וקשה קצת לכוון אבל עם הזמן כשמקבלים יותר נשקים ופצצות ושדרוגים אז הכל נפתח וזה מרגיש פצצה לטעמי.
אני מסכים שההתגנבות די בסיסית אבל אצלי לפחות כמעט תמיד היתה איזשהי דרמה ודברים לא הלכו כמתוכנן ככה כשה shit hit the fan הייתי צריך לאלתר בכל פעם עם הכלים שהיו לי, לפעמים לברוח ולסגת, לפעמים להתקיף ולתפוס בן ערובה וכו׳, זה הרגיש דינאמי ואינטנסיבי מאוד בשבילי.
אין ספק שאם הולך לך בקלות מדי עם ההתגנבות על רמה קשה ללא listen mode ואתה עובר ככה את השלבים מבלי להתגלות אז הגיימפליי אולי יהיה משעמם, המשחק הוא לא התגנבות פרופר, זה לא מטאל גיר שיש מיליון כלים לגיימפליי התגנבות. פה היא די בסיסית והיא עוד כלי שיש לך אבל היא בדרך כלל זמנית. אצלי ההתגנבות כמעט תמיד היתה זמנית ובפעם ב שהלך לי טוב איתה אז זה הרגיש מספק ומותח, אבל בוא נגיד ככה שאלא אם כן אתה עושה ריסטארט בכל פעם כשאתה מתגלה (טעות ענקית במשחק הזה) רוב הסיכויים שתאלץ להתמודד הרבה עם אויבים בצורה לא מתוכננת.
התפריטים דווקא מאוד קלים ונגישים לדעתי, זה אחד הקטעים שיש עליהם קונצנזוס שנורא קל וזורם לעשות crafting על המקום ללא מאמץ, לא מבין מה קלאנקי בהם.
אני לא מאמין שמשחק שלא מציע חווית משחק טובה מחוץ לסיפור (כולל סיפור בזמן הגיימפליי) יכול להגיע למעמד שכזה, אני אפילו לא מדבר על ציונים אלא על נטו איך שנתפס ע״י אנשים ועל מעמדו כקלאסיקה, ברור לי שיש כאלו שפחות התחברו לגיימפליי מאחרים אבל במינימום מצאו אותו מהנה באיזשהי רמה כדי שיאהבו את המשחק ברמה כזו, אחרת איך אפשר לסחוב בכלל? המשחק מלא בקרבות ומפגשים, זה לא משהו שאפשר לסחוב אם הוא לא טוב, ככה שמה שאתה אומר על כך שיכול להגיע לזה למרות שהמשחק לא טוב רק בגלל הייפ וסיפור טוב זה לא משהו שאני חושב שסביר.
אני אישית לא מכיר משחק שזכה ב GOTY וקיבל מעמד של קלאסיקה ושלא היה לפחות טוב כשלרוב זה גם טוב מאוד על פי דעת רוב האנשים במה שהוא ניסה לעשות ובמה שעשית בו במשך שעות ארוכות, שזה הגיימפליי והמכניקות שבו.
גם אצלי יש משחקים כאלו שלא התחברתי אליהם למרות שהם במעמד של קלאסיקה, אבל גם בהם אני מכיר שהגיימפליי והמכניקות השונות היו כנראה ממש סבבה עבור דעת הרוב וזה משהו שהוא אישי לי. אגב, אני לא מחשיב את המשחקים האלה כקלאסיים ברשימה שלי כי וואלה, לא נהניתי ממה שעושים שם למרות הסיפור הטוב והאווירה אז איך אני יכול לאמר בכלל שהוא בין ה GOTY שלי אם הרגשתי הרבה פעמים שאני סובל וסוחב? לא צריך לתת לדעת הקהל להשפיע על מה שאני חושב, אפשר לקבל את זה שהמשחק טוב ואיכותי אבל לא בשבילי

——-
קליימן, הקטע שאתה נמצא בו באמת לא הכי מדהים, זה עוד בשלב של הטוטוריאל. בכל אופן תזיז תמיד את כל המצלמה ותהיה מודע לסביבה, תתקרב באופן מדוד ותשים לב שאם אתה בשדה ראייה של מישהו המשחק יוסיף רעש מסויים ויהיה חיווי על המסך מהצד שאתה נראה בו.
תנסה להתקדם קצת עד הקטע שאתה פוגש את אלי ומסתובב איתה לבד, אם עדיין אתה לא נהנה מהגיימפליי והמכניקות אז תנטוש, הוא לא בשבילך ואין סיבה שתסבול סתם, הקרבות והעימותים שם לא הולכים להפסק בהמשך.