נושא ה-ppוליטיקה הרשמי

מוסיקה, סרטים, סדרות, ספרים וכל נושא שיחה רנדומאלי אחר שתרצו

המנהלים: bozeman, erezronen, swym, omerkot

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

Re: נושא ה-PP הרשמי

הודעהעל ידי Death_119 » 05 ספטמבר 2018, 22:22

רק אני חשבתי שזה political philosophy?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 05 ספטמבר 2018, 23:05

Death_119 כתב:רק אני חשבתי שזה political philosophy?

דודי! אתה חי! זה שבוע תחיית המתים!

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 ספטמבר 2018, 11:37

לא ידעתי אם להכניס את זה לת׳רד ה PP או לת׳רד הסדרות אבל נטפליקס החליטה שהשחקנית שתשחק את סירי בסדרה עתירת התקציב שלה על הוויצ׳ר הולכת להיות מגזע ״מיעוט״, זאת אומרת או שחורה או אסייתית או כל מיעוט אחר, אבל לא לבנה. זה נראה שכל הקאסט הולך להיות לבן והם החליטו שחייבים להכניס דמות מייצוג גזעי שונה כדי לאזן את העניין.

מתאר לעצמי שהיא לפחות תהיה בעלת שיער לבן כי זה חובה עבור העלילה.

אין לי כזו היכרות עמוקה עם הלור של הוויצ׳ר אבל זה משהו שאמור לפגוע או שזה לא עניין מהותי שסירי לא תהיה לבנה?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 08 ספטמבר 2018, 12:23

לא קראתי את הספרים ככה שאני לא איזה מומחה אדיר ללור אבל לפחות לפי מה שאני יודע מהמשחקים זו לא אמורה להיות בעיה אמיתית.
כלומר, ברור שהעובדה שהיא לבנה באופן כללי ועכשיו לא תהיה זו שבירת לור וסיבה לחרם צרכנים ומלחמת עולם עבור חלק מהמעריצים, אבל באופן עקרוני היא לא הבת הביולוגית של גראלד, היא סוג של 'מאומצת' (כמו כל הוויצ'רים שנלקחים מהמשפחות שלהם כתמורה לעבודה) ככה שאין בעיה ביולוגית שהוא לבן והיא לא.

יכול להיות שבספרים יש התייחסות יותר מפורשת ושוברת לור לדבר הזה אבל קשה לי להאמין, סירי דמות חשובה ואם זה באמת היה שובר לור בצורה קיצונית קשה לי להאמין שהיו עושים את זה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 08 ספטמבר 2018, 12:44

כן, הרדדיט של הוויצ׳ר די רותח עם טופיקים מלאי תגובות על העניין, גם פולנים שכותבים שם מתרגזים מזה שמכניסים את כל המטען האמריקאי בנוגע לגזעים לתוך התרבות שלהם.

אין מה לעשות, זו התרבות של היום וכדאי להתרגל לזה.

Baba Yaga
Warrior

הודעהעל ידי Baba Yaga » 08 ספטמבר 2018, 13:09

האמת שהפעם אני מסכים לגמרי עם הכעס, ויטצ'ר זאת יצירה מזרח אירופאית מימי הביניים, זה לא המקום להילחם ב-whitewashing.
למה בסדרה של לוק קייג' לא הייתה דמות אחת לבנה (עד הפרק שראיתי , העונה הראשונה לא הייתה משהו) וזה לא הפריע לאף אחד ודווקא פה הם מנסים להפוך עולמות.
אבל כמו כולם, אני יראה את הסדרה כי אין מה לעשות, ערכי ההפקה של נטפליקס גבוהים וכך או כך, הסדרה כנראה תיהיה טובה.
נ.ב, הציעו להפוך את רואץ' לגמל בשם הגיוון האתני, זה גם יכול להיות מעניין :)
קבצים מצורפים
Screenshot_20180908-130813.png
Screenshot_20180908-130813.png (1.09 MiB) נצפה 12895 פעמים
נערך לאחרונה על ידי Baba Yaga ב 08 ספטמבר 2018, 13:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 08 ספטמבר 2018, 13:14

האמת שאני מסכים שלמרת שאני כן בעד ייצוג שווה במדיה זה אחד המקרים הפחות נדרשים בהתבסס על חומר המקור.
*אבל*, אי אפשר להתעלם מהעובדה שזה אמנם ספר פולני שמתרחש בימי הביניים אבל זו גם סדרת טלוויזיה אמריקאית מ2019. היא הולכת לפנות לקהל אמריקאי מ2019, וככזאת צריכה להיות מודעת לקיומה ולעסוק (גם אם נטו במידה הכי קטנה ולא משמעותית כמו שזה נראה כרגע) בנואים שנוגעים לייצוגים במדיה האמריקאית בשנת 2019.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 ספטמבר 2018, 14:13

הוויטצ'ר היא סדרה מזרח אירופאית שמתבססת על אגדות מזרח אירופאיות וצפון אירופאיות. בתאוריה אין לי בעיה עם שום החלפה של מין או צבע או כל דבר אחר, אבל זה קלאסי שכל האנשים שמתלוננים על הניכוסים התרבותיות למניהם וצביעה של תקופות ודמויות בלבן זורמים לגמרי ואפילו דוחפים לניכוס וצביעת התרבות המזרח אירופאית בצבע שנטפליקס יחליטו ללכת איתו.

אני חושב שלפחות כמעריץ של שלושת המשחקים, יהיה לי מוזר לראות את סירי כשחקנית שלא נראת בכלל כמו סירי. גם אם היא הייתה לבנה אבל עם מראה שונה לגמרי ושיער סגול זה היה מפריע.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 16 ספטמבר 2018, 09:31

DrKeo כתב:אני חייב לציין שאין עוד נושא בפורום שאני מצליח לאבד את הקצב שלו כמו הנושא הזה. אני מוצא את עצמי נכנס לפורום OT רק פעם בכמה ימים וכשאני עושה את זה, לרוב יש פה איזה 3-4 עמודים חדשים של ויכוח בין שרון לליברטריאנים ואני לא מוצא את הידיים והרגליים. כל הכבוד לגולמר, עם היכולת שלו להופיע בפורום פעם בחודשיים, לקרא הכל ולהרים דיונים בני חצי שנה לפני השטח שוב כי אני מוצא את זה בלתי אפשרי.

להגנתי אני רוצה להגיד שבדרך כלל אני אפילו לא שם לזה לב: אני בדרך כלל פשוט לוחץ על "צפה בהודעה הראשונה שלא נקראה", מוצא משהו מוצדק או מטופש להגיב לו, לוחץ על שלח ואז מגלה שבין לבין היו עוד עשרה עמודים של תוכן והתפלספויות...

לגבי הוויצ'ר: אני חושב שפחות משנה אם תשחק אותה שחורה, אירית ג'ינג'ית או מצידי פיטר דינקלג' - כל עוד מוצאים דמות שמתאימה לחזון שלהם זה נהדר. אבל הקאסטינג קול הזה הוא סתם מיותר, כי עצם זה שהם מבקשים "שחורה, אסיאתית או נציגת מיעוטים אתניים" (BAME - עוד ביטוי ממילון הפוליטיקלי קורקט) ממחיש שאין להם שמץ של מושג איזו דמות הם מחפשים ומה הכיוון שלהם, מלבד הגיל שלה וה"אפלייה מתקנת" נגד שחקניות לבנות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 דצמבר 2018, 18:25

נכון כשאתם חושבים על סדרת DRAGON AGE - מה שישר עולה לכם בראש זה פוליטיקה, גיוון, שייכות וקבלת השונה?
בכל אופן, אנשים קצת חששו שיוצר המשחק הבא בסדרה יביא את דיעות הSJW שלו למשחק, ובכן.... אל חשש - כי הוא הגיב על כך ו...
זה בדיוק מה שהוא הולך לעשות

ושיהיה בהצלחה לכולנו

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 דצמבר 2018, 18:39

אני לא מבין מה הבעיה, זה באמת סוג של theme בדרגון אייג׳. למשל היחס הגזעני שהגמדים מקבלים בעולם הזה. מה הביג דיל?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 דצמבר 2018, 18:48

גם בוויצ'ר יש גזענות כלפי אלפים/וויצ'רס/וואטאבר, גם בוורקראפט, וכמעט בכל משחק תפקידים עם הרבה גזעים יש את זה. זה חלק מהנושאים המדוברים שם, בטח שלא העיקרי... משהו בציוץ הזה, וכל מה שהמשיך אחריו גורם לי להבין שהוא הולך לעשות על זה DOUBLE DOWN כפול 911 ולהפוך את זה לנושא המרכזי ביותר, עם המון דמיון לאיך שהוא רואה את המצב כיום בארה"ב.
ימים יגידו...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 דצמבר 2018, 21:07

אני לא רואה שום בעיה בזה, מדע בדיוני ופנטזיה תמיד היו קאנבס לאמרות פוליטיות. נצטרך לחכות ולראות מה הוא יעשה, לא צריך לקפוץ לפני שראינו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 דצמבר 2018, 21:22

אין ספק, צריך לחכות ולראות... אבל לי נראה שהם יקחו את זה 2 צעדים קדימה פי ההתבטאות הזו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 דצמבר 2018, 21:46

טוב, זה לא בדיוק קשור לנושא, אבל אם כבר יש מקרים אמיתיים שדורשים התייחסות סופר רצינית שקשורה לMeToo ואלימות נגד נשים - זה מקרים כאלו:

סטרימר אוסטרלי נתפס כשהוא מכה את אשתו ליד הילד/ה שלהם, כי היא מפריע לו לשחק פורטנייט. ועוד עושה emotes וריקודים תוך כדי, במשחק, כדי שהצופים לא ישתעממו... איזה חלאה. נקווה שהוא כבר במעצר או משהו, זה ממש נורא, גם אם לא ממש רואים אותה חוטפת, שומעים את המכות והבכי שלה ושל הילד/ה, וכל מה שמעניין אותו זה לשחק פורטנייט... דכאון שיש אנשים כאלה בעולם הגיימינג

אפשר להריץ איזה דקה קדימה.

עריכה:
יאפ, הוא נעצר... בואו נקווה שהיא לא תסלח לו, ולא תוותר על הגשת תלונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 09 דצמבר 2018, 21:57

לאסקין, אתה קצת מזכיר לי מישהי במשרד התרבות אם אתה כל כך מפחד שאיזשהו אמן יכניס את השקפת עולמו לתוך היצירה שלו :) .

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 דצמבר 2018, 07:13

לא ״השקפת עולמו״, אלא פוליטיקה, פוליטיקת זהויות וכו׳... אני לא רואה סיבה לעשות את זה, לרוב זה רק הורס, תראה את 90% מהספיישלים סטנד-אפ של נטפליקס למשל, בשנתיים האחרונות, הכל זה ״טראמפ אדיוט חחחחחחחחחחח ועכשיו - בואו נדבר על קבלת השונה״. זה כבר לא קומדיה זה סתם חגיגה של פרוגרסיביות וזה מעפן. הרמה ממש נמוכה. לא הייתי רוצה שמשחקים גם ילכו בדרך הזאת.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 10 דצמבר 2018, 09:01

מה ההבדל בין זה לבין יוצר ישראלי שמתעקש להכניס את נושא הכיבוש עמוק לתוך בסיס היצירה שלו?
כלומר, אני יודע מה ההבדל. ההבדל הוא שהיצירה של אותו יוצר ישראלי גנרי בדרך כלל מעניינת אותו ואולי את אמא שלו, וכאן מדובר במותג עם עשרות מליוני מעריצים מגוונים ברחבי העולם, אבל עדיין, האם בבסיס שני המצבים לא זהים?
מגיע יוצר שמנסה ליצור מתוך איזשהי תשוקה או להט שקיים בו, אלו הדברים שמעסיקים אותו ומעניינים אותו וחשובים לו בתקופה הנוכחית, והם מוצאים את דרכם לתוך היצירה כי רק ככה אפשר באמת ליצור.
כלומר, זה אולי לא מושלם ובטח קצת כואב כשזה מתנגש עם האידיאולוגיות שלך (באופן כללי, לא רק דראגון אייג' כרגע), אבל זה בעיניי בהחלט עדיף על פס יצור קר של יוצרים שמשאירים את עצמם בחוץ ועובדים בצורה הרבה יותר טכנית.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 דצמבר 2018, 09:38

בטח שזהים בבסיס, אבל כמו שאמרת - להצגה כזו יש במקרה הטוב אלפי צופים שכולם מגיעים עם אותן דיעות על מנת להנהן בראשם, הם יודעים מה הם הולכים לקבל, ואילו פה יש עשרות מליוני גיימרים, מכל קצוות הקשת הפוליטית, ואני לפחות מעריך שרבים מהם לא מעוניינים בהחדרת מסרים פוליטיים, הם רוצים להנות ממשחק, לא לצפות במהדורת חדשות.
שוב, אין לי בעייה עם זה בקטע של "אסור לו!!!", שכל יוצר יעשה כרצונו, זה הכי טוב. אני רק חושב שזה חבל שהקהילה הזו תפצל את קהל המעריצים שלה או תגרום לאנשים לא לרכוש את המשחק. לי באופן אישי זה לא "כואב" כי אני ניסיתי שוב ושוב ושוב ואף פעם לא התחברתי לגיימפליי של המשחקים בסדרה הזו, אבל זה כן מרגיש לי קצת מעפן שמנסים לדחוף מסרים פרוגרסיביים בכח בכל מקום, ועוד יותר כשזה בתעשייה האהובה עליי - הגיימינג. כבר הרסו סרטים, סדרות ומופעי סטנד אפ רבים לאחרונה בגלל יותר מדי מסרים ויותר מדי רצינות ויותר מדי "איש כתום רע", לא הייתי רוצה שזה יקרה גם פה, ועוד בכותר AAA.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 דצמבר 2018, 09:55

דווקא כל ספיישל נטפליקס סטנדאפ שראיתי בשנה האחרונה שרף SJW כי סטנדאפיסטים שונאים אותם בגלל שהגישה שלהם הורסת הופעות סטנדאפ. כל הקונספט של "אסור לדבר על X" או "אסור להעליב את Y" מזעזע סטנדאפיסטים, לפחות הטובים שבינהם. ראית את דייב שאפל החדש? הבן אדם הסיוט של כל SJW. כנ"ל ג'רי סיינפלד, ג'ים גפריס, ריקי ג'רבייס ועוד המון ספיישלים שיצאו בשנה+ האחרונות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 דצמבר 2018, 10:58

כן, ראיתי את חלקם... ג'רי סיינפלד בהחלט בולט ביציאות שלו נגד התרבות הזו, והוא לא מופיע בקמפוסים כבר שנים בגלל השיט של הסטודנטים האקטיביסטים.
דייב שאפל? חצי מופע - מעולה, החצי השני? איש כתום רע. ממש מבאס, אבל לפחות החצי הראשון מעולה. אולי אפילו קצת יותר מחצי.

אבל אני לא מדבר על אלו, אלא על הפחות מגה-סארס שעדיין קיבלו ספיישל (כי כמו שאמרו בפאמילי גאי - היום כווולם מקבלים ספיישל בנטפליקס), כמו HANNAH GADSBY בספיישל NANETTE, שבו היא אשכרה בוכה חצי שעה (!) בגלל שגברים מפחידים אותה ומספרת על התעללות שהיא חוותה. שוב, מופע סטנד אפ. והביקורות כמובן היללו, ואמרו שהיא ממציאה מחדש את הסטנד אפ (כן, אני מנחש שמופע סטנד אפ ללא צחוקים זה באמת חידוש).
גם ג'ים ג'פריס חוטא הרבה בשנים האחרונות, מאז שהוא מצליח בארה"ב, ובעיקר מדבר על "רפובליקנים טיפשים", את המופע האחרון שלו לא ראיתי עדיין, בתכנית הלייט נייט שלו זה רוב מה שהוא עושה.
גם טקס האוסקר היה כולו כזה, והגראמי, ובכל מקום. פאק, השבוע אפילו העיפו את קווין הארט מהנחיית האוסקר הבא בגלל איזה ציוץ שלו מלפני עשור ש"צוחק" על גייז... ואז היום אני רואה שאיימי שומר ושרה סילברמן כתבו דברים זהים ב"חומרתם" על אותה קהילה בדיוק, אבל הן מספיק "אקטיביות פוליטית" בשנים האחרונות כדי שיתעלמו מזה, כנראה... קווין לא הדגיש מספיק כמה הוא שונא את טראמפ.

אגב, שלא תבינו אותי לשנייה לא נכון - לדעתי טראמפ הוא אפס מאופס ועושה הרבה נזק בהרבה תחומים, אני רחוק מלהיות תומך שלו... אבל הבדיחות האלה באמת כמעט אף פעם לא מצחיקות ונועדו יותר לאותת לקהל ש"אני איתכם, פרוגרסיבים שלי" מאשר להיות מצחיקות, ולדעתי זה עצוב, ולא הייתי רוצה לראות את תעשיית הגיימינג הולכת בכיוון הזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 דצמבר 2018, 12:53

לא ראיתי את NANETTE אבל אם מה שהולך שם זה מישהי שבוכה על התעללות, זה לא SJW. אולי זה סטנדאפ גרוע אבל זה לא SJW. גם כשג'ים ג'פריס צוחק על טמטום רפובליקני, זה לא SJW. ג'ים ג'פריס? SJW? ברצינות? חצי מהבדיחות של הבן אדם הן בייסיקלי על נשים. האוסקר? הגרמי? מה זה קשור לסטנדאפ? אתה כבר הולך לקיצון ממש מוזר פה, לא כל דבר הוא SJW.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 דצמבר 2018, 15:25

כן, כי אני לא כתבתי SJW בהקשר הזה (רק בקטע של הדיעות של הבמאי של DA בטוויטר) אלא פוליטיקת זהויות, רפובליקנים/איש כתום רע וכו׳... באים להגיד לך כמה ימין זה השטן ושמאל זה חד קרן.
ומה שהולך שם זה פשוט לא סטנד אפ, אבל מוצג ככזה, ופעם האוסקר היה מלא בבדיחות נהדרות ושירים משעשעים, היום הוא מלא ב״חחחח יודעים מה עשיתי אתמול? פאק טראמפ!! כןןןן!!! ועכשיו לקטגוריית הסרט הטוב ביותר - בלאק פנתר! למה? כי שחור!״, כל התרבות האמריקאית שוחה בשיט הזה ואני לא הייתי רוצה לראות גם את הגיימינג הולך לשם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 ינואר 2019, 11:27

עוד יום כיף במדינת הSJW... אמנם זה היה כבר לפני שבועיים, אבל אתמול והיום רק זה התחיל להופיע בכל מקום כולל CNN וכל ערוץ חדשות/בידור שתרצו:
לואי סי.קיי עשה קאמבק! :)
או יותר נכון - הופיע באיזה מקום, והקליטו אותו... והוא הצליח להוציא את הלצ"חים מדעתם... זה הקטע המלא:

ואלו הקטעים שהכי הרגיזו והופיעו בכל מקום:

מה שומעים שם? קומיקאי שלא מפחד כבר... כמו שהוא אומר שם - "מה כבר יש לי להפסיד? מה, תיקחו לי את יום ההולדת שלי עכשיו?"
ככה זה כשלא משנה כמה תתנצל - אתה "שרוף"... לכל החיים.
אז הוא משחרר את הרסן ומתנתק משלשלאות הגבולות המקובלים, ועושה DOUBLE DOWN.

ומה התגובה למישהו שצוחק על אנשים שמגדירים את עצמם כ"THEY/THEM" וילדים שחושבים שהדיעה שלהם חשובה יותר כי הם קורבנות?
"הוא אלט-רייט!!!"
כן, לואי סי.קיי, מסתבר, הוא אלט רייט עכשיו. תחפשו בטוויטר, או בכל סיקור תקשורתי של ההופעה הזו שלו וזה מה שתמצאו, במפורש או בסאבטקסט.

מקוה שנראה עוד ועוד סטנדאפיסטים שפשוט נמאס להם לפחד שיתפסו אותם במילה ויחפשו אותם בסיבוב...

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 01 ינואר 2019, 19:44

אף פעם לא מצאתי אותו מצחיק במיוחד, אבל אני לא חושב שהוא צריך להיות מנודה לכל החיים.. אנשים מגזימים שלא לצורך
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

חזור אל “פורום OT”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 8 אורחים