נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי DrKeo » 13 אוקטובר 2018, 16:34

אם בקיץ דברנו על בערך 14$ פרק 1GB של GDDR6, ירידה של 10% עד סוף השנה ו-20% עד סוף שנה הבאה יביאו בסוף 2019 את המחיר ל-10$. אם הטרנד ימשיך ל-2020 אז אולי נראה אותו מגיע כבר לסביבות ה-8$. המחיר הוא כמובן ליצרניות חומרה כמו גיגהבייט או ASUS כך שאני משער שסוני ומיקרוסופט יוכלו לקנות אותו במחיר זול יותר. אם סוני ומקרוסופט יוכלו לקנות ב-6$ 1GB של GDDR6, יש מצב שהן יוכלו לעשות 8GB של GDDR6 פלוס 16GB של DDR4 בקצת פחות מ-100$ או לחילופין פשוט 16GB של GDDR6 שזה לדעתי כסף לפח.
We're just normal men. We're just innocent men

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 13 אוקטובר 2018, 18:36

היתי מעדיף 8 ג'יגה ddr 4
ו8 ג'יגה gddr6

כל עוד קונסולות לא עושות מולטיטסקין אמיתי
זה צריך להספיק לדור הבא
נגיד מערכת ההפעלה ,תיקח 4 ג'יגה ddr4
זה נותן 8 ג'יגה זיכרון גרפי ועוד 4 ג'יגה ram
בילעדי למשחקים

בהנחה שאפליקציות רדומות ישבו על ה4 ג'יגה ram
עם מערכת ההפעלה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 אוקטובר 2018, 21:59

חלוקה כזאת תהיה מאוד בעייתית אלה אם המערכת הפעלה תיהיה על זיכרון נפרד לגמרי כך שכל ה8GB של הddr4 יהיה זמין למפתחים.

אני רואה את הדור הבא עם 8GB של GDDR6 ו-16GB של DDR4 עם בערך 3-4 גיגה מוקדשים למערכת הפעלה. אם הם ממש ירצו זיכרון מאוחד אז אולי 16GB של GDDR6 עם 4GB של DDR4 שמוקדשים למערכת הפעלה ואפליקציות כך שה16GB יוקדשו כולם למפתחים.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 14 אוקטובר 2018, 11:53

Uncle Pey'j כתב:כמו שקיאו אמר,נראה שצפויה ירידת מחירים למחירי DRAM ו-Nanad ב-2019. כמובן שאני לא מעז אפילו לקוות ל-SSD בדור הבא..
https://www.guru3d.com/news-story/dram-and-nand-flash-products-to-see-price-decline-in-4q18-and-2019.html

מה לגבי SSD קטן רק למערכת ההפעלה?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 אוקטובר 2018, 13:32

SSD רק למערכת ההפעלה לא ייתן לך באמת שום דבר, חוץ מעוד רכיב שצריך לדאוג שלא יתחמם ושיהיה לו מקום בפנים... ואולי BOOT מהיר יותר, אבל זהו בערך.
מה שחשוב לי בSSD בקונסולה - זה שמשחקים יקצרו משמעותית זמני טעינה ארוכים, לא שום דבר אחר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוקטובר 2018, 14:34

נשמע לי פרימיום מדי SSD בקונסולה, למרות שמדברים על ירידות מחיר מאוד חדות ב-2019. אם נהיה נדיבים נגיד דרייב משולב אבל אני בספק גם על זה. זה לא PC פה, זיכרון לבד הולך לעלות להם כנראה יותר מהדור הקודם, ה-CPU הולך לעלות להם הרבה יותר מהדור הקודם ועל גבי זה אתם רוצים לשים גם SSD? לי לא אכפת קונסולה ב-700$, אבל אני די בטוח שלסוני ומיקרוסופט אכפת :)

בנוגע למערכת הפעלה, כבר ראינו בעבר זיכרון פלאש בשביל המערכת הפעלה בלבד ולהתחשב בעובדה שמדובר רק באיזה 4GB אז כנראה שזה יהיה מאוד זול. מצד שני זה לא באמת נחוץ, זה יעזור לך רק בעליה הראשונה של הקונסולה ואני משער שהיום הן נשארות בסטנד-ביי רוב הזמן.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 14 אוקטובר 2018, 14:37

Shlomix כתב:
Uncle Pey'j כתב:כמו שקיאו אמר,נראה שצפויה ירידת מחירים למחירי DRAM ו-Nanad ב-2019. כמובן שאני לא מעז אפילו לקוות ל-SSD בדור הבא..
https://www.guru3d.com/news-story/dram-and-nand-flash-products-to-see-price-decline-in-4q18-and-2019.html

מה לגבי SSD קטן רק למערכת ההפעלה?

אם סוני ו-MS מתכננות לאפשר ללקוחות לשדרג/להחליף את הכוננים שהן יספקו עם הקונסולות,זה נשמע מאוד לא סביר. לגבי זיכרון פלאש למערכת הפעלה,זה קיים גם היום בפס4 ולא מאוד יקר וכנראה שזה יהיה הפיתרון שלהם גם בקונסולה הבאה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 14 אוקטובר 2018, 15:24

כמה עדכונים קצרים באדיבות ה-insider ב-Era:
1. 2020 נראית די נעולה בשלב הזה- 2019 בהחלט הייתה בתוכניות באיזשהו שלב,אבל התוכנית השתנתה וממה שהוא אומר לא מדובר בדחייה בעקבות חומרה,אלא יותר תוכנה והחלטה אסטרטגית של סוני.
2. יש איזשהו דיבור מצד אינסיידר אחר שהצטרף למיקס וכנראה עבר אישור של המודרים,שסיבה מרכזית לדחייה נעוצה בהטמעת BC בקונסולה הבאה- משהו שלטענתו לא היה בתוכניות המקוריות של סוני. קצת תמוה בעיניי,אבל היי,אני רק מדווח :)
3.כרגע לפחות,אין dev kits בהפצה רחבה,ואין כמעט אף מילה על המכונות החדשות. מה שכן,לטענתו יש משחקי דור הבא בפיתוח באופן חד משמעי והמפתחים פשוט נשענים על פיתוח דרך PC מבוססי Ryzen עם specs 'בערך' כמו מה שלדעתם יהיה בקונסולות. אני מקבל פלאשבקים ל-Watch Dogs...
האמת שזה לא ממש חסר תקדים,מבדיקה קטנה שעשיתי,גם הפיתוח לפס4 החל ככה - מחשב PC עם מעבד בולדוזר או i7 עם ביוס מקוסטם איפשהו ב-2012,ורק מינואר 2013 הגיע ערכת הפיתוח הנורמלית שכבר הייתה מבוססת על ה-SOC.
4. הדבר היחיד שגורם לו לתהות לגבי השיחרור,הם כל מיני job listing מוזרים באתר של IW שמחפשים אנשים לפרויקט שמטרגט Next gen,וזה קצת לא מסתדר עם הכמעט עובדה בשלב הזה שהמשחק הבא שלהם יגיע בסוף שנה הבאה. ההימור hail marry שלי? אקטיויזן הולכת לתת להם אקסטרה שנת פיתוח ותישען על BO4 ובתוכו Blackout לשנתיים הקרובות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוקטובר 2018, 17:52

5) השמש תזרח מחר בבוקר :)

איזה מידע אינסיידרים מטורף, נראה לי שכל אחד מאיתנו אמר כל אחד מהדברים האלה עוד לפני שנה :)

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 14 אוקטובר 2018, 18:17

לא יודע כמה הייתי מזלזל במידע הזה,למשל עניין ה-BC די חדש לי ולא ידעתי שזה כשזה אישו מבחינתם.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 14 אוקטובר 2018, 18:25

Uncle Pey'j כתב:מסכים.
זה ה-RAM במחשב שלי:
https://www.amazon.co.uk/dp/B01ACOFVXE/ref=pe_385721_131634271_TE_item
הייתי סקרן אז נכנסתי למייל קבלה שלי ל-RAM שהזמנתי למחשב ב-2016,אני שילמתי 174 פאונד עליו והיום הוא עולה 465 פאונד,פשוט הזוי :shock:
וכמו שאמרת,אני לא חושב שזה נכון להשוות מחירים שלנו כלקוחות פרטיים לחוזים שנפרסים שנים על שנים קדימה בין ענקיות כמו סוני ו-MS ליצרניות כמו מיקרון וסמסונג.

זה בעיה להשוות, כי לפעמים דגמים ישנים לא במלאי ואז קופצים במחיר. אבל רק בשביל פרופורציה - יש לי מחשב מ-2013 עם 16 ג'יגה RAM של G.Skill, וזה עלה לי 390 שקל בזמנו בKSP... ליד זה גם המחיר שאתה שילמת מרגיש מופקע.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 14 אוקטובר 2018, 18:36

חלק לא קטן מהמחיר אצלי נבע מהעניין שהיה מדובר שני סטיקים של 16,וב-2016 ה-density הזה היה נחשב די בלידינג אדג'. יכולתי לרכוש 4 סטיקים של סדרה זולה בהרבה בהרבה פחות,אבל רציתי לשמור לעצמי את האופציה לשדרג במידת הצורך,שכמובן היום אני מבין שאין לי בה באמת צורך. יש גם את עניין הזיכרונות עצמם,ואלו של TridentZ נבחרים יותר בקפידה בשביל אוברקלוקרים אם כי בשבילי זה היה פחות רלוונטי כי כל מה שעשיתי היה להפעיל את הפרופיל XMP בביוס בלי התעסקות בתזמונים וכו'.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 14 אוקטובר 2018, 18:51

אה סליחה, חשבתי שזה 16 ג'יגה נטו, לא 32.
למרות שעדיין... התרגלתי לשלם 100$ על 16 ג'יגה לפני חצי עשור. זה אמור לרדת עם הזמן, לא לעלות...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אוקטובר 2018, 19:27

וזה גם ddr4 שלפני שנתיים היה חדש והיה לו תג מחיר פרימיום. היו עליות מחירים מטורפות בעולם הזיכרון, רק מאמצע 2017 לאמצע 2018 המחירים עלו ב40%. זה ממש מבאס, במחירים של 16gb מהירים היום היינו אמורים להיות מסוגלים לקנות משהו שנע בין 32 ל64 גיגה. אבל זה מתחיל להרגע ובטח עד 2021 המחירים יתנרמלו.

אני ביחוד שמח על הירידה בשוק הssd, כבר היום אפשר לקנות 1tb ממש איכותי ב300$ ואם המחירים ימשיכו במגמה אז עד שנה הבאה כבר נראה דיסקים של גיגה ב200$ מדגמים איכותיים כמו ה-860 למשל. זה כבר נפח שמאפשר לשים את המערכת הפעלה, המון תוכנות וגם להשתמש בו כדיסק היחיד לספריה של סטים. היום עם 256 אני צריך לעשות את בחירתה של סופי על איזה משחקים אני יכול לשים על הssd.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 אוקטובר 2018, 10:17

חדשות ממש טובות, אנליסטים עכשיו אומרים שמחירי הזיכרון ירדו בצורה אפילו יותר חדה ממה שהם חשבו. התחזית ל-Q4 הנוכחי הייתה ירידה של 10%, עכשיו עדכנו את התחזית ל"יותר מ-15%". והטרנד אמור להמשיך לתוך 2019. זה אומר ש-GDDR6 יכול לרדת לפחות מ-12$ עוד השנה ואם הירידה שנה הבאה גם תהיה חדה יותר, אנחנו נוכל להגיע למצב שבסוף 2019 GDDR6 עולה פחות מ-8$ לגיגה (וזה מחיר ליצרניות כמו גיגהבייט, סוני ומיקרוסופט מקבלות מחיר יותר טוב מזה).

איזה כיף, זה יכול לעשות פלאים לקונסולות. אפילו אם לא צריך זיכרון ענקי, זה יחסוך המון כסף למיקרוסופט וסוני וזה כסף שיכול ללכת ל-CPU/GPU.

אגב, גם התחזיות של מחירי ה-SSD הפכו לאופטימיות יותר ותחזית היא ירידה של 30% במחירים שלהם ב-2019. זה אומר ש-SSD של גיגה (SATA) יגיע לסביבות ה-400 שקלים בארה"ב שזה די מדהים לדעתי. מדובר בנפח שמספיק לחלונות + כל אפליקציה שאפשר לדמיין + לא מעט משחקים מותקנים בו זמנית. ב-800 שקלים יהיה אפשר להגיע כבר ל-2TB שזה דיסק SSD שאפשר לשים עליו בערך כל דבר שרק תרצו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 אוקטובר 2018, 10:27

יופי, אולי זה ייתן סיכוי גדול יותר שגירסת הפרו של הפס5 תהיה עם SSD, אם זה יימשך כך (:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 אוקטובר 2018, 10:33

בשיגור של הפס4 סוני הוציאה 37$ על דיסק קשיח. אם נקח בחשבון שזיכרון הולך להיות יקר יותר הפעם (כדי לשים 16GB של GDDR6 סוני תצטרך להשיג מחיר של 4$ לגיגה בכדי לשלם על זיכרון כמו בפס4), אני בספק אם סוני הולכת לפוצץ כסף על דיסק קשיח שהוא SSD כי זה קצת כסף לפח. אני כן יכול לראות דיסק משולב עם נניח 200GB של SSD שמלווה דיסק סטנדרטי של 1 או 2 TB בשביל קאשינג בגרסה היותר יקרה של הקונסולה. אבל צריך לזכור ש-SSD לא משפיע על משחקים בצורה דרמטית במיוחד, זמני טעינה לרוב משתפרים ב-10-20 אחוז ואני לא בטוח ששווה להוציא כסף על זה.

אני מקווה שסוני ומיקרוסופט הולכות לפוצץ כל דולר אפשרי על GPU ו-CPU בדור הבא כי הזיכרון נמצא במקום שהוא די ברוויה וכל שאר הפיצ'רים הם לגמרי זניחים לדעתי. ברגע שהבסיס חזק, הם יכולים להתחיל להתפרע עם כל מני שטויות פרימיום בגרסאות מיוחדות של הקונסולה כמו דיסק קשיח גדול יותר או שילוב של SSD. העיקר שה-GPU וה-CPU יקבלו מקום מכובד כי בדור האחרון הם זרקו עליהם בצורה קיצונית בתקציב של החלקים.

להשוואה, ב-360 ה-CPU עלה למיקרוסופט בשיגור 106$ וה-GPU עלה להם 141$ (כולל ה-10MB של eDRAM שהיה מובנה לצ'יפ) וזה אפילו לא מתוקן לאנפלציה, היום זה בכיף 300$+. בפס4? הם השקיעו 100$ בשניהם. זה מדגים כמה הקונסולות האחרונות הן under powered.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 אוקטובר 2018, 11:22

שמע, עד הפרו יש איזה 6 שנים

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 אוקטובר 2018, 11:39

מה שיהיה בפרו, אם תהיה פרו, זה כבר אלוהים גדול. אני גם פחות רואה זכות קיום לפרו בדור הבא בצד של הרזולוציה כי הסטנדרטית תהיה 4K (עם או בלי דמקה). מה הפרו תעשה כבר? אולי משחקים עם דמקה ירוצו ב4K טבעית אבל מעבר לזה? כנראה שמפתחים יצטרכו אשכרה להשקיע מאמץ בגרסת הפרו ולתת פיצ'רים של PC עם צל טוב יותר, אפקטים טובים יותר, טקסטורות טובות יותר וכו'. רוב המפתחים לא טורחים לעשות טקסטורות טובות יותר על הX למשל וגם יש לה את הכוח להתמודד איתן וגם הזיכרון הענקי. כלומר נראה שמפתחים לא ששים להשקיע יותר במשחקים. אבל מי יודע, אולי עם ה-CPU החזק יותר נראה משחקים רצים ב-60 במקום 30. אני בהחלט יכול לראות פרו שזה הקטע שלה, 60FPS במקום רזולוציה גבוהה יותר.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 24 אוקטובר 2018, 10:59

הרבה אנשים רק משדרגים היום ל4k
איזה רזולוציה צריכים יותר מזה לדור הבא ?

8k ? ,עזבו את המחיר שצריך לשלם על חומרה תומכת ,זה באחוז פיצפון של הבתים בעולם
בגלל ,אפל כניראה יש היום יותר 5k ,מ8k
אבל גם אז ,אין באימק חיבור ממקור חיצוני למסך

בקיצור ,יש בעיקר 4k ,ומתחת לזה
בעניין פרימים לשניה ,גם פה רוב מסכי הlcd
תומכים עד 60 פרימים לשניה ,וכל עוד זה רוב מה שנמכר ,ודומיננטי בשוק ,זה די מיותר לרוב המוחץ של לקוחות הקונסולות ,לתת יותר מזה

ו4k ,60 fps
זה די מצופה גם מהxbox דור הבא
וגם מהps5

ככה שגרסת פרו ,שדרך אגב כניראה לא נימכרו יותר מידי טוב בדור הזה ,ניראה לי ממש מיותר לדור הבא

בנוגע לssd ,כבר מהps3 היה אפשר להתקין ssd
וגם בps4 זה אפשרי
אבל בגלל שאיך שהמשחקים מפותחים לקונסולות
אין הבדלים ענקים בזמני הטעינה
פשוט כי הssd ,לא מנוצל לכל היכולת שלו
יש שיפורים ,אבל לא ענקים

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 24 אוקטובר 2018, 13:16

אני גם לא מצליח לראות הצדקה לשחרר ריפרש בדור הבא- בדור הנוכחי,זה קרה בגלל הבשלה של כמה תנאים:
בראש ובראשונה,פסי ייצור של 16nm שהיו מוכנים לייצור המוני במחיר סביר,ואם זה לא היה קורה בזמן,אין סיכוי שהיינו מקבלים One X/PS4 Pro.
אחרי זה יש את עניין ה-4K בטלוויזיות וה-HDR והצורך של סוני ו-MS לרכב על הגל הזה אבל אני לא מצליח לראות נוקטות באותה גישה עם טלוויזיות 8K שיימכרו בסוף 2020 (כבר השנה סמסונג אמורה לשחרר מסך כזה).
עכשיו,ברור שבסוף 2020 המצב של 8K יהיה די דומה למה ש-4K היה באיזור 2013- טכנולוגיה מגניבה,עם אפס תוכן ומשהו שאף אחד לא באמת צריך.
אני חושב שאם בדור הבא הקונסולות יהיו מאוזנות טוב כבר בהתחלה מבחינת CPU/GPU/זיכרון,הצורך באיזשהו ריענון באמצע יקטן הרבה פחות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 אוקטובר 2018, 14:05

יהיה ריפרש כי זה מקפיץ מכירות וגורם לקונסולות להראות קצת פחות מיושנות בגרפיקה. ה-X וגם הפרו הוכיחו שאנשים שכבר חיכו עד אמצע הדור בערך - בהחלט ישמחו לקפוץ על זה, אז תהיה את האופציה ובזה אין לי ספק...
מה הם ממש מתכננים שם? לא יודע. אולי הVR או AR יצבור תאוצה והגרסאות האלה יתמודדו איתו טוב יותר, אולי יצאו הרבה סרטים ב-8K וירצו לאפשר למכשירים האלה יציאה שתתמוך בפורמט הזה אם לא תהיה לגירסה הרגילה (ולפני שתקפצו עליי - אין כמעט סרט טבע מושקע היום שלא מצלמים אותו ב-8k, אז עוד 6 שנים? בהחלט יהיה שוק מסויים), כנ״ל למשחקי דו מימד ומשחקים אחרים, פשוטים יותר, שיוכלו לרוץ ברזולוציה הזאת... אולי SSD לטעינות מהירות יותר... וכמובן שמעבד וכרטיס מעט מהירים יותר שיוכלו להפעיל משחקים שלא רצים הכי טוב כמו שצריך, או לשפר משחקים שרצים על 30 ב-60 פריימים...
קיצר, אני לא רואה אופציה שסוני ומיקרוסופט יוותרו על קונסולות חזקות באמצע הדור, אלא אם באמת באמת לא תהיה שום סיבה, אבל 6 שנים מהיום זה מלא זמן.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 24 אוקטובר 2018, 15:59

לאסקין,אני חושב שאף אחד מאיתנו לא יכול לקבוע בוודאות אם יהיה ריפרש בדור הבא- אנחנו לא יודעים לדוגמא מה יהיה המצב של TSMC מבחינת פסי ייצור והאם קפיצה שתצדיק ריפרש כזה בכלל תהיה אפשרית במסגרת הזמן שיהיה להם..אז אני לפחות הייתי מנסה להימנע מקביעות נחרצות.
אני גם לא יודע לומר כמה 8K יתפוס,אנחנו כבר נכנסים פה ל-diminishing returns די רציני.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אוקטובר 2018, 17:13

פס יצור קטן יותר ויעיל יותר תדמיד יהיה, זה היה באמצע שנות ה-90 וזה יהיה גם ב-2023 או 2024. אז סוג של סלים או לא יודע מה, זה בטוח יגיע. האם יהיו קונסולות אמצע דרך כמו הפרו וה-X? אני לא בטוח לגמרי.
1) הן מוכרות בערך ביחס של 1:3 או 1:4 לקונסולת בסיס כך שזה משהו שמיועד לקהל מאוד ספציפי. כלומר הן לא מחליפות את הבסיס, הן מוצר פרימיום ולאו דווקא וסני ומיקרוסופט ירצו כאלה בדור הבא. אני לא אומר שהן לא, אבל אני גם לא יכול לדעת שכן.
2) 8K זה באמת חסר כל ערך. קצב האימוץ של 4K הוא קטסטרופה, הרזולוציה קיימת בטלביזיות ומסכים שונים כבר 5 שנים ואפילו מונדאל לא הצליח להביא אותה לתפוצה ענקית. 720P נכנס ממש ממש מהר, 1080P גם. אבל 4K? הטכנולוגיה זוחלת, כרגע רוב התוכן הוא לא 4K בזמן שבערך שנתיים אחרי ש-720P או 1080P הגיעו כבר היה אפשר להשיג כמעט הכל ברזולוציה הזאת. 8K? פאק, איזה קונספט חסר ערך. מה ינצל דבר כזה? מסך של 400"? אין לאנשים בבית קירות שיכולים להכיל משהו שמנצל 8K.
3) רוב הסיכויים שהקונסולות הבאות יהיו 2K בדמקה ל-4K. לעשות 8K טבעי צריך פי 8 יותר כוח, פי 8! לעשות דמקה ל-8K ידרוש פי 4 יותר. כלומר כנראה שהקונסולות ריפרש אפילו לא יצליחו לעשות דמקה ל-8K. בקיצור, הרזולוציה הזאת בקושי רלוונטית.

אז איזו זכות קיום יש לפס5 פרו? אני יכול לראות רק ארבעה שימושים ורובים הם יותר מדי איזוטרים:
1) לעלות ל-4K טבעי מדמקה, זה שדרוג באמת מינימאלי שגם 99% מהקור לא ישימו לב אליו. החבר'ה של DF צריכים לעשות אנליזות של שעות כדי להבין אם משחק רץ בדמקה או לא, אז סתם גיימר קור ככה עם העין? כסף לפח.
2) לעלות הגדרות גרפיות. זה כמובן אפשרי, פשוט להשוות לביצועים של ה-PC או לפחות להתקרב אליהם. זה ממש נחמד אבל מפתחים לא נוטים לעשות את זה כי ב-PC אתה יכול לזרוק הגדרה פנימה וללכת לישון. בקונסולות אתה צריך לאזן את כל השלבים במשחקים כך שהכל ירוץ בנעול 30 או 60, כלומר זה המון עבודה ולכן רוב המפתחים כנראה לא יעשו את זה. גם היום בקושי רואים שדרוגים גרפים בין הפס4 לפרו, רק שדרוג רזולוציה.
3) לרוץ ב-60 במקום 30. זה השימוש הכי מגניב לדעתי לשדרוג אמצע דור אבל צריך לזכור שה-CPU גם צריך לעמוד בקצב. כלומר במשחקים אנטנסיבים ל-CPU כנראה שלא נוכל לראות עליה ל-60 ואז הקונסולת פרו תרד לטמיון.
4) פשוט לתת למשחקים לרוץ טוב יותר. כלומר FPS חלק יותר או רזולוציה דינאמית שמחזיקה גבוה יותר רוב הזמן. זה לגמרי נחמד אבל אני לא בטוח כמה אטרקטיבי זה להוציא אקסטרה 100$ בשביל משחק שרץ מדי פעם קצת יותר חלק.

בקיצור, אני לא בטוח מה יקרה שם. זה יכול ללכת ביותר מדי כיוונים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אוקטובר 2018, 17:16

אה, ורק שיהיה ברור, אני חושב שגם עוד 10 שנים 8K תהיה טכנולוגיה מתה שאולי תהיה במסכים של טלפונים וטלביזיות בשביל לעשות V על צ'קבוקסים טכנים ולנסות למכור טלביזיות אבל אני מוכן לשים כסף שעוד 10 שנים 8K יהיה פחות מיינסטרים מ-4K היום. רק לפני שלושה שבועות קבלנו את הכרטיס 4K/60FPS הראשון בהסטוריה, ה2080TI, והוא עולה כמו ארבעה מכשירי פס4. אז כבר אתם רוצים לקפוץ ל-8K? זאת ההגדרה של כוח שיורד לביוב.

אגב, עובדה משעשעת, פילם 35mm אפשר לסרוק ב-6K ורוב המצלמות הדיגיטליות שמשתמשים בהן היום הן 4K. אז מה זה אומר על 8K?
1) שכל סרט שצולם עד היום יצטרך לעבור סוג של המרה, רק סרטים שצולמו באיימקס יהיו 8K טבעי ויש רק שני סרטי קולנוע בהסטוריה שצולמו 100% באיימקס. כלומר תוכן קולנועי בקושי יהיה או שהוא יהיה מומר.
2) מחשבים לא יצליחו להריץ 8K ב-60FPS, זה יקח כנראה שנים על גבי שנים עד שיהיה כרטיס 400$ שיריץ 8K ב-60, אולי בסביבות 2024-2025.
3) אין מצב שקונסולות יריצו 8K, אפילו לא דמקה ל-8K, גם לא הריפרשים שלהן.
4) כדי להנות מ-4K במלואו, צריך מסך של איזה 100"+. אפשר לראות הבדל כבר ממסכי קטנים בהרבה, אבל ממש 4K מלא? צריך מסך ענק. 8K זה חד פי 4, מי לעזאזל צריך את זה? איך ישווקו את זה? איך אתה מסביר לבן אדם שקונה טלביזיה 80" למה במצב 4K ו-8K זה נראה בול אותו דבר?

אז למה צריך בכלל להתיחס ל-8K? זאת רזולוציה לא רלוונטית, לא מעניינת, חסרת תוכן או אימוץ שכנראה לא תהיה גם בפס6. להגיד את האמת, הפס6 כנראה תהיה הקונסולות 4K הטבעי הראשונה אולי אחרי איזה ריפרש של הדור הבא. 8K? אפילו לפס6 זה לא רלוונטי, בטח ובטח שלא לפס5.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 14 אורחים