במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Stick
Sage

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Stick » 23 אוקטובר 2018, 01:07

אז היום סיימתי את AC אודיסי, את הקמפיין הראשי בכל אופן, לקח 55 שעות לפי הספירה שבתוך המשחק אבל אני מאמין שהזמן שנטו שיחקתי קצר יותר בלפחות כמה שעות.
בכל מקרה עשיתי די הרבה תוכן מהעולם של המשחק ועדיין נשארו לי עוד כמה משימות, אולי אחזור אליו כשיצאו כל הDLC ואשלים גם אותן אבל לפחות לכרגע סיימתי.

דעתי על המשחק לא השתנתה כל כך ממה שהייתה כבר בתחילתו, כלומר זה משחק עצום וארוך עם המון תוכן אז ברור שפה ושם היו כמה רגעים פחות מלוטשים או כמה משימות פחות מעניינות, אבל בגדול המשחק שומר על רמה גבוהה ודי אחידה לכל אורכו והוא מצליח לכלול כמה הפתעות ולהשאר רענן גם עמוק בפנים.

רציתי להגיד שיותר מהכל המשחק הוא כמו גרסאת סרט הקיץ של הוויצ'ר 3 - משחק שלוקח את אותם הדברים ועושה אותם מהנים וזורמים עם ערכי הפקה סופר מרשימים, אך פחות עמוק או רציני ופונה לקהל רחב יותר ומכנה משותף נמוך יותר.
אבל אחרי שחשבתי על ההשוואה הזאת הבנתי שהמשחק הזה הוא יותר מהכל כמו הנוקמים הראשון :) - קודם כל מפתיע לטובה וראוי לציון על גודל וכמות הדברים השונים שהוא משלב בהצלחה גדולה ביחד, לא נטול בעיות אך מאוד מהנה, ובעיקר מוכיח שנקבל עוד הרבה מזה בקרוב ולמי שאוהב, בהחלט נראה מבטיח.

מה שכן אגיד לסיום זה שאי אפשר להשוות אותו באמת לAC. גם הדברים הACים שנמצאים בבסיס ובDNA של המשחק הם בעיקר הצדדים שאוריג'ין של שנה שעברה כבר לקח לכיוון חדש, ככה שהשוואה לכל הקודמים היא באמת קשה.
היחיד שהוא כן מזכיר במקומות מסוימים זה כמובן AC 4, בגלל מבנה העולם עם כל האיים והאוקינוס הגדול אותו עוברים עם הספינה.
ואת AC 4 אהבתי בזמנו, אבל גם איתו כבר אמרתי שבבירור המשחק מרגיש 'לא קשור' לסדרה, ושהייתי שמח אם יוביסופט היו ממשיכים למשחק פיראטים ייעודי ושיתנו לAC להשאר מה שהוא. זה בגדול די מה שקרה, רק שמה שיצא בAC לא לגמרי היה מלהיב עד עכשיו.
ושוב, אודיסי הוא משחק באמת מצוין שנהנתי ממנו מאוד, אבל בבירור המפתחים רצו לקחת חופש עוד יותר גדול מהמסגרת בחלק מהאספקטים המרכזיים והם נאלצו להתפשר באמצע הדרך כדי לשמור על הלור והמותג של AC.
אז שוב, הייתי שמח אם יוביסופט ינסו להחזיר את AC למסלול הרגיל שלו (אבל.. אפשר הפעם לעשות יותר AC 2 ופחות יוניטי :)) ויתנו לנו סדרה חדשה של RPG שתוכל להתקיים ללא מסגרות עלילתיות, משחקיות והיסטוריות של AC. כי כנסיון ראשון בזאנר זה חתיכת משחק מוצלח מצידם של יוביסופט.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 23 אוקטובר 2018, 09:50

איך מערכת הקרב בהשוואה ל-AC הישנים (נגיד, בלאק פלאג)? יש אתגר וסקיל מינימלי?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 23 אוקטובר 2018, 11:21

InterAl כתב:איך מערכת הקרב בהשוואה ל-AC הישנים (נגיד, בלאק פלאג)? יש אתגר וסקיל מינימלי?

קדום כל מערכת הקרב שונה לגמרי מכל מה שהיה בסדרה מלבד אוריג'ין, היא הפכה להיות מבוססת היט בוקס (כמו נניח דארק סולס או הוויצ'ר) ולא קאונטרים ואנימציות כמו הקודמים. אז קודם כל היא כמה רמות מעל הסדרה (למשל מבלאק פלאג שהזכרת) בעיקר כי זו מערכת קרב קיימת שעובדת, עד היום זה היה בעיקר ללחוץ ריבוע כדי לראות אנימציית הוצאה להורג מרשימה.
בנוגע לאיכות האמיתית שלה, לא הייתי אומר שזה הצד החזק של המשחק אבל יחד עם זאת זו לחלוטין קפיצה מורגשת מאוריג'ין שהיה הרבה יותר קלאנקי ורופף בהרגשה שלו. סך הכל המערכת עובדת ומהנה כשצריך להשתמש בה, עם הרבה אפשרויות לנשקים שונים וליכולות מיוחדות שאפשר להשתמש בתוך הקרב כך שאתה מרגיש שאתה מוצא את הסגנון הייחודי שלך באיזשהו שלב. אני חושב שהיא בגדול באותה רמת איכות של מערכת הקרב בוויצ'ר - לחלוטין לא יצירת מופת בתחום אבל בסדר, עובדת ומהנה כשצריך.
לגבי הקושי זה גם קצת כמו הוויצ'ר, היא מבוססת stats ורמות ככה שקודם כל מול יריבים שחזקים ממך אין לך סיכוי באופן חד משמעי.
אתה משחק במשחק הזה דמות שהיא מאיזשהו שלב באופן מובהק סוג של חצי-אל סטייל הרקולס או אכילס, באווירה מאוד מיתולוגיה יוונית כזאת (לא רק במערכת הקרב, גם בכלל בעולם וביחס שלו כלפיך), ולכן גם כמו בוויצ'ר אתה 'אמור' לנצח יריב אנושי פשוט בקרב 1 על 1.
אבל בכל זאת יש אתגרים (ברמה השלישית מתוך 4 ששיחקתי עליה), יש די הרבה מיני-בוסים רנדומלים שיכולים לעשות צרות ובמצבים שתמצא את עצמך מוקף בכמה אויבים בהחלט צריך לשמור על ריכוז גבוה (הם לא עומדים ומחכים לתקוף בתורות כמו בעבר..). יש גם כמה בוסים אמיתיים לקראת הסוף שכבר באמת מנסים להיות אתגר.

כלומר זה לא DS או משהו ולא יצא שנתקעתי ביאזשהו קטע או משהו כי הוא היה קשה, אבל כן מתתי יותר מבמשחקי העבר בשל חוסר ריכוז שהמשחק הפעם מעניש עליו, וכן צריך מינימום של מחשבה או תכנון קטנים כשנכנסים לתוך מבצר מלא באויבים לפני שמנסים להרוג את כולם בקרב ישיר.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 23 אוקטובר 2018, 13:25

נשמע טוב. מתכנן לדגום אותו אחרי שאסיים עם RDR2.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 23 אוקטובר 2018, 13:36

סטיק באמת עשית שירות טוב למשחק הזה, לדעתי רוב הפורום שקרא את הפוסטים שלך בנושא ירצה לנסות אותו בשלב כזה או אחר :)

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 23 אוקטובר 2018, 14:09

סטיק בהחלט חיזק את הרשמים החיוביים שקיבלתי מהביקורות ששמעתי וקראתי... ניתן לו צ'אנס..
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 23 אוקטובר 2018, 18:41

InterAl כתב:נשמע טוב. מתכנן לדגום אותו אחרי שאסיים עם RDR2.

אני בהחלט ממליץ עליו, אבל אני גם לא לגמרי בטוח שהיתרונות הבולטים של המשחק הזה (בעיקר העולם המדהים שלו) ישארו כאלו מרשימים ישר אחרי RDR2 :).

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 23 אוקטובר 2018, 21:38

יש מצב. מצד שני, אני sucker ליוון העתיקה (אבל למערבונים עוד יותר). מאמין שזה ימשוך אותי למשחק על אף הירידה ברמה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 23 אוקטובר 2018, 23:13

סיימתי את ה-DLC הדי קצר של ספיידרמן ובסך הכל היה בסדר גמור. אני אוהב את מה שהם עשו עם הדמות של black cat והדינמיקה בינה לבין ספיידרמן הייתה ההיילייט של ה-DLC הזה בלי ספק. מבחינת גיימפלי,בעיקר עוד מאותו דבר עם מה שלי לפחות מרגיש כמו איזשהו ניסוי כלים של איסומניאק לקראת משימות Co-op רציניות יותר בעתיד.
מבחינת סיפור,אני לא אפרט יותר מדי,אבל רק אגיד שזה המשך ישיר לסיפור הראשי מבחינת כרונולוגית,אבל לא מקדם אותם כמעט בכלל,אבל הוא כן נגמר בקליף האנגר והוא חלק מסיפור גדול יותר שימשיך בשתי חבילות ה-DLC הבאות.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 03 נובמבר 2018, 23:19

סימתי את זינובליד קרוניקל 2
השקעתי המון שעות במשחק

בגדול מי שאוהב את המשחק הראשון בסדרה
אני מדבר על המשחק לwii המקורית
כניראה מאוד יהיה מרוצה מהמשחק הזה

אבל זה ממש ממש לא משחק לכולם
לאורך המשחק יש הרבה משימות צד
להרבה מהם יש דברים לעשות ,שמזכיר משחקי פרימיום לסמארטפונים ,רק שפה לא הכניסו
שום מיקרו תשלומים

לדוגמה חלק מהדמויות שצריך ,מגיעות דרך
סוג של לוט בוקס

וחלקם מהמשימות שצריך להשלים ,זה לשלוח את הדמויות האלו למשימות שתמיד מצליחות
אבל לוקחות הרבה זמן
בזמן הזה אותם דמויות לא זמינות

ושאני אומר לשלוח ,זה אומר שלא באמת רואים או שולטים במשימה

יש הרבה משימות צד אמיתיות ,אבל גם הרבה משימות מעצבנות כאלו

חלק מהמשימות דורשות גם לשדרג דמויות עם יכולות מסוימות לדרגה גבוה
מה שלוקח המון זמן

אני חרשתי ,והשגתי את רוב הבלידים המיוחדים
שזה בעצם הדמויות האלו
אבל על כל דמות מיוחדת ,משיגים המון דמויות גנריות

לדעתי המכניקות האלו ,גם הלוט בוקס לדמויות
וגם המשימות פילר של הזמן ,מורידות מאיכות המשחק
שבגדול מאוד טוב

חלק מהדמויות המיוחדות משיגים דרך משימות
ואז זה מצוין

מעבר לזה העלילה קצת מוזרה ,כי חלק מהדמויות
ניראות כמו שחקניות פורנו ,ויש לפעמים רמזים מינים
כולל בדיחות

אבל לפעמים זה ילדותי מאוד ,ומרגיש כאילו יש השראה מהסרט
הסיפור שאינו נגמר

לפעמים יש גם דברים שהרגישו לי לא נעים בעלילה
בגלל שהגיבור הראשי הוא ילד
ושתי דמויות ראשיות ,ניראות כמו שחקניות פורנו

כן מוזר ממישחק של נינטנדו
אבל הדמויות האלו ממש לא ניראות כמו זלדה או פיץ

מבחינת מישחקיות ,אני מאוד אהבתי
זה בגדול jrpg ,בזמן אמת
שמידי פעם ,המשחק נותן עוד מכניקות ,שלא ישעמם

יש דמויות בשם בלידים ,שמצמידים לדמויות אנושיות
וזה בעצם כמו תפקיד בrpg אחרים
רק שפה כל הזמן אפשר להחליף בלידים
וכל בליד אפשר לשפר ,חוץ משיפורים לדמות האנושית

בכל מיקרה המשחק יכל להיות טוב בהרבה
עם היו מוצאים את הפילרים ,גם ככה אין מיקרו תשלומים ,ככה שלו ברור לי למה זה ניכנס למשחק
גם בלי הפילרים ,המשחק היה מספיק ארוך

בכל מיקרה כמו שאמרתי אני יתמכרתי
ושיחקתי איזה 170 שעות ,וגם אז לא מצאתי
את כל הבלידים ,ולא סימתי את כל המשימות צד

מה שכן שיחקתי מהתחלה עם כל הdlc מותקנים
אז כניראה במישחק וונילה ,יש פחות פילרים
אני קניתי את הdlc ,בגלל הרחבה שמקבלים עם האוסף dlc

שזה בעצם מישחק ביפני עצמו רק קצר בהרבה
שנותן את הסיפור המקדים
אני מחר מתכנן להתחיל אותו

בקיצור מומלץ למי שאוהב jrpg ,ויש לו ns
לא הייתי ממליץ לאחרים

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 19 נובמבר 2018, 08:53

טוב, סיימתי את "האודיסאה" באססין קריד אודיסי. (כלומר את "הסיפור המרכזי" למרות שהמשחק לא בנוי ככה)

רשמיי (אולי אכתוב משהו ארוך יותר אם מישהו יהיה מעוניין).
זה שאני חובב את הסדרה, זה ידוע. אבל גם בתור חובב, AC:OD הוא אחד מהטובים שבסדרה, אבל לא הכי טוב ועל זה אני רוצה להתמקד.

המשחק נראה מדהים, הקווסטים מעניינים והרבה יותר ברמה מAC:O, כלומר גם אם כביכול "עושים אותו דבר" הם עטופים בצורה הרבה יותר טובה (מעין סגנון הוויצ'ר), מערכת הקרב טובה ומספקת, יש המון להסתבובב ולראות עולם (וקרבות ימיים וחקירה, וכו וכו) בקיצור על הנייר - המשחק הטוב בסדרה.
אבל - המשחק עדיין מניח כמה הנחות שלדעתי קצת בעייתיות: כולם מכירים כבר את הלור של הסדרה ומה קורה בה - וכל החלק הזה בחוץ. אז נכון שכמו שמי שרואה אוונגרס 4 מצפים שיכיר כבר את הדמויות, זאת עדיין לא סיבה לזרוק אנשים למים לגבי החלקים הלא אנטגרלים. הבעיה השניה היא שהסיפור המרכזי, או למעשה כמה הסיפורים המרכזיים יחסית מפוזרים ולא מגיעים לרמה האפית הגדולה שאותה ממש אהבתי בAC2 ובסדרה של איציו.

בקיצור - המשחק עדיין מאוד מומלץ, ולמי שפחות אוהב את העלילה הראשית של AC - אז עוד יותר מומלץ....
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 19 נובמבר 2018, 11:16

ובסיכומו של דבר עבורך בוזמן הוא המשחק הכי טוב בסדרה או שאתה שומר חסד עדיין ל AC2?

מכל הדיבורים עליו הוא נשמע בכל אופן כמו המשחק הכי טוב בסדרה למי שלא מעריץ גדול של הסדרה זה בטוח :)

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 19 נובמבר 2018, 11:28

bling כתב:ובסיכומו של דבר עבורך בוזמן הוא המשחק הכי טוב בסדרה או שאתה שומר חסד עדיין ל AC2?

מכל הדיבורים עליו הוא נשמע בכל אופן כמו המשחק הכי טוב בסדרה למי שלא מעריץ גדול של הסדרה זה בטוח :)

הוא כתב שמבחינתו לא, אבל על הנייר כן.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 19 נובמבר 2018, 12:04

בגדול, כשאני חושב על העלילה נטו - 2 עדיין במקום הראשון.
כמובן שבהשוואה של מבחן הזמן, כנראה יהיה לי קשה לשחק שוב ב-2 אחרי המשחק האחרון...
תמונה

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 19 נובמבר 2018, 15:14

אמנם זה מתבקש להשוות כל משחק AC ל2 כי הוא עומד כמשחק המוצלח בסדרה כבר כמעט עשור, אבל באמת שאודיסי כל כך שונה ממנו שזה כמעט בלתי אפשרי להשוות.
הוא ענק ממנו פי 15 בערך בכל תחום שהוא, AC2 הוא משחק לינארי לגמרי עם הערים האיטלקיות כתפאורה בלבד, בהשוואה מול אודיסי. אני פשוט לא חושב שאפשר לשפוט כל כך מי יותר טטב כי אין באמת מכנה משותף אמיתי לשפוט ביניהם, שניהם פשוט מצוינים בדרכם היחודית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 נובמבר 2018, 15:22

תשובה של אמא שמדברת על הילדים שלה :)
We're just normal men. We're just innocent men

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 19 נובמבר 2018, 15:30

DrKeo כתב:תשובה של אמא שמדברת על הילדים שלה :)

חחחח
אין לי בעיה להגיד ששאר הילדים, אוריג'ין, בוודאי שיוניטי וסינדיקייט, AC 3.. הם רעים בהרבה מובנים :).
פשוט AC 2 וAC אודיסי הם שני משחקים מצוינים שאפשר בהחלט לדון בפגמים שלהם, שקיימים, אבל לא כל כך אפשר לדון בזה בצורה השוואתית כי אין קשר בין מה שאחד עושה מוצלח יותר או פחות לבין מה שהשני עושה.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 19 נובמבר 2018, 15:37

אפשר להסתכל על זה ככה "אובייקטיבית" ואפשר "סובייקטיבית" ולי, כמי שאוהב מאוד את הסדרה (ויעידו כל השמונצס שקניתי לפאר את קיר החדר) חושב שזה אחד המשחקים הטובים ביותר (לדעתי השני הכי טוב) שעושה המון דברים מצויין. שהוצאתי ואוציא עליו לא מעט שעות. ועדיין עלילתית הוא קצת מפוזר מדי וקצת פחות נותן לנו (פחות מדי) "התקדמות בעולם של AC". בהחלט יכול להיות שזה בגלל שהוא אכן גם פחות ליניארי.
אישית אני חושב שהם יכלו להוסיף לא מעט בבסיס של AC בדרים השונים. מה לעשות שני המשחקים האחרונים גרמו לי להעריך את התרומה של החלק של דזמונד בטרילוגיה הראשונה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 נובמבר 2018, 16:07

אוף, כל המחמאות האלה מתחילות להדליק אותי על OD. אני אנסה לעבוד קצת על חבר שיש לו את זה שיתן לי את המשתמש UPLAY שלו. אני רוצה לפחות לנסות אותו קצת :)

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 19 נובמבר 2018, 16:23

בהחלט כדאי.
אגב, לפי השמועות הוא יקבל הנחה גדולה בקרוב. (לאיזור 30-40$)
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 נובמבר 2018, 17:11

bozeman כתב:בהחלט כדאי.
אגב, לפי השמועות הוא יקבל הנחה גדולה בקרוב. (לאיזור 30-40$)

המממ, אז אולי אני אחכה קצת. שלמתי כסף אמיתי על סינדיקט ויוניטי, אני בטוח שאודסי שווה קצת יותר מהם :)

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 19 נובמבר 2018, 18:35

ואכן ירד.
בחנות של יוביסופט הוא כבר כ31 פאונד, שזה כ40 דולר
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 19 נובמבר 2018, 20:39

וטארגט פרסמו שאצלם זה ב35$
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 נובמבר 2018, 11:52

טוב, אז אתמול היה בייביסיטר כל היום, אז כמובן שיחקתי הרבה מאוד שעות בRDR2, ובסוף לאשתי נמאס והיא גם רצתה להיות בסלון, אז במקום לתת לה לראות סדרות גרועות - קניתי את טטריס אפקט במחיר מלא ושיחקנו בו.
בינתיים עשינו רק 3 "שלבים" מתוך הרבה מאוד, אבל וואו איזו חוויה לעיניים ולאזניים המשחק הזה, גם בלי VR.
באמת שלא ממש הבנתי איך זה יכול להיות כל כך מיוחד, זה פאקינג טטריס!! אבל הסאונד פשוט יוצא דופן, ואחרי שמשחקים בו כמה דקות ברצף אז הויז'ואל ארט פשוט מכניס אותך כמעט להיפנוזה. ממש ככה. זה טריפ :)
אני לא שיחקתי בREZ הרבה כי לא ממש התחברתי לגיימפליי של המשחקים האלה אף פעם, לעומת זאת טטריס כן הרבה יותר מובן ותלוי בSKILL ו... פשוט מהנה, כך שזה המשחק הראשון של היוצר הזה שאני באמת אוהב, וסוף סוף אני מבין למה הוא נחשב "גאון" בסגנון הנישתי הזה.
לא יכול להגיד עדיין אם הוא שווה 40 דולר שהוא עולה כרגע, אבל אם אתם אפילו קצת אוהבים מוזיקה ויש לכם אופציה לשחק בווליום נורמלי עם אווירה חשוכה (ורצוי עוד עזרים שמגבירים הנאה) - זה פשוט *חובה*.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 20 נובמבר 2018, 11:57

מתכנן לקנות אותו כשירד לאיזור ה-20$.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 10 אורחים