DrKeo כתב:אני מסכים איתך בלינג, ראינו לא מעט אינסיידרים שאמרו "עובדה" אחרי "עובדה" ולמרות שהם צדקו באחת או שתיים, השאר היה בולשיט. מעבר לזה, אנחנו בערך שנתיים לפני השיגור של הפס5 והחומרה עדין לא ממש סופית. יכול להיות שסוני כוונה לפני שלושה חודשים ל-500$ ועד 2020 היא תחליט על 400$ או כל החלטה אחרת. הרי אפילו אם האינסיידר צודק, אם זה דבר שנגלה רק עוד שנתיים אז ממילא כל האסטרטגיה הפנימית של סוני יכולה להשתנות עד אז. למשל אינסיידר ב-2011 היה אומר שיש בפס4 רק 4GB של זיכרון והוא היה צודק לגמרי, אבל אינסיידר ב-2013 יגיד שיש 8GB והוא גם צודק לגמרי כי ההחלטה ללכת על 8GB נלקחה רק בסוף 2012.
אבל אני כן חושב שיש שורשים די חזקים ב-500$, אפילו אם זה רק ניחוש. היו לנו בנושא "הדור הבא" לא מעט דיוני חומרה על CPU שונים או קונפיגורציות זיכרון שונות ואם תגלול קצת לאחור תראה ששוב ושוב תהיתי איך הם יכניסו CPU חזק וגם זיכרון מספיק במסגרת מחירים של פחות מ-400$. כמובן שהפס5 יכולה להיות אלף דברים, היא יכולה להיות 12TFLOPS עם 16GB של זיכרון והיא יכולה להיות 18TFLOPS עם 32GB של זיכרון, השאלה היא כמה סוני מוכנה להוציא. אני מסוגל לדמיין פס5 שעולה ליצר 350$ ואני מסוגל לדמיין פס5 שעולה ליצר 600$, הכל אפשרי. אבל אני כן אגיד שיהיה מאוד מאתגר לעשות פס5 ב-400$ או לפחות ב-400$ כשסוני לא מפסידה עליה כסף. זיכרון התיקר משמעותית מ-2013 (אפילו שהוא בירידות מחירים בתקופה האחרונה) ובדור הבא יהיה CPU רציני, לא הדבר הנוראי הזה שיש בפס4/ONE.
ממש קשה להבין לאיזה כיוון סוני ומיקרוסופט ילכו בדור הבא כי בדור האחרון הן כל כך התקמצנו, שמו חלקים כל כך זולים (חוץ מהזכירון) שזה פשוט לא מאפיין אף דור שהיה לנו אי פעם. אז לאיפה הדור הבא פונה? האם הוא שוב פעם חלקים מזעזעים ב-400$? או אולי בעצם ה-ONE X התחילה מלחמת כוח בין סוני למיקרוסופט ושתיהן יעופו על קונסולות ב-500$ שהן מפסידות עליהן כסף? מי יודע. אני כן רוצה להגיד ש-500$ הגיוני לי בעיקר כי:
1) הדור הזה הוגדר על ידי כוח ולפנות לקור. כן, הקונסולות היו נוראיות וזולות אבל הכל יחסי בחיים והפס4 הנוראית נראתה לכולם חזקה ביחס ל-ONE שהייתה קטסטרופה.
2) ה-X הראתה שמיקרוסופט רודפת אחרי כוח עכשיו וסוני היא לא פראיירית, היא תעשה אותו דבר.
3) הפס4 מכרה בצורה מטורפת ובלי ירידות מחיר, אני משער שסוני חושבת שגם ב-500$ היא יכולה למכור כמו מטורפת.
4) מחירים עולים עם הזמן. אנשים קונים עכשיו טאבלטים ב-1300$ ואייפונים ב-1100$, קונסולה ב-500$ לא נשמע כל כך יקר ב-2018.
5) יהיה מאוד קשה לבנות קונסולה עם GPU מכובד ו-CPU רייזן מכובד ועם זיכרון גדול מ-12GB בלי להעלות מחיר.
ארבעת העובדות האלה מתחברות יחדיו עם העובדה שבני אדם וגם חברות מסחריות הם ראקציונרים, כל דור חדש מושפע מטרנדים של הדור הקודם. הדור האחרון הושפע קשות מה-WII. אולי זה מרגיש כמו הסטוריה עתיקה אבל כשסוני ומיקרוסופט תכננו את הדור הנוכחי ה-WII הייתה בשיאה. ומה ה-WII אמרה על התעשיה? בדיוק דבר אחד - כוח לא משנה (וכמובן שטויות קז'ואליות מה שגרם ל-ONE לשגר עם קינקט בלבד וסוני לעשות אינסוף שטויות עם הPS EYE ולהוסיף את הבר LED הזורח בשלט). אז סוני ומקירוסופט עשו קונסולות חלשות ומכרו אותן ברווח כבר בשיגור ב400$. אבל מה אומר לנו סוף הדור הזה? הקונסולה הכי מוכרת? הפס4 שהיא החזקה בשוק. הקונסולה שעושה הכי הרבה הייפ בתעשיה? ה-X שהיא מפלצת כוח. אז אני חושב שזה יקבע את הטרנד לדור הבא, שגם סוני וגם מיקרוסופט יחפשו את הכוח כי זה הטרנד בדור הזה.
בקיצור, אני לא חושב שהטענה על 500$ היא הזויה. כמובן שאפשר לבנות כל פס5 שרק רוצים, ב-400$ ברווח או ב-600$ בהפסד, אבל 500$ בהפסד קטן נשמע לי כמו אחת האופציות היותר הגיוניות לקראת הדור הבא.
בנוגע לFF7, המשחק בוטל והותחל מאפס כך שאני לא יודע כמה העניין של הפרקים עדין רלוונטי. אני לא יודע אם משהו שראינו מהמשחק עד היום רלוונטי, כולל המנוע. אולי זה בכלל משחק דור הבא על לומינס (הרי הפרקים של FF7 היו על UE4) או לא יודע מה. בקיצור, הקלפים נטרפו.
יש הרבה היגיון במה שאתה אומר אבל לדעתי אתה מגזים בירידות כלפי הדור הנוכחי (לפחות הפס4) כי עם כמה שזה נכון שהדור הזה בתחילתו עמד בצל של הווי והקינקט (ואני זוכר יפה את כל התחזיות הסופר פסימיות של כולם ברחבי האינטרנט) בסופו של דבר עם רגע ההכרזה של הפס4 אני זוכר הפתעה לטובה אצל רוב האנשים הפסימיים כלפי ה spec שהוכרזו ואני חושב שגם בפועל הקפיצה הגראפית של הדור הזה היתה ממש סבבה עם משחקים מדהימים ביופיים שאנשים הטילו באותנטיות שלהם ספק מרוב שנראו להם טוב.
אם החומרה כזו חלשה אז איך זה שבלא מעט הכרזות גדולות אנשים לא האמינו שמשחקים יראו ככה (בעיקר הבלעדיים של סוני אבל לא רק) רק כדי לגלות שזה אשכרה נראה ככה?
בעניין הנקודות שלך של ה 500$ אפשר גם לראות את זה מהצד השני, אמרת שהפס4 החזקה יותר שולטת ושל X יש הייפ אבל בתכלס מישהו אחר יאמר שלמרות שה X קונסולה סופר מרשימה וחזקה היא לא מדגדגת את המכירות של הפס4 הרגילה החלשה יותר.
אם כבר העובדה שהפס4 ממשיכה לשלוט ביד רמה מראה שמה שהכי חשוב זה ליינאפ המשחקים הבלעדיים, אין לסוני שום יתרון על ה X חוץ מהליינאפ שלה, רק חסרונות,אבל זה לבד מפרק את התחרות. הרבה יכולים להסיק את המסקנה שכח זה חשוב אבל בלעדיים זה הרבה יותר חשוב אז כדאי להשקיע את הכסף בעוד אולפני פיתוח על פני חומרה סופר חזקה.
בנוסף אין דין אייפד ואייפון כדין קונסולה, כולן נחשבות למותרות בדרגות המחיר האלה זה נכון אבל קונסולה זה מותרות אקסטרה ועוד פחות נססיטי כמו מכשיר סמארטפון שמתלווה אליך כל היום וגם משמש כסמל סטטוס מסויים. מה שמקבלים שם כמחיר מופרך ממש לא אומר שיקבלו פה. בוא נאמר שאם מישהו יביא שוב יציאה של 599$ סטייל הפס3 אז יהיה פה meltdown טוטאלי בניגוד להכרזה על סמארטפון חדש במחיר דומה ששם זה יהיה ׳יום שלישי׳.
זה לא שאני לא בעד קונסולה של 500$ ואפילו 600$, כולנו אנשים מבוגרים ו״כבדים״ שאוהבים את התחום ומוכנים לשים כסף ממש טוב אם התמורה גבוהה אבל המיינסטרים חובב הפיפו״ת והקודים (ראית את רשימת רבי המכר של הדור? קוד פיפי״א קוד) צריכים נקודת מחיר מסויימת על מנת לקפוץ על זה וסוני הוכיחה בדור הזה ש 400$ זורם להם מעולה ובכלל לא צריך אפילו לרדת במחיר מרוב שהמיינסטרים עף על הקונסולה במחיר הזה (תשווה לדור הפס2 ולאלו מחירי זנות היה צריך לרדת כדי לשמר מומנטום...)
בקיצור, יש היגיון ב 500 כמו שהצגת אבל הוא רחוק מלהיות חד משמעי ואפשר למצוא המון נקודות גם לטובת ה 400.
Kazz כתב:bling כתב:
דרימז זה לא משחק ל E3, כבר הוצג ממנו כל דבר שתרצה בסטרימים של MM עם 200 צופים מה יש לו לחפש ולחדש כבר ב E3?
Last of Us 2 כבר קיבל את הדמו גיימפליי העיקרי שלו, אפשר מן הסתם להציג עוד אבל אתה לא יכול לבנות עליו תערוכה כמשחק שכבר נחשף. חוץ מזה לך תדע אולי הוא מקבל דחייה כקרוס ג׳ן עם הפס5 ככה שהוא כרגע במקום של מוקדם מדי לתצוגה נוספת כדי לא לשרוף את המומנטום שיהיה לו כתצוגה ככותר פס5.
GoT הוא עוד משחק שחוזים לו קרוס ג׳ן עם הפס5, אתה לא רוצה לשרוף אותו יותר מדי אם הוא נשמר לאירוע הכרזה של הפס5.
DS הוא בשליטת קוג׳ימה, אם הוא מרגיש שהגיע הזמן לחשיפה אמיתית מלאה אז זה יקרה, בינתיים נראה שהוא רוצה להמשיך את המסתורין כלפיו, מתאר לעצמי שב 2020 הוא יחשף במלואו. 2019 זה די מוקדם ואף אחד לא יעריך עוד טריילר מקושקש על הבמה הכי גדולה בעולם.
פיינל פנטזי 7? סירייסלי? זה יכול להיות גם משחק של 2030 במקרה של סקוור. נראה ב E3 במסיבה של סקוור מה יש להם להראות מ FF7. ניחוש שלי? כלום ושום דבר.
WILD? הדבר הזה עושה רושם של Vaporware, לא שמענו עליו כלום בשום מקום. עוד מעט תגיד לי Agent ככותר לתצוגה...
PSVR ממש עובר טוב במסיבות ב E3 ובכלל לא זוכה להערות של ״מתי זה נגמר?!!?״ ״שיעמוםםםם״ וכו׳, בקיצור לא.
צד ג׳ גדולים... כן הם בתכלס יכלו לעשות מסיבה סטייל מייקרוסופט שעשתה לאורך רוב הדור הדל שלהם אבל אולי הרגישו שאין טעם והרי חוץ מלסמן V שהם באו הרבה תועלת לא תצא מזה. אלו לא בדיוק תצוגות שמחזקות את המותג פלייסטיישן, אפשר לספק תצוגה יפה אפילו עם כותרי צד ג׳ אבל לאף אחד לא תעלה המסקנה שהוא צריך פלייסטיישן אחרי זה.
בקיצור, אין להם ממש מה להראות, אני מסכים שהם יכלו לכל הפחות להרים איזה booth מסכן אבל מבחינת מסיבות יש הרבה ציפיות כלפי סוני כשזה מגיע ל E3 ואפילו עם חשיפות לכמה כותרים חדשים בשנה שעברה הם הצליחו להביך את עצמם לא מעט אז לבוא למסיבת מחזור טוטאלית כנראה לא הרגיש להם כמו משהו שכדאי לעשות.
אפשר לחשוב שאי אפשר להציג גיימפלי של אותו משחק בשתי תערוכות.
דרימז - המשחק לא קיבל תצוגת גיימפליי מקיפה באירוע גדול. סטרימים של MM זה לא ממש נחשב אם הם מתכוונים למכור יותר מ 100אלף עותקים. לא ברור לי למה הם מחביאים את המשחק מכל התערוכות וההזדמנויות להגיע לקהל רחב יותר שזה המשחק שהכי קרוב לזה שיש לסוני. אם LBP קיבל תצוגות אז למה לא דרימז?
'נתנו לאולפנים השונים שלנו ב WWS להתעסק בדרימז. הנה החווית שהם יצרו'. הנה יש לך כבר 20 דקות במסיבת עיתונאים.
TLOU2 - עוד דמו גיימפלי כמו שצריך (כלומר המשחק משוחק לייב על הבימה). מדגימים פיצ'רים חדשים, מולטיפלייר וכו'. עוד 20 דקות במסיבה.
WiLD - אם המשחק לא מת אז לבטח אמור להיות להם מספיק כדי להראות משהו נרחב אחרי השקט הארוך הזה. עוד 15-20 דקות.
GoT ו DS - אותו הדבר כמו TLOU. יהיה מספיק מה להראות.
FF7 - לבטח יהיו חייבים להראות משהו ממנו שנה הבאה, לא? אז אם כבר אז ב E3.
שנמו 3- עוד גיימפליי של 20 דקות למשחק שהוכרז במסיבה של סוני.
NIOH 2- גיימפליי.
PSVR - סריילרים.
צד ג' - דסטיני 3 , COD החדש. ושאר מס שפתיים שהם צריכים לשלם בעסקאות פרסום האלה. עוד משחק אחד-שניים מהגדולים שייצאו שנה הבאה.
זהו סגרת מסיבה רגילה לחלוטין. לא יודע מה השתנה הליין-אפ הזה מכל הליין-אפים שבגינו מוותרים על E3.
ברצינות קאז? 20!! 20!!! דקות של דרימז?! עדיף להם כבר לעשות חרקירי על הבמה במקרה הזה. מי רוצה לראות דבר כזה?
הם מחביאים את המשחק כי הוא לא מעורר מספיק עניין ואין לו את האפיל הזה של LBP עם דמות mascot חמודה שאפשר להציג כפלטפורמר שבא עם עריכת שלבים, פה מדובר במשחק יצירת שלבים הארדקורי עם איזה פלטפורמר מודבק שבא ממקום של לצאת ידי חובה לא יותר מזה. בקיצור המשחק הוא באמת נישתי במיוחד ו 20 דקות זה נשמע מופרך.
TLOU2 יכול לקבל עוד גיימפליי אין ספק, אבל כמו שאמרתי אם התוכניות לגביו השתנו כמשחק פס5 בנוסף אז אתה לא יכול לשרוף אותו על התצוגה הזו, כמה סרטוני גיימפליי תדגים ממנו? החוק הכללי אומר שמשחקים גדולים, לפחות של סוני, עוברים 2 תצוגות לא יותר מזה, אם המשחק שמור ל PSX אז שם תהיה התצוגה השנייה שלו.
חוץ מזה אתה זורק יותר מדי את ה 20 דקות גיימפליי הזה על כל דבר, אני מאמין שיצא לך לראות תערוכת E3 אחת או שניים, כמה תצוגות של 20 דקות גיימפליי ממשחקים חדשים (ועוד חצי מתים כמו Wild) יצא לך לראות?!גם סוני כשהיא מפנקת בתצוגה עסיסית זה לא יותר מ 10 דקות בדר״כ ככה שממש נסחפת פה עם הזמנים האלה שכל משחק חצי גמור או מרדים מיינסטרים ודאי כמו דרימז פתאום מביא לנו 20 דקות של גיימפליי.
כמה שיש מאה אנשים מהאינרנט שצועקים שאנמו כל היום אתה באמת חושב שזה משחק מספיק גדול ל 20 דקות גיימפליי ב E3 קאז? אנחנו לא בימי הדרימקאסט ומה שהם יראו שם לא יהיה מרשים טכנולוגית או מבחינת גיימפליי עבור אף אחד בשביל לקבל כזה זמן מסך (בהנחה שיש להם בכלל 20 דקות להראות ממנו)
גם NiOh2 זה משחק שמקסימום מקבל טריילר חדש ב E3, בחיים לא תצוגה שלמה עם הדגמה והכל.
לא יודע אני מרגיש שאתה לא באמת מחובר לראש של סוני ולתרבות של E3 בכלליות אם אלו ההצעות שאתה מביא על מנת למלא מסיבת עיתונאים רצינית של מחזיקת פלטפורמה גדולה.