DrKeo כתב:bling כתב:היי זה הייתי אני!
אני עדיין אומר את זה, זו היתה שנה חלשה מאוד לבעלי הסוויץ׳ בסכ״ה מבחינת תכנים ופוקימון לטס גו ממש לא מספק שחקני הארדקור של המותג ועם ממוצע 79 זה ממש לא שם שהייתי משתמש בו כדי לסמל שנה יוצאת דופן לבעלי הסוויץ׳.
אבל, סמאש החדש בהחלט עומד בכל הקריטריונים של להיט ענק, גם מבחינת איכות, אז סבבה השנה לבעלי הסוויץ׳ היה סופר סמאש ממש טוב, זה פתאוםהופך את כל השנה למעולה?
כלפי קונסולות אחרות אתה הרבה יותר קשוח זה בטוח.
אני לא מעריץ גדול של סמאש ובפוקימון לא ממש שחקתי מעולם, אז בשבילי הייתה שנה מאוד חלשה לסוויטצ'. אבל אני אזכיר לך שהשיחה הייתה בנושא מכירות והיה דיבור על זה שנינטנדו "צריכה להתעורר על עצמה" אחרת הסוויטצ' תפסיק למכור. אז התיחסתי לשנה הזאת כ:
1) יש סמאש ופוקימון, שני מוכרי ענק שיעברו בקלות את ה-10 מליון כל אחד.
2) החודשים האחרונים של השנה הם המוכרים הכי גדולים של השנה, כלומר סמאש ופוקימון יכולים לעשות אותה הקונסולה הכי מוכרת בחודשים הכי חשובים.
מעבר לזה אני לא חושב שזאת הייתה שנה טובה במיוחד. היו המון משחקי AA טובים ופורטים טובים מהWIIU (ואם נדבר על השנה של נינטנדו כמרץ עד מרץ כי הקונסולה יצאה במרץ אז יש לפנינו עוד כמה שחרורים לא רעים השנה) ו-SSB הוא AAA עם ציונים ומכירות מעולים אבל לא בטעם שלי כך שמבחינתי השנה הזאת הייתה חלשה למדי. אבל מבחינת תמריצי מכירות? אני חושב שהם עשו את העבודה. פוקימון ו-SSB הם שני מוכרי קונסולות לא קטנים. גם שנה הבאה שלהם יכולה להיות מאוד חזקה עם פוקימון ראשי חדש שיביא את הקהל הקור של פוקימון שפוקימון GO כנראה לא יביא.
Laskin כתב:סנסציה...
צריך כמובן לזכור שזה גם המכשיר הנייד שלהם וככה מתייחסים אליו יפנים רבים אבל אפילו אז מדובר בנתון ממש מרשים.
DrKeo כתב:סמאש מכר 1.2 מליון עותקים ביפן ב-3 ימים![]()
1,220,535 עותקים ליתר דיוק. להשוואה פוקימון נמכר שם כבר 4 שבועות והוא עומד כרגע רק על 1,012,247 יחידות.
הסוויטצ' עברה את ה-6 מליון יחידות ביפן, 6,112,100 יחידות ליתר דיוק, והיא כנראה תעבור עוד כמה חודשים את הפס4 שעומדת כרגע על 7,388,617.
This is happening today. https://t.co/3ZtyGd4pwn
— Cliff Bleszinski (@therealcliffyb) June 6, 2015
DrKeo כתב:סמאש מכר יותר מ3 מליון יחידות בארה"ב ב-11 ימים הראשונים. על פי NPD הסוויטצ' מכרה 8.7 מליון יחידות ב-21 חודשים שהיא בשוק (נכון לסוף נובמבר) מה שהופך אותה לקונסולה שמכרה הכי מהר בארה"ב בדור הזה. בנוסף ב-2018 בארה"ב:
- המכירות של נינטנדו בדולרים היו הגבוהות ביותר מאז 2011.
- זלדה מכר 4 מליון
- מריו קארט 5 מליון
- ומריו אודסי 4.7 מליון
- פוקימון מכר 2 מליון
- מריו פארטי מכר 1.4 מליון
וכן לאסקין, זה מה שאמרתי, שהגרף עליה של פיפ"א עם גדילת הבסיס משתמשים של הדור מדהימה.
DrKeo כתב:מה? מי טען שזה נתון של אוקטובר? במסמך של קאפקום הם אמרו במפורש שהמשחק שלח יותר מ10 מליון יחידות נכון ל20 לאוגוסט ומכר 10.7 מליון בסוף ספטמבר (שני הנתונים בדו"ח הרבעוני שלהם שהוא גם הקישור שאתה הבאת):
DrKeo כתב:בנוגע לסין, נראה שאתה יודע הרבה על זה, בלי שהבאת קישור/ אז כנראה שידעת שהמשחק לא זמין בסין והחלטת לא לספר לנו?
DrKeo כתב:לתת טווח של 5-10 מליון זאת בדיחה רעה אפילו אם הם היו טוענים לנתונים אמיתיים.
DrKeo כתב:אני חייב להגיד שמה שהכי אהבתי בהודעה שלך, היא העובדה שצטטת אותי בייסיקלי אומר "סורי, אתה צודק", דבר שאיכשהו גרר אותך ללהיות תוקפני משהו.
swym כתב:אתה. כשאתה כתבת על המספרים של סטימספיי (5-10 מליון) במקור, זה היה אחרי שדגמת אותם ב-30 באוקטובר. אתה בעצם השווית פה בין המסמך של קאפקום מתאריך אחד, למספרים שאספת מסטימספיי בתאריך אחר לגמרי, ואז התלוננת על זה שהם לא מסתדרים לך.
swym כתב:אוקי, צודק. הנה קישור (גוגל טרנסלייט הוא ידידך):
http://www.xunyou.com/
האוכלוסיה הסינית מסוגלת לעקוף את המגבלות הסיניות בזכות מדיניות ה"טייוואן זה שלנו" של הממשלה הסינית, ולהשתמש בGaming Accelerators כמו זה שקישרתי אליו ומאפשרים לעקוף את המגבלות כי הם מתחברים דרך טייוואן שבטריטוריה שלה הצנזורה לא תופסת. במקרה של Monster Hunter, רק בסטים למעלה מ50% מבעלי המשחק הם מסין (ו-Wegame מן הסתם פועלים גם בטייוואן):
כמו שאתה רואה, הצנזור הסיני לא הכי מפריע לשחקנים הסינים לקנות את המשחק.
swym כתב:הרי גם כשתיכנס לחנות של גוגל פליי תראה שהם סופרים לך הורדות של כל משחק על פי טווחים דומים (משם אני מניח שסטימספיי העתיק את הרעיון). אתה חושב שגוגל יודעים רק טווח ולא יודעים כמה עותקים בדיוק מכל משחק ירדו מהחנות שלהם רק בגלל שהם לא מציגים לך את זה?
אולי עדיין לא הבנת, אבל מי שמשלם על השירות של סטימספיי בפטראון מקבל שם יותר מידע מהטווח הכללי: אני למשל יכול להגיד לך שאני רואה בסטימספיי הערכה של 7,991,000 owners, נכון להיום [רק שים לב שזו הערכה להיום, ולא לסוף ספטמבר, ככה שאל תנסה שוב להשוות את המספר הזה לנתונים של קאפקום מאותה התקופה].
אבל אם אנחנו רוצים לבדוק את האמינות/חוסר האמינות בדיווח של סטימספיי, אפשר לנסות ולתפוס אותם שוב אחרי הדיווח הרבעוני הבא של קאפקום על המכירות של המשחק. שים תזכורת, אבל אני מהמר שהמשחק כבר יעקוף את ה-15 מליון עותקים בדיווח של סוף הרבעון.
swym כתב:אוקי... אתה מודע לזה שאת התגובה הזו של "אתה צודק" הפנת בכלל לעידן ולא אלי? אני בכלל לא הייתי בדיון אז, ועידן באמת צדק כשהוא כתב שהמספרים לא מסתדרים. אני רק הפנית את תשומת ליבך לזה שהסקת את המסקנה הלא נכונה כי היתה לך טעות בתאריכים שממנה יצאת להכרזות בומבסטיות, איך בדיוק להצביע על טעות נחשב ל"תוקפנות"?
DrKeo כתב:swym כתב:אתה. כשאתה כתבת על המספרים של סטימספיי (5-10 מליון) במקור, זה היה אחרי שדגמת אותם ב-30 באוקטובר. אתה בעצם השווית פה בין המסמך של קאפקום מתאריך אחד, למספרים שאספת מסטימספיי בתאריך אחר לגמרי, ואז התלוננת על זה שהם לא מסתדרים לך.
לא, אני לא. לא אמרתי בשום שלב שמדובר בנתוני אוקטובר, אבל הנתוני סטים ספיי והמציאות כל כך לא קרובים אחד לשני שזה אפילו לא רלוונטי מתי דוגמים את זה, 4 שבועות קודם או אחר כך. כשאתה יודע שמשחק עומד על בקושי 11 מליון יחידות ויש לך נתון מחודשים לפני שגרסת הקונסולות עשתה כבר 8.1 מליון ואז פתאום סטים ספיי אומר לך 5-10 מליון, אין יותר בולשיט מזה. גם ה-8 מליון שם עכשיו זה חתיכת בולשיט. כאילו 4 שבועות היה הופך את ה-5-10 מליון הזה למספר סביר יותר שכנראה היה צריך לעמוד, אם אני ממש אופטימי, על 2+ מליון.
DrKeo כתב:כן, אני בטוח שיש עכשיו 4 מליון אנשים בסין שמשחקים במשחק דרך Gaming Accelerators וגם קונים אותו עם כל מני VPN למניהם, מאוד מיינסטרים. ברור שזה אחד המשחקים הכי מצליחים בסין, זה ידוע שמיינסטרים הולכים לפתרונות VPN ו-Gaming Accelerators על ימין ועל שמאל כדי להצליח לקנות משחק שלא נמכר בכלל בטרטוריה שלהם כי הוא נאסר על ידי הממשלה הטוטליטרית שלהם שאוהבת להעלים אנשים בלילה.
DrKeo כתב:גוגל יודעים את המספרים, הם פשוט לא חושפים מידע רגיש שכזה, ביחוד שהוא שייך גם למפתחת שרוצה או לא רוצה שהמספר הזה יצא. לסטים ספיי אין מושג ירוק מה המספרים, אז הם שמים טווחים כדי לכסות על הטעויות שלהם. אם תשלם תקבל מספר מדוייק ולא קרוב בשום צורה למציאות? מגניב.
DrKeo כתב:רוצה לבדוק את הדיוק של סטים ספיי? אתה יכול לראות הסטוריה? אתה יכול להשוות מספרים שלהם לדליפה של VALVE מיולי? ככה באמת נראה כמה הם מדוייקים.
DrKeo כתב:אז תן לי להבין, נניח והמשחק מגיע לסביבה של 15 מליון עותקים בדוח הרבעוני הקרוב שזה לגמרי הנחה שכל אחד פה כנראה היה מניח. המשחק עמד על 8.1 מליון עוד לפני שגרסת ה-PC יצאה בכלל, כלומר גרסת הקונסולות מזמן הצפינה מ-10 מליון עותקים. אז איך בדיוק נתון כמו "7,991,000 owners" מחזיק מים? המשחק צריך להצפין במינימום מעבר ל-20 מליון יחידות כדי ש8 מליון יחידות על ה-PC יהיה מספר שקרוב למציאות.
DrKeo כתב:לא, הפנתי אותה אליך. דברתי על ה-21 לנובמבר, פעם אחרונה שהגבת לזה.
ולא, לא "יצאתי בהכרזות בומבסטיות".
DrKeo כתב:אבל האמת שזה עדין "בוטנים", אני מת לראות את המגילה שמחכה לי בנושא ה-PC או הדור הבא או החומרה או איפה שלא היה לנו הויכוח AMD/NVIDIA כי שם באמת מחכה לי ממתק של 3500 מילים עם blast from the past מאיזה נובמבר.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 10 אורחים