אני לא הולך לכנס לכזה פירוט כי אני לא ממש רואה מטרה בלנחש איזו גרסה של BT השלטים יריצו, אבל אני כן אכנס לקטגוריות הגדולות. אה, ובגלל שאני כזה חפרן זה בטח יהיה באותו אורך כמו של פייג' אבל יכסה אולי שליש מהנושאים

בצד של ה-GPU, אני לגמרי חושב שה-3600 הוא המעבד דור הבא עם UNDER CLOCK מסויים לסביבות ה3.5. יש סיכוי ל7+nm רק כי אם AMD משחררת כבר ב-Q1 2019 את ה7nm לצרכנים, מוזר לי שהקונסולות יצאו באותו הליך יצור ולא במשהו מתקדם יותר ב-Q4 2020 שזה כמעט שנתיים הפרש. אז אולי יש סיכוי לסדרה 4000, אבל עדין מדובר לדעתי במשהו מקביל ל3600, כלומר 8 ליבות עם 16 ת'רדים ומהירות שעון שסובבת סביב 3.5. אני משער שנהיה הרבה יותר חכמים שבוע הבא אחרי CES, בכלליות אני חושב שלעשות תחזיות אחרי שבוע הבא זה חכם בהרבה

בכל מקרה, אם הדליפות נכונות (ואת זה נדע עוד פחות משבוע), אז ה-3600 מצליח ב-65W לעשות 4.4Ghz, אין לי ספק בכלל שהוא נמצא מתחת ל30W ב3.5Ghz אם הנתונים האלה נכונים ועוד יש ל-AMD שנתיים שלמות ליעל את זה, אולי אפילו לעבור ל-7nm+. זה נשמע לי המועמד המושלם לקונסולה, אפילו אם הפס5 הייתה יוצאת עוד חצי שנה אני חושב שזה המעבד שהיה בה כך שמכאן אני חושב שאנחנו יכולים רק לעלות, לא לרדת.
בצד של ה-GPU, לא יודע למה בדיוק חשבתי ש-NAVI נוטש את GCN, אבל מסתבר שהוא פשוט עוד GPU מבוסס ארכיטקטורת אשפה שהיא GCN. בתאוריה מדברים על השתחררות מהמגבלת CU כך שAMD תוכל לבנות צ'יפים גדולים יותר, אבל ממילא אני לא חושב שיש להם רצון בלגדול בגודל הצ'יפ. AMD פשוט עושה פה כוח ברוטאלי ויורדת בצורה קיצונית בהליך יצור כדי לנסות לסחוט משהו מ-GCN הדפוק. בנוגע למהירות שעון, הקונסולה עם המהירות שעון הגבוהה בהסטוריה היא ה-X עם 1.2Ghz (אם נעגל למעלה) וזאת מהירות שעון כל כך גבוהה לקונסולה שזה דרש ממיקרוסופט לשים קירור תא אידוי יקר. VEGA64 שצורך חשמל כמו שלוש פס4 מודבקות יחד בנייר דבק רץ ב-1.55Ghz. השילוב של שני אלה, אפילו אם יורדים ל-7nm, אני ממש בספק אם הולכת להיות קונסולה ב-1.5Ghz אלה אם שוב מישהו עושה קונסולה יוקרתית סטייל ה-X ב-500$ וצפונה. אני מאמין גדול בסביבת ה-14Tflops, אני יודע שהכי קל לסוני לעשות בערך 12TFLOPS אבל אני גם יודע שאין מצב בעולם שמיקרוסופט תעשה 12TFLOPS וסוני גם יודעת את זה. אז כן, אני חושב שסביבת ה-14TFLOPS היא לגמרי הכיוון שלהם ואני לא מתימר בכלל לעשות חישובי CU ומהירויות שעון כי אנשים בכל מני פורומי ERA שעושים דברים כאלה לא יודעים חצי דבר על NAVI ולכן זה כמו לטחון מים. אף אחד לא הצליח לנחש שה-X תרוץ ב-1.2Ghz כי זה משהו שלא נשמע בעולם הקונסולות וזה עוד היה על ארכיטקטורה שכבר הכרנו. אז פתאום כולם מתימרים לחשב מכפלות שעון ו-CU בארכיטקטורה שאולי נשמע עליה פעם ראשונה רק שבוע הבא? לא יודע, נשמע לי יומרני. בקיצור, הם מכוונים ל-14TFLOPS לדעתי, אני לא מתימר לדעת באיזו דרך הם ישיגו את המהירות אבל זה סך הכל הסביבה של VEGA64 (הוא עושה בערך 12.5) ואני מאוד מקווה בשביל AMD שהם יכולים לקחת GPU בן 3.5 ולשים אותו בקונסולה בהליך יצור קטן פי 2 (לפחות).
בנוגע לזיכרון, אני אדביקטור של פיצול כמו שאמרתי פה כבר אלף פעמים. פיצול בדור של ה-360 היה התאבדות, פיצול בדור האחרון היה אי נוחות, פיצול בדור הבא הולך להיות MUST אם רוצים נפחים גדולים. מפתחים התלוננו על זיכרון גם ב-360 למרות שהוא היה מאוחד, התלוננו כי הוא היה קטן מדי. בדור האחרון היה שפע זיכרון, קפיצה שמעולם לא הייתה בקונסולות, ולכן לא שמענו תלונות. כרטיסי מסך שמיועדים ל-4K כמו ה2080RTX מגיעים עם 8GB כי זה פשוט מספיק, ביחוד אם עובדים על קונסולה ששם יש ניהול זיכרון אגרסיבי ויעיל יותר. היום מפותחים משחקי PRO עם באפרים של 4K על 5.5GB משולב עם זיכרון מערכת, אני לא רואה סיבה אמיתית ליותר מ-8GB זיכרון וידאו. ואם זיכרון הוידאו כך או כך ישאר מתחת לסביבות ה-8GB, זה אומר שלא באמת צריך זיכרון מאוחד. לדעתי בתאוריה יש שלוש אופציות:
1) 16GB של GDDR6.
2) 16GB של DDR6 ו-4GB של DDR4 יעודי למערכת.
3) 8GB של GDDR6 ו-16GB של DDR4.
האפשרות הראשונה והאפשרות השלישית עולות בערך אותו דבר, האפשרות השניה היא הכי יקרה. לזיכרון מערכת אין באמת יתרונות בשימוש ב-GDDR, היא מתפקדת יופי על DDR4 ואפילו יש לו זמן תגובה טוב יותר משל GDDR6 כך שהמערכת אוהב את זה (אבל זה לא באמת משפיע יותר מדי). נצא בהנחה שבדור הבא המערכת הפעלה תסגור 4GB כי בדור הזה כבר סגרו 3GB ובדור הבא הדרישה רק תגדל כי כל האפליקציות יהיו 4K. אם באמת זיכרון הוידאו ישאר מתחת ל8GB בכמעט כל משחק, זה אומר שבמקרה:
1) מתוך ה16GB רק 12GB יהיו זמינים למפתחים. אם 8GB יתפס על ידי זיכרון וידאו יהיה למשחק רק 4GB זיכרון מערכת פנוי.
2) 16GB יהיו זמינים למפתחים. אם 8GB יתפס על ידי זיכרון הוידאו יהיה למשחק 8GB זיכרון מערכת פנוי.
3) מתוך 24GB רק 20GB זמינים למפתחים. אם 8GB של הGDDR6 מוקדשים לוידאו, יהיה למשחק 12GB של זיכרון מערכת פנוי.
אני רואה את אפשרות 3 כ-WIN WIN. היא גם הכי זולה (תיקו עם אפשרות 1 במחיר), גם המהירות נשארת זהה (כי למערכת לא רק לא אכפת שהיא על DDR במקום GDDR, היא אפילו מעדיפה את זה) וגם יש למפתחים 50% יותר זיכרון פנוי מאפשרות 1 שעולה אותו דבר. כן, ברור שזה "יותר קשה" אם הזיכרון מפוצל אבל כשהוא גדול זה לא באמת משנה. שמעת פעם מפתחים מתלוננים על הפיתוח PC שבו הזיכרון מפוצל? ברור שלא, כי שם הזכרונות ענקיים אז הם אפילו לא מקדישים מחשבה לנושא. ומה זה ענקיים? ברוב מחשבי הגיימרים יש 16GB של DDR4 ו-8GB של זיכרון וידאו (נניח אדם כמוני עם 1070GTX או מישהו עם 2080RTX שגם מכיל 8GB). רגע, זה נשמע לנו מוכר? בטח, זה אשכרה מה שאני מציע לפס5. מחשב גיימינג וקונסולה עם אותו נפח זיכרון בדיוק? ואו, זה מעולם לא היה ועולה לסוני בדיוק כמו 16GB של GDDR6. לי זה לא רק נשמע כמו WIN WIN, זה נשמע לי כמו חלום.
בנוגע ל-VR. אני חושב שסוני היא ההגדרה של קופצת על טרנדים (יש סטיק ב-N64? נעשה DUAL! יש רטט בN64? נעשה DS! ישתנועה בWII? נעשה MOVE! יש מסך מגע בשלט של הWIIU? נעשה TOUCH PAD!) וכרגע יש הרגשה ש-VR בדרך למטה. כלומר אני לא חושב שסוני הולכת לשים דגש על VR. אני בהחלט חושב שהיא הולכת לעשות VR2 ברזולוציה גבוהה בהרבה, אבל אני חושב שזה לגמרי הולך להיות after thought מבחינתה. בצד של מיקרוסופט? יש לי הרגשה שהם הולכים לנסות להיות סוג של VR אגנוסטיק ולתת גם לVIVE וגם לאוקולוס להתחבר לסקארלט כך שהלקוח בוחר את הקסדת VR שלו. היום יש את הסטנדרט של VR דרך USB-C וזה דורש שיתוף פעולה עם כרטיס המסך, כלומר מיקרוסופט פשוט תאפשר לדעתי VR דרך USB-C בקונסולה החדשה מה שלא היה אפשרי בדור הנוכחי ותתן לשוק (יצרני הקסדות, יצרני המשחקי אינדי VR והמפיצות הגדולות שעושות גרסאות VR למשחקי AAA כמו RE7) לעשות את שלהן בזמן שמיקרוסופט בעצמה לא ממש תקדם את זה עם משחקי צד א' וכו'. היא תצפה פשוט שכל משחקי ה-VR של ה-PC יגיעו אליה ואנשים יקנו קסדות צד ג' כמו הVIVE.
בנוגע לתמיכה לאחור, אני מאוד חלוק בנושא. מצד אחד סוני הראתה פחדנות מטורפת בתמיכה בין קונסולה לקונסולה. התמיכה שלה מהפס4 אל הפרו פשוט בזויה וסוני נראה שפשוט לא סומכת על ה-API שלה. לדעתי זה אומר שאם סוני עושה תמיכה לאחור בדור הבא, זה הולך להיות אמולציה 1 ל-1 וגג נזכה לראות בוסט מהעובדה שהGPU וה-CPU חזקים יותר, כלומר FPS טוב יותר עד רמת הנעילה שלו במשחק המקורי וכנ"ל על הרזולוציה. מקום שבו אני חושב שסוני כן ישדרגו זה הטקסטורות. על בסיס הפטנט שלהם להחלפת טקסטורות על בסיס כתובות באכסון, אני מנחש שסוני הולכת למכור חבילות טקסטורה HD למשחקים מסויימים ואותם משחקים בטח גם יעברו שדרוג רזולוציה. כלומר סוני תתן לנו לשחק במשחקי BC, אבל אם רוצה רזולוציה, FPS וטקסטורות משודרגים אז צריך להשיל כמה דולרים לשדרוג. בצד של סוני תהיה כנראה עבודה, בניית פרופיל למשחק החדש ויצירת טקסטורות חדשות וכך היא תצדיק את הגבית כסף על השדרוג.
בצד של מיקרוסופט אני מריח נסיון לעשות כל משחק 4K/60 אוטומטית בלי שיד אדם תגע בקוד כלל. אני בטוח שיש משחקים שינעלו את זה בגלל הצורה שהם כתובים, בדיוק כמו שיש משחקים מסויימים שעושים בעיות עם פיצ'רים מסויימים של אמולטורים, אבל מיקרוסופט כבר הראתה איך היא עושה את זה במשחקי 360 שרצים בארכיטקטורה שונה בצורה קיצונית מזאת של הONE ועדין רצים בלי שינוי בקוד ב-4K ב-X. אז בדור הבא עם ארכיטקטורה באותו BALL PARK וקפיצת כוח שסובבת את הפי 10 מהדור הקודם גם בGPU וגם ב-CPU? אין לי ספק בכלל שהם רוצים ומסוגלים אפילו בקלות לעשות משהו בסגנון.
עוד ניחוש שלי הוא שסוני הולכת לטפטף משחקים ל-BC בזמן שמיקרוסופט פשוט תתן לך לעבור לסקארלט עם כל הספריה שלך. הסיבה היא שמיקרוסופט מלכלכת את הידיים שלה בנושא המשפטי של הבאת משחקים ל-BC ל-ONE כבר שנים בזמן שסוני בתולה בנושא. אני משער שמיקרוסופט סוגרת עם מפיצות כבר שנים על הפצה בין דורות, בטח ובטח במשחקים שכבר נמצאים ב-BC, כדי לחסוך לה כאב ראש בדור הבא. כלומר יש לי הרגשה שביום שהסקארלט יוצאת מיקרוסופט כבר עם מאות אם לא אלפי משחקים מוכנים משפטית לרוץ על הסקארלט בזמן שסוני רודפים אחרי מפיצות בשביל לקבל אישורים.
We're just normal men. We're just innocent men