ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

idan
Veteran

Re: ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

הודעהעל ידי idan » 26 ינואר 2019, 00:12

אפס משחקים בשנתיים וחצי הבאות זה לא מדויק:

Xenoblade Chronicles X
המשחק קרוס אובר עם פייר אמבלם
Splatoon בתור ip חדש.
Super Mario Maker

כולם משחקים של 80 פלוס.

אני בדר"כ מעדיף להתעלם ממשחקים כאלה כי אף אחד מאיתנו לא באמת ישחק בהם ואתם סתם משתמשים בהם רק בשביל הויכוחי סרק בפורום אבל אם כבר עושים עניין גדול מכל מיני משחקי סוג ב' ו ג' על ה switch , אז על ה wii u בשנתיים ההם היו גם -
Pokken Tournament
Paper Mario: Color Splash
מריו פארטי
יושי
קירבי
מריו טניס
סטאר פוקס
וגם, ובכן, זלדה (שכמובן מחשיבים רק מתי שזה מתאים לאג'דנה)

חלק מההמשכים למשחקי סוג ג' האלה היו יותר טובים על ה switch, אולי אפילו קפצו שמה לדרגת משחקי סוג ב'. אבל הם עדיין היו משחקי סוג ב' אז למי אכפת?

ובהתחשב בזה שמתישהו בתקופה ההיא הם החליטו להעביר את רוב כובד המשקל שלהם לפיתוח ל switch לא נראה לי שאפשר לטעון שהמחסור במשחקים (שהוא לא כזה חסר כאמור, בוודאי לא אם משווים את 2015 ל 2018) הוא בגלל שנינטנדו באיזה חישוב מוטעה ירתה כל שמץ של כוח פיתוח (מה זה בכלל אומר?). הקונסולה נכשלה והם עברו הלאה, זה הכל, זאת לא תוצאה של "יותר מידי השקעה" או משהו כזה.

והרשימה הלא מרשימה של אינטר כוללת 3 משחקים שיש לא מעט שטוענים שכל אחד מהם הוא הכי טוב בז'אנר שלו בכל הזמנים. פלוס משחק מריו, שהוא אולי לא מריו אודיסי - אבל הוא כן פלטפורמר מכשולים טוב יותר שאין לו את הקסם והעולם והוייב והחקירה של אודסי ולכן בסה"כ רוב האנשים יעדיפו את אותו וגם אני - אבל הוא עדיין משחק מריו, כאילו בוא. פלוס סמאש. פלוס עוד כמה משחקים טובים אחרים, פלוס The Wonderful 101 האנדרייטד שהוא שכח לציין.

כמובן שגם ההתייחסות ל switch ככישלון הכי כושל בהיסטוריה של הכשלונות בז'אנר הבלעדיים הוא די מוגזם. פשוט בגלל ש wii u הייתה קונסולה כושלת מהמון בחינות אנשים נוטים להעריך בחסר כל דבר שקשור בה, כולל המשחקי קור בתחילת החיים שלה שהיו באמת טובים, אבל זה כמובן לא הופך השנתיים הראשונות של ה switch בתחום הזה לפח אשפה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 ינואר 2019, 00:16

בלי להכנס לדיון הזה של סוויץ׳ נגד הווי-יו יותר מדי אבל לא הבנתי למה לטענתך אינטר מטרויד יהיה לא רלוונטי בגלל שעד שיצא כבר יהיו קונסולות דור הבא, לפי ההיגיון הזה אז כל משחק סוויץ׳ מ 2020 צפונה הוא אוטומטית לא מעניין.

איזה משחקי סינגל פלייר מדהימים מגוף ראשון שיביישו את מטרויד אתה כבר חוזה שיהיה על הפס5 ובוקס 2 באותה התקופה? אני מתערב שבהנחה שנינטנדו ורטרו אכן יעמדו בסטנדרטים של הסדרה כמו שהם מבטיחים, שרוב הסיכויים שלא יהיה משחק טוב ממנו בז׳אנר באותה השנה גם על קונסולות הדור הבא, זה קצת להמעיט מנינטנדו שהוכיחה יותר מפעם אחת שגם על חומרה נחותה יותר היא מצליחה להוציא משחקים שרלוונטיים יותר מכל מה שהתחרות עושה, ובכלל רוב הסיכויים שחוץ מגראפיקה לא נראה כאלו מהפכות בגיימפליי שיגרמו למטרויד להחוויר, עדיף להוריד ציפיות שמשחקים כל כך ישחקו אחרת בדור הבא כי לרוב זה לא ממש קורה.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 26 ינואר 2019, 00:27

DrKeo כתב:אתה עושה סינונים ופילטורים רנדומאלים לגמרי. ארנבונים לא (זה אקסקום למען השם) אבל לואיג׳י wiiu שזה פשוט dlc רמיקס של מריו wiiu כן?

קצת הגינות, מה הופך את nsmb או טרופיקל פריז לקור ואת קירבי ויושי ללא קור? מה גורם לך לפסול את זלדה סתם ככה על גחמת בלעדיות? ואם בלעדיות היה מה שמשנה אז למה רשמת את ssb שיצא במקביל גם ל3ds? ומשחקים לילדים לא נחשבים? אז למה רשמת את המשחק של טוד שהוא ההגדרה למשחק פשוט לבני 3? ולמה את היירול ווריירס? דיינסטי ווריירס עם סקין זלדה. זאת באמת דרך שאנחנו רוצים לרדת בה?

די נו. בצורת סינון רנדומאלית שכזו אני יכול להראות לך איך הווי הייתה יותר טובה מהפס4 או משהו כזה. תרשום רשימה של כל המשחקים של נינטנדו לסוויטצ׳ ולוויו כולל משחקים שיוצאים עד מרץ כמו יושי כי הסוויטץ רק אז בת שנתיים ונראה מה מרשים יותר או פחות. אז תזכר שיוצאים ב2019 משחקים כמו ביונטה 3, animal crossing , לואיג׳יס מנשן 3 ופוקימון ראשי ואז תזכר שב2020 הצוות של זלדה ומריו כבר 3 שנות עבודה בתוך ההמשכים.

אבל הוא כן הזכיר את הארנבים בהודעה הראשונה.
אני מציע וממליץ שתשחק בדונקי קונג ותבין למה הוא לא בר השוואה לקירבי ויושי.. לא באיכות, לא בערכי הפקה, לא בגיימפלי, רמת הקושי והאתגר. השניים הראשונים הם משחקים שמותאמים ומתאימים לילדים הישר ממפעל המיחזור של נינטנדו.. והשלישי הוא פלטפורמר ילדותי למבוגרים מרטרו סטודיו שכל היבט שלו מעוצב בקפידה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 ינואר 2019, 00:31

לא צריך להיות אנאלי עידן, מן הסתם להגיד ״אפס משחקים״ הכוונה היא שלא היה יותר מדי היצע. אם נהיה כנים, אין באמת משחק aaa איכותי שהוא must ויגרום לאנשים לרוץ לקנות את הוויו בחצי השני לחייה חוץ מאשר זלדה כמובן.

השוואות טפשיות ורשימות זה סתם משחק סכום אפס ואם אנחנו כנים הוויו באמת הייתה פחות או יותר ביונטה, מריו קארט, ssb, טרופיקל פריז וזלדה. הסוויטצ׳? היא בייסיקלי זלדה, מריו ו-ssb. ההבדל? הסוויטצ׳ בת פחות משנתיים. זה קרה כי נינטנדו נטשה את הוויו? כן ברור, וגם במקרה יצא להם הגרסאות הכי פחות טובות של אינספור פרנצ׳ייזים משום מה (nsmb, מריו 3d world, מריו טניס ו-ssb נחשבים לרוב הפחות טובים מסוגם בזמן שמריו קארט דווקא הטוב מסוגו) כך שנוצרה סוג של סופה מושלמת שהפכה את הוויו לקונסולה הכי גרועה של נינטנדו.

רוצים לשפוט את הסוויטצ׳ מול הוויו? סבבה, בואו נחכה לגיל 4 של הסוויטצ׳ (מרץ 2021) ונראה למי יש ליינאפ יותר מרשים, לסוויטצ׳ או לוויו. לדעתי כבר הסוויטצ׳ יותר מעניינת מהוויו רק מעובדה שכל הליינאפ של הוויו נמצא על הסוויטצ׳ כך שאין אפילו ויכוח, כל הספריה שלה מוכלת.

אה, וסיימתי את טרופיקל פריז אבל לא ממש אהבתי אותו :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 ינואר 2019, 00:42

אגב, אם אתה רוצה ללכת לפי הדרך של אינטר שמשווה קונסולות על פי mc למשחקי קור בלעדיים בלבד, אז לוויו ולסוויטצ׳ יש בדיוק שני משחקי 90+ כל אחת, לאחת מריו וביונטה 2 ולשניה מריו וssb. מן הסתם עד סוף הדור הסוויטצ׳ תהיה קרובה יותר ל10 מאשר ל2 של הוויו. לא שאני מאשים את הוויו, הקונסולה מתה מוקדם וסך הכל הייתה לה תפוקה נינטנדואית סטנדרטית אבל הקשקושים של אינטר על זה שהסוויטצ׳ הולכת להיות הקונסולת בלעדיים קור הבזויה בהסטוריה? די נו.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 26 ינואר 2019, 01:54

אבל התייחסתי לזה בצורה הזאת כי אמרת אפס משחקים בשנתיים ואז המשכת להתפאר ביושי, קירבי ומריו פארטי על ה switch.. נו בחייאת ראבק:)
מריו מייקר זה משחק שזכה ב goty וכאלה, יעני נראה לי שיש עליו טיפה יותר קונצנזוס ממריו טניס.

וזה לא מדויק מה שאתה אומר ל wii u יש יותר משחקים של 90 ב mc אבל עזוב זה לא העניין פה ואני הכי כנה איתך בעולם - אני חושב שביונטה 2 הוא ההאק אנד סלאש (יעני משחקים סטייל dmc וגוד אוף וור הישנים וכאלה) הכי טוב בכל הזמנים. טרופיקל פריז הוא אולי הפלטפורמר 2d הכי אהוב עלי בכל הזמנים (זוועה שלא אהבת אותו :)). ומריו קארט 8 הוא הקארט רייסר הכי טוב בכל הזמנים מאלה שאני שיחקתי לפחות. ולא מדובר בדעה חריגה, הרבה אנשים אומרים את זה.
מריו 3dworld יותר טוב מסאנשיין לדעתי. אני חושב שגם המבקרים אהבו אותו יותר. סמאש הוא סמאש, לא מכיר את הטענה שהוא פחות טוב איכשהו. הוא היה יותר יפה ב hd ועם יותר דמויות חדשות לא נינטנדאיות שרציתי לשחק בהם. אבל מילא גם אם נגיד שיש אנשים שחושבים שהוא היה פחות טוב בזמנו, אני מניח שזה בנקודות בודדות, יעני הם כולם מאוד דומים והוא התקבל והיה מוערך כמו כל סמאש אחר אז זה לא קריטי.
ואני מכיר את הטענה ההפוכה למה שאתה אומר ש - nsmb u הוא דווקא הכי טוב בסדרה. בעיני הוא היה עוד שידרוג מינמלי על זה שבא לפניו, בסדרה שדי מיצתה את עצמה. אותה אומנות, אותו עולם משעמם ומוזיקה meh. חוץ מהפיזיקה של מריו הכל שם כל כך בינוני, אבל ככה זה תמיד היה. לא רואה איך הוא פחות טוב.

מעבר לזה ה switch בעיני הוא קודם כל מכשיר יותר טוב שגם הרבה יותר כיף לשחק עליו, וזה אפילו לא קרוב. אני גם מאמין שיהיה ל switch בסופו של דבר ספריית משחקים בלעדיים נהדרת - אני משוכנע שיהיה אודסי 2 כמו שהיה גלקסי 2, שיהיה עוד זלדה 3d וגם זלדה 2d, יהיה עוד מריו קארט (או משחק אחר מהסטודיו הזה), מטרויד פריים+סטאר פוקס (?) מרטרו שזה הדבר האמיתי וכו'. בנוסף לכל הדברים המסקרנים שאנחנו כבר יודעים עליהם. זה לא תסריט החלומות שלי או משהו כזה זה התסריט הסביר שלי בהתחשב באורך החיים הצפוי של הקונסולה, המכירות שלה ושל התוכנה שלה וזמני הפיתוח. ואם דברים יתחברו זאת גם תהיה כנראה הקונסולת נינטנדו הכי אהובה עלי.
ויחד עם זאת אני אומר שהשנתיים הראשונות של ה wii u היו יותר מוצלחות סה"כ מבחינת בלעדיים, זה הכל. כל השאר זה כבר לא טענות שאני טענתי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 ינואר 2019, 02:07

התפארתי ביושי? אינטר עשה סינונים רנדומאלים, אמרתי לו שהסינונים שלו רנדומלים, זה הכל. הבן אדם כותב לי את לואיג'י WIIU (שהוא DLC רימיקס לשלבים של מריו) ואת היירול ווריירס ומצד שני מתעלמים מיושי וממריו טניס? לא נראה לי. אני חושב שברור לכולם שיושי או היירול ווריירס הם לא בדיוק הסיבה לקנות נינטנדו. ולא, אין לWIIU אפילו משחק אחד מעל ל90 בMC שהוא בלעדי.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 ינואר 2019, 02:40

מריו 3D World מחזיק בממוצע 93 והוא בלעדי,אבל בשביל ההגינות,אני מניח שפורט שלו לסוויץ' הוא רק עניין של זמן.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 26 ינואר 2019, 02:46

DrKeo כתב:אני כמובן לא מסכים בשום צורה. אין לוויו בשנתיים הראשונות אף משחק שמדגדג את קצה הזרת של מריו וזלדה לסוויטץ׳. זה נחמד ערימה של משחקי aa במשך שנתיים ואז בצורת לנצח אבל הסוויטצ׳ מלאה במשחקי aa שהשמטת (מריו טניס, ארנבונים, arms, מריו פארטי, octopath, קירבי, יושי) והaaa שלה ברמה כל כך הרבה יותר גבוהה מזאת של הוויו.

התייחסתי לזה. אתה משווה משחקים שחוץ מארנבונים פחות או יותר הם משחקים ברמה של היירול ווריירס (במקרה הטוב), זאת השוואה לא הוגנת ולא רצינית בעיני לרוב המשחקים ברשימה שלו מבחינת איכות נטו לא משנה כמה A אתה חושב שיש להם. בגלל זה הוספתי גם את כל היושי למינהם על ה wii u כדי להראות לך שמשחקים שהם לא קור או סתם משחקים בינוניים היה גם על ה wii u ואף אחד לא באמת סופר אותם.

ותשכח מזה, אני כבר מריח את הטענות שלך מקילומטר ולא הולך להיכנס לויכוח הכי קטנוני ביקום על metacritic ומיהו בלעדי. בוא נסגור שאתה טועה וזהו :lol:
אני את שלי עשיתי כאן, שמתי קצת respect על המשחקים של ה wii u וזה מספיק לי:)

ו Uncle Pey'j בסופו של דבר כנראה שכל המשחקים של ה wii u פחות או יותר יהיו גם על ה switch, ככה שטכנית אולי לא יהיה לו בלעדיים בכלל. גם לגיימקיוב, wii , n64 , snes ,nes אין בלעדיים אם רוצים ממש להתעקש. אבל ההקשר של הדיון כאן הוא ברור - התפוקה של נינטנדו בזמן נתון.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 ינואר 2019, 04:14

Uncle Pey'j כתב:מריו 3D World מחזיק בממוצע 93 והוא בלעדי,אבל בשביל ההגינות,אני מניח שפורט שלו לסוויץ' הוא רק עניין של זמן.

כן, ציינתי את זה, יש לוויו שני משחקים שעומדים בקריטריון ועוברים את ה90 והם מריו 3D WORLD וביונטה 2*.
* ברור לך עידן שזה בקטע של אינטר כל עניין הMC, כן?

עידן, לא השוואתי את מריו 3D ליושי, דברתי על זה שאינטר הכניס לרשימות שלו דברים כמו היירול ווריירס או לואיג'י WIIU אז אם הוא שם דברים כאלה ברשימות של הWIIU, איפה יושי או קירבי וכו'? הוא עושה סינונים רנדומאלים לגמרי עם חיתוכי זמן רנדומאלים, משחקים רנדומאלים והגדרות רנדומאליות בנסיון לשכנע שהסוויטצ' היא הקונסולה הגרועה בהסטוריה או משהו כזה. תסכים שזה לא רציני.

לנינטנדו יש תפוקה מסויימת, אין לה אולפנים חדשים או משהו כזה. לפעמים הצוותים שלהם מתבזבזים על פרוייקטים לא נכונים (למשל צוות שהצטיין על הWIIU עם מריו קארט 8 ונופל בסוויטצ' עם ARMS) ולפעמים פרוייקטים נדחים (למשל פריים 4 שנראה ששרף זמן פיתוח של שנתיים ואיזה משחק רטרו שנפל לתהום הנשיה). הבעיה העיקרית שלהם לאורך השנים הייתה להחזיק שנים חזקות לאורך כל חיי הקונסולה במקום להפציץ בתחילת הדרך ואז לעשות ערימה של MEH עד סוף חיי הקונסולה שאז הגיע תמיד איזה זלדה או מריו טובים. את זה אמורות לפתור המפתחות הניידות.

ותשכח מזה, אני כבר מריח את הטענות שלך מקילומטר ולא הולך להיכנס לויכוח הכי קטנוני ביקום על metacritic ומיהו בלעדי. בוא נסגור שאתה טועה וזהו :lol:

אתה רציני? אתה אשכרה קראת את ההודעות פה? אתה מבין שכל עניין הMC היה בציניות על בסיס ההשוואות של אינטר בין מריו אדסי ומריו 3D WORLD על בסיס זה שלאחד יש 97 ולשני 93, כן? עכשיו זה סתם מבאס אותי כי אני יודע שאתה סתם כותב בלי לקרא בכלל, אז מה המטרה בלהתדיין?

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 26 ינואר 2019, 05:37

קראתי מצויין, אל תדאג. אמרת שיש רק שני משחקים בלעדיים מעל ציון 90 ל wii u - ביונטה ומריו - בזמן שבפועל יש ארבעה כאלה.

כלומר אתה לא חושב שסמאש ו wind waker hd הם בלעדיים "כשרים"', נכון? אני מניח שלדעתך סמאש לא בלעדי בגלל סמאש ל 3ds (רשמת משהו בסגנון), ו wind waker hd לא בלעדי כי הוא מן הסתם לא משחק מקורי חדש. עד פה אני בעניינים? אני עוקב? הרחתי נכון?

אם כן.. אז אני חושב שאתה טועה או מתקטנן בקשר לסמאש ואני גם רואה את זה אחרת בקשר לזלדה, פשוט ניסיתי לחסוך את הויכוח בעניין והצעתי שתסכים איתי מראש :)
אבל אין סיבה להתבאס עלי.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 26 ינואר 2019, 12:39

DrKeo כתב:עידן, לא השוואתי את מריו 3D ליושי, דברתי על זה שאינטר הכניס לרשימות שלו דברים כמו היירול ווריירס או לואיג'י WIIU אז אם הוא שם דברים כאלה ברשימות של הWIIU, איפה יושי או קירבי וכו'? הוא עושה סינונים רנדומאלים לגמרי עם חיתוכי זמן רנדומאלים, משחקים רנדומאלים והגדרות רנדומאליות בנסיון לשכנע שהסוויטצ' היא הקונסולה הגרועה בהסטוריה או משהו כזה. תסכים שזה לא רציני.

יושי וקירבי הם משחקי קז׳ואל לילדים, נקודה. שחק בהם (או קרא ביקורות) ותבין לבד. אי אפשר בשום אופן להחשיב אותם כקור. כנ״ל לגבי מריו טניס.
היירול ווריורס הוא אולי משחק בינוני פלוס, אבל הוא קור בלעדי ללא צל של ספק, ולכן נחשב.
לויג׳י וויו יצא גם כריטייל ולכן אני מחשיב אותו. אם אתה רוצה להוציא, סבבה, אני יכול להבין. זה לא ממש משנה את התמונה הכוללת.
ssb wiiu נחשב כבלעדי מבחינתי, כי גרסת ה-3ds היא גרסה מסורסת לגמרי שלו. רזולוציה 400x240, מנוע משונמך, פחות מוזיקה, פחות שלבים, פחות מצבי משחק, מקסימום של 4 שחקנים וכו׳.

לגבי חיתוכי זמן - שום דבר רנדומלי, דיברתי על ההווה (כלומר שנתיים ראשונות) - אף אחד מאיתנו לא יכול לחזות את העתיד, בטח אחרי ההודעה על פריים 4 אתמול שדי טרפה את הקלפים. נכון לעכשיו, הסוויץ׳ קטסטרופה. יש מצב שהיא תהיה קונסולת נינטנדו סבירה עוד 3-4 שנים, עמוק בדור הבא, כשהשוואה בין המשחקים שלה למשחקי פס5 תהיה ככל הנראה מביכה מתמיד.

bling כתב:בלי להכנס לדיון הזה של סוויץ׳ נגד הווי-יו יותר מדי אבל לא הבנתי למה לטענתך אינטר מטרויד יהיה לא רלוונטי בגלל שעד שיצא כבר יהיו קונסולות דור הבא, לפי ההיגיון הזה אז כל משחק סוויץ׳ מ 2020 צפונה הוא אוטומטית לא מעניין.

2020 זה די קרוב, אבל מטרויד לא יצא ב-2020 אלא ככל הנראה לא לפני 2022 - הקונסולה תהיה בת 5, ומול הדור הבא תיראה כמו בדיחה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 ינואר 2019, 13:08

idan כתב:קראתי מצויין, אל תדאג. אמרת שיש רק שני משחקים בלעדיים מעל ציון 90 ל wii u - ביונטה ומריו - בזמן שבפועל יש ארבעה כאלה.

אז כנראה שלא קראת מצויין. אמרתי שעל פי הקרטריונים של אינטר רק מריו וביונטה נמצאים מעל 90 וזה לגמרי נכון. מריו קארט זה הdlc ולא משחק (למשחק עצמו יש פחות מ90), ssb יצא ל3ds ולכן הוא לא בלעדי, זלדה יצא לסוויטצ׳ ולכן לא בלעדי, ריימן וגוואקומילי הם משחקי מולטיפלטפורם וזלדה ww הוא פורט. כלומר נשארו רק שניים, מריו וביונטה 2.
idan כתב:כלומר אתה לא חושב שסמאש ו wind waker hd הם בלעדיים "כשרים"', נכון? אני מניח שלדעתך סמאש לא בלעדי בגלל סמאש ל 3ds (רשמת משהו בסגנון), ו wind waker hd לא בלעדי כי הוא מן הסתם לא משחק מקורי חדש. עד פה אני בעניינים? אני עוקב? הרחתי נכון?

לא, לא אמרתי ששום דבר הוא כשר או לא. פספסת את כל הציניות של ההודעות, אה? ממוצע ציונים וסינונים רנדומאלים זה היה הקטע של אינטר, אני רק הראתי לו שעם המשחק הדבילי של ״אני אחתוך מה שבא לי על פי איזו קטגוריה שבא לי״ אתה יכול אפילו להראות שהוויו קונסולה יותר מרשימה מהפס4. אפילו כתבתי את זה בעמוד הקודם.

אז אתה עדין לא בעניינים :)

idan כתב:אם כן.. אז אני חושב שאתה טועה או מתקטנן בקשר לסמאש ואני גם רואה את זה אחרת בקשר לזלדה, פשוט ניסיתי לחסוך את הויכוח בעניין והצעתי שתסכים איתי מראש :)
אבל אין סיבה להתבאס עלי.

בקיצור, עבר לך כל הדיון מעל הראש :)
אולי אם הייתה אטונציה באינטרנט זה היה נגמר אחרת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 ינואר 2019, 13:55

ורק שהכוונה שלי תהיה ברורה אם היא לא הייתה ברורה עד עכשיו:
1) השנתיים הראשונות של הוויו היו ממש אחלה, כמו השנתיים הראשונות של כל קונסולת נינטנדו.
2) אבל - לא היה לוויו מגה כותר כמו זלדה botw או מריו אודסי שמסןגלים למכור קונסולות. היו לה משחקי aaa מצויינים, אבל לא משהו שהצליח להגיע לרמה הזאת.
3) לנסות להציג את מריו 3d world כשקול למריו אודסי ״כי הממוצע mc שלהם בהפרש 4 נק׳״ זה קצת תלוש בעיניי. מריו אודסי הוא המריו הכי קור מאז סאנשיין והוא עשה חותם בתעשיה שיזכר לשנים. מריו 3d world הוא כותר שהזמן שכח. אפילו אין איזו קריאה גדולה בקהילה להוציא אותו לסוויטצ׳. זה בייסיקלי מה שהצית את הדיון mc הטפשי.
4) הוויו הייתה ממש אחלה בשנתיים הראשונות אבל בגלל הכישלון הכלכלי שלה הגרף ירידה ברמה ובכמות משחקים מאוד ברור; גרף ירידה שכנראה לא יהיה בסוויטץ׳.
5) לשפוט את הדור של הסוויטץ׳ אחרי שנה ו-10 חודשים זה קצת מגוחך. בנתיים נראה שהם מסתדרים ממש בסדר.
6) להגיד שהסוויטץ׳ היא מהקונסולות הגרועות בהסטוריה זה מגוחך בריבוע.

זה הכל, אני לא יודע למה נגררתי לויכוחי mc צינים וטפשיים עם אינטר, זאת לא הייתה הכוונה מעבר להדגים את ההגחכה בלהתחיל לסנן משחקים לפי פילטרים רנדומאלים. בסופו של דבר לקונסולה יש ספריה וזלדה ww הוא חלק ממנה בדיוק כמו שמריו 3d world הוא חלק ממנה וזה כל כך לא משנה אם ssb יצא ל3ds בגרסה נחותה או שזלדה יצא גם לוויו בגרסה נחותה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 26 ינואר 2019, 14:25

הדיון לא היה על mc בכלל, הוא היה על קור בלעדיים בלי שום קשר לציונים. אתה זה שדיבר על "הפרשי איכות תהומיים", אז השוויתי mc כדי להראות שזאת טענה חסרת בסיס.
אין שום "פילטור רנדומלי", הקריטריון מאוד ברור: קור בלעדי בשנתיים ראשונות, ואין ספק שבקריטריון הזה הסוויץ' היא מהקונסולות הכושלות בהיסטוריה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 ינואר 2019, 15:49

אבל למי אכפת בלעדי אם הוא בינוני? סופרים בלעדיים טובים מאוד +

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 26 ינואר 2019, 15:56

Laskin כתב:אבל למי אכפת בלעדי אם הוא בינוני? סופרים בלעדיים טובים מאוד +

ומה זה בלעדי טוב מאוד +? צריך להחליט על מספר שרירותי כלשהו ב-MC, וזה בעייתי. אבל גם אם נסתכל על משחקים עם 85+, וויו עדיין מנצחת נכון לעכשיו. 90+? וויו עדיין מנצחת עם שלושה מול שניים (או תיקו אם מוציאים את ssb wiiu). שורה תחתונה, הסוויץ' נכון לעכשיו ביזיון בפרמטר של קור בלעדי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 ינואר 2019, 16:03

אפשר להתווכח, אבל מה שבטוח זה לא חלק מהמשחקים ששמת שם (:

וזה לא שאני לא מסכים עם השורה התחתונה, כי מבחינתי שניהם בערך באותה הרמה, כי מעניין אותי בעיקר מריו ״ראשי״, מריו קארט וזלדה, אבל הכנסת שם דברים כמו היירול ווריוס שקיבל 78 וגם זה בעיקר בגלל פאנבויז של הדמויות שהעלו משמעותית את הממוצע, אז זה נראה לי מנופח שלא לצורך

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 26 ינואר 2019, 16:11

הנקודה היא שזה לא משנה, גם פילטור נוסף לפי ציון יביא אותך לאותה שורה תחתונה. וכן, הכנסתי את היירול ווריורס אבל יש שם גם את פוקימון לטס גו עם ממוצע 79 או ספלטון 2 וזינובלייד 2 עם 80 נמוך, אז זה מתקזז.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 ינואר 2019, 17:05

אבל בסופו של דבר אתה משטח את הטיעון שלך לפילטורים מוזרים (למשל לקחת לסוויטץ׳ את זלדה זה די מגוחך) ולרשימות mc והחלטות מה קור ומה לא. לסוויטץ׳ יש בלעדיים בערך כמו כל קונסולת נינטנדו אי פעם, השני הבדלים העיקריים הם שהיא גם מוצפת בנוסף באינדים ופורטים מהוויו ושבגלל הבתי פיתוח של הניידות היא כנראה תסבול פחות מתקופות יובש.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 26 ינואר 2019, 18:05

זלדה BOTW הוא זלדה WiiU ששינו לו את השם כמה חודשים לפני השחרור. אז אם כבר בלעדיות, הבלעדיות היא לוויו ולא לסוויץ׳. בדיוק כמו ש-TP לא נחשב בלעדי לווי כי הוא יצא גם לקיוב, SS הוא הבלעדי לווי.
לסוויץ׳ אין בלעדיים כמו לכל קונסולת נינטנדו בהיסטוריה, ממש לא. התפוקה של נינטנדו יורדת מונוטונית בכל דור.
snes > n64 > gamecube > wii > wiiu > switch מבחינת קור בלעדיים. זאת מגמה שנמשכת בקביעות עשרות שנים ואין פה שום דבר מפתיע.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 26 ינואר 2019, 19:43

אני יודע שנדב לא החזיק WIIU אבל יש לו סוויץ'.
אינטר, אתה מחזיק את שתי הקונסולות?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 26 ינואר 2019, 20:07

לא, אין לי את שתיהן. רק פס4 ופיסי בדור הזה.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 26 ינואר 2019, 21:20

אז אלה דיונים בעלמא.
הוויו היתה קונסולה פגומה חומרתית וקונספטואלית, היא בקושי מכרה, נינטנדו לא הוציאה לה משחקים בקליבר של מריו אודיסי וגם זלדה לא היה משחק שתפור למידות של הוויו אלא לאלו של הסוויץ' (ושיחקתי אותו על הוויו ככה שיש לי מושג לא רע). ספלטון הראשון היה קונספט חביב עם ביצוע איום שגרם לך בעיקר לשחק בפלטפורמר 8 ביט (ששימש כפילר בזמן שאתה מחכה לmatchmaking בלתי נגמר שיסתיים). ספלטון 2 הוא כבר משחק עם הרבה בשר שנינטנדו ממשיכה להשקיע בו כל הזמן. מריו קארט 8 היה הסיבה שקניתי וויו אבל שיחקתי בו שעות בודדות ונשבר לי. קניתי אותו גם לסוויץ' ופה כבר הורדתי עליו עשרות שעות.
תמיד אפשר לתפור קריטריונים ולחתוך אותם בהתאם לתוצאה שאתה רוצה להציג אבל אני לא חושב שקהל היעד שקונה ומשחק במשחקים של נינטנדו יטען שהתפוקה וההשקעה שלה בסוויץ' נמוכה יותר מזו של הוויו ובכנות, גם ההשקעה שלה בוויו היתה גדולה יותר מההשקעה שלה בווי (שהפכה מהר מאוד למכונת שום כלום בריבוע ומשחקי קפיצי דבילי עם אפס תקורות פיתוח).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 ינואר 2019, 21:26

העורך של gi טוען שטרילוגית פריים כבר מוכנה לסוויטצ׳ והייתה אמורה להיות מוכרזת כבר לפני חודש אבל הבלגן עם פריים 4 גרמה לדחיה בהכרזה. בנוסף הוא אומר שיש עוד מטרויד בפיתוח לסוויטצ׳ שהוא לא פריים. אולי מטרויד דו מימדי?

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 18 אורחים