נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2019, 16:07

לא הבנתי, אמרת "יש חצי עולם", אני לא יודע אם זה נכון אבל אם יש חצי עולם אז עדין צריך לבנות עוד חצי עולם, נכון? וצריך לבנות כל מני דברים כמו החווה בסיום של המשחק המקורי או מקסיקו וכדומה, לא? בקיצור, צריך לבנות עוד חלק גדול בעולם? אני משער שכן. מודלים, אנימציות, טקסטורות, PERFORMANCE CAPTURE, תסרוט של משימות, נשקים וכלים שיש במשחק המקורי וכו' צריך לבנות מאפס? ברור שצריך. אז מה אתה חוסך? רק את הקונספט התכנוני והעובדה שחצי עולם כבר בנוי. ברור שזה חוסך לא מעט אבל עדין מדובר בשנים של עבודה ומאות עובדים. זה לא שיש לך 10% עבודה ממשחק מלא כדי להוציא את זה לפועל, יש לך 70% או 50% או מה שזה לא יהיה. כלומר זה לא משנה אם זה יעלה כמו RDR חדש לגמרי (שזה כנראה צפונית ל300 מליון דולר) או 33% מזה (שזה סביבות ה-100 מליון דולר), זה נשמע לי כמו פרוייקט טפשי במיוחד.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2019, 16:13

לא נראה לי שאתה מבין איך הדברים האלה עובדים.
1) הם צריכים לבנות עוד חצי מהעולם של RDR1 ברמה הגרפית שעולה על 2 כי זה הולך לצאת לפס5, כן? רק זה לבד עבודה גדולה שתעלה מליונים, מסכים או לא?
2) הם לא יכולים להשתמש במודלים, אנימציות, טקסטורות, דיבוב וכו' מ-RDR1 כי זה משחק פס3 והוא לא יעמוד בשום סטנדרט של הפס5, מסכים? אז אתה מסכים שצריך לעשות את האנימציות, סרטוני מעבר, טקסטורות, דיבוב עם תפיסת תנועה וכו' מחדש? שוב פעם מליוני דולרים, מסכים או לא?

אז איך הגעת לזה שמדובר ב"5% מלעשות משחק חדש", איך לבנות חצי עולם פתוח ולעשות מאפס כל פרט בו שהופך משחק להיות משחק זה פחות מלהוציא עשרות אם לא מאות מליוני דולרים? מה אתה רוצה שיצא? משחק עם מודלים של RDR1? אתה רוצה שחצי עולם יהיה בגרפיקה של RDR2 (משחק פס4) וחצי עולם גרפיקה של RDR1 (משחק פס3)? אתה רוצה שהאנימציות והטקסטורות ושאר הירקות יהיו ברמה של משחק פס3? על הפס5?

די נו, קצת רצינות, זה לא פלפוני שעושים פורט למודל מהפס2 וסוגרים עניין, זה משחק עולם פתוח עם תסרוט, עלילה, דיבוב, עולם ענקי וכדומה. אתה לא יכול "פשוט תעשו פורט" של דברים ולסגור עניין. המציאות לא עובדת ככה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 פברואר 2019, 16:56

את כל שארית העולם שנשארה להם, שהיא הרבה פחות מחצי להערכתי, יותר כמו רבע שלא כולו נדרש בשביל הסיפור המרכזי - יש כבר את כ-ל הassets. החווה קיימת והעיירות וכל המכניקות והמיני גיימס וכל מה שצריך בערך, חוץ מקטעי קישור ומשימות.
זה מאוד רשה בלי להכנס לספוילרים אבל בייסיקלי האיזורים של המשחק הראשון שם לא מפורטים ומורכבים כמו אלו שנבנו ותוכננו למשחק השני. מדובר במדבר שומם לעומת ג׳ונגלים, בערך. קשה מאוד לדון בזה ככה נדב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2019, 16:58

כל המודלים של כל הדמויות מrdr1 קיימים בrdr2 כמו שהם אמורים להראות בrdr1 בגרפיקה של rdr2?

אתה יודע מה, 5% מפיתוח של המשחק זה מה? 10 מליון דולר? 15 מליוןזה תקציב של משחק אינדי. הם ימכרו כמה מזה? 10 מליון? 15 מליון יחידות? אז זה 100% קורה, לא? השקעה של 15 מליון דולר ורווח של מליארד? בטח הם עובדים על זה כבר עכשיו, לא? :/

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 פברואר 2019, 17:33

אני בהחלט מקווה בשבילם, בשבילי ובשביל כל מי שישמח להשלים את הסיפור המרכזי במלואו.
זה יהיה הדבר הנכון לעשות בעיניי, אחרת למה אני כותב את זה? (:

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 06 פברואר 2019, 17:39

שוב מבקש להזכיר שגרסאות "הדור הבא" של gta v יצאו חצי שנה לפני הגרסא למחשב... רוקסטאר הגדולה, שעבדה אך ורק על "פורט הדור הבא" הזה, לא הצליחה להביא את הגרסא של המחשב במקביל לגרסאות הps4/one. אז לא, הם לא עושים את RDR1 בחצי שנה עם מאה איש, בפידלטי של ps5, גם אם מה שנשאר שם הוא "סה"כ" רבע מפה, משימות ועוד קצת טאצ'ים...
מסכים עם נדב בכל מילה.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 פברואר 2019, 17:44

אני חושב שהרבה השתנה, גם היית יכול להגיד שהם לא יכולים להוציא משחק בסוף דור שרץ כמו שצריך, למשל. טכנית הם ואנחנו כבר לא באותו מקום.

ועכשיו לנושא אחר - סגה מדווחת על הפסדים של 55 מליון דולר, לא קראתי אם שנתי או רבעוני, אבל כך או כך גם לא רואה עתיד מזהיר עבורם ממה שאנחנו כבר רואים ויודעים... משחק הקרקע שלהם זה הדבר היחיד שעולה לי בראש כרגע שאיכשהו יש לו סיכוי לא להיות כשלון... מעניין אם נשאר שם כשרון רציני ורלוונטי בכלל.
אני אומר בואו נהמר מי יקנה אותם אם זה יקרה (:
אני אלך על משהו מפתיע דווקא ולא סוני/מיקרוסופט או נינטנדו, כי זה צפוי מדי ומשעמם (למרות שהייתי מת שנינטנדו תעשה זאת):
קאפקום (:
הם בתקופה ממש טובה והעתיד נראה ורוד יחסית, אז למה לא...
או שסתם החברה תמשיך ככה עד לפשיטת רגל/יהפו לחברת משחקי מובייל, שזה די מה שהפ עכשיו. באסה.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 06 פברואר 2019, 19:05

אתה, כהרגלך, מסתכל דרך משקפיים ורודים. אני לא אומר שהם לא יכולים או לא יעשו את RDR1 remake מתישהו. ברור שהם יכולים. זה פשוט לא ייקח חצי שנה למאה אנשים. אתה נותן להם הרבה יותר מדי קרדיט, שלא בטוח שמגיע להם... אז אתה מבסס את המספרים האלה על "כי ככה"?
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 06 פברואר 2019, 21:34

וגם בכל הקשור למבנה של המשחק הראשון אתה בעצמך העלת פה נקודה נכונה, כמעט חצי ממנו למעשה בנוי כסוג של טוטוריאל מתמשך (מאוד דומה לGTA 4 מהבחינה הזו, וגם RDR2 רק שבו זה טיפה ירד, או לפחות יש יותר משחק אחרי הטוטוריאל).
עכשיו, מה תעשה? מצד אחד אם ה'מטרה' של ההוצאה הזו היא להצדיק את המשחק הני, אז אתה מצפה שאנשים ישחקו בו ישר אחרי השני וכך ימשיכו את הסיפור ובאמת יקבלו את 'חויית הסיפור המלאה' כמו שאתה אומר. אבל מי ירצה לשחק עכשיו ב10 שעות של טוטוריאל (ועוד במשחק ספק מפגר מהקודם ששיחקת וספק לא, עוד לא ממש הבנתי..) אחרי ששיחקת בRDR2? לדעתי בכלל מעטים אלו שירצו לשחק בעוד RDR ישר אחרי RDR2 המפלצתי והאיטי, אבל בוא נצא מנקודת הנחה שיש כאלו, בסדר. בטוטריאל אף אחד לא ירצה, נכון?
אז מה עושים? המון עלילה, היכרויות וכו' עוברים בטוטוריאל הארוך הזה (הרי למשחק הראשון אין באמת כל כך סיפור, רק המון דמויות עם סיפורים אישיים והמון אווירה). אז אם מוותרים על הקטע הזה אתה נשאר עם משחק הרבה יותר מבולגן ולא עם 'חויית הסיפור המלא', ואם משאירים אז 'חויית הסיפור המלאה' הופכת להיות מסורבלת ודי נוראית.
כמובן שאפשר לסדר את זה עם קצת עבודה, להוריד כמה משימות טוטוריאל, לחבר מחדש את קטעי העלילה (המדוברת בזמן המשימות והסרטונים שמחברים בין משימת טוטוריאל אחת לשנייה) בצורה שתשאר הגיונית, אולי ליצור איזה סרטון חדש או משימה שיחברו תפרים בולטים מדי. זה אפשרי, אבל הפרויקט הזה הופך להיות יותר ויותר מסובך ככל שמשקיעים בו טיפונת יותר מחשבה.

כמו שקליימן אומר, זה לא משהו בלתי הגיוני או דבר שלא עשוי לקרות מתישהו ואיכשהו, אבל זה בהחלט לא פרויקט קטן שהם יכולים לעשות ככה 'על הדרך' בשביל לדחוף לתוך פורט PS5 כדי להצדיק קנייה מחדש, רק כי כבר יש להם חצי (אלי קצת יותר..) מהמפה במנוע של המשחק השני.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2019, 22:35

Rdr2 מכר 23 מליון עותקים עד סוף דצמבר :shock:

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 פברואר 2019, 00:02

*פינאטס*

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 פברואר 2019, 00:15

ביחס לgta? ברור. לא יהיו לו הרגליים של gta ולא יהיו לו ההכנסות מהאונליין של gta. אבל בהחלט מכירות מרשימות, אני חושב שרובנו חשבנו לכיוון ה30 מליון אבל וש מצב שהוא אפילו יגיע ל40 מליון. כמובן שצריך לזכור שהמשחק עלה להם הרבה יותר מgtav והוא הולך להכניס להם רק כמה אחוזים מההכנסות של gtav.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 07 פברואר 2019, 02:54

עוד ירידה בשווי המניות
גם של ea
וגם של אקטיוויזיון

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 07 פברואר 2019, 09:57

רוקסטאר גם מדווחת שהאונליין של רדר 2 יותר פופולרי משל GTA5.

אי אפשר להכחיש שאלו מספרים מדהימים ושההצלחה של המשחק מאוד מרשימה, בלי קשר ל GTA. בתכלס גם GTA6 לא יגיע למספרים של 5, זה לא אומר שאוטומטית לא שווה להשקיע בו.

גם רדר2 הוא השקעה סופר משתלמת עבור טייק2 ורוקסטאר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 פברואר 2019, 10:23

על המחשב ימכור בקלות עוד 10 מליון, אם לא 20 ומעלה אחרי ירידות מחיר... ועל הדור הבא עוד משהו לא מאוד רחוק מזה... יש למשחק בהחלט סיכוי גם להגיע ל-50+ מליון בעוד 3 שנים מהיום

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 פברואר 2019, 11:59

bling כתב:רוקסטאר גם מדווחת שהאונליין של רדר 2 יותר פופולרי משל GTA5.

אי אפשר להכחיש שאלו מספרים מדהימים ושההצלחה של המשחק מאוד מרשימה, בלי קשר ל GTA. בתכלס גם GTA6 לא יגיע למספרים של 5, זה לא אומר שאוטומטית לא שווה להשקיע בו.

גם רדר2 הוא השקעה סופר משתלמת עבור טייק2 ורוקסטאר.

השאלה היא כזאת, אם זה היה gta6 ולא rdr2 האם המכירות היו טובות יותר והאונליין פופולרי יותר? לדעתי התשובה היא כן, מה שהופך את ההשקעה ללא משתלמת כי אפילו אם הרווחת מליארד דולר, אם יכלת להרוויח שני מליארד דולר אז השקעה שהביאה מליארד הייתה לא משתלמת. זה אחד הדברים הראשונים שמלמדים אותך בשעורי כלכלה, הכל יחסי ואם רווח יכל להיות גדול יותר -> הפסדת.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 פברואר 2019, 12:09

כנראה שכן, אז מה? אז שיעבדו רק על סדרה אחת כל החיים שלהם כי היא הרווחית ביותר? חוץ מזה שGTA ONLINE עדיין עושה מלא מלא כסף ואם היו מוציאים את GTA 6 זה היה פוגע במשחק עם קהילה שעדיין "חיה ובועטת", לעומת זאת RDR2 לא ממש פוגע בו כי זה לא ממש אותה חוויה, כך ששניהם יכולים להתקיים במקביל ולהרוויח משניהם.
חוץ מזה שיש להם עכשיו 2 סדרות עם פוטנציאל מכירות של 50 מליון יחידות, המשחק הזה עבר את המכירות של המשחק הראשון (שהיה לו עשור לצבור אותן) בתוך 12 ימים, אולי המשחק השלישי ימכור אפילו עוד יותר טוב, לטפח כמה סדרות במקביל זו כן אסטרטגיה טובה יותר לטווח ארוך, רוקסטאר יכולים לגדול ולפתח אותן במקביל (מה שהם די עשו... עבדו על RDR2 תוך כדי העבודה על GTA V תקופה מסויימת)

קיצר - זה קצת יותר מורכב מאיך שאתה מציג את זה, נדב. לא מן הנמנע שברגע זה ממש (או בקרוב מאוד) צוות עובד על GTA 6 וצוות אחר על RDR 3, והם יכולים לצאת גם בהפרש של שנה-שנתיים אחד מהשני ולהרוויח הרבה יותר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 פברואר 2019, 12:22

אני לא חושב שזה נכון כי על פי הדור הזה:
1) הם מסוגלים עכשיו להוציא רק משחק אחד בדור.
2) הם לא מסוגלים לפתח gta ו-rdr במקביל, רק אחד או השני.

אז מה יוצא להם משני פרנצ׳ייזים מצליחים אם אחד בא על החשבון השני? ביחוד שאחד מצליח יותר מהשני. אם הם היו יכולים לפתח אותם במקביל אז זה היה משהו אחר, אבל זה די ברור שאחד בא על חשבון השני כי נאלצו להשקיע את כל כוח הפיתוח של החברה בrdr. כלומר זה אומר שאם פרנצ׳ייז אחד עושה 100 מליון והשני 50 מליון (נניח שהוא יעשה 50 מליון), אז זה לא חכם במיוחד לפתח משחק של 50 מליון כשיכלת לפתח משחק של 100 מליון.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 פברואר 2019, 12:41

הם כל הזמן גדלים, הם בהחלט יכולים עכשיו לפתח את שניהם במקביל, לדעתי... בטח עכשיו שRDR הוכיח את עצמו כמגה-הצלחה וביסס את הסדרה באופן מובהק.
והם אמרו בעצמם שהם לא היו מעוניינים להוציא את GTA 6 בקרוב, בין היתר בגלל האקלים הפוליטי, ואולי היו עוד מחרימים את המשחק, לך תדע... אני פשוט חושב שזה מעט יומרני מצידך להגיד שזה היה חישוב כלכלי שגוי, זה נכון רק לטווח הקצר, אני חושב שהם דווקא יודעים טוב מאוד מה הם עושים, ומסכים עם הדרך. שוב - GTA 6 היה מוחק את ההכנסות של GTA V, בעוד שRDR2 לא.
בנוסף, אני גם לא בטוח שהיו יכולים באמת לפוצץ עם GTA 6 בדור הזה... הם צריכים הרבה יותר כח בשביל לעשות את הקפיצה מ-5 ל-6 מאשר RDR1 ל-2. לפתח את GTA הבא יכול בהחלט לקחת עשור, אם הם מתכוונים לספק לנו קפיצה רצינית שכולנו מצפים לה. GTA לא ממש דומה לשום משחק אחר בתעשייה כולה, ברמת הפירוט והירידה לדברים הקטנים ביותר, יצירת עולם שמצליח לגרום לנו לחשוב שהוא באמת חי.
אבל נראה לי שכבר טחנו את זה... נסכים שלא להסכים כנראה... אני חושב שזה מאוד אפשרי שבדור הבא נראה את GTA 6 איפהשהו באמצע הדור ואת RDR3 בסופו.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 07 פברואר 2019, 12:44

מצד שני אני חושב שGTA6 כן יהנה מהייפ מטורף יותר וכתוצאה מכך יזכה לסיקור, ביקורות ולמכירות מוצלחות יותר כשהוא יצא בדור הבא אחרי דור שלם בלי GTA אמיתי, מאשר אם זה יהיה מותג שבאופן קבוע כל כמה שנים יוצא לו משחק.
כלומר זה לא שהם מתקרבים פה למצב של COD או משהו כזה, אבל עדיין, RDR משמש כיופי של רענון ששומר את GTA תמיד במצב של ביקוש מאוד גבוה, ואם הרענון שלך שמונע התעייפות מסדרת העל הוא משחק שמוכר עשרות מליונים של עותקים.. מצבך טוב.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 פברואר 2019, 12:57

אני מניח שהם פשוט ראו כמה המשחק מצליח בדור הזה, כמה כסף הם עושים מהאונליין שהם פשוט לא רצו להוציא את המשחק שיחליף אותו בקרוב... אין באמת סיבה. ומה אם הוא היה משום מה נכשל יחסית? אז אנשים היו חוזרים לGTA V? זה סיכון שאולי לא היה שווה להם לקחת, להוציא משחק מהר *יחסית* (במונחים של השקעה בפרוייקט בסדר הגודל הזה) ולקוות שישחזר את ההצלחה גם באונליין במקום לפנות לקהל יעד מעט שונה ולהרוויח משניהם במקביל.
זה, שוב בנוסף לעובדה שיש להם לראשונה 2 סדרות שונות שמוכרות בתוך שבועיים כמעט מליון עותקים - כנראה שכן היה שווה יותר ללכת בדרך הזו, לטווח הארוך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 פברואר 2019, 13:00

די נו, משחק שיוצא פעם בדור צריך ״רענון״? איזו סדרה כבר יוצאת היום פעם בדור? אם הם ימשיכו בקצב הזה, נקבל gta פעם בשני דורות, זה מגוחך. כלומר זה בדיוק מה שקורה עכשיו, אנחנו נקבל GTA6 רק על הפס5 והמשחק הקודם יצא לפס3. אז מה אחרי זה? פס6 עם RDR3 ואז פס7 עם GTA7? כמה הפסקה בין משחקים אתה צריך לכל הקטע הזה של "רענון"? סליחה, אבל משחק אחד בדור זה הקצב שחרור הכי מתון שאני שמעתי עליו מזה הרבה זמן. אז צריך להפוך את זה לפעם בשני דורות? איזו סדרה מצליחה יוצאת פעם בשני דורות? כבר ראינו שיש להם הצלחה מסחררת מלהוציא שניים בדור ואפילו שלושה בדור, אז צריך פעם בשני דורות? לא קונה את זה.

כשrdr היה משחק בפיתוח של חברה נפרדת זה היה אחלה, תקופה שונה שבה רוקסטאר פתחו 8 משחקים בדור. עכשיו כש100% מהכוח אדם הולך על משחק אחד? בזבוז משאבים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 פברואר 2019, 13:12

איזה עוד משחק דורש כמעט עשור של פיתוח? ועם כל משחק רק לוקח להם יותר ויותר... איך אפשר להשוות את זה למשחקים הישנים?
כדי לעשות עיר ברמת פירוט של RDR2 הם צריכים לעשות משהו חסר תקדים בתעשייה, זו המציאות. וזה היה בלתי אפשרי בדור הזה, לא מבחינת כח ולא מבחינת זמן. זו הדרך שרוקסטאר בחרה בה, ואני לא חושב שהם מפסידים פה משהו, להפך. בא נראה מה יהיה בדור הבא. לדעתי הם ירוויחו בו יותר מהדור הזה והדור הקודם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 פברואר 2019, 13:49

מאיפה אתה מביא שבלתי אפשר לעשות GTA בדור הזה? מה זאת השטות הזאת? כל דור עשו GTA, זה הדור הכי חזק שהיה אי פעם ועם כמויות זיכרון אינסופיות, יכלו לעשות את הGTA הכי טוב אי פעם בדור הזה מן הסתם.

רוקסטאר "בזבזו" דור שלם על משחק שיעשה פחות כסף מ-GTA. זה נקרא הפסד. מה יהיה בדור הבא? יהיה GTA6 והוא יעשה הרבה יותר כסף מ-RDR2, זה מה שיהיה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 פברואר 2019, 14:21

יכלו לעשות אותו, לא ברמת פירוט שתתן את הקפיצה שלדעתי רוקסטאר רוצים לעשות.
משחק כמו RDR הוא כל כך, כל כך הרבה יותר פשוט מאשר GTA לפתח, ועדיין לקח להם כמעט עשור לעשות את זה.
הרי גם בGTA יש בעלי חיים וטבע, פשוט בנוסף לזה יש לך עיר שלמה, ומטוסים, והכל טס מהר, ומה לא... אני חושב שהם עשו טוב שהם התחילו עם RDR בקפיצה שלהם כי עכשיו יש להם בסיס טוב לעבוד איתו. אף אחד לא יתלונן אם בדור הבא נראה את "רק" את רמת הפירוט של RDR2 במשחק עמוס כמו GTA.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 25 אורחים