PS4 | הנושא הרשמי 2

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

Re: PS4 | הנושא הרשמי 2

הודעהעל ידי bling » 26 אוגוסט 2018, 22:36

זה לא באמת קורי ברלוג שלוקח את ההחלטות לאיזו פלטפורמה המשחק יפותח, המילה האחרונה בנושא היא של סוני כמו שהיא גם בסופו של דבר החליטה להוציא את GOW2 על הפס2.

מבחינת איכות הוא כמובן היה הכי טוב מהסדרה הישנה אבל מבחינת מכירות הוא דווקא מכר פחות מהראשון ולמרות שעדיין מכר לא רע, כהמשך שנחשב לטוב בסדרה הקודמת אין ספק שמגיע לו יותר ואחרי ניסיון רע שהיה לסוני גם עם GT6 שנפגע מהוצאת הדור הבא אני מאוד בספק שהם יעיזו להוציא את ההמשך ל GOW על הפס4 אחרי שתצא כבר הפס5.

המשחק הזה יצא או על הפס4 כמה חודשים טובים לפני השקת הפס5, גם אם יכריזו על הקונסולה כבר, אחרי שהוכח כבר שזה טיים פריים שלא פוגע במשחקים מצופים (TLOU ו GTA5 למשל) או שזה יגיע לפס5 ב 2021-2022 (2023 זה באמת מופרך לאסקין), אני לא רואה אופציה אחרת.

אגב, משהו שאנחנו לא לוקחים בחשבון זה שקורי רוצה להוביל פרויקט חדש, לא ברור לנו באיזו מסגרת זה ייעשה וכמה משאבים זה יקח מסנטה מוניקה (או אם זה בכלל יקח) אבל גם את זה צריך לקחת בחשבון, למרות שאני מנחש לעצמי שזה יהיה פרויקט קטן יחסית כסוג של הפסקה קטנה מהטירוף של לפתח פרויקט AAA ששתה לו את המיץ בכמה שנים האחרונות אבל זה גורם לא ידוע כרגע.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 אוגוסט 2018, 22:47

DrKeo כתב:הראו לו כבר שני טיזרים וטריילר גיימפליי, עוד כמה זמן אתם חושבים שהמשחק הזה יגרר בעין הציבורית? יראו אותו שוב בפריז? שוב בe3 הבא? שוב בפריז 2019? כמה אפשר? הוכרז ב2016 למען השם. למשחק הראשון חשפו את הסרטון גיימפליי הראשון 11 חודשים לפני שהוא יצא, אני לא רואה סיבה למה שהפעם יגררו את המשחק הזה לנצח. זה גם 4 שנים אחרי אנצ׳רטד 4 שלקח להם יחד עם מנוע דור הבא וריבוט מלא 4.5 שנים.

הוא הוכרז שנייה לפני ש-2016 נגמרה,כששון לאיידן אמר בעצמו שהמשחק נמצא בשלב סופר מוקדם וכמובן שאחרי כן עד אוגוסט הרוב המוחלט של נוטי דוג עבדו על לסיים את אנצ'רטד lost legacy (נאמר בהרבה ראיונות שבזה הם התרכזו וTLOU2 היה עם צוות קטן מאוד) כך ש-TLOU2 התחיל פיתוח באמת כנראה רק אחרי שאנצ'רטד האחרון שוחרר אז אני דווקא חושב שהזמנים מסתדרים.
מעבר לזה,את U4 הם הראו ב-E3 ונתנו לפחות שנת יציאה משוערת (אני מדבר על הטיזר הראשון מ-2014) שנה אחר כך הם התכנסו לקראת איזור שיחרור של תחילת 2016 וב-PSX כבר היה תאריך,שאומנם קיבל עוד דחייה אחר כך אבל בסופו של דבר,אין לנוטי דוג שום בעיה לגרור משחק עד שהם ירגישו שמתאים להם וב-E3 השנה הם אפילו לא נתנו שנה ל-TLOU2 כי אני מניח שהם עצמם לא חשובים שהם יוכלו לשחרר אותו ב-2019.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוגוסט 2018, 23:18

את אנצ'רטד 4 הם הראו לראשונה בE3 2014 ובטריילר סיפורי . שנה אחרי זה הם הראו טריילר גיימפליי ושנה אחרי זה המשחק יצא, בדיוק כמו TLOU 1. את TLOU2 התחילו לפתח ב-2014, לפחות לפי וויקיפדיה. חשפו אותו לראשונה ב-2016, הראו שוב ב-2017 וב-2018 כבר הראו גיימפליי. ההסטוריה של נוטי דוג לא רק אומרת ש המשחק יוצא ב-2019, אלה עוד לפני E3 2019. זה גם די הגיוני שאחרי טריילר גיימפליי, הטריילר הבא יהיה חשיפה של תאריך היציאה בPSX בחורף.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 26 אוגוסט 2018, 23:45

אתה יודע בדיוק כמוני שגם אם היה איזה קונספט ל-TLOU2,הכל הוקפא ברגע שהבינו בנוטי דוג שאנצ'רטד 4 בבעיה והעבירו את דרוקמן אליו. אני זוכר שקראתי ריאיון איתו שהוא באמת אמר שהרעיון לסיפור ולטריילר חשיפה ל-TLOU2 הגיע ב-2014,אבל אז קרה כל הבלגן עם U4. אז זה לא באמת הוגן להגיד ש-TLOU2 התחיל פיתוח ב-2014..

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אוגוסט 2018, 00:41

טוב נו, נחכה ונראה אני משער, בדיוק כמו עם כל הדיונים פה לאחרונה :)

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 27 אוגוסט 2018, 11:55

אזהרת ספויילרים לספיידרמן- יש כבר עותקים שמסתובבים בחוץ והמון ספויילרים שרצים כרגע ברשת..למזלי לא חטפתי כלום,אני מניח שבגלל שבניגוד ל-GOW,בקושי צפיתי במדיה על המשחק לאחרונה ביוטיוב אז לא ממש קיבלתי סרטונים עליו ועדיין,שימו לב :) אני מניח שזה הזמן שלי להתחיל לגשש ולראות אם הגיעו עותקים גם לחנויות כאן שתאריך היציאה הרשמי פחות מזיז להן..

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 27 אוגוסט 2018, 11:58

כמעט ולא היה קטע בסיפור של GOW שהרגשתי שהיה ''ספוילר'' מטורף אם הייתי נחשף אליו קודם לכן.. לפחות בהרגשה שלי. אני אומנם רחוק מאוד מלשלוט באלים והמיתולוגיות השונות שם, אבל רוב הסיפור היה די ''רגיל'', אם אפשר לקרוא לזה ככה.. בטח כשעשיתי המון משימות צד כל הזמן וחזרתי לדרך הראשית פעם ב.. כשנתקעתי/נמאס לי ממשימת הצד הנוכחית
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 27 אוגוסט 2018, 12:02

לא חסרים ב-GOW קטעים כאלה האמת,בייחוד קטע אחד מאוד מסויים שאני,ואני חושב שגם Stick ספויילרנו עליו באדיבות ה-suggestions של יוטיוב.. אני מניח שאם לא שיחקת בקודמים או ששיחקת בהם רק לאחרונה,המון מהקטעים האלה באמת ירגישו פחות משמעותיים.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 27 אוגוסט 2018, 12:06

לא שיחקתי בקודמים, אבל אני חושב שאני יודע על מה אתה מדבר

ספויילר: הצג
כשקרייטוס מקבל את הלהבים?

בכל מקרה, זה היה בעיקר קטע נחמד, כי קצת התעייפתי מ''הרגיל'' וזה בא בדיוק בזמן. גם ממש הסוף לא הפתיע אותי במיוחד, כי אני לא ממש יודע מה זה אומר.. משער שנדע יותר במשחקים הבאים גם ככה.. הסיפור הרגיש לי לא סגור עד הסוף (בדיוק מהרצון שלהם לפתח כאן המשכים).

בכל מקרה, גם בספיידרמן, כמה ספויילרים כבר יכולים להיות? שהוא בסוף ינצח ויציל את העיר ואת מרי ג'יין?
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 אוגוסט 2018, 12:26

תודה על האזהרה!
מהרמזים של המפתחים, באמת יהיו ספוילרים ממש רציניים למשחק הזה, אני מצפה להפתעות :)
אגב, המפתחים אמרו שלסיים את הסיפור ייקח בערך 20 שעות על הרמה הרגילה לשחקן הממוצע.
אז נגיד בטח יותר כמו 15 אם רצים עליה... 25 כדי לסיים כמעט הכל... אם זה המצב אני מרוצה

קליימן - אתה יודע, לפעמים יש ספוילרים כבר בחצי הדרך... ואנחנו יודעים שמיילס מורלס מופיע במשחק, אז אולי אחרי חצי משחק קורה לפיטר משהו ומשחקים אותו? ואולי יש דמויות ממש מגניבות שלא ידענו שקיימות בו? אולי דמות חשובה מתה כבר בחצי הדרך, ובעצם הנבל האמיתי הוא לא מי שחשבנו? יכולות להיות הפתעות.

ולגבי GOW - ברצינות? בGOW יש לפחות 3-4 ספוילרים ממש רציניים שאפשר לתת, שלדעתי לפחות - יכולים להרוס הרבה מהסיפור או החוויה.

לא ללחוץ אם לא סיימתם, מן הסתם!
למשל העובדה שכל הזמן הזה בלדור והבנים של ת'ור מחפשים לא אותך, אלא את פיי. וחשוב מזה - למה את פיי :) או העובדה שהילד הוא לוקי. או שכן יש את החרבות, שזה לא ספוילר עלילתי כמו שזה משהו חווייתי, שמי שלא יודע אותו - מצפה לו הפתעה אדירה, בעיקר אם הוא ממש ציפה לשחק בו... השיווק היה לגמרי בכיוון של "יש נשק חדש ותשכחו מחרבות הכאוס, כי זה לא מתאים למשחק שבנינו עכשיו". או שהסיבה שפרייה מפחדת מהחצים שקיבלת מהגמד היא שזה הדבר היחיד שיכול לפגוע בבלדור.
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 27 אוגוסט 2018, 13:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 27 אוגוסט 2018, 12:37

אין לי חשש מספוילרים עלילתיים לספיידרמן, זה לא עולם שאני לוקח כזה ברצינות ואני גם לא שולט בעניינים שם. אני בטוח שלחובבי הקומיקסים הכבדים כל הופעת אורח לא צפוייה היא הפתעה וכל דמות שמתה זה שוק אבל אני די אדיש לעניין. כמו שקליימן אמר, מה כבר אפשר להרוס שם בכלל? זה מותג קומיקס חביב וקליל, מי לוקח שם את הסיפור כזה ברצינות? (למרות שהוא קאנון רשמי של מארבל והכל)

מה שכן, אפשר להרוס קטעי גיימפליי וזה כן משהו שאני ארצה להמנע ממנו, אם נגיד משחקים דמות בלתי צפוייה באיזה שלב או שיש סט פיס מגניב או אפילו בוס מתקדם זה יהיה חבל לראות לפני בסרטון יוטיוב במקום לחוות את זה בעצמי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 אוגוסט 2018, 13:13

גם אני די אדיש לגבי ספוילרים לספיידמן, אבל מצד שני אני גם מעדיף בכל זאת להיות מופתע קצת, אז אשתדל להמנע...
כמו שאני נמנע מספוילרים גם לסרטים שפחות אכפת לי מהם, אבל עדיין הם אמורים להיות מגניבים

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אוגוסט 2018, 13:15

עלילתית ספיידרמן נראה די נוראי אז אני בספק כמה ספויילר יכול להרוס אותו אלה אם מדובר באלמטים ממש מגניבים של גיימפליי שמסתירים מאיתנו כרגע.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 27 אוגוסט 2018, 13:18

Laskin כתב:תודה על האזהרה!
מהרמזים של המפתחים, באמת יהיו ספוילרים ממש רציניים למשחק הזה, אני מצפה להפתעות :)
אגב, המפתחים אמרו שלסיים את הסיפור ייקח בערך 20 שעות על הרמה הרגילה לשחקן הממוצע.
אז נגיד בטח יותר כמו 15 אם רצים עליה... 25 כדי לסיים כמעט הכל... אם זה המצב אני מרוצה

קליימן - אתה יודע, לפעמים יש ספוילרים כבר בחצי הדרך... ואנחנו יודעים שמיילס מורלס מופיע במשחק, אז אולי אחרי חצי משחק קורה לפיטר משהו ומשחקים אותו? ואולי יש דמויות ממש מגניבות שלא ידענו שקיימות בו? אולי דמות חשובה מתה כבר בחצי הדרך, ובעצם הנבל האמיתי הוא לא מי שחשבנו? יכולות להיות הפתעות.

ולגבי GOW - ברצינות? בGOW יש לפחות 3-4 ספוילרים ממש רציניים שאפשר לתת, שלדעתי לפחות - יכולים להרוס הרבה מהסיפור או החוויה.

לא ללחוץ אם לא סיימתם, מן הסתם!
למשל העובדה שכל הזמן הזה בלדור והבנים של ת'ור מחפשים לא אותך, אלא את פיי. וחשוב מזה - למה את פיי :) או העובדה שהילד הוא לוקי. או שכן יש את החרבות, שזה לא ספוילר עלילתי כמו שזה משהו חווייתי, שמי שלא יודע אותו - מצפה לו הפתעה אדירה, בעיקר אם הוא ממש ציפה לשחק בו... השיווק היה לגמרי בכיוון של "יש נשק חדש ותשכחו מחרבות הכאוס, כי זה לא מתאים למשחק שבנינו עכשיו". או שהסיבה שפרייה מפחדת מהחצים שקיבלת מהגמד היא שזה הדבר היחיד שיכול לפגוע בבלדור.

אוקיי... אישתו של קרייטוס הייתה ''ענקית'' (מה שזה לא אומר), והילד הוא לוקי... אז? הקטע היחיד הנחמד היה הסיפור עם החצים שקיבלת מהגמד, שסגר ככה מעגל, אבל גם כאן, הנצנוץ הירוק על גביו של אטריאס כל הזמן, גרם לי לחשוב שזה יחזור מתישהו.

להבי הכאוס היו באמת אחלה הפתעה, אני לא ידעתי שהם יופיעו, אבל שוב, בעיקר כי טרחו לשווק (''לשקר''?) ולהגיד ''יש נשק חדש ומגניב, עזבו אתכם ממה שהיה''.

העלילה, בכללי, הייתה אחלה בשביל משחק, אבל לא משהו מהשורה הראשונה לטעמי. בטח לא מתקרב לביושוקים למיניהם (אינפינט ו הראשון והDLC שסוגר את כולם).
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 אוגוסט 2018, 13:35

לדעתי העלילה פה ממש בסיס מדהים לסיפור מדהים, שיעמוד מול ביושוק בגאווה כשהטרילוגיה הזו תגמר.
יש כל כך הרבה פרטים קטנים ודברים מהמיתולוגיה הזו שמתחברים כל כך נהדר עם מה שהם בנו... על גבול הגאוני (תנו להגזים נו).
מציע לך דווקא בגלל שאתה לא מכיר לראות סרטונים בנושא.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 27 אוגוסט 2018, 13:35

gow:
אני מניח שהקטע של הלהבים דיבר במיוחד למי ששיחק במשחק כהמשך ישיר של הקודמים, ולא כמשחק חדש שעומד בפני עצמו.
הם עשו עבודה טובה בקטע הזה, המשחק לגמרי עומד בפני עצמו כמשהו חדש ושונה אבל עם זאת הוא מתייחס באופן ישיר לכל אורכו לצורך של קריטוס לנטוש את העבר, לקבור אותו, ממש כמו שהמשחק בורח מכל מה שהיה סימן ההכר שלו בעבר (אולי מפחד לגמור כמו gow A?). בכל מקרה הקטע שבו עלילתית קריטוס משנה את המזל שלו, מבין שהוא כבר ילד גדול והגיע הזמן להתמודד עם העבר ולא לקבור אותו, הוא גם הקטע שבו אתה כשחקן מקבל לידיך את הלהבים בחזרה והמון קריצות למשחקים הישנים, ובתוך שניות זה מרגיש כמו לחזור הביתה עם הלהבים וכל האויבים שמקיפים אותך.

קטע נהדר, ולמרות שאכן כמו שציינו ספוילרתי כבר שהן במשחק (אם כי למען האמת לא חשבתי שהם נשק שלם, מכותרת הסרטון ביוטיוב הבנתי שיש איזדהו קטע ספציפי איתם.), אני מאוד שמח שלא ספוילרתי לגבי הקטע עצמו כי בתור שחקן ותיק של הסדרה הזו שמאוד אהב אותה כנער, זה היה קטע שנגע בדיוק בנקודות הנכונות.

באשר לעלילה של המשחק, הוא בעיקר כתוב ומשוחק טוב, והם בנו עולם שלם ואמין בצורה טובה. אבל מבחינה עלילתית נטו כמובן שאין פה הרבה בכלל, כבר בשנייה הראשונה אתה יוצא אל ההר והמשחק נגמר כשאתה.. מגיע אל ההר.
השוואה למשחקים כמו ביושוק שבנויים בצורה הפוכה לגמרי היא לא לגמרי במקום.
בכל מקרה זה בבירור פרק א', ואת הסיפור עצמו נשפוט כשהוא יסתיים.

בקשר לספיידרמן, גם לי ממש לא אכפת מספוילרים בו.
כאילו, אז אני אדע שונום או דוק אוק נמצאים שם למרות שהם לא נחשפו? סבבה :)

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 27 אוגוסט 2018, 13:55

נחיה ונראה מה יהיה בסוף... גם אם הם לקחו סיפורים קיימים מהמיתולוגיה ושילבו את הסיפור של קרייטוס ואטריאס לתוכם זה אחלה, בינתיים, לא ראיתי שום דבר גאוני בעלילה והסיפור של המשחק הנוכחי. מה יהיה בעוד 2 משחקים ב PS6? שאלה טובה ולא יודע להתנבא על זה. ביושוק הראשון, עמד בפני עצמו עם הסיפור שלו, והייתה לו אחלה עלילה.
?

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 27 אוגוסט 2018, 14:02

השאלה היא האם באמת אפשר או צריך להשוות אותם זה לזה?
שניהם (כמשחקים בודדים) יורים לכיוונים מאוד שונים אחד מהשני, ושניהם פוגעים.
אם אתה רוצה להשוות כתיבה , משחק, דמויות.. אז כן, הם כן נמצאים שניהם ברמה גבוהה ביחד.
אבל להשוות את העלילה שלהם זה בלתי אפשרי כי אחד הוא סיפור שלם ושאפתני והשני הוא בניית עולם והבאת הדמויות לנקודת המוצא לקראת סיפור שאותו, אולי, יהיה אפשר להשוות.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 27 אוגוסט 2018, 14:10

אמרתי שאני מוכן להמתין :). לאסקין טען שזה כבר עכשיו גאוני.
?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 27 אוגוסט 2018, 15:16

עלילה גרועה ובאלדור כתוב פשוט נורא.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 אוגוסט 2018, 16:02

הייטרררר^
(:

השילוב של הדמות שלו בתוך המיתולוגיה פשוט נהדר, וה״נאמנות״ לסיפורים במיתולוגיה מפתיעה מאוד... כמובן שהגזמתי עם ה״גאוני״ (וכתבתי את זה), אבל זה מבוצע כל כך טוב... לא הייתי משנה שום דבר, הוא עומד בפני עצמו מצויין.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 27 אוגוסט 2018, 16:05

העלילה לא גרועה ולא גאונית, היא בסכ״ה עשויה לא רע אבל המשחק נשען יותר על ״רגעים״ שהרבה מהם נחווים כשיחות וקטעים בגיימפליי השוטף יותר מאשר על איזה סיפור אפי או גאוני.

למשל הקטע של הספוילר המדובר היה עשוי כל כך טוב עם המוזיקה והבילד אפ שקיבלתי צמרמורת קלה מעד כמה הוא שהוא חזק.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 אוגוסט 2018, 16:24

לדעתי דווקא הקטעים שאתה לא מבין, עד שאתה מבין, הם מה שהופכים את העלילה למצויינת.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 27 אוגוסט 2018, 16:57

לאיזה קטעים אתה מתכוון בדיוק לאסקין? כתוב בספוילר.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 27 אוגוסט 2018, 17:15

bling כתב:העלילה לא גרועה ולא גאונית, היא בסכ״ה עשויה לא רע אבל המשחק נשען יותר על ״רגעים״ שהרבה מהם נחווים כשיחות וקטעים בגיימפליי השוטף יותר מאשר על איזה סיפור אפי או גאוני.

למשל הקטע של הספוילר המדובר היה עשוי כל כך טוב עם המוזיקה והבילד אפ שקיבלתי צמרמורת קלה מעד כמה הוא שהוא חזק.

בדיוק.
המשחק בנוי על המון 'רגעים' מצוינים, שעשויים בצורה כמעט מושלמת (שוב, מבחינת כתיבה-דמויות-משחק, וגם מוזיקה ותנועות מצלמה אם נתרחק עוד יותר מ'סיפור' כ'עלילה').
הוא אמנם משחק נרטיבי אבל ככזה אין בו סיפור כל כך, ומה שיש זה המון לור ו'סיפורי עם' שאתה שומע על המיתולוגיה, והכמה רגעים האלו שאנחנו מדברים עליהם.

מה שכן העולם כן מייצר המון שאלות וטיזרים לדברים שיקרו בעתיד, זה מאוד מעניין מהבחינה הזו אבל כמו שאבודים לימד אותנו - לשאול שאלות זה לא סיפור טוב עד שאתה מקבל תשובות מספקות.

עם זאת אני חושב שכבר במשחק הבא יהיה 'סיפור' יותר גדול ומשמעותי
הסיפור כאן הוא בכוונה אישי וסגור, ואני מניח שהמשחק הבא ירחיב את הפוקוס. קטעים כמו מסע בזמן שהמשחק מאוד מרמז אליהם יהיו צריכים לקבל התייחסות ישירה, וכשזה יקרה העולם והסיפור שהם ביססו פה יעמוד למבחן.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 65 אורחים