נושא הדור הבא

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הדור הבא

הודעהעל ידי DrKeo » 30 דצמבר 2018, 20:54

בנוגע למהירות שעון של ה-CPU, היום ה-2700 שעולה 250$ בחנויות (כולל יחידת קירור חינם) בהליך של 12nm עושה 4Ghz עם 8 ליבות ו-16 ת'רדים, אני לא רואה סיבה שעל 7nm הם לא יצליחו לעשות 3.5Ghz. אפילו ה-2600 שעולה רק 150$ בחנויות (כולל יחידת קירור חינם) מביא 3.9 למרות שלו יש רק 6 ליבות ו-12 ת'רדים, אבל יש לנו עוד שלוש שנים בין השיגור שלו לפס5. כן, ביחס ל1.8 של הדור הזה זה נשמע מטורף, אבל נניח ביחס ל-360 שרצה ב-3.2Ghz? לא בדיוק נשמע כמו קפיצה מטורפת. כמובן שבחיים לא הייתי מדמיין שבדור הנוכחי תהיה בדיחה ב-1.8Ghz כשדור לפני זה הייתה מהירות כמעט כפולה ואני בטוח שאם מישהו היה אומר לי ב-2011 שיהיה בפס4 מעבד במהירות 1.8Ghz הייתי צוחק לו בפנים כך שהכל אפשרי. אבל עדין לדעתי 3.5Ghz זאת מהירות מאוד ברת השגה. זה לדעתי אשכרה 3500 ב-underclock שיהיה כבר בן שנה וחצי כשהפס5 תצא, אני לא חושב שאני מכוון כל כך גבוה.

בנוגע ל-GPU, כמובן שאני מדבר על ballpark. זה יכול להיות 10% פחות עם 12.6tflops וגם 10% יותר עם 15.5tflops, השאלה היחידה היא כמה כסף מוכנים להשקיע. ב-NAVI כבר אין מגבלה של 64CU כך שאני לא חושב שנצטרך לראות 1.5GHZ כדי להגיע ל14tflops. יותר מזה, מדובר בארכיטקטורה חדשה לגמרי אחרי 8 שנים של מדבר צחיח כך שאני (או ריצ'רד) לא יכולים להגיד בכלל איזו יכולת יש לCU בודד כי לפחות ממה שאני מכיר אף אחד מחוץ ל-AMD לא יודע את זה. כלומר בGCN בCU יש למשל 4 TMU, ומה אם בNAVI יש 6 TMU בכל CU? החישובים של GCN בכלל לא חלים על NAVI. כלומר אולי הם כן, יש מצב שלא יותר מדי השתנה מעבר למגבלה של 64CU ו-ROPS, אבל אני מאוד מקווה בשביל AMD שהם עשו משהו קצת יותר רציני מזה. אז לא היית מתחיל לעשות אנטרפולציה ממהירויות שעון או מספר CU של GNC ישירות לNAVI, זאת ארכיטקטורה שהם עובדים עליה הרבה זמן ואני מצפה מהם לשינוי רציני.

ובנוגע לזיכרון, אני דובר בזה שאו שהם ילכו על הקונספט הממש מטומטם של 16GB של GDDR6 או שהם ילכו על 16GB של DDR4 ו-8GB של GDDR6. אין שום סיבה לזיכרון מאוחד בנפחים כאלה, באמת שאין סיבה. זה רק קטן יותר ויקר יותר, להשתמש ב-GDDR בשביל זיכרון מערכת זה אחד הדברים הכי טפשיים שאפשר לעשות. כשאתה חצי מוגבל? סבבה. בנפחים האלה? טעות קשה לדעתי.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 ינואר 2019, 14:49

היי, יש מחירים רשמיים ל-GDDR6. המחירים הם פר 1GB פר הזמנה של 2000 חתיכות ואלה המחירים שחברות כמו NVIDIA או AMD משלמות על החלק. אני משער שסוני/מיקרוסופט יכולות לקבל מחיר טוב יותר כי הן מזמינות בנפח של מליונים:
GDDR6, 3,000 MHz, 12 Gbps - $ 10.79
GDDR6, 3,250 MHz, 13 Gbps - $ 11.25
GDDR6, 3,500 MHz, 15 Gbps - $ 11.69

כלומר במחירים האלה, לשים 16GB בקונסולה יעלה 172$. בתקווה המחירים עוד ירדו וכמובן שסוני/מיקרוסופט מקבלות מחיר יותר טוב אבל בפס4 בשיגור למשל סוני שמו 88$ על זיכרון שזה אחרי הנחות כמות ואולי ירידת מחירים קטנה במקרה הטוב 12GB. עכשיו תקחו בחשבון שהם הולכים להוציא הרבה יותר על CPU/GPU בדור הקרוב ואו שאנחנו מקבלים קונסולות עם זיכרון קטן ממש, או שמפצלים את הזיכרון או שהמחירים של הקונסולות הולכים להצפין מ400$ (או שילוב שלהם).

רק להשוואה, בשיגור בפס4 סוני שלמו 88$ על הזיכרון ו-100$ על קומבו CPU/GPU.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 02 ינואר 2019, 15:49

תיהיה בטוח שamd ,מפתחת apu ,גם לדור הבא
אין צורך בקונסולה ,להפריד בין cpu ,לgpu היום

היגואר שנימצא בxbo וps4
התחיל במקור למחשבים ניידים
בקונסולות עוד סירסו לו את המהירות שעון הפוטנציאלית

ואני חושב שהרבה פה מפנטזים על חומרה מיפלצתית
אני חושב שציפ גרפי ברמה של ווגה 64
מעבד ברמה של 2700
ו16 ג'יגה זיכרון ,יתן קפיצה ממש מורגשת
גם מהxbo x

סך הכל זאת קונסולה ,ולא pc ,ב1500 דולר ומעלה

להפציץ בחומרה ,יכול לגרום למצב כמו הps3 בהשקה
יקר מידי =לא זז מהמדפים בחנות

חוץ מזה עוד שנתיים ,אני מעריך שחומרה כזאת
תוכל להיכנס גם בגודל וגם במחיר
לקונסולה של 400 דולר

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 02 ינואר 2019, 19:09

נראה שהדליפה על מעבדי רייזן 3000 (מבוססי ZEN2) הייתה נכונה ונשמע שמדובר במפלצות והלוואי הלוואי הלוואי שנראה איזו נגזרת של ה-ryzen 3700 (עם 12 ליבות ו-24 ת'רדים!!) בפס5/סקארלט ולא את ה-Ryzen 3600 עם 8/16,אם כי גם זה לא ממש יבאס אותי כי עדיין יהיה מדובר בשיפור מדהים ממה שיש לנו כרגע ואני מניח שהוא צפוי להיות חזק יותר מה-Ryzen 2700x הנוכחי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 ינואר 2019, 19:42

אתה עדין חושב ש3.5Ghz זאת פנטזיה? ביחוד שזה אפילו יותר נמוך מהbase clock של ה3600? המעבד שאמרתי פה למעלה זה אשכרה 3600 שעבר underclocking ובחגים 2020 ה3600 יהיה כבר בן כמעט שנתיים. מדובר במעבד 180$ לצרכן בשיגור, מי יודע כמה זול סוני תוכל לקנות אותו עוד שנה וחצי במחירים של באלק במליונים?

לא יודע, אני מתחיל להיות אופטימי לסדרה 4000 בדור הבא. כלומר סדרה 4000 אמורה להיות כבר בת חצי שנה בסוף 2020, מי יודע, אולי יש סיכוי. הדור האחרון גרם לנו לצפות לכל כך מעט שאנשים מצפים מהפס5 להיות מחשבון כיס. זוכרים כשה360 שוגרה עם cpu במהירות 3.2Ghz ו-gpu של 400$ עם פיצ׳רים שאפילו לא היו עדין בpc? אחחחח, איפה הימים האלה?

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 02 ינואר 2019, 22:36

DrKeo כתב:אתה עדין חושב ש3.5Ghz זאת פנטזיה? ביחוד שזה אפילו יותר נמוך מהbase clock של ה3600? המעבד שאמרתי פה למעלה זה אשכרה 3600 שעבר underclocking ובחגים 2020 ה3600 יהיה כבר בן כמעט שנתיים. מדובר במעבד 180$ לצרכן בשיגור, מי יודע כמה זול סוני תוכל לקנות אותו עוד שנה וחצי במחירים של באלק במליונים?

לא יודע, אני מתחיל להיות אופטימי לסדרה 4000 בדור הבא. כלומר סדרה 4000 אמורה להיות כבר בת חצי שנה בסוף 2020, מי יודע, אולי יש סיכוי. הדור האחרון גרם לנו לצפות לכל כך מעט שאנשים מצפים מהפס5 להיות מחשבון כיס. זוכרים כשה360 שוגרה עם cpu במהירות 3.2Ghz ו-gpu של 400$ עם פיצ׳רים שאפילו לא היו עדין בpc? אחחחח, איפה הימים האלה?

הרוב המוחלט של האנשים בת'רד נקסט ג'ן ב-Era אפילו לא מעזים להעלות תדרים כאלו כאופציה בגלל המגבלות התרמיות והפיזיות של מארז קונסולה והרושם החזק שאני מקבל משם הוא ש-3.0ghz זה כבר הקצה של הקצה.
אני חושב שהיגואר בפס4/וואן מגיע עם TDP של 35W אז גם 65W נשמע קצת קיצוני ל-CPU אם הם מתכוונים ללכת על APU עם TDP של בערך 200W כמו המצב כרגע,אז כן,הייתי מצפה לתדר נמוך יותר מ-3.5.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 ינואר 2019, 23:09

אני אהיה בשוק אם 3600 צורך יותר מ30w-40w ב3.5Ghz. הx מגיעה ל-172w, ה360 הגיעה ל177w, אפילו מעבדי לפטופ טובים מצפינים מ30w-40w בעומס. לא ברורה לי הגישה המוזרה הזאת. קונסולות גדולות פי כמה מונים מלפטופ, ביחוד בשיגור לפני שעושים סלים (כמה לפטופים נכנסים לפס4 שיגור? 5?), אז למה להיות בראש של לפטופ? כי הפס4 הייתה עם חומרת לפטופ בתוכה? אנשים בERA חיים בתבוסתנות מהדור האחרון עוד לפני שהכריזו על הדור הבא?

אם מעבד של 178$ בתחילת 2019 עושה 4.2ghz בפחות מ65w, אני אהיה מאוד מאוכזב אם בסוף 2020 יהיה בפס5 משהו שאפילו לא מתקרב אליו כמו מהירות שעון מגוכחת של 3Ghz. מן הסתם מהירות שעון כמה שיותר נמוכה משפרת התפוקה של הוואפל אבל אם מעבד הוא כבר עושה בקלות 4+ ועולה רק 178$ ב-2019, להביא אותו ל-3.5 בסוף 2020 אולי אפילו על 7nm+ נשמע כמו אחת המשימות הפחות מאתגרות.

אמרו את זה אותם חבר׳ה בERA שאומרים שסדרת rtx היא תרמית בגלל שהטייטן v מריץ rt בbfv? מרתק אותי לדעת למה קונסולה לא יכולה לחצות את ה3Ghz כשה-360 עשתה את זה לפני 13 שנים ואפילו היום על 12nm יש לך נניח את ה-2700U שהוא מעבד רייזן שעושה 3.8Ghz בתוך לפטופ (שהוא קטן וחנוק מקונסולה פי כמה? פי 5? יותר?) והוא צורך 25W (נכון, הוא רק 4 ליבות אבל הוא כולל את הצריכה של הGPU שבנוי איתו). אולי אנשים מתבלבלים עם העובדה שעד רייזן, הארכיטקטורת CPU של AMD הייתה קטסטרופה רותחת שהייתה חייבת לרוץ במהירויות שעון נמוכות רק כדי לא לעלות באש. בONE ובפס4 יש CPU שהוא טרום תקופת רייזן, מהתקופה שהייתה רק יצרנית CPU אחת בשוק בשם אינטל והמעבדים של AMD לא היו רלוונטי בשום צורה מעבר ל-LOW של ה-LOW END. יגואר הוא אשפת ארכיטקטורה שצורך בערך פי 4 יותר ממה שהוא אמור. עכשיו? עם רייזן 3 ו-4 באופק? WTF? למה אנחנו צריכים להיות שוב במהירויות שעון נמוכות? כלומר אלה אם כולם חושבים ששוב הולכים לזרוק לנו על החומרה בדור החדש. כלומר אתה זורק פה דברים על GPU ב-1.5Ghz שזאת משימה ש-AMD לא מצליחה לעשות עם כרטיסי דסקטופ שגדולים יותר מקונסולה אבל 3.5Ghz שכל מעבד רייזן ללפטופים עושה בקלות כבר 3 שנים כשהפס5 יוצאת זה פתאום אתגר על?

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 03 ינואר 2019, 19:21

טוב,אז בגלל שסוף סוף אפשר להגיד "שנה הבאה מגיע הפלייסטיישן 5" החלטתי לכתוב מחדש את ההערכות specs העדכניות שלי,שלא מאוד שונות ממה שכתבתי בתחילת הת'רד:
אני עדיין חושב ששתי הקונסולות יגיעו בהפרשי זמן מאוד,מאוד קטנים אחת מהשנייה,עניין של שבועות בודדים ולא יותר,ושתיהן יגיעו ב-Q4 2020 בעונת החגים עם אפשרות קלושה מאוד שסוני תפתיע ותיתן השקה במרץ שנה הבאה.
ועכשיו לחומרה:
בשתיהן נראה פיתרון APU ולא שני צ'יפים נפרדים ואני מניח שהגודל יהיה די קרוב או אפילו קצת יותר גדול מה-Scorpio engine של ה-XBX ושתיהן ייוצרו בהליך 7nm קצת יותר בשל,אבל עדיין לא 7nm+/EUV.
CPU: אני חושב שרשום ל-Ryzen 3600 פס5 על המצח אם הדליפות האחרונות נכונות ואחרי החלפת מהלומות עם קיאו אני מוכן להעלות קצת את ההימור שלי ולהגיד שנראה שם תדר של 3.2Ghz.
אני לא חושב שיש הרבה סיכוי ל-12C/24T בדור הבא,אבל מי יודע,אם ה-CPU הולך להיות הפתעת הדור כמו ש-8GB GDDR5 היה בפס4 אולי יש סיכוי..אני לא מפתח ציפיות.

GPU: שוב,אם הדליפות על Navi נכונות,אז נגזרת של Navi 10 נראית כמו הימור בטוח עבור שתיהן- אנחנו מדברים כאן על ביצועים של Vega 64+15% שזה יוצא בערך 14.5TF ואם אנחנו עוברים downclock קל אנחנו עדיין יכולים לסיים 13-14TF ואני חושב שההערכות של הרבה חבר'ה בפורומים בחו"ל עם מקסימום 12TF פסימיות מדי,אפילו עבורי,כי אני לגמרי עושה כאן הקבלה של ה-HD7850/80 שישב בפס4,כלומר,שום דבר מפוצץ ורמת ביצועים שהיא לגמרי cheap out מצידן של סוני/MS ביחס לזמן השיחרור.
80CU ומתוכן 8 מנוטרלות עבור yeilds סבירים עם תדר 1.5GHZ צריכים לתת את מספר הקסם 13.82TF,כמעט פי 8 יותר כוח מהפס4 בלי להחשיב כל מיני שיפורי ארכיטקטורה למיניהם. מכובד בהחלט,ועדיין קמצני משהו מצידן..פחות מזה באמת יאכזב אותי.

RAM: אוקיי,החודשים האחרונים היו כואבים קצת בגזרה הזו,בייחוד אחרי המידע שקיאו הביא פה שיצא לי לקרוא גם במקומות אחרים על מחירי הזכרונות ולכן אני נפרד בכאב מהחלום ה-32GB שלי..אבל! אני עדיין חושב שיש סיכוי,קטן אומנם,ל-24GB זיכרון מאוחד,בייחוד אם אנחנו מדברים על שיחרור בסוף 2020.
הניחוש הרשמי שלי נכון לעכשיו הוא דווקא של 16GB GDDR6 מאוחד(!) כי אני פשוט לא מצליח לראות את שתיהן עושות 180 על אחת ההחלטות הכי אהודות על מפתחות בדור האחרון וכזו שלא הובילה אפילו לטיפת ביקורת. יש אולי גם סיכוי לא רע לאיזה 1/2GB DDR4 למולטי טאקסינג ויישומי OS שישחחרו את רוב הזיכרון הראשי למפתחים.
אני לא חושב שהן יילכו על זכרונות יקרים יותר של 16/18Gbps ולכן אני מניח ש-14Gbs זה מה שנראה שם,ופה אני קצת דואג,כי עם רוחב של 256bit אני שואל את עצמי אם GPU כמו זה שציינתי למעלה לא יהיה bandwidth starved. בכל הנוגע לקונפיגורציית זיכרון בדור הבא,סיטואציה מורכבת.

Storage: גם פה,אני חושב שאפשר להגיד די בוודאות שנקבל HDD,כנראה 2TB וכנראה 7200RPM בניגוד ל-5400 שמגיעים בדור הנוכחי.
כמובן,אופציית השידרוג תמיד תהיה פתוחה ולאחרונה גם קראתי על HBCC,שמהפרשנות המאוד לא מקצועית שלי נשמע כמו אחלה פיתרון לזמני הטעינה הארוכים שאנחנו כנראה עתידים להם- למעשה מדובר בזיכרון פלאש מאוד מאוד מהיר ומובנה,באיזור ה-64GB,שיהווה cache ממנו ניתן יהיה לשלוף assets שהמשחק צריך באופן מיידי לאותו הרגע,שיוכל לקצר בצורה משמעותית את זמני הטעינה ולהפחית תופעות מרגיזות כמו pop in/out. מדובר בפיתרון יקר יחסית,אבל לא מאוד מורכב להבנתי לפחות,וכזה שהמון אנשים היו רוצים לראות מוטמע בדור הבא.

Controller: אני חושב שנראה שיפורים איטרטיביים בלבד,כמו סוללה טובה יותר,איכות בנייה משופרת ורטט מוצלח יותר (שימו לב לפטנטים האחרונים של MS בתחום,נראה שהיא עומלת על שיפור ה-impulse triggers של הקונטרולר הנוכחי שלה). אני חושב שסוני תעיף את ה-trackpad לקיבינימאט וישמרו על העיצוב של ה-DS4 כמעט ללא שינוי חוץ מזה. כמובן ששניהם יהיו עם usb-c.

ועכשיו למסביב:
כמובן,BT בתקן העדכני לאותה תקופה (5.1?) ו-WIFI..אממ..אני לא חושב שנראה צי'פ שתומך Ax,אז אין לי יותר מדי ציפיות כאן.
אה כן,HDMI 2.1 ותמיכה ב-VRR וסוף סוף הבשורה תגיע גם לקונסולות.
ארבע יציאות USB 3.1 לא type-c,עם אופציה ל-Type-c אחת מצידה של סוני שיהווה את הפורט ל-PS VR 2 (הלוואי הלוואי הלוואי) אבל אני מניח שהיא שוב תלך על משהו proprietary.
שתיהן יגיעו עם כונני UHD.
BC: יש בכלל ספק ששתיהן יהיו BC? לגבי כמה רחוק כל אחת תלך עם זה,אני מניח שהפס5 פשוט תריץ משחקי פס4 בגרסאת הפרו שלהם,וכאלו שתומכים ברזולוציה דינאמית ו/או פריימרייט דינאמי יוכלו לעוף לקצה ואני צופה אותה גישה גם אצל MS,כשהנעלם הוא האם היא תבצע איזשהו שינוי באימלוטור של ה-360/OG כמו אולי לאפשר לכל משחק לרוץ במצב XBX Enhanced או משהו כזה,אבל אני בספק.

ה-secret sauce של כל אחת:
סוני: אני חושב שיינתן דגש גדול לדור השני של ה-PS VR וסוני תשתמש בו כדי לבדל את עצמה מ-MS,שלפחות נכון להיות נראה שרוצה להרחיק את עצמה מ-VR כמה שיותר. אנחנו נמשיך לראות אקסקלוסיביים חזקים כמו אסטרו בוט ובכלל,צד א' של סוני יישאר חזק וימשיך לספק את הסחורה גם בדור הבא ואני במקום סוני הייתי חושב ברצינות על התרחבות,בייחוד לאור המהלכים האחרונים של MS השנה..אינסומניאק מישהו?
MS: אוקיי אז כאן מילת המפתח היא services,עוד ועוד ועוד services- גיימפאס הולך להיות ענק בדור הבא וצד א' ש-MS מרימה עכשיו יצטרך לספק תוכן חדש ואיכותי בפרקי זמן מאוד קצרים. MS לגמרי הולכת כאן על מודל נטפליקס של תוכן מקורי חזק לצד מערכת יחסים בריאה עם ספקיות תוכן צד ג'.

לסיכום,אני באמת אופטימי לגבי הדור הבא,הוא כנראה יגיע הרבה יותר בשל מהנוכחי והלב של שתיהן נמצא במקום הנכון,במשחקים. בצד המדיה,רוב אפליקציות המדיה כמו נטפליקס,הולו,ספוטיפיי וכו' זמינות כבר מ-day 1 והחוויה באופן כללי תרגיש כמו לשדרג מאייפון ישן לחדש ביותר- כלומר,החוויה מאוד מוכרת,אבל הכל מרגיש הרבה יותר טוב. אני כבר באמת לא יכול לחכות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 ינואר 2019, 23:50

אני לא הולך לכנס לכזה פירוט כי אני לא ממש רואה מטרה בלנחש איזו גרסה של BT השלטים יריצו, אבל אני כן אכנס לקטגוריות הגדולות. אה, ובגלל שאני כזה חפרן זה בטח יהיה באותו אורך כמו של פייג' אבל יכסה אולי שליש מהנושאים :)

בצד של ה-GPU, אני לגמרי חושב שה-3600 הוא המעבד דור הבא עם UNDER CLOCK מסויים לסביבות ה3.5. יש סיכוי ל7+nm רק כי אם AMD משחררת כבר ב-Q1 2019 את ה7nm לצרכנים, מוזר לי שהקונסולות יצאו באותו הליך יצור ולא במשהו מתקדם יותר ב-Q4 2020 שזה כמעט שנתיים הפרש. אז אולי יש סיכוי לסדרה 4000, אבל עדין מדובר לדעתי במשהו מקביל ל3600, כלומר 8 ליבות עם 16 ת'רדים ומהירות שעון שסובבת סביב 3.5. אני משער שנהיה הרבה יותר חכמים שבוע הבא אחרי CES, בכלליות אני חושב שלעשות תחזיות אחרי שבוע הבא זה חכם בהרבה :)

בכל מקרה, אם הדליפות נכונות (ואת זה נדע עוד פחות משבוע), אז ה-3600 מצליח ב-65W לעשות 4.4Ghz, אין לי ספק בכלל שהוא נמצא מתחת ל30W ב3.5Ghz אם הנתונים האלה נכונים ועוד יש ל-AMD שנתיים שלמות ליעל את זה, אולי אפילו לעבור ל-7nm+. זה נשמע לי המועמד המושלם לקונסולה, אפילו אם הפס5 הייתה יוצאת עוד חצי שנה אני חושב שזה המעבד שהיה בה כך שמכאן אני חושב שאנחנו יכולים רק לעלות, לא לרדת.

בצד של ה-GPU, לא יודע למה בדיוק חשבתי ש-NAVI נוטש את GCN, אבל מסתבר שהוא פשוט עוד GPU מבוסס ארכיטקטורת אשפה שהיא GCN. בתאוריה מדברים על השתחררות מהמגבלת CU כך שAMD תוכל לבנות צ'יפים גדולים יותר, אבל ממילא אני לא חושב שיש להם רצון בלגדול בגודל הצ'יפ. AMD פשוט עושה פה כוח ברוטאלי ויורדת בצורה קיצונית בהליך יצור כדי לנסות לסחוט משהו מ-GCN הדפוק. בנוגע למהירות שעון, הקונסולה עם המהירות שעון הגבוהה בהסטוריה היא ה-X עם 1.2Ghz (אם נעגל למעלה) וזאת מהירות שעון כל כך גבוהה לקונסולה שזה דרש ממיקרוסופט לשים קירור תא אידוי יקר. VEGA64 שצורך חשמל כמו שלוש פס4 מודבקות יחד בנייר דבק רץ ב-1.55Ghz. השילוב של שני אלה, אפילו אם יורדים ל-7nm, אני ממש בספק אם הולכת להיות קונסולה ב-1.5Ghz אלה אם שוב מישהו עושה קונסולה יוקרתית סטייל ה-X ב-500$ וצפונה. אני מאמין גדול בסביבת ה-14Tflops, אני יודע שהכי קל לסוני לעשות בערך 12TFLOPS אבל אני גם יודע שאין מצב בעולם שמיקרוסופט תעשה 12TFLOPS וסוני גם יודעת את זה. אז כן, אני חושב שסביבת ה-14TFLOPS היא לגמרי הכיוון שלהם ואני לא מתימר בכלל לעשות חישובי CU ומהירויות שעון כי אנשים בכל מני פורומי ERA שעושים דברים כאלה לא יודעים חצי דבר על NAVI ולכן זה כמו לטחון מים. אף אחד לא הצליח לנחש שה-X תרוץ ב-1.2Ghz כי זה משהו שלא נשמע בעולם הקונסולות וזה עוד היה על ארכיטקטורה שכבר הכרנו. אז פתאום כולם מתימרים לחשב מכפלות שעון ו-CU בארכיטקטורה שאולי נשמע עליה פעם ראשונה רק שבוע הבא? לא יודע, נשמע לי יומרני. בקיצור, הם מכוונים ל-14TFLOPS לדעתי, אני לא מתימר לדעת באיזו דרך הם ישיגו את המהירות אבל זה סך הכל הסביבה של VEGA64 (הוא עושה בערך 12.5) ואני מאוד מקווה בשביל AMD שהם יכולים לקחת GPU בן 3.5 ולשים אותו בקונסולה בהליך יצור קטן פי 2 (לפחות).

בנוגע לזיכרון, אני אדביקטור של פיצול כמו שאמרתי פה כבר אלף פעמים. פיצול בדור של ה-360 היה התאבדות, פיצול בדור האחרון היה אי נוחות, פיצול בדור הבא הולך להיות MUST אם רוצים נפחים גדולים. מפתחים התלוננו על זיכרון גם ב-360 למרות שהוא היה מאוחד, התלוננו כי הוא היה קטן מדי. בדור האחרון היה שפע זיכרון, קפיצה שמעולם לא הייתה בקונסולות, ולכן לא שמענו תלונות. כרטיסי מסך שמיועדים ל-4K כמו ה2080RTX מגיעים עם 8GB כי זה פשוט מספיק, ביחוד אם עובדים על קונסולה ששם יש ניהול זיכרון אגרסיבי ויעיל יותר. היום מפותחים משחקי PRO עם באפרים של 4K על 5.5GB משולב עם זיכרון מערכת, אני לא רואה סיבה אמיתית ליותר מ-8GB זיכרון וידאו. ואם זיכרון הוידאו כך או כך ישאר מתחת לסביבות ה-8GB, זה אומר שלא באמת צריך זיכרון מאוחד. לדעתי בתאוריה יש שלוש אופציות:
1) 16GB של GDDR6.
2) 16GB של DDR6 ו-4GB של DDR4 יעודי למערכת.
3) 8GB של GDDR6 ו-16GB של DDR4.

האפשרות הראשונה והאפשרות השלישית עולות בערך אותו דבר, האפשרות השניה היא הכי יקרה. לזיכרון מערכת אין באמת יתרונות בשימוש ב-GDDR, היא מתפקדת יופי על DDR4 ואפילו יש לו זמן תגובה טוב יותר משל GDDR6 כך שהמערכת אוהב את זה (אבל זה לא באמת משפיע יותר מדי). נצא בהנחה שבדור הבא המערכת הפעלה תסגור 4GB כי בדור הזה כבר סגרו 3GB ובדור הבא הדרישה רק תגדל כי כל האפליקציות יהיו 4K. אם באמת זיכרון הוידאו ישאר מתחת ל8GB בכמעט כל משחק, זה אומר שבמקרה:
1) מתוך ה16GB רק 12GB יהיו זמינים למפתחים. אם 8GB יתפס על ידי זיכרון וידאו יהיה למשחק רק 4GB זיכרון מערכת פנוי.
2) 16GB יהיו זמינים למפתחים. אם 8GB יתפס על ידי זיכרון הוידאו יהיה למשחק 8GB זיכרון מערכת פנוי.
3) מתוך 24GB רק 20GB זמינים למפתחים. אם 8GB של הGDDR6 מוקדשים לוידאו, יהיה למשחק 12GB של זיכרון מערכת פנוי.

אני רואה את אפשרות 3 כ-WIN WIN. היא גם הכי זולה (תיקו עם אפשרות 1 במחיר), גם המהירות נשארת זהה (כי למערכת לא רק לא אכפת שהיא על DDR במקום GDDR, היא אפילו מעדיפה את זה) וגם יש למפתחים 50% יותר זיכרון פנוי מאפשרות 1 שעולה אותו דבר. כן, ברור שזה "יותר קשה" אם הזיכרון מפוצל אבל כשהוא גדול זה לא באמת משנה. שמעת פעם מפתחים מתלוננים על הפיתוח PC שבו הזיכרון מפוצל? ברור שלא, כי שם הזכרונות ענקיים אז הם אפילו לא מקדישים מחשבה לנושא. ומה זה ענקיים? ברוב מחשבי הגיימרים יש 16GB של DDR4 ו-8GB של זיכרון וידאו (נניח אדם כמוני עם 1070GTX או מישהו עם 2080RTX שגם מכיל 8GB). רגע, זה נשמע לנו מוכר? בטח, זה אשכרה מה שאני מציע לפס5. מחשב גיימינג וקונסולה עם אותו נפח זיכרון בדיוק? ואו, זה מעולם לא היה ועולה לסוני בדיוק כמו 16GB של GDDR6. לי זה לא רק נשמע כמו WIN WIN, זה נשמע לי כמו חלום.

בנוגע ל-VR. אני חושב שסוני היא ההגדרה של קופצת על טרנדים (יש סטיק ב-N64? נעשה DUAL! יש רטט בN64? נעשה DS! ישתנועה בWII? נעשה MOVE! יש מסך מגע בשלט של הWIIU? נעשה TOUCH PAD!) וכרגע יש הרגשה ש-VR בדרך למטה. כלומר אני לא חושב שסוני הולכת לשים דגש על VR. אני בהחלט חושב שהיא הולכת לעשות VR2 ברזולוציה גבוהה בהרבה, אבל אני חושב שזה לגמרי הולך להיות after thought מבחינתה. בצד של מיקרוסופט? יש לי הרגשה שהם הולכים לנסות להיות סוג של VR אגנוסטיק ולתת גם לVIVE וגם לאוקולוס להתחבר לסקארלט כך שהלקוח בוחר את הקסדת VR שלו. היום יש את הסטנדרט של VR דרך USB-C וזה דורש שיתוף פעולה עם כרטיס המסך, כלומר מיקרוסופט פשוט תאפשר לדעתי VR דרך USB-C בקונסולה החדשה מה שלא היה אפשרי בדור הנוכחי ותתן לשוק (יצרני הקסדות, יצרני המשחקי אינדי VR והמפיצות הגדולות שעושות גרסאות VR למשחקי AAA כמו RE7) לעשות את שלהן בזמן שמיקרוסופט בעצמה לא ממש תקדם את זה עם משחקי צד א' וכו'. היא תצפה פשוט שכל משחקי ה-VR של ה-PC יגיעו אליה ואנשים יקנו קסדות צד ג' כמו הVIVE.

בנוגע לתמיכה לאחור, אני מאוד חלוק בנושא. מצד אחד סוני הראתה פחדנות מטורפת בתמיכה בין קונסולה לקונסולה. התמיכה שלה מהפס4 אל הפרו פשוט בזויה וסוני נראה שפשוט לא סומכת על ה-API שלה. לדעתי זה אומר שאם סוני עושה תמיכה לאחור בדור הבא, זה הולך להיות אמולציה 1 ל-1 וגג נזכה לראות בוסט מהעובדה שהGPU וה-CPU חזקים יותר, כלומר FPS טוב יותר עד רמת הנעילה שלו במשחק המקורי וכנ"ל על הרזולוציה. מקום שבו אני חושב שסוני כן ישדרגו זה הטקסטורות. על בסיס הפטנט שלהם להחלפת טקסטורות על בסיס כתובות באכסון, אני מנחש שסוני הולכת למכור חבילות טקסטורה HD למשחקים מסויימים ואותם משחקים בטח גם יעברו שדרוג רזולוציה. כלומר סוני תתן לנו לשחק במשחקי BC, אבל אם רוצה רזולוציה, FPS וטקסטורות משודרגים אז צריך להשיל כמה דולרים לשדרוג. בצד של סוני תהיה כנראה עבודה, בניית פרופיל למשחק החדש ויצירת טקסטורות חדשות וכך היא תצדיק את הגבית כסף על השדרוג.

בצד של מיקרוסופט אני מריח נסיון לעשות כל משחק 4K/60 אוטומטית בלי שיד אדם תגע בקוד כלל. אני בטוח שיש משחקים שינעלו את זה בגלל הצורה שהם כתובים, בדיוק כמו שיש משחקים מסויימים שעושים בעיות עם פיצ'רים מסויימים של אמולטורים, אבל מיקרוסופט כבר הראתה איך היא עושה את זה במשחקי 360 שרצים בארכיטקטורה שונה בצורה קיצונית מזאת של הONE ועדין רצים בלי שינוי בקוד ב-4K ב-X. אז בדור הבא עם ארכיטקטורה באותו BALL PARK וקפיצת כוח שסובבת את הפי 10 מהדור הקודם גם בGPU וגם ב-CPU? אין לי ספק בכלל שהם רוצים ומסוגלים אפילו בקלות לעשות משהו בסגנון.

עוד ניחוש שלי הוא שסוני הולכת לטפטף משחקים ל-BC בזמן שמיקרוסופט פשוט תתן לך לעבור לסקארלט עם כל הספריה שלך. הסיבה היא שמיקרוסופט מלכלכת את הידיים שלה בנושא המשפטי של הבאת משחקים ל-BC ל-ONE כבר שנים בזמן שסוני בתולה בנושא. אני משער שמיקרוסופט סוגרת עם מפיצות כבר שנים על הפצה בין דורות, בטח ובטח במשחקים שכבר נמצאים ב-BC, כדי לחסוך לה כאב ראש בדור הבא. כלומר יש לי הרגשה שביום שהסקארלט יוצאת מיקרוסופט כבר עם מאות אם לא אלפי משחקים מוכנים משפטית לרוץ על הסקארלט בזמן שסוני רודפים אחרי מפיצות בשביל לקבל אישורים.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 04 ינואר 2019, 13:19

אני בדרך כלל לא מקשר לפוסטים של ResetEra,אבל שורת הפוסטים הארוכה כאן היא כנראה הדבר הכי טוב,מקיף ומעניין שקראתי בנוגע לדור הבא והיא מבאה מהאדם הכי tech savvy שלקח חלק בכל הת'רד הזה,באחריות.
קריאה מצויינת (ומעמידה בספק חלק מהניחושים שלך קיאו,כמו עניין התדרים):
https://www.resetera.com/threads/ps5-and-next-xbox-launch-speculation-post-e3-2018.49214/page-395
זה מתחיל מפוסט #19,726 (קריאה ארוכה מאוד,ראו הוזהרתם :) )

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 ינואר 2019, 15:20

הוא רכז יופי את כל החומר, ממש יפה. אבל בנושא התדרים, קצת no shit sherlock, לא? הבן אדם לקח מעבד 12nm קיים עם 8 ליבות 16 ת'רדים ב-2.8 ואמר "זה יהיה לפחות זה". וואללה, גאונות. זה בערך כמו להגיד "יהיה בCPU של הדור הבא לפחות 8 ליבות". כלומר זה עובדתית נכון, אבל הוא יורה כל כך נמוך שבערך אורנג גוטנג יכל לעשות את התחזית הזאת. הוא לא אומר מה התדר בדור הבא יכול להיות, הוא פשוט עושה COPY PASTE למעבד קיים עם תדר נמוך יחסית וסוגר עניין.

מה עם נניח ה2700 או ה-pro 2700? הם רצים ב-3.2Ghz ב-65W על 12nm, וכמובן שה-65W זה חסם עליון לכשהם במצב BOOST ב-4GHZ+. על 7nm אני לא רואה שום בעיה לשים את זה. ומה עם הדליפה של הרייזן 3600? ברק 65W (שוב, במצב בוסט שעולה ל4.4GHZ) הוא עושה אותו דבר ב-3.6W. אני רואה לא רואה סיבה למה לא לשים 3600 ב-3.4 או 3.5 בצריכה שנמצאת דרומית ל40W. לדעתי התחזית שלך עם ה3.2 היא המינימום.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 12 ינואר 2019, 18:17

קיאו,אני יודע שאתה לא מת על בראד סאמס אבל אני עדיין מביא הנה את העדכון האחרון שלו והפעם יש גם פרטים על ה-specs לכאורה של הפס5,כמו זיכרון מאוחד של 16GB GDDR6 עם,ותחזיקו חזק,8GB שמור ל-OS (אין לי כמעט ספק שאלו שטויות,וגם הוא מפקפק בזה).
לגבי סקארלט,יכול להיות שההפרש בינה לבין לוקהארט בכלל לא יהיה קשור לביצועים,אלא לכך שאנקונדה הולכת לכלול כמעט בוודאות 1TB SSD על פי מה שהוא שמע.
https://www.youtube.com/watch?v=Zggh5sysbsY&t

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 ינואר 2019, 18:28

נו באמת, 16gb כש8 שמור למערכת הפעלה? והכל על gddr6? זה הדבר הכי מטומטם ששמעתי. אם ממילא 8 הוא למערכת הפעלה, שימו 8 ddr4. בכל מקרה זה נשמע כמו האחד הדברים הכי תלושים. כנ״ל על האנקונדה מול הלוקהארט, ההבדל הוא ssd שיטיב ב10% זמן טעינה במשחקים? די נו, זה מגוחך.

הוא גם זה שהדליף שהמכשיר סטרימינג שלהם יכלול משהו בכוח של one s וחלק מהחישובים יעשו מקומית?

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 12 ינואר 2019, 19:13

Win10 ,לא צריכה יותר מ4 ג'יגה זיכרון
לפעול בצורה טובה ,במשימות מישרד קלות
לצפות בסרטים ,כולל 4k ,ולגלוש באינטרנט

היא צריכה יותר ,רק למשימות כבדות
מישחקים כבדים וכו'
וזאת מערכת הפעלה מאוד מורכבת ,שעושה המון דברים
לתת למערכת הפעלה הקונסולה 8 ג'יגה ram
זה טומטום

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 ינואר 2019, 20:36

שימור הזיכרון הוא לא למערכת עצמה בלבד, הוא גם לאפליקציות. גם לי 8gb למערכת נשמע עצום אבל כל השמועה הזאת נשמעת כל כך תלושה שאני לא חושב שצריך להקדיש לזה יותר מדי מחשבה :)

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 12 ינואר 2019, 22:14

DrKeo כתב:שימור הזיכרון הוא לא למערכת עצמה בלבד, הוא גם לאפליקציות. גם לי 8gb למערכת נשמע עצום אבל כל השמועה הזאת נשמעת כל כך תלושה שאני לא חושב שצריך להקדיש לזה יותר מדי מחשבה :)

גם עם זה היה לאפליקציות ,זה המון זיכרון
למערכת הפעלה לקונסולות
בקיצור ממש שטויות
זה אולי היה נכון ,עם זה היה זיכרון ram ,להכל
כולל מישחקים ,ואז עוד 8 לגרפיקה

היום יש מערכות הפעלה שיודעות מתי לדרוש יותר
זיכרון ,ומתי פחות ,לפי הצרכים ,והכמות הזמינה
אין בעיה שהמערכת תיקח לעצמה 8 ג'יגה ,ותטוס
שלא משחקים
ו2 ג'יגה בזמן מישחק

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 ינואר 2019, 22:26

המערכת הפעלה לא יכולה להתחיל לשחק בזיכרון אם רוצים שהכל יהיה זמין בזמן משחק. הקונסולות מציעות את זה היום, הן לא יחזרו לאחרו בדור הבא. כמות מסויימת תצטרך להיות מוקדשת למערכת, כנראה 3-4 גיגה. המערכת צריכה להיות על ddr4, אפילו ddr3 אם זה יוצא להם זול יותר. אם המערכת תהיה על gddr, זה פשוט כסף לזבל.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 12 ינואר 2019, 22:38

דרקו ,בזמן מישחק פשוט המערכת
תסגור פיצ'רים מיותרים
ותפתח אותם אחרי המישחק

זה גם תלוי כמה המישחק ידרוש
בקונסולות הישנות ,כמו snes ,וגנסיס
המישחקים היו בעצם סוג של מערכת ההפעלה

פה עם מתכננים טוב את מערכת ההפעלה
אפשר לתת למפתחים לשלוט יותר בכמה ram
יקח המישחק
שתמיד ישאר לפחות 2 ג'יגה למערכת ההפעלה

סך הכל בזמן המישחק ,לא גולשים בדפדפן
ולא צופים בנטפליקס
אפשר להקפיא דברים לא בשימוש
ולתת יותר זיכרון למערכת אחרי שיוצאים מהמישחק

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 ינואר 2019, 00:29

אין כזה דבר אחרי המשחק היום. המערכת הפעלה זמינה ב-100% בזמן המשחק ואם המערכת תסגור דברים, ברגע שתפתח אותם יהיה LOADING. זה יהיה שנמוך מהדור הנוכחי ולא ממש הגיוני בקונסולת דור הבא.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 18 ינואר 2019, 19:52

העדכון השבועי מבראד סאמס שממשיך לטפטף מידע על סקארלט- הפעם הוא בעיקר מפריך שמועת רדיט שהייתה די פופולרית השבוע,ותוך כדי נותן פיסות מידע שכנראה אמיתיות,כמו זה שה-dev kit של אנקונדה כרגע מכילה 1TB Nvme SSD.

חוץ מזה,עוד טוויט שעושה בלגן בשעות האחרונות הוא של איזה בחור יפני שלמיטב הבנתי נחשב מאוד אמין,שכנראה השיג מידע על ה-APU של הפס5,אבל קצת קשה להסיק מזה הרבה חוץ מכך שכנראה אנחנו מסתכלים על תדר של 3.2Ghz ל-CPU,לפחות למה שנראה כמו engineering sample. אגב לגבי,עניין תדר ה-Base,הוא תיקן את עצמו מאוחר יותר ואמר שהוא לא פירש נכון את המידע..זה כנראה 3.2Ghz קבוע.

בכל מקרה,נראה שהעסק מתחיל להתחמם ואני מניח שבמרץ כבר יתחילו השמועות הרציניות יותר,אחרי GDC.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 ינואר 2019, 20:09

לא הבנתי, הוא טוען ל3.6 או ל3.2? גם לא ברור לי כל עניין הבוסט, מכשירי גיימינג לא משתמשים בבוסט וזה לרוב נמצא שם לקישוט (כמו שלמשל בכרטיסי מסך בשנים האחרונות יש מצב בוסט אבל לא קיים גיימר אחד שלא משתמש בו כך שהמצב לא באמת רלוונטי). מעבר לזה לרוב מצב בוסט הוא על ליבה אחת, כלומר אם יש מעבד עם 8 ליבות ב3.2 בסיס ו-4 במצב בוסט, זה כנראה אומר שליבה אחת רצה ב4 בזמן שה7 האחרות רצות ב3.2. אני לא רואה סיבה למצב בוסט בקונסולה, אבל ליבה אחת בודדת במהירות שעון גבוהה יותר הגיונית לי כי מהירות שעון היא הלחם והחמאה של גיימינג ולתת למפתחים ליבה אחת מהירה יותר שתריץ את הלולאת משחק היא מאוד הגיונית.

בנוגע לאדון בראד, הוא פלט כל כך הרבה שטויות ולא ראיתי אותו חוזה משהו אמיתי מעולם כך שאני לא ממש בטוח למה מישהו בכלל מקשיב לבן אדם הזה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 18 ינואר 2019, 20:56

DrKeo כתב:לא הבנתי, הוא טוען ל3.6 או ל3.2? גם לא ברור לי כל עניין הבוסט, מכשירי גיימינג לא משתמשים בבוסט וזה לרוב נמצא שם לקישוט (כמו שלמשל בכרטיסי מסך בשנים האחרונות יש מצב בוסט אבל לא קיים גיימר אחד שלא משתמש בו כך שהמצב לא באמת רלוונטי). מעבר לזה לרוב מצב בוסט הוא על ליבה אחת, כלומר אם יש מעבד עם 8 ליבות ב3.2 בסיס ו-4 במצב בוסט, זה כנראה אומר שליבה אחת רצה ב4 בזמן שה7 האחרות רצות ב3.2. אני לא רואה סיבה למצב בוסט בקונסולה, אבל ליבה אחת בודדת במהירות שעון גבוהה יותר הגיונית לי כי מהירות שעון היא הלחם והחמאה של גיימינג ולתת למפתחים ליבה אחת מהירה יותר שתריץ את הלולאת משחק היא מאוד הגיונית.

בנוגע לאדון בראד, הוא פלט כל כך הרבה שטויות ולא ראיתי אותו חוזה משהו אמיתי מעולם כך שאני לא ממש בטוח למה מישהו בכלל מקשיב לבן אדם הזה.

כן,כנראה מדובר בציוץ לא עדכני שלו,הנה,זה יעשה קצת יותר סדר אני מקווה:

https://www.pcgamesn.com/amd/amd-next-gen-zen-navi-console-chip-playstation-5
לגבי הידיעה,אני ממש לא חושב שמדובר ב-Zen+ אז פה כמעט בטוח יש להם טעות.
בכל מקרה,אני באמת לא מבין מה יש לך נגד סאמס,הפרטים שלו הרבה יותר מדי ספציפיים בשביל שהוא יבלשט כי אם יתברר שזה המצב,אף אחד לעולם לא ייקח אותו יותר ברצינות ואני מניח שהוא יודע את זה.
ועוד נקודה מעניינת,ומאוד מבאסת,היא שתהדר של ה-GPU כנראה עומד על 1Ghz בלבד,מה שאומר שאם Navi עדיין מוגבל ל-64CU אנחנו מסתכלים על GPU מאוד חלש ביחס למה שקיווינו לו אבל אם Navi 10 חופשי מהמגבלה הזו+שיפורי clock for clock למיניהם בגלל שינוי הארכיטקטורה,אנחנו כנראה מסתכלים על שיפור די רציני.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 ינואר 2019, 01:23

מה נותן לבראד סאמרס את הקרדיט לזרוק דברים לאויר ושמישהו יקשיב לו? אני זוכר אותו מדבר על אקסבוקס להזרמה שיש בה gpu ו-cpu שנועדו בשביל לעשות חלק מהחישובים מקומית וכל לשפר את הביצועי הזרמה והזמן תגובה. אני מקווה שלכולם פה ברור שמדובר בשמועה טפשית ואין שום הגיון טכני ברעיון הזה. אז איפה בראד אחרי השמועה הזאת? כי לזרוק בולשיט לאויר הוא יודע, אבל מתי הוא אשכרה הדליף מידע אמיתי ויחודי שאושר ובאמת קרה? למה אני פעם אחרי פעם רואה את הסרטונים שלו בכל מקום באינטרנט כאילו יש לו ידע או אסמכתא?

מעבד עם 3.2Ghz זה די קונסרבטיבי לדעתי, החסם התחתון לדעתי כשאנחנו מדברים על 7nm בזן 2. בנוגע לgpu, אני לא יודע מה אתה רוצה, קונסולה לא תקבל מהירות שעון יותר גבוהה מ1Ghz וכל החלומות המוזרים האלה שמגיעים מהזויים ב-era כמו פס5 ב2019 או gpu ב1.5Ghz בקונסולה הם לא מציאותיים בשום צורה. אני רק אזכיר לך שvega החדש ב7nm צורך ב1.8Ghz כמות הזויה של 300w. זה לא הגיוני בשום צורה בקונסולה והדרך היחידה של amd להגיע לביצועים של הדור הבא בצריכת חשמל סבירה היא או לשנות את ההרכב של הcu שלהם או להסיר את המגבלה של 64 ולשים יותר מ64cu.

עם 64cu (מספר לא הגיוני לקונסולה כי הם צריכים את החופש לכבות כמה cu) ב1Ghz הם יקבלו רק 8.2Tflops. בקיצור, vega לא יכול להביא אותם ל12Tflops וצפונה והם חייבים לשבור את קו ה64cu או לשנות את הרכב הcu כדי לעשות את זה. ההגיון אומר שינוי הרכב הcu וגם הגדלת המספר כי בכדי להגיע ל12Tflops עם אותו הרכב cu ב1Ghz הם יצטרכו 94cu וזה נשמע לי כמו gpu ענקי לקונסולה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 20 ינואר 2019, 21:00

בימים האחרונים מאז הדליפה (הכנראה אמיתית) של ה-APU של הפס5 אנשים ב-Era בת'רד ספקולציות מתחילים לקבל מה שנראה כמו כאפת מציאות- כבר לא מדברים יותר על GPU של 12/13TF אלא על משהו הרבה יותר קונסרבטיבי של 10 או גג 11 ואפילו יש כאלה שבטוחים שאנחנו הולכים לקבל 8TF וזהו. אני מאוד מקווה שזה לא המצב אבל הטבלה הזו שהכין אחד האנשים שם לא גורמת לי לאופטימיות:
תמונה

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 20 ינואר 2019, 23:24

לא מבין בזה הרבה, מניסיון קודם עם הדור האחרון אני מרשה לעצמי להשאר סקפטי מול כל הספקולציות ו״ההוכחות״ עד שנגיע לרגע האמת, בזמנו כולם היו בטוחים שהוואן תהיה חזקה יותר על פי כל ״ההדלפות״ וכולם אכלו את הכובע בחשיפה הרשמית של סוני, לא תגידו שידעו את האמת רק כמה ימים לפני, אנשים אשכרה גילו את האמת רק ברגע החשיפה עצמה, יש יותר הוכחה לזה שאסור לסמוך באמת על אף אחד?

אז גם פה אני לא ממהר להכנס לפאניקה אבל אני כן אומר שאם סוני תפיל את הכדור בכל הנוגע למפרט ברמה כזו שיהיה הפרש גדול מאוד מול מייקרוסופט (בהשוואה של מחיר דומה מינוס פלוס) אז אני לא שולל לקנות וואן 2 כקונסולה ראשית לדור הבא (שיהיה אצלי על תקן ה PC, פלטפורמה חזקה שמריצה הכל יותר טוב) ואת הפס5 בשלב מתקדם יותר בשביל הבלעדיים, מאוד מקווה שסוני לא תאלץ אותי לקנות 2 קונסולות.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 35 אורחים