bling כתב:מה זאת אומרת לא מדובר בפס 5 6 7? הרי האפקט הזה לוקח משאבים מהכח של כרטיס המסך, כוח שאפשר לנצל לדברים אחרים פרודוקטביים יותר לא ככה?
האפקט הזה לא יהיה הרי במשחקי פס5 / סקארלט ולכן הוא לא יהיה משמעותי עד דור אחרי.
DrKeo כתב:רק AMD כרגע במקום לא נעים בתחום כשכל מה שיש לה זה Radeon Rays בלי שום עתיד נראה בצד החומרתי.
omerkot כתב:DrKeo כתב:רק AMD כרגע במקום לא נעים בתחום כשכל מה שיש לה זה Radeon Rays בלי שום עתיד נראה בצד החומרתי.
ray tracing לא מכיל בתוכו איזו פיזיקה או מתמטיקה אחרות. זה בסה"כ אוסף של חישובים פשוטים מאוד, רק שצריך לבצע אותם בכמות אסטרונומית. ההיבט החומרתי קצת משונה לי למעט העובדה שיש צורך למקבל המון חישובים ויתכן שהארכיטקטורות של AMD, עם הכמות הגדולה בהרבה של יחידות חישוב קטנות, מלכתחילה מסוגלות לטפל בחישובים כאלה "יחסית" לא רע...
omerkot כתב:אין פה סוגיה נעלמת לפתור. זה אוסף גדול מאוד של חישובים איטרטיביים (ולא רקורסיביים) פשוטים, ישנים ומוכרים.
הבעיה בביצוע שלהם בrealtime (וכבר כתבתי RT מתוך הרגל...) נעוצה בצורך לבצע המון כאלה במקביל. זה הכל. ה"קפיצה" של נבידיה כאן היא לא יותר מהתקדמות בעוצמת המחשוב המקבילי, כמות ומהירות הזכרון המובנה (אספקט קריטי בהקשר של חישובים כאלה) בשילוב של הרבה PR.
על פניו, הארכיטקטורה של AMD, שמכילה הרבה יותר מעבדים פשוטים, מתאימה יותר לחישובים כאלה. בין זה לבין מוטיבציה, הפניה של משאבי פיתוח או נוכחות של חסמים אחרים בארכיטקטורה יש עוד מרחק משמעותי שמאפשר הרבה ספקולציות אבל אני בודאי לא מסוגל להתייחס לזה.
DrKeo כתב:אתה מודע לזה שלאלגוריתם של טרנר אשכרה יש את המילה "רקורסיבי" בכותרת, כן? כי ב-RT מודרני, וכשאני אומר מודרני אני מדבר על שנות ה-70, בכל נקודת פגיעה מוציא עוד קרניים וכאשר הן פוגעות הן מוציאות עוד קרניים וכך הלאה רקורסיבית עד העומק שבחרו. כך עובדת השתקפות והשתקפות בתוך השתקפות או תאורה גלובלית או AO או רפרקציה, כל קרן שתפגע תעשה רקורסיה לפחות פעם אחת אם לא כמה וכמה וכמה פעמים. כשמדברים על דברים כמו sub surface scattering, אתה כבר יכול להגיע לעשרות רקורסיות מכל קרן שפוגעת בעצם שכזה.
DrKeo כתב:ברור שאין סוגיה נעלמת לפתור, RT זאת ערימה של חישובים פשוטים בכמויות מטורפות, אבל GPU קלאסי עם מקביליות בלבד לא מתאים לבעיות ש-RT מציג. אפשר לפתור את זה עם כוח ברוטאלי, בסופו של דבר הכל אפשרי אם ה-GPU חזק מספיק, אבל לפחות NVIDIA טוענים שצריך להצפין מ-100TFLOPS כדי להתחיל לעשות RT בזמן אמיתי על GPU ואנחנו רחוקים כמה שנים טובות משם. כלומר זה לפחות לפי המהנדסים שעבדו על הסיליקון הזה ב-10 שנים האחרונות שאחד מהם המציא את האלגוריתם המודרני של RT כך שאני די סומך עליו.
DrKeo כתב:כמובן שאפשר להגיד שכל מה שצריך זה מקביליות וזהו, הרי מקביליות היא החלק הארי ב-RT, רק כדי להתחיל את זה ב-4K צריך לחשב 8 מליון קרניים במקביל, אבל אם זה המקרה אז למה הם לא פשוט הקדישו את אותו 70% סיליקון "מבוזבז" ב-GPU למקביליות קיצונית? למה הם השמידו את הביצועים של הדור החדש שלהם עם GPU עצום בגודלו ויקר ליצר אם כל מה שהם היו צריכים זה לעשות באותם 70% סיליקון GPU קלאסי רק כמה שיותר מקבילי? מערום ליבות מפושטות בכמויות מסחריות באותם 70% ואותו GPU שיש להם עכשיו ב-30% הנותרים. הרי רכיב שכזה היה נותן להם בוסט ביצועים גדול גם בגרפיקה שלא מכילה RT, הרי הוא GPU קלאסי, אז מדובר ב-WIN WIN בשבילם. אז NVIDIA החליטה סתם לזרוק לפח ערימות של כסף ביצור סיליקון, ב-R&D של 10 שנים ופגעו משמעותית בביצועים רסטוריזציה של ה-GPU שלהם סתם ככה?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 10 אורחים